۱۳۹۰ مرداد ۹, یکشنبه

روز ۱۸ تیر است.یادی هم از مسعود ده‌نمکی عزیز کنیم

 حیف است که در سالگرد ۱۸ تیر یادی هم از کارگردان فیلم معروف با درامد ۷ میلیاردی اخراجی‌ها نکنیم. قابل توجه آن دسته از هموطنان بزرگواری که ۱۸ تیر بلافاصله حمله به کوی دانشگاه و عکس معروف احمد باطبی با زیر پوش آغشته به خون دوستش رو مرور می‌کنیم و هی‌ این شور حسینی بیشتر و بیشتر میشه وقتی‌ سرود یار دبستانی رو میشنوند و حالا از اینجا به بعد نمودار مغزی دیگه سیر نزولی رو طی‌ می‌کنه و حس فراموشی کم کم فعال می‌شه  بعد از اون کشته شدن دانشجوی بنام ابراهیم عزت نژاد یا عزت ابراهیم نژاد یا هر کی‌ بود دیگه یادش میاد و دلش می‌خواد خرخره بانیان و عاملان این حادثه رو از جمله مسعود ده‌نمکی( از سران انصار حزب الله) بجوه و هر سال این قضیه هر سال تکرار میشه تا اینکه دوره و زمونه عوض میشه و مسعود ده‌نمکی به کارگردان موفق سینمای ایران تبدیل می‌شه با فروش فیلم ۷ میلیاردی اخرجیها.
این مگه همون مسعود ده‌نمکی نبود که با یک سری اراذل اوباش بسیجی‌ و انصار ریختند توی خوابگاه و کلی‌ دانشجو رو لت و پار کردند؟مگه همون نیست که همه جا تحریمش کردن واسه نرفتن به سینما و دیدن فیلمش؟؟!!!! کی‌ بود کی‌ بود  من نبودم.لطفا مسعود ده‌نمکی هم با عملکرد‌های ننگینش در سالگرد ۱۸ به حافظه‌های کوتاه مدت و بلند مدت خود بسپاریم تا فردا همدیگر را محکوم به خیانت و همدستی در جنایت کوی دانشگاه با رفتن به سینما و دیدن اخراجیهای ده‌نمکی نکنیم.

آیت الله صانعی: تا زمانی که متولیان جامعه حقوق مردم و حقوق خدا را رعایت نکنند، جامعه اصلاح نمی‌شود

در دیدار جمعی از اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشکده پردیس کشاورزی دانشگاه تهران با آیت‌الله العظمی صانعی، وی با اشاره به فرا رسیدن ماه رمضان گفت: «انسان مؤمن همواره به رحمت خداوند امید دارد و هیچ‌گاه مأیوس نمی‌شود؛ چراکه یأس، از گناهان کبیره است.»
آیت الله صانعی با بیان این‌که یأس در همه موارد، خصوصا در مبارزه با ظلم، از گناهان کبیره است، به سیره مستمره ائمه اطهار در مبارزه با ظلم اشاره کرد و افزود: «مبارزه با ظلم در زمان ائمه (علیهم السلام) از زمان امیر المؤمنین و حضرت زهرا(سلام الله علیهم اجمعین) آغاز و تا زمان امام حسن عسکری (علیه السلام) ادامه داشت. در تمام این دوران، فشار به حدی بود که حتی برخی ائمه (علیهم السلام) در خانه خود در حصر بودند و حتی زمانی که از دنیا می‌رفتند، اجازه نمی‌دادند جنازه شریفشان در قبرستان دفن شود و لذا جبراً در خانه ملکی خود مدفون می‌شدند؛ هم‌چون امام هادی و عسکری (علیهما السلام) در سامرا. کنترل فکر و بیان به حدی بود که ائمه(علیهم السلام) حتی در تعبیر خواب اصحاب و یاران خود نیز راه احتیاط را در پیش می‌گرفتند؛ چه رسد به بیان احکام شرعی، به‌گونه‌ای که در برخی مواقع برای این‌که اصحاب، یاران و شیعیان شناخته نشوند، در یک مسئله سه نظر و رأی متفاوت صادر می‌کردند تا مبادا رأی واحد و عمل مساوی اصحاب سبب شناخته شدن آن‌ها شود.»
آیت‌الله صانعی گفت: «با همه این اوصاف و علی‌رغم همه سختی‌ها و مرارت‌ها، مبارزه با ظلم و استبداد تا زمان امام حسن عسکری(علیه السلام) ادامه داشت و اگر تفاوتی دیده می‌شود، در سبک مبارزه است که یکی از این راه‌ها مبارزه منفی بود؛ یعنی ائمه اگر می‌دیدند کاری خلاف دین و مذهب و به‌ضرر مردم و به‌نفع ظالم است؛ هرچند به حبّ و علاقة برگشتن ظالم به وطنش و بقائش منحصراً برای پرداخت اجرت باشد، مردم را از انجام آن نهی می‌کردند و همان اندازه از محبت را موجب عذاب خداوند و مشمول آیه «وَلاَ تَرْکنُوا إِلَى الَّذِینَ ظَلَمُوا فَتَمَسَّکمْ النَّارُ» می‌دانستند؛ همانند ماجرای صفوان جمّال که در تاریخ مشهور است.»
وی با بیان این‌که ما هم در مبارزه با ظلم باید به ائمه اقتدا نماییم، افزود: «معیار در این مسأله این است که با کسانی که به حق مردم ظلم می‌کنند و حقوق اساسی و شهروندی مردم را نادیده می‌گیرند، نفاق دارند و استبداد می‌ورزند، نه‌تنها دروغ می‌گویند بلکه اصلاً بنا دارند راست نگویند، باید با همه این افراد و جریانات مبارزه فکری و مدنی به‌صورت‌های مختلف و مناسب انجام گیرد.»
او اضافه کرد: «ما هم اگر بنا داریم به دین خدمت کنیم و علیه ظلم ظالمان و ستمگران و اقتدارگرایان اقدام کنیم، نباید مأیوس شویم.»
آیت‌الله صانعی در بخش دیگری از سخنانشان با اشاره به طرح برخی مباحث در مقوله امنیت جامعه گفت: «کسانی که دغدغه امنیت جامعه را دارند، باید به تمام ابعاد امنیت توجه داشته باشند؛ چه امنیت جانی مردم باشد، چه امنیت اقتصادی و چه سیاسی و قلم و بیان و چه آزادی انتخاب و حاکمیت خود مردم بر سرنوشتشان.»
او متذکر شد: «آیا این‌که صدها نفر از نخبگان ملت از مرد و زن، استاد و دانشجو و عالم و غیرعالم زندانی می‌شوند، آن هم با محرومیت برخی از آن‌ها اگر نگوییم همه آن‌ها از حقوق اولیه زندانی، این امنیت است؟ این‌که اشخاص باتقوا و مدیر و مدبّری هم‌چون جناب آقای کروبی و زبده‌السادات و الکرام آقای مهندس موسوی با خانواده‌هایشان در حصر خانگی آن هم حصری که از جهت محرومیت بسیاری از حقوق اولیه‌شان تقریباً با سلول برابر است، به سر می‌برند، این امنیت است؟ این که به کسی که روزی رئیس‌جمهور یک ملت بوده، در مراسم ختم یکی از بستگانش به او حمله‌ور می‌شوند، آیا این امنیت است؟»
این مرجع شیعه راه حل فائق آمدن بر مشکلات موجود جامعه را اصلاح متولیان جامعه دانست و افزود: «تا زمانی که متولیان جامعه حقوق مردم و حقوق خدا را رعایت نکنند، جامعه اصلاح نمی‌شود. زمانی جامعه اصلاح می‌شود که افرادی که اهل دروغ، نیرنگ و فریب مردم هستند، خود را اصلاح کنند.»
وی در پایان خطاب به دانشجویان متذکر شد: «همه شما و تمام نخبگان جامعه وظیفه دارید کسانی را که در معرض فریب خوردن هستند، آگاه کنید، اما باید توجه داشت که این مسئله باید در چارچوب مدنی و در جهت اصلاح جامعه و با تمسک به سیره ائمه(علیهم السلام) باشد؛ مطمئن باشید اگر با این نیت و با این روش به دنبال انجام وظیفه در جهت احقاق حقوق خود و جامعه باشید، نتیجه خواهید گرفت.»

خبرهای حقوق بشری یکشنبه ۹ مرداد: بازداشت محسن جوادی افضلی و ناصر آذرنیا جهت اجرای حکم

بازداشت محسن جوادی افضلی و ناصر آذرنیا جهت اجرای حکم، هرانا
محسن جوادی افضلی و ناصر آذرنیا، دو فعال سیاسی محکوم به حبس، روز گذشته جهت اجرای حکم بازداشت شدند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، خبرگزاری حقوق بشر ایران، محسن جوادی افضلی و ناصر آذرنیا، دو تن از اعضای انجمن موسوم به "فرزندان ایران بزرگ" که روز گذشته، مورخ هشتم مردادماه، به دادسرای مستقر در اوین جهت ابلاغ حکم احضار شده بودند، در همان محل بازداشت شده اند.
احتمال می رود که نامبردگان پس از دستگیری به زندان اوین منتقل شده باشند.
بر اساس رای دادگاه انقلاب محسن جوادی افضلی و ناصر آذرنیا، هر یک به تحمل دو سال و شش ماه و دو روز حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم اند.
فواد صادقی، سردبیر سایت آینده نیوز، بازداشت شد، خانه حقوق بشر ایران
سایت آینده نیوز اخیرا مصاحبه ای با اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، انجام داده و به نقل از وی نوشته بود که آیت الله علی خامنه‌ای مانع موفقیت تلاش هایش برای از سر گیری روابط ایران و آمریکا شده است.
به گزارش رادیو فردا فواد صادقی پیش از این در بهمن ماه سال گذشته نیز بازداشت و سپس آزاد شده بود.
فواد صادقی پیش از سایت آینده نیوز، از مدیران سایت تابناک، نزدیک به محسن رضایی، بود که با حکم مقامات قضایی ایران فیلتر شد.

بهمن احمدی امویی، روزنامه نگار زندانی، برنده جایزه هلمن همت ۲۰۱۱، کلمه

جایزه جهانی هلمن - همت سال ۲۰۱۱ به بهمن احمدی امویی ، روزنامه نگار زندانی در ایران تعلق گرفت.
به گزارش کلمه، جوایز معتبر هلمن- همت به آن دسته نویسندگانی تعلق می گیرد که به خاطر فعالیت هایشان به خاطر آزادی بیان مورد تعقیب و آزار و اذیت قرار گرفته اند . موسسه هلمن-همتسعی بر این دارد که با تاکید بر موارد مشخص توجه را بر روی عدم ازادی بیان متمرکز سازند.
جایزه ی هلمن-همت به نویسندگانی از سراسر جهان اعطا می شود که تحت فشارهای سیاسی قرار گرفته اند و همچنان به کار خود ادامه داده اند. این جایزه یادبودی است از لیلیان هلمن نمایشنامه نویس آمریکایی و دوست رمان نویس او داشمیل هامت که در سال ۱۹۵۰، تحت فشارهای فراوان سیاسی قرار داشتند.
هلمن و همت هر دو به خاطر باورها و وابستگی های سیاسی شان توسط هیئت ویژه کنگره بازجویی شده بودند. هلمن سختی های زیادی کشید و سالهای سال برای پیدا کردن شغل هم دچار مشکل بود . همت هم مدتی را در زندان گذراند.
از میان برندگان فارسی زبان این جایزه می توان به نام های احمد شاملو، عباس معروفی، هوشنگ گلشیری، علی اشرف درویشیان، سیمین بهبهانی، علی افشاری نام برد.
امسال به جز احمدی امویی، جایزه هلمن –همت به چند فعال دیگر ایرانی نیز تعلق گرفته است که به زودی اسامی آنها نیز از سوی این موسسه اعلام خواهد شد.
بهمن احمدی امویی، روزنامه نگار زندانی یکسال است که ازحق ملاقات حضوری با خانواده اش محروم است.وی شانزده ماه نیز از حق مرخصی و آزادی موقت محروم بوده است.
بیش از دو سال از زندانی بودن این روزنامه نگار می گذرد . وی ۳۰ خرداد ماه سال ۱۳۸۸ به همراه همسرش، ژیلا بنی یعقوب در منزل مسکونی اش بازداشت شد و تاکنون در زندان اوین به سر می برد. او در مدت زندانی بودنش تنها یک بار از مرخصی استفاده کرده و بیش از ۱۶ ماه از هر گونه حق مرخصی محروم مانده است.
به گفته خانواده این زندانی سیاسی، او تنها اجازه دارد به به صورت کابینی با همسر و دیگر اعضای خانواده اش ملاقات کند. این زندانی یکسال است هیچ گونه ملاقات حضوری با خانواده اش نداشته و حتی اجازه نیافته در این مدت تماس تلفنی کوتاهی با مادر سالخورده اش که در شهرستان زندگی می کند، داشته باشد.
خانواده احمدی امویی نیز مانند بسیاری دیگر از خانواده های زندانیان این بند بارها از دادستان تهران برای وی درخواست مرخصی و یا آزادی موقت کرده اند اما تاکنون با این درخواست ها نیز مخالفت شده است.این در حالی است که وی دارای پانصد میلیون تومان وثیقه در نزد دادگاه انقلاب است.او از سوی شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر به پنج سال زندان قطعی محکوم شده است.
مهم ترین مصادیق اتهامی احمدی امویی، نگارش مقالات انتقادی در باره عملکرد اقتصادی دولت احمدی نژاد در روزنامه سرمایه و وب سایت شخصی اش و همچنین سردبیری وب سایت خرداد نو عنوان شده است.

آغاز تحقیق و تفحص مجلس درباره وجود اسکله های غیر قانونی، باشگاه خبرنگاران

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: کمیسیون های اصل 90 و اقتصادی مجلس تحقیقات لازم را در خصوص صحت یا تکذیب وجود اسکله های غیر قانونی به عمل خواهند آ‌ورد.
سید کاظم دلخوش باقری نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: وجود اسکله های غیر قانونی مربوط به سال های گذشته است اما در حال حاضر با مصوبات مجلس ،فعالیت بخش های امنیتی، نظامی و نیروهای اطلاعاتی اسکله های غیر قانونی جمع آوری شده اند.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی تصریح کرد‌: چنانچه تعداد محدودی اسکله غیر قانونی در کشور وجود داشته باشند مجلس در مراجع مربوط آن را بررسی خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: کمیسیون های اصل 90 و اقتصادی مجلس موضوع مربوط را بررسی کرده و نسبت به جمع آوری اطلاعات لازم در خصوص وجود اسکله های غیر قانونی اقدام خواهند کرد.

احمدی‌نژاد: هر كس كنار ما بنشيند دستگيرش می‌كنند!

نشست مشترك هيئت دولت و مسئولان اجرايي كشور كه چهارشنبه با حضور استانداران، معاونين و 2 نفر از مسئولين اجرايي هر استان در محل مجلس سابق برگزار گرديد، داراي حواشي جالبي بود.
اولين سخنران اين جلسه «محمدرضا رحيمي» معاون اول رئيس‌جمهور بود كه سخنانش با تعريف و تمجيد فراوان از رئيس‌جمهور همراه بود. استانداران مركزي، يزد، اصفهان و بوشهر در مورد مشكلات طرح هدفمندي يارانه‌ها سخن گفتند كه رئيس‌جمهور پس از اين سخنان به آنها گفت: «من انتظار داشتم نسبت به مسائل كلان‌تر حرف بزنيد»!
بعد از استانداران، ثمره هاشمي گفت: «اين طرح هدفمندي يارانه‌ها صرفاً ايده آقاي احمدي نژاد بوده است و نتيجه پيگيريهاي ايشان بوده است.» كه البته اين سخنان ثمره هاشمي لبخندي را بر لبان احمدي نژاد نشاند!
پس از سخنان ثمره هاشمي، احمدي نژاد در سخنراني 2 ساعته بار ديگر مديريت امام زمان عليه السلام را مطرح كرد و گفت: «3 دليل براي موفقيت اين طرح وجود دارد اينكه دولت خوب كار كرده، اعتماد مردم و در نهايت مديريت امام زمان(عج) از عوامل موفقيت اين طرح بوده است.»
براساس همين گزارش، احمدي نژاد همچنين خطاب به حاضرين گفت: «شما براي خدا كار كنيد هر كس و هر عالمي هم مخالفت كرد شما اهميتي ندهيد خدا همه را جارو مي‌كند و به زباله دان تاريخ خواهد انداخت.»
بعد از احمدي نژاد استاندار گيلان سخنراني كرد و در جمله‌اي تاريخي گفت: «قبلاً دنيا ايران را به كوروش كبير مي‌شناختند ولي الان به محمود كبير مي‌شناسند! البته احمدي نژاد به اين سخنان نيز اعتراضي نكرد»!
اسفنديار رحيم مشايي در اين جلسه حضور داشت و وقتي دوربين‌هاي خبرنگاران وارد جلسه شدند مشايي جلسه را ترك كرد. احمدي نژاد وقتي در مقام رياست جلسه قرار گرفت از بقايي خواست كه كنارش بنشيند و به طعنه گفت: «البته هر كس كنار ما بنشيند دستگيرش مي‌كنند»

محمد زارع فومني در گفت‌وگو با فارس: برنامه "اصلاح‌طلبان تندرو" از خارج ديكته مي‌شود

خبرگزاري فارس: محمد زارع فومني با اشاره به اينكه اصلاح‌طلبان تندرو اخيرا نشستي را در خارج از كشور برگزار كرده‌اند، گفت كه اين اقدامات برنامه‌ريزي شده و از خارج ديكته مي‌شود.
محمد زارع فومني، رئيس ائتلاف اصلاح‌طلبان جوان در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس در خصوص فعاليت‌هاي انتخاباتي اصلاح‌طلبان براي مجلس هشتم با بيان اينكه آنها در سه بخش در انتخابات آينده فعاليت مي‌كنند، اظهار داشت: گروه اول اصلاح‌طلباني هستند كه هيچ نوع ليستي نخواهند داد ولي مي‌خواهند قالب خود را عوض كرده و كانديداهاي خود را در قالب جديدي ارائه كنند.
وي افزود: اخيرا برخي از اصلاح‌طلبان تندرو با كساني كه در مجلس هشتم هستند و نيروهاي معتدل كه ادعاي اصولگرايي دارند تفاهمي را داشته‌اند تا اصولگرايان منتقد دولت و مستقل را مطرح كنند.
زارع فومني با اشاره به شروط مطرح شده توسط خاتمي در موضع‌گيري‌هاي وي، گفت: همه اين موارد نشان از اين دارد كه توافقاتي را با برخي از اصولگرايان ميانه‌رو انجام داده‌اند و مي‌خواهند با قالب جديدي وارد صحنه شوند.
وي اضافه كرد: آنها عمدتا نيروهايي را وارد صحنه مي‌كنند كه سابقه حضور در نهادهاي انقلابي را دارند يا مي‌توانند موجي را در مردم ايجاد كنند.
اين فعال اصلاح‌طلب با بيان اينكه ليست ارائه شده مورد تاييد رده‌هاي بالاي اصلاح‌طلبان تندرو خواهد بود، اظهار داشت: آنها مي‌خواهند زمينه خوبي را در بين اصولگرايان معتدل براي خود ايجاد كنند.
وي با تاكيد بر اينكه مواضع اتخاذ شده توسط خاتمي و برخي ديگر از اصلاح‌طلبان براي تحت فشار قرار دادن نظام است، گفت: سايت‌هاي خبري ضد انقلاب به طور رسمي تبليغات خود عليه انتخابات را شروع كرده‌اند و مردم را به تحريم انتخابات تشويق مي‌كنند.
زارع فومني با اشاره به اينكه اصلاح‌طلبان تندرو اخيرا نشستي را در خارج از كشور برگزار كرده‌اند، تصريح كرد: اين اقدامات برنامه‌ريزي شده و از خارج ديكته مي‌شود.
وي درباره گروه دوم كه براي انتخابات فعاليت مي‌كنند، بيان داشت: اين گروه نظير ائتلاف اصلاح‌طلبان جوان متشكل از گروه‌هاي مختلفي است كه در حال رايزني هستند.
رئيس ائتلاف اصلاح‌طلبان جوان اضافه كرد: اصلاح‌طلبان تندرو به سمت افرادي كه داراي پايگاه مذهبي و اجتماعي هستند روي آورده‌اند و در صدد هستند تا بر روي افرادي كار كنند كه زمينه‌هاي مردمي آنها زياد است تا از اين طريق وارد مجلس شوند.
وي بخش سوم را كساني عنوان كرد كه از اخراجي‌هاي دولت هستند و اظهار داشت: برخي از اخراجي‌هاي دولت با برخي از اصلاح‌طلبان گروه دوم و اصولگراهاي معتدل در حال سازماندهي هستند تا در قالب جديدي در انتخابات پيش‌رو حضور پيدا كنند.
زارع فومني با تاكيد بر اينكه برنامه اصلاح‌طلبان تندرو از بيرون طراحي شده، تصريح كرد: آنها در صدد هستند تا افرادي را وارد مجلس كنند كه به دولت و حكومت منتقد باشند.
وي در پايان با بيان اينكه در آينده مطالب مهم‌تري را براي مردم افشا خواهد كرد، تصريح كرد: در اين افشاگري‌ها نكات برنامه‌ريزي شده را خواهم گفت.

خبرهای حقوق بشری شنبه ۸ مرداد: احضار شهروند بهایی اهل میاندوآب در ارتباط با دانشگاه بهایی

احضار شهروند بهایی اهل میاندوآب در ارتباط با دانشگاه بهایی، خانه حقوق بشر ایران
در پی هجوم گسترده، احضارهای پیاپی و بازجویی های اساتید و افراد مرتبط با دانشگاه علمی بهایی، در روز سه شنبه ۴ مرداد ماه با طاهر مقصودی تماس گرفته شد و وی را برای بازجویی در روز ۵ مرداد ماه، به اداره اطلاعات میاندوآب احضار کردند.
به گزارش «خانه حقوق بشر ایران» احضار و بازجویی های پیاپی شهروندان بهایی در ارتباط با این دانشگاه علمی، به خصوص پس از یورش گسترده نیروهای امنیتی به این دانشگاه در اول خرداد ماه سال جاری آغاز شد.
تفتیش منازل، بازداشت و بازجویی های گسترده در سراسر ایران همچنان ادامه دارد.

فشار نیروهای امنیتی علیه چهار زندانی سیاسی کرد در زندان سنندج

به گزارش خبرگزاری کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، چهار زندانی سیاسی کرد واقعه در زندان مرکزی سنندج که به اتهام امنیتی هر کدام به تحمل سالهای زندان محکوم شده و بیش از هجده ماه از زمان بازداشت آنها میگذرد همواره تحت فشار وزارت اطلاعات و دستگاههای امنیتی بوده اند.
بنا به گزارش اعضای کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی ، لقمان منفردی ، نعمت اسحاقی ، صباح خیاط و پیشتیوان آسم چهار زندانی سیاسی کرد که از زمان بازداشت تا کنون همواره تحت فشار و آزار و اذیت اداره اطلاعات سنندج و کامیاران بوده ودر دو ماه گذشته این چهار زندانی هر یک مجبور به تحمل ماندن روزهای طولانی در سول انفرادی و مورد ضرب و شتم مسئولین قرار گرفته اند.
شایان ذکر است این 4 فعال کرد که به اسامی نعمت اسحاقی ، پشتیوان آسم ، لقمان منفردی و صباح خیات به اتهام همکاری با یکی از احزاب اپوزیسیون کرد به سالهای طولانی زندان محکوم شدند.
"نعمت اسحاقی" که در تاریخ ۱۳۸۸/۹/۱۳ در شهر کامیاران توسط اداره اطلاعات این شهر دستگیر شده بود، از سوی دادگاه انقلاب سنندج به اتهام همکاری با یکی از احزاب اپوزیسیون در دادگاه اولیه به ۱۲ سال و در دادگاه تجدید نظر استان کردستان به 9 سال زندان محکوم گردید.
"پشتیوان آسم" اهل روستای "هنیمن" از توابع شهرستان کامیاران، در تاریخ ۱۳۸۸/۹/۱۰ در شهر سقز توسط نیروهای امنیتی این شهر دستگیر و پس از دو ماه بی خبری از وضعیت نامبرده مشخص گردید که وی در بازداشتگاه اطلاعات سنندج به سر می برد.
آقای آسم نیز از سوی دادگاه انقلاب شهر سنندج به اتهام همکاری با یکی از احزاب مخالف رژیم در دادگاه اولیه به ۱۵ سال و در دادگاه تجدید نظر استان کردستان به 12 سال زندان محکوم شد.
"لقمان منفردی" دیگر شهروند کامیارانی نیز به اتهامی مشابه که در دادگاه اولیه به ۱۱ سال و در دادگاه نجدید نظر استان کردستان به 9 سال زندان محکوم شده است.
ایشان در شهر کامیاران دستگیر و سپس به اداره اطلاعات سنندج منتقل شده بود.
علاوه بر این، "صباح خیات" نیز که در تاریخ ۱۳۸۸/۹/۱۴ در کرمانشاه توسط نیروهای امنیتی این شهر بازداشت شد بود، با همان اتهام مذکور در دادگاه اولیه به ۱۱ سال زندان در دادگاه تجدید نطر استان کردستان به 6 سال زندان محکوم گردید.
لازم به ذکر است که هر چهار تن از محکومان، مدت دو الی سه ماه در بازداشتگاه اطاعات سنندج در زیر فشارهای جسمی و روحی شدیدی قرار داشته‌اند.

دادگاه رسیدگی به اتهامات اکبر امینی مرداد ماه برگزار خواهد شد، هرانا

دادگاه رسیدگی به اتهامات اکبر امینی که اخیرا از زندان آزاد شده است دوازدهم مرداد ماه برگزار خواهد شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، این شهروند معترض در جریان تظاهرات ۲۵ بهمن ماه با رفتن بر روی جرثقیل و در دست داشتن عکس برخی از جانباختگان اعتراضات سال ۸۸ اقدام به اعتراض نمود.
وی در تاریخ ۲۶ تیر ماه با تودیع وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی تا زمان برگزاری دادگاه از بند ۳۵۰ زندان اوین آزاد شده است.
شاهین زینعلی از حق ملاقات حضوری و مرخصی محروم است، هرانا
شاهین زینعلی روزنامه نگار، فعال دانشجویی و از اعضای حزب پان ایرانیست در بند ۳۵۰ زندان اوین حتی یک روز هم به مرخصی نیامده است.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، خانواده این فعال سیاسی بیش از شش ماه است به صورت دایم درخواست مرخصی به دادستانی ارائه می‌کنند اما تا کنون هیچگونه پاسخی به ان‌ها ارایه نشده است.
این در حالی است در مدت یکماه گذشته سه بار درخواست ملاقات حضوری این زندانی سیاسی نیز رسیدگی نشده و خانواده شاهین زینعلی نتوانسته‌اند با فرزندشان ملاقاتی داشته باشند.
شاهین زینعلی پیش‌تر و پس از حوادث روز عاشورا در ۸ دی ماه ۱۳۸۸ در پی یورش مامورین امنیتی به منزل شخصی بازداشت و پس از سپری کردن ایام بازداشت در بند امنیتی سپاه موقتا به قید وثیقه ازاد شد.
این فعال سیاسی. از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور از طریق عضویت در حزب پان ایرانیست و فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونی منجر به اغتشاش، و مصاحبه با رسانه‌های بیگانه» به دو سال و سه ماه حبس تعزیری و پرداخت مبلغ یک میلیون و پانصد هزار ریال محکوم گردیده و در حال سپری کردن دوران محکومیت خود است.

'هند از طریق ترکیه به ایران پول نفتش را می‌دهد'، بی بی سی

خبرگزاری رویترز در گزارشی به نقل از منابعی که خواستند نامشان فاش نشود، نوشت که یک کارخانه پتروشیمی دولتی هند، برای پرداخت بدهی خود به ایران از بانکی در ترکیه کمک گرفته است.
"هالک بنک" نام بانکی است در ترکیه که با کمک "یونیون بانک" هند این پول را به ایران رسانده است.
بعد از تحریم‌هایی که سازمان ملل، آمریکا و کشورهای اروپایی علیه ایران وضع کردند، کشورهایی که از ایران نفت می‌خریدند با مشکل پرداخت بهای نفت مواجه شده بودند. در این بین بدهی هند به ایران یکی از بیشترین بدهی‌های کشورهای خریدار نفت بوده است.
به گزارش رویترز، خریدار هندی بخش کوچکی از پول را از طریق ترکیه به ایران پرداخته است. یک مقام آگاه به رویترز گفته که این تنها بخش اول پرداخت بدهی‌ها، آن هم تنها توسط یکی از خریداران هندی نفت ایران بوده است. او گفته که پرداخت‌ها از این مسیر ادامه می‌یابد.

خطیب نماز جمعه تهران: چند مورد خشونت چيزي نيست كه ادعا كنيم اوضاع به هم ريخته

خبرگزاري فارس: خطيب موقت نماز جمعه تهران با اشاره به چند مورد خشونت عليه ناهيان از منكر گفت: چند مورد خشونت چيزي نيست كه ادعا كنيم اوضاع به هم ريخته است، اما اين حوادث خلاف انتظار ملت است و نيروهاي انتظامي بايد هوشيار باشند.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، حجت‌الاسلام والمسلمين كاظم صديقي خطيب موقت نمازجمعه تهران در خطبه‌ دوم نمازجمعه امروز تهران، گفت: حضور كتابداران براي اولين بار در محضر مقام معظم رهبري ابتكار جالبي بود.
وي افزود: دين اسلام، دين علم است و اولين آيات بر پيامبراكرم(ص) با اشاره به قلم و علم نازل شد اما بي‌توجهي به علم در ميان مسلمانان عصرهاي اخير بسيار وحشتناك است.
حجت‌الاسلام والمسلمين صديقي خاطرنشان كرد: مقام معظم رهبري از اين امر گله داشتند كه كالاهايي در صدا و سيما تبليغ مي‌شود كه ارزشي ندارد اما كتاب در رسانه‌ها و به خصوص در رسانه ملي جايگاهي ندارد و اين رسالت را بايد مدارس، دانشگاه‌ها، مساجد، منبرها، روزنامه‌ها و رسانه‌هاي جمعي پيگيري كنند.
خطيب موقت نمازجمعه تهران با بيان اينكه پالايش كتاب‌ها از اهم وظايف نخبگان و دانشگاهيان است، تصريح كرد: عرضه مقالات مسموم بسيار ضرر دارد كه مقام معظم رهبري نيز در اين خصوص تذكرات لازم را داشتند.
وي در ادامه به سفر مقام معظم رهبري به استان هرمزگان در روزهاي گرم تابستان اشاره كرد و گفت: سفر مقام معظم رهبري به استان هرمزگان داراي پيام‌هاي بسياري است و حكايت از عزم راسخ رهبري دارد تا از نزديك مشكلات كساني را كه به خاطر كشور در مرزهاي آبي حضور دارند لمس كنند و اين پيام‌ها جدي است.
حجت‌الاسلام والمسلمين صديقي با اشاره به اينكه حضور ناوگان‌هاي بيگانه در آب‌هاي آزاد موجب ناامني است اما حضور نيروي دريايي كشورمان در اين مناطق امنيت پايدار منطقه را رقم مي‌زند، تأكيد كرد: طرح موساد و قدرت‌هاي استكباري براي مقابله با پيشرفت‌هاي علمي، فرهنگي و فناوري، مقابله نرم و سخت است.
وي افزود: دشمنان نظام اسلامي در ادامه اقدامات خود به ترور دانشمند و فارغ‌التحصيل دانشگاه خواجه‌ نصيرالدين طوسي پرداختند كه موجب ننگ و نفرين اين ديوصفتان آدم‌نما ‌شد.
اين استاد حوزه علميه اظهار داشت: اين‌گونه حركت‌هاي كوردلانه، حركت جوانان كشورمان به سوي پيشرفت‌هاي علمي را كند نمي‌كند بلكه اين جوانان حريص‌تر مي‌شوند تا به پيشرفت‌هاي علمي و فناوري دست‌ يابند.
حجت‌الاسلام والمسلمين صديقي با اشاره به اينكه پيشرفت‌هاي علمي و فناوري كشورمان اكنون در ريل قرار گرفته و هر روز فتوحات علمي را به جهان عرضه مي‌كنيم، خاطرنشان كرد: اين‌گونه ترور‌هاي كور، پيشرفت‌هاي علمي كشورمان را ناتمام نمي‌گذارد، همان‌گونه كه جنگ تحميلي ملت ايران را منسجم‌تر كرد و موجب بدنامي دشمنان شد.
وي در ادامه خطبه دوم نمازجمعه امروز تهران، به شرارت‌هاي گروهك تروريستي پژاك اشاره كرد و گفت: كردستان عضو هميشه متصل نظام اسلامي است و مردم با صفا و با محبت كردستان آن چنان آغوش محبتشان به رهبري باز بود كه عشق و ارادت عميق خود را نشان دادند.
خطيب موقت نمازجمعه تهران با بيان اينكه سفر رهبر معظم انقلاب به كردستان، نشان از امنيت اين منطقه داشت، تصريح كرد: امنيت اين منطقه نشانه رسيدن به رشد در زمينه‌هاي مختلف كردستان است اما گروهك‌هاي تروريستي مي‌خواهند در منطقه كردستان خدمت‌رساني انجام نشود كه اين امر با هوشياري مردم و حضور مقتدرانه سپاه پاسداران عملي نخواهد شد.
وي با تسليت و تبريك به مناسبت شهادت جمعي از پاسداران در مقابله با گروهك تروريستي پژاك و شهادت شهيد رضايي‌نژاد دانشجوي دانشگاه خواجه‌نصير اظهار داشت: در چند روز اخير با خشونت نسبت به برخي از ناهيان منكر مواجه بوديم. كشور ايران 70 ميليون جمعيت دارد كه غالباً مردمي عاطفي و پايبند به اصول و فروع دين هستند.
حجت‌الاسلام والمسلمين صديقي تأكيد كرد: چند مورد خشونت چيزي نيست كه ادعا كنيم اوضاع به هم ريخته است و اين‌گونه برداشت‌ها صحيح نيست اما اين حوادث خلاف انتظار ملت است چون نيروهاي انتظامي بايد هوشيار باشند.
وي با بيان اينكه ناهيان از منكر خير ملت را مي‌خواهند، تأكيد كرد: كساني كه به نواميس مردم رحم نمي‌كنند و دست به هرزگي مي‌زنند دست به جنايت هم مي‌زنند. ملت ايران از دستگاه قضايي، انتظامي و امنيتي مي‌خواهند كه با آنان برخورد شود.
خطيب موقت نمازجمعه تهران با اشاره به اينكه به جاي پرداختن به مسائل حاشيه‌اي و گله‌مندي‌هاي بي‌جا بايد به فكر جوانان بود و خط ديني آنان را پيگيري كرد، خاطرنشان كرد: بايد جوانان را با باورهاي ديني آشنا كنيم تا چنين خشونت‌هايي در كشور ايجاد نشود.
اين استاد حوزه علميه با گرامي‌داشت سالروز تأسيس اولين نمازجمعه پس از تشكيل نظام اسلامي در دانشگاه تهران و به امامت آيت‌الله طالقاني، تصريح كرد: نمازجمعه فضاي مقابله فرهنگي با دشمنان است و آيت‌الله طالقاني تا آخر مطيع فرمان ولايت بودند.
حجت‌الاسلام والمسلمين صديقي با اشاره به در پيش رو بودن ماه رمضان گفت: اگر كسي قدر رمضان را بداند بايد بي‌تاب باشد.
وي در پايان خطبه دوم نمازجمعه امروز تهران اظهار داشت: اگر در شب دوشنبه اين هفته، از سوي دفتر مقام معظم رهبري رؤيت هلال ماه مبارك رمضان اعلام نشود، روز دوشنبه يوم‌الشك خواهد بود.
خطيب موقت نمازجمعه تهران در خطبه اول نمازجمعه امروز تهران با اشاره به پايان ماه شعبان گفت: نبايد از خط بندگي خارج شويم. اگر كسي بخواهد شكست نخورد و حفاظ غيرقابل نفوذي داشته باشد بايد به سنگر تقوي پناه ببرد.
وي به نماز و ستون دين اشاره كرد و گفت: يكي از مسائل مهم در نماز مسئله تفهم است و نمازگزار بايد بداند كه با خداوند چگونه حرف مي‌زند.
آيت‌‌الله صديقي خاطرنشان كرد: كلمه به كلمه نماز برنامه‌ريزي شده است و اين كلمه‌ها از خزائن الهي و چشمه‌هاي هميشه جوشان هستند.
اين استاد حوزه علميه اظهار داشت: مطالبي هست كه پاي درس به انسان آموزش داده نمي‌شود و خداوند اين تحفه‌ها را پيش خود دارد و اگر كسي با آدرسي كه خداوند داده حركت كند فتوحاتي برايش در نظر گرفته مي‌شود.
وي با بيان اينكه تقوي ملازمه با تعليم الهي دارد و با هر قدمي كه انسان در راه تقوي برمي‌دارد راه برايش روشن مي‌شود، اظهار داشت: ماه رمضان 30 جلوه جديد دارد كه بايد به آن توجه داشت و بايد در اين ماه به عبادت‌هاي قرآني توجه ويژه‌اي شود.

اندرحکایت مردان خدا!

نوشته حسن رجب نژاد را که خواندم گفتم من هم نمونه های ایرانیش را ذکر کنم تا اینکه کشیش های کاتولیک را تنها مذمت نکنیم :
·         یکی از عشایر در خانه اش نشسته بود که زنگ تلفن همراهش بصدا درآمد . تا گفت :« علو بفرمایید » آقایی با عصبانیت گفت :« آقاجان من از ایران خودرو زنگ می زنم ، پس چرا شما چک چند میلیونی خود را که وجه ماشین داده اید پاس نمی کنید »؟ مرد بیچاره جا خورد و گفت : ایران خودرو کیه ؟ اتومبیل و ماشین چیه ؟ کشک کی ؟ پشم کی ؟ من کی ماشین خریدم و چک دادم که بایست پاس کنم ؟
-          آقا این چک شماست ! بانک .....  شماره اش هم اینه 45968.....
-          بگذار ببینم !
مرد ساده دل دسته چک خود را آورد و نگاه کرد . بله چک خودش است . بگذار ببینم ! اِ اینکه دادم به حاج آقا .... در وجه خمس ! دست ایران خودرو چکار می کنه ؟
بلند شد رفت دم در خانه حاج آقا . گفت مرد حسابی من برای خمس مالم پیش شما آمدم . گفتی باید چند میلیون خمس بدی تا مالت حلال بشود (!) گفتم ندارم ،گفتی چک بده (!) دادم . پس نزد ایران خودرو چه می کند ؟ شما که گفتی آن را به آیت الله ...... مرجع تقلید می دهید تا خرج اسلام و مسلمین بشود ؟
حاج آقا روحانی با خونسردی گفت : بله من آن را به مقداری وجه کم کردم و فروختم ] کلاه شرعی ربا [ .چک دادید باید هم پاسش کنید .
معلوم شد حاج آقا با چک خمس آن مرد عشایری ساده دل یک دستگاه پژو پارس خریده است و آن را به قیمت با سود 36% یک ساله فروخته است تا مال آن شخص حلال شود .
·         خانمی با چادر ومحجبه رفت پیش حاج آقا که رییس کاروان اعزام به اماکن متبرکه و عتبات عالیات می باشد و گفت :« من خیلی دلم می خواهد به زیارت کربلا و نجف مشرف شوم اما شوهرم معتاد است و نمی آید . چکار کنم ؟ پولش را نیز توانسته ام با مرارت جمع کنم اما تنهایی نمی توانم بروم »؟
روحانی رییس کاروان گفت : بانوی محترمه نگران نباش !گویا ترا طلبیده اند و مشرف خواهی شد به زیارت !
خانم گفت چطوری ؟ روحانی گفت : کاری ندارد ، شما متعه من می شوید و من شما را می برم ؟
-          متعه یعنی چه حاج آقا ؟
-          یعنی صیغه ، ازدواج موقت ؟
-          بله ؟ ولی من شوهر دارم آقا؟
-          چه ایرادی دارد ؟ من فقط واسطه خیر می شوم که شما به فیض زیارت برسید و کاری هم به کار شما ندارم .
خانم بیچاره گفت باشد و حاج آقا آن زن شوهردار را صیغه نمود و همراه خویش البته با دریافت وجه به زیارت برد . در هتل در عراق به خانم گفت ما که با هم محرمیم چه مانعی دارد شما علاوه بر فیض زیارت به فیض اکمل برسید و خانم را با اکراه و تقریبا اجبار به نزد خویش کشید !

اگر مورد تجاوز واقع شدم چه کنم؟

توسط
اندازه حروف Decrease font Enlarge font
اگر مورد تجاوز واقع شدم چه کنم؟
در سایت جهان زن، مطلبی خواندم با همین عنوان. دیدم عجب گمراه کننده است. فکر کردم پیش از این که خانم های عزیز عقل شان را دست جهان زنی ها بدهند خودم راه و چاه را نشان شان بدهم. اولا شما غلط می کنی که مورد تجاوز واقع می شوی تا بعد مجبور شوی سوال کنی چه کنم. چرا مورد تجاوز واقع می شوی؟ تقصیر خودت است! یا حجاب ات عقب رفته، یا مانتوی کوتاه پوشیده ای، یا چکمه به پا کرده ای، یا از این قبیل کارها. بعد انتظار داری مورد تجاوز واقع نشوی! خیلی عجیب است والله. گوشت را می گذاری دم دست گربه، می گویی خورده نشوم. آن مرد بدبخت بی گناهی که چشم اش به تو با آن روسری عقب رفته و مانتوی کوتاه و چکمه ی پاشنه بلند می افتد انتظار داری چه کند؟ معلوم است که تجاوز می کند.
بدتر از این ها، می روی باغ فامیل تان. روسری از سر بر می داری (وای وای وای). روپوش ات را می کَنی (وای وای وای). لباس راحت به تن می کُنی (وای وای وای). موسیقی لهو و لعب می گذاری. شروع می کنی قر کمر دادن. صدای تو عزیزِ دلمی خواننده ی لس آنجلسی از فضای باغ بیرون می رود و از پشت دیوار ها به گوش چند جوان می رسد. جوان هم که دل دارد بالای دیوار می آید و تو را با آن وضع نابسامان می بیند. خب. انتظار داری به تو تجاوز نکند؟
یا از این هم بدتر. شب است. هوا تاریک است. ماه در آمده است. فضا شاعرانه است. شما کنار خیابان ایستاده ای منتظر تاکسی هستی از سر کارَت به خانه بروی. اولا غلط می کنی سر کار می روی و ثانیا غلط می کنی کارَت آن قدر طول می کشد که هوا تاریک می شود. کِرْم از خود درخت است. حالا آمده ای کنار خیابان منتظر اتوبوسی. اتوبوس نمی آید. تاکسی نمی آید. یک ماشین شخصی جلوی پای‌ت ترمز می کند. سوار می شوی. بهانه ات هم این است که خسته ای و نای ایستادن نداری. عجب بهانه ای! خب راننده تو را می بیند. هوای تاریک را می بیند. ماه را می بیند. فضای شاعرانه را می بیند. می خواهی در چنین شرایطی به تو تجاوز نکند؟ خودت را مسخره کرده ای یا ما را؟
حالا گیریم به پند و اندرزهای آقایان روحانی و مقامات انتظامی گوش ندادی و مورد تجاوز قرار گرفتی. می پرسی چه کنم؟ من برادرانه تو را راهنمایی می کنم و امیدوارم این حرف ها را به گوش بگیری تا بدبخت تر از اینی که هستی نشوی.
بعد از این که مورد تجاوز قرار گرفتی، چه تنها باشی چه در حضور دیگران، زیپ دهان ات را بکش و یک کلمه هم در این باره حرف نزن. انگار نه انگار که تجاوزی صورت گرفته. شوهرت هم داد و فریاد کرد بگو چیزی نگی آ. هیچ اتفاقی نیفتاده. هیچ تجاوزی صورت نگرفته. همه چیز خواب و رویا بوده. به قول تُرک ها یک سنگ از زیر، یک سنگ از رو بگذار و موضوع را نادیده بگیر. می دانی چرا؟ آهان. حالا من به تو می گویم چرا:
ببین عزیز جان، عامل تجاوز، در اصل نه جوان بدبختی ست که روی تو افتاده، بل‌که خود تو هستی. بعله، خودِ خودِ تو هستی! تو باید روی خودت کنترل می داشتی که نداشتی. یا حجاب ات ضعیف بوده، یا روپوش ات کوتاه بوده، یا در منزل در حال حرکات موزون بوده ای و از این قبیل کارهای مستهجن. این وسط تو مقصری. حالا فکر کن به نصیحت من گوش نکنی و بروی کلانتری. اولا بیان این که به تو تجاوز شده، آب از لب و لوچه ی ماموری که در حال تهیه گزارش است راه می اندازد و احتمال می رود که او هم بخواهد به تو تجاوز کند. وقتی راهی باز شد دیگر باز شده است و همه می توانند از آن عبور کنند.
بعد مامور از تو سوال می کند که پوشش ات در لحظه ی تجاوز چه بوده. هر چه بگویی این طور بوده آن طور بوده، آخرش یک جای کارَت لنگ می زند و این‌جا تو باید به خاطر پوشش ناجورت در مقابل قانون پاسخ‌گو شوی. تجاوز به جای خود، بدحجابی به جای خود. شخصِ تجاوزگر که دم دست نیست و نمی تواند بازداشت شود، ولی تو که عامل بدحجابی هستی دم دست هستی و بازداشت می شوی. بازداشت که شدی، یک زنی هستی که به او تجاوز شده و همه ی ماموران از ریزه کاری های تجاوزی که به او شده با خبرند. آن ها گزارش تهیه شده را می خوانند و می خندند و کیف می کنند و بدتر از همه به هوس می افتند که آن ها هم به تو تجاوز کنند. خب. از این جا به بعد هر بلایی سرت بیاید تقصیر خودت است. ماموران بیایند به تو تجاوز کنند، تقصیر خودت است. دست‌مالی ات کنند تقصیر خودت است.
حالا گیرم فرد متجاوز دستگیر شد. فکر می کنی در مقابل قاضی چه خواهد گفت و واکنش قاضی چه خواهد بود. خواهد گفت که این یک زن هرزه ی خیابانی بود که به میل خودش با من آمد. من بی گناهم آقای قاضی. من مسلمانم آقای قاضی. من این را صیغه کردم آقای قاضی. من عضو بسیج مستضعفین ام آقای قاضی. من سردار سپاه پاسداران ام آقای قاضی. من هشت سال در مقابل صدامیان جنگیده ام آقای قاضی. آن وقت تو چه می خواهی بگویی؟ نتیجه این می شود که قاضی تو را به جرم زنا به شلاق و یا بدتر از آن، محکوم می کند و تو می شوی کسی که هم به او تجاوز شده، هم شلاق خورده. ببین عاقلانه است؟ معلوم است که نیست. پس چاره چیست؟ سکوت! همان کاری که خیلی از خانم هایی که در ایران مورد تجاوز قرار می گیرند انجام می دهند. آفرین دختر جان. حالا بگو ببینم شوهر موهر داری یا نه! اگر نداری، برای حفظ آبروی تو حاضرم فداکاری بکنم و شما را صیغه بکنم. این جوری درد تجاوزت کم می شود و می توانی بگویی مورد تجاوز قرار نگرفته ام بل که شوهر کرده ام. راه حل می خواستی این هم راه حل. آره عزیزم...

عبد الله شرخر های امریکایی، و پدر مقدس

يک گروه از اين عبدالله شر خرهای امريکايی؛ رفته بودند به يکی از اين کليسا ها تا اتومبيلی را که آقای کشيش خريده بود و اقساط ماهانه اش را پرداخت نکرده بود مصادره کنند

آقای کشيش با آن لباده بلندش از کليسا بيرون آمد و در حاليکه کتاب مقدس را در دستش گرفته بود ؛ شروع کرد به داد و قال و فحش و فضيحت و قرشمال بازی و لجاره گری .

عبدالله شر خر ها در آمدند که : پدر جان ! برادری مان بجا ؛ بزغاله يکی هف صنار ! شما اين اتومبيل را بيش از يک سال است که خريده ای اما قسطش را نداده ای .ما هم چاره ای نداريم جز اينکه ماشين را از شما بگيريم و به بانک بدهيم. 

پدر مقدس اما؛ نعره زنان و خشماگين فرياد ميزد که : ای نوادگان شيطان و ای شياطين ملعون ! اين اتومبيل متعلق به حضرت باريتعالی است و قسطش را هم حضرت باريتعالی تمام وکمال پرداخت کرده است !! شماچطوری جرات ميکنيد اتومبيل حضرت باريتعالی را مصادره کنيد ؟؟ شما در آتش جهنم جزغاله خواهيد شد ای فرستادگان شيطان ...!!!

ومن که پای تلويزيون نشسته بودم و اين ماجرا را تماشا ميکردم؛ هم از پر رويی و وقاحت اين پدر مقدس حيرت کردم و هم بخودم گفتم : انگار اين مردان خدا !! ( از آيت الله اش بگير تا اسقف و کاردينال و کشيش اش ) همه شان سر و ته يک کرباس اند و روی شان را با آب مرده شويخانه شسته اند و همه شان پستان مادرشان را گاز گرفته اند . خب پدر آمرزيده ؛ نه آب در شير کن ؛ نه نماز شبگير کن ....

نميدانيد چه کيفی کردم وقتی ديدم يکی از اين عبدالله شر خر های قلچماق ؛ کوبيد توی سينه پدر مقدس و سوييچ را از دستش گرفت و سوار ماشين آقا شد و راهش را کشيد و رفت . اما مگر آقای پدر مقدس از رو ميرفت ؟؟ خروار خروار فحش و نفرين و ناسزا بود که نثار آنها ميکرد .بگمانم خيال ميکرد : 
هر کجا قاب پلو جوجه و کوکو دارد 
مال وقف است و تعلق به دعا گو دارد ...

نقض حقوق بشر یکی از دلایل بی اعتمادی ایرانیان به مجاهدین خلق است

وسط
اندازه حروف Decrease font Enlarge font
گزارش وزارت خارجه امریکا در ماه می 2011 بر عدم وجود حمایت مردم ایران از سازمان مجاهدین خلق در داخل و خارج از کشور تاکید دارد. در این گزارش قید گردیده که "باید گفت که ایرانیان در صورت لزوم احتمالا بجای حمایت از این سازمان، به مقابله با آن قیام کنند" و می افزاید "هر گونه حمایت امریکا از مجاهدین خلق بشدت به سابقه امریکا در بین ایرانیان لطمه زده و احساسات ضد امریکایی ایرانیان را بر خواهد انگیخت". گزارش وزارت خارجه یاد آور می شود که نجات یافتگان از فرقه از سازمان مجاهدین خلق بعنوان فرقه ای یاد می کنند که اعضای سابق خود را مجازات می کند. گزارش می گوید که رهبری مجاهدین خلق برای کسانی که سعی در فرار داشته اند حکم اعدام صادر کرده است.
بیانیه وزارت خارجه که بر پایه ارتباطات و تماس های مردمی سفارت خانه های ایالات متحده در کشور های همجوار ایران و توسط تیم "دیدبان ایران" جمع آوری شده، بازتاب رویکرد ایرانیان در داخل و خارج کشور نسبت به سازمان مجاهدین خلق است.
یکی از محور های اصلی این گزارش به نظرات ایرانیان مبنی بر نقض حقوق بشر در داخل تشکیلات مجاهدین خلق می پردازد. امری که هر نیروی مخالف رژیم تهران را در مورد حمایت از این سازمان به شک و تردید وا می دارد.
نگارنده به عنوان عضو اسبق تشکیلات مجاهدین خلق در ایالات متحده، عراق و ایران شاهد نمونه های جامعی از نقض حقوق اعضا در داخل این گروه بوده است. امری که هر شاهد بی طرفی را نسبت به مجاهدین خلق دلسرد می کند.
مسئله فوق از آنجا مورد اهمیت است که مجاهدین به عنوان اپوزیسیون ضد رژیم در تلاش برای سرنگونی حکومت و جایگزینی آن هستند. اما باید گفت هیچ کس در داخل و خارج از ایران نمی خواهد یک نظام ایدئولوژیک را با نظام ایدئولوژیک دیگری جایگزین سازد.
مجاهدین نیرو هایشان را در محیط های بسته و با حداقل ارتباط با جهان خارج نگهداری می کنند. مزیت این کار این است که فرد به لحاظ روانی کاملا وابسته به تبلیغات ارائه شده توسط کانال های اطلاع رسانی خاص گروه است و حائز ارتباط اندک یا اصولا بدون ارتباط با رسانه های آزاد می باشد.  
مجاهدین خلق از تکنیک های منحصر به فرد روانشناسانه برای کنترل اعضا استفاده می کنند. این دیگر یک مسئله درون سازمانی تلقی نمی شود چرا که هر عضو را بصورت ماشین یا ادم آهنی برای پیشبرد اهداف گروه در می آورد. بر پایه همین القائات ذهنی است که نیروی مجاهدین حاضر به عملیات انتحاری یا خودسوزی می شود. به این موضوع باید ایدئولوژی تدوین شده و پرقدرتی را افزود که مبنای آن زندگی و کار اشتراکی، عدم وجود ازدواج، یگانگی با رهبر عقیدتی و ارائه گزارش از خود به مثابه ابزار کنترل نیرو است.  
انتخابات درون سازمانی خود موضوع دیگری است که غیر دموکراتیک بودن سازمان و نقض حقوق انسان ها در درون آن را برملا می سازد. در این رابطه اسناد زیادی منتشر نشده است اما می توان اینگونه بیان کرد که انتخابات اصلی در درون مجاهدین همواره به اتفاق ارا ( یعنی همه ی رای ها ) به مقصد می رسند. هیچ نیروی منتقد و مخالفی وجود ندارد.
بر خلاف آنچه مجاهدین تبلیغ می کنند، هیچ یک از موارد بالا  الزامات مبارزه با حکومت ایران نیست بلکه همگی نشانه های هویتی توتالیتر و فرقه گرا است. در این چارچوب برخی از حقوق اولیه خود محروم شده  و شستشوی مغزی می شوند. نگارنده همچنین شاهد نمونه هایی از ضرب و شتم و ناپدید شدن اعضای مجاهدین خلق در درون این سازمان بوده است.
موضوع اقلیت های دینی همواره یکی از موضوعات مورد بحث منتقدین سازمان بوده است. شرط عضویت در تشکیلات مجاهدین خلق اعتقاد به شیعه دوازده امامی است. چراکه فقط بر اساس اعتقاد داشتن به اما غائب است که می توان به نائب رسمی یا غیر رسمی امام اعتقاد داشت. در تشکیلات رجوی بصورت غیر رسمی از مسعود رجوی به عنوان نائب امام یاد می شود تا بر قداست وی اطاعت محض از او بیفزاید. به همین دلیل اعضای غیر مسلمان همواره تحت فشار قرار داشته اند تا به شیعه معتقد و پایدار شوند. البته از دید مسئولان گروه اینها کافی نیستند و فرد باید مناسک اسلامی شامل نماز روزانه و روزه را به جای آورد. 
 با اینکه مجاهدین خلق قصد دارند خود را اپوزیسیون مهمی علیه رژیم تهران جلوه دهند، عدم رویکرد مردم به این گروه ادامه می یابد. بنظر نمی رسد تا زمانی که مجاهدین دست به تغییرات اساسی در سازمان نزده اند اقبال مساعدی بیابند. یکی از این تغییرات بی تردید به رسمیت شناختن انتخاب فردی اعضا و حقوق آنان است. 

نامه جمعی از روزنامه نگاران، مدافعان حقوق بشر، فعالان دانشجویی و سیاسی در محکومیت ترور شخصیت احمد باطبی

در روز های اخیر شاهد شدت گرفتن حملات تخریبی علیه احمد باطبی فعال شناخته شده دانشجویی و زندانی سیاسی سابق هستیم.
بی تردید این حملات اگر چه شخص وی را نشانه گرفته است اما اهدافی فرا تر را دنبال می کند. مروری بر مواضع وزیر اطلاعات و فعالیت های پیدا و پنهان نیروهای امنیتی آشکار می سازد که پروژه جدیدی برای ترور شخصیت فعالان دانشجویی و سیاسی خارج از کشور کلید خورده است تا با طرح اتهامات واهی وجهه مخالفان سیاسی مخدوش گردد.
البته اینگونه اقدامات ایذایی جدید نیست و یکی از حربه های اصلی حاکمیت برای از میدان به در کردن مخالفان است تا با فراغت خاطر به چپاول منابع عمومی و برخورداری از موهبت تملک انحصاری قدرت بپردازد. البته آگاهی افکار عمومی و بصیرت اپوزیسیون می تواند این حربه را خنثی سازد.
در این میان گزافه گویی های حیدر مصلحی وزیر اطلاعات و بلوف زنی های وی در خصوص نفوذ در اپوزیسیون زمینه ای شده است تا اتهام بی اساس "ارتباط سازمان یافته" و "همکاری اطلاعاتی" با دستگاه امنیتی جمهوری اسلامی به احمد باطبی نسبت داده شود.
ما به عنوان کسانی که شاهد فعالیت های این کوشنده سابق جنبش دانشجویی و روزنامه نگار و مدافع حقوق بشر فعلی بوده ایم، اینگونه اقدامات موهن و غیر اخلاقی را محکوم می کنیم. احمد باطبی بهترین سال های عمر و جوانی اش را در پای ایستادگی بر روی آرمان های جنبش دانشجویی ومبارزه بر علیه استبداد دینی وقف نمود.
بسی مایه تاسف است فردی که سال ها در زندان های مخوف جمهوری اسلامی بوده و شکنجه های طاقت فرسایی را تحمل نموده است و هنوز از عوارض سنگین روحی و جسمی آنها رنج می برد و در وجودش آثار باقی مانده زخم های سیستم امنیتی و عمله استبداد دینی دیده می شود ،به ادعاهای واهی "همکاری مستمر با مامورین وزارت اطلاعات" و "لو دادن مبارزان" منتسب گردد.
البته ما در این نامه، در مقام داوری پیرامون مواضع نظری، کارنامه عملکرد و مسائل مربوط به حوزه خصوصی وی نیستیم بلکه اتهام ناجوانمردانه" نفوذی وزارت اطلاعات" و برخورد های غیر اخلاقی جهت تخریب شخصیت او را قاطعانه محکوم می کنیم.
به باور ما، شایسته است نیروهای دموکراسی خواه و بویژه فعالان دانشجویی با هوشیاری مراقب این اقدامات توطئه آمیز باشند که هدف تخطئه جنبش دانشجویی ایران و تضعیف کارزار برای دموکراسی و حقوق بشر را دنبال می کند.
ردیف نام نام خانوادگی عنوان
1 رامین احمدی فعال حقوق بشر
2 حسن اردشیر زارع زاده روزنامه نگار وفعال دانشجویی سابق
3 آرنوش ازرحیمی فعال سابق دانشجویی
4 مرتضی اصلاحچی فعال دانشجویی
5 علی افشاری فعال سیاسی و فعال سابق دانشجویی
6 داریوش اقبالی هنرمند
7 پژمان اکبرزاده فعال سیاسی
8 حمید اکبری فعال سیاسی و استاد دانشگاه
9 سارا اکرمی فعال زنان
10 کیان امانی عکاس روزنامه نگار
11 مهدی امینی فعال سیاسی
12 بهاره ایرانی فعال حقوق کودک
13 شهلا باور فعال زنان
14 احسان بداغی فعال حقوق بشر
15 محمد برقعی فعال سیاسی و استاد دانشگاه
16 لادن برومند فعال حقوق بشر
17 سهیل پرهیزی فعال حقوق بشر
18 سپیده پور آقایی فعال زنان و فعال سابق دانشجویی
19 علی پور واحدی فعال سیاسی
20 بنفشه پورزند فعال سیاسی
21 لیلی پورزند مدافع حقوق بشر
22 حامد تهرانی فعال دانشجویی
23 خسرو ثانی نویسنده و شاعر
24 مهدی جامی روزنامه نگار
25 پویا جهاندار مدافع حقوق بشر و فعال سابق دانشجویی
26 سعید حبیبی فعال سیاسی و فعال سابق دانشجویی
27 مهرداد حریری فعال سیاسی و پژوهشگر
28 ستاره حسن پور فعال سابق دانشجویی
29 فاطمه حقیقت جو فعال سیاسی و فعال سابق دانشجویی
30 عباس حکیم زاده فعال دانشجویی
31 عباس خرسندی فعال سیاسی
32 فریبا داوودی مهاجر فعال زنان و روزنامه نگار
33 محمد حسین درویش فعال سیاسی و دیپلمات سابق
34 محسن دلیری نویسنده و شاعر
35 امیر رشیدی فعال سیاسی و فعال سابق دانشجویی
36 شیده رضایی روزنامه نگار
37 اردوان روزبه روزنامه نگار
38 امین ریاحی فعال سابق دانشجویی
39 محسن سازگارا فعال سیاسی
40 علی ساعدی فعال دانشجویی
41 آرش سبحانی هنرمند
42 کیانوش سنجری روزنامه نگار
43 سارا سهرابی فعال حقوق بشر
44 رضا سیاووشی فعال سیاسی
45 سلمان سیما فعال دانشجویی
46 رضا شاه حسینی فعال سیاسی
47 اردلان شکرابی فعال سیاسی
48 بانو صبری فعال زنان
49 کوروش صحتی روزنامه نگار وفعال سابق دانشجویی
50 بنیامین صدر روزنامه نگار
51 پرویز صفری فعال سیاسی و فعال سابق دانشجویی
52 بیژن صف سری روزنامه نگار
53 سیاوش صفوی فعال سابق دانشجویی
54 علی طبرزدی فعال دانشجویی
55 حسین طبرزدی فعال دانشجویی
56 بابک عباس زادگان فعال دانشجویی
57 محبوبه عباسقلیزاده فعال زنان
58 غلام عباسی فعال سیاسی
59 اکبر عطری فعال سیاسی و فعال سابق دانشجویی
60 کیوان عمویی هنرمند
61 مزدک علیپور فعال سیاسی و فعال سابق دانشجویی
62 منصور فرجی فعال سیاسی
63 کیوان فروزان فعال سیاسی
64 ناصح فریدی فعال سیاسی و فعال سابق دانشجویی
65 فیروزه فولادی فعال سیاسی
66 امیر قاسمی فعال سیاسی
67 سید رضا قاضی نوری نائینی فعال سابق دانشجویی
68 کیان کاویانی فعال سیاسی
69 هادی کحال زاده فعال سیاسی و فعال سابق دانشجویی
70 امین کرد فعال سیاسی
71 علیرضا کیانی فعال سابق دانشجویی
72 امیر حسین گنجبخش فعال سیاسی و پژوهشگر
73 کوهیار گودرزی فعال حقوق بشر و فعال سابق دانشجویی
74 مهرداد ماجدی فعال سابق دانشجویی
75 حسن ماسالی فعال سیاسی
76 رضا مبین فعال سابق دانشجویی
77 ستاره محمودی فعال زنان
78 پویان محمودیان فعال دانشجویی
79 احمد مدادی فعال سیاسی و فعال سابق دانشجویی
80 آویده مطمئن فر روزنامه نگار
81 امیر معماریان فعال دانشجویی
82 اشکان منفرد مدافع حقوق بشر
83 بهزاد مهرانی فعال دانشجویی
84 سید داوود موسوی روزنامه نگار
85 علیرضا موسوی فعال دانشجویی
86 سراج الدین میر دامادی روزنامه نگار وفعال سابق دانشجویی
87 یوحنا نجدی روزنامه نگار
88 شاهین نجفی هنرمند
89 کاظم نجفی فعال سیاسی
90 پری نشاط فعال زنان
91 صباح نصری فعال هویت طلب کرد
92 بورگان نظامی نرج آباد استاد دانشگاه و فعال سابق دانشجویی
93 علی نظری فعال سابق دانشجویی
94 شیوا نوجو فعال سیاسی
95 مهدی نوربخش فعال سیاسی و استاد دانشگاه
96 علیرضا نوری زاده روزنامه نگار
97 مجید نیکنام امینی فعال سیاسی
98 محمد هدایتی روحانی منتقد
99 رحیم همتی فعال سیاسی
100 سید مجتبی واحدی روزنامه نگار و فعال سیاسی
101 رضا ولی زاده روزنامه نگار
102 سجاد ویس مرادی فعال دانشجویی

ای اصلاح طلبان مدعی! چرا از آیت الله دسغیب تقلید نمی کنید؟ ناصر مستشار

تاکنون تقلید از خمینی در سرنگونی شاه یکی از افتخارات همه جناح های کنونی نظام بوده است.اما چرا تقلید از یک روحانی متقی بنام آیت الله دسغیب که در نبرد با ظلم نظام اسلامی پیشتاز هست نمی تواند مرجع تقلید اصلاح طلبان شود؟نیروهای اصلاح طلب از آن جهت خمینی را نستوه می نامند ،چراکه او را مصمم و مبارز علیه ظلم شاه ارزیابی می کردند اما اینک همان نیروهای یاد شده از تقلید واجماع پیرامون نطرات آیت الله دسغیب اباء دارند ،براستی چرا؟
نیروهای سکولار ولائیک که همچنان به جدائی دین از حکومت پافشاری می نمایند و یکی از پرنسیب های آنها شمرده می شود اما همواره از روحانیونی که با ظلم حکومت دینی پیشتاز باشند حمایت نموده اند! اما اطلاح طلبان جرات حمایت و پشتیبانی از یک روحانی آزاده مانند ؛ایت الله دسغیب را ندارند تا انتخابات نمایشی و غیر دمراتیک مجلس شورای اسلامی پیش رو را با همت هرچه بیشتر بایکوت نمایند!
شیرینی شرکت در قدرت برای اصلاح طلبان آنقدر با مزه است که آنها را وسوسه می سازدتا با هر ابزاری در هرم حکومتی شریک گردند!
آیت‌الله دستغیب: اگر قانون اساسی همچنان نقض شود، شرکت در انتخابات وجه شرعی و عقلی ندارد!
اما این بار همه جناح های رژیم در برابر مردم آگاه رسوا شده اند ، شاید هیزم های خیسی که در سایه فقر فزاینده با هر کمک مالی آرای خود را می فروشند به داد نظام اسلامی برسد!
احمد جنتی که قبلا اصلاح طلبان را از شرکت در انتخابات منع کرده بود اما بنابر نیاز رژیم اسلامی و خواست زعمای قوم از طریق فلاحیان وزیر اطلاعات سابق به اصلاح طلبان پیامی ارسال شده است که اگر آنها همچنان به نظام و ولایت فقیه وفادار بمانند ، اصلاح طلبان نیز اجاز شرکت در انتخابات آتی را خواهند داشت!
به صحنه کشاندن مردم در روزهای انتخابات به هر قیمتی چه استفاده داخلی و خارجی ،همواره برای حکومت اسلامی مهم بوده است!
در این هیاهوی دعواهای جناحی ـ فریاد همه جناح ها بلند شده است تا موضوعات سیاسی مشغول کننده برای مردم و نیروهای سیاسی بوجود آورند!
رژیم اسلامی قبل از برگزاری هر انتخاباتی برای داغ شدن انتخابات و مشارکت هرچه بیشتر مردم ، موضوعات سیاسی تارز ای را باز می کند تا از صندوق های رای گیری بتواند چهار سال دیگر بر عمر فرتوت نظام بی فزاید!
آیت‌الله مهدوی‌کنی:
مسئولان به خاطر حفظ انقلاب به جان هم نیفتند
غیراصولگرایان معتقد به قانون هم در انتخابات شرکت کنند
چرا در دوره پیش رو برای انتخابات اقرار به خرید آرای مردم می کنند؟آیا در دوره های گذشته چنین خلاف هائی انجام نمی گرفت؟
دولت در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری به 9 میلیون نفر 80 هزار تومان پرداخت کرد
منبع پرداخت‌ها مشخص نیست
می خواهند جنبش آزادیخواهی مردم را به مذاکره و چانی زنی بکشانند!
تصمیم گیری های قدرت نامرئی نظام دارد باند احمدی نژاد را که در شش ساله گذشت مورد حمایت ولی فقیه و سوگلی خامنه ای بود ،سنگر به سنگر کنار می زند!بنی صدر را در سال شصت به همین شیوه کنار گذاشتند.ابتدا فرماندهی کل قوا را از وی بازستاندند وسپس عدم کفایت او در مجلس شورای اسلامی قرائت شد.اگر احمدی نژاد در همه زمینه ها شکست خورد ه است ،مقصر اصلی خامنه ای است.بی لیاقتی احمدی نژاد را در شش گذشته شخص خامنه ای تکمیل نمود.اگر قرار بر پاسخگوئی مدیران کشور در آشفتگی همه عرصه ها شوند ،ابتدا خامنه ای باید در ردیف اول میز محاکمه بنشیند.مرکز بدبختی های کشور در بیت رهبری خیمه زده است نه در هیئت دولت احمدی نژاد!
برای گرم کردن تنور انتخابات مجلس شورای اسلامی همه نیروهای حکومتی به حرکت در آمده اند.از اصلاح طلبان برای تزئین انتخابات نیز دعوت بعمل آمده است!
همانطوری که در 14 شهریور در این مقاله زیر در سال 1388 پیش بینی شده بود، چرا عمر دولت های کودتائی کوتاه است؟
آیت الله خمینی همواره به یاران نزدیک خود که دربه مسند آوردن حکومت اسلامی شرکت داشتند سفارش کرده بود: (همه باید با وحدت کلمه در حفظ حکومت اسلامی کوشا باشند) تبیین آن وصیت اینک در میان پایوران رژیم اسلامی دیده می شود. همگان به لحاظ تاریخی تاکنون شاهد جنبش های مستقلی در ایران بوده اند که قیام های ماههای گذشته مردم نیز نمی تواند از آن جنبش ها مستثنی باشد.مردم ایران هرگز در راه رسیدن به آزادی و استقرار حکومت قانون باز نمانده اند.این روزها باردیگر مردم ایران برای رسیدن به اهداف عالیه خود به تجربیات گرانبهائی دست یافتند.
جنبشی که بعد از انتخابات کودتائی 22 خرداد سال که برای رژیم اسلامی رسوائی ببیار آورد ، می رفت تا ستون های استبداد ولی فقیه را به لرزه در آورد اما اینک اشخاصی مانند خاتمی وهاشمی ودیگران با وساطت با بیت رهبری مسیر مذاکره و نامه نگاری و چانی زنی را می پیمایند وعاقبت نیز اعلام خواهند کرد که همه طرفین دعوا برای حفظ کیان اسلام و نظام به مصالحه رسیده اند.رژیم اسلامی با طولانی کردن مذاکرات با مدعیان وطرفین مقابل دعوای انتخاباتی 22 خرداد ، آنقدر مسئله را پشت درهای بسته نگاه خواهد داشت که عاقبت همه مسائل مشمول مرور زمان گردد تا همه اتفاقات به فراموشی سپرده شود. آیا همه آن ظلم هائی که از جانب حکومت اسلامی تاکنون درحق مردم ایران شده است را می توان به فراموشی سپرد؟ برای اولین درآغازاعتراضات مردمی پس انتخابات 22 خرداد آقای سعید علم الهدا در مقاله ائی مبسوط ،یاد آوری نمود که رژیم در فکر خرید زمان است! که آن هشدار روشنگرانه به گوش آقایان موسوی و کروبی نرفت و آنها در انتخاب بین حفظ نظام و کیان مردم ـ ترجیح دادند تا در کنار حکومت بمانند.
آنهائیکه به هاشمی رفسنجانی دل خوش کرده بودند و رقابت های او با خامنه ائی را برای کسب قدرت عمده کرده بودند تاشاید از تضاد های ظاهری آنها استفاده ببرند، اما همه آنها هنگامیکه با سازشی که هاشمی با رهبر بعمل آورد مواجه شدند با ناباوری شوکه شدند .هاشمی رفسنجانی نیز همه اعتراضات مردم را نسبت به تقلب انتخاباتی بی ارزش قلمداد کرد وچنین گفت: رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با توجه به تحولات اخير پس از انتخابات، آن را فتنه‌ای پيچيده از سوی عوامل مرموزی دانست که ايجاد وفاق و جدايی ميان مردم و نظام و سلب اعتماد و اطمينان آحاد مردم از نظام اسلامی را هدف گرفته است. تدبير رهبری معظم انقلاب را در تمديد مهلت شورای نگهبان برای بررسی بيشتر مسائل و ادای توضيحات قانع‌کننده و ابهام‌زدايی از انتخابات بسيار ارزشمند ذکر کرد و گفت: اين اقدام با ارزش مقام معظم رهبری، برای جلب اعتماد و اطمينان مردم به روند انتخابات بسيار موثر است و اميدواريم دست‌اندرکاران اين امر بتوانند به طور دقيق و با رعايت انصاف و عدل و با همکاری کانديداها به اعتراضات قانونی به طور کامل رسيدگی کنند. « ایلنا ـ
با اینکه رهبر جمهوری اسلامی در نماز جمعه 19 یونی به صراحت هرچه تمام انتخابات 22 را تائید کرده و کاملا از محمود احمدی نژاد حمایت بعمل آورد!از همان آغاز بسرعت بر همگان آشکار گردید که شخص رهبر با همدستی شورای نگهبان پشت کودتا ایستاده اند.

یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به دیدار یک شنبه شب این کمیته با محمد خاتمی، این دیدار را بسیار صمیمانه و رضایت‌‌‌بخش توصیف کرد و افزود: خاتمی در این دیدار بسیار مثبت صحبت کرد و اظهارات بسیاری درباره اهمیت حفظ نظام،‌ پاسداری از قانون اساسی و علاقه‌مندی به رهبری بیان کرد.
ابراهیمی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا، با تاکید بر اینکه باید ارتباط با خاتمی حفظ شود، گفت: آقای خاتمی در این دیدار تاکید داشت که باید اصول‌گرایی و اصلاح‌طلبی از نو تعریف شود و محور تلاش همه حفظ نظام باشد.«

آقای خاتمی نیز مانند دوره پیشین با اتخاذ سیاست تسامح و مماشات در برابر سرکوبگران به شیوه آشتی روی آورده است.در این میان فقط خون فرزندان مردم بی گناه ریخته شده است و از دماغ فرزندان آقایان قطره ائی خون نچکیده است؟از آنجائیکه مردم ایران با چشمان خود دیده اند که چگونه نیروهای انتظامی حکومت اسلامی با انیفورم های شناخته شده ـ انسانهای بی گناه را به خاک وخون کشانده است ،پس در این میان رژیم سرکوب گر، برای آنکه خود را از همه جنایات تبرئه نماید به ترفند زیر دست یافته است:« فرمانده نيروی مقاومت بسيج روز يکشنبه از دستگيری افرادی خبر داد که در جريان اعتراض‌ها پس از اعلام نتايج انتخابات رياست جمهوری برای انجام خرابکاری لباس پليس يا بسيج را پوشيده بودند.«
همانطوری که در بالا همه وقایع وموضع گیری های طرفین دعوا ذکر گردید که در نهایت پس از همه اتفاقات ناگوار که در هفته های گذشته رخ داد شوربختانه همه رخداد دلخراش از جانب پایوران خواستار قدرت در نظام جمهوری اسلامی بزودی به فراموشی سپرده خواهد شد اما در این میان کلام وخواسته های اساسی مردم بدرستی شنیده نشد.مردمی که برای احقاق حقوق خود به خیابانها آمدند ومورد ضرب و شتم قرار گرفتند و خون دادند ،باردیگر به بازی گرفته شده اند ودر نهایت آقایان زعمای دین و حکومت برای حفظ نظام و رهبری به آشتی خواهند رسید.اما در این میان یک چیز ثابت شد که آن موضوع کلیدی این هست : رژیم اسلامی با انتخاباتی که خود حکومت برگزارمی کنند هرگز اصلاح نخواهد شد.

درباره سفرهاي پروژه‌ای ـ تبليغاتی ریيس جمهور، مجتبی فتاحی، الف

دكتر احمدي‌نژاد در بابي جديد از سفرهاي استاني، اخيرا به سفرهاي كوتاه به استان‌هاي مختلف كشور براي افتتاح پروژه‌هاي عمراني و صنعتي، روي آورده است.

هرچند تحليل‌هاي سياسي درباره علت تغيير رويكرد دولت به سفرهاي استاني (از ديدار عمومي با مردم تا سفرهاي كوتاه پروژه‌اي) به ويژه پس از ماجراي عزل وزير اطلاعات، عمدتا متمركز بر گزاره تلاش دولت براي از آب افتادن آسياب‌ها است، اما از جنبه اقتصادي، نمي‌توان ذات اين سفرهاي نوع جديد را كاملا زير سوال برد.


روالي كه اخيرا آقاي احمدي‌نژاد در سفرهاي كوتاه به مناطق مختلف كشور براي افتتاح پروژه‌هاي عمراني و صنعتي در پيش گرفته، اقدام بديعي نيست و دو رئيس‌جمهور پيشين (هاشمي و خاتمي) نيز در ماه‌ها و سال‌هاي پاياني زعامت خود براي نشان دادن خدمات دولت، چنين سفرهايي را در دستور كار قرار مي‌دادند. البته مشخص است كه آقاي احمدي‌نژاد خيلي زودتر از پيشينيان به اين سفرها روي آورده است كه علت آن نيز كاملا مشخص است: پس از ماجراهاي اخير درباره جريان نفوذي در دولت، رئيس‌جمهور بارها تاكيد كرده كه دولت به فشارها براي رسيدگي به اتهامات اين جريان توجه ندارد و به دنبال «كار و كار و كار» است. بنابراين واضح است كه سفرهاي پروژه‌اي-تبليغاتي اخير در راستاي اثبات همان گزاره «تلاش دولت براي خدمت به مردم» است.


به هر حال، در اين سفرها نواقصي به چشم مي‌خورد كه مطمئنا در صورت توجه به موارد ذيل، سفرهاي پروژه‌اي رئيس‌جمهور از بازدهي بيشتري برخوردار خواهد شد.


1- برخي پروژه‌هايي كه آقاي احمدي‌نژاد افتتاح كرده‌ و رسانه‌هاي دولت با بزرگنمايي به انعكاس آن پرداخته‌اند، حقا و انصافا آنقدر عظيم و بزرگ نبوده كه شخص رئيس‌جمهور مملكت براي افتتاح آنها زحمت سفر را تقبل كنند. برخي از پروژه‌هاي صنعتي اخير در حد افتتاح توسط مقامات محلي مثلا رئيس شوراي شهرها بوده است، نه رئيس‌جمهور. به نظر مي‌رسد جرياني كه اين برنامه‌ها را در دستور كار سفر رئيس‌جمهور قرار مي‌دهد، بايد شأن ايشان را نيز در نظر بگيرد. هرچند كه شايد در پاسخ گفته شود كه از نظر آقاي رئيس‌جمهور، پروژه‌هاي عمراني و صنعتي، كوچك و بزرگ ندارد و رئيس دولت خود را مقيد به ابراز تشكر از مجريان هر نوع طرح خدمت‌رساني به مردم مي‌داند، اما باز هم بايد تاكيد كرد كه شأن رئيس‌جمهور بايد حفظ شود و ضمنا مسائل مهمتري در كشور وجود دارد كه رسيدگي به آنها در اولويت قرار دارد.


2- تعداد اندكي از پروژه‌هايي كه با حضور آقاي رئيس‌جمهور افتتاح شده‌اند، پيش از اين با حضور خود ايشان راه‌اندازي شده بودند. نمونه آشكار آن سد كارون 4 است. در ايام عيد سال گذشته آبگيري اين سد عظيم و نيروگاه آن با حضور احمدي‌نژاد آغاز شد، اما رئيس‌جمهور پانزدهم تيرماه امسال دوباره به استان چهارمحال و بختياري سفر كرد و اين بار خبر «افتتاح سد كارون 4» در رسانه‌هاي دولت منتشر شد. شايد به اين انتقاد نيز اينگونه پاسخ داده شود كه سال گذشته آبگيري سد كارون 4 آغاز شد و امسال بهره‌برداري كامل آن؛ در اين صورت هم اين ابهام ايجاد مي‌شود كه چرا اينگونه افتتاح‌هاي دو مرحله‌اي در مورد ديگر سدها رخ نداده است؟ شايد هم افتتاح سال گذشته، صوري و نمايشي بوده است؟


3- در جريان سفرهاي پروژه‌اي، در مورد برخي طرح‌ها و كارخانجات، اغراق‌ها و بزرگنمايي‌هاي نادرستي صورت مي‌گيرد. مثلا درباره طرح توسعه كارخانه كنستانتره سنگ آهن گل گهر سيرجان اينگونه خبررساني شد كه تمام مراحل طراحي، اجرا و نصب اين طرح به همت متخصصان داخلي انجام شده است. اين در حالي است كه در كاتالوگ مربوط به اين طرح نيز بر استفاده از فناوري‌هاي شركت‌هاي آلماني، سوئدي، چيني، آفريقاي جنوبي و انگليسي و مشاركت با اين شركت‌ها تاكيد شده است. (البته ما خود را مكلف مي‌دانيم كه به تمامي دست‌اندركاران اين طرح خسته‌نباشيد عرض كنيم و اين نوشته به معناي زير سوال بردن خدمات متخصصان داخلي نيست، ولي در هر صورت اغراق‌هاي نادرست موجب تصميم‌گيري‌هاي نادرست در آينده خواهد شد.)

4- در جريان اين سفرهاي چندساعته، معمولا بعد از بازديد و افتتاح پروژه‌ها، آقاي رئيس‌جمهور سخنراني كرده و سفر خاتمه مي‌يابد. اين در حالي است كه مي‌شود با اختصاص وقت به متخصصان، توليدكنندگان و پيمانكاران ذيربط، آنان نيز چند دقيقه‌اي سخنراني كنند تا آقاي رئيس‌جمهور مستقيما از مشكلات بخش‌ توليد كشور بويژه پس از اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها و همينطور اوضاع ركود اقتصادي مطلع شوند تا ديگر شاهد ادعاهاي خام همچون رشد بالاي 10درصدي اقتصادي از زبان مقام عالي دولت نباشيم.

5- برخي از پروژه‌هايي كه رئيس‌جمهور افتتاح مي‌كنند، چند هفته يا چند ماه قبل از سفر ايشان به بهره‌برداري رسيده‌اند و اعلام عمومي درباره افتتاح آنها توسط احمدي‌نژاد تاثير رواني مثبتي بر شهروندان مناطق محلي به دنبال ندارد. در اين باره نيز دست‌اندركاران برنامه‌ريز براي آقاي رئيس‌جمهور بايد رعايت شأن ايشان را بكنند.


6- از آنجا كه سفرهاي پروژه‌اي-تبليغاتي پس از حضور آقاي غضنفري به عنوان سرپرست وزارت صنايع شدت گرفت، به نظر مي‌رسد نقش ايشان را نيز نبايد فراموش كرد. شايد آقاي غضنفري مي‌پندارد افتتاح پرشمار پروژه‌هاي صنعتي تا پيش از جلسه راي اعتماد براي وزارتخانه جديد، بر راي نمايندگان اثرگذار باشد. بنابراين توصيه‌هاي بالا را بايد به سرپرست وزارت صنايع نيز گوشزد كرد.


7- به نظر مي‌رسد تمامي نقاط ضعف ذكرشده، از نواقص موجود در نهاد رياست جمهوري كه مسئول برنامه‌ريزي سفرهاي احمدي‌نژاد است، شكل مي‌گيرد. هرچند مسئولان نهاد رياست جمهور از اين سفرها به دنبال مقاصد خود هستند، اما توجه به توصيه‌هاي ذكر شده خالي از فايده نخواهد بود.


8- رسانه‌هاي دولتي افتتاح پروژه‌هاي اخير را با رنگ و لعاب «سال جهاد اقتصادي» منعكس مي‌كنند. اين در حالي است كه احداث بسياري از پروژه‌ها چند سال پيش آغاز شده و منتهي شدن بهره‌برداري از آنها در سال جاري نبايد مورد فرصت‌طلبي دولتمردان براي جا زدن آنها به عنوان خدمات دولت در سال جهاداقتصادي شود. دولت براي جهاداقتصادي بايد براي حل مشكلات اقتصادي كشور آستين همت بالا بزند و نه در خواب افتتاحيه‌هاي مكرر و بعضا ناقص بخوابد

سخنگوي شوراي نگهبان: اصل بر «احراز صلاحيت» است نه «احراز عدم‌صلاحيت»، فارس

خبرگزاري فارس: سخنگوي شوراي نگهبان با بيان عدم ارتباط اصل «برائت» و اصل «صحت» با وظيفه شوراي نگهبان گفت:‌ در وظايف شوراي نگهبان اصل بر احراز «صلاحيت» است، نه احراز «عدم‌صلاحيت»، براي مثال فردي كه در محله خود گمنام باشد و كسي او را نشناسد تأييد صلاحيت نمي‌شود.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، سالروز تأسيس نهاد شوراي نگهبان و انتخابات نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي در اسفندماه جاري بهانه‌اي بود كه در اين فرصت به سراغ سخنگوي شوراي نگهبان برويم و با او پيرامون 3 وظيفه مشخص و صلاحيت اين نهاد، علي الخصوص نظارت بر انتخابات و بررسي صلاحيت نامزدها به گفت‌وگو بنشينيم؛ عباسعلي كدخدايي همواره به واسطه تسلط بر مسايل حقوقي و سياسي، بي‌دغدغه ميان خبرنگاران حاضر مي‌شود و البته همين مسئله نيز موجب شده او ارتباطي دوستانه و منطقي با رسانه‌ها داشته باشد . . .، متن كامل گفت‌وگوي 2 ساعته خبرنگاران "فارس" با سخنگوي شوراي نگهبان از نظرتان مي‌گذرد.
*فارس: سالروز تأسيس نهاد شوراي نگهبان را به شما تبريك مي‌گوييم و برايتان آرزوي موفقيت داريم.
-كدخدايي: ضمن تبريك اعياد شعبانيه؛ من نيز از شما و خبرگزاري فارس به خاطر تلاش شبانه‌روزي در مسير اطلاع رساني به ويژه تعامل خوب با شوراي نگهبان و انتشار دقيق و سريع اخبار اين نهاد تشكر مي‌كنم.
*فارس: لطفاً ضمن مقايسه تطبيقي از نهاد شوراي نگهبان و نمونه‌هاي مشابه آن در ساير كشورها، پاسخ شما به افرادي كه معتقدند شوراي نگهبان جمهوري اسلامي ايران نمونه خارجي ندارد و مغاير با دموكراسي و حقوق شهروندي، چيست؟
-كدخدايي: در پاسخ اين سؤال كه آيا عملكرد شوراي نگهبان مطابق با مسائل دموكراتيك است يا نه؟ بايد بگويم اصولاً هر نهاد و سازه‌ دست‌ساز انسان نيازمند حفاظت است، حتي در بحث‌هاي عمراني وقتي مهندسين يك سازه‌اي را برپا مي‌كنند، از ابتداي شروع تا زمان حيات سازه يك نوع صيانت و پاسداري را انجام مي‌دهند و لذا اگر مراقبت و نظارت بر محصول و رفتارهاي انسان نباشد، هيچ جامعه‌اي نمي‌تواند سرپا باشد.
حاكميت قانون تعبيري است كه در كشورهاي غربي مطرح شده و كم و بيش در كشور ما نيز مطرح است؛ حاكميت قانون يعني حكومت قانون و يكي از نتايج حكومت قانون اين است كه بايد نظم منطبق با اصول شناخته شده وجود داشته باشد تا بتواند مدعي حاكميت قانون شود و در غير اين صورت هرج و مرجي پديد مي‌آيد كه كيان يك جامعه را با خطر مواجه و جامعه را مضمحل مي‌كند. در نظام‌هاي نويني كه در جوامع مختلف شكل گرفته است، بر اساس اصل حاكميت قانون پايدار مانده است، صرف‌نظر از اينكه مباني آنها مورد قبول هست يا نه، ‌بايد بگويم براي محصول فعاليت‌هاي سياسي آنها و انديشه‌هاي سياسي‌شان كه در قالب يك نظام سياسي در جامعه پديد آمده است، يك روش‌هاي نظارتي پيش بيني شده است.
در برخي نظام‌هاي غربي مكانيسم‌هاي نظارتي بر قواي سه‌گانه و عملكرد مسئولين و چگونگي شكل‌گيري اين نهادها تعيين شده است، اين مكانيسم‌ها بعضاً در قالب‌هاي قضايي شكل گرفته كه بر نحوه شكل‌گيري نهادها و عملكرد مسئولان نظارت مي‌كند.
اگر ما بگوييم كه انتخابات از اصول مردم سالاري و دموكراسي است و هركسي به هر شكلي كه مي‌تواند در انتخابات شركت كند و بعد از انتخاب مردم روي كار بيايد، مورد قبول خود غربي‌ها نيست. چرا كه آثار زيادي بين انديشمندان غربي وجود دارد كه مي‌گويد حكومت به شكل ساده از بين رأي خالص مردم و با مكانيسم‌هاي نظارتي مختلفي بايد به‌وجود بيايد.
به طور مثال، امروز در برخي كشورهاي غربي مشاهده مي‌شود كه انتخابات رياست جمهوري با چند مرحله انجام مي‌شود و اين به خاطر نظارتي است كه انجام مي‌شود. مثلاً آنها كالج‌هاي انتخاباتي دارند و اين كالج‌ها متشكل از منتخبين مردم است كه به عنوان خبرگان و كارشناسان انتخاب مي‌شوند و اين افراد هستند كه رئيس جمهور را انتخاب مي‌كنند و اين همان مكانيزم نظارتي است.
انديشمندان غربي مي‌گويند اگر ما انتخابات مستقيم داشته باشيم ممكن است برخي‌ مردم را فريب دهند و رأي آنها را كسب كنند و سپس حكومت را به دست بگيرند و نظام سياسي را از مسير اصلي منحرف كنند. استدلالي كه در پس فلسفه وجودي كالج‌هاي انتخاباتي در برخي كشورها وجود دارد، در حقيقت اصل نظارت بر شكل‌گيري يك نظام سياسي است.
** نظارت به‌معناي دقيق كلمه در همه نظام‌هاي سياسي وجود دارد
در برخي ديگر كشورها وظيفه بررسي صلاحيت و نظارت به عهده احزاب است، در اين كشورها افراد به راحتي نمي‌توانند وارد حكومت شوند بلكه پس از نمايندگي از احزاب براي مجلس و رياست جمهوري كانديدا شوند. مسئولان در كشورهاي مهم غربي براي به دست آوردن پست و منصب بايد از مسير احزاب حركت كنند و اين نشانگر اين است كه افراد عادي به راحتي نمي‌توانند وارد احزاب شوند. چرا كه بايد به مانيفست حزب معتقد باشند و به قانون اساسي و اصول شناخته شده آن كشور پايبند باشند. بنابراين نظارت به معناي دقيق كلمه در همه نظام‌هاي سياسي براي شكل‌گيري نهادهاي عالي آن نظام وجود دارد اما شكل آن متفاوت است. برخي كشورها شيوه‌هاي قضايي و برخي شيوه‌هاي حزبي دارند. نظام سياسي ما هم كه نظام مدرن و برآمده از آموزه‌هاي اسلامي است، با شكل‌هاي جديد دنياي امروز مكانيزم‌هاي نظارتي را به نوع و شكل ديگري اعمال مي‌كند.
**اصل نظارت، عين دموكراسي است
بايد گفت كه اصل نظارت بر انتخابات و اصل نظارت بر شكل‌گيري نهادهاي سياسي مغاير با اصول دموكراسي و مردم سالاري نيست و به نظر من عين دموكراسي است. چرا كه اگر نظارتي نباشد ممكن است نهادها منحرف شوند و انحراف آنها موجب از دست دادن حاكميت قانون و شكل‌گيري يك نظام باثبات كه مدافع منافع مردم است، شود.
در كشور ما بر اساس آموزه‌هاي اسلامي نهادهايي شكل گرفته كه از جمله آن قواي سه‌گانه است و دو نهاد مهم قوه مقننه و مجريه با رأي مستقيم مردم انتخاب مي‌شوند. سؤال اين است كه اگر نهادي بر نحوه شكل‌گيري قوه مجريه و مقننه وجود داشته باشد، مغايرتي با اصول دموكراسي به وجود مي‌آيد؟ من معتقدم اين نظارت عين دموكراسي و مردم سالاري است و ما از آن دفاع مي‌كنيم.
در نظام‌هاي سياسي غرب كه در چارچوب احزاب است، يك اعتقاد ظاهري به مانيفست حزب مطرح مي‌شود اما اينكه درون احزاب چه مي‌گذرد،‌ مشخص نيست. اما در نظام ما براي همه مسئوليت‌هاي عالي نظام شرط عدالت، وثاقت و امانت مطرح است و رئيس جمهور يا نمايندگان مجلس با سوگندي كه مي‌خورند به امانت، وثاقت و عدالت خود اقرار مي‌كنند.
در نظام سياسي ما حتي براي عالي‌ترين مقام كشور كه مقام رهبري است، شرط وثاقت، امانت و عدالت وجود دارد كه مي‌توان گفت سازوكارهاي نظارتي در ايران حتي فراتر از ساير كشورهاست. به نظر من اعمال سازوكار نظارتي تضمين‌كننده كيان هر نظام سياسي از جمله نظام مقدس جمهوري اسلامي است.
* فارس: آقاي كدخدايي، قانون فعلي انتخابات چگونه به شما براي بررسي مطلوب‌تر صلاحيت‌ها و نظارت بر انتخابات كمك مي‌كند؟
** قانون انتخابات نيازمند اصلاح است
-كدخدايي: البته بنده منتقد قانون فعلي انتخابات هستم و معتقدم اين قانون بايد در آينده اصلاح شود و از مجلس و دولت محترم مي‌خواهم نسبت به اصلاح قانون انتخابات در يك مجموعه جامع اقدام كنند.
* فارس: اگرچه همواره شوراي نگهبان، مجلس و دولت آمادگي خود را براي اصلاح قانون انتخابات اعلام مي‌كنند اما هيچ‌وقت اين مسئله بالفعل نمي‌شود؛ قصوري متوجه كسي است يا اينكه پيچيدگي‌ها مانع اصلاح قانون انتخابات شده است؟
** بخشي از دلايل عدم‌اصلاح جامع قانون انتخابات، سياسي است
-كدخدايي: به طور طبيعي تدوين يك قانون جامع براي انتخابات پيچيدگي‌‌ها و سختي‌هاي خاص خودش را دارد، دولت و مجلس هم در اين باره ذي‌‌نفع هستند. بنابراين اين ملاحظات نقش دارد تا آنجا كه مربوط به ما بوده اعلام آمادگي كرديم. من فكر مي‌كنم بخشي از اين مباحث حول مسائل سياسي است كه مانع اصلاح قانون انتخابات از سوي مجلس و دولت شده است. البته ممكن است مسائل و ملاحظات ديگري وجود داشته باشد.
* فارس: با توجه به اينكه شما سازوكارهاي نظارتي براي بررسي صلاحيت‌ها در ايران را فراتر از ساير كشورها مي‌دانيد، شوراي نگهبان علاوه بر استعلام از منابع چهارگانه چگونه صلاحيت افراد را براي حضور در مجلس بررسي مي‌كند و وثاقت، امانت و عدالت افراد و كانديداها، احراز مي‌شود؟
** شرايط احراز التزام عملي داوطلب انتخابات به اسلام
-كدخدايي: براي بررسي صلاحيت‌هاي نمايندگان و رئيس جمهوري، شرايطي كه در قانون انتخابات آمده، شرايط كيفي هستند و ما ناچار هستيم مستنداتي را داشته باشيم، بررسي‌ها و تحقيقاتي را انجام دهيم و شرايط كيفي را به شرايط كمي تبديل كنيم. به طور مثال وقتي گفته شده است التزام عملي به اسلام، يا اعتقاد و التزام به قانون اساسي و اصل ولايت فقيه؛ ناچاريم مستنداتي را در اختيار داشته باشيم و در بررسي‌هايي كه انجام مي‌دهيم رفتار و كردار افراد را مورد سنجش قرار ‌دهيم. اگر شرط كيفي براي التزام عملي به اسلام براي ما احراز شود، بايد بررسي كنيم كه فرد در اموري كه فعاليت داشته، رعايت اوليه اصول مسائل اسلام را كرده است. اما اگر خداي ناكرده كسي باشد كه در امور فعاليتي خود به مسائل بيت‌المال بي‌مبالات باشد ما از اين رفتار فرد برداشت مي‌كنيم كه التزام عملي به اسلام ندارد.
اگر مستندات قوي وجود داشته باشد كه فرد به مباحث اسلامي در محل كار خود بي‌مبالات بوده برداشت مي‌شود كه فرد التزام عملي به اسلام ندارد.

*فارس: اگر شوراي نگهبان مستنداتي براي احراز صلاحيت افراد از منابع چهارگانه و هيئت‌هاي نظارتي خود نداشته باشد چگونه صلاحيت فرد را بررسي مي‌كند؟‌
-كدخدايي: اعضاي محترم شوراي نگهبان معتقدند كه بايد صلاحيت فرد احراز شود و اگر صلاحيت فرد احراز نشود ما نمي‌‌توانيم اجازه دهيم فرد براي مجلس يا رياست جمهوري نامزد شود. چرا كه قانون شرايطي را تعيين كرده كه بايد احراز شود. شرايط از جهت حقوقي، يعني مواردي كه فرد به لحاظ ايجابي بايد داشته باشد. به طور مثال بحث مدرك تحصيلي به اين شرح است وقتي گفته مي‌شود كارشناسي ارشد لازم است يا سن مثلاً 35 باشد بايد فرد مدرك تحصيلي معتبر ارائه كند و ثابت كند كه 35 سال سن دارد و اگر افراد مدارك تحصيلي را ارائه نكنند و يا مدركشان كافي نباشد صلاحيت آنها احراز نمي‌شود. بايد براي شوراي نگهبان احراز شود كه فرد اعتقاد و التزام به اسلام را دارد.
*فارس: 6 عضو فقيه شورا بايد به نتيجه نهايي براي احراز صلاحيت افراد برسند يا 12 عضو؟
-كدخدايي: هر 12 نفر. شوراي نگهبان نظام شورايي دارد و رأي‌گيري مجموعه‌اي درباره افراد انجام مي‌شود. اگر در بررسي صلاحيتها نتيجه 6 به 6 شود به نفع نامزد تفسير مي‌شود و صلاحيت نامزد مورد نظر تأييد مي‌شود. اما اگر 7 رأي به عدم صلاحيت فرد باشد در واقع صلاحيت فرد تأييد نشده و يا بهتر بگوييم احراز نشده است.
*فارس: برخي افراد براي رياست جمهوري و يا مجلس كانديدا مي‌شوند كه هيچ شهرتي ندارند و به اصطلاح سياسي "يقه سفيد" هستند، شوراي نگهبان صلاحيت اين‌گونه افراد را چگونه بررسي مي‌كند؟
**صلاحيت داوطلبي كه حتي در محله خود گمنام باشد، احراز نمي‌شود
-كدخدايي: براي شوراي نگهبان اصل، احراز صلاحيت است و بايد براي ما روشن شود كه فردي كه براي مجلس يا رياست‌جمهوري ثبت‌نام كرده ويژگي‌هاي قانوني را داراست يا خير. اما اگر فرد گمنامي كه مسئوليتي نداشته و هيچ اظهار نظري نداشته براي نامزدي ثبت‌نام كند ما صلاحيت او را احراز نمي‌كنيم چرا كه برخي‌ها بوده‌اند كه ثبت‌نام كرده‌اند اما حتي در محله خود نيز گمنام بودند و براي اين قبيل افراد عدم احراز صادر مي‌شود.
* فارس: ميانگين كانديداهايي كه مشمول عدم احراز صلاحيت‌اند چقدر است؟
** در انتخابات گذشته 1500 نفر مشمول عدم احراز صلاحيت شدند
- كدخدايي: به طور مثال در انتخابات گذشته مجلس بين هزار تا 1500 نفر از 8 هزار نفر كانديدا شامل عدم احراز صلاحيت بودند. كساني كه صلاحيت آنها احراز نشود رد صلاحيت نمي‌شوند بلكه صلاحيت لازم را كسب نمي‌كنند. اين افراد وقتي ثبت‌نام مي‌كنند مي‌گوييم كه آنها را نمي‌شناسيم و چون نمي‌شناسيم نمي‌توانيم صلاحيتشان را بررسي كنيم. به خودشان هم اعلام مي‌كنيم تا اگر مدارك مستندي دارند اعلام كنند. بعضاً شده است فرد ثبت‌نام كرده ما صلاحيتش را احراز نكرده‌ايم اما خودش مدارك مثبته‌اي را آورده است و صلاحيتش احراز شده است.
* فارس: شما در انتخابات رياست جمهوري دوره نهم، صلاحيت كسي را تأييد كرديد كه 20 سال در برابر حوادث و اتفاقات كشور سكوت كرده موضع‌گيري صريحي نداشت؛ به معنايي ديگر برخي‌ها معتقدند شوراي نگهبان به خاطر همين مسئله در فتنه 88 به نوعي مقصر بوده است چه پاسخي داريد؟
-كدخدايي: منظور شما درباره افرادي است كه براي شوراي نگهبان شناخته شده بودند منتهي در يك مقطع تاريخي سكوت كرده و يا موضع‌گيري نداشتند اما در مقطع ديگري حضور داشتند.
*فارس: در مقطعي كه اين فرد سكوت كرده بود ولي فقيه بر خواص تكليف كرده بودند كه در خصوص مسايلي موضعي شفاف داشته باشند اما با اين حال اين فرد به سكوت خود ادامه داد؛ آيا اين اقدام وي عدم التزام به ولايت فقيه محسوب نمي‌شود؟
-كدخدايي: وقتي بحث التزام افراد به ولايت فقيه در شوراي نگهبان مطرح مي‌شود بنده به عنوان عضو شوراي نگهبان بررسي مي‌كنم كه آيا آن فرد صلاحيت ورود به عرصه‌ رياست جمهوري يا نمايندگي مجلس را دارد يا نه؟ اين متفاوت است با كسي كه هيچ‌گونه سابقه‌اي نداشته است. به هر حال اين فرد در مقاطعي سابقه داشته است. البته برخي‌ افراد ممكن است به اتفاق آرا و برخي ديگر با 7 رأي صلاحيت بگيرند. البته اگر بخواهيم در مورد مصاديق صحبت كنيم بايد بگوييم برخي از اعضاي شوراي نگهبان در مقطعي معتقد بودند فردي صلاحيت دارد و در مقطعي ديگر صلاحيت لازم را براي آن فرد قائل نبودند؛ و نمي‌شود جلوي اين موضوع را گرفت چون اعضاي شوراي نگهبان تغيير مي‌كنند و ممكن است افراد جديد اظهار نظرات جديدي هم داشته باشند.
*فارس: بالاخره شما شوراي نگهبان را در تأييد صلاحيت فردي كه 20 سال سكوت كرده بود براي انتخابات رياست جمهوري اخير مقصر مي‌دانيد يا نه؟
**تقصيري متوجه شوراي نگهبان در انتخابات رياست جمهوري نيست
-كدخدايي: نخير، اين طور نبوده است؛ شوراي نگهبان بر اساس قوانين و مقررات عمل كرده است. يعني در زماني كه افراد ثبت‌نام كرده‌اند و شوراي نگهبان صلاحيت آنها را بررسي كرده با جميع شرايطي كه بوده شوراي نگهبان رأي به صلاحيت آنها داده است و نمي‌توان گفت شوراي نگهبان به خاطر رفتار فرد در بعد از انتخابات، مقصر است ما همان‌طور كه در بخش بررسي صلاحيتها از شوراي نگهبان دفاع مي‌كنيم در بخش نظارت بر انتخابات نيز كه با اعتراض برخي افراد مواجه شد، از عملكرد خود دفاع مي‌كنيم. بنابراين رفتار شوراي نگهبان در بررسي شرايط نامزدهاي رياست جمهوري سال 88 مطابق با قانون و بر اساس روش‌هاي جاري شوراي نگهبان بوده و ما از آن دفاع مي‌كنيم.
*فارس: اصطلاح "يقه‌سفيدها" را شما قبول داريد؟ و چگونه با آنها برخورد مي‌كنيد؟
** "يقه‌سفيدها" مشمول احراز صلاحيت هستند
-كدخدايي: معمولاً به افراد گمنام و غيرشهره در عرف سياسي يقه‌سفيد مي‌گويند اين افراد اگر در چارچوب عدم احراز صلاحيت قرار بگيرند طبعاً صلاحيت آنها احراز نخواهد شد و براي شوراي نگهبان احراز صلاحيت آنها لازم است.
* فارس: هيئت‌هاي نظارت شما در استان‌ها چگونه در شناسايي "يقه‌سفيدها" به شما كمك مي‌كنند؟ به طور كلي فرآيند بررسي صلاحيت نامزدهاي انتخاباتي چگونه است؟
-كدخدايي: مسئوليت نظارت بر انتخابات به عهده شوراي نگهبان و هيئت‌هاي نظارت بر انتخابات است. آنچه تحت عنوان ناظرين است، اصلاً دخالتي بر نظارت ندارند. بيش از 10 سال است كه ما يك مجموعه مردمي را با انگيزه‌هاي ديني و الهي براي تشكيل هيئت‌هاي نظارت بر انتخابات تعيين مي‌كنيم. اين هيئت‌ها در بحث نظارت به شوراي نگهبان كمك مي‌كنند و ما تلاش مي‌كنيم در هر محل رأي‌گيري چند ناظر داشته باشيم. البته كلاس‌هاي مختلفي براي هيئت‌هاي نظارت برگزار كرده‌ايم و همه مباحث مربوط به انتخابات و نيازمندي‌هاي حضور در پاي صندوق را به عنوان يك ناظر تشريح كرده‌ايم.
اين افراد تنها با انگيزه‌هاي الهي و ديني پاي صندوق‌هاي رأي حاضر مي‌شوند و اگر خاطرات آنها روزي منتشر شود، مشخص خواهد شد كه آنها با چه مشكلاتي و با هزينه‌هاي شخصي خود پاي صندوق‌هاي رأي حاضر مي‌شوند.
بررسي اوليه صلاحيت‌ها مطابق ماده 50 قانون انتخابات به‌عهده هيئت‌هاي اجرائي است؛ در اين ماده تصريح شده است هيئت‌هاي اجرايي مكلف هستند از طريق تحقيقات محلي اقداماتي را انجام دهند. اين تحقيقات محلي بايد توسط هيئت نظارت شوراي نگهبان مورد تأييد باشد و به همين خاطر ما بايد در جهت بررسي كار تحقيقات محلي داشته باشيم.
تحقيقات محلي در كنار گزارش‌هاي منابع چهارگانه به شوراي نگهبان مي‌آيد و در اين شورا نتيجه نهايي گرفته مي‌شود. اگر اعتراضي به گزارش هيئت‌هاي نظارت صورت بگيرد، در بخش‌هاي بالاتر بررسي مي‌شود و نظر هيئت نظارت در بخش‌هاي بالاتر مورد بازبيني قرار مي‌گيرد.
اما مهم اين است كه نتيجه نهايي توسط هيئت نظارت و اعضاي شوراي نگهبان اعلام مي‌شود، حتي گزارش‌هاي منابع رسمي به عنوان يك نظر كارشناسي در شوراي نگهبان تلقي مي‌شود. لذا بعضاً گزارش‌هايي از منابع رسمي اعلام مي‌شود كه براي اعضاي شوراي نگهبان مورد يقين قرار نمي‌گيرد و زماني هم گزارشي از سوي منابع رسمي اعلام نمي‌شود اما اعضاي شورا به يقين مي‌رسند كه موردي درباره فردي وجود دارد و صلاحيت فرد رد مي‌شود.
* فارس: شوراي نگهبان در چه فاصله زماني از برگزاري انتخابات از منابع چهارگانه براي بررسي صلاحيت كانديداها استعلام مي‌كند؟
-كدخدايي: يك زمان‌بندي خاصي دارد كه بعد از ثبت‌نام نامزدها به فاصله حدوداً دو ماه، شوراي نگهبان از منابع چهارگانه استعلام مي‌كند. منابع چهارگانه در هر استان درباره افرادي كه در آن استان زندگي مي‌كنند، اظهار نظر مي‌كنند. اما اگر فردي در دو استان و يا چند استان سكونت داشته و فعاليت كرده است، از همه منابع چهارگانه استان‌ها استعلام مي‌شود.
* فارس: آيت‌الله جنتي در زمان فعاليت مجلس ششم در خطبه‌هاي نماز جمعه گفتند وقتي اين نمايندگان صحبت مي‌كنند، تن آدم مي‌لرزد. سؤال ما اين است مگر اين نمايندگان صلاحيت نمايندگي را از شوراي نگهبان دريافت نكرده‌اند كه اين‌گونه در موردشان نگراني باشد؟
**شوراي نگهبان هم دچار اشتباه مي‌شود
-كدخدايي: ابتدا بايد بگويم وقتي ما به عنوان اعضاي اصلي شوراي نگهبان از اين شورا دفاع مي‌كنيم به منزله اين نيست كه شورا مرتكب هيچ اشتباهي نشده است. شوراي نگهبان هم متشكل از 12 نفر است كه يكي از آنها بنده سراپا تقصيرم.
اعضاي شوراي نگهبان انسان‌هاي معمولي هستند كه مي‌توانند اشتباه كنند. ممكن است اين اشتباه در تشخيص يا گزارش‌هايي باشد كه به شوراي نگهبان ارائه مي‌شود اما تلاش همه اعضاي شوراي نگهبان اين است كه حتي المقدور اشتباهي صورت نگيرد اما گاهي اين اشتباه صورت مي‌گيرد و اينكه گفته مي‌شود از عملكرد شوراي نگهبان دفاع مي‌كنيم به صورت كلي است و اگر هم اشتباهي صورت بگيرد از مردم عذرخواهي مي‌كنيم.
**در مجموع عملكرد شوراي نگهبان قابل دفاع است
منعي نمي‌بينيم كه بابت اشتباهاتي كه ممكن است در شوراي نگهبان انجام شود، از مردم عذرخواهي كنيم اما تلاش مي‌كنيم اين اشتباهات صورت نگيرد. سؤال اين است آيا قاضي اشتباه نمي‌كند؟ قاضي هم انسان است و اشتباه مي‌كند. قاضي بايد بر اساس گزارش‌هاي كارشناسي و ادله و مستندات نظر بدهد. شوراي نگهبان هم همين مسير را طي مي‌كند. برخي نامزدها كه در انتخابات‌هاي گذشته صلاحيت‌شان تأييد نشده بود به شوراي نگهبان مراجعه و اسناد خود را مبني بر اشتباه بودن نظر شوراي نگهبان ارائه كردند اما به محض اينكه ما متوجه شديم اشتباه كرده‌ايم صلاحيت فرد را تأييد كرديم. بنابراين اشتباه يك روند طبيعي است اما در مجموع عملكرد شوراي نگهبان قابل دفاع است. در آينده نيز تلاش خواهيم كرد اشتباهات كمتر اتفاق بيفتد. آنچه براي ما مهم است اجراي قانون با نگاه به مصالح عالي نظام است. البته در برخي اشتباهات نيز بايد بگويم كه قانون دست ما را باز نگذاشته است؛ ما معتقديم بايد براي احراز شايستگي‌هاي كلي نمايندگي مجلس و يا رياست جمهوري در قانون بايد نكته‌اي اضافه شود. ممكن است فردي تمامي نكاتي را كه قانون براي صلاحيت افراد ذكر كرده داشته باشد اما از شايستگي لازم براي حضور در مجلس يا رياست جمهوري برخوردار نباشد. اصل شايستگي از جمله مواردي است كه اگر در قانون جامع انتخابات ذكر شود، مي‌تواند در آينده در شكل‌گيري نهادهاي عالي نظام مؤثر باشد.
* فارس: به نظر شما اگر يك نظام حزبي همانند كشورهاي غربي در ايران وجود مي‌داشت، چقدر مي‌توانست در فرايند بررسي صلاحيت‌ها به شوراي نگهبان كمك كند؟ يا نه، فكر مي‌كنيد كه نظام جمهوري اسلامي ايران هيچ تناسبي با نظام‌هاي حزبي مرسوم غربي ندارد؟
**احزاب بايد شناسنامه‌دار شوند
-كدخدايي: قطعاً اگر ما مكانيزم‌هاي مردمي را براي اعمال نظارت داشته باشيم، كمك بزرگي به شوراي نگهبان مي‌شود چرا كه اكنون نظارتي كه به‌عهده شوراي نگهبان گذاشته شده علي‌رغم اينكه با كمك مردمي همراه است، اما مسئوليت اصلي آن به‌عهده اعضاي شورا است.
معتقديم كه اگر بخشي از اقدامات نظارت كه قابل واگذاري به مردم است، انجام بگيرد اقدام بهتري براي نظارت خواهد شد. اما درباره احزاب؛ جامعه ما از لحاظ فرهنگي هنوز حزب را هضم نكرده است و نتوانسته در چارچوب احزاب مرسوم در كشورهاي غربي گام به جلو بگذارد. اگرچه از ابتداي انقلاب تاكنون احزاب مختلفي را داشته‌ايم اما عملاً اين كار انجام مي‌شود كه گروه‌هايي با عنوان اصلاح طلب، اصولگرا و يا گروه‌هاي جديد كه در آستانه انتخابات‌ها شكل مي‌گيرد و بعد از انتخابات نيز از عرصه كنار مي‌رود كه به نظر من اين براي كشور يك آسيب است. ما اگر مي‌خواهيم بهتر عمل كنيم بايد اين احزاب را شناسنامه‌دار كنيم.
**در انتخابات، مسئوليتي متوجه احزاب نيست
ما كه هزينه عملي حزب‌گرايي را مي‌پردازيم بهتر است احزاب را شناسنامه‌دار كنيم تا بتوانيم با رفتارهاي حزبي به احزاب ارزش‌گذاري كنيم. انتخابات ما اگرچه عملاً حزبي است، اما تبعات و مسئوليت حزب را ندارد؛ در قانون انتخابات هيچ جايگاهي براي حزب در نظر گرفته نشده است. بنابراين ما ناچاريم رفتار و عملكرد فردي افراد را مورد نظر قرار دهيم نه رفتار احزاب را.
* فارس: بنا به گفته شما انحلال احزاب منحله مشاركت و مجاهدين به شوراي نگهبان اعلام نشده است، بر همين اساس بفرماييد كه شوراي نگهبان در بررسي صلاحيت‌هاي كانديداها اساساً به ذائقه گروه‌هاي سياسي براي تأييد يا رد صلاحيت‌ها توجه مي‌كند يا خير؟
**برخي دوستان عجله كردند
-كدخدايي: ما براي صلاحيت افراد، نسبت به رويه‌هاي سياسي هيچ توجهي نمي‌كنيم. ملاحظه ما اين است كه آيا رفتار فرد منطبق با قانون است يا نه. به طور مثال در مجلس ششم، اقدام غيرقانوني و نامطلوبي كه برخي نمايندگان مرتكب آن شده‌اند و بيانيه‌ها و سخنراني‌هاي تندي انجام شد كه بعضاً عدم التزام اين افراد به اسلام و قانون اساسي در آن محرز بود. اما ما بر اساس رفتار اين افراد صلاحيت آنها را بررسي كرديم. در همين مجلس افرادي بودند كه علي‌رغم اينكه نام آنها در گروه تحصن‌كنندگان بود، مرتكب رفتار غيرقانوني نشدند و متفاوت با ديگر نمايندگان عمل كردند و مدارك مثبته‌اي به‌خلاف آن ارائه نمودند.
شوراي نگهبان بدون توجه به رويه جناحي و حزبي صلاحيت اين نمايندگان را براي مجلس هفتم تأييد كرد.
در پاسخ به سؤالي كه از سوي يكي از رسانه‌ها درباره انحلال دو حزب پرسيده شده بود، گفتم كه انحلال آنها به شوراي نگهبان اعلام نشده است. به هر حال ممكن است انحلال اين دو حزب بعدها به شوراي نگهبان اعلام شود. اما برخي از دوستان عجله كردند و پاسخ دادند در حالي كه بنده حرف خلافي نزده بودم و درباره صحت و سقم انحلال اين دو حزب مناقشه‌اي نكرده بودم. من گفتم اگر اين دو حزب طبق قانون منحل شدند ما طبق قانون عمل خواهيم كرد و اگر منحل نشدند، نيز طبق قانون عمل خواهيم كرد.

بحث ما اين است چون احزاب در كشور ما جايگاه مشخصي ندارند، بايد رفتار و كردار افراد مورد بررسي قرار بگيرد. چه‌بسا نام فردي حتي در يكي از احزاب نوشته شده باشد اما رفتار اين فرد مغاير با موضع‌گيري آن حزب باشد.
* فارس: بخشي از انتقادها به شوراي نگهبان برگرفته از اين موضوع است كه نظارت شوراي نگهبان اساساً در بررسي صلاحيت‌ها "استصوابي" است، منطق حقوقي شما براي دفاع از اين نوع نظارت چيست؟
-كدخدايي: بنده با اين اصطلاحات كاري ندارم. چرا كه گاهي اوقات در تمركز رسانه‌ها و افكار عمومي قرار مي‌گيرد و حساسيت‌هايي به وجود مي‌آورد. به لحاظ منطقي اگر بخواهم بگويم وقتي گفته مي‌شود كه نظارت بشود، اين نظارت براي چيست. آيا براي اين است كه نظارتي بشود و بعد از نظارت تمام شود و شوراي نگهبان بعد از نظارت گزارش‌هاي خود را در فايل‌هاي مخصوص بگذارد و كار خود را تمام كند؟ خير، نظارت بايد تأثيرگذار باشد.
در نظام‌هاي حقوقي مختلف هر دو اين روش‌ها وجود دارد و هر دو مؤثر است اما وقتي گزارشي از اقدام يك فرد ارائه مي‌شود، تصميم‌گيري با كسي مي‌شود كه گزارش را دريافت مي‌كند. كسي كه گزارش را مي‌گيرد بايد تصميم هم بگيرد و اگر اشتباهي در كار مجري صورت گرفته بايد ورود كند و مشكل را اصلاح كند.
گاهي اوقات اين ناظر و مجري يكي مي‌شود يعني اينكه به فرد بگوييم شما نظارت كن و هر كجا كه مجري اشتباه كرد با آن برخورد كن. طبق نظارتي كه قانون اساسي در اصل 99 براي شوراي نگهبان در نظر گرفته است، هر كجا تخلفي صورت بگيرد، شوراي نگهبان مي‌تواند حتي انتخابات را در يك حوزه و يا سراسر كشور متوقف كند.
** "نظارت استصوابي" از مجلس اول تاكنون صورت گرفته است
يعني امر نظارت و تصميم‌گيري هر دو يكجا به شوراي نگهبان سپرده شده است. بنابراين اگر اصطلاحات نظارت استصوابي را به كار مي‌بريم يعني نظارتي كه مؤثر است و ما از تأثير آن نيز دفاع مي‌كنيم. نظارت استصوابي از مجلس اول تاكنون صورت گرفته است.
**در مجلس اول توده‌اي‌ها به‌استناد نظارت استصوابي رد صلاحيت شدند
در پاسخ به ادعاي برخي‌ها كه مي‌گويند نظارت استصوابي بعداز رحلت امام(ره) مطرح شده است، خاطره‌اي را عرض مي‌كنم وقتي خدمت حضرت آيت‌الله صافي رسيديم ايشان نقل كردند، در مجلس اول برخي از افراد حزب توده ثبت‌نام كردند و وزارت كشور ثبت‌نام آنها را پذيرفت. اين افراد تبليغات خود را براي مجلس آغاز كردند و بنده كه در قم بودم نامه‌اي به وزارت كشور نوشتم و گفتم: اين افراد به دليل اينكه معتقد به اسلام نيستند و مسلمان نيستند صلاحيت ورود به مجلس را ندارند و شما بايد اسم اين افراد را از ليست ثبت‌نامي‌ها حذف كنيد.
پس اگر كسي بگويد كه نبايد نظارت استصوابي صورت بگيرد، اگر خلافش انجام شود چه‌كسي بايد نظارت كند؟ بايد بگوييم هيچ‌كس؟ اينكه خارج از عرف حقوقي و خارج از منطق عقلي است و هيچ نظامي اين‌گونه نيست. يا به هر حال مراجع قضايي را ناظر قرار مي‌دهند يا اينكه مثل فرانسه شوراي قانون اساسي اين كار را مي‌كند و در كشور ما اين وظيفه به عهده شوراي نگهبان است.
* فارس: در دوره‌هاي گذشته برخي‌ها براي بررسي صلاحيت نامزدهاي انتخابات گفتند كه اصل بر برائت است. گرچه در آن دوره شوراي نگهبان پاسخي داده بود اما مي‌خواهيم شما پاسخ حقوقي خود را به اين شبهه مطرح كنيد؟
-كدخدايي: برخي اوقات دوستان اصل برائت و برخي ديگر از دوستان اصل صحت را مطرح مي‌كنند. در حالي كه اين دو اصل در بحث شوراي نگهبان، موضوعيت ندارند. اصل صحت اين است وقتي ما بين مردم زندگي مي‌كنيم، رفتارهاي همديگر را حمل بر صحت قرار دهيم. وقتي من يا شما مسئوليتي نداريم مي‌توانيم اصل را بر صحت بگذاريم. گاهي اوقات نيز اصل برائت مطرح مي‌شود كه بايد گفت اين در مواقعي است كه اتهامي به فرد وارد شده باشد. در مواقعي كه متهمي به دادگاه مي‌رود كسي كه مدعي است، بايد اتهام فرد را ثابت كند و اگر نتواند ثابت كند، اصل بر برائت مي‌شود. اما هيچ‌كدام از اين دو اصل در بررسي صلاحيت نامزدها موضوعيت ندارد و برخي‌ها به اشتباه بحث اصل صحت و يا اصل برائت را مطرح مي‌كنند. چرا كه شوراي نگهبان محكمه و يا يك جامعه عادي نيست كه افراد بخواهند روابط عادي خود را بررسي كنند. براي روشن شدن بيشتر بحث، يك مثال عادي مطرح مي‌كنيم. شما وقتي مي‌خواهيد براي ثبت‌نام به دانشگاه برويد بايد مدرك ديپلم خود را ارائه كنيد. دانشگاه نمي‌تواند بگويد اصل بر برائت يا صحت است و همه افرادي كه ثبت‌نام كرده‌اند مدرك ديپلم دارند. بلكه بايد داشتن مدرك براي دانشگاه محرز شود. براي شوراي نگهبان به عنوان مرجع ناظر بايد مدارك افراد احراز شود و اگر احراز نشود، تهمتي به كسي زده نمي‌شود.
شوراي نگهبان اگر اعلام كند فرد "الف" يا "ب" مدرك تحصيلي لازم براي نمايندگي مجلس را ندارد، چه تهمتي به او وارد مي‌شود؟ اينكه شوراي نگهبان مي‌گويد فرد "الف" شرط ماده 28 را ندارد، هيچ اتهامي به فرد "الف" وارد نمي‌شود.
**اصل برائت ربطي به موضوع بررسي صلاحيت‌ها ندارد
بعضاً برخي‌ها مي‌گويند: شوراي نگهبان اگر راست مي‌گويد مدارك ما را منتشر كند. در حالي كه شوراي نگهبان چنين وظيفه‌اي ندارد. ما اگر فردي رفتاري را انجام بدهد كه مانع قانوني براي ورود به مجلس و نامزدي را داشته باشد به خودش اعلام مي‌كنيم. فرد به كار خودش ادامه مي‌دهد و ما هيچ گزارشي به هيج جايي نمي‌دهيم.
اصولا استناد به اصل برائت ربطي به موضوع بررسي صلاحيت‌ها ندارد بنابراين از دوستان خواهش مي‌كنيم اين بحث را تكرار نكنند.
* فارس: اساساً دلايل تلاش برخي افراد و جريانها براي نفي اختيارات قانوني شوراي نگهبان را در چه مي‌دانيد؟
-كدخدايي: پافشاري شوراي نگهبان بر اصول و موازين اسلامي براي برخي‌ها ناگوار است. براي اينكه برخي‌ها به نظام اسلامي اعتقاد ندارند و يا اينكه نظام اسلامي را خوب نمي‌شناسند. شوراي نگهبان به‌جز رعايت موازين شرع مقدس و اصول قانون اساسي كار ديگري انجام نداده است.
در هر سه وظيفه مهم شوراي نگهبان يعني تطبيق مصوبات با شرع و قانون، تفسير قانون اساسي و نظارت بر انتخابات راهي را كه از آغاز شروع كرده راه مشتركي بوده و آن هم عمل به وظيفه قانوني‌ شوراي نگهبان بوده است.
اما برخي‌ها كه در وظايف سه‌گانه شوراي نگهبان نظرات اين شورا را برنتابيدند ادعاي جانبداري شوراي نگهبان از يك گروه را مطرح كردند و يا اينكه به طور مثال در مناقشات بين مجلس و دولت گفتند شوراي نگهبان جانب مجلس محترم را مي‌گيرد و يا اينكه جانب دولت محترم را. دوستاني كه چنين اظهاراتي را مطرح كردند يا تحت تأثير تبليغات دشمن قرار گرفته‌اند و يا از روي عدم آگاهي اين‌گونه نظر مي‌دهند.
اگر بخواهيم بي‌طرفي شوراي نگهبان را در امور و وظايفش بسنجيم بهترين راه اين است كه عملكرد شوراي نگهبان را از ابتدا تاكنون ارزيابي كنيم، مثلاً براي مجلس از مجلس اول تا مجلس هشتم. مجالس مختلفي داشتيم و گروه‌هاي مختلفي وارد مجلس شدند. يك دوره، اكثريت آن طرف بوده و يك دوره اقليت آن طرف. الأن هم در مجلس هفتم و يا هشتم گروه‌هاي مختلفي در مجلس حضور دارند.
اينها نشان‌دهنده اين است كه شوراي نگهبان بدون توجه به مباحث سياسي كه گاهي اوقات در جامعه به آن دامن زده مي‌شود، وظيفه قانوني‌اش را انجام مي‌دهد، مثلاً در همين انتخابات رياست جمهوري اخير، 4 نامزدي كه در شوراي نگهبان رأي لازم را داشتند علي‌رغم اينكه آراي آنها متفاوت بود و از گروه‌هاي مختلفي بودند كه اين بهترين و بزرگترين شاهدي است بر بي‌طرفي و غيرجانبدارانه عمل كردن شوراي نگهبان.
شوراي نگهبان همان‌گونه كه در بررسي صلاحيت نامزدهاي رياست جمهوري دوره هشتم مستقل عمل كرد و از اين رفتار خود دفاع مي‌كند در برابر زياده‌خواهي‌هاي نابجاي برخي از اين افراد بعد از انتخابات هم مقاومت كرد چرا كه اين افراد اشتباه مي‌كنند و شوراي نگهبان وظايف خود را به درستي انجام داده است.
**قاطعانه از عملكرد 30 ساله شوراي نگهبان دفاع مي‌كنيم
در مثالي ديگر بايد بگويم در بحث تشكيل كارگروه حل اختلاف مجلس و دولت، شوراي نگهبان طرف هيچ‌كس را نگرفت و تنها جانب قانون اساسي و شرع را داشت. بارها گفته‌ام كه ما قاطعانه از عملكرد شوراي نگهبان در مدت بيش از 30 سالي كه شكل گرفته دفاع مي‌كنيم و براي اين ادعاي خود مستندات زيادي داريم.
مشاركت مردم در انتخابات يك بحث پذيرفته شده است اما بايد بگويم كه در ايران سالانه يك انتخابات به منزله يك رفراندوم برگزار مي‌شود و مردم با مشاركت حداكثري پاي صندوق‌هاي رأي حاضر مي‌شوند.
ان‌شاءالله در انتخابات امسال نيز با مشاركت حداكثري مردم مواجه خواهند شد. حاضرم بعد از انتخابات مصاحبه‌اي داشته باشم تا مشخص شود حرف آنها درست است يا حرف ما كه مي‌گوييم اجراي درست قانون مي‌تواند مشاركت حداكثري را رقم بزند.

* فارس: مقام معظم رهبري براي حل اختلاف دولت و مجلس دستور فرمودند كه كميته‌اي تشكيل شود. اين كميته چه اقداماتي را انجام داد و نتيجه آن چه شد؟
-كدخدايي: اختلاف سليقه و اختلاف نظر تا زماني كه انسان‌ها وجود دارند، وجود دارد. نفس اينكه اختلاف نظر وجود دارد نبايد ما را نگران كند و به عنوان يك امر غيرطبيعي تلقي شود. ممكن است در مسائل اجرايي برداشت بنده با شما در مورد يك مسئله متفاوت باشد. هر جا كه انسان‌ها با هم جمع‌ شده‌اند اختلاف نظرها وجود خواهد داشت. مهم اين است كه ما مكانيزم‌ها و سازوكارهاي حل اختلاف را به گونه‌اي پيش بيني كنيم كه بتواند از مسئله عبور و مشكل را حل كند.
بخشي از اختلافات با ورود قوه قضائيه حل مي‌شود. كما اينكه وقتي دو نفر با يكديگر اختلاف دارند به قوه قضائيه مراجعه مي‌كنند و قاضي با توجه به اقتدار قوه قضائيه اقدام به صدور رأي مي‌كند و اختلاف از بين مي‌رود.
بخش ديگر اختلاف با گفت‌وگو و روشن شدن مواضع حل‌شدني است. اگر اختلافات با گفت‌وگو و روشن شدن مواضع حل نشود، راه‌هاي ديگري براي برطرف كردن مشكل وجود دارد. مثل تصويب قانون. اگر من و شما اختلافي داريم مي‌توانيم اختلاف را به قانون بسپاريم.
مهم اين است كه ما براي حل اختلافات متمسك مي‌شويم به راه‌هاي اصولي و بپذيريم نظر مراجع را. ممكن است اختلاف نظر درباره برداشت از قانون اساسي باشد. شوراي نگهبان طبق اصل 98 قانون اساسي مي‌تواند قانون را تفسير كند و وقتي شوراي نگهبان قانون را تفسير كرد همه مراجع بايد نظر شوراي نگهبان را بپذيرند. چون قانون اساسي چنين اختياري را به شوراي نگهبان داده است.
افراد بايد قانون را بپذيرند ولو اينكه آن را قبول نداشته باشند. چرا كه التزام به قانون لازم است. ما بايد فرهنگ التزام به قانون را در جامعه پررنگ كنيم. فرهنگ باور به الزامي بودن قانون و لازم الاجرا بودن نظر مراجع قانوني را بايد در جامعه پررنگ كنيم.
اما درباره كارگروه بايد بگويم كه ما جلساتي را طبق آنچه اعلام شده بود، برگزار كرديم و نظرمان را به رهبر معظم انقلاب ارائه كرديم و هر چيزي كه مقام معظم رهبري بگويند همه بايد از آن تبعيت كنند. البته آن موضوع به نظر ما ديگر تمام شده است.
برخي‌ها از اين اختلاف نظرها اهداف ديگري را دنبال مي‌كنند كه مذموم و ناپسند است. اينكه افرادي بخواهند بازار اختلافات را به صورت كاذب داغ كنند،‌ امر ناپسندي است و به نظر من خيانت به منافع ملي و نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران است.
* فارس: اگر مجلس با مصوبه‌اي، طرح نظارت مجلس بر نمايندگان را به شوراي نگهبان واگذار كند، شوراي نگهبان با اين مصوبه چه برخوردي خواهد داشت؟
-كدخدايي: من نمي‌توانم در اين باره فعلاً اظهار نظر دقيقي داشته باشم. چون بايد اين مصوبه به شوراي نگهبان بيايد. اما اگر در چارچوب قانون اساسي و اختيارات شوراي نگهبان باشد منعي ندارد. اما اگر از حوزه اختيارات شوراي نگهبان توسعه پيدا كند، قطعاً شوراي نگهبان آن را نخواهد پذيرفت.
* فارس: اگر مجلس شوراي اسلامي طرحي را تصويب كند كه به موجب آن نظارت بر انتخابات شوراي شهر و روستا نيز به عهده شوراي نگهبان باشد، آيا شورا آن را تأييد مي‌كند يا خير؟
-كدخدايي: قاطعانه عرض مي‌كنم دوستان براي مجلس هشتم مي‌خواستند چنين كاري را بكنند و خيلي هم اصرار داشتند و در اين راستا مصوبه‌اي هم تصويب كردند كه شوراي نگهبان آن را مغاير با اصل 99 دانست. چون قانون اساسي انتخابات مربوط به خبرگان، مجلس، رياست جمهوري و همه‌پرسي را به عهده شوراي نگهبان دانسته است و نظارت شوراي نگهبان بر انتخابات شوراي شهر و روستا در قانون ذكر نشده است.
اعضاي شوراي نگهبان معتقدند كه نظارتي كه در اصل 99 قانون اساسي آمده، به اصطلاح حقوقدانان حصري است و چون حصري است مجلس نمي‌تواند چيزي به آن اضافه كند.
* فارس: در جلسات شوراي نگهبان و در بررسي صلاحيت كانديداهاي انتخابات، آيا مفاهيمي چون "مصلحت" مورد توجه و عمل قرار مي‌گيرد يا خير؟
-كدخدايي: بعد از بازنگري در قانون اساسي و تأسيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، اعضاي شوراي نگهبان اعلام كردند كه ما بر اساس موازين شرع و قانون اعلام نظر مي‌كنيم و اگر مصلحتي براي مصوبه‌اي باشد بايد در مجمع تشخيص در مورد آن تصميم‌گيري شود.
بنابراين اعضاي محترم شوراي نگهبان ورودي به مباحث "مصلحتي" ندارند؛ در اصطلاح عرفي، شوراي نگهبان توجهي به مباحث مصلحتي ندارد. شوراي نگهبان تابع مصلحت‌ها نيست و اگر قرار است مصلحتي در نظر گرفته شود بايد در مجمع تشخيص مصلحت مورد نظر قرار بگيرد. چون قانون اساسي براي مباحث مصلحتي راهكار قانوني ارائه كرده است.
البته اگر منظور مصالح عالي نظام باشد، قطعاً شوراي نگهبان آن را در نظر مي‌گيرد بالاخره براي مباحث انتخابات و يا مصوبات؛ مصالح عالي نظام در نظر گرفته مي‌شود. مصالح عالي نظام دامنه وسيعي دارد و معمولاً در قالب موازين شرع مقدس و اصول قانون اساسي به آن پرداخت مي‌شود. در غير اين صورت مصلحت‌هاي جزئي در شوراي نگهبان جايي ندارد.