مئير داگان، رئيس سابق سازمان اطلاعاتي اسرائيل، كه جاي خود را به تمير پاردو داده، گفته است كه به نظرش، ايران تا چهار سال ديگر قادر به توليد بمب اتمي نيست.
به گفته آقاي داگان، "مجموعه مشكلاتي كه در روند فعاليت هاي هستهاي ايران پيش آمده است، پيشرفت اين فعاليتها را كند كرده و اين كشور هنوز فاصله زيادي با دستيابي به سلاح هاي هستهاي دارد."
او گفته است كه ايران تا قبل از سال ۲۰۱۵ ميلادي نخواهد توانست به بمب اتمي دست يابد.
تاكنون مقامهاي اسرائيلي چندين بار پيشبينيهايي را در باره زمان احتمالي دستيابي ايران به سلاح اتمي مطرح كردهاند و سال ۲۰۱۵ ميلادي تازه ترين نمونه از اين پيشبينيها است.
ماه گذشته، موشه يالون، معاون نخست وزير اسرائيل، پيشبيني كرده بود كه ايران دستكم سه سال ديگر تا رسيدن به توانايي ساخت بمب اتمي فاصله دارد.
آقاي يالون كه وزير امور استراتژيك اسرائيل هم هست، بروز برخي مشكلات فني در برنامه اتمي ايران را دليل به تعويق افتادن دستيابي اين كشور به سلاح هستهاي خوانده بود.
چند ماه پيش، مقامات رسمي ايران اعلام كردند كه نوعي بدافزار اينترنتي موسوم به "كرم استاكس نت" به كامپيوترهاي بعضي از كاركنان نيروگاه اتمي بوشهر وارد شده است.
آنها بعدا گفتند كه اين كامپيوترها پاكسازي شده، اما بعضي گزارشها حكايت از آن داشت كه اين كرم اينترنتي به دستگاههاي نيروگاه بوشهر و سانتريفيوژهاي غنيسازي اورانيوم در نطنز آسيبهايي زده است.
در عين حال، بر اساس يكي از اسنادي كه سايت ويكيليكس از جزئيات گفتوگوي محرمانه سه سال پيش مقام هاي ايالات متحده آمريكا و اسرائيل در باره ايران منتشر كرده است، مئير داگان در ديداري كه در آن زمان با معاون سياسي وزير امور خارجه آمريكا داشت، گفته بود كه براي "حل و فصل" بحران اتمي ايران، هنوز وقت وجود دارد، هرچند به گفته وي، ايران براي دستيابي به سلاح هسته اي، بهشدت در تلاش است.
هشدار در مورد تبعات حمله نظامي احتمالي
خبرگزاري رويترز در گزارشي از اظهارات اخير آقاي داگان در باره فعاليتهاي هستهاي ايران، به نقل از او تصريح كرده است كه "هر گونه اقدام نظامي اسرائيل عليه ايران، بايد آخرين اقدامي باشد كه براي ممانعت از فعاليتهاي هستهاي ايران انجام مي شود."
او گفته است كه "اقدام نظامي اسرائيل عليه ايران مي تواند باعث شود كه ايران از معاهده منع گسترش سلاحهاي اتمي خارج شود و فعاليتهايش را فارغ از نظارت بازرسان سازمان ملل متحد ادامه دهد."
مقامات ايران هر گونه تلاش براي دستيابي به بمب اتمي را تكذيب مي كنند و مي گويند كه برنامه هستهاي اين كشور اهدافي صلحآميز دارد و دستيابي به سلاحهاي اتمي به هيچ عنوان در آن تعريف نشده است.
با اين حال، آژانس بينالمللي انرژي اتمي، همكاري ايران را با ماموران اين آژانس ناكافي ارزيابي كرده و گفته است كه نميتواند صلحآميز بودن برنامه اتمي ايران را تاييد كنند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر