۱۳۸۹ مهر ۲۶, دوشنبه

اختصاص يك جايزه به حسين درخشان در پاريس

جايزه تالار گفت و گوي جهاني دولت الكترونيك در فرانسه به حسين درخشان، وبلاگ نويسي كه در ايران زنداني است، اهدا شد.
اين جايزه روز پنجشنبه ۲۲ مهر ماه (۱۴ اكتبر) در شهر پاريس به سندرين مورسيا، دوست دختر آقاي درخشان كه پيش از رفتن او به ايران با او زندگي مي كرده، داده شد.
به تازگي دادگاهي در ايران آقاي درخشان را كه از دو سال پيش در ايران زنداني است، به تحمل ۱۹ سال و نيم زندان و پرداخت مقادير زيادي ارز خارجي به عنوان جريمه محكوم كرد.
خانم مورسيا در گفت و گو با بي بي سي فارسي گفت كه در طول دو سال گذشته به علت اينكه با سيستم قضايي ايران آشنايي نداشته، هيچ اقدامي براي آزادي آقاي درخشان انجام نداده، اما پس از مطلع شدن از حكم سنگيني كه براي او صادر شده است تصميم گرفته كه بدون مشورت با خانواده آقاي درخشان اقدامي كند.
او به ژان باتيست هره را، كه اين گفت و گو را بعد از اهداي جايزه، براي بي بي سي فارسي انجام داده است، گفت: " من مي خواهم اين پيغام را به همه برسانم. جاي حسين در زندان نيست. اين سنگين ترين حكمي است كه به يك خبرنگار داده شده است."
آقاي درخشان يكي از نخستين وبلاگ نويسان فارسي زبان و از منتقدان حكومت ايران بود كه از سال ها پيش در خارج از اين كشور زندگي مي كرد، اما لحن و محتواي نوشته هاي او از چند سال پيش تغيير كرد و او به تدريج به يكي از حاميان سياست هاي محمود احمدي نژاد و حكومت ايران تبديل شد.
خانم مورسيا درباره اين موضوع گفت كه اوايل سال ۲۰۰۸ ميلادي و زمان رياست جمهوري جورج بوش در آمريكا، تنش ميان اين كشور و ايران زياد شده بوده و اين موضوع براي آقاي درخشان خيلي ناراحت كننده بود.
او با اشاره به اينكه آقاي درخشان مي دانست كه در ايران بازداشت خواهد شد، ولي هرگز تصور نمي كرد كه بيش از دو سال زنداني شود، گفت: "او آدم مصممي است، اما ديوانه نيست. اگر مي دانست وضعيتش اينطور وخيم مي شود هيچوقت به ايران بر نمي گشت."
پيشتر، پنج نهاد بين المللي مدافع حقوق روزنامه نگاران در نامه اي به صادق لاريجاني، رييس قوه قضاييه ايران خواستار آزادي حسين درخشان، وبلاگ نويس زنداني شده بودند.
كميته دفاع از روزنامه نگاران، موسسه قلم كانادا، روزنامه نگاران كانادايي طرفدار آزادي بيان، موسسه شاخص سانسور و موسسه اصل ۱۹ در اين نامه با اشاره به حكم ۱۹ سال و نيم زندان براي آقاي درخشان، نگراني هايي را در مورد نقض قوانين داخلي و بين المللي حقوق بشر در ايران مطرح كرده بودند.
محمود احمدي نژاد، رئيس جمهوري ايران در اوايل سال ۱۳۸۸ و در اوج كشمكش هاي مربوط به دستگيري و محكوميت ركسانا صابري، خبرنگار ايراني- آمريكايي به اتهام جاسوسي، در نامه اي به دادستان وقت تهران خواستار رعايت حقوق قانوني خانم صابري و آقاي درخشان شده بود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر