باراك اوباما، رئيس جمهور آمريكا، با محكوم كردن حمايت ايران از گروههاي بنيادگرا، يك بار ديگر تاكيد كرده است، كه فشارها بر ايران به منظور جلوگيري از دستيابي اين كشور به جنگافزارهاي هستهاي ادامه خواهد يافت.
اراك اوباما، رئيس جمهور آمريكا، روز يكشنبه در سخناني در كنفرانس لابي حامي اسرائيل، ايپك، اعلام كرد، اين كشور به تلاشهاي خود براي جلوگيري از دستيابي ايران به جنگافزارهاي هستهاي ادامه خواهد داد.
وي با اشاره به تحريمهاي سازمان ملل و نيز تحريمهاي ايالات متحده عليه ايران اظهار داشته است: «ما قصد داريم فشارها (بر ايران) را حفظ كنيم...اجازه بدهيد با صراحت بگويم كه ما خود را همچنان متعهد ميدانيم كه مانع از دستيابي ايران به جنگافزارهاي هستهاي شويم.»
آمريكا و ساير كشورهاي غربي و نيز اسراييل از آن بيم دارند كه جمهوري اسلامي ايران در پوشش برنامه هستهاي خود در صدد دستيابي به توانايي لازم براي ساخت جنگافزارهاي هستهاي باشد.
شوراي امنيت سازمان ملل متحد نيز تاكنون با تصويب چهار قطعنامه تحريمهايي عليه ايران وضع كرده و از اين كشور خواسته است، فعاليتهاي حساس هستهاي خود را را متوقف كرده و درباره برنامه هستهاي خود شفافسازي كند.
هر چند آژانس بينالمللي انرژي اتمي در آخرين گزارش خود درباره برنامه هستهاي ايران يك بار ديگر اعلام كرده است كه همچنان در موقعيتي نيست كه بتواند، صلحآميز بودن برنامه هستهاي ايران را تاييد كند، با اين حال تهران اتهامها درباره تلاش براي ساخت جنگافزارهاي هستهاي را رد ميكند.
از سوي ديگر باراك اوباما در بخش ديگري از سخنان خود در كنفرانس لابي اسراييل در آمريكا، يك بار ديگر ايران را به «دورويي» در مواجهه با اعتراضهاي مردمي در منطقه متهم كرده است.
به گفته رئيس جمهور آمريكا، در حالي كه مقامهاي جمهوري اسلامي «ادعاي حمايت از حقوق معترضان» در كشورهاي منطقه را دارد، شهروندان خود را با توسل به خشونت تهديد ميكنند.
در مقابل مقامهاي جمهوري اسلامي نيز اتهامهاي مشابهي را عليه ايالات متحده مطرح كرده و با اشاره به اعتراضها در بحرين، كه حاكمان سني آن از متحدان مهم واشنگتن در منطقه است، اين كشور را به برخورد دوگانه با اعتراضها در منطقه متهم ميكنند.
در اين ميان رئيس جمهور آمريكا در سخنان تازه خود همچنين ايران را به حمايت و تسليح گروههاي «بنيادگرا و خشونتطلب» در منطقه متهم كرده و گفته است: «ما به تلاش خود براي جلوگيري از چنين اقداماتي ادامه ميدهيم و در مقابل گروههايي مانند حزبالله كه دست به اقدامات تروريستي ميزنند و با استفاده از موشك و بمبگذاري به دنبال پيشبرد مقاصد خود هستند، خواهيم ايستاد.»
«مذاكره اسراييل و فلسطينيها بر مبناي مرزهاي ۱۹۶۷»
رئيس جمهور آمريكا در بخش ديگري از سخنان خود يك بار ديگر بر لزوم از سرگيري مذاكرات صلح بين اسرائيل و فلسطينيان بر مبناي مرزهاي سال ۱۹۶۷ تاكيد كرده است.
آقاي اوباما در عين حال گفته است، بر اساس پيشنهاد وي اسرائيل و فلسطينيان ميتوانند با توجه به تغييرات جمعيتي، مناطقي را با يكديگر معاوضه كنند.
رييس جمهور آمريكا روز پنجشنبه در سخنراني خود درباره سياستهاي كشورش در خاورميانه، از اسرائيل خواسته بود، به پشت مرزهاي سال ۱۹۶۷ بازگردد، كه اين درخواست با واكنش سرد رهبران اسرائيل روبرو شده بود كه اعلام كرده بودند، مرزهاي سال ۱۹۶۷ از نظر امنيتي قابل دفاع نيستند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر