۱۳۸۹ شهریور ۳, چهارشنبه

خامنه‌اي: هر كس اصول را قبول ندارد از دايره خارج است

رهبر جمهوري اسلامي در يك ديدار سه ساعته ميزبان نمايندگان تشكل‌هاي مختلف دانشجويي بود. وي گفت كه "فرار مغزها" ناشي از وعده‌هاي خارج از كشور است و عملكردهاي متناقض دولت مسئله درجه دو نظام است.
آيت‌الله علي خامنه‌اي با اشاره به اين پرسش كه در شرايط فعلي كشور بايد "سياست وحدت" را پيش گرفت و يا ناخالصي‌ها را از دامن انقلاب زدود گفت: «خالص كردن جامعه با فشار و حركتهاي تند به وجود نمي‌آيد و اسلام نيز كسي را مأمور نكرده است كه اشخاص ضعيف‌الايمان را به بهانه خالص كردن جامعه، از دايره خارج كنند.»
وي افزوند: «بايد دايره مخلصان را هرچه ممكن است گسترده كرد و اين هدف هنگامي محقق مي‌شود كه هركسي، افزايش خلوص را از خود، خانواده، دوستان و همراهان سياسي و اجتماعي آغاز كند.»
رهبر جمهوري اسلامي منظور خود از تأكيد بر وحدت را "اتحاد بر مبناي اصول" خواند و گفت: «با هركسي به همان اندازه كه اصول را قبول دارد متصل و متحديم و هركسي اصول را قبول ندارد طبعاً از اين دايره وحدت خارج است.»
رهبران معترضان در ايران همچنان بر خواسته‌هاي خود تاكيد مي‌كنند
انتقاد از سياست‌هاي فرهنگي دولت‌‌هاي پيشين
آيت‌الله خامنه‌اي تفاوت در مواضع رسمي و غيررسمي خود را تكذيب كرد و اين تصور نادرست خواند و افزود اگر كسي چنين نسبتي دهد "گناه كبيره" مرتكب شده است.
رهبر جمهوري اسلامي با انتقاد از برخي دولت‌هاي گذشته در زمينه سياست‌هاي فرهنگي گفت :«در برخي دولت‌ها زيرساخت‌هاي فرهنگي و اعتقادي تخريب هم شده است.»
دولت محمد خاتمي در طول هشت سال فعاليت خود با انتقادات جدي در زمينه‌ي فرهنگي روبرو بود. رهبر جمهوري اسلامي و اصولگرايان، اصلاح‌طلبان را متهم به "تساهل و تسامح فرهنگي" مي‌كردند. همين اتهام‌ها بود كه عطاالله مهاجراني، وزيرفرهنگ و ارشاد دولت اول خاتمي را مجبور به استعفا كرد.
«فرار مغزها، نتيجه وعده‌هاي خارجي»
رهبر جمهوري اسلامي در مورد فرار مغزهاي از ايران با اشاره به اينكه "برخي عملكردها در خروج بعضي نخبگان تأثير داشته" مدعي شد كه «بيشتر موارد ناشي از وعده‌هايي است كه از خارج مي‌دهند، ضمن اينكه در برخي از اين وعده‌ها، انگيزه معارضه با جمهوري اسلامي هم ديده مي‌شود.»

جامعه ايران شاهد مهاجرت بسياري از دانش‌آموختگان و كارشناسان از كشور است. مهاجرتي كه به باور كارشناسان سالانه ميلياردها دلار خسارت به كشور وارد مي‌كند.
پرونده كوي دانشگاه و دفاع از برخوردهاي انضباطي
حمله لباس‌شخصي‌ها به دانشگاه تهران
آيت‌الله خامنه‌اي درپاسخ به سوال يكي از دانشجويان درباره سرانجام پروند كوي دانشگاه، گفت كه انگيزه لازم در برخي دستگاه‌ها براي همكاري در اين مسئله وجود ندارد و اين يكي از موانع در رسيدگي به اين مسئله است. وي افزود: «روند اين پيگيري كند بوده و آنچنان كه بايد پيش نرفته است اما اين مسئله فراموش نشده و انشاءالله به پيش خواهد رفت.»
وي همچنين به دفاع از برخوردهاي انضباطي با دانشجويان پرداخت و تصريح كرد: «نمي‌شود محيط دانشگاه را كه آماج توطئه‌هاي دشمن است، به حال خود رها كرد و طبعاً مسائل انضباطي لازم است.»
رهبر جمهوري اسلامي مباحث سياسي، معارفي و اجتماعي در صدا و سيما را مناسب ندانست و مدعي شد بايد اين مباحث دردانشگاه‌ها پيگيري شود.
اسفنديار رحيم مشايي؛ مسئله درجه دو
آيت‌الله خامنه‌اي درباره سخنان يكي از دانشجويان در انتقاد از عملكرد نزديكان محمود احمدي‌نژاد در دولت افزود: «من در اين زمينه ورود و قضاوتي نمي‌كنم. البته ممكن است اشكال و ايراد وارد باشد اما بايد مسائل را اصلي - فرعي كرد و مراقب بود كه مسائل درجه دوم، جاي مسائل اصلي و تعيين كننده را نگيرد. »
رهبر جمهوري اسلامي در مورد تجمع چندي پيش جمعي از دانشجويان مقابل مجلس، با اشاره به اينكه در اين مورد اعلام نظر نخواهد كرد افزود: «شعارهاي اكثر تجمع‌كنندگان بد نبود اما برخي شعارهاي تند دادند كه طبعاً اين دانشجويان نيز بايد نقدپذير باشند.»
تجمع حاميان دولت مقابل مجلس
تجمع مورد اشاره رهبر جمهوري اسلامي در جريان تصويب قانوني در مجلس درباره دانشگاه آزاد رخ داد. اين مصوبه به دانشگاه آزاد اجازه مي‌داد كه اموالش را وقف كند و از سوي ديگر، دخالت شوراي عالي انقلاب فرهنگي در تغيير هيات امنا و مديران اين دانشگاه را محدود مي‌‌كرد.
هواداران دولت در تجمعي در مقابل مجلس‌، نمايندگان را متهم كردند كه تحت تاثير عبدالله جاسبي و براي كسب منافع شخصي اين مصوبه را تصويب كرده‌اند. مصوبه مذكور پس از چند روز توسط مجلس ملغي اعلام شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر