۱۳۸۹ دی ۲۲, چهارشنبه

رهبر ايران: سران فتنه راه خود را از دشمن جدا نكردند و مرتكب گناه شدند


آيت‌الله خامنه‌اي رهبر جمهوري اسلامي، در سخناني با اشاره دوباره به وقايع پس از انتخابات رياست جمهوري سال ۸۸، رهبران مخالفان دولت را متهم كرده است كه «بازيچه دشمنان» شده و با جدا نكردن راه خود از دشمن مرتكب گناه شده‌اند.

سخنان رهبر جمهوري اسلامي در ديدار با جمعي از شهروندان قم ايراد شده و در اين سخنان آيت‌الله خامنه‌اي بار ديگر اعتراض‌هاي شكل گرفته به نتايج انتخابات رياست جمهوري خرداد ۸۸ را فتنه‌اي توصيف كرده است كه به گفته وي به لطف الهي و با ورود «مردم بيدار» به صحنه شكست خورده و اين «توطئه عظيم» خنثي شده است.

اعتراض‌هاي به نتايج اعلام شده براي انتخابات سال ۸۸، از نخستين روز پس از اعلام نتايج آغاز شد و در هفته نخست اين اعتراض‌ها شهر تهران چندين بار شاهد حضور ميليوني معترضان در خيابان‌ها بود.

اين اعتراض‌ها به‌ويژه پس از سخنان هشدارآميز آيت‌الله خامنه‌اي در خطبه‌هاي نماز جمعه ۲۹ خرداد ۸۹ به شدت مورد سركوب نيروهاي امنيتي قرار گرفت و در اين ميان بسياري از چهره‌هاي حامي ميرحسين موسوي و مهدي كروبي، دو نامزد اصلي مخالف سياست‌هاي محمود احمدي‌نژاد، بازداشت و متعاقب آن با احكام سنگين و حبس‌هاي طويل‌المدت روبه‌رو شدند.

با اين حال به رغم آنكه از ۲۲ بهمن سال ۸۸ تهران و ديگر شهرها شاهد حضور خياباني معترضان نبود، شماري از مقام‌هاي جمهوري اسلامي همچنان جنبش اعتراضي سال ۸۸ را به عنوان آتشي زير خاكستر قلمداد مي‌كنند و بر حجم تبليغات حكومتي بر ضد چهره‌هاي شاخص اين جنبش افزوده شده است.

مقام‌هاي جمهوري اسلامي همچنين به دفعات، اين جنبش اعتراضي را وابسته به بيگانگان معرفي كرده و چندين نفر نيز در جريان دادگاه‌هاي حوادث پس از انتخابات به اتهام ارتباط با گروه‌هاي مخالف خارج از كشور به اعدام محكوم شدند.

اكنون آيت‌الله خامنه‌اي بار ديگر «عوامل اصلي فتنه سال ۸۸» را طراحان خارجي دانسته و افزوده است كه «كساني را كه مردم به آنها سران فتنه مي‌گويند، در واقع بازيچه طراحان اصلي بودند و دشمن آنها را به وسط صحنه هل داده بود كه البته آنها نيز بايد راه خود را از دشمن جدا مي‌كردند كه اين كار را انجام ندادند و مرتكب گناه شدند.»

مقام‌هاي حكومتي ايران و حاميان آنها تعبير فتنه را براي توصيف جنبش اعتراض سال ۸۸ به كار مي‌برند و در اين ميان از چهره‌هايي چون ميرحسين موسوي، مهدي كروبي، محمد خاتمي و اكبر هاشمي رفسنجاني به عنوان سران فتنه و حاميان آن ياد مي‌كنند.

اين چهره‌‌ها كه در سال‌هاي مختلف پس از انقلاب بهمن ۵۷، اصلي‌ترين مسئوليت‌هاي جمهوري اسلامي را برعهده داشتند همواره به صورت پيدا و پنهان نسبت به عدم اجراي كامل قانون اساسي و تحديد جمهوريت و اسلاميت نظام جمهوري اسلامي هشدار داده‌اند.

با اين حال رهبر جمهوري اسلامي در سخنان خود عامل اصلي فتنه را «ديگراني» خوانده است كه «در طراحي و محاسبات خود به دنبال حذف جمهوري اسلامي و تغيير نظام بودند.»

به گفته آيت‌الله خامنه‌اي «طراحي اصلي دشمنان، اين بود كه جمهوري اسلامي و حقيقت و شعار دين از جامعه ايران برچيده شود و قاعده حكومت و دولت را به شكل مطلوب خود تشكيل دهند.»

رهبر جمهوري اسلامي پيش از اين نيز در زمان سفر خود به شهرستان قم در جمع مردم اين شهر گفته بود: «صحنه گردانان اصلي فتنه سال ۸۸ در طراحي پيچيده خود، به دنبال تسخير ايران بودند.»

وي افزوده بود: «عوامل فتنه كه اكثر آنها ندانسته وارد اين ماجرا شده بودند، بدون آنكه خود متوجه باشند، در جهت اهداف طراحان اصلي حركت مي‌كردند و اين موضوع نيازمند تحليل‌هاي دقيق روان‌شناختي است كه چگونه عده‌اي ندانسته به دشمن كمك كردند.»

«صحنه‌گردانان فتنه به دنبال كاريكاتوري از انقلاب اسلامي بودند»
رهبر جمهوري اسلامي در تازه‌ترين سخنان خود همچنين بار ديگر اعتراض‌هاي شكل‌گرفته به نتايج انتخابات ۸۸ را تقليدي كاريكاتورگونه از انقلاب اسلامي بهمن ۵۷ توصيف كرده است.

وي در سخنان خود اشاره كرده است كه «صحنه گردانان اصلي، حالت ديگري را نيز طراحي كرده بودند كه اگر به نتيجه مطلوب خود نرسند، كشور را به آشوب بكشانند و با تقليد از انقلاب اسلامي و به وجود آوردن كاريكاتوري از آن، به اهداف خود برسند.»

وي در عين حال يادآور شده است كه «ملت ايران با تشخيص صحيح اوضاع، احساس تعهد و حضور به موقع در صحنه، به دهان طراحان اصلي زد و بساط آنها را جمع كرد.»

آيت‌الله خامنه‌اي پيش از اين هم در مراسم تنفيذ حكم دومين دوره رياست جمهوري محمود احمدي‌نژاد با اشاره به حوادث پس از انتخابات، حضور خياباني معترضان را به «تقليدي مغلوط از حضور عظيم مردمى در انقلاب سال ۱۳۵۷، كاريكاتوري از آن انقلاب» تشبيه كرده بود كه دشمنان خيال مي‌كردند مي‌توانند با آن «به عظمت انقلاب و نظام اسلامي ضربه بزنند.»

وي در آن زمان گفته بود كه «دشمنان در فهم نظام اسلامى و انقلاب اسلامى دچار اشتباه نشوند؛ خيال نكنند انقلاب اسلامى و نظام اسلامى را با اين‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جور كارهاى پيش پا افتاده مي‌توان به زانو درآورد. نظام اسلامى زنده است. اين تجربه براى دشمن بايد پيش آمده باشد. اشتباه نكنند؛ نظام اسلامى با اين حرف‌ها شكست نخواهد خورد.»

اين اشارات آيت‌الله خامنه‌اي از آن روست كه در بسياري از فرازهاي اعتراض‌ها به نتايج انتخابات سال ۸۸، معترضان متوسل به نمادهاي مذهبي و انقلابي همچون سر دادن شعار الله اكبر و برخي ديگر از شعارهاي برگرفته از انقلاب ۵۷ شدند و حضور خياباني آنان نيز در نخستين ماه‌هاي پس از انتخابات قابل مقايسه با حضور ميليوني حاميان انقلاب در سال ۵۷ بود.

همچنين به رغم آنكه مقام‌هاي حكومتي سعي داشتند استفاده از نمادهاي سبز رنگ را به وجه تشابه جنبش اعتراضي با انقلاب‌ها رنگين در ديگر كشورها تعبير كنند، تأكيد چهره‌هاي شاخص جنبش سبز كه بيشتر آنها از ياران نزديك آيت‌الله خميني بنيانگذار انقلاب اسلامي هستند، بر اين بود كه اين رنگ به علت آنكه نماد وحدت ديني ميان مردم ايران است، به عنوان شاخص اين جنبش انتخاب شده است.

همچنين چهره‌هاي شاخص جنبش سبز كه بيشتر آنها از ياران نزديك آيت‌الله خميني بنيانگذار انقلاب اسلامي هستند، در حالي كه پس از انتخابات هرگز امكان استفاده از رسانه‌هاي گروهي را نداشتند، سعي كردند از طريق رسانه‌هاي جايگزين و نيز صدور بيانيه و اطلاعيه صداي خود را به گوش مردم به رسانند. اقدامي كه قابل مقايسه با روش آيت‌الله خميني در سال‌هاي پيش از انقلاب است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر