مهدي كروبي از رهبران مخالفين دولت ايران طي پيامي به سباستين پينيرا رئيس جمهور شيلي انتشار لحظه به لحظه اخبار معدنچيان را ناشي از توجه افكار عمومي جهان به شان و كرامت ذاتي انسانها و نتيجه گذار اين كشور از ديكتاتوري به دمكراسي دانسته است.
به گزارش سحام نيوز سايت خبري نزديك به آقاي كروبي، او در اين پيام گفته است خبر "مسرت بخش" نجات معدنچيان موجي از خوشحالي در ميان تمامي ملل جهان از جمله "مردم بزرگ ايران" ايجاد كرد.
اشاره آقاي كروبي به نجات 33 كارگري است كه به مدت 69 روز در معدني در شيلي گرفتار بودند و سرانجام هفته پيش بيرون آورده شدند.
در اين مدت دولت شيلي و بخصوص شخص آقاي پينيرا امكانات وسيعي براي كمك به اين معدنچيان بكار گرفتند و رسانه هاي خبري جهاني نيز اين ماجرا را بدون وقفه دنبال كردند.
مهدي كروبي با اشاره به كودتاي خونين سال 1973 كه به سرنگوني دولت سالوادور آلنده و برقراري دو دهه ديكتاتوري در شيلي منجر شد، گفته است: "در آن مقطع جان، مال و حيثيت و شان انساني از سوي ديكتاتور وقت براحتي ناديده گرفته مي شد."
وي "ريشه تحول بزرگ در نگرش دولتمردان كشور شيلي به كرامت و شان انساني را تغيير در ساختار نظام حقوقي اين كشور از ديكتاتوري به دمكراسي" دانسته است.
مهدي كروبي با اشاره تلويحي به دولت ايران و درگيري هاي پس از انتخابات رياست جمهوري سال گذشته افزود: "دولت هايي كه تاكنون مطالبات مشروع ملت هاي خود را ناديده گرفته اند و يا با زور به آن پاسخ مي دهند با درس گرفتن از اين حادثه به مردم بازگردند و لذت با مردم بودن را تجربه كنند."
او طي يكسال گذشته مورد حملات شديد برخي گروه هاي طرفدار دولت قرار گرفته است.
پس از كودتاي خونين نظاميان در سال ۱۹۷۳ و كشته شدن رئيس جمهوري منتخب سالوادور آلنده، حكومت وحشت و سركوب در شيلي برقرار شد و احزاب سياسي منحل و فعالان سياسي بازداشت، زنداني و شكنجه شدند.
اما دو دهه بعد حكومت ديكتاتوري ژنرال پينوشه نيز در مقابل فشارهاي مردم سقوط كرد و اين كشور بسوي دمكراسي گام برداشت.
برخي از تحليلگران ماجراي گرفتاري و نجات معدنچيان در شيلي را نمونه اي از وحدت بين دولت و ملت اين كشور ذكر
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر