۱۳۹۰ مرداد ۹, یکشنبه

خبرهای ناخوانده ۲۰

میهن ـ رضا رایان: جدایی صادق محصولی از حلقه ارومیه و بوسه او بر دست مصباح، تهدید علنی فرمانده قشون علیه دولت و رییس الوزرا و «محسن رضایی، رانده از بین مخالفان حکومت و مانده بر پشت درگاه اصولگرایان» از عناوین برجسته خبرهای ناخوانده ی امروزند:
جدایی محصولی از حلقه ارومیه و بوسه او بر دست مصباح
یکی از حاشیه های اعلام موجودیت “جبهه پایداری” از سوی مریدان آیت الله مصباح یزدی ، علنی شدن جدایی صادق محصولی از حلقه اطرافیان محمود احمدی نژاد موسوم به ” حلقه ارومیه ” است. حلقه ارومیه افرادی هستند که در ابتدای دهه ۶۰ در ارومیه مرکز آذربایجان غربی، تیمی از مسولان استانداری وفرمانداریها و سپاه را تشکیل داده بودند . این حلقه که صادق محصولی ، محمود احمدی نژاد ، زریبافان و ثمره هاشمی اعضای اصلی آن هستند بعد ها در دهه ۷۰ و در زمان استانداری محمود احمدی نژاد در اردبیل نیز با یکدیگر بوده اند و در همین دوره بود که صادق محصولی با استفاده از رانت واردات و صادرات نفت جمهوری آذربایجان به یک میلیاردر تبدیل شد . اعضای حلقه ارومیه با شروع ریاست جمهوری احمدی نژاد در سال ۱۳۸۴ به خیابان پاستور رفتند و پست های مهمی را بر عهده گرفتند. ثمره هاشمی به مهمترین و ذی نفوترین مشاور احمدی نژاد تبدیل شد ،زریبافان دبیر دولت و سپس معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید شد و صادق محصولی ابتدا برای وزارت نفت در نظر گرفته شد اما پس از اینکه احتمال داده شد مجلس به او رای اعتماد ندهد به وزارت رفاه رفت .اما با شروع دولت دهم و با افزایش نفوذ اسفندیار رحیم مشایی، اعضای حلقه ارومیه بتدریج قدرت و نفوذ گذشته خود را از دست دادند . صادق محصولی از وزارت کنار گذاشته شد، زریبافان به دوستان خارج از دولت خود گفته است که دیگر نفوذی بر رییس جمهور و تصمیماتش ندارد و ثمره هاشمی نیز که به نوعی ” مراد و مرشد” احمدی نژاد بود به تدریج تسلیم افزایش نفوذ مشایی شد زیرا فهمید هر کس که با مشایی مخالفت کند از چشم احمدی نژاد خواهد افتاد .
در شرایط کنونی در حالی که مشایی به مهمترین و ذی نفوذترین فرد در کنار احمدی نژاد تبدیل شده ، به نظر می رسد مشایی رییس تیم انتخاباتی احمدی نژاد است و ثمره هاشمی نفر دوم در مدیریت ستادهای انتخاباتی تیم دولت است .با این وجود مهمترین اتفاقی که در این میان رخ داده است ،خروج رسمی صادق محصولی از حلقه ارومیه پس از ۳۰ سال و پیوستن وی به یکی از سرسخت ترین ائتلاف های ضد احمدی نژاد یعنی “جبهه پایداری” است که از سوی وزرای برکنار شده دولت احمدی نژاد تشکیل شده است .محصولی که یک ” تاجر-سیاستمدار ” است به نظر می رسد با پیش بینی افول قدرت احمدی نژاد ، درصدد است با پیوستن به جبهه تندرویی که مورد تایید مصباح یزدی است ،از نزدیکی مصباح به آیت الله خامنه ای برای حفظ موقعیت خود در عالم تجارت و سیاست بهره برداری کند. شاید به همین دلیل محصولی تنها کسی بود که در نشست رسمی و علنی جبهه پایداری در برابر چشم عکاسان دستان آیت الله مصباح یزدی را بوسید.

تهدید علنی فرمانده قشون علیه دولت و رییس الوزرا
سرلشکر حسن فیروز آبادی رییس ستاد کل نیروهای مسلح هشدار داده که نباید از یارانه ها و سهام عدالت ، استفاده انتخاباتی کرد . در شرایطی که توزیع یارانه ها و سهام عدالت در اختیار تیم مشایی- احمدی نژاد در دولت است، تردیدی باقی نمی ماند که مخاطب این هشدار فقط و فقط تیم احمدی نژاد – مشایی است.تهدید رییس ستاد کل نیروهای مسلح، علیه دولت در حالی است که پیش از این برخی نمایندگان مجلس از توزیع سود سهام عدالت در انتخابات گذشته به نفع محمود احمدی نژاد خبر داده بودند .از سوی دیگر با توجه به مطیع بودن فیروزآبادی در برابر آیت الله خامنه ای به نظر می رسد در انتخابات آینده نقشی که برای وی و نظامیان تعریف شده ، ورود به انتخابات علیه تیم مشایی- احمدی نژاد است . در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ سرلشکر فیروز آبادی و نظامیان به ایفای نقش علیه نامزدهای اصلاح طلب از جمله مهدی کروبی و میر حسین موسوی پرداختند و سرلشکر فیروزآبادی پیش از انتخابات هشدار داد که ریاست جمهوری جای پیرمردها نیست که کروبی نیز در پاسخ به طور تلویحی گفت که ریاست ستاد کل نیروهای مسلح با فیزیک بدنی سرلشکر فیروزآبادی نمی خواند .
محسن رضایی؛ “رانده” ی مخالفان و “مانده”ی اصولگرایان
حسین کنعانی مقدم از نزدیکان محسن رضایی و از اعضای تشکل تازه تاسیس «جبهه ایستادگی» گفته است محسن رضایی در حال مذاکره با کمیته های ۷ و ۸ نفره اصولگرایان برای کسب سهمیه ای در این کمیته ها است .سران کمیته های ۷ و ۸ نفره اصولگرایان در حالی هنوز حاضر به پذیرش نماینده محسن رضایی در این کمیته ها نشده اند که برخی از اعضای این کمیته ها برای پذیرش نماینده “جبهه پایداری نزدیک به مصباح یزدی ” اعلام آمادگی کرده اند .این در حالی است که جبهه پایداری و جبهه ایستادگی همزمان اعلام موجودیت کرده اند .گفته می شود محسن رضایی جبهه ایستادگی را به این دلیل تشکیل داده که از موضع بالا و از زاویه یک تشکل، وارد لابی و رایزنی و سهم خواهی در فهرست های انتخاباتی اصولگرایان شود اما به نظر می رسد اصولگرایان حاضر در کمیته های ۷ و ۸ نفره که زیر نظر آِیت الله محمد یزدی و آِیت الله مهدوی کنی فعالیت می کننند حاضر به دادن سهم به محسن رضایی نیستند و خود آیت الله مهدوی کنی نیز از تشکیل تشکل های جدید از سوی اصولگرایان انتقاد کرده است و در شرایطی که مهدوی کنی گفته است منظورش از این سخن جبهه پایداری به زعامت مصباح یزدی نیست تنها مصداق حرف وی می تواند جبهه ایستادگی به ریاست محسن رضایی باشد.
این ها در حالی است که محسن رضایی پس از انتخابات ریاست جمهوری تلاش کرد با جدا نشان دادن خود از اعتراضات میرحسین موسوی و مهدی کروبی و با فتنه خواندن اعتراضات مردمی به تقلب در انتخابات ، خود را مطیع رهبری نشان دهد و در آن شرایط خاص که خامنه ای مورد اعتراض مردم معترض بود به طور مکرر در مراسم های بیت رهبری شرکت کند و خودی نشان دهد .

بی تحرکی اعتماد ملی در غیاب مهدی کروبی
رسول منتجب نیا قائم مقام حزب اعتماد ملی گفته است این حزب در غیاب مهدی کروبی هیچ فعالیتی ندارد. در بین احزاب اصلاح طلب ، حزب کارگزاران نیز در چنین شرایطی به سر می برد البته رهبران حزب کارگزاران خارج از زندان هستند ولی در شرایط کنونی فعالیتی از آنها دیده نمی شود . دو حزب سازمان مجاهدین انقلاب و جبهه مشارکت نیز دیگر احزاب اصلاح طلب هستند که به طور محدودی در حال فعالیت هستند . رهبران این دو تشکل عمدتا پس از انتخابات سال ۸۸ بازداشت شده و در زندان هستند ولی برخی از اعضای آنها در حال فعالیت سیاسی در خارج از زندان هستند. مجاهدین انقلاب اقدام به معرفی نماینده در خارج از کشور کرده و اعضای مشارکت از جمله محمد رضا خاتمی دبیر کل پیشین این حزب به طور فردی در حال انتقاد از سپاه و حاکمیت دیده می شوند . به نظر می رسد تنها حزب اصلاح طلبی که هنوز به طور علنی اقدام به برگزاری نشست های حزبی خود می کند مجمع روحانیون مبارز است که به رهبری محمد خاتمی و محمد موسوی خویینی ها فعالیت می کند.
خشم امریکا از سرویس های اطلاعاتی نظامی ایران و پاکستان
ژنرال های ارشد امریکا در عراق و افغانستان بار دیگر اعلام کرده اند که سپاه پاسداران در حال تسلیح مخالفان مسلح امریکا در عراق و افغانستان است . نکته قابل توجه در افغانستان این است که امریکا هم اطلاعات نظامی پاکستان یعنی ” آی . اس. آی ” را به حمایت از طالبان متهم کرده و هم سپاه پاسداران ایران را به سازماندهی و مسلح کردن القاعده . در واقع با این مواضع امریکا به نظر می رسد دو همسایه قدرتمند افغانستان یعنی پاکستان و ایران از نظر امریکا متهمان اصلی در حمایت از طالبان و القاعده هستند . بخش هایی از سازمان اطلاعات ارتش پاکستان متهم به حمایت مستمر از طالبان و سپاه پاسداران متهم به حمایت از القاعده است .

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر