۱۳۸۸ بهمن ۱۳, سه‌شنبه

معترض انتخاباتي در دادگاه: من در خيابان بوق زدم

در جلسه محاكمه 16 نفر از بازداشت شدگان تظاهرات مخالفان دولت در روز عاشورا، جوان بيست ساله اي كه خبرگزاري هاي داخلي از وي به عنوان "س - ك" نام برده، از خود دفاع كرد. وي متهم است در راهپيمايي ها شركت كرده، بوق زده، عضو فيس بوك بوده و ايميل ها و اس ام اس هايي را به دوستانش فرستاده است.

بنابر گزارشي كه خبرگزاري هاي داخلي ايران از دادگاه منتشر كرده اند اين متهم دانشجوي مهندسي عمران است كه در تاريخ 19 دي ماه يعني دو هفته بعد از روز عاشورا دستگير شده است.

اتهام اين جوان "اجتماع و تباني براي ارتكاب جرايم عليه امنيت كشور، توهين به مقام معظم رهبري از طريق ارسال ايميل به دادگاه كيفري لاهه، فعاليت تبليغي عليه جمهوري اسلامي از طريق فعاليت گسترده در جهت طرح براندازي و جنگ نرم، عضويت در فيس بوك و ارسال پيام هاي متعدد و دعوت به سايت بالاترين، همكاري وسيع با خبرگزاري هاي معاند نظام" اعلام شده است.

اتهام اصلي اين جوان، شركت در اعتراضات بعد ازانتخابات در روزهاي 25، 26، 28 و 30 خرداد است كه جمع زيادي از مردم تهران در آن شركت داشتند و اين اعتراضات در روز قدس، روز 13 آبان، 16 آذر، روز تاسوعا و عاشورا نيز ادامه پيدا كرد. اين جوان متهم است كه در همه اين اعتراضات حضور فيزيكي داشته است.

در اين جلسه تاكيد شده كه اين اتهامات بعد از بررسي و گزارش تحقيقات وزارت اطلاعات از "متن پيامك ها و ايميل هاي دريافتي و ارسالي متهم" به وي وارد شده است و خودش نيز به اتهاماتش اقرار كرده است.

16 متهم حاضر در دادگاه در يك كيفرخواست كلي به "براندازي نرم"متهم شده اند و پنج نفر آنها با اتهام محاربه محاكمه مي شوند ، اما متن كيفرخواست اين فرد بسيار كوتاه بود.

اين جوان بيست ساله در دفاع از خود گفت كه در راهپيمايي هاي هفته آخر خرداد شركت كرده و "عليه دولت شعار دادم و در تظاهرات بعدي به صورت سكوت به راهپيمايي ادامه دادم."

اين فرد گفت كه در تجمعات 30 تير، 18 تير، 16 آذر و ظهر عاشورا حضور داشته و در سه تجمع اول " با ماشين حضور داشتم و تنها اقدام به بوق زدن مي كردم اما در ظهر عاشورا در مقابل پارك لاله شاهد جريانات بودم."

او توضيح مفصلي در باره وقايع روز عاشورا داد و گفت كه در آن روز چه كرده اما تنها كار مهمش اين است كه مي گويد دو بار شعار داده يكي "شعار مرگ بر ديكتاتور بود و ديگري عزا عزا است امروز روز عزاست امروز، ملت سبز ايران صاحب عزاست امروز."

كار ديگري كه اين فرد به آن اعتراف مي كند اين است كه در روز عاشورا به دنبال گرفتن نذري به همراه دوستانش به چند جا سر زده و در طول مسير "چند بار بوق" زده است.

عضويت در فيس بوك

او مي گويد كه ايميل مي فرستاده و اخباري را كه از طريق عضويت در شبكه فيس بوك دريافت مي كرده "به صورت شفاهي و اس ام اس" به ديگران اطلاع مي داده است.

در جاي ديگري هم توضيح مي دهد كه از طريق "گوگل ريدر، بالاترين، ايران پرس نيوز، جرس، خبرگزاري نهضت آزادي ايران و همچنين از برخي خبرگزاري هاي داخلي مانند قلم و كلمه" از اخبار مطلع مي شده و در تجمعات شركت مي كرده است.

او اعتراف مي كند كه در سه هفته اول بعد از انتخابات روي پشت بام الله اكبر مي گفته است، كاري كه مدتها بعد از انتخابات رياست جمهوري در شهر تهران ادامه داشت.

او مي گويد كه در روزهاي 13 آبان، 16 آذر، ظهر عاشورا و فوت آيت الله منتظري به حدود 100 نفر اس ام اس زده است.



يكي از اتهام هاي اين فرد امضاي نامه اي است كه ظاهرا براي دادگاه لاهه تهيه شده بود و او آن را در سايت بالاترين ديده و آن را امضا كرده است. او مي گويد كه در اين نامه آقاي خامنه اي "خودكامه و ديكتاتور" معرفي شده بود و "من هم چون كل نظام را مقصر مي دانستم و فكر مي كردم كه در انتخابات تقلب شده و نظام سعي مي كند به هر نحوي صداي مخالف را سركوب كند اين اقدامات را انجام مي دادم تا نتيجه انتخابات باطل شود و نظام را تحت فشار بگذارم."

در جريان اعتراضات بعد از انتخابات رياست جمهوري،دولت ايران محدوديت هاي زيادي را براي خبرنگاران داخلي و خارجي به اجرا گذاشت ولي معترضان با استفاده از تلفن همراه، تصاوير اعتراضات را ضبط كرده و آنها را از طريق سايت هاي مختلف نظير يوتيوب منتشر مي كردند.

اين فرد هم مي گويد كه يك بار تصاويري را كه خواهرم از اعتراضات روز 30 خرداد تهيه كرده بود، به "برخي رسانه هاي خارجي ارسال كردم."

دفاع از عملكرد قوه قضائيه و نيروهاي امنيتي

متهم در جريان جلسه دادگاه چند بار از قوه قضائيه و نيروهاي امنيتي دفاع كرده و گفته است كه "برخورد آنها به هيچ وجه با من به صورتي نبود كه فكر مي كردم."

او مي گويد كه فكر مي كرده كه بعد از دستگيري "تجاوز، شكنجه، اعتراف زوري و قرص خوراندن" وجود دارد در حالي كه برخوردها "محترمانه و مودبانه" بود.

يكي از اتهامات اين جوان، براندازي است كه اسماعيل رجبي، وكيل وي در دادگاه گفت كه اقدامات موكلش "در حد تبليغ، نوشتن، گفتن و تماس تلفني، پيامك و ايميل بوده كه به صورت فردي انجام مي داده و قصد براندازي نظام و تباني نداشته است."

به گفته وكيل اين جوان، موكلش "نيامده با كسي نقشه بكشد كه عليه امنيت ملي اقدام كند پس اين تباني نيست."

آقاي رجبي توضيح داد كه موكلش "به خاطر حمايت از يك كانديدا و براي اين كه اين كانديدا راي نياورده، عصباني شده و دست به چنين اقدامي زده است تا انتخابات باطل شود."

در جريان اين محاكمه نماينده دادستان از اين جوان پرسيد كه آيا قبول دارد كه با شركت در تجمعات، ارسال پيامك و ايميل و مصاحبه با رسانه هاي خارجي " قصد براندازي" داشته كه اين سئوال با واكنش وكيل مدافع رو به رو شد كه گفت سئوال نماينده دادستان "القاء آميز" است.

اما متهم توضيح داد كه ديدگاهش اين بوده كه "نظام مجبور به عقب نشيني شود و به حرف ما عمل كند چون فكر مي كردم من جزو اكثريت هستم و بيشتر مردم مثل من فكر مي كنند."

تاكنون دادگاه چند نفر از بازداشت شدگان حوادث بعد از انتخابات برگزار شده و گروهي از بازداشت شدگان به خصوص فعالان سياسي به زندان هاي طويل المدت محكوم شده اند.

پيش از اين دادگاه انقلاب اسلامي يازده نفر را در ارتباط با اعتراضات به نتايج انتخابات بحث برانگيز رياست جمهوري به اتهام محاربه به اعدام محكوم كرده و حكم دو تن از آنان به نام هاي محمدرضا علي زماني و آرش رحماني پور كه ظاهرا به تاييد دادگاه تجديد نظر تهران رسيده بود، سحرگاه پنجشنبه، هشتم بهمن به اجرا در آمد.

پدر آقاي رحماني در گفتگو با تلويزيون الجزيره گفت كه خبر اعدام پسرش را از تلويزيون شنيده و اطلاعي از حكم اعدام پسرش نداشته است.

بنابر اعلام دادسراي انقلاب تهران، پرونده پنج نفر از اين متهمان روز عاشورا در مرحله ابلاغ حكم و تجديد نظرخواهي است.

هنوز مشخص نيست پنج نفري كه در جلسه امروز دادگاه به اتهام محاربه در دادگاه حاضر شده بودند، جزو همان افرادي هستند كه دادستاني قبلا از آنها به عنوان محارب نام برده بود

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر