۱۳۸۹ بهمن ۸, جمعه

طرح قطع رابطه با بريتانيا به صحن علني مجلس ايران مي‌رود

كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس ايران نظر خود را مبني بر لزوم قطع روابط ديپلماتيك با بريتانيا براي طرح در صحن علني، به هيات رييسه مجلس تقديم كرده است.
حسين سبحاني نيا، نايب رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس ايران، روز پنجشنبه هفتم بهمن (۲۷ ژانويه) گفت: "به احتمال زياد طي يك تا دو هفته آينده اين طرح در نوبت خود در صحن علني اعلام وصول و به راي گذاشته مي شود."
آقاي سبحاني نيا گفت كه بر اساس آنچه او "دخالت ها و شيطنت هاي صورت گرفته از سوي انگليس" خواند، فضاي مجلس ايران "موافق" تصويب اين طرح است.
او در حالي از تصويب احتمالي طرح قطع راوبط ديپلماتيك ميان تهران و لندن سخن گفت، كه چند روز پيش از تلاش نمايندگان مجلس براي كاهش سطح روابط ميان دو كشور به سطح كاردار خبر داده بود.
به گزارش ايلنا، آقاي سبحاني نيا شنبه گذشته (دوم بهمن) گفته بود: "طرح دو فوريتي مجلس، ديدگاه نمايندگان بر قطع كامل مناسبات در تمامي سطوح اقتصادي، سياسي و فرهنگي بود كه بر اساس ديدگاه مشترك اعضاي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس و دستگاه ديپلماسي كشور، به شكل تقليل روابط تغيير خواهد كرد."
برخي از نمايندگان اصولگراي مجلس ايران، اواخر دي ماه سال گذشته خورشيدي، طرحي مبني بر كاهش رابطه ايران با بريتانيا مطرح كرده بودند كه اين طرح، از آن هنگام براي بررسي بيشتر به كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس فرستاده شده بود.
روابط ايران و بريتانيا به ويژه بعد از انتخابات سال گذشته رياست جمهوري در ايران، به تيرگي گراييده است.

شهردار سابق لندن از تلويزيون متعلق به دولت ايران كناره مي گيرد

شهردار سابق لندن از ادامه همكاري با يك شبكه تلويزيوني متعلق به ايران صرفنظر كرده است و يك بانك بريتانيايي تصميم گرفته حساب هاي بانكي اين شبكه تلويزيوني را ببندد.
به گزارش روزنامه هاي بريتانيا، كن ليوينگستون، شهردار انتخابي سابق لندن، كه به خاطر اجراي يك برنامه فرهنگي در شبكه تلويزيوني پرس تي وي، وابسته به دولت ايران، با انتقادات تندي مواجه بود گفته است كه به همكاري با اين شبكه خاتمه مي دهد.
آقاي ليوينگستون كه از سال 2000 تا 2008 سمت شهردار انتخابي لندن را برعهده داشت، در نظر دارد به عنوان نامزد حزب كارگر در انتخابات آينده براي گزينش شهردار لندن شركت كند.
به نوشته روزنامه هاي بريتانيا، كن ليوينگستون كه در آخرين انتخابات شهرداري لندن از رقيب محافظه كار خود شكست خورد، چند ماه است كه به عنوان مجري يك برنامه فرهنگي با شبكه تلويزيوني پرس تي وي همكاري مي كرده است.
اين برنامه ماهانه به معرفي و بررسي كتاب اختصاص داشته و به نوشته روزنامه اينديپندنت، آقاي ليوينگستون تا كنون هفت برنامه را ضبط كرده اما گفته است كه هرگز در نظر نداشته بيش از اين به اين همكاري ادامه دهد.
با اينهمه، همكاري كن ليوينگستون، به خصوص در آستانه برگزاري انتخابات جديد شهردار لندن، انتقاداتي را از سوي گروه هاي مختلف به همراه داشته است.
منتقدان سياسي جمهوري اسلامي، خاطر نشان كرده اند كه پرس تي وي در سال 2007 توسط دولت محمود احمدي نژاد، رئيس جمهوري كنوني ايران، راه اندازي شد، و يادآور شده اند كه دستيابي مجدد آقاي احمدي نژاد به اين سمت با اعتراضات گسترده ايرانيان نسبت به تقلب در انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري همراه بود.


به گفته آنان، در جريان اعتراضات نسبت به نتيجه انتخابات، پرس تي وي، به عنوان شعبه اي از دستگاه هاي تبليغاتي دولت ايران، به جاي انعكاس واقعي اخبار از جمله اخبار مربوط به برخورد خشونت آميز ماموران دولتي با معترضان، گزارش هاي جانبدارانه به نفع حكومت پخش مي كرد و بازگو كننده ديدگاه هاي آن بود.
البته در آن زمان هم پرس تي وي اين اتهام را رد مي كرد.
مدافعان حقوق بشر و حمايت از اقليت ها نيز با متهم كردن دولت ايران به نقض فاحش حقوق بشر، به مواردي از جمله فشار حكومت بر همجنسگرايان اشاره كرده و گفته اند كه همكاري آقاي ليوينگستون، كه خود را مدافع حقوق اقليت ها مي داند، با يك شبكه تلويزيوني متعلق به دولت ايران حاكي از "دورويي" است.
آنان همچنين برخي از برنامه هاي شبكه پرس تي وي، از جمله پخش فيلمي تحت عنوان "اعترافات" سكينه محمدي آشتياني، شهروند ايراني محكوم به سنگسار را مورد حمله قرار داده و آن را دفاع از حكمي مغاير با موازين حقوق بين الملل، از جمله منع مجازات هاي تحقيرآميز، خشن و غيرانساني و محتواي اين فيلم را نيز ساختگي دانسته اند.
سازمان هاي طرفدار يهوديان نيز با يادآوري اظهارات محمود احمدي نژاد در مورد واقعي نبودن هولوكاست و لزوم محو اسرائيل، پرس تي وي را سخنگوي يك دولت يهودستيز معرفي كرده و ارتباط آقاي ليوينگستون با اين شبكه را مورد انتقاد قرار داده اند.
در مقابل، كن ليوينگستون با اظهار اينكه به عنوان مجري يك برنامه فرهنگي با پرس تي وي همكاري داشته، گفته است كه اين شبكه تلويزيوني يك موسسه فعال در بريتانيا و تابع قوانين اين كشور است و برنامه هايي را هم در همين كشور تهيه مي كند.
وي همچنين در پاسخ به انتقادات برخي اعضاي حزب محافظه كار، گفت كه آنان نيز در برنامه هاي پرس تي وي شركت كردند هر چند اين افراد اظهار داشتند كه بين حضور در برنامه يك شبكه تلويزيوني براي ابراز نظر به عنوان مهمان و استخدام توسط آن به عنوان مجري تفاوت وجود دارد.
خبر كناره گيري آقاي ليوينگستون از پرس تي وي در حالي انتشار مي يابد كه اخيرا بانك نت وست (نشنال وستمينستر)، يكي از بانك هاي عمده بريتانيا نيز اعلام كرده كه حساب هاي اين شبكه تلويزيوني را مي بندد و از ادامه ارائه خدمات بانكي به آن خودداري مي ورزد اما دليل اين اقدام را توضيح نداده است.
در تهران، خبرگزاري فارس در گزارشي در مورد بستن حساب بانكي پرس تي وي، نوشته است كه "فعالان حقوق بشر اين اقدام را در راستاي صداي مخالف در انگليس و مقابله با آزادي بيان ارزيابي كرده اند

گزارش رويترز از ماهواره ،‌ برنامه 90 و قهوه تلخ

خبرگزاري رويترز در گزارشي به وضعيت ماهواره و مخاطبان آن در ايران پرداخت.

به گزارش عصر ايران، در اين گزارش مي خوانيم: به مانند بسياري در ايران، "صبا" نيز در مقابل تلويزيون دراز كشيده و استراحت مي كند. وي مي گويد: اميدوارم امروز زودتر تمام شود تا بدانم در قسمت بعدي چه اتفاقي مي افتد.

صبا با عجله محل كار خود را ترك نكرده تا برنامه هاي تلويزيون دولتي ايران را مشاهده كند - شبكه هايي كه پخش برنامه ها را در ايران در انحصار خود دارند - بلكه صبا براي ديدن يكي از برنامه هاي شبكه هاي ماهواره اي كه از خارج از ايران پخش مي شود خود را به سرعت به خانه رسانده است.

صبا 30 ساله مي گويد كه بهترين برنامه، مسابقه آشپزي است.اين يكي از بهترين برنامه هاست. او درباره برنامه "به ما بپيونديد براي شام" كه نسخه فارسي از برنامه انگليسي مشهوري به همين نام است صحبت مي كند برنامه اي كه در آن چهار آشپز ايراني به خانه هاي يكديگر مي روند و براي كسب جايزه مالي تلاش مي كنند.

شبكه هاي ماهواره اي كه به زبان فارسي برنامه پخش مي كنند تلاش دارند با به چالش كشيدن كنترل دولتي، مخاطب جذب كنند ، مخاطباني كه تا چند وقت پيش گزينه اي غير از ديدن برنامه هاي شبكه هاي دولتي ايران نداشتند.

در شبكه يك تلويزيون دولتي ايران، تيتراژ همراه با موسيقي از پخش سريال مختارنامه خبر مي دهد كه حوادث آن در دوره امام حسين (ع) روي مي دهد.

مهنار محمدي 34 ساله و كارگردان در منزل تلويزيون مي بيند و كانال هاي مختلف صداوسيما را زير و رو مي كند. در يكي از شبكه ها يك روحاني برنامه ديني را ارائه مي كند. در يكي ديگر از كانال ها، فوتبال و كانال بعدي هم مستند راز بقا پخش مي شود.

وي مي گويد: مشكل در ايران اين است كه ما برنامه هاي رقابتي نداريم.

از زمان پيروزي انقلاب اسلامي در سال 1979 و اجراي قوانين اسلامي، برنامه هاي تلويزيوني و فيلم ها مي بايست قوانين اسلامي را رعايت كنند. مثلا نمي توان صحنه هايي را نشان داد كه در آن ميان مردان و زنان، رابطه اي دوستانه باشد يا برخلاف معيارهاي اسلامي زنان لباس بپوشند.

از مهمترين برنامه هاي پربيننده تلويزيون دولتي ايران برنامه 90 است كه تحليل هفتگي مسابقات فوتبال ليگ ايران را شامل مي شود. فيلم ها و سريال ها نيز از جمله بخش هاي ثابت شبكه هاي تلويزيون ايران است كه اگر خارجي باشند به طور گسترده سانسور مي شوند.

كنترل و نظارت دولت بر برنامه هاي پخش شده از شبكه هاي دولتي باعث شده تا مردم به برنامه شبكه هاي ماهواره اي روي آورند.
برنامه هايي كه از طريق ديش هاي ماهواره اي بر روي پشت بام دريافت مي شوند ديش هايي كه عصبانيت دولت را به همراه دارند.

خبرگزاري فارس نيز در هفته گذشته نقل قول سيد حسين ركني يكي از روحانيون را منتشر كرد كه گفته بود: شبكه هاي ماهواره اي براي انحراف جوانان فعاليت مي كنند. برخي از مردم ديش هاي ماهواره را نصب كرده و شيطان را وارد خانه خود كرده اند.

پيش از اين كه شبكه من و تو در سال 2010 در لندن آغاز به كار كند، شبكه فارسي وان در سال 2009 از دبي فعاليت خود را با پخش فيلم ها و سريال هاي دوبله شده آمريكايي، آسيايي و آمريكاي لاتين شروع كرد.

محمدعلي هاشم ، يك روحاني و از مقامات مسوول در ارتش ايران هم هفته گذشته به روزنامه كار و كارگر گفته بود: برنامه هاي ماهواره اي بزرگترين حمله نظامي دشمنان عليه ارزش هاي انقلاب اسلامي است.

در ماه دسامبر گذشته ايران از تعطيلي استوديو دوبله فيلم هاي "فارسي وان" در تهران و بازداشت 5 نفر در اين ارتباط خبر داد.

از ديگر وسايلي كه كنترل شبكه هاي تلويزيون دولتي را به چالش مي كشد توزيع گسترده قانوني و غيرقانوني سي دي هاي مختلف است.
اين وضعيت باعث مي شود امكان ديدن جديدترين فيلم هاي هاليوود با هزينه هاي بسيار اندك فراهم شود.

همچنين سي دي فيلم هاي ايراني نيز به طور مستقيم از طريق اينترنت به فروش مي رسند. قهوه تلخ نام سريالي است كه از طريق سي دي به طور مستقيم به مردم فروخته مي شود و موفقيت گسترده اي را كسب كرد.

يك بسته شامل 3 سي دي اين سريال به قيمت دو و نيم دلار به فروش مي رسد. سايت سريال قهوه تلخ نيز اعلام كرده كه نيم ميليون بسته در اولين مرحله از توزيع فروخته شده است.

آيت‌الله نوري‌همداني: طنين صداي مردم تونس نشانه فراهم شدن مقدمات ظهور است

يكي از مراجع عظام تقليد گفت: طنين صداي مردم تونس نشان از بيداري و آگاهي مردم در برابر مستكبران را دارد و اين خود زمينه ظهور امام عصر(عج) را فراهم خواهد ساخت.

به گزارش فارس ، آيت‌الله حسين نوري‌همداني ظهر امروز در ديدار با جمعي از طلاب و مسئولان فرهنگي سراسر كشور با اشاره به مسئوليت‌هاي انسان در اجتماع اظهار داشت: نخستين مسئوليتي كه انسان با آن روبه‌رو است مسئوليت فردي است كه علم، ايمان، عقل، تقوا و تعهد را در بر مي‌گيرد.

وي با اشاره به مسئوليت اجتماعي انسان ادامه داد: اسلام دين اجتماعي است و انسان در پرتو اجتماع زندگي مي‌كند و در واقع نيازهاي مادي و معنوي انسان در سايه اجتماع به‌وجود مي‌آيد.
استاد حوزه علميه قم خاطرنشان كرد: در مسئله «دين از سياست جدا نيست» روشن مي‌شود كه مسلمانان بايد از احوال يكديگر در سراسر دنيا اطلاع داشته باشند.

اين مرجع تقليد با بيان اينكه در رساله حقوق امام سجاد(ع) مسئوليت‌هاي انسان مطرح شده است، يادآور شد: در اين كتاب حركات و رفتار انسان و حقوقي كه به آن مرتبط است، بيان شده است.

آيت‌الله نوري همداني در ادامه سخنان خود گفت: كشور قرن‌ها گرفتار استبداد و استكبار بوده و بارها انحراف از مسير اسلام حاصل شده است و مستكبران در راس حكومت قرار گرفته‌اند.

وي با بيان اينكه اسلام كرامت انساني را مهم مي‌شمارد، اضافه كرد: سلطنت در اسلام معنايي ندارد و حاكمان حكومت اسلامي بايد همانند مردم زندگي كنند.

استاد حوزه علميه قم با اشاره به فعاليت‌ها و تلاش‌هاي آيت‌الله كاشاني در مبارزه به منظور ملي شدن صنعت نفت بيان داشت: فقها همواره در مبارزه با استكبار و استبداد پيشتاز بوده‌اند.

اين مرجع تقليد خاطرنشان كرد: علما مرزبانان فرهنگي، سياسي و اقتصادي بوده‌اند و در برابر فرهنگ‌هاي غربي و اموري كه دشمنان القا مي‌كنند، مقابله كرده و درصدد جلوگيري از نفوذ آن هستند.

وي با بيان اينكه زمان مسئوليت‌آفرين است، عنوان كرد: مسئوليت ديگري كه بر عهده انسان قرار دارد مسئوليت زماني است، با توجه به پيروزي انقلاب اسلامي و بركات آن بايد بيدار و هوشيار باشيم و نظام جمهوري اسلامي كه به بهاي خون هزاران شهيد برپا شده است را حفظ كنيم.

اين مرجع تقليد تصريح كرد: مسئوليت شغلي نيز از اهميت ويژ‌ه‌اي برخوردار است، هر فرد در هر مسئوليت و شغل اجتماعي كه قرار مي‌گيرد بايد آن را امانتي از جانب خدا تصور كند و در راه اهداف صحيح و موازين نظام رفتار كند.

آيت‌الله نوري همداني با اشاره به قيام مردم تونس، مصر، اردن و ديگر كشورها اضافه كرد: اين انقلاب‌ها نشان از بيداري و هوشياري ملت‌ها در برابر مستكبران است.

وي يادآور شد: مردم جهان رفته رفته بر مستكبران غلبه مي‌كنند و اين امر زمينه‌ساز ظهور امام‌ عصر(عج) خواهد بود.

آيت‌الله نوري‌همداني در بخش ديگري از سخنان خود اظهار داشت: بعد از فتنه و جريانات سال 88 برآن شدم كه در بين مردم حضور داشته و با آنها سخن بگويم و اين به نفع نظام و انقلاب است.

استاد حوزه علميه قم يادآور شد: سخن با مردم و پرسش و پاسخ با آنان در سراسر كشور از اهداف سفرهاي استاني بنده است.

چرا دولت احمدي نژاد با تشكيل وزارت ورزش مخالف است؟

راديو فردا , مهدي رستم پور : دولت دهم جمهوري اسلامي ايران با تاسيس وزارت ورزش كه به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيده مخالف است. مجلس نيز بر ضرورت وزارتخانه شدن سازمان تربيت بدني تاكيد مي كند. هر دو طيف، در رسانه ها و سازمان صداوسيما، به دفاع از موضع شان پرداخته اند.

اختلاف دولت دهم با مجلس بر سر وزارت ورزش، جدا از مجموعه اختلافات چشمگير اين دو قوه نيست. اختلافاتي كه در تازه ترين فاز خود، منجر به نامه نگاري رييس قوه مجريه به نمايندگان مجلس شوراي اسلامي شده است.

ورزشكاران، مربيان و پيشكسوتان ورزش ايران تاكنون از اظهار نظر صريح درباره تشكيل وزارتخانه خود داري كرده اند. نه مخالف هستند و نه موافق. زيرا چنانچه در كشمكش دولتمردان و قانونگذاران جمهوري اسلامي ايران پيرامون تشكيل وزارت ورزش مشهود است، آن ها نتوانسته اند همراهي افكار عمومي را در موافقت با تشكيل وزارت ورزش يا مخالفت با آن، جلب كنند.

در تصويري نمادين، گويي ورزشيان كناري ايستاده اند و هنوز پي نبرده اند كه چرا دولت مخالف است و چرا مجلس موافق؟ دولت مي گويد اين طرح نياز به كارشناسي بيشتر دارد، مجلس مي گويد به قدر كافي كارشناسي شده است.

سعيدلو مي گويد: «ما اسناد و مدارك زيادي داريم كه تشكيل وزارتخانه به ورزش آسيب مي ‌زند. وزارت ورزش يعني تعطيلي و فاجعه‌اي براي ورزش.» او اما تاكنون ورقي از «اسناد و مدارك زياد» را منتشر نكرده است.

ديدگاه دولت
محمدرضا رحيمي معاون اول رييس‌جمهوري پس از تصويب طرح ادغام سازمان تربيت بدني با سازمان ملي جوانان براي تشكيل وزارت ورزش گفت: «در اين زمينه با دولت مشورت لازم نشد. به نظر ما صلاح در اين بود كه با همين سازمان‌هاي موجود كار را ادامه مي ‌داديم. ضمن اين كه سازمان جوانان با امور ورزش سنخيتي ندارد كه درهم ادغام شوند.»

سازمان تربيت بدني نيز رسماً مخالفت دولت با اين طرح را اعلام كرد. ۵۱ فدراسيون ورزشي به تبعيت از سازمان ورزش، با صدور بيانيه اي به
مخالفت خود را اعلام كردند.

همچنين حميد سجادي معاون سازمان تربيت بدني گفت فدراسيون ها با تكيه بر شناخت جامع و عملياتي خود از واقعيات امور اجرايي ورزش در لايه‌هاي مختلف جامعه، مخالفت خود را اعلام كرده اند.

علي سعيدلو رييس سازمان تربيت بدني نيز تاكيد كرد كه از يك سال پيش به شدت با اين طرح مخالف بوده است:«با اين ساختار و سازمان، امروز ما در اوج قدرتيم و شاهد بهترين شرايط ورزش كشور هستيم. در كشور همه از پيروزي ‌ها شادابند. براي نمايندگان مجلس چه سندي بيش از اين لازم است؟»

در شرايطي كه فقط مسئولين ورزش مخالفت خود را ابراز كرده و ورزشكاران و مربيان در اين زمينه سكوت كرده اند، سعيدلو مي گويد: «آيا يك ميليون جامعه ورزشي نمي ‌فهمند؟! ما نظر خود را اعلام مي ‌كنيم ولي اگر تشكيل وزارت ورزش، قانون شد نتيجه‌اش را دو سال ديگر خواهيد ديد. اين نتايج، تمام كار سازمان تربيت بدني را مختل مي ‌كند.»

ديدگاه مجلس
اميدوار رضايي، رييس فراكسيون ورزش مجلس شوراي اسلامي در ميزگرد شبكه تلويزيوني خبر گفت: «ما معتقديم وزارتخانه شدن سازمان ورزش اين حسن را خواهد داشت كه وزير مي ‌تواند غير از بحث نظارت با ارائه برنامه به نمايندگان، سطح اعتبارات ورزش را بالاتر ببرد.»

از اميدوار رضايي (برادر محسن رضايي، دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام) به عنوان يكي از گزينه هاي سمت وزارت، در وزارت ورزش جمهوري اسلامي ايران نام برده مي شود.

پس از صدور بيانيه ۵۱ رييس فدراسيون، سيدجلال يحيي ‌زاده رييس كميسيون تربيت بدني مجلس گفت: «وقتي با برخي از روساي فدراسيون‌ها صحبت ‌كردم، گفتند راضي به تنظيم آن نامه نبوده‌اند. حتي برخي از آن ها عنوان كردند نامه‌اي سفيد را امضا كرده بوده ‌اند.»

اما سيدمحمد پولادگر، رييس فدراسيون تكواندو با بيان اين كه تمام روساي فدراسيون‌ها در مخالفت با طرح وزارتخانه شدن ورزش اتفاق‌نظر داشتند اين ادعا را رد كرد. محمود مشحون، رييس فدراسيون بسكتبال هم تاكيد كرد او و ديگر روساي فدراسيون‌ها با آگاهي كامل نامه را امضا كرده‌اند.

بحث افزايش بودجه جاري ورزش كشور و همچنين سيطره نظارتي مجلس بر سازمان ورزش، از جمله نكاتي است كه مدافعان طرح بارها به آن اشاره كرده اند.

نقدي بر هر دو ديدگاه
رييس سازمان تربيت بدني صرفاً با استناد به ۲۰ مدال طلاي تك ستاره هاي ورزش ايران در بازي هاي آسيايي گوانگجو، بر اين باور است كه به اندازه ۵۰ سال گذشته در ورزش كار شده است. او اين ادعا را در گفت وگوي زنده با شبكه سوم سيما و از محل برگزاري بازي هاي آسيايي گوانگجو مطرح كرد.

اين در حالي است كه هنگام برگزيده شدن ايران به عنوان ميزبان بازي هاي همبستگي كشورهاي اسلامي، ورزشگاه ها و سالن هاي انتخاب شده از سوي دولت براي برپايي مسابقات، اغلب باقي مانده از دوران قبل از انقلاب اسلامي بودند.

طلسم ۳۵ ساله فوتبال در راهيابي به المپيك و طلسم ۳۹ ساله در فتح جام ملت هاي آسيا نيز از ديگر عقب ماندگي هاي آشكار ورزش ايران در بعد قهرماني است.

نمونه هاي فراواني از اين دست، نشان مي دهد كه متولي ورزش ايران، برآورد دقيقي از جايگاه منطقه اي و جهاني ورزش كشور ندارد.

در طرف مقابل، مجلسيان اگرچه در دفاع از طرح بر افزايش توان و امكان نظارت خود تاكيد مي كنند، اما سوابق همين مجلس هشتم نشان مي دهد كه در بررسي عوامل ناكامي ورزش ايران در المپيك ۲۰۰۸ پكن و پس از آن نيز در تشكيل كميته تحقيق و تفحص از عملكرد محمد علي آبادي در دوران مديريت چهار ساله اش بر سازمان تربيت بدني، متزلزل ظاهر شده اند.

در بعد مالي نيز ورزش فوتبال كه چه در مسافرت ها و در چه نطق هاي پيش از دستور، محبوب ترين ورزش نمايندگان مجلس است، با توجه به متمول بودن اين رشته ورزشي در ايران و اشباع آن از بودجه دولت، كمترين تاثير و تغيير را در قياس با ساير فدراسيون ها، از تشكيل وزارتخانه خواهد داشت.

مصطفي هاشمي طبا، رييس سابق سازمان تربيت بدني نيز به دفاع از ديدگاه دولتيان مي پردازد. او بر اين باور است كه در شرايط فعلي سازمان تربيت‌بدني مي ‌تواند سياست‌هاي ورزش را در وزارتخانه‌هاي مختلف از جمله آموزش و پرورش و آموزش عالي از طريق شوراي ورزش به جريان بيندازد و مسئولان اين وزارتخانه‌ها را متعهد كند تا سياست‌هاي مربوطه را پياده كنند. اما چنين امكاني پس از وزارتخانه شدن ورزش از ميان برداشته خواهد شد.

درباره موضوع «نظارت» كه به شدت مورد تاكيد حاميان طرح است نيز مي گويد: «اولاً مجلس بر اساس قانون اساسي مي‌تواند در كليه امور نظارت داشته باشد از جمله سازمان ورزش. كما اين كه ديوان محاسبات كه متعلق به مجلس است و سازمان بازرسي كل كشور كه متعلق به قوه قضائيه است، به اضافه ساير نهادهاي ناظر مي ‌توانند كاملاً در هر زماني بر سازمان ورزش نظارت داشته باشند.»

هاشمي طبا در گفتگوي شنبه ۱۸ دي با روزنامه شرق، بر ابهام ديگري نيز اشاره كرده است. او مي پرسد: «وزارتخانه‌‌هاي ديگري كه استيضاح مي ‌شوند چه اتفاق مثبتي برايشان مي ‌افتد؟ مثلاً وزارتخانه‌اي مثل آموزش و پرورش كه دائماً استيضاح مي ‌شود و در طول سال‌هاي مختلف مرتباً چهره عوض كرده، اما مشكلات آن پابرجا است.»

گاف صدا و سيما عليه حزب الله لبنان

بولتن نيوز مي نويسد:
در استانه راي اعتماد گرفتن نجيب ميقاتي، كانديداي مطرح حزب الله و طيف سياسي نزديك به آن، شبكه خبر جمهوري اسلامي ايران، اشتباهي استراتژيك و شگفت انگيز كرد.

به گزارش خبرنگار بولتن نيوز، در برنامه تلويزيوني دو نيم ساعت شبكه خبر صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران، ميهمان برنامه آقاي اسدالله زارعي بهمراه آقاي دكتر علي احمدي شركت كرده بودند كه يك خبرنگار نيز از كشور لبنان كه بوسيله ماهواره مستقيما از لبنان در بحث مشاركت كرده بود.

در ابتداي برنامه اين خبرنگار لبناني، بدون نام بردن از فرد و گروه خاصي درگيري ها در شهر طرابلس لبنان را محكوم كرد اما پس از اين صحبت هاي مختصر، شروع به نشان دادن عدم كارايي دولت آقاي نجيب ميقاتي كرد، آن هم در استانه گرفتن راي اعتماد از مجلس بود.

وي در اظهارتي عجيب گفت: بر اساس كدام استدالال و منطق آقاي نجيب ميقاتي مي خواهد فردا به مجلس اين كشور اعلام كند كه قصد دارد تمامي ارتباطات دولت لبنان را با دادگاه لاهه كه از سوي شوراي امنيت سازمان ملل متحد تشكيل گرديده و به پرونده ترور رفيق حريري رسيدگي مي كند، را قطع كند.

وي در ادامه صحبت هايش به مشكلات عديده اقتصادي دولت لبنان اشاره كرده كه با توجه به اينكه وي براي سمت نخست وزيري معرفي شده، كمك هاي امريكا و همچنين كمك هاي دولت هاي عربي به لبنان به اين كشور قطع مي گردد با اين اوصاف چگونه دولت ميقاتي مي تواند روي پاي خود بايستد و با چه مكانيزم اقتصادي مي خواهد به حيات خود ادامه دهد!

در ادامه اين خبرنگار لبناني كه موقعيتي باور نكردني آن هم در صداو سيماي جمهوري اسلامي ايران در اختيارش قرار كرفته بود، در ادامه صحبت هاي خود به چالش ها و درگيري ها و مشكلات نخست وزير آينده لبنان كه از سوي حزب الله مطرح گرديده اشاره كرده و پيش بيني مي كند كه در مجلس تعداد زيادي از گروه ها پرنفوذ با او همكاري نخواهند كرد و اين عدم همكاري مشكلاتي را براي او ايجاد مي كند كه باعث مي گردد اين دولت نتواند به فعاليت خود ادامه دهد!

مجريان شبكه خبر و متوليان اين برنامه كه تازه متوجه شده بودند كه با عامل سرويس هاي امنيتي عربستان سعودي در حال مكالمه و گفتگو مي باشند و در شبي كه هنوز آقاي نجيب ميقاتي در مصدر امور قرار نگرفته، سناريوهاي نابودي و شكست او را در حال ترويج هستند با قطع سخنان اين عامل سرويس جاسوسي سعودي از ادامه سخنان او جلوگيري بعمل آوردند و اين در حالي بود كه ديگر كار از كار گذشته بود و هر انچه مخالفان حزب الله مي خواستند از رسانه بين المللي جمهوري اسلامي ايران مطرح كردند!

تحريم ها؛ مانع وزير خارجه احتمالي ايران براي سفر به اتحاديه اروپا

مجلس ايران در حالي آماده برگزاري جلسه راي اعتماد به علي اكبر صالحي، وزير پيشنهادي رئيس جمهوري اين كشور براي تصدي وزارت امور خارجه مي شود كه نام آقاي صالحي در رديف افراد تحريمي اتحاديه اروپا قرار دارد.
وزيران امور خارجه ۲۷ كشور عضو اتحاديه اروپا تابستان امسال، تحريم هاي مستقل مضاعفي را افزون بر تحريم هاي شوراي امنيت عليه ايران تصويب كردند.
علي اكبر صالحي، به عنوان رئيس سازمان انرژي اتمي ايران به همراه شمار ديگري از مقام ايراني در شمار افراد تحريم شده از سوي اين اتحاديه است.
اتحاديه اروپا، محدوديت هايي را براي اشخاص تحريم شده در نظر گرفته است.
نام آقاي صالحي كه در فهرست اشخاص تحريم شده اتحاديه اروپا در رديف پانزدهم قرار دارد، تنها دربرگيرنده شخصيت حقوقي او به عنوان رئيس سازمان انرژي اتمي ايران نيست و در عمل شخص او را هدف قرار مي دهد.
به اين ترتيب، به نظر مي رسد خروج آقاي صالحي از سازمان انرژي اتمي ايران هم نمي تواند به معناي خروج خود به خودي نام او از فهرست اشخاص تحريم شده از سوي اتحاديه اروپا باشد.
آقاي صالحي هم اكنون رئيس سازمان انرژي اتمي ايران و سرپرست وزرات امور خارجه اين كشور است.
مطابق تحريم هاي اتحاديه اروپا، در صورتي كه آقاي صالحي با كسب راي اعتماد از نمايندگان مجلس، وزير امور خارجه ايران شود، براي سفر به كشورهاي عضو اين اتحاديه با موانع جدي رو به رو خواهد بود.
مقام هاي مرزي اتحاديه اروپا موظف هستند از ورود اعضاي تحريم شده به خاك اين اتحاديه جلوگيري كنند.
گيو ميرفندرسكي، حقوقدان بين المللي ايراني در همين رابطه به بي بي سي فارسي گفت كه براي جلوگيري از چنين برخوردي، وزير امور خارجه احتمالي ايران بايد پيش از عزيمت به كشورهاي عضو اتحاديه اروپا درخواست مصونيت موردي كند.
مطابق اين مصونيت موردي، شخص تحريم شده بنابر وظيفه يا ماموريت مشخص كاري وارد خاك اتحاديه اروپا مي شود و اخراج و دستگيري او منتفي خواهد بود.

اين وضعيت در مورد سفر احتمالي آقاي صالحي به آمريكا براي حضور در سازمان ملل هم وجود دارد.

آقاي ميرفندرسكي مي گويد كه با توجه به تغيير سمت آقاي صالحي، امكان دارد اتحاديه اروپا نام او را از فهرست شخصيت هاي تحريم شده ايراني خارج كند.
علي اكبر صالحي در دوره رياست جمهوري محمد خاتمي، به مدت ۴ سال نماينده ايران در آژانس بين المللي انرژي بود.
پس از كناره گيري غلامرضا آقازاده از رياست سازمان انرژي اتمي ايران، آقاي صالحي كه معاون دبير كل سازمان كنفرانس اسلامي بود و در جده عربستان سعودي به سر مي برد، با حكم رئيس جمهور ايران، جانشين آقاي آقازاده شد.
بيش از يك ماه پيش هم پس از عزل بحث برانگيز منوچهر متكي از وزارت امور خارجه كه در ماموريت سنگال به سر مي برد، محمود احمدي نژاد آقاي صالحي را به عنوان سرپرست وزارت امور خارجه ايران برگزيد.
در صورتي كه آقاي صالحي راي اعتماد مجلس ايران را به دست بياورد، دهمين وزير امور خارجه ايران پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ خواهد بود.

پيشنهاد جالب شبكه 3 به منوچهر متكي!

برنامه طنز "كلاغ نيوز" كه از شبكه 3 سيما پخش مي شود و به موضوعات سياسي ايران و جهان مي پردازد ، در طرح خبر تكذيب كانديداتوري منوچهر متكي براي مجلس شوراي اسلامي گفت: به آقاي متكي پيشنهاد مي كنيم كانديداي رياست جمهوري شود و اگر راي آورد ، احمدي نژاد را وزير خارجه اش كند و سپس................... بفرستد به سنگال!

مشاور احمدي نژاد: آقاي هاشمي رأس مديريت جريانات ضد دولت است

غلامحسين الهام، مشاور حقوقي محمود احمدي‌نژاد، با تكرار اتهامات رئيس دولت در مورد مجمع تشخيص مصلحت نظام مي‌گويد كه پس از سلب و محدودسازي اختيارات قوه مجريه، گام بعدي مجمع تشخيص مصلحت ورود به اختيارات شوراي نگهبان و رهبري خواهد بود.

مشاور محمود احمدي‌نژاد كه روز پنجشنبه از مؤسسه مطبوعاتي ايران بازديد كرده است، در جمع خبرنگاران مجمع تشخيص مصلحت را متهم كرد كه مسير «عبور از قانون اساسي» را دنبال مي‌كند و در پي تعطيف (به حاشيه راندن) قانون اساسي است.

از نگاه آقاي الهام، اعضاي مجمع «امروز وارد عرصه قوه مجريه شده‌اند و دارند اختيارات مسلم قوه مجريه را محدود با سلب مي‌كنند، جاي ديگر وارد اختيارات شوراي نگهبان خواهند شد و در گام سوم نيز وارد اختيارات رهبري خواهند شد.»

وي اين روند را روند تغيير نظام و قانون اساسي به دست مجمع توصيف كرده است و در اين زمينه گفته است: «چه تضميني وجود دارد كه با اين روش يك باره شاهد يك قانون اساسي جديد و يك نظام جديد نباشيم كه اين را بايد از نظر حقوقي دقت و مراقبت كرد.»

مشاور حقوقي محمود احمدي‌نژاد همچنين اشاره كرده است كه «به نظر من بخشي از همين موضوع است كه مجمع تشكيل نشد كه قانون اساسي را تعطيف كند.»

محمود احمدي‌نژاد روز دوشنبه در نامه‌اي به نمايندگان مجلس، مديريت مجمع تشخيص مصلحت و رؤساي قواي مقننه و قضائيه را
به شدت مورد انتقاد قرار داد و به بهانه بررسي موضوع عزل و نصب رئيس كل بانك مركزي در مجمع، آنان را متهم كرد كه در پي مخدوش كردن وظايف قوه مجريه هستند.

در اين نامه دخالت دادن مجلس و قوه قضائيه در موضوعاتي چون تصميم‌گيري در مورد صندوق توسعه ملي و نيز عزل و نصب رئيس‌كل بانك مركزي، با «تلاش مديريت مجمع و برخي از اعضاي آن» به ويژه رؤساي مجلس و قوه قضائيه، «بدعتي آشكار و متضمن تغيير قانون اساسي و مخدوش كردن روند مديريت كشور» توصيف شده بود.

رئيس دولت دهم همچنين به نمايندگان مجلس هشدار داده بود كه حق ارجاع مواردي را كه بررسي آنها در صلاحيت مجلس نيست به مجمع تشخيص مصلحت ندارند.

اين گفته محمود احمدي‌نژاد اكنون نيز مورد تأكيد مشاور حقوقي‌اش قرار گرفته و غلامحسين الهام نيز به زباني ديگر تكرار كرده است كه «مجمع تشخيص مصلحت نظام حق و صلاحيت ورود به آنچه در اختيار مجلس شوراي اسلامي نيست و منجر به تغيير قانون اساسي مي‌شود را ندارد.»

از سوي ديگر به رغم آنكه موضوع بانك مركزي به عنوان يك معضل از سوي آيت‌الله خامنه‌اي
به مجمع ارجاع شد، آقاي الهام گفته است كه «اينها به نوعي عمل كردند كه رهبري را در يك معضل قرار دهند و از هيچ يك معضل ساختند و موضوعي را به معضل تبديل كردند و رهبري نيز براي حل معضل وارد شد.»

«هاشمي رأس جريانات ضد دولت است»
مشاور حقوقي محمود احمدي‌نژاد همچنين در بخشي از سخنان خود تأكيد كرده است كه با تركيب كنوني مجمع مشكلي حل نمي‌شود، «چرا كه [در مجمع] اكثريتي در مواجهه با دولت به‌خصوص با رويكرد حزبي و جرياني شكل گرفته و خود آقاي هاشمي رأس مديريت جريانات ضد دولت است.»

وي اكبر هاشمي رفسنجاني را متهم كرده است كه «در رأس مجمع و با اكثريتي كه اداره مي‌كند، فرصتي براي دولت باقي نمي‌گذارد ... و اين نشان مي‌دهد كه با رفتن رئيس‌جمهور به مجمع هم مشكلي حل نخواهد شد.»

غلامحسين الهام عدم حضور محمود احمدي‌نژاد در اين جلسات را نيز به مواضع مجمع پس از انتخابات رياست جمهوري دهم نسبت داده و گفته است كه در اين شرايط اگر وي هم به جاي رئيس جمهور بود در جلسات مجمع شركت نمي‌كرد.

وي بدون توضيح بيشتري در اين باره افزوده است كه مجمع «بايد در مواضع اعلامي مقداري بازنگري مي‌كرد و يا اين اطمينان را ايجاد مي‌كردند كه حضور دولت به عنوان بخشي از كارشناسي اساسي و بخش عمده كشور مطرح باشد.»

محمود احمدي‌نژاد كه از زمان مبارزات انتخاباتي سال ۸۴، به انتقاد و حمله به اكبر هاشمي رفسنجاني روي آورد، در دور نخست رياست جمهوري خود، حضوري كمرنگ در جلسات مجمع داشت و از اواخر دولت نهم به اين سو، هرگز در جلسات مجمع شركت نكرد.

«روش كنوني مجمع خلاف مشي امام است»
غلامحسين الهام در بخش ديگري از سخنان خود تأكيد كرده است كه مجمع تشخيص مصلحت براي استفاده از «ظرفيت مغفول مانده احكام حكومتي نظامي اسلامي» تأسيس شد اما پس از آن اتفاق افتاد كه «برخلاف مشي امام بود».

وي در تشريح ديدگاه آيت‌الله خميني در مورد مجمع تشخيص مصلحت گفته است كه «امام معتقد بودند مجمع نبايد در عرض قواي ديگر باشد و بايد براي حل معضلات نظام باشد.»

مجمع تشخيص مصلحت نظام نخستين بار در بهمن ماه سال ۶۶ و به دنبال نامه مسئولان وقت جمهوري اسلامي به آيت‌الله خميني جهت كسب تكليف در موارد اختلافي بين شوراي نگهبان و مجلس شوراي اسلامي تشكيل شد اما دامنه اختيارات آن در بازنگري قانون اساسي افزايش يافت و در جايگاه بازوي مشورتي رهبر جمهوري اسلامي قرار گرفت.

تا سال ۱۳۷۵ اين مجمع مركب از اعضاي شوراي نگهبان، رؤساي سه قوه و شماري از چهره‌هاي حقوقي مؤثر در جمهوري اسلامي بود و تحت نظر رئيس‌‌جمهور اداره مي‌شد اما در اين سال آيت‌الله خامنه‌اي ضمن گسترش دامنه افراد حقيقي و حقوقي عضو مجمع، اكبر هاشمي رفسنجاني را براي يك دوره پنج ساله به رياست اين نهاد منصوب كرد.

آيت‌الله خامنه‌اي در اسفندماه ۷۵ به هنگام انتصاب اعضاي جديد مجمع و محول كردن رياست آن به اكبر هاشمي رفسنجاني، با تأكيد بر وظايف مصرح در قانون اساسي، مجمع تشخيص مصلحت را در جايگاه مستشار عالي رهبري توصيف كرده بود و از اعضاي آن مشاورت در سياستگذارى كلى نظام و بررسى مسائل مهمى را كه به طور معمول بر سر راه حركت كشور قرار مى‌گيرد را مطالبه كرده بود.

از آن زمان گرچه تغييرات اندكي در اعضاي حقوقي و حقيقي مجمع صورت گرفته است اما رياست اكبر هاشمي رفسنجاني بر اين مجمع تمديد و مورد تقدير آيت‌الله خامنه‌اي قرار گرفته است.

شدت گرفتن حملات اصولگرايان تندرو به هاشمي رفسنجاني

چند روز پس از آن كه اكبر هاشمي‌رفسنجاني، رئيس مجلس خبرگان رهبري در سخناني از پايبندي خود به مواضع اعلام شده‌اش در باره رويدادهاي پس از انتخابات رياست جمهوري در خطبه‌هاي نماز جمعه تهران خبر داده بود، حملات اصولگرايان تندرو عليه وي شدت گرفته است.

در تازه‌ترين حملات حاميان دولت به آيت‌الله هاشمي رفسنجاني، محمدكاظم انبارلويي، سردبير روزنامه رسالت در سرمقاله روز پنج‌شنبه اين روزنامه، از رئيس مجلس خبرگان به شدت انتقاد كرده و از جمله از وي خواسته است، از دو نامزد معترض به نتايج انتخابات رياست جمهوري «تبري بجويد.»

اين اظهارات در واكنش به سخنان تازه آيت‌الله هاشمي رفسنجاني بيان شده است كه روز يكشنبه در ديدار با اعضاي شوراي مركزي انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه گيلان، اظهار داشته بود: «در خصوص مسائل كشور مواضع خود را به صورت مشخص در آخرين حضورم در نماز جمعه تهران اعلام كردم و اكنون نيز به آن معتقدم.»

محمدكاظم انبارلويي، رييس دفتر سياسي حزب موتلفه در بخش ديگري از سرمقاله روزنامه رسالت با اشاره به آخرين خطبه‌هاي آيت‌الله رفسنجاني در نماز جمعه تهران نوشته است: «خطبه‌هاي ۲۶ تير ۸۸ آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني به دليل ويژگي‌هاي خاص آن مورد استقبال مردم بويژه نمازگزاران قرار نگرفت، به همين دليل از آن زمان تاكنون ايشان توفيق قرائت خطبه در جمع نمازگزاران جمعه تهران را پيدا نكرده‌اند.»

وي با بيان اين كه راه حل‌هاي ارائه شده از سوي رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام نتيجه‌اي دربر نداشت، افزوده است: «اولين خطاي آيت‌الله هاشمي نام گذاري براي مشكل پديد آمده بود. ايشان نام اين مشكل را "بحران" نهاد و بر آن در خطبه‌ها تاكيد فرمود. وي مخالفت با نتايج انتخابات و ادعاي تقلب را جدي گرفته بود. مردم در تمام ايران خوب مي‌دانند به چه كسي راي دادند و معادله راي به نفع چه كسي بود.»

كاظم انبارلويي اعتراض گسترده مردم ايران به نتايج اعلام شده براي انتخابات رياست جمهوري را «شورش اشرافيت بر جمهوريت نظام» خوانده و نوشته است:‌ «طرف معترض از ابتدا قانون را زير پا له كرد و وارد رقابت شد. ... آنها راي شش فقيه و شش حقوقدان را در مورد نتايج انتخابات قبول نكردند ... نتايج انتخابات تائيد و راي رئيس‌جمهور تنفيذ شد. آنها نپذيرفتند و پاي در راه محاربه با نظام گذاشتند و هنوز هم از اين راه برنگشته‌اند. اگر آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني بر مواضع خود مبني بر احترام به قانون در ۲۶ تير اصرار دارد، بايد از اين جماعت تبري بجويد.»

وي همچنين با انتقاد از حمايت آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني از معترضان به نتايج انتخابات در خطبه‌هاي نماز جمعه افزوده است: «متاسفانه در خطبه‌هاي ۲۶ تير ايشان جناحي صحبت كرد و مواضع مخالفان در مورد بي‌مهري به راي ملت را تكرار كرد و راه حل‌هاي ايشان هم مشكلي را حل نكرد. بلكه معترضان را تا مرز اهانت به مقدسات نظام و محاربه با اصل نظام در روز عاشوراي سال ۸۸ پيش برد. پس تكرار حرف هاي جناحي و ماندن بر همان مواضع مشكلي را حل نمي كند و جايگاه و مرتبت گوينده را در نگاه مخاطبان فرو مي‌كاهد.»

همچنين آيت‌الله عباس كعبي، عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم نيز در سخناني به انتقاد از آنچه وي «اصرارهاي بي مورد رئيس مجلس خبرگان رهبري بر مواضع گذشته خود» خواند، پرداخته و از «تذكرهاي مكرر اكثر نمايندگان مجلس خبرگان» به وي در اين باره خبر داده است.

وي در سخناني در جمع اعضاي بسيج جامعه پزشكي خوزستان در اين باره اظهار داشته است: «در حال حاضر يكي از مشكلات ما در مسئله فتنه اصرار ايشان بر مواضع غير معقول خود است، درست است كه آقاي هاشمي با دولت اختلاف دارد، اما نبايد اين مسئله را به گونه‌اي مديريت كند كه به ضرر ملت و نظام تمام شود و دشمن از آن براي القاي اختلاف و نااميدي سود ببرد.»

آيت الله كعبي همچنين افزوده است: «ما از آقاي هاشمي مي خواهيم اختلاف با دولت را به گونه‌اي مديريت كند كه در مسير نظام و در جهت مقابله با استكبار جهاني و دشمنان تمام شود، متاسفانه آقاي هاشمي اختلاف با دولت را به خوبي تدبير نكرده و به نصايح رهبري كم توجهي مي‌كند كه همين مساله باعث سواستفاده دشمنان مي‌شود.»

اين استاد اصولگراي حوزه علميه قم با متهم كردن آيت‌الله رفسنجاني به بيان سخنان «دوپهلو و گاهي هم نسنجيده»،‌افزوده است: «بسياري از دلسوزان و شخصيت‌ها از اين وضعيت ناراضي و ناراحت هستند، اكثر نمايندگان مجلس خبرگان رهبري نيز نسبت به مواضع چندپهلو و سكوت و عبور ساده آقاي هاشمي از كنار فتنه بارها به ايشان تذكر داده و نامه نوشته‌اند.»

همچنين علي سعيدي، نماينده رهبر جمهوري اسلامي در سپاه نيز روز چهارشنبه طي سخناني در مشهد بدون نام بردن از آيت‌الله هاشمي‌ رفسنجاني، وي را به «پايه‌گذاري ظلم و فتنه» متهم كرده است.

وي در اين باره اظهار داشته است:‌ «در مورد فتنه بعد انتخابات نام كروبي و موسوي را مي توان برد، ولي اشخاصي كه پايه‌گذار اين فتنه بودند به دليل آنكه نزد برخي خواص داراي پايگاه هستند، در حاشيه امن قرار دارند.»

علي سعيدي همچنين افزوده است: «جرم اشخاصي كه فتنه را پايه گذاري كردند به مراتب از اشخاصي كه در صحنه قرار دارند، بيشتر است.»

وي همچنين به مقايسه «مخالفت با حضرت علي و ايستادگي دربرابر پيامبر» با مخالفت با آيت‌الله خامنه‌اي و آيت‌الله خميني پرداخته و گفته است: «جرم اشخاصي كه در مقابل رهبر معظم انقلاب ايستادند از افرادي كه در برابر امام خميني ايستادگي كردند به مراتب بيشتر است، ممكن بود فردي در زمان امام راحل در صحنه بوده و همراهي و همكاري‌هايي كرده باشد ولي امروزه در برابر ولي فقيه ايستاده است.»

حملات تازه به رييس مجلس خبرگان رهبري در حالي صورت مي گيرد كه قرار است نشست اين مجلس در اسفندماه برگزار شود و برخي از رسانه هاي هوادار دولت خواستار تغييرات در هيئت رييسه آن شده اند

خبر نماينده مجلس : بازگشت قاطر و گاوآهن به كشاورزي ايران

برپايه گزارش‌هائي كه به كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي رسيده، در برخي شهرستان‌هاي ايران، پس از اجراي طرح هدفمندي يارانه‌ها، كشاورزان به دليل گراني سوخت، براي شخم زدن دوباره به گاوآهن، قاطر و الاغ متوسل شده‌اند.

عسگر جلاليان نماينده دير، كنگان و جم و عضو كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي، در تماس با رسانه‌هاي ايراني خبر داده كه در مناطقي از ايران، افزايش هزينه سوخت تراكتورها و ساير ماشين‌هاي كشاورزي سبب شده است كه كشاورزان آن‌ها را رها كنند و براي شخم زدن مزارع خود بار ديگر به گاوآهن و قاطر و الاغ متوسل شوند.
نماينده مجلس گفته است كه به‌طور كلي بررسي مشكلات اجرائي و آئين‌نامه‌اي طرح هدفمندي كردن يارانه‌ها با دشواري جدي روبرو است. به گفته جلاليان، دولت از مسئولان دستگاه‌هاي اداري خواسته است كه مشكلات مربوط به طبقه‌بندي شدن يارانه‌ها را دسته‌بندي كرده و به ستاد مركزي هدفمندي يارانه‌ها گزارش دهند، اما تاكنون اين گزارش‌ها به مركز نرسيده است.
مجلس و گزارش‌هاي نادرست
به گفته عضو كميسيون انرژي مجلس، وزراي نفت و نيرو، برپايه گزارش‌هائي كه از استان‌ها دريافت مي‌كنند، گزارش‌هاي مثبتي تسليم مجلس كرده‌اند كه با واقعيات موجود تناقض دارد.
جلاليان افزوده است كه به دليل عدم همكاري مسئولان مناطق مختلف، دولت توانائي جمع بندي درست شرايط موجود را ندارد و مشكلات به قوت خود باقي مي‌ماند. به عنوان نمونه، گزارش‌هائي كه تسليم مجلس شده، كاهش مصرف انرژي در بوشهر را مثبت ارزيابي مي‌كنند، در حالي كه ماهي‌گيران به علت ناكافي بودن سهميه مواد سوختي و گراني آن، صيد را رها كرده‌ و بيكار شده‌اند.
در مورد بازگشت بخشي از كشاورزان ايران به وسايل قديم شخم‌زني مثل گاوآهن و قاطر يا الاغ، نماينده مجلس گفته است:«اين در شرايطي اتفاق مي‌افتد كه ما مي‌خواهيم به سمت پيشرفت و توسعه گام برداريم و استفاده از تكنولوژي‌ها را سرلوحه قرار دهيم. اين عقب‌گرد به هيچ‌وجه قابل پذيرش نيست.»
گراني شير و بليت مترو و اتوبوس
جنبه‌هاي منفي اجراي طرح هدفمندي يارانه‌ها، به تدريج در بخش‌هاي مختلف توليدي و خدماتي ايران هم آشكار مي‌شود. به تازگي حسن چمني رئيس هيئت مديره صنايع شير ايران به خبر آنلاين گفته است:«كارخانجات پگاه، طبق بخشنامه رئيس گروه صنايع شير، موظف شده‌اند قيمت محصولات را تا پايان سال‌جاري تغيير ندهند، اما برخي از مديران پيش‌بيني مي‌كنند كه با صدور قبض‌هاي جديد، هزينه‌هاي آن‌ها ۴۰۰ تا ۵۰۰ درصد افزايش يابد. در حوزه حمل و نقل نيز تاكنون هزينه‌ها ۱۵ تا ۲۰ درصد بالا رفته است.»
چمني گفته است:«صنعت شير بايد از يارانه برخوردار شود، چون رابطه مستقيمي با سلامت مردم دارد.»
همزمان، به گفته خسرو دانشجو سخنگوي شوراي شهر تهران، متروي تهران نرخ بليت مترو را براي سال آينده ۴۸۰ تومان اعلام كرده است. اين نرخ در صورتي اعمال خواهد شد كه دولت يارانه‌اي به مترو ندهد. دانشجو همچنين گفته است:«در صورت كمك دولت، مي‌توان نرخ ديگري براي بليت مترو تعيين كرد. بليت اتوبوس‌ها نيز، در صورت عدم كمك دولت افزايش خواهد يافت.»

اختلاس 10 ميلياردي در دانشگاه زنجان

آفتاب: بر اساس برآوردها و پيش‌بيني‌هاي انجام شده ميزان اختلاس بيش از 10 ميليارد ريال است.

به گزارش صداقت، سرپرست دادستاني عمومي و دادسراي انقلاب زنجان با اشاره به اينكه تحقيقات از اختلاس انجام شده كارمند امور مالي دانشگاه علوم پزشكي زنجان ادامه دارد، گفت: اينكه بر اساس برآوردها و پيش بيني هاي انجام شده ميزان اختلاس بيش از 10 ميليارد ريال است.

حجت الاسلام حسن مظفري افزود: بر اساس پيگيري‌هاي انجام شده اختلاس پنج ميليارد ريالي اين فرد محرز شده است و در زمان حاضر تحقيقات بيشتر از اين اختلاس و وقايع گزارش شده و عاملان احتمالي مرتبط ديگر ادامه دارد.

بر اساس اين گزارش، اين فرد از سال 83 در پرداخت حقوق كارمندان بازنشسته با كم و زياد كردن مبالغ، اختلاس انجام مي‌داده است.

وزير اطلاعات: سران فتنه همچنان در داخل و خارج ايستادگي مي‌كنند

حيدر مصلحي، وزير اطلاعات جمهوري اسلامي، سه شنبه، در يك سخنراني در آمل گفت: «هنوز مديران سران فتنه در داخل و خارج ايستادگي مي كنند و حتي در روزهاي اخير يكي از سران فتنه بر ادامه حركت و موضع خود پافشاري كرده است.»

اين سخنان اندكي پس از آن بيان مي شود كه اكبر هاشمي رفسنجاني، رئيس مجلس خبرگان، روز يكشنبه بار ديگر،
اعلام كرد همچنان به راهكارهايي كه در آخرين نماز جمعه خود در سال گذشته مطرح كرده پايبند است و در مواضعش تغييري ايجاد نشده است.

اشاره اكبر هاشمي رفسنجاني، به نماز جمعه روز ۲۶ تيرماه سال ۱۳۸۸ است كه وي براي آخرين بار امام جمعه تهران بود. نماز جمعه‌اي كه در بحبوحه‌ رويدادهاي پس از انتخابات برگزار شد.

در آخرين نماز جمعه اكبر هاشمي رفسنجاني، سه تن از رقيبان انتخاباتي آن دوره، ميرحسين موسوي، مهدي كروبي و محسن رضايي و هزاران نفر از هواداران «جنبش سبز» شركت كردند.

در اين نماز جمعه بود كه اكبر هاشمي رفسنجاني، از جمله به انتقاد از دستگاه قضايي، شوراي نگهبان، نيروهاي امنيتي و صدا و سيما پرداخت و خواستار آن شد كه اعتماد مردم نسبت به نظام ترميم شود.

پايبندي همه به قانون، دلجويي از آسيب‌ديدگان، فضاي بحث براي جلب اعتماد، آزادي زندانيان و آزادي رسانه‌ها و مطبوعات پنج راهكار اكبر هاشمي رفسنجاني در آخرين نماز جمعه وي بود كه وي تاكنون بر آن تاكيد ورزيده است.

آقاي مصلحي افزود: « كساني در فتنه سال پيش با لباس روحانيت حضور داشته اند كه بايد به موقع و همانطوري كه پيش از اين نيز با ديگران برخورد شده، با آنان برخورد شود.»

به نوشته سايت شبكه خبر، وزير اطلاعات جمهوري اسلامي در ادامه سخنانش گفت: «در حالي كه مقام معظم رهبري در تمامي سخنراني هاي خود نسبت به ادامه فتنه هشدار مي دهند اما به نظر مي رسد كه برخي از نخبگان همچنان نسبت به فتنه سال پيش خاموش هستند.»

اخيرا  آيت‌الله علم‌الهدي، عضو مجلس خبرگان، اكبر هاشمي رفسنجاني را متهم كرد كه در رويدادهاي پس از انتخابات به وظيفه خود در مجلس خبرگان عمل نكرده و از آيت‌الله خامنه‌اي دفاع نكرده است.

وزير اطلاعات همچنين گفت: «من معتقدم كه سرويس هاي اطلاعاتي آمريكا، كشورهاي غربي و رژيم صهيونيستي كه با فرهنگ ايران اسلامي آشنا هستند با نفوذ در آقازاده ها، نخبگان را به سكوت واداشته اند.»

اعتراض‌ها به نتايج اعلام شده براي انتخابات سال ۸۸، از نخستين روز پس از اعلام نتايج آغاز شد و در هفته نخست اين اعتراض‌ها شهر تهران چندين بار شاهد حضور ميليوني معترضان در خيابان‌ها بود.

اين اعتراض‌ها به‌ويژه پس از سخنان هشدارآميز آيت‌الله خامنه‌اي در خطبه‌هاي نماز جمعه ۲۹ خرداد ۸۸ به شدت مورد سركوب نيروهاي امنيتي قرار گرفت و در اين ميان بسياري از چهره‌هاي حامي ميرحسين موسوي و مهدي كروبي، دو نامزد اصلي مخالف سياست‌هاي محمود احمدي‌نژاد، بازداشت و متعاقب آن با احكام سنگين و حبس‌هاي بلند مدت روبه‌رو شدند.

مقام‌هاي حكومتي ايران و حاميان آنها تعبير فتنه را براي توصيف جنبش اعتراض سال ۸۸ به كار مي‌برند و در اين ميان از چهره‌هايي چون ميرحسين موسوي، مهدي كروبي، محمد خاتمي و اكبر هاشمي رفسنجاني به عنوان سران فتنه و حاميان آن ياد مي‌كنند

روسيه: استاكس نت مي توانست چرنوبيل جديدي در ايران ايجاد كند

نماينده روسيه در ناتو خواستار بررسي حمله سايبري به تاسيسات اتمي ايران شده و هشدار داده است كرم رايانه اي استاكس نت ممكن بود فاجعه اي هسته اي مانند چرنوبيل در بوشهر به راه اندازد.
دميتري روگوزن سفير روسيه در سازمان پيمان آتلانتيك شمالي روز چهارشنبه گفت كه ويروس موسوم به استاكس نت كه گفته مي شود تاسيسات اتمي بوشهر را آلوده كرده، موجب تخريب سانتريفوژهاي غني سازي اورانيوم شد.
روزنامه نيويورك تايمز چندي پيش گزارش كردند كه دستگاه هاي اطلاعاتي آمريكا و اسرائيل بطور مشترك استاكس نت را ساخته اند تا با آلوده كردن سيستم كامپيوتري تاسيسات اتمي ايران، روند غني سازي اورانيوم را مختل كنند.
از سوي ديگر شبكه راديو و تلويزيون دولتي ايران هفته پيش به نقل از يكي از مسئولان شركت روس اتم، سازنده روسي نيروگاه اتمي بوشهر، ادعاي نفوذ استاكس نت به سيستم هاي رايانه اي نيروگاه اتمي بوشهر را رد كرده است.
اما برخي رسانه هاي غربي گزارش كردند كه به دليل نفوذ استاكس نت به سيستم كامپيوتري نيروگاه اتمي بوشهر، اين نيروگاه با مشكلات عمده فني مواجه شده و به همين دليل هم كارشناسان روسي از دولت خود خواسته اند تا رفع اين مشكلات، از راه اندازي نيروگاه جلوگيري كنند.
آقاي روگوزن پس از نشست سفراي 28 كشور عضو ناتو در بروكسل به خبرنگاران گفت: "اين ويروس كه بسيار سمي و بسيار خطرناك است، مي تواند تبعاتي بسيار جدي به همراه داشته باشد."
او استاكس نت را به "مين" تشبيه كرد و گفت: "اين مين ها مي تواند به چرنوبيل جديدي منتهي شود."
اشاره سفير روسيه به فاجعه سال 1986 نيروگاه اتمي چرنوبيل در اوكراين است كه در آن زمان جزئي از اتحاد جماهير شوروي بود.
اواخر ماه نوامبر سال گذشته، رئيس جمهوري ايران خرابكاري در برخي تاسيسات اتمي اين كشور را تاييد كرد اما افزود كه اين مشكلات برطرف و راه خرابكاري در آينده بسته شده است.
در مقابل، علي اكبر صالحي، معاون رئيس جمهوري و رئيس سازمان انرژي اتمي كه اخيرا سرپرستي وزارت خارجه را هم برعهده گرفته، آسيب رساني ويروس استاكس نت به تاسيسات اتمي جمهوري اسلامي را رد كرد و گفت كه متخصصان ايراني توانستند مانع از نفود آن به تاسيسات اتمي كشور شوند.
مقامات آمريكايي و اسرائيلي رسما گزارش هاي مربوط به آلودگي عمدي تاسيسات اتمي ايران به ويروس استاكس نت را تاييد نكرده اند.
دميتري روگوزن گفت: "اين موضوعي امنيتي است. ... ما مصرانه خواهان بررسي آن در شوراي ناتو-روسيه هستيم."

ماجراي سكته كروبي چه بود؟

ماجراي سكته كروبي چه بود؟
آينده نيوز: تصوير حضور مهدي كروبي در سي سي يو كه امروز در برخي سايت هاي اينترنتي منتشر شد، مربوط به دوران رياست وي در مجلس ششم است.

 
به گزارش خبرنگار "آينده"، انتقال وي به سي سي يو مربوط به دوره رياست وي در مجلس ششم، همزمان با موعد گرفتن امتحان از نامزدهاي انتخابات خبرگان بود.
در تصاوير منتشره از وي در بيمارستان سيد احمد حسيني، رئيس دفتر وي در مجلس ششم و دكتر ظفرقندي، رئيس وقت دانشگاه علوم پزشكي تهران بر بالين وي ديده مي شوند.
با اين حال برخي سايتها امروز با انتشار تصاوير مربوط به حدود 10 سال پيش مدعي شدند وي شب گذشته بر اثر سكته قلبي راهي بيمارستان شده و  هم اكنون در بخش سي سي يو (مراقبت هاي ويژه) بيمارستان بستري شده است.

 در اين حال سايت «فردا» نوشت: "در حالي كه برخي از سايت‌ها و منابع خبري، شايعاتي مبني بر سكته حجه‌الاسلام والمسلمين مهدي كروبي، دبير كل حزب اعتماد ملي منتشر كرده‌اند، شنيده هاي خبرنگار ما از كذب بودن اين خبر حكايت دارد و يكي از نزديكان مهدي كروبي اين خبر را كذب دانست."

طرح افتتاح حساب آتيه براي نوزادان متوقف شد؟

روزنامه خراسان در گزارشي نوشت: تقريبا روزي نيست كه پيامكي به روزنامه نرسد مبني بر اين كه طرح تامين آتيه مهر و افتتاح حساب يك ميليون توماني براي نوزادان هنوز اجرا نشده، متوقف شده است. پدران و مادران بسياري نيز تماس مي‌گيرند و پيگير وعده افتتاح اين حساب براي نوزادشان هستند و اين كه در اين زمينه هيچ كسي پاسخ‌گو نيست. دو نماينده مجلس نيز از تعداد زياد تماس‌ها و مراجعه‌هاي مردمي مي‌گويند كه نسبت به محقق نشدن وعده افتتاح حساب يك ميليوني تامين آتيه گلايه مندند و خواستار پي‌گيري تحقق اين وعده.
تامين نشدن اعتبارات موردنياز
اما واقعيت اين است كه با گذشت ۶ ماه از وعده رئيس دولت و افتتاح رسمي اين حساب در نيمه شعبان، اين طرح به دليل كمبود اعتبار متوقف شده است و يك مقام مطلع در بانك مركزي و همچنين يك مسئول در بانك ملي كه مجري اجراي طرح تامين آتيه و افتتاح حساب هاي يك ميليون توماني است، دليل محقق نشدن اين وعده را تامين نشدن اعتبارات موردنياز طرح ذكر كردند.

روز گذشته و روزهاي قبل پيامك ها و تماس هايي از سوي مردم توسط روزنامه دريافت شد مبني بر اين كه وعده افتتاح حساب يك ميليون توماني براي نوزادان محقق نشده است.

در پيامكي كه روز گذشته در ستون حرف مردم درج شد، آمده است چرا حساب يك ميليون توماني متولدان سال ۱۳۸۹ كه مسئولان قاطعانه آن را بيان كرده اند، پرداخت نمي شود؟ پدري نيز گفت: چند وقتي است كه پي گير افتتاح حساب براي نوزادمان هستيم كه بانك ملي مي گويد فعلا افتتاح حساب متوقف شده، هر جا مي روم هيچ كس پاسخگو نيست. پدر و مادران ديگري نيز در تماس با روزنامه خراسان خواستار پي گيري دليل اجرا نشدن اين طرح شدند.
يك نماينده: مراجعات مردمي بسياري داريم
داريوش قنبري، عضو كميسيون اجتماعي نيز در اين باره به خراسان گفت: تماس‌ها و مراجعات مردمي بسياري داريم كه از محقق نشدن وعده افتتاح حساب يك ميليون توماني گلايه مندند.وي افزود: پي‌گيري‌ها نيز حاكي از اين است كه هنوز اعتباري براي اجراي طرح در اختيار بانك مركزي قرار نگرفته است.

قنبري گفت: از همان ابتدا بسياري از نمايندگان اين طرح را قابل اجرا نمي دانستند چرا كه افتتاح حساب براي نوزادان در هر سال نياز به اعتبارات كلاني دارد كه از توان دولت خارج است.بنا به گفته عضو كميسيون اجتماعي در حال حاضر اعتباري براي اجراي طرح تامين آتيه اختصاص نيافته است.
دولت توان تامين اعتبارطرح را ندارد
خباز، عضو كميسيون اقتصادي مجلس نيز با اشاره به اين كه طرح تامين آتيه، طرحي غير كارشناسي و غيرعلمي است به خراسان گفت: از همان ابتدا كه دولت پيشنهاد طرح تامين آتيه را مطرح كرد، نمايندگان بسياري آن را غيركارشناسي مي دانستند كه در اجرا با اشكال مواجه مي‌شود.

وي افزود: اجراي اين طرح نياز به اعتبار زيادي دارد و دولت توان تامين اين اعتبار را ندارد. بنا به گفته عضو كميسيون اجتماعي اين طرح به دليل تامين نشدن اعتبار آن، اجرايي نشده است.

وي ادامه داد: چنين وعده هايي جز ايجاد انتظار و سرگرداني مردم نتيجه اي در بر ندارد. يك مقام مطلع در بانك مركزي نيز در پاسخ به اين كه آيا اعتبارات طرح تامين آتيه مهر تامين شده است به خراسان گفت: اعتبار مرحله اول و مورد نياز اجراي اين طرح تامين نشده است.

وي درباره اجراي طرح نيز گفت: من از اجراي اين طرح بي اطلاعم اما تا اعتبار مورد نياز تامين نشود طرح نيز اجرا نمي‌شود. همان زمان كه طرح تامين آتيه در نيمه شعبان با حضور رئيس‌جمهور افتتاح شد بودجه مورد نياز اجراي آن، ۱۴ هزار ميليارد ريال برآورد و قرار شد در مرحله اول اجراي طرح تامين آتيه ۵ هزار ميليارد ريال اختصاص يابد اما اواسط دي ماه يك مسئول در بانك ملي كه كارگزار و مجري اين طرح است گفت: اعتبار مورد نياز اجراي طرح تامين آتيه در سال جاري هنوز تامين نشده است.

جمال دامغانيان عضو هيئت مديره بانك ملي اظهار كرد: اگر صندوق مهر امام رضا (ع) بودجه طرح آتيه مهر را تامين كند، اين طرح توسط بانك ملي اجرا خواهد شد.

وي افزود: قرار بود ۵ هزار ميليارد ريال از بودجه اين طرح در سال جاري از محل فروش سهام تامين شود كه متولي انجام آن معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهوري بود.

دامغانيان گفت: براي اجراي كل اين طرح در سال جاري ۱۴ هزار ميليارد ريال پيش بيني شده كه البته هنوز مبلغي به بانك ملي ارائه نشده است.

بنا به گفته وي از ابتداي امسال تاكنون ۹۶۰ هزار نوزاد متولد شده و تا پايان سال پيش بيني مي شود كه اين تعداد به يك ميليون و ۴۰۰ هزار برسد.
اجراي طرح دور از انتظار است
زماني سخنگوي عضو كميسيون اجتماعي نيز با اشاره به اين كه اجراي اين طرح به دليل اعتباراتي كه نياز دارد دور از انتظار است به خراسان گفت: مجلس در اين مدت در جريان اجراي اين طرح قرار نگرفته و تاكنون نيز گزارشي درباره اجرا شدن يا نشدن اين طرح به مجلس ارائه نشده است.

وي افزود: اجراي اين طرح نياز به اعتبارات بسياري دارد كه اگر قرار باشد دولت براي ۲۰ سال آينده آن را تامين كند، اولويت‌هاي مهمي كه در حال حاضر در زمينه ايجاد اشتغال، ازدواج و مسكن جوانان وجود دارد بر زمين مي‌ماند.

بنا به گفته زماني در حال حاضر مشكلات بسياري در حوزه اشتغال، مسكن و ازدواج جوانان وجود دارد كه دولت بايد با برنامه ريزي براي رفع آن ها اقدام كند چرا كه سن ازدواج افزايش يافته و سن استخدام بسياري از افراد جوياي كار گذشته است. بنابراين نبايد اصراري نيز به اجراي اين طرح شود.

۱۳ سرلشكر جمهوري اسلامي ايران

راديو فردا , مراد ويسي : طبق اعلام خبرگزاري هاي رسمي ايران، سرتيپ قاسم سليماني فرمانده سپاه قدس، به درجه سرلشگري ارتقا يافته است.

خبرگزاري هاي ايران گفته اند، اعطاي درجه سرلشكري به سردار قاسم سليماني از سوي آيت الله خامنه اي صورت گرفته كه طبق قانون اساسي ايران، فرمانده كل قوا به شمار مي رود.

درجه سرلشكري كه معادل ژنرال دو ستاره در ارتش ساير كشورها است، بالاترين درجه اعطا شده به نيروهاي مسلح در حال خدمت جمهوري اسلامي به شمار مي رود. در اين مقاله ۱۳ سرلشكر جمهوري اسلامي ايران معرفي مي شوند.

سرلشكر فيروزآبادي؛ سرلشكري كه نه سرباز بوده و نه افسر
نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران هم اكنون داراي ۱۳ سرلشكر است. چهار سرلشكر در ارتش، ۸ سرلشكر در سپاه و يك سرلشكر به نام حسن فيروز آبادي كه نه در سپاه بوده و نه در ارتش. اما امروز هم فرمانده مافوق سپاه است و هم فرمانده مافوق ارتش.

سرلشكر حسن فيروز آبادي رييس ستاد كل نيروهاي مسلح است(۱) كه با وجود اينكه بالاترين مقام نظامي ايران پس از آيت الله خامنه اي به شمار مي رود اما فاقد هر گونه سابقه نظامي در سپاه يا ارتش است. حسن فيروز آبادي اصولا تا قبل از دريافت درجه سرلشكري و انتخاب به عنوان رييس ستاد كل نيروهاي مسلح در سال ۱۳۶۸، در هيچ يك از نيروهاي نظامي ايران خدمت نكرده بود.

نزديكترين همكاري وي با نيروهاي مسلح، در دوران جنگ و در قرارگاه خاتم الانبيا بود. حسن فيروز آبادي كه در آن دوران زير نظر اكبر هاشمي رفسنجاني فرمانده قرارگاه خاتم و حسن روحاني معاون وي فعاليت مي كرد، مسئول هماهنگي نمايندگان وزارتخانه هاي دولت موسوي در قرارگاه خاتم بود.

حسن فيروز آبادي پس از پايان جنگ در سال ۱۳۶۸در تصميمي كه حيرت نظاميان حرفه اي را در پي داشت از سوي آيت الله خامنه اي و با دريافت درجه سرلشكري به رياست ستاد كل نيروهاي مسلح انتخاب شد.

فيروزآبادي ۵۹ ساله حالا ۲۱ سال است كه اين سمت را در اختيار دارد و به شدت مورد اعتماد آيت الله خامنه اي است و در بين پرسنل نيروهاي مسلح نيزفردي معتقد و مومن به فرمانده كل قوا به شمار مي رود.

گفته مي شود كه مهمترين ويژگي وي در اين مقام، انتقال كامل و بدون تغيير فرامين آيت الله خامنه اي به نيروهاي مسلح است.

سرلشكر غلامعلي رشيد جانشين ستاد كل و مقبول بين سپاهيان
بر خلاف سرلشكر فيروز آبادي، جانشين وي در ستاد نيروهاي مسلح يعني سرلشكر غلامعلي رشيد از فرماندهان ارشد سپاه در دوران جنگ ايران و عراق به شمار مي رود. (۲)

وي در دوران جنگ ايران و عراق همراه با محسن رضايي، رحيم صفوي، علي شمخاني و حسين دهقان از فرماندهان اصلي و تصميم گير جنگ به شمار مي رفت. به دليل همين سوابق، وي در بين نيروهاي سپاه داراي مقبوليت بالايي است.

سرلشكر مصطفي ايزدي؛ معاون ستاد كل نيروهاي مسلح
طبق اعلام خبرگزاري هاي ايران سرلشكر ديگر ستاد كل سرلشكر مصطفي ايزدي است. (۳) سرلشكر ايزدي كه از نجف آبادي هاي سپاه است، در دوران جنگ از فرماندهان ارشد سپاه بوده و پس از جنگ نيز سال ها فرمانده نيروي زميني سپاه بود.

سرلشكر ايزدي از نظر حرفه اي در درون نيروهاي سپاه بويژه نيروي زميني از احترام بالايي برخوردار است اگر چه پيش از اين تصور مي رفت كه وي به دليل نزديكي اش به آيت الله حسينعلي منتظري- شناخته شده ترين منتقد رهبري آِيت الله خامنه اي – از دريافت مدارج بالاتر نظامي محروم شده اما او دو سال قبل با دريافت درجه سرلشكري به معاونت ستاد كل نيروهاي مسلح انتخاب شد.

سرلشكر محمد باقري؛ معاونت اطلاعات و عمليات ستاد كل
طبق اعلام رسمي و علني خبرگزاري هاي ايران، سرلشكر محمد باقري معاون ديگر حسن فيروزآبادي در ستاد كل نيروهاي مسلح است (۴).

وي برادر حسن باقري (غلامحسين افشردي) است كه اولين مسئول اطلاعات و عمليات سپاه در اوايل دهه ۶۰ بود و در ادبيات رسمي جمهوري اسلامي از وي به عنوان سرلشكر شهيد باقري ياد مي شود.

سرلشكر محسن رضايي: منتقد احمدي نژاد و مطيع رهبر
محسن رضايي، فرمانده سابق سپاه پاسداران نيز يكي ديگر و شايد اولين سرلشگر نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي است.

او كه از سال ۱۳۵۹ تا ۱۳۷۶ فرمانده كل سپاه بود (۵) در بين نيروهاي سپاه به «آقا محسن» معروف است.

سرلشكر رضايي نويسنده نامه اي به آيت الله خميني در اواخر جنگ ايران و عراق است كه از آن در كنار برآورد دولت از اوضاع اقتصادي كشور، به عنوان عاملي مهم در پذيرش قطعنامه ۵۹۸ توسط آيت الله خميني و پايان جنگ ايران و عراق ياد مي كنند.

آيت الله خميني پس از ديدن اين نامه كه در آن براي ادامه جنگ تقاضاي ۳۵۰ تيپ نيرو ، ۳۵۰۰ تانك ، ۳۰۰۰ توپ ، ۳۰۰ هواپيما ، ۳۰۰ هلي كوپتر و سلاح ليزري و اتمي شده بود، به مسوولان كشور گفت وقتي با ذكر اين مطالب باز هم مي گويند جنگ را ادامه مي دهيم اين ديگر شعاري بيش نيست.

محسن رضايي هم اكنون دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام به شمار مي رود و در عمل ديگر يونيفرم پوش نيست اما در مقام يك سياستمدار و در انتخابات سال گذشته از منتقدان جدي محمود احمدي نژاد به شمار مي رفت.

وي با وجود اينكه هم اكنون نيز منتقد محمود احمدي نژاد رييس جمهوري ايران است اما پس از نا آرامي هاي انتخاباتي، به عنوان يك نامزد معترض در انتخابات تبعيت كامل خود را از آيت الله خامنه اي اعلام كرد و راهش را از مير حسين موسوي و مهدي كروبي دو نامزد معترض ديگر جدا كرد.

دريابان علي شمخاني؛ سرلشكري كه حاضر نشد اعتراضات مردم را فتنه بنامد
علي شمخاني، قائم مقام سپاه پاسداران در دوران جنگ با عراق، و فرمانده سابق نيروي دريايي ارتش و سپاه، ديگر سرلشكر نيروهاي مسلح ايران است كه به لحاظ سوابق نظامي گذشته اش، ارشد تمام افسران در حال خدمت سپاه به شمار مي رود.

او كه در واقع سرلشكر نيروي دريايي يعني دريابان به شمار مي رود هم اكنون رييس مركز تحقيقات راهبردي دفاعي است. (۶)

علي شمخاني در گذشته وزير دفاع دولت محمد خاتمي بود اما در انتخابات سال ۱۳۸۰ به عنوان رقيب انتخاباتي رييس جمهور دوران اصلاحات وارد عرصه انتخابات شد.

پس از نا آرامي هاي انتخاباتي سال گذشته، علي شمخاني در يك برنامه تلويزيوني به نام «ديروز، امروز، فردا» شركت كرد ولي عليرغم اصرار مجري اين برنامه و بر خلاف تبليغات رسمي و حكومتي حاضر نشد اعتراضات مردم پس از اتنتخابات را فتنه بنامد

سرلشكر قاسم سليماني؛ شناخته شده ترين سردار سپاه در خارج از ايران
سرلشكر قاسم سليماني از باسابقه ترين سرداران سپاه پاسداران ايران به شمار مي رود. او پيش از آنكه سرلشكر شود با درجه سرتيپي به فرماندهي نيروي قدس انتخاب شد و پيش تر از آن نيز فرمانده لشكر ۴۱ ثار الله كرمان بوده است. (۷)

گفته مي شود سردار سليماني در بين نيروهاي سپاه پاسداران داراي مقبوليت بالايي است و از نظر سوابق نظامي نيز در نبردهاي مهم جنگ ايران و عراق از جمله درعمليات تصرف فاو و كربلاي پنج حضور داشته است.

جايگاه سازماني سرلشكر سليماني به عنوان فرمانده نيروي قدس باعث شده تا برخلاف ساير فرماندهان ارشد سپاه، وي در قبال مسائل داخلي از جمله نا آرامي هاي پس از انتخابات عمدتا سكوت كند و از موضع گيري علني بپرهيزد به همين دليل در بين مردم معترض نيز انتقاداتي از وي ديده نشده است.

از ديدگاه بين المللي نيز سرلشكر سليماني به عنوان فرمانده نيروي قدس يكي از شناخته شده ترين سرداران سپاه در خارج از مرزهاي ايران است و رسانه هاي غربي از وي به عنوان يكي از ذي نفوذترين چهره ها در عرصه سياست خاورميانه، عراق، افغانستان، لبنان و فلسطين ياد مي كنند.

اگرچه نام سرلشكر سليماني در كنار نام رحيم صفوي و محمد علي جعفري در فهرست تحريم هاي سازمان ملل و آمريكا ديده مي شود.

سرلشكر رحيم صفوي؛ دستيار و مشاور عالي نظامي آيت الله خامنه اي
سرلشكر يحيي (رحيم) صفوي كه در بين نيروهاي سپاه و جنگ به عنوان «آقا رحيم» شناخته مي شود از فرماندهان ارشد سپاه در دوران جنگ است كه در دوران جنگ هشت ساله ميان ايران و عراق، مسئول اطلاعات و عمليات كل سپاه بود.

وي پس از جنگ جانشين فرمانده كل سپاه شد و سپس در سال ۱۳۷۶ به جاي محسن رضايي به فرماندهي كل سپاه انتخاب شد. (۸)

سرلشكر صفوي در دوران فرماندهي خود بر سپاه از منتقدين دولت اصلاح طلب محمد خاتمي بود .وي در سال ۱۳۷۸ حتي منتقدان داخلي حاكميت را ضد انقلاب خواند و با تاكيد بر اينكه شمشير ما زبان ماست گفت بعضي ها را بايد گردن بزنيم وبعضي ها را زبانشان را قطع مي‌كنيم.

گفته مي شود وي از منتقدين محمود احمدي نژاد بوده اما هيچگاه اين انتقادات را در خارج از جلسات بسته و محدود علني نكرده است.

رحيم صفوي در اواسط دوره اول رياست جمهوري محمود احمدي نژاد در سال ۱۳۸۶ از فرماندهي سپاه برداشته شد و به جاي وي سرلشكر محمد علي جعفري به فرماندهي سپاه انتخاب شد.

سرلشكر صفوي در ۱۹ ماه گذشته از مخالفين اعتراضات پس از انتخابات رياست جمهوري بوده اما مانند افرادي چون محمدرضا نقدي، فرمانده بسيج و حسين طائب، مسئول سازمان اطلاعات سپاه از عوامل مستقيم سركوب نا آرامي ها شناخته نمي شود.

محمد علي جعفري؛ فرمانده سابق قرارگاه ثار الله و فرمانده كنوني كل سپاه
محمد علي جعفري معروف به «عزيز جعفري» در سال ۱۳۸۶ به درجه سرلشكري نائل شده است. او در دوران جنگ ايران و عراق از فرماندهان رده دوم يعني پايين تر از پنج فرمانده اصلي سپاه و بالاتر از فرماندهان لشكرها قرار داشت و در رده فرماندهي قرارگاه بود.

وي پس از مصطفي ايزدي، فرمانده نيروي زميني سپاه شد و سپس رييس مركز راهبردي سپاه و كمي بعد فرمانده كل سپاه شد.

عزيز جعفري در دوره رياست جمهوري محمد خاتمي، فرمانده قرارگاه ثار الله سپاه بود و از امضا كنندگان نامه تهيدد آميز ۲۷ فرمانده سپاه به محمد خاتمي به شمار مي رود.

بسياري از منتقدين حكومت معتقدند سپاه و قرارگاه ثار الله با فرماندهي سرلشكر عزيز جعفري، در انتخابات سال ۱۳۸۸ دخالت غير قانوني نموده و در بازداشت و بازجويي فعالان سياسي و نيز برخورد با معترضان در خيابان ها نقش اساسي ايفا كرده است.(۹)

سرلشكر عطا الله صالحي؛ فرمانده كل ارتش
سرلشكر عطا الله صالحي فرمانده كل ارتش (۱۰) كه افسر توپخانه و از افسران آموزش ديده در ارتش شاهنشاهي ايران است، به عنوان فردي نه چندان شناخته شده در نيروهاي مسلح ايران به شمار مي رود.

با وجود اين، وي در ۲۰بهمن ۱۳۸۷ بيانيه ‌اي را منتشر نمود كه در آن از صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران به دليل تحريف واقعيت هاي جنگ بين ايران و عراق و ناديده گرفتن نقش ارتش در اين جنگ انتقاد شده بود.

سرلشكر صالحي برخلاف فرماندهان پيشين ارتش كه معمولا در مسائل داخلي كمتر ابراز نظر مي كردند بعد از نا آرامي هاي انتخاباتي سال گذشته با انتقاد از الله اكبر گفتن مردم در پشت بام ها اعلام كرد هيچ كس نبايد نگاه ملايمت آميزي از ارتش در برابر فتنه احساس كند.

سرلشكر علي شهبازي؛ رييس مشاوران نظامي رهبر
سرلشكر علي شهبازي از هم دوره اي هاي علي صياد شيرازي، فرمانده معروف ارتش در دوران جنگ با عراق است.

سابقه آشنايي وي با آيت الله خامنه اي به دوراني بر مي گردد كه آيت الله خامنه اي نماينده بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران در شوراي عالي دفاع بود. ولي همين آشنايي باعث شد تا بعد از شروع رهبري آيت الله خامنه اي، به عنوان اولين فرمانده كل ارتش جمهوري اسلامي انتخاب شود.

وي سپس رييس هيات امناي دانشگاه دفاع ملي شد (۱۱) اما بعدها به يك باره و به طور ناگهاني از سمت خود به عنوان فرمانده كل ارتش استعفا داد.

گفته مي شود دليل استعفاي وي نارضايتي اش از قضاوت حكومت درباره يك دعواي صنفي بين سپاه و ارتش بر سر مالكيت يك پادگان در شيراز بوده است.

سرلشكر محمد سليمي؛ مشاور نظامي رهبر
سرلشكر محمد سليمي كه پس از علي شهبازي به فرماندهي كل ارتش انتخاب شد، در محافل سياسي ايران به عنوان يك افسر نزديك به انجمن حجتيه شناخته مي شود.

وي هنگامي به فرماندهي ارتش انتخاب شد كه بازنشسته بود و دوباره به خدمت فراخوانده شده بود. (۱۲)

سرلشكر سليمي نيز مدتي بعد از سمت خود استعفا كرد و جايش را به سرلشكر صالحي داد.

سرلشكر حسني سعدي؛ معاون ستاد كل نيروهاي مسلح
سرلشكر ديگر ارتش حسني سعدي است كه در گذشته فرمانده نيروي زميني ارتش بوده و حالا معاون هماهنگ كننده ستاد كل است. وي فردي غير سياسي و حرفه اي به شمار مي رود.

سرلشكر هاي نيروهاي مسلح ايران در مجموع اگر چه داراي سوابق قابل اعتنايي در جنگ ايران و عراق و دفاع از مرزهاي كشور هستند اما از نظر بسياري از منتقدين، افسران ارشد ستاد كل و سپاه هم اكنون با سهم و درجات متفاوتي در برخورد با نارضايتي هاي مردمي در ايران نقش دارند.

رويكردي كه به نظر مي رسد در درون سپاه نيز باعث انتقاداتي از فرماندهان مذكور از سوي نيروهاي قديمي و نيز بدنه سپاه شده است.

منابع:
۱- براي اطلاعات بشيتر درباره سرلشكر فيروز آبادي مي توانيد به سايت مجمع تشخيص مصلحت نظام كه وي عضو آن مي باشد رجوع كنيد: www.maslehat.ir

۲- غلامعلي رشيد فرمانده عمليات طريق القدس بود كه مقدمه آزاد سازي خرمشهر را فراهم كرد.

۳- روزنامه اطلاعات ۴ بهمن ۱۳۸۹

۴- سايت جوان آنلاين نزديك به سپاه ، ۵ بهمن ۱۳۸۹

۵- براي اطلاعات بيشتر درباره محسن رضايي رجوع كنيد به سايت تابناك به آدرس  www.tabnak.ir

۶- سايت khamenei.ir ، چهارم مهر ماه ۱۳۸۴

۷- خبرگزاري فارس، پنجم بهمن ۱۳۸۹

۸ - www.yahyasafavi.com

۹- رجوع شود به شكايت هفت فعال اصلاح طلب . راديو فردا، ۱۷ مرداد ۱۳۸۹

۱۰- خبرگزاري فارس ۲۲ فروردين ۱۳۸۸

۱۱- اين حكم در ارديبهشت ۱۳۷۱ براي سرلشكر علي شهبازي صادر شد.

۱۲- تاريخ فراخوان مجدد سرلشكر سليمي به خدمت سال ۱۳۷۹ است. وي در سال ۱۳۸۴ استعفا داد.

پليس با گاز اشك‌آور و باتوم به معترضان مصري حمله كرد

پليس ضد شورش مصر در دومين روز تظاهرات ضد دولتي در اين كشور با تظاهركنندگان درگير شده است.
پليس براي متفرق كردن جمعيت از گاز اشك آور و باتوم استفاده كرده است.
نخست وزير مصر گفته كه پليس از خود خويشتن داري نشان داده است.
به گفته شاهدان عيني، پليس به تعقيب برخي تظاهركنندگان در كوچه هاي فرعي پرداخت و تظاهركنندگان هم در مقابل به سوي پليس، سنگ پرتاب كردند.
امروز، جمعيت زيادي در برابر اتحاديه روزنامه نگاران مصر جمع شدند و خواهان كناره گيري حسني مبارك، رئيس جمهور اين كشور از قدرت شدند.
در برابر ساختمان ديوان عالي مصر هم درگيري هايي گزارش شده است.
در نقاط مختلف مصر از جمله سوئز نيز تظاهرات ضد دولتي برگزار شده است.
وزارت كشور مصر از بازداشت پانصد نفر در ناآرامي هاي اين كشور خبر داده است.
جان لاين، خبرنگار بي بي سي مي گويد دولت مصر اين ناآرامي ها را يك تهديد امنيتي قلمداد مي كند.
ممنوعيت تجمعات


دولت مصر يك روز پس از تظاهرات گسترده ضد دولتي در اين كشور كه سه كشته بر جاي گذاشت، برپايي هر نوع تظاهرات خياباني را ممنوع اعلام كرده است.
خبرگزاري رسمي مصر اعلام كرد تجمعات عمومي و راهپيمايي ها از امروز ممنوع هستند.
اين در حالي است كه نخست وزير مصر تاكيد كرده دولت اين كشور به آزادي بيان از راه هاي قانوني متعهد است.
وزارت كشور مصر گفت هر فردي كه به اين نوع اقدامات غيرقانوني بپيوندد، بازداشت مي شود و تحت پيگرد قانوني قرار خواهد گرفت.
اين در حالي است كه چند حزب مخالف مصر خواهان ادامه يافتن تظاهرات ضد دولتي شده‌اند.
گزارش ها حاكي است كه سايت اجتماعي توييتر كه از سوي مخالفان براي سازماندهي تظاهرات و ارسال خبر مورد استفاده قرار گرفته، در مصر مسدود شده است.
چهار كشته


در تظاهرات روز گذشته در مصر كه طي سال هاي اخير كم سابقه گزارش شده، سه نفر از معترضان كشته شدند.
تلويزيون دولتي مصر هم گفت كه يك پليس در ناآرامي هاي روز گذشته، جان خود را از دست داده است.
در اين تظاهرات كه از طريق سايت اجتماعي فيس بوك ترتيب داده شده بود، دهها هزار نفر در نقاط مختلف كشور شركت كردند و بزرگ ترين تجمع اعتراضي در قاهره، پايتخت مصر شكل گرفت.
تظاهركنندگان روز گذشته به سمت پليس سنگ پرتاب كرده و با نيروهاي امنيتي درگير شدند و شعارهايي عليه حسني مبارك و پسرش دادند.
پليس براي مقابله با تظاهركنندگان از گاز اشك آور و ماشين هاي آب پاش استفاده كردند و در ساعات پاياني شب گذشته، براي متفرق كردن هزاران تظاهركنندگاني كه در ميدان تحرير در مركز قاهره جمع شده بودند، به آنها حمله كردند. موارد متعددي از ضرب و شتم تظاهركنندگان گزارش شده است.
دولت مصر، تظاهرات روز گذشته را به گروه اخوان المسلمين، بزرگ ترين گروه مخالف دولت مبارك نسبت داده است.
اين در حالي است كه محمد البرادعي، رئيس سابق آژانس بين المللي انرژي اتمي خواهان مشاركت مردم در اين تظاهرات شده بود، اما اخوان المسلمين، بزرگ ترين گروه مخالف دولت مصر موضع مبهمي در اين باره در پيش گرفت.
هزاران مصري با الهام از ناآرامي هاي تونس كه منجر به بركناري زين العابدين بن علي، رئيس جمهور اين كشور شد، تجمعات ضد دولتي برگزار كردند.
طبق قوانين اضطراري مصر، برپايي تظاهرات ممنوع است.
وضعيت فوق العاده در مصر از سال ۱۹۸۱ پس از ترور انور سادات، و از زمان روي كار آمدن حسني مبارك برقرار بوده است.


به موجب اين قانون مقامات مي توانند كه هر شخص مظنون را بدون توجيه اتهام بازداشت و براي مدتي زنداني كنند. همچنين اين قانون به مقامات اجازه مي دهد كه بدون داشتن كيفرخواست ازسوي دادگستري، منازل و مكانهايي را كه به آنها شك مي كنند تفتيش و بازرسي كنند. به موجب اين قانون، دولت همچنين از اين حق برخوردار است كه افراد غيرنظامي را در دادگاههاي نظامي محاكمه كند.
اين قانون بارها از سوي گروه هاي مصري و نهادهاي بين المللي حقوق بشري محكوم شده است.
در مصر، بر خلاف تونس ميزان بي سوادي بالا است و استفاده از اينترنت چندان گسترده نيست.
مصر با بسياري از مشكلات سياسي، اجتماعي و اقتصادي كه تونس از آن رنج مي برد، رو به رو است اما تعداد حضور مردم در تجمعات ضد دولتي تا كنون چندان زياد نبوده و بسياري از كارشناسان، پيش بيني نمي كنند ناآرامي هايي در سطح تونس، در اين كشور شكل بگيرد.

ويكي‌ليكس: شركت‌هاي اتريشي جنگ‌افزار پيشرفته به ايران داده‌اند

بر اساس برخي از اسناد منتشر شده وزارت امور خارجه آمريكا، شركت‌هاي اتريشي در سطح گسترده‌اي در ارسال جنگ‌افزار و ارايه فن‌آوري‌هاي پيشرفته به ايران دست داشته‌اند و برخي از مقام‌هاي عالي‌رتبه دولت اتريش به طور مخفيانه اطلاعاتي در اين باره به سفارت آمريكا در وين ارايه كرده‌اند.

هفته‌نامه اتريشي «نيوز» در آخرين شماره خود با استناد به گزارش‌هاي ديپلماتيك سفارت آمريكا در وين كه به تازگي توسط سايت اينترنتي ويكي‌ليكس منتشر شده است، از همكاري شركت‌هاي اتريشي با جمهوري اسلامي در زمينه تامين جنگ‌افزار و فن‌آوري پيشرفته خبر داده است.
بر اساس اين گزارش در يادداشت‌هاي سفارت آمريكا در وين به حجم جنگ‌افزارهاي ارسال شده از سوي شركت‌هاي اتريشي به ايران و نيز به ميزان همكاري اين شركت‌ها با جمهوري اسلامي در زمينه فن‌آوري‌هاي پيشرفته اشاره شده است.

همچنين در اين اسناد آمده‌است كه مقام‌هاي آمريكايي در برخي موارد با اطلاع يافتن از قصد شركت‌هاي اتريشي براي ارسال اسلحه به ايران، مانع از انجام آن شده‌اند.

در اوايل سال ۲۰۰۷ ميلادي ارتش آمريكا اعلام كرده بود، حدود ۱۰۰ قبضه تفنگ بسيار پيشرفته با كاليبر ۵۰ كه قابليت نفوذ به خودروهاي زره‌پوش را نيز دارد، از افراد مسلح در عراق كشف كرده است.

پيشتر شركت اتريشي اشتايرمنليشر ۸۰۰ قبضه از اين تفنگ‌هاي دوربين‌دار را با وجود مخالفت آمريكا براي استفاده در مبارزه با قاچاقچيان مواد مخدر در اختيار جمهوري اسلامي قرار داده بود.

در اين ميان گزارش‌هاي سفارت آمريكا در وين حاكي از آن است كه برخي از كاركنان عالي‌رتبه دولت اتريش كه نام آنها در اين گزارش‌ها نيز ذكر شده، به طور مخفيانه سفارت آمريكا را از قراردادهاي تسليحاتي ميان شركت‌هاي اتريشي و جمهوري اسلامي آگاه كرده‌اند.

هفته‌نامه نيوز در گزارش خود در اين باره اعلام كرده است، به تمام گزارش‌هاي سفارت آمريكا در وين در اين باره دست يافته و جزئيات مربوط به اسناد ويكي‌ليكس درباره ارسال اسلحه و ارايه فن‌آوري به ايران توسط شركت‌هاي اتريشي را در شماره آينده خود منتشر خواهد كرد.

در گزارش‌هاي سفارت آمريكا در وين كه توسط سايت اينترنتي ويكي‌ليكس منتشر شده است، به طور مفصل به پرونده يك كارخانه‌دار اتريشي به نام دانيل اف نيز پرداخته شده، كه گفته مي‌شود، فن‌آوري پيشرفته مورد نياز در برنامه اتمي و موشكي را در اختيار جمهوري اسلامي قرار داده است.

دانيل اف كه هم اكنون متواري است، از سوي پليس بين‌الملل تحت تعقيب قرار دارد و آخرين بار در امارات متحده عربي مشاهده شده است.

بر اساس اسناد منتشر شده توسط ويكي‌ليكس، مقام‌هاي اتريشي در اين باره نه تنها با آمريكايي‌ها همكاري كرده‌اند، بلكه پاي سرويس اطلاعات خارجي بريتانيا را نيز به اين پرونده باز كرده‌اند.

براي نخستين بار ؛ هيچ كس از ايران به داووس دعوت نشد!

براي نخستين بار از مقامات ايران كسي براي شركت در اجلاس داووس دعوت نشد.
به گزارش عصرايران ، اجلاس داووس در سوئيس در حالي امروز آغاز به كار كرد كه از مقامات اجرايي و هم چنين چهره هاي شاخص سياسي و اقتصادي ايران، بر خلاف سال هاي گذشته  هيچ نماينده اي براي حضور در اين اجلاس دعوت نشده است!

در نشست ساليانه اين اجلاس در سال  2011 كه به عنوان «ارزش هاي مشترك براي واقعيت جديد» نامگذاري شده، سران بسياري از كشورهاي صنعتي و هم چنين در حال توسعه و كشورهاي موثر در بحران اقتصادي دو سال گذشته در اروپا و امريكا و آسيا دعوت شده اند .

 گفتني است هر ساله  از ايران وزير امور خارجه و هم چنين برخي چهره هاي شاخص كشور براي حضور در اجلاس و هم چنين پانل هاي تخصصي آن دعوت مي شدند .اما مسوولان داووس با استناد به اينكه ايران نقشي در اقتصاد بين الملل و هم چنين بحران هاي مالي آن يا تلاش براي رفع آن نداشته از دعوت مقامات ايراني خودداري كردند.

 اين اجلاس كه از امروز در طول چهار روز در سوئيس برگزار مي شود از سران كشورهاي جهان و متخصصان فعال در تمام بخش هاي اقتصادي، فرهنگي  و سياسي دعوت به عمل مي آورد.




پيش از اين هر ساله علاوه بر دعوت و حضور وزير امور خارجه ، برخي چهره هاي ايران هم دعوت به عمل مي آمد چنانچه در سال 1386، علاوه بر منوچهر متكي وزير امور خارجه، محمد خاتمي به عنوان رئيس موسسه گفت و گوي تمدن ها، جواد لاريجاني به عنوان مسئول دفتر كميته حقوق بشر در قوه قضائيه، باهنر نايب رئيس مجلس و محمد باقر قاليباف دعوت به عمل امده بود.




 هم چنين در سال 87 هم از منوچهر متكي و معصومه ابتكار براي حضور در اين اجلاس دعوت شد.در سال گذشته هم متكي به عنوان وزير امور خارجه در اين اجلاس حضور داشت .

گفتني است كشورهاي همسايه ايران در منطقه خليج فارس هر يك چند نماينده دعوت شده در اين دوره از اجلاس داووس دارند.

مرگ كارگران در ايران خودرو؛ ۴ كشته يا ۸ كشته

انحراف يك كاميون هووو حامل بار در محوطه كارخانه ايران خودرو منجر به كشته شدن چند كارگر و مصدوم شدن چندين كارگر شد. ايران خودرو آمار كشته شده‌ها را چهار تن اعلام كرده، اما منابع خبري از كشته شدن ۸ نفر خبر مي‌دهند.

ايلنا گزارش داد كه ۶ نفر در محل شركت فوت و ۲ نفر در بيمارستان فوت كرده‌اند. اين خبرگزاري به نقل از شاهدان نوشت: ‌اين حادثه در زمان ورود كارگران شيفت شب كارخانه روي داد. بعد از اين حادثه شماري از كارگران كارخانه به شرايط سخت كار اعتراض كردند.

اين گزارش حاكي است كارگران تاسيس يك تشكل كارگري را براي حمايت از حقوقشان در كارخانه ايران خودرو را خواستار شدند. برخي از كارگران در مصاحبه با خبرنگاران به كار اجباري در ايام تعطيل مانند روز اربعين اعتراض داشتند.

به دستور جواد نجم الدين، مديرعامل گروه صنعتي ايران خودرو، تيم ويژه اي براي پيگيري اين حادثه تشكيل شده است.

كاميون هووو كاميون مشكل داري است كه رانندگان آن بارها نسبت به كيفيت آن اعتراض داشته‌اند. اين كاميون چيني است و توسط شركت ايران خودرو ديزل مونتاژ مي شود.

مسئولين ايران خودرو البته مي‌گويند كه تاكنون ۴ نفر در اين حادثه كشته شده‌اند و آماري غير از اين كذب است اما منابع خبري كشته شدن ۸ نفر را تاييد مي‌كنند.
به گزارش جهان، دكتر فولادي پزشك معالج اورژانس در اين باره گفت: در ساعت ۲۳:۳۰ شب گذشته (سه‌شنبه) امدادگران شيفيت اورژانس از طريق تماس شهرونداني در جريان حادثه تصادفي در بلوار ايران خودرو مابين جاده مخصوص و جاده قديم قرار گرفتند.

وي ادامه داد: امدادگران با حضور در صحنه حادثه دريافتند كه يك دستگاه كاميون متعلق به شركت ايران خودرو با پرسنل ايران خودرو كه در محل سرويس ايستاده بودند، برخورد كرده كه اين حادثه چهار كشته بر جاي گذاشته است.

يك منبع آگاه در ايران خودرو گفت: رويه اي كه ايران خودرو در سال‌هاي اخير و به دلايل نامعلوم در پيش گرفته نشان مي‌دهد كه مسئولان اين شركت به بهانه افزايش توليد، كارگران را مجبور به كار در روزهاي تعطيل رسمي كشور از جمله در روزهاي اربعين و تاسوعاي حسيني كرده‌اند. اقدامي كه هم از نظر شرعي و هم ازنظر قانوني به نظر خلاف مي‌رسد.

حادثه‌اي كه شب گذشته در ايران خودرو رخ داد ناشي از همين نوع نگاه به كارگران بوده و نشان مي‌دهد كه مسئولان ايران خودرو به كارگر صرفا به عنوان يك عامل توليد نگاه كرده و براي وي ارزش انساني قائل نيستند.

‌گزارش‌ها ها حاكي است پس از اين حادثه كارگران در مقابل دفترمديرعامل شركت تجمع كرده و نسبت به رويه در پيش گرفته شده توسط مديران ايران خودرو اعتراض كردند.

اين در حالي است كه گفته مي‌شود مديران شركت براي منتشر نشدن اخبار داخل ايران‌خودرو امروز را براي تمام كارگران ستادي ايران خودرو و شركت‌هاي تابعه تعطيل اعلام كرده و سرويس‌ها هم به دنبال كارگران نرفته‌اند.
درخواست براي برخورد با مسببين حادثه 
معاون دبير كل خانه كارگر تهران با ابراز تاسف از حادثه شب گذشته كارخانه ايران خودرو، گفت: مطابق قانون، كارفرما نمي‌تواند بدون پيمان دسته جمعي معتبر براي كارگران بيش از2 ساعت اضافه كاري تعيين كند.

حسن صادقي در گفت‌و‌گو با خبرنگار ايلنا با يادآوري اينكه در شركت ايران خودرو هيچ تشكل صنفي كارگري فعاليت ندارد،گفت: روز اربعين حسيني، ‌روز تعطيل رسمي است كه مطابق قانون كار، بدون توافق با كارگر ، كارفرما نمي‌تواند در اين روز كارگاه را داير كند.

وي افزود: مطابق قانون كار، در صورت نبود پيمان دسته‌جمعي كارفرما فقط مي‌تواند به صورت توافقي براي هر كارگر تنها تا سقف 2 ساعت اضافه كاري تعيين كند.

وي تاكيدكرد در روزهاي تعطيل و غير تعطيل هرگونه افزايش زمان 2 ساعته اضافه كاري تنها از طريق توافق و پيمان با تشكل صنفي كارگري مقدور است.

وي با ياداوري اينكه در شركت ايران خودرو تنها در سال‌هاي حسين كمالي در وزارت كار و امور اجتماعي، شوراي اسلامي كار براي مدت كوتاهي تشكيل شد، گفت: در حال حاضر به دليل نبود هرگونه تشكيل صنفي كارگري در مجموعه ايران خودرو مديران اين شركت نمي‌توانند براي كارگران خود بيش از 2 ساعت اضافه كاري تعريف كنند.

به گفته صادقي صرفه نظر از ايرادي كه به اضافه كاري كارگران ايران خودرو وارد است در صورت رعايت شدن نكات ايمني در اين شركت حادثه شب گذشته نبايد به هيچ وجه رخ مي‌داد.

وي گفت: در واقع در سال‌هاي گذشته مسوولان ايران خودرو به جاي بازنگري در ساختار سازماني، براي انجام تعهدات خود تنها با تعريف اضافه كاري‌هاي طاقت فرسا بر كارگران فشار آورده‌اند.

صادقي خواستار روشن شدن دليل واقعي اين حادثه، برخورد با مسببين و جبران خسارت مادي و معنوي وارد شده به كارگران قرباني اين حادثه شد.

جوابيه مجمع تشخيص مصلحت به رئيس جمهور: اين اظهارات توهين به رهبري، روساي قواي مقننه و قضائيه و مجمع است

عصر ايران : روابط عمومي مجمع تشخيص مصلحت نظام با صدور جوابيه اي به تخريب هاي رسانه اي عليه جلسات اخير مجمع تشخيص مصلحت نظام كه عموما از طريق رسانه هاي حامي دولت پيگيري مي شود واكنش نشان داد .

  متن كامل جوابيه اداره كل روابط عمومي و تبليغات مجمع تشخيص مصلحت نظام بدين شرح است :

پس از ارجاع موارد اختلافي لايحه برنامه پنجم توسعه كشور ميان مجلس شوراي اسلامي و شوراي نگهبان به مجمع تشخيص مصلحت نظام، حسب دستور صريح آيت‌الله هاشمي رفسنجاني، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام و جدّيت جناب آقاي دكتر رضايي، دبير مجمع، كميسيون اقتصاد كلان اين مجمع به عنوان كميسيون مربوطه در اسرع وقت براي تسريع در رفع اختلافات و ابلاغ به موقع اين لايحه براي اجرا، با تشكيل جلسات فوق‌العاده صبح و عصر اقدام به بررسي كارشناسانه با حضور نمايندگان و كارشناسان ذيربط از مجلس شوراي اسلامي، دولت و شوراي نگهبان كرد و موارد پيشنهادي خود را براي طرح در صحن علني جلسه مجمع تشخيص مصلحت نظام، به دبيرخانه ارائه كرد.

مجمع نيز با تشكيل سه جلسه فوق‌العاده و فشرده در صبح و عصر روز سه‌شنبه 21/9/89 و صبح روز شنبه 25/9/89 ، روند بررسي و پيگيري رفع موارد اختلافي را براساس پيشنهادهاي كميسيون اقتصاد كلان اين مجمع و با حضور سران قواي مقننه و قضائيه و اكثريت اعضاء و كارشناسان مربوطه از شوراي نگهبان، دولت و مجلس شوراي اسلامي مورد بررسي قرار داد و مصوبات نهايي خود را اعلام داشت كه در جلسه علني مجلس شوراي اسلامي، مورد تقدير و تشكر رئيس مجلس نيز قرار گرفت.

اين در حالي بود كه قبل از جلسات فوق‌العاده مجمع تشخيص مصلحت نظام كه نهادي قانوني و برگرفته از اصول 111 ، 112 و 177 قانون اساسي است و اعضاي آن مستقيماً توسط رهبري معظم انقلاب منصوب مي‌شوند، از سوي افراد خاص و رسانه‌هاي حامي دولت مورد هجمه و تهمت‌هاي فراوان بي‌پايه و اساس با هدف تحت‌الشعاع قرار دادن تصميمات آن قرار گرفت و جنجال‌آفريني‌هاي بي‌مورد اين گروه به اوج خود رسيد كه البته از اين طيف و رسانه‌هاي آنها انتظاري نيز بيش از اين نبود.

ولي آنچه بيشتر موجب تأسف شد، اظهارنظرهاي ناصواب، كذب و خلاف واقع جناب آقاي زارعي به عنوان نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي بود كه دور از شأن و جايگاه يك نماينده مجلس است.

متأسفانه اظهارات ايشان در خصوص بهانه‌جويي برخي اعضاي ذي‌نفوذ مجمع از جمله رئيس مجمع و رئيس مجلس شوراي اسلامي براي جلوگيري از اظهارات دبير مجمع براي اعلام‌نظر رهبري معظم انقلاب و اصرار آنان بر ناديده گرفتن نظر معظم‌له و تصويب آنچه كه خود مي‌خواستند، توهيني آشكار به رهبري نظام، رئيس مجمع، سران قواي مقننه و قضائيه و ساير اعضاي محترم مجمع است كه جمعي از مجتهدين و بزرگان باتجربه و برگزيده هستند.

اظهارات جناب آقاي زارعي كه خود در جلسه حضور نداشته و از جانب ديگران نقل قول مي‌نمايد كه دليل مخفي نگاه داشتن اسامي منابع خبري‌اش را نمي‌دانيم و معلوم نيست به چه دليل توسط شخص ثالثي نظراتشان را بيان مي‌كنند، با عرض معذرت بيشتر شبيه داستان‌سرايي و خيال‌پردازي‌هائيست كه با هدف تخريب مجمع انجام شد و بلافاصله توسط رسانه‌هاي حامي دولت با ولع و وسواس خاص مورد توجه قرار گرفت. اين در حاليست كه نظر رهبري معظم توسط جنابان آقايان دكتر رضايي، دكتر ولايتي و دكتر لاريجاني مطرح شد و در تصميمات نظر معظم‌له، لحاظ گرديد و مصوبات قبل از اعلان خدمت ايشان ارسال شد و رياست مجمع نيز مراتب را تلفني خدمت رهبري گزارش دادند.

با تكذيب مطالب خلاف واقع ايشان، جهت تنوير افكار عمومي و رسانه‌هايي كه بدون حب و بغض‌هاي سياسي، رسالت اطلاع‌رساني شفاف را دنبال مي‌كنند، اعلام مي‌داريم كه در سه جلسه فوق‌العاده اخير و همچنين كليه جلسات فوق‌العاده، براساس بند ب ماده 22 آيين‌نامه داخلي مجمع تشخيص مصلحت عمل مي‌شود و به شهادت اعضاي محترم كه از طيف‌هاي مختلف سياسي هستند، مباحث كاملاً شفاف بوده و اعضا و ميهمانان جلسه كاملاً آزاد هستند و محدوديتي در اعلام مواضع اعضا و افراد وجود ندارد.

نامه احمدي‌نژاد، صف‌آرايي دوباره در برابر طيف خامنه‌اي

راديو فردا , فريدون زرنگار : محمود احمدي‌نژاد با نوشتن نامه‌اي به نمايندگان مجلس از رؤساي قوه مقننه، قضائيه و همچنين مجمع تشخيص مصلحت نظام انتقاد كرده است.

آقاي احمدي‌نژاد در نامه خود مي‌نويسد كه «متاسفانه مديريت محترم مجلس شوراي اسلامي در فرايند بررسي و تصويب لايحه برنامه پنجم برخلاف قانون اساسي عمل مي‌كند و بر لغو اختيارات قانوني قوه مجريه و دخالت در اموري مانند انتخاب و نصب و عزل مقامات اجرايي و اداره اموال دولتي اصرار مي‌ورزد.»

انتقاد آقاي احمدي‌نژاد برمي‌گردد به مصوبه مجلس بر سر چگونگي نصب و عزل رئيس كل بانك مركزي.

راديوفردا در گفت‌وگويي با مهدي مهدوي آزاد، تحليل‌گر سياسي و روزنامه‌نگار، پرسيده است كه اين نامه با چه انگيزه‌اي نوشته شده است:
مهدي مهدوي آزاد: حقيقت باطني اين نامه به نظر من در واقع اعمال فشاري است بر آقاي خامنه‌اي.

پيش از اين بين مجلس و شوراي نگهبان در جريان تصويب قانون برنامه پنج‌ساله در شش مورد اختلاف نظر وجود داشت كه اين موارد به مجمع تشخيص مصلحت ارجاع شد و همه اين موارد به جز يك مورد مورد تاييد آقاي خامنه‌اي قرار گرفت. يعني نظر مجمع تشخيص مصلحت مورد تاييد رهبري هم قرار گرفت. اما در يك مورد و آن هم مربوط به انتخاب رئيس كل بانك مركزي و تحولات مربوط به بانك مركزي بود كه آقاي خامنه‌اي با نظر مجمع مخالفت كرد.

يكي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي به نام موسي‌الرضا ثروتي هم در يك مصاحبه گفته است كه آقاي خامنه‌اي با اين مصوبه مخالف است. يعني اين كه آقاي خامنه‌اي در اين مورد كه مضمون اصلي نامه آقاي احمدي‌نژاد هم بود، به طور تلويحي به نفع او راي داده بود.
يعني به نظر شما آقاي احمدي‌نژاد مي‌خواهد با اين نامه آقاي خامنه‌اي را تحت فشار بگذارد كه بالاخره در اين مورد تصميم‌گيري كند؟

به نظر من يكي از اهداف اصلي اين نامه صف‌آرايي دوباره در مقابل طيف آقاي خامنه‌اي يا طيفي است كه به نام «اصول‌گرايان ولايي» خوانده مي‌شوند، و همچنين تحت فشار گذاشتن آقاي خامنه‌اي براي تصويب مصوبه‌اي است كه محصول آن اگرچه بسط اختيارات دولت در شرايط فعلي نيست، اما حداقل محصول آن حفظ اختيارات دولت است.

مي‌دانيد كه بانك مركزي يكي از قدرتمند‌ترين ابزارهاي آقاي احمدي‌نژاد بوده است. همين بانك مركزي يكي از مورد مناقشه‌ترين موضوعات بين دولت و مجلس در طول شش سال گذشته نيز بوده است.

آقاي احمدي‌نژاد بسياري از تخلفات خودش از قانون اساسي و قوانين موضوعه كشور را با دست‌كاري شخصي خودش و از طريق همين بانك مركزي و با آمريت همين بانك انجام داده است.
شما خودتان اول اشاره كرديد كه آقاي احمدي‌نژاد در اين نامه بسيار از عدول از قانون اساسي صحبت مي‌كند. مجمع تشخيص مصلحت در اين زمينه كجا از قانون اساسي عدول كرده است؟

حرف آقاي احمدي‌نژاد اين است كه مجمع مي‌خواهد قانون‌گذاري كند در حالي كه اين كار جزء وظايفش نيست. از مدت‌ها قبل بحث اين موضوع مطرح بود. در زماني كه در اواخر دولت آقاي خاتمي و اواخر دوران رياست جمهوري‌اش، مصوبات دولت وي توسط مجلس اصول‌گراي پنجم يا مجلس هفتم وتو مي‌شد، تصويب نمي‌شد، مجمع تشخيص مصلحت مي‌آمد و تغييراتي در اين مورد مي‌داد.

در‌‌ همان زمان اصلاح‌طلب‌ها مي‌گفتند مجمع حق قانون‌گذاري ندارد و همين طيف آقاي احمدي‌نژاد و اصول‌گرا‌ها مي‌گفتند كه «نخير، مجمع تشخيص مصلحت حق قانون‌گذاري دارد».

ظاهر امر نشان مي‌دهد كه آن چه كه مجمع تشخيص مصلحت انجام داده و آن چه كه مجلس و شوراي نگهبان انجام داده‌اند كاملا منطبق بر قوانين بازي سياسي در جمهوري اسلامي ايران است.

اما باطن قضيه اين است كه آقاي احمدي‌نژاد از ابتداي كار نشان داده است كه اين‌ها يك فرقه‌اي هستند كه اساسا قواعد بازي در جمهوري اسلامي را هم قبول ندارند. تمامي قواعد بازي در گذشته توسط همين دولت آقاي احمدي‌نژاد نقض شده است.

من تصور نمي‌كنم كه اساسا آقاي احمدي‌نژاد معتقد به قانون اساسي يا قوانين موضوعه كشور باشد يا اين كه معتقد باشد كه مجمع تشخيص مصلحت كاري خلاف قانون انجام داده و بايد جلوي آن را گرفت. آقاي احمدي‌نژاد فقط دارد از اين تاكتيك استفاده مي‌كند. مثل ساير دروغ‌هايي كه مي‌گويد و اين را من در آن راستا ارزيابي مي‌كنم.

ميراث ساسانيان: ايرانشهر يا شكست در برابر اعراب؟

وقتي كه از ساسانيان نام برده مي شود، شايد اولين چيزي كه به ذهن يك ايراني خطور مي كند شكست اين سلسله پادشاهي در برابر سپاه اعراب باشد.
همان شكست بود كه به حاكميت طولاني اعراب مسلمان بر ايران و ايجاد تحولات عميق فرهنگي در جامعه ايران منجر شد.
در خصوص سقوط ساسانيان، همواره اين نظريه مطرح بوده است كه ساسانيان به دليل ستمگري، از حمايت عمومي برخوردار نبودند و با حمله اعراب، مردم براي گريز از چنگ آنها، درها را به روي اعراب گشودند.
اما يك محقق عهد ساساني مي گويد كه اين ديدگاه دقيق نيست و حتي آن را غيرمنصفانه مي خواند.
تورج دريايي، استاد رشته ايرانشناسي در دانشگاه كاليفرنيا در ارواين، و نويسنده كتاب "ايران ساساني: ظهور و سقوط يك امپراتوري" به زبان انگليسي، مي گويد كه ميراث ساسانيان براي ايران بسيار بزرگتر از شكست در برابر اعراب است.
ساسانيان در قرن سوم ميلادي در ايران به قدرت رسيدند و در اواسط قرن هفتم در حمله ارتش اعراب شكست خوردند تا بساط آخرين حكومت پادشاهي پيش از اسلام در ايران برچيده شود.
موضوعي كه پس از 1350 سال همچنان، و شايد اكنون تحت الشعاع برقراري مجدد يك حكومت اسلامي در ايران به شكلي پررنگ، بر ذهن ايراني سايه افكنده است.
آقاي دريايي مي گويد نگاهي كه ساسانيان را به خاطر شكست مقصر مي شناسد تحت تاثير دو عامل در ايران شكل گرفته است.
او اشاره مي كند كه اغلب كتاب هايي كه در مورد شكست ساساني در مقابل اعراب در قرن بيستم منتشر مي شد تحت نفوذ ديدگاه كمونيستي بود.
او كه خود به خاطر فروپاشي ساسانيان به اين بخش از تاريخ ايران علاقه مند شده است، مي گويد: "بيشتر كتاب هايي كه از روسي به فارسي ترجمه مي شد، مثلا كارهاي مرحوم كشاورز كه آثار كلشنيكف و غيره را به فارسي بر مي گرداند، اين ديد طبقاتي را در ما به وجود آورد كه مثلا چون موبدان به مردم فشار مي آوردند، مردم درها را باز كردند و حكومت ساساني در مقابل اعراب از هم پاشيد."
از طرف ديگر، به گفته او با شيوع ملي گرايي در دوران پهلوي در ايران، و اوج گرفتن اين ديد كه ايرانيان در گذشته ابرقدرت مهمي بوده اند، اين ديدگاه تقويت شد كه با احساسات ضدعربي - پابرهنه خواندن اعراب - هم همراه بود.
او در مورد سقوط ساسانيان مي گويد: "بله اين شاهنشاهي نابود و غارت شد، ولي ارتش اعراب چندان هم پابرهنه نبود. الان مطالعاتي انجام شده است كه نشان مي دهد اين ارتش اعراب چقدر محكم و خوب بوده كه نه تنها ايراني ها، بلكه رومي ها، بلكه تركان و چيني ها را شكست دادند. بنابراين ما نبايد اين ديد غيرعادلانه را در مورد ساسانيان داشته باشيم."

ايرانشهر و خداينامه

كتاب تازه آقاي دريايي، "ايران ساساني"، اخيرا برنده جايزه بهترين اثر تحقيقي درباره خاورميانه از سوي انجمن بريتانيايي مطالعات خاورميانه شده است. او قبلا كتاب "سقوط ساسانيان" را در ايران به چاپ رسانده بود و چند كتاب ديگر درباره همين موضوع نگاشته است.
تورج دريايي مي گويد كه ميراث و اهميت ساسانيان براي تمدن ايراني از شكست در برابر اعراب بسيار فراتر مي رود.
ميراث مهمي كه ساسانيان براي ايران به جا گذاشتند، به گفته او، شكل گيري مفهوم ايران به عنوان يك فرهنگ و ملت است:
"اين باور و اين ديد ايرانشهري يا منش ايرانشهري يا ايراني از دوره ساساني سرچشمه گرفته است... ساسانيان اولين سلسله اي در ايران هستند كه ايده ايرانشهر را به عنوان يك ايده سياسي و هويت فرهنگي ايرانيان برپا مي كنند. مهمترين ميراث ساسانيان اين است كه ما اكنون 1800 سال است با اين ايده زندگي مي كنيم. ما پيدايش اين ايده را مديون ساسانيان هستيم."
يكي از عناصر مهم شكل گيري اين مفهوم پيدايش خداينامه در زمان ساسانيان است. اين همان كتابي است كه شاهنامه از آن سرچشمه گرفته است.
آقاي دريايي مي گويد: "اهميت ديگر ساسانيان اين است كه در زمان خسرو انوشيروان در همان قرن سوم، تاريخ ملي ايران به نام خداينامه تدوين مي شود. و آن تاريخ و يادي است از گذشته، آنچه كه ايرانيان بودند، از كجا آمدند، چگونه جهان آغاز شد، تا زمان فروپاشي شاهنشاهي ساساني."
خداينامه اصلا به زبان پهلوي بود كه از ميان رفته است ولي ايرانيان آن را در اوايل دوره اسلامي ترجمه كردند.

قدرت مركزي و قانون

آقاي دريايي مي گويد: "يعني ساساني ها نه تنها جايي به نام ايرانشهر درست مي كنند، و ايده هاي فرهنگي براي ايراني ها به وجود مي آورند، بلكه تاريخي هم براي ايراني ها به وجود مي آورند."
"در واقع تاريخ سنتي ما كه در شاهنامه رقم مي خورد و در متون فارسي از جمله فارسنامه ابن بلخي و غيره (ديده مي شود)، همه زاييده همين خداينامه يا شاهنامه دوره ساساني است."
ساسانيان از 224 تا 651 ميلادي يعني براي بيش از 400 سال بر منطقه وسيعي كه زماني علاوه بر فلات ايران، عراق امروز و بخشي از افغانستان و پاكستان را در بر مي گرفت حكومت كردند.
اردشير بابكان، خسرو انوشيروان و بهرام گور نام هايي آشنا براي ايراني است كه همه به دوره ساساني برمي گردند.
آقاي دريايي درباره راز بقاي طولاني ساسانيان مي گويد: "اين يك حكومت سنتراليزه (مركزي) بر حسب قانون است، كه اين يكي ديگر از ابعاد مهم ايده ايرانشهري است، و براي همين هم براي 400 و اندي سال به جا مي ماند."
وي ميراث ساسانيان را اين طور خلاصه مي كند: "من فكر مي كنم همه به خاطر ساسانيان است كه ما امروز كشوري به نام ايران، تاريخي سنتي به نام شاهنامه و هويت ايراني داريم."

تصويري جديد

آقاي دريايي كه پايان نامه دكترايش در دانشگاه كاليفرنيا در لس آنجلس را درباره سقوط ساساني نوشته است مي گويد مساله اي كه در آن زمان ذهن او و ديگر دانشجويان تاريخ هاي باستان را مشغول مي كرد اين بود كه چرا علاقه مندان به تاريخ ساساني هنوز بايد به كتاب آرتور كريستيانسون كه در سال 1944 نوشته شد مراجعه كنند.
او مي گويد كه يكي از دوستانش در رشته دكتري در زمينه تاريخ روم همواره اظهار تعجب مي كرد كه هر ساله ده ها كتاب درباره امپراتوري روم منتشر مي شود، مساله اي كه به هيچ وجه در مورد ساسانيان صادق نيست.
اين درحالي است كه به گفته تورج دريايي از 1944 تاكنون اكتشافات زيادي انجام شده و مدارك و منابع جديدي در دسترس قرار گرفته است كه مي تواند تصوير جديدي از ساسانيان ارائه دهد.
او مي گويد براي همين تصميم گرفت كتابي بنويسد كه ابعاد مختلف اين دوره را در بر گيرد و سعي كرده كه منابع مادي را در كنار متون كتبي بگذارد و به عنوان يك تاريخ دان يك ديد كلي به دست دهد.
پنج فصل كتاب "ايران ساساني: ظهور و سقوط يك امپراتوري" به مذهب، جامعه، اقتصاد، ادبيات و تاريخ سياسي ايرانشهر مي پردازد.
ريچارد فراي ايران شناس دانشگاه هاروارد درباره اين كتاب نوشته است: "ايران ساساني اثر تورج دريايي حاوي جزئيات بسيار بيشتري نسبت به همه كارهاي قبلي در مورد اين موضوع، با مواد و منابع متعدد جديد است. اين اثر يك شاهكار تحقيقاتي است و آخرين سخن درباره ايران ساساني در همه زمينه ها خواهد بود."