حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی، روز دوشنبه (۱۴ دی)، در تلویزیون دولتی ایران اعلام کرد که بازداشتشدگان که "اتباع بیگانه" بودهاند، دو روز پیش از عاشورا به ایران سفر کردهاند. وی دربارهی ملیت این افراد چیزی نگفت.
دولت جمهوری اسلامی ایران از شش ماه پیش که اعتراضهای گستردهی مردمی به نتایج انتخابات ریاست جمهوری در ایران آغاز شد، همواره ادعا کرده است که کشورهای خارجی در دامنزدن به ناآرامیها در ایران نقش دارند.
زمینهسازی برای سرکوبهای گستردهتر؟
اکنون ناظران سیاسی بیم آن دارند که ادعای اخیر وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی مبنی بر بازداشت اتباع بیگانه، زمینهساز سرکوبهای گستردهتر نیروهای معترض در ایران، به بهانهی ارتباط با کشورهای خارجی باشد.
به گفتهی ناظران سیاسی، این احتمال وجود دارد که مقامات امنیتی ایران، شماری از خارجیان بازداشتشده را با فشار وادار کنند که به ارتباط با شهروندان ایرانی و دخالت در امور داخلی ایران اقرار کنند.
در جریان ناآرامیهای خونین روز عاشورا در ایران، به گفتهی مقامات دولتی ایران، ۸ تن کشته شدهاند. نیروهای معترض و محافل اپوزیسیون، شماره کشتهشدگان روز عاشورا را حدود ۳۸ تن اعلام کردهاند.
آیندهی ناروشن دولت احمدینژاد
با توجه به گسترش اعتراضها در ایران و اقدامات خشونتآمیز نیروهای دولتی علیه تظاهرکنندگان، تردیدها در میان سران کشورهای جهان نسبت به آیندهی دولت احمدینژاد رو به فزونی است.
برنار کوشنر، وزیر امور خارجهی فرانسه، یکی از دولتمردانی است که نسبت به استواری دولت احمدینژاد در آینده ابراز تردید کرده است. طبق ارزیابی کوشنر: «رژیم ایران در معرض تهدید یک اپوزیسیون داخلی قرار گرفته است و نمیتوان آیندهی آن را پیشبینی کرد». کوشنر که با فرستندهی رادیویی RTL گفتوگو میکرد، افزود: «روحانیان بلندپایهی شیعه نیز با عملکرد دولت احمدینژاد موافق نیستند».
جمهوری اسلامی ایران از زمان برگزاری دهمین دورهی انتخابات مناقشهبرانگیز ریاستجمهوری، با ژرفترین بحران داخلی خود از زمان تاسیس این نظام روبروست. ماههاست که اعتراضهای مردمی به نتایج انتخابات فروکش نکرده و به کرات ناآرامیهای خشونتآمیزی روی داده که در جریان آنها دهها تن کشته و هزاران تن بازداشت شدهاند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر