۱۳۹۰ مهر ۳۰, شنبه

تا سال آینده، ۱۰ دانشگاه تک جنسیتی راه‌اندازی می‌شود

کلاس درس در دانشگاه الزهرا، دانشگاهی در تهران ویژه دختران
غلامعلی نادری، مدیر کل آموزش‌های آزاد و غیرانتفاعی وزارت علوم می‌گوید که تا سال آینده ۱۰ دانشگاه «تک جنسیتی» در مراکز استان‌های ایران راه‌اندازی می‌شود.
آقای نادری به خبرگزاری مهر گفته است که هم‌اکنون پنج موسسه تک‌جنسیتی در مراکز استان‌ها فعالیت می‌کنند که از این تعداد دو موسسه رفاه و ابرار در تهران، موسسه طلوع مهر در قم، موسسه رسام در کرج و موسسه فردوسی طوسی در مشهد فعال هستند.

به گفته آقای نادری از این تعداد هم تنها موسسه طلوع مهر در قم مخصوص دانشجویان پسر و مابقی برای دانشجویان دختر در نظر گرفته شده است.

مدیر کل آموزش‌های آزاد و غیرانتفاعی وزارت علوم در تشریح جزئیات راه‌اندازی موسسات تک جنسیتی جدید گفته است: درخواست‌هایی که به دفتر آموزش‌های آزاد و غیرانتفاعی وزارت علوم برای راه‌اندازی دانشگاه تک جنسیتی ارسال شده از ارومیه، شیراز، خوزستان، کرمانشاه، زنجان، گلستان و ساری است.

او همچنین گفته است که احتمالا در جلسه آینده شورای گسترش وزارت علوم، موضوع دریافت مجوز دو موسسه تک جنسیتی برای دختران در تبریز و زاهدان و یک موسسه تک جنسیتی برای پسران در کرج نیز بررسی می‌شود.

به گفته این مقام مسئول در حال حاضر، راه‌اندازی موسسات در مراکز استان‌ها، در اولویت است و زمانی که مراکز تکمیل شدند بر اساس سیاست وزارت علوم ممکن است موسساتی هم در شهرستان‌ها دایر شود.

پیشتر و در اسفندماه سال ۱۳۸۸ وزارت علوم، مجوز تاسیس چهار دانشگاه تک جنسیتی در تهران و شهرستان‌ها را صادر کرده و غلامرضا خواجه سروری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم تیرماه ۱۳۹۰ از درخواست تاسیس دانشگاه تک جنسیتی در همه استان‌های کشور خبر داده بود.

آقای نادری نیز در همان زمان به رسانه‌ها گفته بود که درخواست ایجاد دانشگاه تک جنسیتی در اصفهان، کرمان، تبریز، ساری، قم، زاهدان و کرمانشاه در دست بررسی است.

طرح تغییر ترکیب و تفکیک جنسیتی در مراکز آموزش و پرورش و به‌ویژه دانشگاه‌ها ازجمله موضوعاتی است که در دولت‌های نهم و دهم به ریاست محمود احمدی‌نژاد مطرح شد و پس از رویدادهای انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۸، و تاکید آیت‌الله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی بر «اسلامی شدن مراکز آموزشی» وارد فاز اجرایی شد.

با آنکه این طرح مخالفان بسیاری داشت و حتی محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری ایران نیز نسبت به اجرای این طرح اعتراض کرد اما در آستانه سال تحصیلی جدید وزارت علوم اعلام کرد که برنامه طرح تفکیک جنسیتی را از مهرماه در برخی دانشگاه‌های کشور اجرا می‌کند.

در همین رابطه، روزنامه شرق در شماره ۱۶ مردادخود نوشته بود که دانشگاه‌های تهران، امیرکبیر، اصفهان، محقق اردبیلی، زابل، هنر شیراز، سهند تبریز و صنعت نفت تهران ازجمله ۲۰ دانشگاهی هستند که قرار است برای نخستین بار در بیش از ۴۰ رشته تحصیلی به‌صورت تک جنسیتی دانشجو بپذیرند.

اما شروع سال تحصیلی و انتشار تصاویری از برگه‌های ثبت نام دانشجویان و برنامه‌های درسی آنها در برخی رسانه‌ها، نشان از از آن داشت که وزارت علوم در اجرای طرح جداسازی جنسیتی دانشگاه‌ها جدیت داشته است.

در روزهای نخستین سال تحصیلی جدید، همزمان با آغاز ثبت نام دانشگاه‌ها، دانشجویان دانشگاه علامه طباطبائی از جداسازی جنسیتی تمامی کلاس‌های درسی عمومی و تخصصی خود خبر دادند و روزنامه شرق نیز از جداسازی جنسیتی در دانشگاه‌های امیرکبیر تهران و یزد خبر داد.

ادامه این روند موجب برپایی تجمعات اعتراضی توسط دانشجوهای دانشگاه‌های ایران از جمله دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه کردستان، دانشگاه شهر کرد، دانشگاه یزد و سپس دانشجویان دانشگاه زنجان و دانشگاه علم و صنعت  شد.

پیشتر و در مرداد ماه ۱۳۹۰، گروهی از استادان دانشگاه علم و صنعت با نوشتن نامه‌ای خطاب به علی لاریجانی، رئیس مجلس، نسبت به «پیامدهای اجتماعی» حذف فرصت ورود دختران به این دانشگاه «به دلیل جنسیتی» هشدار داده‌ بودند.

برخی معتقد هستند که در حال حاضر امکانات برای جداسازی دختران از پسران در دانشگاه‌های فعلی وجود ندارد چرا که استاد، کارگاه و آزمایشگاه به اندازه کافی وجود ندارد تا این جداسازی جنبه عملی پیدا کند.

برخی نیز می‌گویند که جداسازی دختر و پسر در دانشگاه‌ها مفهومی ندارد زیرا این دو جنس در جامعه باید در کنار یکدیگر کار کنند و همان رابطه‌ای که در جامعه میان زن و مرد حاکم است در دانشگاه‌ها نیز وجود داشته باشد.

شماری هم معتقد هستند که زن و مرد باید بتوانند در تمام عرصه‌ها در کنار هم باشد تا با همکاری و هم‌فکری هم در تمامی فضاهای اجتماعی جامعه را در کمال آرامش اداره کنند.

چیزی که موافقان طرح آن را قبول ندارند و معتقد هستند که تجربه محیط‌‌های دانشگاهی که اختلاط جنسیتی ندارند نشان داده که ارتقای علمی و سطح دانش در این دانشگاه‌ها بهتر و بالاتر است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر