۱۳۸۹ دی ۲۲, چهارشنبه

مارهاي افسرده؛ مخاطب هشدار هاشمي رفسنجاني كيست؟

اكبر هاشمي رفسنجاني از روحانيون پايه گذار نظام جمهوري اسلامي در ايران، نسبت به شدت گرفتن «توهين و تهمت» به روحانيون و مراجع تقليد، از سوي كساني كه آنها را «مارهاي افسرده» خوانده هشدار داده است.
آقاي هاشمي رفسنجاني در يادداشتي در وب سايت شخصي خود، نوشته است كه ۳۰ سال پس از پيروزي انقلاب اسلامي «بقاياي فكري دين زدايي و روحانيت ستيزي سر برآورده اند و خاكريز به خاكريز جلو مي آيند و شاهديم كه پس از توهين و تهمت به سران روحاني عرصه سياست در ۳۰ سال گذشته، به فضلا و علما و مراجع قم رسيده اند.»
به نظر مي رسد اشاره آقاي هاشمي رفسنجاني به رويدادهاي يك و سال و نيم اخير و توهين به برخي از مراجع تقليد است كه مواضعي در همراهي با معترضان به نتايج انتخابات و شرايط سياسي و اجتماعي كشور داشتند.
دامنه اين گونه رفتارهاي كم سابقه با مراجع ديني در هفته هاي گذشته به برخي از مراجع تقليد از جمله آيت الله وحيد خراساني روحاني بلندپايه در قم رسيد كه بنابر ديدگاه سنتي خود دخالت مستقيمي در امور سياسي و حكومتي ندارد.
اكبر هاشمي رفسنجاني كه از حدود يك سال و نيم پيش به عنوان خطيب در نماز جمعه تهران حاضر نشده، اخيرا ديدگاه هاي خود را به جز سخنراني در ديدارهاي عمومي از طريق وب سايت اش هم منتشر مي كند
آقاي هاشمي رفسنجاني در يادداشت خود «توهين و تهمت» به روحانيون را شيوه كساني خوانده كه «پايه‌هاي قدرت خويش را بر تارهاي عنكبوتي بنا نهاده‌اند» و ادامه داده كه «شگفتا در تاريخ بسيار ديديم و شنيديم كه حاكمان ناحق بسياري، براي بقاي خويش به اين شيوه نخ‌نما تمسك جستند.»
اكبر هاشمي رفسنجاني در حال حاضر رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام و رئيس مجلس خبرگان رهبري است كه وظيفه آن نظارت بر عملكرد رهبر جمهوري اسلامي است و اختيار عزل و نصب او را هم دارد.
آقاي هاشمي رفسنجاني هم طي يك سال و نيم اخير از سوي برخي از چهره هاي مورد حمايت دولت مورد انتقادهاي شديد قرار گرفته است. برخي از اقدامات او از جمله مضمون آخرين خطبه نماز جمعه اي كه به امامت اش برگزار شد، مورد انتقاد كم سابقه اي قرار دارد.
او در خطبه هاي نماز جمعه پس از انتخابات رياست جمهوري خواهان آزادي زندانيان سياسي و «بازگرداندن اعتماد مردم» نسبت به سلامت انتخابات شده بود.
برخي از طرفداران دولت مي گويند كه «سكوت» آقاي هاشمي رفسنجاني در برابر معترضان و رهبران مخالف دولت نوعي همراهي با آنها و «خيانت» محسوب مي شود. آقاي هاشمي رفسنجاني از چند هفته پس از انتخابات رياست جمهوري تاكنون به عنوان امام جمعه در نماز جمعه تهران شركت نكرده و ديدگاه هاي خود را در جريان ديدارهاي عمومي و انتشار مطالبي در وب سايت اش منتشر مي كند.
هشدار در سالگرد اعتراض به مقاله روزنامه اطلاعات



به نظر مي رسد كه يكي از مصاديق مورد انتقاد آقاي هاشمي رفسنجاني از «توهين به سران روحاني مملكت» شخص خود اوست.
طي نزديك به ۳۲ سالي كه از پيروزي انقلاب ايران مي گذرد توهين به سياستمداران روحاني و غير روحاني كه مواضعي مستقل از مواضع رسمي حكومت داشته اند امري مرسوم محسوب شده است. از جمله عزل آيت الله حسينعلي منتظري، قائم مقام رهبري كه مشهورترين اين موارد است. آيت الله منتظري پس از عزل از مقام اش مدت طولاني را نيز در حصر خانگي گذراند و دفتر و محل تدريس او در شهر قم بارها هدف حملات نيروي هاي لباس شخصي قرار گرفت.
آقاي هاشمي رفسنجاني يادداشت هشدارآميز خود را به مناسبت ۱۶ دي، سالگرد چاپ مقاله اي در روزنامه اطلاعات در سال ۱۳۵۶ منتشر كرده كه حاوي نكاتي بود كه پيروان آيت الله خميني، آن را توهين آميز تلقي كردند.
انتشار اين مقاله به قلم نويسنده اي به نام احمد رشيدي مطلق است باعث اعتراض هواداران آيت آلله خميني كه در تبعيد به سر مي برد، شد.
نويسنده، مقاله «ايران و استعمار سرخ و سياه» به بازخواني حوادث مربوط به خرداد ۱۳۴۲ و رويدادهاي مربوط به اصلاحات ارضي پرداخته بود ودر مقاله خود نوشته بود كه مالكاني كه زمين خود را در جريان اصلاحات ارضي از دست داده بودند، به دنبال حمايت روحانيون براي بازپس گيري زمين هاي خود بودند اما «روحانيون برجسته حاضر به همكاري با آنها نشدند، در صدد يافتن يك روحاني برآمدند كه مردي ماجراجو و بي اعتقاد و وابسته و سرسپرده به مراكز استعماري و بخصوص جاه طلب باشد و بتواند مقصود آن ها را تامين نمايد و چنين مردي را آسان يافتند. مردي كه سابقه اش مجهول بود و به قشري ترين و مرتجع ترين عوامل استعمار وابسته بود و چون در ميان روحانيون عالي مقام كشور با همه حمايت هاي خاص موقعيتي به دست نياورده بود در پي فرصت مي گشت كه به هر قيمتي هست خود را وارد ماجراهاي سياسي كند و اسم و شهرتي پيدا كند.»
مقاله روزنامه اطلاعات در ادامه مي گفت كه «آيت الله خميني عامل مناسبي براي اين منظور بود و ارتجاع سرخ و سياه او را مناسبترين فرد براي مقابله با انقلاب ايران [انقلابشاه و ملت] يافتند و او كسي بود كه عامل واقعه ننگين ۱۵ خرداد شناخته شد.»
انتشار اين مقاله باعث تظاهرات پيروان آيت الله خميني در روز ۱۹ دي در قم شد و به بروز درگيري با نيروهاي دولتي انجاميد.
در سال هاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي در ايران، سالگرد اين تظاهرات، مناسبتي حكومتي براي نشان دادن وضعيت روحانيت در دوره پهلوي بوده و مقام هاي حكومتي با يادآوري آن درباره لزوم توجه و اهتمام به جايگاه روحانيت ابراز نظر مي كنند.
از جمله آيت الله علي خامنه اي رهبر جمهوري اسلامي در اين روز درباره اهميت اعتراض مردم قم به انتشار مقاله روزنامه اطلاعات و نقش آن در پيروزي انقلاب اسلامي سخنراني كرده است.
با اين همه اكبر هاشمي رفسنجاني در يادداشت اخير خود از زاويه ديگري به اين مناسبت نگاه كرده و نوشته است كه «۳۰ سال از پيروزي انقلاب اسلامي مي‌گذرد و بقاياي فكري دين‌زدايي و روحانيت‌ستيزي كه در بهار هوشياري مردم ايران، چون مارهاي افسرده سر در خاك انتقام فرو برده بودند، در پاييز بداخلاقي‌هاي سياسي و اختلافات سليقه‌اي، پوست‌اندازي كرده و سر برآورده‌اند.»
به نوشته آقاي هاشمي رفسنجاني «تاسف‌آور است كه اين بار براي توهين و تهمت، لباس رشيدي مطلق‌ها را درآورده و خرقه دوستي و ارشاد پوشيده‌اند، رندانه با چراغي كه دروغ را اخلاق، تهمت را مبارزه و توهين را جهاد مي‌دانند، مزورانه پشت خاكريزي پناه گرفته‌اند كه مطمئنا آخرين و بالاترين هدف آنها خواهد بود.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر