۱۳۸۹ فروردین ۲۵, چهارشنبه

رئيس جمهور: عدد تورم مهم نيست/بسياري از مديران دولت جزو نخبگان هستند

از سكوت علما در برابر شعار ”دو بچه كافي است“،تعجب مي‌كنم/دولت براي اجراي هدفمند كردن يارانه‌ها بايد فشار زيادي را تحمل كند/مردم نبايد نگران تورم باشند/شعار دو بچه كافي است را غربي‌ها انتخاب كردند.

ايلنا:رئيس جمهور از افزایش جمعیت و تعدد فرزندان دفاع کرد و گفت:بنده با اينكه دو بچه كافي است مخالفم و استدلال علمي نيز براي آن دارم و اين سياست غلطي است كه غربي‌ها انتخاب كردند و الان نيز براي حفظ فرهنگ و هويت خود يارانه سنگيني پرداخت مي‌كنند.
به گزارش ايلنا، محمود احمدي‌نژاد شب گذشته در برنامه زنده تلويزيوني «بدون حاشيه» با اشاره به اقدامات دولت در عرصه اقتصادي ،اظهار داشت: بحران جهاني و مشكلاتي كه عده‌اي در سال‌هاي گذشته بخش مسكن بوجود آوردند فضاي اقتصاد كشور را تا حدودي دچار مشكل كرد اما دولت وارد عمل شد و با همراهي مردم، مشكلات كنترل شد.
رييس‌جمهور با بيان اينكه تمام برنامه‌هاي سال گذشته ادامه خواهد يافت، اظهار داشت: در سال جديد 4 تمركز جديد به اقدامات دولت اضافه شده است. از جمله اين موارد بخش كشاورزي است كه از ظرفيت بسيار بالايي برخوردار است، هم‌اكنون صد ميليون تن توليدات دامي و كشاورزي در كشور داريم در حالي كه 36 ميليون هكتار زمين قابل كشت وجود دارد از 18 ميليون هكتار استفاده مي‌شود.
احمدي‌نژاد با بيان اينكه مشكلات زيادي در بخش كشاورزي وجود دارد، گفت: در برنامه پنج ساله توسعه و نيز در قانون بودجه امسال تمركز جدي روي حل مشكل كشاورزي صورت گرفته است. تامين آب، انتقال آب، شيوه‌هاي كشت و داشت بايد اصلاح شود و اميدواريم در طول پنج سال بخش تامين آب و شيوه كشت كاملا اصلاح شود.
رييس‌جمهور افزود: كشاورزي پايه اقتصاد كشور است و با توجه به اينكه ظرفيت هاي طبيعي بسيار مناسبي در كشور وجود دارد مي‌توانيم به صادر كننده بزرگ محصولات كشاورزي تبديل شويم. از همين مقدار آب موجود كه در كشاورزي استفاده مي‌شود،‌ مي‌توان ظرفيت توليد را بيش از 3 برابر افزايش داد.
احمدي‌نژاد همچنين تمركز بر روي صنايع تبديلي كشاورزي در سال جديد را مورد تاكيد قرار داد و گفت: سرمايه‌گذاري در اين بخش ضمن اينكه به اشتغال كمك مي‌كند مي‌تواند پشتوانه كشاورزي و صنعت كشور باشد. امروز تقاضاي اشتغال با توجه به رشد جمعيت سال‌هاي 60 الي 64 بسيار زياد است و نيازمند ايجاد جهش در بخش اشتغال هستيم كه بخشي از اين نياز را مي‌توان در بخش كشاورزي و صنايع تبديلي برآورده ساخت.
وي در ادامه با تاكيد بر ضرورت رفع دغدغه مسكن گفت: پيش‌بيني شده است از امسال به گونه‌اي بخش مسكن كشور شتاب بگيرد كه تا پايان دولت دهم مسكن از دغدغه‌هاي مردم خارج شود. امسال سالي است كه توليد مسكن در طول يك سال از عدد يك ميليون مسكن، عبور خواهد كرد.
احمدي‌نژاد در ادامه با اشاره به موضوع هدفمند كردن يارانه‌ها گفت: دولت آمادگي داشت اين موضوع را از سال 87 به اجرا درآورد. پس از گذشت چند ماه از تشكيل دولت نهم، كارگروهي به عنوان شوراي راهبردي اقتصادي تشكيل شد كه هر هفته تشكيل جلسه مي‌داد بعد از سال 86 اين جلسه گسترش پيدا كرد و تمام طرح‌هاي اقتصادي كشور در طي سال‌ها و ده‌هاي گذشته را مورد بررسي قرار داد و مشكلات بخش‌هاي گوناگون اقتصادي كشور دقيقاً مورد ريشه‌يابي قرار گرفت.
رييس‌جمهور خاطر نشان كرد: اصل 44 به عنوان يك سياستگذاري دراز مدت مطرح است كه براي تحقق اهداف آن بايد، موتور اقتصاد كشور تنظيم باشد از آنجا كه اين موتور درست عمل نمي‌كند تاكنون اهداف و برنامه‌ها به نتيجه مطلوب نرسيده است.
احمدي‌نژاد گفت: اگر چه صادرات غيرنفتي در دولت نهم نسبت به دولت قبل بيش از 3 برابر افزايش پيدا كرد اما هنوز در ابتداي راه هستيم در ايران اين ظرفيت وجود دارد كه بيش از 100 ميليارد دلار صادرات غيرنفتي داشته و نيازهاي كشور با اينگونه صادرات و بدون اتكا به نفت برآورده شود.
رييس‌جمهور ادامه داد: سيستم بانكي، نظام گمركي، نظام مالياتي، نظام بهره‌وري، بيمه و ارزش پول ملي، سرفصل‌هاي طرح اصلاح ساختار اقتصادي كشور است كه دولت تمام جهت‌گيري‌ها و برنامه‌ريزي‌هاي لازم را براي اصلاح اين بخش‌ها آماده كرده است اين موارد بايد به گونه‌اي اصلاح شود كه در خدمت سياست‌هاي اقتصادي كشور قرار بگيرد.
احمدي‌نژاد خاطرنشان كرد: هدفمند كردن يارانه‌ها از سوي عده‌اي مورد حساسيت قرار گرفت كه البته شايد هم درست بود، چرا كه بلافاصله تاثير خود را در زندگي مردم نمايان مي‌كند اما سيستم بانكي و ماليات سال‌ها طول مي‌كشد تا آثار خود را نشان دهد.
رييس‌جمهور افزود: هدفمند كردن يارانه‌ها از موضوعات اصلي اقتصادي كشور است و دولت مصمم است آن را اجرايي كند اگر چه قانوني كه بايد خيلي روان مي‌بود متاسفانه دچار دست‌انداز شده است.
احمدي‌نژاد با تاكيد بر اينكه مردم نبايد نگران اجراي طرح تحول اقتصادي باشند، گفت: عدد تورم كه به آن اشاره مي‌شود مهم نيست و آنچه مهم و تاثيرگذار است قدرت خريد مردم است و دولت پيش‌بيني كرده است بيش از مبلغي كه قيمت‌ها تغيير مي‌كند قدرت خريد مردم را افزايش دهد.
رييس‌جمهور افزود: با اجراي هدفمند كردن يارانه‌ها ريشه‌هاي تورم خشكانده شده و اتكا دولت به نفت پايين مي‌آيد. طرح هدفمند كردن يارانه‌ها گام بلندي در جهت اجراي عدالت است و كاهش مصرف از جمله فوايد اجراي هدفمند كردن يارانه‌هاست كه هم به نفع مردم و هم به نفع اقتصاد كشور است.
وي درباره عملكرد دولت در خصوص اصل 44 قانون اساسي گفت: قانون اصل 44 از تيرماه 1387 به دولت ابلاغ شد، منتها اين موضوع از ابتداي شروع دولت نهم در دستور كار دولت قرار داشت اين قانون از سال 72 به اجرا درآمده بود و تا آغاز دولت نهم مجموعاً سه هزار ميليارد تومان واگذاري انجام شده بود اما در اين دولت بيش از شصت هزار ميليارد تومان تقريبا بطور كامل از طريق بورس انجام شده است كه مي‌توان به عنوان يك جهش از آن نام برد.
رييس‌جمهور اجراي درست و كامل طرح‌ها و برنامه‌ها را نيازمند شرايط و عواملي دانست و گفت: امور اجرايي بايد متمركز باشد و اگر اختيارات اجرايي بين دستگاه‌هاي مختلف تقسيم شود، بدون ترديد هيچ اقدامي به نتيجه مطلوب نخواهد رسيد. مصوبات دولت و مجلس از جمله عواملي است كه باعث تقسيم اختيارات مي‌شود به طور مثال براي شوراي شهر وظايفي نوشته شده است كه با وظايف وزارت كشور و شهرداري‌ها تداخل دارد البته دولت تلاش كرده است مصوبات خود را به حداقل برساند و اميدواريم اين روال مورد توجه ساير دستگاه‌ها و قوا قرار بگيرد.
احمدي‌نژاد گفت: لايحه هدفمند كردن يارانه‌ها لايحه‌اي روشن با چارچوب معين بود منتها امروز با تغييراتي كه در آن بوجود آمده دولت براي اجراي آن بايد فشار زيادي را تحمل كند. مبلغي كه براي اجراي اين لايحه اختصاص داده‌اند حتماً به اقتصاد كشور ضربه وارد مي‌كند از اين‌رو دولت به دنبال آن است كه حداقل شرايط لازم براي اجراي آن فراهم شود.
رييس‌جمهور افزود: همه بايد با تفاهم و در كنار هم امور كشور را جلو ببريم منتها بايد با مرزبندي‌هاي روشن كشور را اداره كنيم.
وي تصريح كرد: بايد تصميم گيري ها از ملاحظات لحظه‌اي و سياسي خارج شده و مصالح و منافع ملت و كشور در تصميم‌گيري‌ها لحاظ شود.
احمدي‌نژاد درباره ايجاد صندوق آتيه فرزندان نيز گفت: همه كودكاني كه از اول فروردين سال جاري متولد شده‌اند دولت حساب سرمايه‌گذاري براي آنها باز مي‌كند و سالانه مقداري به آن اضافه مي‌كند، به شرط آنكه خانواده‌ها هم در آن مشاركت داشته باشند. پيش‌بيني شده است كه بعد از 20 سال براي تحصيل، اشتغال، مسكن ، ازدواج حداقل سرمايه‌اي در اختيار اين جوان وجود داشته باشد.
رييس‌جمهور با اشاره به اينكه بنده شعار دو بچه كافي است را قبول ندارم، گفت: بنده با اينكه دو بچه كافي است مخالفم و استدلال علمي نيز براي آن دارم و امروز شاهد هستيم كه متوسط بچه‌ در خانواده‌ها زير 2 نفر است و اين سياست غلطي است كه غربي‌ها انتخاب كردند و الان نيز براي حفظ فرهنگ و هويت خود يارانه سنگيني پرداخت مي‌كنند. از همين رو چرا ما بايد اين راه را برويم.
رئيس جمهور با تاكيد بر اينكه يك ملت بايد ادامه پيدا كنند و نبايد قطع شوند،تاكيد كرد: برخي‌ها خيال مي‌كنند ما روزي مردم را مي‌دهيم در حالي كه اين بسيار اشتباه است هر چند ما نيز بايد مديريت كرده و نگذاريم بهداشت و آموزش از بين برود.
وي با ذكر روايتي از پيامبر مبني بر اينكه نبايد به خاطر فقر فرزندان خود را بكشيم از سكوت علما در اين خصوص انتقاد كرد و گفت: بنده تعجب مي‌كنم كه چرا علما در اين خصوص سكوت كرده‌اند.
احمدي‌نژاد ادامه داد: اين چه زندگي است كه براي ما تعريف كردند خود غربي‌ها مگر با سياست كنترل جمعيت به سعادت رسيده‌اند كه ما آن را دنبال كنيم.
وي ادامه داد: پدران ما 5 يا 6 فرزند داشتند هر چند فقر در سطح وسيعي وجود داشت ولي تحميلي بود اما ما الان مستقل هستيم و جمعيت ما دو برابر سال 59 شده و با اين وجود وضعيت ما از آن زمان خيلي بهتر است.
احمدي‌نژاد در ادامه سخنان خود به فعاليتهاي هسته‌اي كشورمان و تهديد رييس‌جمهور آمريكا اشاره كرد و گفت: بحث آمريكا موضوع پيچيده‌اي است، چرا كه اين كشور زماني در اوج قدرت بوده است و همه دنيا را متعلق به خود مي‌دانسته اما امروز خود را در حال فروپاشي مي‌بيند.
رييس‌جمهور افزود: امروز درگيري‌هاي سياسي بسياري در اين كشور وجود دارد كه باعث شده است با مشكلات اقتصادي، فرهنگي و حتي امنيتي در سطح بين‌الملل روبه‌رو باشد.
احمدي‌نژاد با اشاره به اشغال عراق و افغانستان از سوي اين كشور گفت: امروز نفوذ آمريكا در افغانستان و عراق و حتي منطقه از بين رفته است و شاهد ظهور قدرتي فرهنگي در دنيا هستند.
رييس‌جمهور تصريح كرد: آنها مي‌خواهند همچنان بر دنيا حاكم باشند ولي جمهوري اسلامي ايران اين اجازه را به آنها نمي‌دهند، آنها مي‌خواهند بر خاورميانه مسلط شوند و اين امر بدون ايران محقق نخواهد شد. آنها مي‌خواهند به‌واسطه منطقه ما بر دنيا مسلط شوند كه در همين گام اول زمين خورده‌اند، چرا كه ايران چنين اجازه‌اي را به آنان نخواهد داد.
احمدي‌نژاد با بيان اينكه باراك اوباما مي‌توانست براي آمريكا مفيد باشد، گفت: متاسفانه رييس جمهور آمريكا تحت فشار صهيونيست‌ها قرار گرفت و نتوانست براي مردم آمريكا مفيد واقع شود.
رييس‌جمهور ادامه داد: بسياري از كشورها فكر مي‌كردند كه با آمدن اوباما تغييرات اساسي‌ در آمريكا و جهان رخ خواهد داد ولي امروز هيچ تغيير اساسي مشاهده نمي‌كنند، اينكه وي براي نوروز ما پيام بفرستد و ما براي آنها پيام بفرستيم مشكلي را حل نمي‌كند. امروز خوشبختانه جمهوري اسلامي ايران به نقطه غيرقابل بازگشت رسيده‌ است و همه ملت‌ها بايد به ايران احترام بگذارند.
وي تصريح كرد: آمريكا امروز بايد جمهوري اسلامي ايران را به عنوان يك قدرت بزرگ به رسميت بشناسد و با ايران همكاري كند. متاسفانه حضور گروه‌هايي مختلف در اين كشور باعث شده است كه آنها نتوانند به يك تصميم درست برسند.
رييس‌جمهور در خصوص تهديد اخير باراك اوباما گفت: به اعتقاد بنده وي متوجه نشد كه چه چيزي گفته است، امروز بهترين رويكرد براي آمريكا اين است كه با ايران همكاري كند اين تنها راه براي اوباماست. چرا كه رييس جمهور آمريكا در فلسطين، عراق و افغانستان نمي‌تواند كاري از پيش ببرد. موضوع آنقدر در اين كشورها پيچيده است كه ديگر آمريكا نمي تواند خود را از منجلابي كه در اين كشورها بوجود آورده، بيرون بكشد.
احمدي‌نژاد تاكيد كرد: اوباما بايد از فرصت‌هايش استفاده كند اينكه بخواهد به كشوري همچون جمهوري اسلامي ايران حمله كند دوره‌اش تمام شده است. جمهوري اسلامي ايران اهل تعامل و گفتگوست آن هم با حفظ تمامي حقوقش، ولي متاسفانه سردمداران اين كشور فكر مي‌كنند همچون گذشته مي‌توانند براي كشورها شرط بگذارند.
رييس‌جمهور بار ديگر تاكيد كرد: امروز تنها راه براي اوباما همين است كه ايران را بعنوان يك قدرت بپذيرد و با ايران همكاري كند همين امر باعث مي‌شود فرصت‌هاي بسياري براي اين كشور بوجود آيد.
احمدي‌نژاد به حضور نيروهاي ناتو در افغانستان اشاره كرد و گفت: امروز افغانستان دست نيروهاي ناتو است كه حاكم اين نيروها آمريكاست.
رييس‌جمهور گفت: بنده زماني كه مي‌خواهم به افغانستان سفر كنم يك هفته قبل اعلام مي‌كنم كه در فلان تاريخ به افغانستان خواهيم رفت اما اوباما به عنوان رييس دولت آمريكا و علي‌رغم حضور نظاميان خود در اين كشور نمي‌تواند از قبل اعلام كند كه مي‌خواهد به افغانستان برود.
احمدي‌نژاد تاكيد كرد: ما نمي‌خواهيم آمريكا به ما كمك كند تا از انزوا بيرون آييم، بهتر است تلاش كند تا خودش را از انزوا بيرون آورد.
رييس‌جمهور در بخش ديگري از سخنان خود به موضوع انتخابات عراق اشاره كرد و گفت: ايران و عراق متحدان طبيعي، اجباري و جغرافيايي هستند، فرهنگ مشترك دارند. هر دولتي در عراق سركار بيايد جمهوري اسلامي ايران آماده همكاري با اوست. اميدواريم با روي كار آمدن دولت جديد سطح همكاري‌ها هر چه بيشتر گسترش پيدا كند. ملت عراق يك ملت با فرهنگ است ولي دشمنان اين كشور مانع مي‌شوند تا اين كشور به عراقي مستقل تبديل شود.
احمدي‌نژاد در ادامه در خصوص حمايت از نخبگان گفت: امروز دولت متشكل از نخبگان است، چرا كه بسياري از همكاران بنده استاد تمام دانشگاه هستند، بسياري از مديران جزو نخبگان هستند، افرادي كه در حوزه اصلي تصميم‌گيري حضور دارند نخبه هستند، سطح ارتباطات با مردم نيز بسيار وسيع است، ولي معنايش اين نيست كه همه ظرفيت‌ها شكوفا شده است.
رييس‌جمهور با تاكيد بر اينكه ساختارهاي اداري در اين زمينه بايد اصلاح شود گفت: متاسفانه چرخش اداري در جهت ارتقاء نخبگي و ممتاز كردن نخبگي حركت نمي‌كند، اما اميدواريم با تشكيل بنياد نخبگان و تلاش‌هاي معاون علمي رييس‌جمهور به سرعت به سمت حمايت از نخبگان حركت كنيم كه البته كار بسيار بزرگي است.
احمدي‌نژاد در ادامه اظهار داشت: بسياري از دانشجويان تحت پوشش بنياد نخبگان قرار گرفتند، در كار نخبگي يك حلقه مفقوده وجود دارد و آن حاصل نتيجه كاري است كه بايد در جامعه جاري شود تا به انگيزه و يا يك كالا تبديل شود كه به نام تجاري شدن اختراعات نام‌گذاري شده است كه دولت 3 ميليارد دلار براي پوشش و حمايت از اين بخش اختصاص داده است.
رييس‌جمهور گفت: اميدوارم مجلس طرح دانش‌بنيان را هر چه زودتر مورد بررسي قرار دهد تا پشتيباني بيشتري را بتوان از نخبگان كشور به عمل آورد.
احمدي‌نژاد همچنين در خصوص ارسال نامه به بان‌كي‌مون دبير كل سازمان ملل گفت: اين نامه چند بخش دارد كه بخش اول آن مربوط به عبدالمالك ريگي است سازمان ملل با نام مبارزه با تروريسم به ملت‌ها فشار مي‌آورد ولي اين فرد شرور و از سوي كشورهايي همچون آمريكا و انگليس حمايت مي‌شود به طوري كه تصاوير كشتار مردم بي‌گناه از سوي تلويزيون‌هاي اين كشورها پخش مي‌شود حال آيا اين وظيفه سازمان ملل نيست كه اين گونه كشتار را محكوم كند.
رييس‌جمهور افزود: بخش دوم اين نامه در خصوص مبارزه با تروريسم است استكبار به بهانه مبارزه با تروريسم به منطقه ما حمله كرد اما راهش اين نيست كه آنها طي كرده‌اند. راه مبارزه با تروريسم همان راهي است كه جمهوري اسلامي ايران طي كرده است.
احمدي‌نژاد گفت: بنده در نامه خود از دبير كل سازمان ملل خواسته‌ام تا گروه حقيقت‌ياب مستقلي كه ملت‌ها قبول داشته باشند را تشكيل دهد تا حادثه 11 سپتامبر را بررسي كنند و اگر عاملين اين حادثه در منطقه ما بودند ملت‌هاي منطقه خود با او برخورد خواهند كرد.
رييس‌جمهور همچنين با انتقاد از دو گانگي رفتار سازمان ملل به دستگيري سه آمريكايي كه به طور غيرقانوني وارد مرزهاي كشورمان شده‌اند، گفت: آقاي بان‌كي‌مون در اين خصوص بارها براي بنده نامه نوشت و حتي در ديدارهاي رودررو اين موضوع را با بنده در ميان گذاشت.
احمدي‌نژاد در بخش پاياني سخنان خود تاكيد كرد جمهوري اسلامي ايران امروز ظرفيت كار 3 برابري با ظرفيت فعلي دارد چرا كه ما بهترين مردم را در اختيار داريم و از سوي ديگر توانمندي ايرانيان بي‌پايان است، البته در مسير حركت يك ملت مشكلاتي وجود دارد اينطور نيست كه در دنيا همه امكانات براي فعاليت جوانان فراهم باشد بايد سختي كشيد و كارها را انجام داد.
رييس‌جمهور گفت: بايد ايران را بسازيم و فرصت‌ خدمت را غنيمت‌ بشماريم دست‌هايي در كار هستند كه مي‌خواهند همدلي ما را برهم بزنند. امروز در مسير خوبي حركت مي‌كنيم. البته نواقصي نيز وجود دارد كه بايد برطرف شود.
احمدي‌نژاد در پايان گفت: ما آرش و رستم داريم كه نشان از نگاه آرماني و انساني ملت ايران است. مي‌توان با يك يا علي ايران را ساخت.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر