عباس جعفري دولت آبادي، دادستان تهران گفته است كه دستگاه قضايي ايران با كساني كه با بستن بازار و احتكار بخواهند نظم جامعه را بهم بزنند، برخورد خواهد كرد.
آقاي جعفري دولت آبادي روز چهارشنبه ۱۴ مهر (۶ اكتبر) درمراسمي در تهران گفت كه اگر امروز كسي بخواهد با بي تفاوتي و تجاهل نسبت به مسائل اقتصادي نظم عمومي را بر هم بزند، دستگاه قضايي و انتظامي با او برخورد خواهد كرد.
همزمان اصغر ابوالحسني، معاون وزير اقتصاد و دارايي ايران در گفت و گو با خبرگزاري مهر از "برخورد قانوني و شديد" با صرافي هايي كه عرضه ارز را متوقف يا محدود كرده اند، خبر داد.
آقاي ابوالحسني روز چهارشنبه گفت كه با توجه به اينكه ارز در صرافي ها وجود دارد و كار صرافي ها نيز خريد و فروش ارز است، خودداري از عرضه ارز و يا عرضه محدود آن "بي معنا و نوعي تخلف" محسوب مي شود و كساني اين كار را انجام مي دهند كه بخواهند "احتكار كنند و يا اينكه بخواهند در آينده با قيمت بالاتري ارز خود را بفروشند."
در چند روز گذشته و در پي افزايش ناگهاني بهاي ارز در ايران، بانك مركزي ايران اقدام به عرضه ارز در صرافي هاي بانك ها كرد كه اين امر به تشكيل صف هاي طولاني در مقابل اين صرافي ها منجر شد.
گزارش هايي نيز از تعطيلي بعضي از صرافي ها و يا خودداري آنها از عرضه ارز به قيمت هاي تعيين شده از سوي بانك مركزي ايران منتشر شده است.
دو روز پيش تر محسن عباسي، مدير اداره نظارت بر موسسات پولي غير بانكي با اشاره به اينكه برخي صرافي ها در روزهاي گذشته تعطيل بوده اند و يا از فروش ارز خودداري مي كرده اند، گفته بود كه اگر اين صراف ها، رويه خود را اصلاح نكنند قطعا مجوز آنها باطل خواهد شد.
در روزهاي گذشته، محمود احمدي نژاد، رئيس جمهوري ايران، چند نماينده مجلس و دو تن از مقامات انتظامي اين كشور در اظهارات جداگانه اي از "برخورد قاطع با برهم زنندگان نظم بازار" و "هر گونه اعتصاب" خبر داده اند.
بعضي از كارشناسان احتمال مي دهند كه اين اظهارات، نوعي هشدار به اعتراضاتي باشد كه ممكن است در پي اجراي طرح هدفمند كردن يارانه ها و افزايش قيمت ها در سطح جامعه و بازار بروز كند.
وضعيت بازار طلا در ايران
با وجود اعلام بازگشايي بازار طلا از سوي مقامات دولتي، خبرگزاري فارس، امروز، چهارشنبه ۱۴ مهر، عكس هايي از پاساژ طلا فروشان سبزه ميدان منتشر كرده است كه در آن تعدادي از مغازه ها باز است، اما بخش هايي از بازار تعطيل به نظر مي رسد.
بيش از دو هفته از تعطيلي بازار طلا در ايران مي گذرد و در اين مدت چندين بار مسئولان اتحاديه طلا و جواهر و برخي مقامات ديگر از بازگشايي طلا فروشي ها خبر داده اند.
روز گذشته حسن رادمرد، رئيس مركز اصناف و بازرگانان وزارت بازرگاني ايران ضمن اعلام بازگشايي بازار طلا فروشان گفته بود كه ۵ نفر از طلا فروشان تهران به نمايندگي از اين صنف براي مذاكره درباره "ابهامات قانون ماليات بر ارزش افزوده" انتخاب شده اند.
در همين حال حسين شريعتمداري، سردبير روزنامه اصولگراي كيهان، در يادداشتي با عنوان "ايست! از بازرسي خبري نيست" كه در شماره امروز (چهارشنبه) اين روزنامه منتشر شد، يك گروه شش نفره را مسببين اصلي تعطيلي مغازه هاي طلافروشان معرفي كرده است.
اين روزنامه نوشته است كه يك طلافروش "متعهد" با تاييد گزارش وزارت صنايع ايران مبني بر اينكه ۹۰ درصد طلا و جواهرات بازار ايران قاچاق است، گفته است كه اين "واردات قاچاق در اختيار تعداد انگشت شماري از دانه درشت هاي اين صنف است" و طلافروشان تحت فشار اين گروه مغازه هايشان را تعطيل كرده اند.
در اين يادداشت آمده است كه "دانه درشتان قاچاقچي" حاضرند ماليات وضع شده را بپردازند ولي "تن به شفاف سازي" ندهند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر