۱۳۹۰ فروردین ۱۰, چهارشنبه

دبيرستان مروي، ماندگارترين مدرسه ايراني منحل و به حوزه علميه واگذار شد

مهر : به گزارش خبرنگار مهر، دبيرستان ماندگار مروي پس از مدرسه دارالفنون به عنوان يكي از با قدمت ترين و كهن ترين مدارس ايراني است كه در زمان رضا شاه در كوچه مروي واقع در خيابان ناصرخسرو تهران راه اندازي و خيلي زود به محلي براي تحصيل دانش آموزان مستعد مناطق جنوبي تهران تبديل شد.
از شاخص ترين دانش آموزاني كه در طول سالها فعاليت اين مدرسه، در آن تحصيل كردند مي توان به چهرهايي همچون استاد باستاني چهره ماندگار سال 1385 ، دكتر هادي منافي و دكتر موسي زرگر وزراي بهداشت و معاون رئيس جمهور در ابتداي انقلاب اسلامي، دكتر هاشمي رئيس پژوهشكده پليمر ايران، دكتر هوشنگ آزما نماينده ويژه دبير كل سازمان ملل در سازمان بهداشت جهاني، پروفسور كاظم معتمدنژاد پدر علم ارتباطات ايران و چهره ماندگار سال 1386، عليرضا پرورش‌دار مدير پدافند نيروي هوايي، پروفسور فيروز نادري داراي مدرك دكتري فيزيك و از اعضاي سازمان فضايي آمريكا (ناسا)، الهي قمشه‌اي و دهها چهره ديگر همچون محمد علي نجفي وزير اسبق آموزش و پرورش و رئيس دانشگاه خواجه نصير اشاره كرد.
همچنين اين مدرسه در دوران دفاع مقدس بيش از صد شهيد دانش آموز و معلم همچون شهيد عراقي، شهيد فياض بخش، سليمي جهرمي، شهيد باقري افشردي، فكوري، عبدالله پور و … را تقديم خاك جمهوري اسلامي ايران كرده است.
دبيرستان مروي در جريان انقلاب اسلامي يكي از اولين مدارس در حوزه تجمعات و اعتراضات دانش آموزي بوده است. دانش آموزان و معلمان اين مدرسه روز 13 آبان ماه با تجمع روبروي دانشگاه تهران يكي از فعالترين دانش آموزان در عرصه سياسي بودند و توانستند اين روز بزرگ را در تاريخ به اسم دانش آموزان به ثبت رسانند.
همچنين اولين انجمن علمي معلمان در دبيرستان مروي راه اندازي شد كه بعدها سنگ بناي ايجاد ساير انجمنهاي علمي در بين فرهنگيان به حساب آمد.
همزمان با بازگشت امام خميني(ره) به ميهن در 12 بهمن ماه سال 58، به پيشنهاد شهيد بهشتي دبيرستان مروي محلي براي اسكان امام انتخاب مي شود اما بعدها عده اي از مسئولان به دليل واقع شدن اين مدرسه در كنار بازار تهران و تردد بيش از حد جمعيت، مدرسه رفاه را به جاي مروي پيشنهاد مي كنند كه مورد توافق جمعي واقع مي شود.
پس از انقلاب اسلامي ايران دبيرستان مروي فعاليت خود را ادامه مي دهد و با تربيت دانش آموزان ممتاز آنها را راهي المپيادها و مسابقات علمي مي كند تا اينكه در سال تحصيلي 87-86 شوراي عالي آموزش و پرورش اين دبيرستان را به عنوان يك مدرسه ماندگار به ثبت مي رساند.
اما در سال 1388 به رغم ماندگار معرفي شدن اين مدرسه و ثبت ساختمان آن به عنوان يك اثر ارزشمند تاريخي در سازمان ميراث فرهنگي، برخي از تجار و كسبه بازار به علت موقعيت مناسب مدرسه در بازار و متراژ بالاي آن خواهان تبديل اين مدرسه به پاساژ شدند.
اين پيشنهاد و اصرار موجب شد معلمان مجرب مدرسه كه سابقه برخي از آنها به بيش از 40 سال مي رسيد به همراه بسياري از فارغ التحصيلان مدرسه، نسبت به اين اقدام اعتراض كنند و خواهان جلوگيري از آن شوند.
مدير اسبق دبيرستان مروي در اين باره گفت:” از حدود سه ‌سال پيش عده‌اي از سرمايه‌داران كه شروع به احداث پاساژ كرده‌اند متوجه موقعيت اين دبيرستان شدند و با اداره هاي اوقاف، حوزه‌ علميه و آموزش و پرورش تماس گرفتند. اين سرمايه‌داران با رايزنيهايي كه با آموزش و پرورش داشتند موفق شدند سال گذشته از هيئت دولت نامه بگيرند كه بر اساس اين نامه دبيرستان ماندگار مروي به حوزه‌ علميه‌ مروي واگذار مي‌شود.”
وي افزود:” پس از پيگيريهاي مسئولان اين دبيرستان ديوان عدالت اداري سال گذشته اين نامه را ملغي اعلام كرد چون بر اساس قانون نامه‌ انحلال اين دبيرستان به‌ صورت غيرقانوني تنظيم شده بود.”
با بروز اين شرايط روابط عمومي حوزه علميه مروي موضوع تخريب مدرسه و تبديل آن را به پاساژ به شدت تكذيب و عنوان كرد كه قرار است از بناي اين مدرسه كه جزو موقوفات حوزه علميه است براي فعاليتهاي طلاب استفاده شود.
مسئول روابط عمومي حوزه علميه مروي و موقوفات تابع آن با بيان اين مطلب تاكيد كرد: حتي يك آجر هم از دبيرستان مروي كم نمي شود و به هيچ عنوان اين مدرسه تخريب نخواهد شد.
ميرلوحي افزود: در مدرسه مروي كلاس نداريم، كتابخانه كوچك است و محل مطالعه نيز وجود ندارد به همين دليل مي خواهيم تمام دبيرستان را براي استفاده طلاب و فضلا طبق وقفنامه بهره برداري كنيم.
مسئول روابط عمومي حوزه علميه مروي و موقوفات تابعه تصريح كرده بود: سخنان و اتهاماتي كه درباره تخريب و تبديل دبيرستان به پاساژمطرح شده همه كذب است.
نهايتا پس از اين بحث ها و سخنان، حوزه علميه مروي توانست ساختمان دبيرستان مروي را در اواخر شهريور ماه سال 1389 تحويل بگيرد. بدين ترتيب دانش آموزان اين مدرسه به مدارس ديگر منتقل شدند.
هم اكنون در دبيرستان مروي بسته است و جز صداي باد و مرور خاطرات بيش از 70 سال تحصيل و علم آموزي دانش آموزان و معلمان آن صدايي ديگر از آن بيرون نمي آي

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر