۱۳۸۹ مهر ۷, چهارشنبه

ورود سوال برانگيز سنگ قبرهاي چيني؛ وزير بازرگاني از مجلس اخطار گرفت

نايب رئيس كميسيون برنامه و بودجه مجلس گفت: در شرايطي كه از سوي برخي كشورها در تحريم اقتصادي به سر مي‌بريم كالاهاي غيرضروري مانند سنگ قبرهاي چيني وارد كشور شده كه در همين باره مجلس به وزير بازرگاني اخطار داده است.
موسي‌الرضا ثروتي در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاي باشگاه خبري فارس«توانا»، در خصوص تأثير تحريم‌ها عليه جمهوري اسلامي ايران، اظهار داشت: در اين‌باره ‌مهم‌ترين مسأله حفظ استقلال اقتصادي و خودكفايي در زمينه‌هاي مواد غذايي و نياز‌هاي اساسي است.
وي كشور را در زمينه‌ توليد مواد غذايي خودكفا دانست و گفت: جمهوري اسلامي ايران كشوري با سابقه اندك نبوده و توانسته تحريم‌ها، جنگ‌ها و قحطي‌هاي مختلف را پشت سر بگذارد.
ثروتي با اشاره به هشت سال دفاع مقدس به عنوان جنگي كه تمام دنيا براي شكست ايران متحد شده‌ بودند، خاطر نشان كرد: تمام دنيا موفق به شكست ايران در هشت سال دفاع مقدس نشدند ولي اين به منزله‌‌ي عدم آسيب به كشور نيست.
وي ادامه داد: در صورتي كه جنگ بر كشور تحميل نمي‌شد مي‌توانستيم مراحل رشد و توسعه را بيشتر طي كرده و هزينه‌هاي كشور به جاي جنگ صرف عمران و آباداني ‌مي‌شد.
نماينده بجنورد و جاجرم در مجلس با بيان اينكه تحريم در كوتاه مدت ممكن است اثرات جانبي داشته باشد، تصريح كرد: در اوايل تحريم امكان افزايش هزينه‌هاي خريد تعدادي از قطعات صنعتي و نيز هزينه‌‌هاي حمل ‌و نقل وجود دارد.
عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس گفت: مبادلات تجاري كشور‌هاي تحريم كننده ايران نسبت به قبل از تحريم با كشور ما بيشتر شده و اين نشان دهنده نياز اين كشور‌ها به انجام معاملات تجاري و بازرگاني با ايران است.
وي واردات كالا به كشور را 70 ميليارد دلار در سال خواند و گفت: بخشي از اين واردات از كشور‌هاي آمريكايي و اروپايي بوده و شركت‌هاي اين كشور‌ها به دنبال حفظ بازار خود در ايران هستند.
ثروتي با اشاره به گذر كشور از شرايط تحريم دوران دفاع مقدس، گفت: كشور در حال حاضر شرايط بسيار مناسب‌تري نسبت به دوران دفاع مقدس دارد؛ تحريم‌ها اثر چنداني بر كشور نخواهد داشت و موجب استقلال كشور است.
نماينده بجنورد در خصوص راهكار‌هاي عبور از تحريم سيستم بانكي، اظهار داشت: دولت براي عبور از تحريم سيستم بانكي تدابير و راه‌كار‌هايي انديشيده و گزارش اين كار را به مقام معظم رهبري تحويل داده‌‌ است.
وي با بيان اينكه برخي كشورهاي اروپايي و آمريكايي كه تحريم كننده ايران هستند، خود به تنهايي تمام دنيا به حساب نمي‌آيند، گفت: ايران با برقراري ارتباط با سيار كشور‌هاي دنيا‌ امور بانكي، كشتي‌راني،‌ واردات، صادرات و تمامي فعاليت‌هاي خود را انجام مي‌دهد.
ثروتي در خصوص واردات بي‌رويه كالا و ارز و راهكار‌هاي جلوگيري از واردات بي‌رويه كالا، اظهار داشت: علاوه ‌بر 70 ميليارد دلار واردات كالا از مبادي رسمي به داخل كشور، سالانه 20 ميليارد دلار كالا به صورت قاچاق وارد كشور مي‌شود كه حجم ورودي كالا به كشور به 90 ميليارد دلار در سال مي‌رسد.
وي با اشاره به اخطار مجلس به وزير بازرگاني به دليل واردات بي‌رويه كالا، تأكيد كرد: مجلس به دليل باز شدن مرزها و واردات بي‌رويه كالا مخصوصاً كالاهايي كه خيلي مورد نياز جامعه نيست، به وزير بازرگاني اخطار داد.
عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به ورود برخي كالاها غير ضروري به كشور نظير سنگ قبر چيني، ظروف و اسباب‌بازي‌هاي وارداتي و از اين قبيل، تأكيد كرد: اينگونه كالا‌ها مناسب نبوده و از طريق مناطق آزادي مانند چابهار، كيش، قشم و بندر انزلي وارد كشور شده و موجب خروج از كشور مي‌شود.
ثروتي با بيان اينكه دلار‌هاي نفتي هنگام تبديل به ريال در كشور ايجاد تورم مي‌كند، تصريح كرد: تصور بنده بر اين است كه دولت به همين دليل اقدام به واردات كرده و با صادرات ارز و واردات جنس به كشور در صدد جلوگيري از ايجاد تورم در كشور است.
نماينده بجنورد ادامه داد: دولت نام اين عمل خود را كنترل تورم مي‌نامد در صورتي كه واردات بي‌رويه كالا آسيب جدي به زيرساخت‌ها،‌ توليد و اشتغال كشور وارد مي‌كند.
وي با اشاره به ممنوعيت ورود 539 قلم كالا از سوي وزير كشاورزي به كشور، عنوان‌كرد: چرا اين كالا‌ها در گذشته از سوي مسئولان ممنوع‌الورود اعلام نشده است اما بعد از تذكر رهبر به مجلس دولت اقدام به اين كار كرد؟
نايب رئيس كميسيون برنامه‌ و بودجه مجلس تأكيد كرد: دولت بايد از ورود كالاهايي كه مشابه آن در داخل كشور توليد مي‌شود ممانعت به عمل آورد.
ثروتي هماهنگي بين وزرا را بسيار مهم دانست و خاطرنشان كرد: دولت بايد با برنامه‌‌ريزي مشخص وزراي خود را هماهنگ كرده تا چنين مشكلاتي به وجود نيايد و از رسانه‌اي شدن اين گونه مباحث جلوگيري بعمل آيد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر