۱۳۸۹ اردیبهشت ۶, دوشنبه

به دستور احمدي نژاد نام ميرحسين موسوي از هيأت موسس دانشگاه آزاد حذف شد

محمود احمدي‌نژاد اساسنامه جديد دانشگاه آزاد اسلامي را ابلاغ كرده است كه بر اساس آن ميرحسين موسوي از هيئت موسس اين دانشگاه كنار گذاشته شده و دوره رياست اين دانشگاه نيز 4 ساله شده است.
اين اساسنامه جديد كه از چهار سال پيش و با سر كار آمدن دولت نهم اصلاح آن در دستور شوراي عالي انقلاب فرهنگي قرار گرفته بود، هفته گذشته سرانجام در اين شورا تصويب و توسط رييس‌جمهوري براي اجرا ابلاغ شد.
با توجه به اساسنامه جديدي كه آقاي احمدي‌نژاد آن را ابلاغ كرده است، نام ميرحسين موسوي از هيئت موسس 9 نفره حذف شده و اين هيئت به 8 نفر تقليل پيدا كرده است.
ميرحسين موسوي يكي از نامزدهاي انتخابات رياست‌جمهوري خرداد 88 است كه به نحوه برگزاري و نتايج اعلام‌شده اين انتخابات اعتراض دارد.
به گزارش ايسنا، در اساسنامه جديد دانشگاه آزاد اسلامي، هيئت مؤسس اين دانشگاه شامل اكبر هاشمي رفسنجاني، سيد عبدالكريم موسوي اردبيلي، عبدالله جاسبي، علي‌اكبر ولايتي، حسن حبيبي، سيدحسن خميني، محسن قمي و حميد ميرزاده است.
هيئت موسس اوليه اين دانشگاه شامل آيت‌الله علي خامنه‌اي، اكبر هاشمي رفسنجاني، آيت‌‌الله موسوي اردبيلي، سيد احمد خميني، ميرحسين موسوي و عبدالله جاسبي بود كه پس از درگذشت احمد خميني و به رهبري‌رسيدن آيت‌الله خامنه‌اي، اين هيئت موسس عملا به چهار نفر باقي‌مانده محدود شد.
در شهريورماه سال 86 اعلام شد علي اكبر ولايتي، حسن حبيبي، محسن قمي، حميد ميرزاده و سيد حسن خميني نيز به اين چهار نفر اضافه شده است.
رييس چهار ساله به جاي رييس دائمي
همچنين براساس ماده 13 اساسنامه اصلاحي، رئيس دانشگاه آزاد اسلامي به پيشنهاد هيئت امناء و تأييد شوراي عالي انقلاب فرهنگي و حكم رئيس هيات امنا براي مدت 4 سال منصوب مي‌شود.
اگر بيش از دوسوم اعضاي شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي، قائل به فقدان صلاحيت رئيس دانشگاه باشند، هيأت امناء مكلف به عزل او و معرفي فرد جايگزين است.
از زمان تاسيس دانشگاه آزاد اسلامي تا كنون، عبدالله جاسبي رييس آن بوده است.
دانشگاه آزاد اسلامي يكي از موضوعات تمركز شعارها و تبليغات انتخابات محمود احمدي‌نژاد در انتخابات رياست جمهوري سال 84 و پس از آن بوده است. حاميان دولت و ديگر منتقدان عملكرد دانشگاه آزاد اسلامي، اين مجموعه را يكي از بازوهاي اقتصادي و اجتماعي اكبر هاشمي رفسنجاني مي‌دانند.
حمايت علني عبدالله جاسبي از نامزدي اكبر هاشمي رفسنجاني در انتخابات 84 و سپس حمايت تلويحي او از ميرحسين موسوي در انتخابات رياست‌جمهوري سال 88، انتقاد حاميان دولت نسبت به او را افزايش داده است. آنان از جمله آقاي جاسبي را متهم مي‌كنند كه امكانات دانشگاه آزاد را در اختيار ستاد تبليغاتي آقاي موسوي قرار داده بود.
اين اساسنامه در هفت جلسه شوراي عالي انقلاب فرهنگي مورد بحث و بررسي قرار گرفته بود و سرانجام در جلسه 24 فروردين ماه به تصويب نهايي رسيد.
كريم زارع، معاون پارلماني دانشگاه آزاد اسلامي خبر داده است كه در مورد راهكارها و زمان اجراي اساسنامه در اولين جلسه هيات امنا كه اوايل خردادماه برگزار مي‌شود تصميم گيري خواهد شد.
آقاي زارع كه عضو هيات امناي دانشگاه آزاد اسلامي نيز هست، شهريورماه سال گذشته اعلام كرده بود كه «اموال و دارايي‌هاي اين دانشگاه با موافقت آيت‌الله خامنه‌اي وقف شده است».
او تاكيد كرده بود كه اين وقف به اين خاطر صورت گرفته است كه تا در صورت انحلال اين دانشگاه، دارايي‌هاي آن در اختيار نهادهاي ديگر قرار نگيرد.
با اين حال دفتر رهبر جمهوري اسلامي در اطلاعيه‌اي اعلام كرد كه موافقتي از سوي آيت‌الله خامنه‌اي براي وقف اموال دانشگاه آزاد اسلامي صادر نشده است.
پس از آن اكبر هاشمي‌رفسنجاني كه رييس هيات امناي دانشگاه آزاد است، گفت كه درباره وقف دارايي‌هاي دانشگاه آزاد از آيت‌الله خامنه‌اي «استفتا» كرده و موافقت او را گرفته است.
بركناري قبلي موسوي از فرهنگستان هنر
اين نخستين تصميم شوراي عالي انقلاب فرهنگي به رياست محمود احمدي‌نژاد نيست كه بر اساس آن يكي از جايگاه‌هاي ميرحسين موسوي از او گرفته مي‌شود.
پيش از اين در آغاز دي ماه 88، به تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي، ميرحسين موسوي از رياست فرهنگستان هنر بركنار شده بود.
ميرحسين موسوي از ابتداي تاسيس اين فرهنگستان به عنوان رئيس فرهنگستان هنر فعاليت خود را آغاز كرده بود. در ماه‌هاي اخير پس از انتخابات رياست‌جمهوري، همواره اخباري در مورد تغيير رئيس فرهنگستان هنر شنيده مي‌شد.
آن زمان در رسانه‌هاي داخلي ايران گفته شد كه محمود احمدي‌نژاد در حالي كه براي يك سفر استاني به شيراز رفته بود، از شيراز به تهران بازگشت تا در جلسه شوراي عالي انقلاب فرهنگي حاضر باشد و پس از اين جلسه، بار ديگر به شيراز بازگشت تا سفر استاني‌اش را پي بگيرد.
پيش از اين نيز شوراي عالي انقلاب فرهنگي، دكتر ايرج فاضل را از رياست فرهنگستان علوم پزشكي كنار گذاشته بود. فاضل از پزشكان آيت‌الله خميني، بنيانگذار جمهوري اسلامي، و وزير بهداشت و وزير علوم دولت‌هاي اكبر هاشمي رفسنجاني بود.
او در جريان انتخابات اخير از ميرحسين موسوي حمايت كرد و پس از آن نيز در نامه‌اي سرگشاده از نحوه برخورد نيروهاي حكومتي با معترضان به نتيجه انتخابات به‌شدت انتقاد كرده بود.
به جاي دكتر ايرج فاضل، رياست فرهنگستان پزشكي به دكتر علي‌رضا مرندي، ديگر وزير بهداشت دولت هاشمي رفسنجاني، سپرده شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر