۱۳۸۹ فروردین ۱۰, سه‌شنبه

ديويد ميليبند: ما با يك ايران طرف نيستيم

ديويد ميليبند، وزير امور خارجه بريتانيا، مي گويد در مذاكره پيرامون برنامه هسته اي ايران مشكلاتي تاريخي و بنيادي وجود دارد و "غرب در اين مذاكرات با يك ايران سر و كار ندارد".

وزير امور خارجه بريتانيا در مقاله اي كه روزنامه هرالد تريبيون آن را منتشر كرده است، به ابعاد مختلف مشكلات غرب در مواجهه با برنامه هسته اي ايران پرداخته و "تضادهاي" رفتار سياسي ايران را يكي از اين مشكلات در پيشرفت مذاكرات هسته اي غرب با اين كشور برشمرده است.

آقاي ميليبند در ابتداي يادداشت خود مي گويد: "ما در مواجهه با ايران، زنداني تاريخ هستيم. در طول سال هاي گذشته، رفتارهاي اشتباه بريتانيا و در مجموع غرب، در كنار اشتباهات ايران، فضايي بسيار بغرنج تر از بي اعتمادي به وجود آورده كه مذاكرات غرب با اين كشور را تحت تأثير خود قرار مي دهد."

وزير امور خارجه بريتانيا با اشاره به فتواي اخير آيت الله علي خامنه اي، رهبر ايران، در زمينه حرام بودن در دست داشتن سلاح اتمي مي نويسد: "رهبر ايران در حالي اين سخنان را مي گويد كه رفتار دولت ايران مكمل سخنان و حكم مذهبي رهبر ايران نيست."

آقاي ميليبند با اشاره به روند مذاكرات غرب با ايران در شش ماه گذشته بر سر برنامه هسته اي اين كشور، اين مذاكرات را "پيچيده تر" از پيش مي خواند و با اشاره به حوادث پس از انتخابات جنجال برانگيز خرداد ۸۸ عقيده دارد كه "اكنون غرب تنها با يك ايران طرف نيست."

از نظر آقاي ميليبند "يك ايران، ايراني است تحصيل كرده، خلاق و متمدن. اين ايران علاوه بر داخل خاك اين كشور در تمام نقاط دنيا حضور دارد و مي خواهد كه صدايش شنيده شود و در سرنوشت فرداي خود سهيم باشد."

ايران ديگر از نظر وزير امور خارجه بريتانيا، ايراني است با وجود در اختيار داشتن دومين منابع بزرگ گازي جهان، از لحاظ اقتصادي در وضعيت نامناسبي قرار دارد. فساد مالي در آن به وفور ديده مي شود و از لحاظ شفافيت مالي در جهان رتبه ۱۶۸ از ۱۸۰ را در جهان به خود اختصاص داده است.

آقاي ميليبند با اشاره به كسب رتبه نخست جهان توسط ايران در زمينه فرار مغزها و نخبگان اين كشور به خارج از آن، به حمايت ايران از تروريسم و "نابود كردن" اسرائيل اشاره كرده و مي گويد: "ايران خود را از مشاركت در بازسازي افغانستان محروم كرده و همزمان كمك آمريكا به زلزله زدگان هاييتي را دليلي براي اشغال اين كشور مي خواند."

اين نوع ايران از نگاه آقاي ميليبند، ايراني است كه پس از گذشت چهل سال قدم گذاشتن بشر بر روي كره ماه، كرم خاكي به فضا مي فرستد و آن را "موفقيتي بزرگ در عرصه فن آوري" قلمداد مي كند.

از نظر آقاي ميليبند، حكومت ايران كه "مدعي حمايت از حقوق بشر در دنياست، ايراني هايي را كه براي حداقل حقوق انساني خود اعتراض مي كنند، به باد كتك مي گيرد، مورد هدف گلوله قرار مي دهد و زنداني مي كند و پس از دادگاه هاي نمايشي به دار مي آويزد."

به نظر وزير امور خارجه بريتانيا، اين تضاد در ايران هنگامي نمايان تر مي شود كه محمود احمدي نژاد، رئيس جمهوري ايران در سخناني از آمادگي اين كشور براي مبادله سوخت هسته اي مورد نياز راكتور تهران با غرب سخن مي گويد و تنها چند روز پس از اين اظهارات از آغاز غني سازي ۲۰ درصدي سخن مي گويد.

آقاي ميليبند در ادامه يادداشت خود با اشاره به خطر رقابت تسليحاتي و اتمي در خاورميانه درپي دستيابي احتمالي ايران به بمب اتمي، خواهان آن شده است تا اعضاي شوراي امنيت سازمان ملل در اقدامي متحد براي مواجهه با برنامه هسته اي ايران گام بردارند.

او علت اصلي سفر هفته گذشته خود به چين، عضو دائم شوراي امنيت، را گفتگو بر سر برنامه هسته اي ايران عنوان كرده و گفته است كه نه تنها چين بلكه مذاكرات با اعضاي غيردائم شوراي امنيت نظير برزيل و تركيه هم در اين زمينه اهميت دارد.

آقاي ميليبند در پايان يادداشت خود از كشورهاي مذاكره كننده با ايران و شوراي امنيت سازمان ملل خواسته است كه در زمينه تحريم هاي جديد عليه ايران "جدي" باشند.

از نظر آقاي ميليبند، با وجود اين كه ايران همواره تأكيد كرده است كه تحقير را نمي پذيرد، ممكن است تحريم هاي جديد بي اثر به نظر بيايد، اما چنانچه تحريم ها درست هدف گذاري شوند و برنامه هسته اي، فعاليت هاي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي و فعاليت هاي اقتصادي از اين دست را هدف قرار دهند، مي توانند اثربخشي بيشتري داشته باشند و همزمان ايران مي تواند از پيشنهاد هاي تشويقي غرب در اين زمينه بهره مند شود.

ايران همواره تأكيد كرده است كه برنامه هسته اي اين كشور مقاصد صلح اميز دارد و اين كشور به دنبال ساخت بمب اتمي نيست.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر