بحرين اعلام كرده است كه به دنبال آن چه كه دخالت هاي ايران در امور اين كشور ميخواند، واردات گاز از اين كشور را متوقف كرده است.
شيخ خالد بن احمد الخليفه، وزير امور خارجه بحرين، گفته است: "طرح واردات گاز طبيعي از ايران به علت دخالتهاي اين كشور در امور داخلي بحرين فعلا متوقف شده است."
توقف واردات گاز ايران از سوي بحرين با خبر بازگشت سفراي ايران و كويت به محل ماموريتشان همزمان شد، كه تصور ميشد نشاني از كاهش تنش ميان ايران و كشورهاي عربي حوزه خليج فارس باشد.
توقف واردات گاز ايران از سوي بحرين با خبر بازگشت سفراي ايران و كويت به محل ماموريتشان همزمان شد، كه تصور ميشد نشاني از كاهش تنش ميان ايران و كشورهاي عربي حوزه خليج فارس باشد.
گفتههاي وزير خارجه بحرين درباره توقف واردات گاز از ايران روز دوشنبه دوم خرداد (۲۳ مي) در روزنامه الوطن به چاپ رسيد.
قرارداد اوليه واردات گاز طبيعي از ايران در سال ۲۰۰۸ ميان دو كشور امضا شده است.
بر اساس اين قرارداد، ميبايست روزانه يك ميليارد فوت مكعب گاز طبيعي از ايران به بحرين صادر شود؛ اما يك سال پس از امضا قرارداد اوليه، مذاكرات مربوط به آن متوقف شد. علت اين توقف اعتراض بحرين به انتشار سرمقاله روزنامه كيهان به قلم حسين شريعتمداري بود كه خواهان بازپس گيري اين كشور و الحاق مجددش به ايران شده بود.
'دخالت آشكار'
'دخالت آشكار'
وزير امور خارجه بحرين در حالي از توقف واردات گاز از ايران خبر داده است كه حدود دو هفته پيش اتاق بازرگاني بحرين خواهان تحريم تجاري كامل ايران به دليل "دخالت آشكار ايران در امور داخلي بحرين و تهديد امنيت ملي اين كشور" شد.
ايران ميگويد كه سركوب شهروندان بحريني توسط نيروهاي نظامي اين كشور و كمك نيروهاي عربستان سعودي و امارات متحده عربي به آن "نقض حقوق شهروندي" معترضان بحريني و "دخالت نظامي كشور خارجي" در بحرين است.
در حالي كه در دوره رياست جمهوري محمد خاتمي روابط پرتنش ايران و بحرين رو به آرامش گذاشته بود، مناسبات دو كشور از ۵ سال پيش تاكنون دست كم سه بار دچار تنش جدي شده است.
در حال حاضر دو كشور سفراي خود را از محل ماموريت شان فراخوانده و يك ديپلمات از كشور متقابل را اخراج كردهاند. بحرين اعلام كرده است كه در حال محاكمه دو ايراني به اتهام جاسوسي براي جمهوري اسلامي است.
تنش موجود در روابط ايران و بحرين، يكي از كم سابقه ترين تنش ها از زمان استقلال بحرين از ايران است.
جزيره بحرين در نزديك سواحل جنوبي خليج فارس واقع شده و از سال ۲۰۰۲، كه امير اين كشور عنوان پادشاه را براي خود برگزيد، رسما تحت نظام سلطنتي مشروطه اداره شده است.
ايران تا سال ۱۹۷۱ ميلادي نسبت به اين جزيره ادعاي ارضي داشت و آن را بخشي از خاك خود مي دانست.
با نظارت سازمان ملل متحد در اين سال يك نظرسنجي برگزار شد كه ايران بر اساس نتيجه آن استقلال بحرين را به رسميت شناخت.
بحرين از اعضاي شوراي همكاري خليج فارس است و ستاد فرماندهي ناوگان پنجم آمريكا، در منامه، پايتخت اين كشور، مستقر است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر