۱۳۹۰ مهر ۳۰, شنبه

کارشناسان روسی نگران حمله‌ی نظامی آمریکا به ایران



در صورت حمله نظامی آمریکا به جمهوری اسلامی روسیه چه خواهد کرد؟

تحلیل‌گران نظامی و سیاسی روسیه، در پی متهم شدن جمهوری اسلامی به طراحی ترور سفیر عربستان سعودی، احتمال گزینه‌ی نظامی آمریکا علیه ایران را مطرح می‌کنند. اما مقام‌های روسیه و رسانه‌های این کشور چه می‌گویند؟

باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد، همه‌ی گزینه‌ها علیه ایران را مورد بررسی قرار می‌دهد. خانم دایان فاین‌ستاین، رئیس کمیته اطلاعاتی سنای آمریکا نیز از قرار گرفتن آمریکا و ایران در "مسیر تصادم"  سخن گفت. علی‌اکبرصالحی، وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی در واکنش به این تهدیدها گفته است:«اگر آن‌ها قدرت سیلی زدن دارند، ما چنان مشتی می‌زنیم که نتوانند سر بلند کنند».

مقام‌های روسیه تاکنون واکنش رسمی در قبال اتهام آمریکا علیه ایران نشان نداده‌اند. گوزل خدایبردیوا، روزنامه‌نگار مقیم مسکو به دویچه وله می‌گوید، از آنجا که موضع رسمی روسیه دراین‌باره اعلام نشده، روزنامه‌های روسیه تاکنون محتاطانه فقط به درج خبرهایی با استناد به مقام‌های رسمی بسنده کرده‌ا‌ند.

کارشناس نظامی: ایران بازنده‌ی جنگ خواهد بود

 اما کارشناسان نظامی و سیاسی روسیه، حمله نظامی آمریکا به جمهوری اسلامی را ناممکن نمی‌دانند.  پاول فلگن‌هاور، Pavel Felgenhauer تحلیل‌گر نظامی روس می‌گوید، احتمال ضربه‌ی نظامی محدود آمریکا علیه ایران وجود دارد. وی در گفتگو با دویچه وله تاکید می‌کند: «ایران توان دفاع در مقابل هواپیماهای جنگی آمریکا را نخواهد داشت، اما در صورت حملات تلافی جویانه قادراست با راکت‌های‌های خود ضرباتی را به پایگاه‌های نظامی آمریکا در خلیج فارس وارد کند. در نتیجه، ما شاهد یک جنگ دیگر در خلیج فارس خواهیم بود که سبب افزایش قیمت نفت می‌شود و این به نفع روسیه خواهد بود». 
پاول فلگن‌هاور کارشناس نظامی روس: احتمال ضربه نظامی محدود وجود دارد.

این کارشناس نظامی روس ادامه‌ی چنین وضعی را به ضرر ایران می‌داند و پیش‌بینی می‌کند که آمریکا نیروی دریایی و هوایی ایران را ساقط خواهد کرد و در نهایت جمهوری اسلامی بازنده‌ی این جنگ خواهد بود.

"روسیه بی‌طرف خواهد بود"

فلگن‌هاورهمچنین اشاره می‌کند: «ما با ایران مرز زمینی نداریم، اما از طریق دریای خزر همسایه هستیم. با این‌همه روسیه در صورت حمله‌ی نظامی آمریکا موضع بی‌طرفانه‌ای اتخاذ خواهد کرد. درعین‌حال افکار عمومی روسیه دیدگاه ضدآمریکایی دارد و با آن مخالفت خواهد کرد و رسانه‌های این کشور نیز به حمایت از ایران آمریکا را مورد انتقاد خواهند کرد».

این کارشناس یادآور می‌شود: «ما چنین تجربه‌ای را در خصوص مسئله‌ی لیبی داشتیم و افکار عمومی روسیه و رسانه‌های ما از قذافی علیه "امپریالیزم آمریکا" حمایت کردند و هنوز هم می‌کنند. ما در این رابطه شاهد بودیم که رسانه‌ها و افکار عمومی روسیه شدیدا بر ضدآمریکا موضع گرفتند، گرچه آمریکا نقش فعالی هم در سرنگونی قذافی برعهده نگرفته بود».

گسترش احتمالی جنگ به خاک متحدین آمریکا در منطقه

 آژدار قوردف،Ajdar Girdow یکی از ناشران مجله‌ی مسائل ملی-استراتژیک، ارگان "انستیتوی تحقیقات استراتژیک وابسته به نهاد ریاست جمهوری روسیه" است. آقای قورداف به دویچه وله می‌گوید: «من حقوق‌دان هستم و معتقدم هرگونه اتهامی که زده می‌شود، باید ثابت شود. مثلا در جریان میکونوس برلین، دادگاه‌ آلمان ثابت کرد که رهبران ایران در ترور دست داشتند و حتی اگرچنین مسئله‌ای ثابت شود، تنها بخشی از حاکمیت که در این مسئله دست داشتند، مقصرهستند».
به‌نظر این کارشناس، گزینه‌ی نظامی آمریکا مغایر با قوانین بین‌المللی وآمریکا خواهد بود. وی می‌گوید: «بروز جنگ میان آمریکا و ایران ثبات منطقه را به خطر خواهد انداخت. ایران جنگ را به کشورهای همسایه متحد آمریکا از جمله جمهوری آذربایجان، ترکیه، افغانستان، عراق و کشورهای حوزه خلیج فارس خواهد کشاند».

 
آیا آمریکا خواهد توانست میان تهران و مسکو شکاف ایجاد کند؟

قورداف هم بر این باور است که دولت روسیه واکنش شدیدی علیه "گزینه نظامی" آمریکا علیه ایران نشان نخواهد داد، اما مردم روسیه ضد آمریکایی هستند و طرف ایران را خواهند گرفت.

ایران بدترین همسایه جنوبی روسیه!

یوگنی ساتانوفسکی، Jewgeni Satanowski رئیس "انستیتو مطالعات خاورمیانه" در مسکو می‌گوید:« براساس اطلاعات آمریکائی‌ها، ایران قراربود سفارتخانه‌‌ی اسرائیل را هم منفجرکند. اما اکنون بیشتر ترور سفیر عربستان مطرح می‌شود.»

این کارشناس نقش ایران را در منطقه منفی ارزیابی می‌کند و می‌افزاید: «ایران بدترین همسایه‌ی جنوبی روسیه است و فقط مشکل می‌آفریند».
 
ساتانوفسکی اضافه می‌کند: «اوباما، جورج بوش نیست و آمادگی یک جنگ طولانی با ایران را ندارد. اما این امکان وجود دارد که حتی او هم در آستانه‌ی انتخابات، برای کسب آرای آمریکائی‌ها دست به یک اقدام نظامی بزند».

موضع رسمی روسیه در صورت انتخاب گزینه نظامی آمریکا علیه ایران، به نظر ساتانوفسکی به ظاهر انتقاد شدید از غرب و آمریکا خواهد بود. اما او معتقد است که «روسیه از مشکل اتمی ایران هم نجات پیدا می‌کند».

تلاش آمریکا برای قانع کردن روسیه

 رسانه‌های روسیه گزارش می‌دهند مسکو نگران اوضاع کنونی است و مقام‌های روسی اطلاعات کامل‌تری را درباره‌ی اقدامات ایران در آمریکا درخواست کرده‌اند. به‌گزارش روزنامه‌های چاپ مسکو، گروهی‌ از متخصصین آمریکایی راهی روسیه شده‌اند تا درباره‌ی جزئیات "توطئه" ایران به روسیه توضیح بیشتری بدهند.
کارشناسان روس، در تماس با دویچه وله تاکید کرده‌اند که حمله‌ی احتمالی آمریکا به ایران به‌عنوان کشوری که از طریق دریای خزر با روسیه همسایه است، روسیه را بیشتر از هر کشور دیگری تحت تاثیر قرار خواهد داد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر