۱۳۸۹ دی ۲۲, چهارشنبه

خودداري بانك دولتي هند از صدور اعتبارنامه براي دادوستد نفتي با ايران

با وجود اعلام مقام‌هاي ايراني مبني بر اينكه مشكل معاملات نفتي ايران با هند «رفع شده‌است»، يك مقام ارشد وزارت خارجه هند مي‌گويد كه خواستار حل اين مشكل تا پيش از آغاز ماه فوريه است.
اين در حالي است كه به گزارش روزنامه تايمز چاپ هند، بانك دولتي هند اعلام كرده‌است كه براي محموله‌هاي نفتي كه در ماه جاري از ايران وارد شده برگه اعتباري صادر نخواهد كرد.

بانك مركزي هند در اقدامي كه به گفته رسانه‌هاي هند با فشارهاي ايالات متحده براي تحريم بيشتر ايران مرتبط است، از روز دوشنبه، ۶ دي‌ماه، انجام دادوستد با ايران از طريق «اتحاديه پاياپاي آسيايي» كه واسطه معاملاتي بين ايران و هند است را براي شركت‌هاي هندي
ممنوع اعلام كرد.

اين اقدام هند با استقبال ايالات متحده روبه‌رو شده‌است و استوارت لوي، معاون وزير امور خزانه‌داري آمريكا، تلاش هند براي كنار گذاشتن اين گونه معاملات با ايران را «اقدامي مهم» خوانده‌است.

احمد خالدي، معاون بين‌الملل وزارت نفت ايران هفته گذشته اعلام كرد كه اين مسئله با تغيير ارز معاملاتي در مبادلات نفتي ايران و هند و تبديل آن از «يورو و دلار به ديگر ارزها» حل شده و «ديگر مشكلي براي صادرات نفت ايران به اين كشور وجود ندارد.»

اما به گزارش تايمز هند و ديگر رسانه‌هاي هندي و بين‌المللي، جلسات متعددي كه در اين باره روز جمعه نيز ميان مقام‌هاي دولتي هند با بانك‌ها و مديران شركت‌هاي نفتي اين كشور ادامه داشت راه حلي به‌دست نداده‌است.

به نوشته روزنامه تايمز هند، بانك دولتي هند و ديگر بانك‌هاي اين كشور «هراس دارند» كه در صورت ايجاد دوباره تسهيلات براي دادوستد نفتي با ايران، «با تحريم‌هاي آمريكا روبه‌رو شوند.»
به گزارش رويترز، يكي از مقام‌هاي هندي حاضر در جلسهٔ روز جمعه كه نخواست نامش فاش شود با تأكيد بر اين موضوع گفت كه «اين، يك امر طولاني‌مدت است و اين موضوع، مسئله‌اي پيچيده است و انتظار راه حلي فوري براي آن نداشته‌باشيد.»

با اين وجود خانم «نيروپاما رائو»، از مقام‌هاي بلندپايه وزارت خارجه هند در اين خصوص به خبرگزاري رويترز گفت: «ما هرچه سريع‌تر و در اسرع وقت نياز به يك راه حل داريم.»
وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا ممكن است تا پيش از فوريه راه حلي يافت شود گفت: «حتي تا پيش از فوريه.» اين مقام هندي افزود كه هند مي‌كوشد راه حلي بيابد كه با تعهدات بين‌المللي‌اش سازگار باشد و اظهار داشت: «ما مي‌خواهيم اين مسئله را طوري حل كنيم كه با تحريم‌هاي سازمان ملل در تناقض نباشد.»

به گفته «نيروپاما رائو» طي روزهاي آينده هيئتي در سطح وزرا، از اين كشور به ايران سفر مي‌كند تا در مورد اين مشكل با طرف‌هاي ايراني به بحث بنشيند.

ايران روزانه ۴۰۰ هزار بشكه نفت به هند مي‌فروشد كه در حدود ۱۳ درصد از واردات نفت خام آن كشور را شامل مي‌شود.

ايالات متحده و هم‌پيمانانش به خاطر نگراني از جنبه‌هاي احتمالي نظامي برنامه هسته‌اي ايران مي‌كوشند از راه اعمال فشار و تحريم، ايران را از ادامه اين برنامه منصرف كنند. ايران همواره اين اتهام را رد كرده و برنامه خود را صلح‌آميز خوانده است.

ايالات متحده در يك سال گذشته در تلاش بوده است تا در راستاي تحريم‌هايي كه عليه ايران به تصويب رسانده است، هند را با اين تحريم‌ها همسو كند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر