۱۳۸۹ دی ۱۶, پنجشنبه

ويكي ليكس: مصباح يزدي قويتر از احمدي نژاد

بر اساس گزارش هاي محرمانه وزارت خارجه آمريكا كه توسط سايت ويكي ليكس فاش شده فعاليت هاي جاسوسي و اطلاعاتي آمريكا به صورت ويژه در شهر استانبول تركيه متمركز شده است تا ضمن دريافت اطلاعات از داخل ايران، با درون اين كشور ارتباط برقرار كند.

بر اساس اين اسناد، ايران نيز به شدت با اين روند آمريكا، در حال مقابله است.

ديپلمات هاي آمريكايي در استانبول در گزارش هاي خود نوشته اند كه تعدادي از منابع اطلاعاتي"دفتر نظارت ايران" وابسته به كنسولگري آمريكا در استانبول به آمريكايي ها خبرداده اند كه مسوولان ايراني از آنها خواسته اند كه ارتباط با آمريكا را متوقف كنند.

ديپلمات هاي آمريكايي همچنين گفته اند كه يكي از اين منابع اطلاعاتي به صورت موقت به ايران بازگشته تا بتواند مشكلات را با مقامات ايراني حل كند.

ديپلمات هاي آمريكايي گفته اند اين اقدامات مقامات ايراني تاكيد دوباره آنها بر اين مساله است كه حكومت تهران متوجه اقدامات ما براي دريافت اطلاعات در خارج از ايران است.

اين اسناد ادامه مي دهند: يك خبرنگار ايراني داراي تابعيت انگليسي كه از تابستان ۲۰۰۷ در استانبول براي شبكه پرس تي وي فعاليت مي كند اعلام كرد كه آماده است اطلاعاتي را از درون اين شبكه و صدا و سيماي ايران (IRIB) در اختيار ديپلمات هاي آمريكايي قرار دهد.

با اين حال او به ديپلمات هاي آمريكايي گفت كه سردبيرش در تهران در هفته گذشته به وي هشدار داد كه با هيچ ديپلمات آمريكايي درباره ايران ارتباط برقرار نكند.

اين خبرنگار به آمريكايي ها گفته است كه منزلش در استانبول نيز مورد سرقت قرار گرفت ولي تنها لپ تاپ وي دزديده شد.

ديپلمات هاي آمريكايي اضافه كردند: با اين حال با اين خبرنگار به توافق رسيديم كه ارتباط خود را حفظ كنيم ولي توافق كرديم در نشست هايي كه ممكن است افرادي از كنسولگري ايران نيز در آن حضور داشته باشند باهم تماس نگيريم.

ديپلمات هاي آمريكايي همچنين با هماهنگ كننده شوراي بازرگاني ايران و تركيه تماس گرفته و از وي مي خواهند قبل از سفر به تهران براي برگزاري نشستي در اين شهر، مقامات آمريكايي با اعضاي اين شورا ديداري داشته باشند.

هماهنگ كننده شوراي بازرگاني ايران و تركيه كه از او به عنوان "منبع مهم اطلاعاتي از اواخر ۲۰۰۷ " ياد مي شود به ديپلمات هاي آمريكايي مي گويد كه دو عضو اين شورا از سوي ايراني ها بازخواست و بازجويي شده اند. موضوع بازخواست، "تماس هاي شوراي بازرگاني ايران و تركيه با كنسولگري آمريكا در استانبول" و "پرسش هاي آمريكايي ها درباره بازرگاني ميان ايران و تركيه" بود.

ديپلمات هاي آمريكايي اضافه كرده اند: به احتمال زياد مقامات ايراني به مقابله فيزيكي با منابع اطلاعاتي آمريكا به استانبول اقدام نخواهد كرد زيرا اين موضوع به معني عبور از خط قرمزهاست.

ديپلمات هاي آمريكايي گفته اند كه تلاش مي كنند منابع اطلاعاتي خود را حفظ و آنها را گسترش دهند.

در اين اسناد به اظهارات "كيهان اوزدمير" بازرگان اهل تركيه و مدير شركت "پارس انفست" كه داراي طرح هاي ساختمان سازي و سرمايه گذاري در زمينه انرژي در ايران است اشاره شده كه مي گويد: از طريق ارتباطات خود با مجموعه شهرداري تهران به اين نكته پي بردم كه قاليباف شهردار تهران خود را براي حضور جدي در انتخابات آينده رياست جمهوري آماده مي كند. تصميم وي براي شركت نكردن در انتخابات قبلي رياست جمهوري بر اساس يك تفاهم ضمني بود كه باقي ماندن او خارج از رقابت ها باعث مي شود شرايط براي قاليباف به عنوان گزينه برتر در دوره بعدي فراهم شود.

اين بازرگان ترك از ديپلمات هاي آمريكايي مي خواهد با توجه به شرايط ايران به سرعت با تهران از در معامله وارد شوند.

در سند ديگري نيز يك منبع دانشگاهي به ديپلمات هاي آمريكايي مي گويد كه آيت الله مصباح يزدي قدرت بيشتري از احمدي نژاد دارد و در موضوعاتي حكومتي نيز نقش مهمي را ايفا كرده و اولويت وي ماندن در سايه است

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر