۱۳۸۹ مهر ۷, چهارشنبه

چين خواستار روابط تجاري عميق تر با ايران شد

يك روز پس از آن كه دو سناتور آمريكايي خواستار مجازات شركت ملي نفت چين به دليل سرمايه گذاري در ايران شدند، چين اعلام كرد كه خواهان گسترده شدن روابط تجاري خود با جمهوري اسلامي است.

به نوشته خبرگزاري رويترز يكي از اعضاي ارشد شوراي رهبري چين روز چهارشنبه، هفتم مهر، در ديدار با محمود احمدي‌نژاد، رئيس جمهوري  ايران، ضمن ستايش روابط ميان دو كشور علي‌رغم اختلافات پيش آمده بر سر مسئله هسته‌اي ايران، اعلام كرد كه چين خواستار ادامه و حفظ ارتباطات خود در سطح بالا، تداوم مبادلات تجاري در تمام سطوح و همچنين ژرف شدن روابط دو جانبه سياسي ميان دو كشور است.

لي چنگ‌چون، رئيس ارشد تبليغات حزب كمونيست چين همچنين افزود كه دو طرف بايد روابط تجاري و اقتصادي خود را عميق كنند، «با جديت» توافق‌نامه‌ها و قراردادهايي را كه مابين طرفين به امضاء رسيده را اجرايي كنند و همچنين در توسعه زيربناها، ارتباطات، صنعت خودروسازي و راه آهن بكوشند.

رويترز همچنين به نقل از شينهوا، خبرگزاري رسمي چين مي‌نويسد كه اين مقام ارشد خاطر نشان كرده است كه «پكن خواستار آن است تا در خط مشي و استانداردهاي چين براي حل بن‌بست هسته‌اي جمهوري اسلامي مذاكراتي را در پيش بگيرد و نقشي «سازنده» در اين ميان داشته باشد و در همين زمينه علي لاريجاني، رئيس مجلس شوراي اسلامي نيز روز سه شنبه در ديدار با اين عضو شوراي رهبري جمهوري خلق چين گفت: «چين مي‌تواند نقش مهم‌تر و مؤثرتري را در موضوع هسته‌اي ايران ايفا كند.»

اين اظهارات در حالي بيان شده است كه روز گذشته دو سناتور امريكايي در نامه‌اي به هيلاري كلينتون از نقض تحريم‌هاي يك‌جانبه آمريكا از سوي برخي از شركت‌هاي چيني و همچنين شركت ملي نفت چين سخن به ميان آورده خواستار مجازات آن‌ها از سوي ايالات متحده
شدند.

شوراي امنيت سازمان ملل از چهار سال پيش چهار قطعنامه تحريمي عليه جمهوري اسلامي ايران تصويب كرده و از تهران خواسته است تا فعاليت هاي مربوط به غني سازي اورانيوم كه كاربرد دو گانه نظامي و غير نظامي دارد را به حال تعليق در آورد.

ايران اين قطعنامه ها را ناديده گرفته و گفته است كه به فعاليت هاي هسته اي خود ادامه مي دهد. در ماه هاي اخير و پس از تصويب قطعنامه چهارم عليه ايران در ماه ژوئن، آمريكا، اتحاديه اروپا، استراليا، ژاپن و كره جنوبي تحريم هاي يكجانبه اي نيز عليه تهران تصويب كرده اند.

با اين حال پكن اگرچه همسويي خود با تحريم‌هاي شوراي امنيت عليه ايران را اعلام كرده است، اما همواره تحريم‌هاي يك‌جانبه ايالات متحده و اتحاديه اروپا عليه ايران را مورد انتقاد قرار داده است و به نوشته خبرگزاري‌ها همچنان به رابطه تجاري خود با جمهوري اسلامي و سرمايه‌گذاري در حوزه نفت ايران ادامه مي‌دهد.

چين كه پس از ايالات متحده بزرگترين مصرف كننده نفت در جهان به شمار مي‌رود، مهم‌ترين متقاضي نفت خام ايران است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر