۱۳۸۹ تیر ۳, پنجشنبه

پرتاب ماهواره اسرائيل براي تجسس درمورد برنامه اتمي ايران

در پي تشديد تنش‌ها بر سر برنامه اتمي جمهوري اسلامي ايران، اسرائيل يك ماهواره تجسسي با توانايي عكس‌برداري دقيق و شفاف به فضا پرتاب كرد. ماهواره "اوفك ۹" (افق ۹) به يك مدار نزديك به زمين پرتاب شده است.
به گزارش روزنامه‌‌ي "جروزالم پست"، ماهواره‌ي "اوفك ۹" (افق ۹) با موشك حامل اسرائيلي "شاويت" به فضا پرتاب شده است. عمليات پرتاب در شامگاه سه‌شنبه (۲۲ ژوئن / اول تيرماه) در ساعت ۲۲ به وقت محلي از پايگاه "پالماخيم" در حاشيه درياي مديترانه صورت گرفت.

خاييم اِشِد، مدير برنامه فضايي در بخش تحقيقات وزارت دفاع اسرائيل در اين مورد به "جروزالم پست" گفت، اين ماهواره براي اسرائيل امكان مانور و نوسان بيشتري در عملياتش را فراهم مي‌كند.

ماهواره‌اي با توانايي عكس‌برداري دقيق

وزارت دفاع اسرائيل جزئيات بيشتري درباره اين ماهواره اعلام نكرد. ولي راديوي اسرائيل گفت كه همانند مدل قبلي "اوفك"، اين ماهواره مي‌تواند عكسبرداري‌هاي دقيق با شفافيت بالا انجام دهد و هدف آن برنامه اتمي ايران است.

به گزارش خبرگزاري آلمان، اين ماهواره‌ي تجسسي جديد اسرائيل به يك دوربين بسيار پيشرفته مجهز است. مدل پيشين اين ماهواره موسوم به "اوفك ۷" در سال ۲۰۰۷ به فضا پرتاب شده بود. قرار است هر دو ماهواره در هماهنگي با يكديگر به كاوش نظامي بهينه دست يابند.

اسرائيل نيز همانند بسياري كشورهاي غربي، جمهوري اسلامي ايران را متهم مي‌كند، در خفا به دنبال دستيابي به سلاح اتمي است. اسرائيل با توجه به تهديدها‌ي مكرر رئيس دولت جمهوري اسلامي، محمود احمدي‌نژاد، موجوديت خود را مورد تهديد مي‌بيند.

با پرتاب "اوفك ۹"، اسرائيل داراي شش ماهواره‌ي تجسسي در فضا خواهد بود.

در سال ۲۰۰۴ پرتاب "اوفك ۶" با شكست روبرو شد و به دليل نارسايي فني پس از پرتاب به درياي مديترانه سقوط كرد.

شناسايي دقيق انسان‌ها و وسائط نقليه

ماهواره‌ي جاسوسي ديگر اسرائيل موسوم به "اروس ب" قادر به عكاسي‌هاي بسيار دقيق با كيفيت بالاست. اين ماهواره كه در آوريل ۲۰۰۶ با يك موشك روسي به فضا پرتاب شد، چند روز پس از پرتاب، عكس‌هايي از سد "طبقه" در سوريه ارسال كرد.

ماهواره "اروس ب" قادر است هر شيئي روي زمين را تا فاصله ۷۰ سانتيمتري آن شناسايي كند. دوربين‌هاي اين ماهواره مي‌توانند از نزديك انسان‌ها و خودروها را با دقت بالا تشخيص دهند. از قرار معلوم ماهواره‌ي "اوفك ۹" توانايي بيش از اين دارد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر