۱۳۹۰ خرداد ۲, دوشنبه

ادعاي وزارت اطلاعات در مورد دستگيري ۳۰ جاسوس وابسته به سيا

وزارت اطلاعات ايران مي‌گويد كه با شناسايي «شبكه پيچيده جاسوسي و خرابكاري وابسته به سازمان جاسوسي آمريكا»، اين شبكه را متلاشي و «تعداد ۳۰ نفر از جاسوسان آمريكا» را بازداشت كرده است.
در بيانيه‌اي كه روابط عمومي وزارت اطلاعات در اين مورد منتشر كرده است همچنين ادعا شده كه براي فريب سرويس اطلاعاتي آمريكا، ايران تعدادي جاسوس دوجانبه به كار گرفته است و با خنثي كردن تهاجم سنگين اطلاعاتي سازمان اطلاعات مركزي آمريكا، ۴۲ تن از افسران اطلاعاتي و عملياتي آن سازمان در كشورهاي مختلف شناسايي كرده است.
بر اساس اين بيانيه كه روز شنبه در خبرگزاري‌هاي داخلي ايران منتشر شد، بازداشت ۳۰ نفر كه ادعا شده مشغول جاسوسي براي سازمان اطلاعات مركزي آمريكا بوده‌اند، در قالب «رويارويي جانانه نيروهاي زبده و مؤمن وزارت اطلاعات با عوامل سازمان سيا» صورت گرفته و دامنه‌اي از «اقدامات متعدد و متنوع اطلاعاتي، ضد اطلاعاتي و عملياتي» را شامل مي‌شود.
در اين زمينه وزارت اطلاعات ايران مي‌گويد كه «براي كسب اطلاع از ساير اهداف و اقدامات حريف و به منظور ارسال اطلاعات فريب براي آن سرويس، طي عمليات معكوس اطلاعاتي اقدام به دوبل نموندن تعدادي از جاسوساني كه به استخدام سازمان سيا در آمده بودند» كرده است.
وزارت اطلاعات ايران همچنين افزوده است كه «پيرامون عواملي كه ناخواسته و ناآگاهانه به دام جاسوسان آمريكايي افتاده بودند» ضمن فراخواني و مطلع كردن آنها نسبت به خطرات پيش رو، «ارتباط آنها با حريف» قطع شده است.
در اين بيانيه اما اشاره به دوره زماني دستگيري اين افراد نشده است.
دستگاه اطلاعاتي ايران هر از چندي بيانيه‌هاي مشابهي را در مورد بازداشت عوامل مرتبط با سازمان‌هاي جاسوسي بيگانه منتشر مي‌كند اما اين نخستين بار است كه از چنين بازداشت گسترده‌اي در اين زمينه خبر مي‌دهد.
«بهره‌برداري افسران سيا از كنسولگري‌هاي آمريكا»
وزارت اطلاعات ايران همچنين مدعي شده است كه «شبكه پيچيده جاسوسي و خرابكاري» كه توسط مأموران ان وزارتخانه متلاشي شده، توسط «تعداد قابل توجهي از برجسته‌ترين افسران اطلاعاتي عملياتي سازمان سيا» در چند كشور جهان راه‌اندازي شده بود.
اين بيانيه همچنين مدعي است كه اين شبكه «با استفاده از پوشش‌ها و دام‌هاي گوناگون، از قبيل ارائه ويزا، وعده اقامت، اشتغال و تحصيل در خارج از كشور، و نيز با پوشش مراكز كاريابي درصدد فريب عده‌اي از شهروندان، تخليه اطلاعاتي و به جاسوسي واداشتن آنها» بوده است.
وزارت اطلاعات ايران همچنين مي‌گويد كه شبكه مورد ادعايش، «با بهره‌گيري از پايگاه‌هاي متعدد و متنوع اطلاعاتي و نيز با استفاده از سفارتخانه‌ها و كنسولگري‌هاي آمريكا در چندين كشور (به‌ويژه امارات متحده عربي، مالزي و تركيه)» فعاليت داشته است.
دستگاه امنيتي ايران مدعي است كه هدف شبكه مورد ادعايش «جمع‌آوري اطلاعات از مراكز علمي، حوزه‌هاي انرژي هسته‌اي، صنايع هوايي و دفاعي و بيولوژيكي، و گردآوري اطلاعات بسيار ريز پيرامون لوله‌هاي نفت و گاز، شبكه‌هاي برق و مخابرات، فرودگاه‌ها و كمرگات، و امنيت شبكه‌هاي ارتباطي و بانكي» بوده است.
وزارت اطلاعات ايران همچنين مي‌گويد كه جمع‌آوري اين اطلاعات «در راستاي عمليات خرابكارانه سازمان سيا بوده و اين اقدا مخصمانه از حافظه وزارت اطلاعات زدوده نخواهد شد».
ادعاي متلاشي كردن شبكه جاسوسي وابسته به آمريكا در شرايطي صورت مي‌گيرد كه فضاي سياسي ايران همچنان متأثر از اقدام ناكام محمود احمدي‌نژاد براي بركناري حيدر مصلحي از وزارت اطلاعات است.
در هفته‌هاي گذشته تصميم محمود احمدي‌نژاد براي تغيير در مديريت حساس‌ترين وزارتخانه جمهوري اسلامي، با دخالت آيت‌الله خامنه‌اي ناكام ماند و تعلل رئيس دولت دهم در بازگرداندن آقاي مصلحي به كابينه منجر به صدور حكم حكومتي رهبر جمهوري اسلامي شد.
آيت‌الله خامنه‌اي در اين حكم با حمايت از ادامه فعاليت آقاي مصلحي در وزارت اطلاعات تأكيد كرده بود كه بيش از پيش در انجام مأموريت‌هاي مهم داخلي و خارجي اهتمام به خرج دهد و از آقاي مصلحي خواسته بود كه اجازه ندهد «كوچكترين فترت و سستي» در انجام وظايف قانوني آن پيش آيد.
آيت‌الله خامنه‌اي در اسفندماه ۸۸ نيز بازديد شش ساعته‌اي از وزارت اطلاعات داشت كه پس اين بازديد حيدر مصلحي، در يادداشتي در جمع‌بندي اين ديدار از برنامه تهاجمي وزارت اطلاعات در قبال سرويس‌هاي امنيتي خارجي خبر داده بود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر