كميته ويژه مجلس شوراي اسلامي، در گزارش خود در مورد حوادث پس از انتخابات كه روز يكشنبه در صحن علني مجلس ارائه شد، تأكيد كرد كه انتقال بازداشتشدگان ۱۸ تير به بازداشگاه كهريزك، با «دستور و اصرار» دادستان وقت تهران، سعيد مرتضوي، صورت گرفته و دستگاه قضايي بايد در اين زمينه پاسخگو باشد.
گزارش كميته ويژه مجلس به ضميمه نامهاي با امضاي علاءالدين بروجردي، رئيس كميسيون امنيت ملي مجلس، ارائه شد و كاظم جلالي، عضو كميسيون امنيت ملي كه در اين كميته عضويت دارد، آن را در صحن علني قرائت كرد.
اين گزارش تأكيد ميكند كه بر اساس گفته مسئولان زندان اوين، اين زندان آمادگي پذيرش بازداشتشدگان ۱۸ تير را داشته و ادعاي انتقال بازداشتشدگان به كهريزك به دليل فقدان جا و ظرفيت در زندان اوين صحيح نيست.
در گزارش كميته ويژه مجلس كشته شدن سه تن از منتقلشدگان به كهريزك، به نامهاي محسن روحالاميني، امير جواديفر و محمد كامراني، تأييد و به عواملي متعدد «از جمله كمبود مكان، ضعف امور بهداشتي، تغذيه نامناسب، گرما، فقدان كولر» و همچنين «ضرب و شتم و بيتوجهي مأموران و مسئولان بازداشتگاه به وضعيت جسمي» آنان نسبت داده شده است.
اين كميته در مورد كشته شدن اين سه تن تأكيد كرده است كه «بررسي همهجانبه دلايل كشته شدن اين سه جوان بازداشتشده بر عهده دستگاه قضايي است و مسئولان قضايي بايد در اين خصوص با دقت و سرعت بررسي نموده و به خانواده محترم آنان و افكار عمومي پاسخگو باشند».
كميته ويژه پيگيري مجلس همچنين در مورد انتشار فهرست ۶۹ نفره از كشتهشدگان وقايع پس از انتخابات هم گفته است كه اين هئيت در ديدار با اعضاي كميته منصوب دو تن از كانديداها كه پيگير مسائل بازداشتشدگان پس از انتخابات بودند، خواستار آن شده كه مشخصات پيشتري كه قابل پيگيري را ارائه دهند اما تا زمان تنظيم گزارش اطلاعات تكميلي در اين مورد ارائه نشده است.
اين كميته همچنين در مورد وضعيت بازداشتشدگان زندان اوين هم گفته است كه با برخي از بازداشتشدگان ديدار و گفتوگو داشته و «بيشترين نگراني آنان در خصوص بلاتكليفيشان در زندان بود».
بازداشتگاه كهريزك كه از سوي مقامان انتظامي و قضايي به عنوان يكي از محلهاي نگهداري بازداشتشدگان وقايع پس از انتخابات تعيين شده بود، در مردادماه امسال و به دليل آنچه غيراستاندارد بودن بازداشتگاه اعلام شد، با دستور آيتالله خامنهاي رهبر ايران تعطيل شد.
اين بازداشتگاه پس از آن در كانون توجه قرار گرفت كه گزارشهايي مبني بر مرگ سه بازداشتي در اين بازداشتگاه مخابره شد. مقامات پليس ايران اما در واكنش به اين گزارشها با تأييد حكم بودن شرايط سخت در اين بازداشتگاه كشته شدن سه تن از بازداشتشدگان را انكار و مرگ آنها را به دليل ابتلا به مننژيت عنوان كردند.
با اين حال سازمان قضايي نيروهاي مسلح كه مسئوليت بررسي پرونده كهريزك را برعهده داشت، در ۲۸ آذرماه با انتشار بيانيهاي كشته شدن محسن روحالاميني، امير جواديفر، و محمد كامراني را در اين بازداشتگاه قتل عمد خواند و با رد ابتلاي آنها به بيماري مننژيت قتل آنها را در اثر ضرب و جرح اعلام كرد.
سازمان قضايي نيروهاي مسلح همچنين ۱۲ نفر در پرونده مربوط به بازداشتگاه كهريزك مجرم شناخته شدهاند.
با وجود آنكه كميته ويژه مجلس سعيد مرتضوي را در انتقال بازداشتشدگان ۱۸ تير به كهريزك مسئول شناخته است اما مشخص نيست كه برخورد با دادستان پيشين تهران كه نامش با توقيف مطبوعات و دستگيريهاي پي در پي فعالان سياسي و مدني و روزنامهنگاران عجين شده، در دستور كار مقامات قضايي باشد.
سعيد مرتضوي در شهريور ماه امسال پس از بركناري از دادستاني تهران به عنوان معاون غلامحسين محسني اژهاي، دادستان كل كشور، منصوب شد، اما به تازگي و به درخواست دولت محمود احمدينژاد با انتقال از قوه قضائيه به قوه مجريه، به عنوان رئيس ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز آغاز به كار كر
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر