۱۳۸۹ بهمن ۸, جمعه

درخواست آمريكا از اتحاديه اروپا براي تحريم ناقضان حقوق بشر در ايران

در ماه سپتامبر سال گذشته، ايالات متحده آمريكا شماري از مقام‌هاي ايراني را به دليل دست داشتن در سركوب معترضان به نتايج انتخابات در ليست تحريم‌هاي خود قرار داد.
ايالات متحده آمريكا خواستار آن شده است كه اتحاديه اروپا با گسترش تحريم‌ها عليه جمهوري اسلامي، مقام‌هاي مسئول در اين كشور را كه در نقض حقوق بشر دست داشته‌اند، آماج تحريم‌هاي خود قرار دهد.

به گزارش خبرگزاري رويترز، فيلو ديبل، معاون دستيار وزير امور خارجه آمريكا،‌ كه روز سه‌شنبه در بروكسل با مقام‌هاي اتحاديه اروپا ديدار كرد، گفته است، اتحاديه اروپا بايد با گسترش تحريم‌هاي خود عليه ايران، آن دسته از مقام‌هاي مسئول در جمهوري اسلامي را كه در نقض حقوق بشر دست داشته‌اند، هدف تحريم‌هاي خود قرار دهد.
اين مقام عالي‌رتبه آمريكايي با بيان اين كه واشنگتن براي نشان دادن اثرات تحريم‌ها عليه ايران تلاش مي‌كند، در اين باره اظهار داشته است:‌ «ما به اروپايي‌ها پيشنهاد داده‌ايم، چيزي شبيه به آنچه ما در مورد حقوق بشر انجام داده‌ايم را مورد توجه قرار دهند.»

در ماه سپتامبر سال گذشته ميلادي ايالات متحده آمريكا اموال و دارايي‌هاي هشت تن از مقام‌هاي ايراني و از جمله چند فرمانده سپاه پاسداران را كه گفته مي‌شود در نقض حقوق بشر و به ويژه در كشتار معترضان به نتايج انتخابات رياست جمهوري سال گذشته در ايران دست داشته‌اند، توقيف كرده بود.

فيلو ديبل، معاون دستيار وزير امور خارجه آمريكا، با اشاره به اين اقدام واشنگتن اظهار داشته است: «ما اينجا نيامده‌ايم كه بگوييم، ما اين كار را كرده‌ايم و شما هم بايد آن را انجام دهيد. بلكه ما مي‌گوييم،‌ ما اين كار را كرده‌ايم و اين هم اثر آن است و از اين رو بر اين باور هستيم كه چنين اقداماتي ارزش بررسي كردن را دارد.»

تحريم‌هاي تصويب شده از سوي اتحاديه اروپا عليه ايران، عمدتاً‌ حوزه‌هاي اقتصادي و تجاري را در بر گرفته و شامل ممنوعيت صدور ويزا براي آن دسته از مقام‌هاي ايراني كه در برنامه هسته‌اي جمهوري اسلامي دست دارند، نيز مي‌شود.

با اين حال گروه‌هاي طرفدار حقوق بشر، كشورهاي عضو اتحاديه اروپا را متهم مي‌كنند‌، كه در مواجهه با «رژيم‌هاي سركوبگر»، به تعهدات خود در زمينه حقوق بشر عمل نكرده‌اند.

به دنبال بالا گرفتن تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌اي جمهوري اسلامي و پس از آن كه شوراي امنيت سازمان ملل متحد چهارمين قطعنامه تحريمي خود را عليه ايران تصويب كرد، ايالات متحده آمريكا و اتحاديه اروپا نيز تحريم‌هاي جداگانه‌اي را با هدف كند كردن سرعت برنامه هسته‌اي تهران، عليه جمهوري اسلامي تصويب كرده‌اند.

كشورهاي غربي و به ويژه ايالات متحده آمريكا، بر اين باور هستند كه جمهوري اسلامي ايران در پوشش برنامه هسته‌اي خود به دنبال ساخت جنگ‌افزارهاي هسته‌اي و يا دستيابي به قابليت فني لازم براي ساخت اين گونه سلاح‌ها است.

اين در حالي است كه اگرچه تهران همواره چنين اتهام‌هايي را رد مي‌كند، اما در عين حال نيز از تن دادن به درخواست‌هاي پي در پي آژانس بين‌المللي انرژي اتمي براي «شفاف سازي»‌ برنامه هسته‌اي خود نيز خودداري مي‌كند.

از اين رو آژانس بين‌المللي انرژي هسته‌اي در تازه‌ترين گزارش خود درباره برنامه هسته‌اي جمهوري اسلامي نيز يك بار ديگر با اشاره به «ابعاد نظامي احتمالي» برنامه هسته‌اي ايران، تاكيد كرده بود، نمي‌تواند صلح‌آميز بودن اين برنامه را تاييد كند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر