۱۳۸۹ تیر ۳, پنجشنبه

پدر محمد كامراني : فيلم دادگاه متهمان كهريزك را نشان دهند تا عمق فاجعه را مردم ببينند

كهريزك يك پرونده دردناك اما تاريخي براي ايران است و تا زماني كه متهمان اصلي اين پرونده و همان كساني كه دستور جنايات صورت گرفته در كهريزك را صادر كرده اند، به سزاي اعمال خودشان نرسند، ما آرام نخواهيم شد. براي همين به اندازه توانايي ام فرياد خواهم زد تا حداقل دنيا بداند، محمد من حتي سن قانوني براي راي دادن هم نداشت، در تجمع هم نبود، اما كساني به اسم لباس شخصي دستگيرش كردند، او را بي رحمانه مورد ضرب و شتم قرار دادند و بعد بچه اي كه در كما بود و تب شديد داشت را با غل و زنجير به تخت بيمارستان لقمان بسته بودند تا زماني كه پس از انتقال به بيمارستان مهر تهران، ديگر جان اش را از دست داد.
اين گفته هاي علي كامراني است، پدر محمد كامراني جان باخته هيجده ساله روزهاي پس از انتخابات رياست جمهوري سال گذشته ايران كه ۱۸ تيرماه ۸۸ در خيابان دمشق تهران، با يورش لباس شخصي ها دستگير شده و پس از شكنجه و ضرب و شتم در زندان، به بيمارستان منتقل مي شود. اما جراحات وارد شده به اين نوجوان آنقدر شديد بوده است كه حتي پدر و مادر وي فرصت خداحافظي از محمد كه در كما بوده است را نيافتند.
خانواده امير جوادي فر و محمد كامراني، دو تن از جان باختگان بازداشتگاه كهريزك به جرس گفته اند: از ديدگاه آنان متهم اصلي پرونده قتل زندانيان كهريزك همان قضاتي هستند كه دستور انتقال دستگيرشدگان را به اين بازداشتگاه غير قانوني داده اند و لذا علاوه بر برگزاري دادگاه مربوط به پرسنل نيروي انتظامي، خانواده ها بي صبرانه منتظر برپايي دادگاه قضات هستند.
پدر محمد كامراني مي گويد: پس از مطلع شدن از فاجعه جان باختن فرزند خود، به هاشمي شاهرودي شكايت نامه اي نوشته است كه در آن نام سعيد مرتضوي را به عنوان كسي كه دستور انتقال زندانيان به كهريزك را داده بود قيد كرده است و آقاي شاهرودي نيز در ذيل نامه دستور پيگيري داده بود و در كنار اين اقدام، او همچنين نامه اي به رهبري جمهوري اسلامي مي نويسد كه آيت الله خامنه اي نيز دستور پيگيري را در ذيل نامه آقاي كامراني مي نويسد.
گفتگوي كامل علي كامراني پدر محمد كامراني با جرس را پيرامون اين پرونده و آنچه بر فرزند او در كهريزك گذشته است، بخوانيد:
آقاي كامراني، تنها دادگاهي كه براي بررسي كشته شدن مردم در جريان بعد از انتخابات تشكيل شده است، دادگاه مربوط به كشته شدگان كهريزك است، با توجه به اتفاق نظر حاكميت نسبت به محكوم بودن فاجعه كهريزك، شما اميدي به فرجام مثبت اين دادگاه داريد؟
به ما گفته اند تا آخر همين هفته نتيجه دادگاه متهمان كهريزك را اعلام خواهند كرد، ما همه چشم اميدمان به همين پرونده است تا ببينيم مسولان چه پاسخي مي دهند، اگرچه در روند برگزاري دادگاه، تنها كساني به عنوان متهم حضور داشتند كه فقط عامل بودند و دستور برخورد داشتند، اينها هم در جايگاه خود مقصر هستند اما آمران بايد محاكمه شوند و به سزاي اعمال خود برسند. همان كساني كه دستور انتقال محمد و دوستانش را به كهريزك صادر كرده اند، همان كساني كه از نزديك در جريان فجايع بوده اند بايد زير ذره بين قرار گيرند و محاكمه شوند. .
به هرحال مجلس شوراي اسلامي هم نام سعيد مرتضوي را به عنوان قاضي دستور دهنده انتقال زندانيان به كهريزك مطرح كرده است، آيا شما همين درخواست تان مبني بر محاكمه آمران را از مقامات ارشد كشور و يا دولت جمهوري اسلامي به صورت رسمي هم مطرح كرده ايد؟

بله من به عنوان يك شهروند ايراني به آقاي شاهرودي رييس وقت قوه قضاييه نامه نوشته بودم و اسم دادستان وقت را هم به عنوان كسي كه بايد پاسخگو باشد در نامه مطرح كرده بودم. محمد ما يك پرونده هشتاد صفحه اي در دستگاه قضايي دارد و خود قوه قضاييه مي داند درخواست ما چيست، من يك بار با مقام رهبري ديدار كرده ام و يك بار هم به ايشان نامه نوشته ام، كه ايشان هم در ذيل نامه و همين طور شفاها تاكيد كردند كليه كساني كه در قتل محمد كامراني دست داشتند بايد محاكمه شوند
ولي آقاي كامراني همانطور كه در جريان هستيد، دادستان وقت تهران همان زمان در نامه اي به لاريجاني نوشته بود؛ « كهريزك رسمي و قانوني بوده و انتقال گروهي از بازداشتي‌ها به آنجا موجه بوده است» و حتي بعدها به عنوان معاون كل دادستان كشور برگزيده شد.
موضوع معاونت آقاي مرتضوي مورد انتقاد خيلي ها است و بارها از طرف برخي از نمايندگان هم مطرح شد. حرف ما هم همين است؛ حداقل كسي كه اتهام به او وارد است، ابتدا بايد تحقيق و بررسي لازم در مورد اتهاماتي كه از سوي مجلس هم مطرح شده، در موردش صورت مي گرفت اگرچه چنانچه مجرم نبود مي توانست بشود معاون كل دادستان كشور. ما با كسي خصومت شخصي نداريم، اينجا بحث تكرار نشدن فاجعه كهريزك است كه آرزو مي كنم براي گرگ بيابان هم چنين اتفاقي رخ ندهد. همانطور كه خود آقاي لاريجاني هم در ديداري كه با ايشان داشتم گفتند با كسي تعارف نداريم، بايد قاطعانه و مسولانه نسبت به اتهامات همه كساني كه در فاجعه كهريزك نقش داشته اند تحقيق و برسي كنند و آمران را به سزاي عملشان برساند.
آقاي كامراني مگر در دادگاه غير علني متهمان كهريزك، چه نكاتي اضافه بر موارد شكنجه و تجاوز كه بارها مهم مطرح شده است، از سوي شاهدان عيني عنوان شد كه مسوولين امر صلاح نديدند تا دادگاه را علني برگزار كنند؟
خدا مي داند، چه به روزمان آمد وقتي حرف هاي كساني كه در كهريزك بوده اند را در مورد جنايت هاي رخ داده شنيديم، خدا مي داند كه بعد از برگزاري دادگاه من و مادر، دو خواهر و برادر محمد نتوانستيم بخوابيم…شب دادگاه ما رواني شديم، ديوانه شديم از اين همه دردهايي كه شنيديم. خانه ما پر از گريه و زاري بود، تازه فهميديم چه بلايي بر سرمحمد و بچه ها آورده بودند. از قاضي پرونده كه به زيبايي بازجويي كرد تا همه موارد از متهمان و شاهدان عيني در دادگاه مطرح كند تشكر مي كنم ولي همه حرفم اين است كه چرا يك نسخه از فيلم دادگاه متهمان كهريزك را به مردم نشان نمي دهند تا همه بدانند چه بلايي بر سر بچه هاي ما در كهريزك آوردند، قاضي پرونده علي رغم همه فشارها جرات به خرج داد و دنياي خود را به آخرت ديگران نفروخت اما نمي دانم چرا تنها چند روز قبل از دادگاه به ما اعلام كردند كه علني برگزار نخواهد شد. گفتند به مصلحت نظام نيست.
قاضي پرونده چه مواردي را مطرح كرد؟
قاضي دادگاه بسيار مسلط، مو به مو حوادثي كه رخ داده بود را كالبد شكافي كرد، عاملان فاجعه هم مدام انكار مي كردند يا مي گفتند آن زمان متوجه نبودند چه كار مي كردند، يك پرونده سه هزار صفحه اي در اختيار قاضي بود و جزييات را به جرات به رخ متهمان كشيد و قتي آنها انكار مي كردند به آنها گفته شد كه فيلم و مستندات رفتارهاي آنها با زندانيان هم موجود است و نمي توانند رفتارهاي خشونت آميز خودشان را انكار كنند.
به كرات گفته مي شود عده اي از نيروهاي خودسر اين رفتارهاي خشونت آميز را مرتكب مي شوند…
براي همين است كه مي گويم آمران بايد محاكمه شوند. ولله براي همه مردم سوال است كه لباس شخصي ها از كجا دستور مي گيرند، از كجا حمايت مي شوند؟ امينت كشور دست چند ارگان است؟
دانشجويان زيادي را در ۱۸ تير دستگير كرده اند و گفته مي شود بسياري از آنان توسط لباس شخصي ها مورد ضرب و شتم قرار گرفتند، در مورد محمد چطور؟
محمد به همراه دوستش رفته بودند دنبال درس و مدرسه. محمد حتي سن قانوني اش به راي دادن نمي رسيد، رفته بود دنبال كارهاي كنكور و مدرسه. در تجمع هم نبود، نمي دانم چرا دستگيرش كرده اند، عزيز من كه مي رفت دنبال درس و مدرسه ، براي چه بايد مرد ضرب شتم آن هم به آن صورت فاجعه آميز قرار مي گرفت؟ محمد من با دوستش رفته بودند مدرسه شهيد مطهري، اون لباس شخصي كه بچه مرا گرفت قاتل است و اون كسي كه دستور داد بچه مرا بفرستند به آنجايي كه نبايد مي فرستادند هم قاتل است، اگر نمي توانند از امنيت مردم حمايت كنيد، خب بگويند حكومت نظامي است تا مردم به خيابان نيايند.
شما و مادر محمد در تمام اين مدت كه عزيزتان را از دست داده ايد چه چيزي بيشتر از هميشه آرام تان كرده است؟
مادر محمد افسرده است، ما همه افسرده شديم. ياد راه رفتن اش در خانه كه مدام براي كنكور اضطراب داشت، ياد چشم هاي نگران محمد ديوانه مان كرده است. تنها چزيي كه آرام مان مي كند اين است كه مسوولان قاتل محمد را به سزاي عملي كه انجام داده برسانند. به ما بايد بگويند اين لباس شخصي ها از كجا حمايت مي شوند؟ نمي شود تا هر اتفاقي افتاد بگويند خودسر بودند، لباس شخصي بودند، ما مي خواهيم همين بلايي كه سر بچه ما آمده يك روز سر خودشان بيايد تا بفهمند در اين مدت چه دردي كشيديم.
گفته مي شود تعدادي از شاكيان كهريزك شكايت خود را پس گرفته اند، شما خبر داريد؟
بله بعضي ها به دليل شرايط حاكم و احساس نا امني كه آن زمان مي كردند، مي گفتند، آزار و اذيت شديم، ترسيديم و شكايت را پس گرفتيم، روزهاي اول خيلي تلاش مي كردند تا مردم شكايت خود را پس بگيرند اما خوشبختانه اين بحث هايي كه ما مطرح كرديم، زندانيان هم آمدند و از حقوق خودشان در دادگاه دفاع كردند.
به برخي از خانواده هاي كشته شدگان پيشنهاد دادند كه ديه دريافت كنند به شما چطور؟
جرات اين كار را ندارند كه در قبال از دست دان عزيزمان به ما پيشنهاد ديه و پول بدهند. اجازه نمي دهيم به آنها كه چنين كاري بكنند. من ديه ‍را مي خواهم چه كار كنم. دنبال قصاص از كساني هستم كه بچه بي گناه مرا كشتند..
آخرين بار كه محمد را ديديد و حرف آخر خودتان…
محمد را برده بودند بيمارستان لقمان، روي تخت بيمارستان ديدمش. تب داشت داغ بود، در بيمارستان لقمان با همان حالتي كه در كما بود يك سرباز بالاي سر بچه گذاشته بودند. عزيز ما را به تخت بسته بودند، وقتي محمد را در آغوش كشيدم داشت مي سوخت و من هنوز برايم سوال است بچه اي كه در كما بود و داشت از تب مي سوخت را براي چه با غل و زنجير به تخت بسه بودند. از آنجا او را به بيمارستان مهر منتقل كرديم و دوساعت بعد..
همه اميدمان اين است كه قاتلان محاكمه شوند تا فاجعه كهريزك براي هيچ كس تكرار نشود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر