۱۳۸۸ دی ۱۵, سه‌شنبه

نخستين واكنش دولت به احتمال اعتصابات دانشجويي

يك مقام وزارت علوم ايران در واكنش به برخي درخواست هاي دانشجويي براي شروع اعتصابات در دانشگاه ها، وقوع چنين اتفاقي را "بعيد" دانسته و در ضمن دانشجوياني كه امتحانات را در چارچوب يك حركت اعتراضي تحريم كنند به برخوردهايي "فراتر از غيبت غيرمجاز" تهديد كرده است.

حسين نادري منش، معاون آموزشي وزارت علوم، درحالي اظهار نظر مي كند كه تعدادي از دانشگاه هاي ايران طي يك هفته گذشته از زمان اعتراضات روز عاشورا توسط مخالفان، شاهد حمله نيروهاي هوادار يا وابسته به دولت به دانشجويان معترض بوده است.

به گزارش وبسايت هاي نزديك به اصلاح طلبان، اين برخوردها به خصوص حمله نيروهاي بسيج و انصار حزب الله به دانشگاه آزاد مشهد در روز 9 دي بسيار خشن بوده است.

همچنين گزارش شد كه اين نيروها در روز هشتم دي به تجمع دانشجويان دانشگاه علم و صنعت حمله كرده و آنها را مورد ضرب و شتم قرار داده اند.

اين گزارش ها حاكي از دستگيري ده ها دانشجو در يك هفته اخير است.

در پي اين حوادث دو بيانيه بدون امضا در خبرنامه اميركبير - پايگاه خبري دانشجويان اين دانشگاه - منتشر شد كه خواستار اعتصابات دانشجويي دانشگاه هاي علم و صنعت و اميركبير مي شد.

در يك بيانيه به تاريخ 11 دي كه به گفته خبرنامه امير كبير توسط گروهي از دانشجويان اين دانشگاه منتشر شده آمده است: "در روز عاشورا شاهد زير پا گذاشتن تمام اصول انساني توسط حراميان بوديم. از كشتار و زندان و تجاوز ابايي نداشتند تهمت و افترا را نيز به آن افزودند."

در اين بيانيه ضمن اعتراض به برخوردهاي اخير با دانشجويان آمده است: "چاره اي جز اين نمي بينيم كه تا آزادي كامل هم دانشگاهي هاي در بندمان همه كلاس ها و امتحانات را تعطيل كنيم."

در بيانيه بدون امضاي ديگري به تاريخ 11 دي كه وبسايت "خبرنامه اميركبير" به دانشجويان دانشگاه علم و صنعت منتسب كرده درخواست مشابهي مطرح شده است.

در اين بيانيه آمده است: "مسلما باز كردن قلاده لباس شخصي ها و ورود رسمي آنان به دانشگاه و ضرب و شتم و بازداشت دانشجويان نه تنها اقتدار حاكميت را نشان نمي دهد كه نشان از استيصال استبداد رژيم رو به زوال است."

براساس اين بيانيه در حمله نيروهاي لباس شخصي در روز سه شنبه، 8 دي، به تجمع دانشجويان علم و صنعت علاوه بر ضرب و شتم دانشجويان، 15 تا 20 نفر بازداشت شدند و بعدا حدود 50 دانشجو به كميته انضباطي احضار شدند.

در پايان اين بيانيه آمده است: "ما دانشجويان سبز دانشگاه علم و صنعت بار ديگر ضمن محكوميت شديد فاجعه 8 دي علم و صنعت، كه لكه ننگ ديگري بر كارنامه كودتاچيان است، اعلام مي داريم در اعتراض به هتك حرمت ساحت دانشگاه، بازداشت تعدادي از دوستانمان در تظاهرات روز عاشورا و حوادث اخير دانشگاه، در اعتراض به ادامه بازداشت غيرقانوني كامران آسا، برادر شهيد كيانوش آسا، و در سوگ و عزاي شهداي روز عاشورا تا پايان ترم جاري كلاس هاي درسي را تحريم كرده و اعتراض مسالمت آميز خود را ادامه خواهيم داد."

اما حسين نادري منش، معاون آموزشي وزارت علوم، در واكنش به اين بيانيه ها به خبرگزاري مهر گفت: "بعيد است كه چنين اتفاقي در دانشگاه رخ دهد و اين مسائل تنها از بيرون دانشگاه و براي تحريك دانشجويان مطرح مي شود و دانشجويان نيز با عمر و زندگي خود بازي نمي كنند."

او گفت هر دانشجويي كه در امتحانات شركت نكند "نمره صفر" خواهد گرفت اما افزود: "ضمن اينكه با توجه به حوادث اخير اگر شركت نكردن در امتحانات در راستاي جريانات اخير باشد برخوردهايي فراتر از غيبت غيرمجاز و منظور شدن صفر براي فرد در نظر گرفته خواهد شد."

بسياري از دانشگاه هاي ايران طي سه ماه اخير شاهد ادامه اعتراضاتي بوده است كه پس از اعلام پيروزي محمود احمدي نژاد در انتخابات رياست جمهوري 22 خرداد شكل گرفت.

معترضان پيروزي آقاي احمدي نژاد را ناشي از تقلب در انتخابات مي دانند، اتهامي كه دولت رد مي كند.

از سوي ديگر به گزارش منابع خبري نزديك به اصلاح طلبان در ايران، ۸۸ نفر از اساتيد دانشكده فني دانشگاه تهران روز يكشنبه در يك نامه سرگشاده خطاب به آيت الله خامنه اي ، رهبر جمهوري اسلامي ايران خواستار جلوگيري از "برخوردهاي خشن و فراقانوني" با دانشگاهيان و دانشجويان كشور شده اند.

آنها در اين نامه نوشتند: "حق مي دهيد كه براي دانشجويان بسيار سخت است كه در چنين شرايط ناگوار دعوت اساتيد به بحث، درس و تحقيق را با طيب خاطر و راحتي اجابت كنند."

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر