گزارشها از ايران حاكي از ادامه اعتراضهاي صنفي كارگران در ايران در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق معوقهشان است.
بر اساس اين گزارشها، شماري از كارگران كارخانه لاستيك البرز در مقابل دفتر رياست جمهوري، شماري از كارگران در مقابل اداره صنايع و معادن در شيراز و تعدادي از كارگران شركت ذوب آهن اصفهان در مقابل مجلس دست به تجمع زدهاند.
يكي از كارگران كارخانه لاستيك البرز شركت كننده در تجمع كارگران اين واحد صنعتي در مقابل دفتر رياست جمهوري، در گفت و گو با راديو فردا، شمار تجمع كنندگان را حدود ۸۰۰ نفر ذكر كرد و گفت: «كارگران خواستار دريافت ۹ ماه حقوق معوقه خود و خواستار تعيين تكليف وضعيت كارخانه لاستيك البرز بودند.»
كارخانه لاستيك البرز پس از واگذاري به بخش خصوصي با مشكلات اقتصادي مواجه شد و از واحدي سود ده به واحدي زيانده تبديل شد و از آن پس حقوق حدود ۱۳۰۰ كارگر اين واحد صنعتي با تاخيرهاي فراوان پرداخت شده است.
اين كارگر اشاره كرد كه پس از پايان تعطيلات نوروزي به كارگران لاستيك البرز گفته شده بود اين كارخانه در اين مدت تعطيل است تا بودجه لازم براي راهاندازي مجدد آن و خريد مواد اوليه فراهم شود و يا واگذارياش به بانك سپه به سرانجام برسد.
بر اساس اين گزارش، اما در اين مدت هيچيك از وعدههاي مسئولان تحقق نيافت و كارگران تصميم به تجمع در مقابل دفتر رياست جمهوري گرفتند.
اين كارگر گفت كه مسئولان دفتر رياست جمهوري به ۸۰۰ كارگر تجمع كننده قول دادند كه تا روز دوشنبه، مبلغ ۲۸ ميليارد تومان براي راه اندازي مجدد كارخانه لاستيك البرز در هفته آينده اختصاص يابد و يك ماه و نيم از حقوق معوقهشان نيز پرداخت شود.
به گفته اين كارگر، مسئولان همچنين وعده دادهاند كه مالكيت كارخانه لاستيك البرز به بانك سپه واگذار خواهد شد.
وي افزود كه اگر وعدههاي مسئولان تحقق نيابد، كارگران دوباره دست به برگزاري تجمع اعتراضي خواهند زد.
تجمع اعتراضي صدها كارگر كارخانه لاستيك البرز در مقابل دفتر رياست جمهوري در شرايطي صورت گرفت كه مجتبي زارعي، معاون وزير كار و امور اجتماعي، به وبسايت خبرآنلاين گفته است كه در يك سال گذشته حتي كارگران يك واحد توليدي كاري نكردهاند كه ترك كار جلوه كند.
جوانمير مرادي، رئيس انجمن صنفي كارگران برق و فلز كار كرمانشاه، با رد اين سخنان، به اعتراضهاي متعدد كارگران در خارج از كارخانههايشان در يك سال گذشته اشاره ميكند و در مورد انكار اين حركتهاي اعتراضي از سوي معاون وزير كار و امور اجتماعي به راديو فردا ميگويد: «وقتي خبرهاي مربوط به كارگراني كه چند حقوق خود را دريافت نكردهاند، دست به اعتصاب ميزنند و در عين حال، با مشكلاتي مانند اخراج و بازداشت مواجه ميشوند، كتمان بشود، همين سخنان را ميتوان از معاون وزير كار هم شنيد، زيرا اگر قرار باشد كه مسئولان به اين پرسشها كه چرا كارگران به خاطر اعتراض، اخراج يا بازداشت ميشوند، پاسخ دهند، به نوبه خود، وقوع اعتصاب در كارخانهها را تاييد كردهاند. پس انكار اين اعتصابها، در واقع راهي براي پاسخ ندادن به دلايل اين برخوردها است.»
در اين ميان، يكي از شهروندان شيرازي به راديو فردا گفت كه حدود ۱۰۰ نفر از كارگران همراه با خانوادههايشان روز يكشنبه در مقابل اداره صنايع و معادن شيراز تجمع كردند و خواستار دريافت شش ماه حقوق معوقه خود شدند.
خبرگزاريهاي ايسنا و مهر نيز گزارش دادند كه جمعي از كارگران شركت ذوبآهن اصفهان صبح روز يكشنبه براي اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و دستمزدشان، در مقابل ساختمان مجلس شوراي اسلامي در تهران تجمع كردند.
اعتراض هاي صنفي كارگري در شهرهاي گوناگون ايران در چند ماه گذشته افزايش يافته است. در اكثر اين اعتراضها، كارگران خواستار دريافت حقوق معوقه خود ميشوند كه در برخي موارد تا دو سال به تعويق افتاده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر