۱۳۸۸ اسفند ۸, شنبه

احمدي نژاد با دبيركل حزب الله لبنان ديدار كرد

محمود احمدي نژاد با دبيركل حزب الله لبنان ديدار و گفتگو كرده است.

روز جمعه، 7 اسفند (26 فوريه، خبرگزاري دولتي سوريه - سانا - گزارش كرد كه سيد حسن نصرالله، دبيركل جنبش حزب الله، به دمشق، پايتخت سوريه، سفر كرده و شامگاه گذشته در ميهماني شام رئيس جمهوري سوريه براي محمود احمدي نژاد حضور داشته است.

محمود احمدي نژاد روز گذشته به دعوت بشار اسد، رئيس جمهوري سوريه، براي يك ديدار رسمي دو روزه وارد دمشق شد.

به گزارش شبكه تلويزيوني المنار، متعلق به حزب الله، حسن نصرالله در ملاقات جداگانه اي با محمود احمدي نژاد "جديدترين تحولات منطقه، و تهديدهاي صهيونيستي عليه لبنان و سوريه را مورد بررسي قرار داد."

در روزهاي اخير، آقاي احمدي نژاد چند بار از تهديدهاي جديد اسرائيل عليه لبنان و ساير كشورهاي عرب منطقه سخن گفته و ضمن ابراز آمادگي ايران براي مقابله با اين تهديدها، گفته است كه در صورتيكه اسرائيل به عمليات تازه نظامي در منطقه دست بزند، نابود خواهد شد.

آقاي احمدي نژاد دليل افزايش احتمال درگيري نظامي در منطقه را توضيح نداده اما دو هفته پيش، سعد حريري، نخست وزير لبنان، در مصاحبه با بي بي سي گفت كه هواپيماهاي اسرائيلي به طور مرتب به حريم هوايي لبنان تجاوز مي كنند و در مورد احتمال حمله نظامي اسرائيل هشدار داد.

در هفته هاي قبل از آن نيز جنگ تبليغاتي سوريه و اسرائيل شدت گرفته و دو طرف يكديگر را به آمادگي براي دست زدن به تهاجم نظامي متهم كرده بودند.

شبكه تلويزيوني حزب الله گفته است كه منوچهر متكي، وزير امور خارجه ايران كه محمود احمدي نژاد را در سفر به دمشق همراهي مي كند، در ملاقات روز آقاي احمدي نژاد و نصرالله در دمشق حضور داشت.

در اين گزارش آمده است كه "هياتي مهم از مقامات حزب الله" سيد حسن نصرالله را در سفر به دمشق همراهي كرده و اعضاي آن در مذاكرات با طرف ايراني شركت داشتند اما در مورد اين مذاكرات جزئياتي را منتشر نكرده است.

روابط ايران و حزب الله

رهبران جمهوري اسلامي حاميان اصلي جنبش حزب الله و حسن نصرالله محسوب مي شوند

سفر حسن نصرالله به دمشق نشانه اهميتي است كه حزب الله لبنان براي برخورداري از حمايت هاي جمهوري اسلامي قايل است زيرا وي از زمان جنگ لبنان و اسرائيل در تابستان سه سال پيش تا كنون، به ندرت از لبنان خارج شده است.

دبيركل حزب الله ظاهرا به دليل نگراني از سوء قصد احتمالي توسط دستگاه هاي امنيتي اسرائيل، در سال هاي اخير حتي در مجامع عمومي داخل لبنان، از جمله گردهمايي هاي سياسي و مذهبي هم به ندرت ديده شده و ارتباط او با پيروانش معمولا از طريق ارسال پيام هاي ويديوئي صورت گرفته است.

جنبش حزب الله تنها تشكل شبه نظامي لبنان است كه در خاتمه جنگ داخلي آن كشور در سال 1990، تسليحات و تجهيزات نظامي خود را حفظ كرده و دليل آن را آمادگي براي مقابله با اسرائيل اعلام داشته است.

جمهوري اسلامي و سوريه از حاميان عمده حزب الله لبنان محسوب مي شوند و به خصوص گفته مي شود كه دولت ايران و تعدادي از نهادهاي دولتي امكانات گسترده مالي را در اختيار اين گروه و هواداران آن قرار مي دهد.

در جريان نا آرامي هاي بعد از انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري در ايران، شايع شد كه بعضي از افراد لباس شخصي كه در حملات خشونت آميز به گردهمايي هاي مردم شركت داشتند از اعضاي حزب الله بوده اند كه باعث خشم معترضان به انتخابات از اين گروه شد.

همچنين، برخي سايت هاي مخالف دولت با چاپ تصاويري از افراد لباس شخصي، برخي از آنان را از افراد اعزامي حزب الله لبنان به ايران معرقي كردند.

حزب الله، ضمن تاكيد بر حمايت خود از دولت جمهوري اسلامي و رهبران آن، هر نوع دخالت در درگيري هاي پس از انتخابات ايران و شركت اعضاي خود در برخوردهاي خشونت آميز با معترضان را تكذيب كرده است.

محمود احمدي نژاد در دمشق با رهبران گروه هاي فلسطيني مخالف صلح خاورميانه نيز ديدار و گفتگو كرده است.

به گزارش منابع خبري سوريه، در اين ديدار ها خالد مشعل، رئيس دفتر سياسي جنبش حماس، و چند تن از اعضاي ارشد گروه هاي جهاد اسلامي و جبهه خلق براي آزادي فلسطين - فرماندهي كل - با آقاي احمدي نژاد مذاكره كردند.

منابع غربي از جمهوري اسلامي به عنوان يكي از حاميان اصلي اين گروه ها نام مي برند و دولت آمريكا، كه اين گروه ها را تروريست مي داند، از ايران و سوريه به عنوان دو كشور حامي تروريسم نام برده و آنها را هدف تحريم قرار داده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر