۱۳۹۰ مرداد ۹, یکشنبه

کمک ۶ میلیارد دلاری ایران به حکومت اسد


میهن ـ علی مهتدی: خبرگزاری رویترز به نقل از یک روزنامه فرانسوی فاش کرد که جمهوری اسلامی قرار است مبلغی نزدیک به شش میلیارد دلار به حکومت بشار اسد کمک مالی کند. روزنامه فرانسوی لز اکو، متخصص در امور تجاری با استناد به گزارش محرمانه ای از یک اتاق فکر ایرانی وابسته به بیت رهبری فاش کرد که ایران به زودی ۸/۵ میلیارد دلار به سوریه کمک مالی خواهد کرد که یک و نیم میلیارد از این مبلغ به شکل یک قرض فوری در اختیار دمشق قرار خواهد گرفت.
تحریم های بین المللی گسترده علیه دولت بشار اسد باعث شده تا بسیاری از بانک ها و شرکت های سوری تحت فشار شدید قرار بگیرند و در عین حال آمریکا و فرانسه تلاش دارند تا تحریم ها را گسترش داده و قطعنامه ای علیه سوریه در شورای امنیت تصویب کنند.
هم پیمانی استراتژیک میان تهران و دمشق، پس از انقلاب اسلامی باعث شده تا ایران همواره در نقش حامی مالی حکومت سوریه، کمک های شایان توجهی را به این کشور ارائه دهد. تحلیلگران لبنانی می گویند، اعزام سالیانه ده ها هزار زائر ایرانی به سوریه یکی از منابع اصلی درآمدزایی برای دولت سوریه است. در کنار آن شرکت های مختلف ایران و در راس آنها ایران خودرو نیز شعبه هایی در سوریه افتتاح کرده اند که این امر منبع درآمد مالی بالایی برای دولت بشار اسد است.
این در حالیست که به گزارش رسانه ها، رکود اقتصادی سنگینی بر سوریه حاکم است و لیره این کشور با سقوطی چشمگیر مواجه شده، بطوریکه هر دلار آمریکا اکنون ۵۳ لیره خرید و فروش می شود در حالیکه نرخ آن قبل از شروع اعتراضات مردمی، ۴۶ لیره بود.
علاوه بر آن سوریه از نظر نظامی نیز هم پیمانی استراتژیکی با تهران داشته و از کمک های تسلیحاتی و نظامی ایران استفاده می کند. منابع آمریکایی گفته اند که سپاه پاسداران ایران ظرف چهار ماه گذشته و از شروع انتفاضه مردمی در سوریه، سلاح هایی مخصوص مقابله با شورش خیابانی در اختیار سوریه قرار داده و فرماندهان سپاه برای مشاوره و ارائه آموزش به نیروهای سوری، به این کشور سفر کرده اند.

چهار روز قبل، دولت قبرس اعلام کرد که یک محموله سلاح قاچاق ایرانی که به مقصد دمشق ارسال شده بود را توقیف کرده است. این محموله سلاح دو روز پس از توقیف منفجر شده و باعث شد تا بزرگ ترین فاجعه نظامی در قبرس ظرف چهل سال گذشته رخ دهد، بطوریکه دوازده نفر از جمله فرمانده نیروی دریایی قبرس و فرمانده گارد ملی این کشور جان خود را از دست داده و پیامدهای آن باعث استعفای وزیر دفاع قبرس شد.

تظاهرات مردمی به دمشق رسید
در همین حال، تظاهرات مردمی در سوریه چهار ماه پس از شروع، سرانجام به دمشق رسید. روز جمعه، همزمان با تظاهرات میلیونی در شهرهای حمص و حماه، خیابان های مختلف دمشق نیز شاهد تجمع اعتراضی مردم بود.
الشرق الاوسط به نقل از فعالان سوری اعلام کرد که در نتیجه تظاهرات گسترده روز جمعه در دمشق و دیگر نقاط سوریه، ۳۲ نفر جان خود را از دست دادند که نیمی از آنها در دمشق کشته شدند.
ولید البنی از رهبران اپوزیسیون سوریه در مصاحبه با رویترز گفت که خشونت نیروهای حکومتی در دمشق به اندازه ای زیاد بود که کنفرانس اپوزیسیون این کشور برای بررسی اصلاحاتی که دولت اسد پیشنهاد داده بود، تعطیل شد و ۱۴ نفر در برابر درب محل برگزاری کنفرانس، به ضرب گلوله نیروهای امنیتی کشته شدند.
با این حال البنی اعلام کرد که قرار است شخصیت های اپوزیسیون و فعالان سیاسی سوری، کنفرانس مجزایی را روز شنبه در استانبول برگزار کنند؛ چرا که نیروهای امنیتی هشدار داده اند از هر گونه تجمع و نشستی جلوگیری خواهند کرد.

بشار اسد رییس جمهور سوریه که با بزرگ ترین چالش حزب بعث ظرف چهل سال حکومت این حزب مواجه است، تلاش دارد تا از گسترش تظاهرات مردمی که از ماه مارس گذشته شروع شده، جلوگیری کند، ولی علیرغم کشته شدن ۱۴۰۰ نفر ظرف چهار ماه گذشته، دامنه این تظاهرات روز به روز گسترده تر شده تا سرانجام به دمشق رسیده است.
رامی عبدالرحمن رییس مرکز حقوق بشر سوریه می گوید تظاهرات روز جمعه در شهرهای مختلف سوریه، بزرگ ترین تجمع مردمی و سخت ترین چالش پیش روی حکومت ظرف چند ماه گذشته بود و نحوه برخورد دولت اسد با آن، نشان داد که امیدی به اصلاحات وجود نداشته و این حکومت محکوم به سقوط است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر