علي اكبر صالحي، معاون رئيس جمهوري و رئيس سازمان انرژي اتمي ايران گفت كه برخي از كارمندان اين سازمان در گذشته اطلاعاتي را به بيرون درز داده اند، ولي اين سازمان در تلاش است جلوي تكرار اين امر را بگيرد.
آقاي صالحي در يك گفت و گوي اختصاصي با خبرگزاري فارس كه روز شنبه ۱۷ مهر (۹ اكتبر) منتشر شد، گفت كه كشورهاي غربي با بعضي از كارشناسان سازمان انرژي اتمي ايران تماس گرفته اند و آنها را با وعده ادامه تحصيل و فراهم آوردن شغل و امكانات رفاهي بهتر در خارج از ايران وسوسه كرده اند و در مواردي موفق شده اند كه اطلاعاتي را از اين طريق به دست آورند.
اما او افزود: "خوشبختانه سازمان انرژي اتمي توانست با كسب اعتماد مهندسان نسبت به رفع دغدغه هاي فكري آنان از جهت تحصيل و سربازي فرزندانشان اقدام كند تا آنها بدون دغدغه در سازمان كار كنند".
آقاي صالحي از كمك "ستاد فرماندهي كل قوا" و رئيس جمهوري ايران در فراهم كردن "شرايط ويژه" براي كارمندان سازمان انرژي اتمي خبر داد و گفت كه اقداماتي براي تأمين امكانات رفاهي و مسكن اين كارمندان در اصفهان، بوشهر، كاشان و تهران در حال انجام است.
او با اشاره به اينكه در گذشته بعضي از كارمندان سازمان انرژي اتمي در برابر "اغواگري" كشورهاي غربي "لغزش هايي" داشته اند، گفت كه در آن زمان افراد به سهولت به اطلاعات دسترسي داشته اند ولي در حال حاضر اين شرايط عوض شده است.
آقاي صالحي گفت: "ما موضوع مهم و سري نداريم، اما ضرورتي هم ندارد كه همه افراد از تمامي اطلاعات موجود آگاهي پيدا كنند".
او به عنوان نمونه اي از اطلاعات درز داده شده، به مسائل مربوط به "امور بازرگاني و خريدهاي خارجي" سازمان اشاره كرد، اما تأكيد كرد كه در حال حاضر درز اطلاعات "تقريبا غيرممكن" شده است.
رئيس سازمان انرژي اتمي ايران از انتشار كتابچه هاي راهنما و جلسات انفرادي براي توجيه كارمندان توسط معاونت ايمني و حفاظت اين سازمان خبر داد و گفت كه براي حفظ جان دانشمندان هسته اي هم تدابيري در نظر گرفته شده است.
او حاضر نشد گزارش هاي مربوط به بيرون آمدن بعضي از اين دانشمندان از سازمان انرژي اتمي و خروج آنها از ايران را تأييد كند.
آقاي صالحي در مورد احتمال آلودگي سيستم هاي كامپيوتري سازمان انرژي اتمي به كرم اينترنتي استاكس نت گفت: "مي توانم با اطمينان اعلام كنم كه با مشكل و خطر جدي در اين زمينه مواجه نيستيم".
او گفت كه از زمان تصدي رياست سازمان تغييراتي در سيستم كامپيوتري آن داده است به طوري كه در حال حاضر سيستم هاي بيروني و دروني از هم مجزا هستند و دسترسي افراد به اين سيستم ها راحت نيست.
آقاي صالحي در عين حال بروز مشكلاتي در كار سانتريفيوژهاي مركز غني سازي نطنز را به طور تلويحي پذيرفت، اما به ارتباط احتمالي اين مشكلات با كرم اينترنتي استاكس نت اشاره اي نكرد.
او گفت: "آيا هيچ گاه اتفاقي در خط توليد كارخانجات غني سازي اروپا نمي افتد؟ ما از اين نظر شبيه به آنها هستيم، فقط شايد يك مقدار تجربه آنها بيشتر بوده و اين اتفاقات كمتر رخ مي دهد".
او گفت كه آزمايش سانتريفيوژها كاري زمان بر كه مراحلي پيچيده دارد و ممكن است ماه ها طول بكشد: "اشكال ما در نسل اول سانتريفيوژها اين بود كه براي ساخت آن عجله داشتيم، بنابراين اين مراحل را طي نكرديم كه با مشكلاتي روبرو شديم. اما ديگر نمي خواهيم همان روال سابق را در پيش بگيريم و قصد داريم طبق ضوابط علمي و فني جلو برويم".
گفت و گو با غرب
رئيس سازمان انرژي اتمي ايران در گفت و گو با خبرگزاري فارس گفت كه گفت و گو با گروه وين، شامل آمريكا، روسيه، فرانسه و آژانس بين المللي انرژي اتمي، تنها براي تأمين سوخت رآكتور تحقيقاتي تهران نيست، بلكه هدف ديگر آن يافتن راهي براي برون رفت سياسي از بحران اتمي ايران است.
او همچنين گفت كه مقامات ارشد دولت ايران در جريان سفر اخير محمود احمدي نژاد، رئيس جمهوري اين كشور به نيويورك، براي مذاكره با گروه ۱+۵ در سطح وزير خارجه اعلام آمادگي كرده اند، اما پيشنهاد آنها مورد استقبال كشورهاي عضو اين گروه قرار نگرفته است.
آقاي صالحي گفت: "زماني كه آقاي احمدي نژاد به آقاي متكي دستور دادند كه مي تواند در حاشيه نشست مجمع عمومي سازمان ملل با ۱+۵ جلسه برگزار كند، آنها شكه شدند".
او عدم استقبال كشورهاي عضو اين گروه از مذاكره با آقاي متكي را "عقب نشيني" آنها از پيشنهاد مذاكره توصيف كرد و گفت كه كشورش به دليل همين رفتارها نمي تواند به غرب اعتماد كند.
تغيير نماينده ايران در آژانس
رئيس سازمان انرژي اتمي ايران همچنين گزارش هاي رسانه اي در مورد تغيير نماينده اين كشور در آژانس بين المللي انرژي اتمي را تأييد كرد.
او گفت: "آقاي نجفي به عنوان جايگزين آقاي سلطانيه تعيين شده ولي فعلا عجله اي براي بازگشت آقاي سلطانيه نيست و ممكن است جايگزيني ايشان مدتي به طول بينجامد".
پيش تر بعضي از رسانه هاي ايران، از جمله روزنامه رسالت، از احتمال انتصاب رضا نجفي، رئيس اداره خلع سلاح وزارت امور خارجه ايران به عنوان نماينده اين كشور در آژانس خبر داده بودند.
آقاي صالحي در مورد اين انتصاب به خبرگزاري فارس گفت: "آقاي نجفي بيش از ۲۰ سال است كه در زمينه خلع سلاح فعاليت مي كند و دنيا با نام او آشنا است و انتخاب شايسته اي براي تصدي اين سمت است".
احتمال تخليه دو روستا در نزديكي نيروگاه بوشهر
آقاي صالحي به خبرگزاري فارس گفته است كه دو روستا به نام "هليله" و "بندرگاه" در شعاع ايمني نيروگاه بوشهر واقع شده اند كه شوراي عالي امنيت ملي ايران در حال بررسي احتمال تخليه و جابجايي ساكنان آنها است.
او گفت: "در اين زمينه نامه اي براي هيئت دولت ارسال شده است تا نسبت به تأمين هزينه هاي انتقال يا محدودسازي اين دو روستا اقدام كنند".
آقاي صالحي گفت كه شوراي عالي امنيت ملي و وزارت كشور مسئوليت "انتقال" اين دو روستا را به عهده دارند.
او گفت كه انتظار دارد اواسط آبان ماه انتقال كامل سوخت به نيروگاه بوشهر به پايان برسد و اين نيروگاه از اواخر آذرماه به شبكه سراسري برق ايران متصل شود.
آقاي صالحي تأكيد كرد كه اين تاريخ ها تقريبي است و ممكن است مشكلات فني يا ملاحظات ايمني باعث به تأخير افتادن كارها شود: "ما ايمني را بر هر چيز مقدم مي دانيم، اگر راه اندازي نيروگاه چند ماه هم به تعويق بيفتد، اصل ايمني نيروگاه بوشهر است".
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر