سخنگوي وزارت كشور آلمان اعلام كرد اين وزارتخانه براي پذيرش شماري از پناهجويان ايراني با وزارت امورخارجه اين كشور همكاري بيشتري خواهد كرد. وي ضمن ابراز نگراني عميق آلمان از نقض حقوق بشر در ايران هدف از اين اقدام را همبستگي با ايرانيهايي عنوان كرد كه در كشور خود سركوب ميشوند.
ناهيد كشاور، مددكار امور پناهندگان در شهر كلن در حال حاضر با شمار قابل توجهي از پناهجوياني ايراني برخورد دارد كه در چند ماه گذشته ايران را ترك كردند. بسياري از اين افراد از راههاي غيرقانوني خود رابه آلمان رسانده و تقاضاي پناهندگي كردند. پروسه پذيرش اين افراد همچون ساير پناهندگان پروسهاي طولاني است.
ناهيد كشاورز در مورد تصميم دولت آلمان براي ايجاد تسهيلاتي براي پناهجوياني ايراني ابتدا اشاره ميكند:«خيلي دشوار است كه بتوان گفت اين همكاري در عمل چطور پياده ميشود. در عينحال ذكر شده است پروندهها مورد به مورد بررسي ميشوند به اين مفهوم كه تصميم جمعي گرفته نميشود. اما بايد گفت كه اين تمايل و اين كشش براي رسيدگي سريعتر به وضعيت شهروندان ايراني قبلأ هم وجود داشت. يعني بعد از جريانات پس از انتخابات.»
افزايش شمار متقاضيان پناهندگي و طولاني شدن پروسه رسيدگي
در چند ماه گذشته شمار ايرانياني كه در آلمان تقاضي پناهندگي كردند به طور چشمگري افزايش يافته است. در سال ۲۰۰۹ ميلادى ۱۱۷۰ نفر از شهروندان ايرانى از آلمان تقاضاى پناهندگى كردهاند كه اين ميزان در مقايسه با سال پيش از آن حدود ۴۴ درصد رشد را نشان مىدهد. ميترا خلعتبري خبرنگار ايراني كه پنج ماه پيش به آلمان آمده و در اين كشور تقاضاي پناهندگي كرده است، همچنان منتظر پاسخ اداره مهاجرت است. وي ميگويد: «به وكيل من گفتند كه به دليل اينكه سيل عظيمي از مهاجران ايران را ترك كردند پروسه رسيدن به پروندهها طولانيتر شده است.»
ناهيد كشاور در مورد تصميم جديد دولت آلمان براي رسيدگي به وضعيت پناهجويان ايراني ميگويد:«تنها تسهيلاتي كه ميتوان قائل شد رسيدگي سريعتر به وضعيت آنهاست. كه به معناي انعطاف پذيري بيشتر در مورد دلايل پناهندگي با توجه به اينكه شرايط سياسي اجتماعي ايران است.» شمار قابل توجهي از ايرانياني كه در چند ماه اخير در آلمان تقاضاي پناهندگي كردند در ايران فعاليت مطبوعاتي داشتند.
"توفان حوادث عامل مهاجرت ناگهاني"
ناهيد كشاورز در مورد دلايل قابل پذيرش اعطاي پناهندگي ميگويد: «هر كسي بايد دلايل فردي خود را ارائه دهد يعني هر فرد به طور مشخص توضيح دهد كه به چه دليل تحت فشار گرفته است، از شرايط اجتماعي يا سياسي لطمه ديده، تحت تعقيب بوده و مجبور به ترك كشور شده است. »
ناهيد كشاور كه سالها به عنوان مددكار امور پناهندگان فعاليت كرده در مورد اين نسل از مهاجران اضافه ميكند:« تفاوت گروه مهاجرين تازه يا پناهندگان تازه با افرادي كه پيشتر متقاضي پناهندگي بودند اين است كه همه اتفاقات خيلي سريع افتاده است. يعني نسل اول مهاجر آمادگي بيشتر داشت. اين مسئله در مورد مهاجرين تازه صدق نميكند. زندگي اين افراد با سرعت و در جريان توفاني از حوادث تغيير كرده يعني ناگهان در مركز حوادث قرار گرفتند و مجبور شدند در شرايط دشواري بدون اينكه فكر شده باشد ايران راترك كنند.»
شمار قابل توجهي از اين مهاجران نيز در كشور تركيه به سر ميبرند. همكاري وزات كشور و وزارت امورخارجه آلمان ميتواند انتقال اين افراد به آلمان و اعطاي پناهندگي به آنان را سادهتر كند. ميترا خلعتبري در مورد وضعيت جمعي از خبرنگاران ايراني كه پس از انتخابات ايران را ترك كرده و در حال حاضر در تركيه هستند ميگويد:«بچههاي تركيه همه در پروسه سازمان ملل هستند. البته اين پروسه خيلي طولاني است. تعدادي از آنهايي كه بيش چهار پنج ماه است در تركيه هستند هنوز وقت مصاحبه نگرفتند. اما برخي از كشورها جدا از اين روند، اعلام كردند كه حاضرند به وضعيت اين افراد رسيدگي كنند و برخي از مهاجران را از تركيه منتقل كردند مثلي مواردي كه به فرانسه پناهند شدند.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر