۱۳۸۹ مهر ۷, چهارشنبه

معاون اول رئيس‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جمهور: ايران صادركننده بنزين شد

خبر آنلاين : درحالي آمريكا تحريم صادرات بنزين به ايران را تشديد كرده است كه معاون اول رئيس جمهور از صادرات قريب الوقوع 3 كشتي حاوي بنزين توسط ايران به ديگر كشورها خبر داد.
براين اساس ايران به زودي به صادركننده بنزين بدل خواهد شد كه تا پيش از پاشنه آشيل خواندن بنزين براي ايران از سوي غربي ها روزانه بيش از 20 ميليون ليتر بنزين وارد كشور مي شد و قرار بود تا سال 91 ايران از واردات بنزين بي نياز شود.
اين در حالي است كه با شدت تحريم ها عليه ايران و مبادرت برخي از كشورها از فروش بنزين به كشور مسوولان نفتي با استفاده از واحدهاي پتروشييمي توليد بنزين كشور را تا مرز 5/66 ميليون ليتر در روز افزايش دادند و روزدتر از زمان وعده شده ايران از واردات بنزين بي نياز شد وبه اذعان معاون اول رئيس جمهور ايران بزودي به صادركننده بنزين بدل خواهدشد.
در چنين شرايطي مسوولان نفتي كشور از افزايش تمايل صادرات بنزين به ايران از سوي كشورهايي خبر مي دهند كه تا پيش از اين با بهانه هايي چون تحريم و بالا بودن ريسك اقتصادي صادرات به ايران سعي داشتند قيمت محموله بنزين صادراتي به ايران را روز به روز افزايش دهند.
تا جاييكه بارها در خبرها اعلام شده بود كشورهايي چون تركيه و ونزوئلا بنزين صادراتي به ايران را با قيمتي فراتر از قيمت فوب خليج فارس بفروش مي رسانند.
در اين راستا پيشتر خبرگزاري رويترز در گزارشي با عنوان افزايش صادرات بنزين تركيه به ايران به ميزان صادرات بنزين اين كشور به ايران اشاره و تاكيد كرده طي ماه ژوئن 138 هزار تن بنزين به ايران صادرشده و ايران در برابر اين حجم واردات 121.8 ميليون دلار پرداخت كرده است كه به ازاي هر تن 878 دلار مي شود.
اگرچه اين خبر تا كنون از سوي هيچ يك از منابع رسمي تركيه و ايران تاييد نشد اما در صورت صحيح بودن اين اطلاعات ايران هر تن بنزين تركيه را 174 هزار و 279 تومان بيش از رقم جهاني خريداري كرده است.
طي ماه ژوئن ميانگين قيمت هر ليتر بنزين 520 تومان بوده در حاليه ايران بنابر اطلاعات رويترز هر ليتربنزين از تركيه را 649 تومان وارد كرده است.براساس اين گزارش هرتن بنزين معادل 1351 ليتر است كه در اينصورت هر ليتر بنزين از تركيه حدود 649 تومان يعني بيش از 129 تومان گرانتر از قيمت فوب خليج فارس وارد كشور شده است.
از سويي ديگر ، پيش از اين روزانه 44 ميليون ليتر بنزين در كشور توليد مي شد و ايران ناچار بود براي تامين نياز كشور روزانه بيش از 20 ميليون ليتر بنزين وارد كند كه اين امر به گفته ميركاظمي وزير نفت از يكماه پيش تاكنون متوقف شده و مقدار اندكي بنزين كه اين روزها وارد كشور مي شود مربوط به سفارش ماه هاي گذشته ايران بوده است.
البته ميركاظمي تاكيد دارد:امكان سفارش جديد براي واردات بنزين وجود دارد اما قطعا اگر وارادتي نيز صورت بگيرد تنها براي ذخيره سازي استراتژيك اين فراورده خواهد بود در غير اينصورت براي تامين نياز روزانه كشور ديگر نيازي به واردات اين فراورده نخواهد بود.
در حال حاضر ايران 22 ميليون ليتر بنزين خود را از محل توليد بنزين از مجتمع هاي پتروشيمي و افزايش توليد در برخي از پالايشگاه هاي خود تامين مي كند.
براساس گزارش هاي منتشر شده تا كنون طرح توليد بنزين سوپر در شش مجتمع پتروشيمي كشور آغاز شده و در حال حاضر روزانه 6 ميليون ليتر بنزين سوپر در پتروشيمي نوري (برزويه) توليد مي‌شود.
براساس اين گزارش، توليد بنزين در مجتمع پتروشيمي برزويه تا سه هفته آينده به 7 ميليون ليتر در روز افزايش خواهد يافت.همچنين هم اكنون روزانه كمتر از يك ميليون ليتر بنزين در پتروشيمي جم نيز توليد مي‌شود.
براساس اظهارات پيشين وزير نفت ، در مجموع امكان توليد بنزين به صورت همزمان در شش مجتمع پتروشيمي اراك، بوعلي سينا، اميركبير، بندر امام خميني(ره) ، برزويه و جم فراهم شده است.
به گفته ميركاظمي ، با توليد بنزين سوپر در اين مجتمع‌هاي پتروشيمي و اختلاط آن با بنزين توليدي پالايشگاه‌هاي نفت در مجموع ظرفيت توليد بنزين ايران به5/66 ميليون ليتر در روز افزايش يافته است.
براين اساس گفته مي شود تا پايان اسفندماه سالجاري و راه اندازي چند طرح بنزين سازي در پالايشگاه هاي داخلي حدود 7/17 ميليون ليتر به ظرفيت توليد بنزين در پالايشگاه‌هاي نفت اضافه مي‌شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر