۱۳۸۹ دی ۱۶, پنجشنبه

خودداري مركز آمار ايران از ارائه نرخ بيكاري

در حالي كه مركز آمار ايران نرخ بيكاري در دو فصل تابستان و پاييز گذشته را اعلام نكرده است، رئيس اين مركز گفته است كه نمي‌توان زمان دقيقي براي ارائه اين آمار مشخص كرد.
مركز آمار ايران، طبق رويه هميشگي، در پايان هر فصل نرخ بيكاري در دوره‌هاي سه‌ماهه را اعلام ‌مي‌كند كه در دو فصل گذشته علي‌رغم سال‌هاي گذشته اين امر به وقوع نپيوسته است.
آخرين رقمي كه از سوي مركز آمار ايران منتشر شد، مربوط به نرخ بيكاري در فصل بهار امسال بود و رقم بيكاري در ايران را ۱۴.۶ درصد نشان مي‌داد كه، وزير كار و امور اجتماعي آن را غير واقعي دانسته بود.
به گزارش خبرگزاري فارس، روز يكشنبه، پس از نشست شوراي عالي اشتغال، عادل آذر، رئيس مركز آمار ايران، در پاسخ به خبرنگاراني كه از وي درباره زمان اعلام نرخ بيكاري در دو فصل تابستان و پاييز پرسيده بودند، گفت: «معلوم نيست؛ نمي‌توان زمان دقيقي براي اين موضوع اعلام كرد.»
رئيس مركز آمار ايران با اين حال تنها گفته است كه نرخ بيكاري روندي كاهشي داشته است.
پيشتر عبدالرضا شيخ الاسلامي، وزير كار و امور اجتماعي، در واكنش به نرخ بيكاري اعلام شده در فصل بهار از سوي مركز آمار ايران گفته بود: «به نظر مي رسد نرخ بيكاري بهار ۸۹ داراي اشتباه است و يا اينكه نرخ‌هاي اعلام شده در سالهاي گذشته اشكال داشته است.»
اين نرخ در حالي از سوي وزير كار كمتر ارزيابي شد، كه شماري از كارشناسان رقم بيكاري را حتي بيش از ارقام اعلامي مركز آمار ايران مي‌دانند.
به گفته فريدون خاوند، اقتصاددان، مركز آمار در ارزيابى‌هاي خود، در دولت نهم و دهم با تغيير تعريف كاركن، هر فردي را كه در هفته قبل از آمارگيرى تنها يك ساعت كار كرده باشد، شاغل به حساب مي‌آورد و كسانى مثل سربازان، دانشجويان و دانش‌آموزان، و زنان خانه‌دار را نيز شاغل ارزيابى مي‌كند.
به اعتقاد اين كارشناس اقتصادي نرخ واقعي بيكاري در ايران، دست كم دوبرابر آمارهاي اعلام شده از سوي مركز آمار ايران است.
مركز آمار ايران در حالي از اعلام نرخ بيكاري خودداري كرده است كه بانك مركزي ايران نيز در گزارش اخير خود، در اقدامي بي‌سابقه نرخ رشد اقتصادي را اعلام نكرده بود.
در همين حال، شماري ديگر از كارشناسان همچنين پيش‌بيني مي‌كنند با اجراي طرح هدفمند كردن يارانه‌ها و افزايش بهاي انرژي، توليد داخلي در ايران نيز غير رقابتي‌تر شده و به ميزان بيكاري بيفزايد.
به گفته اين دسته از كارشناسان، در حالي كه هزينه توليد داخلي بالا رفته است، دولت به طور مصنوعي نرخ ارز را پايين نگه داشته، كه اين امر به طور طبيعي به نفع واردات و به ضرر توليد داخلي تمام خواهد شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر