۱۳۹۰ فروردین ۱۰, چهارشنبه

نجف‌زاده، ستاره برنامه خبري ۲۰:۳۰، از فرانسه اخراج شد

كمتر از دو هفته پس از انتشار اخبار ضد و نقيض در مورد اخراج كامران نجف‌زاده، خبرنگار تلويزيون دولتي ايران، از پاريس، رسانه‌هاي دولتي ايران رسماً تأييد كردند كه اين خبرنگار و ستاره برنامه ۲۰:۳۰ از فرانسه اخراج شده است.

آقاي نجف‌زاده كه از خبرنگاران حامي دولت محمود احمدي‌نژاد به حساب مي‌آيد و شهرت خود را مديون گزارش‌هايي است كه براي برنامه خبري ۲۰:۳۰ تهيه مي‌كرد، نزديك به ۱۸ ماه پيش در نيمه سال ۸۸ به عنوان خبرنگار واحد مركزي خبر، وابسته به تلويزيون دولتي ايران، عازم پاريس شد و از آنجا به تهيه و ارسال خبر پرداخت.

با اين همه اين خبرنگار ايراني كه اكنون در گفت‌وگو با فارس خود را «سند زنده فقدان دموكراسي و آزادي در فرانسه» معرفي كرده به گفته مديركل اخبار خارجي صدا و سيما، در مدت اقامت در فرانسه كارت خبرنگاري نداشته است.

حسن عابديني در اين زمينه با رد احتمال اقدام مقابل فرانسه در اخراج خبرنگار ايراني در اظهار نظري مبهم گفته است كه «استنباط من اين است كه اين موضوع‌ها به يكديگر ارتباطي ندارند، چرا كه نجف‌زاده ۱۸ ماه پيش به‌عنوان خبرنگار صدا و سيما به پاريس اعزام شد؛ ولي در اين ۱۸ ماه براي او كارت خبرنگاري صادر نكرده بودند».

مقام‌هاي ايراني دو هفته پيش با ضبط كارت خبرنگاري جي دشموك، خبرنگار ارشد خبرگزاري فرانسه، از وي خواستند كه خاك ايران را ترك كند.

بر اساس گزارش خبرگزاري فرانسه، در آن زمان دليلي براي اخراج آقاي دشموك اعلام نشده بود، اما كارت خبرنگاري وي و چندين خبرنگار خارجي ديگر در ارتباط با پوشش اعتراض‌هاي مردمي در هفته‌هاي پاياني سال ۸۹ ضبط شده بود.

«گزارش‌هاي نجف‌زاده، مخل امنيت عمومي فرانسه»
آقاي عابديني همچنين گفته است كه در نامه‌اي كه وزارت خارجه فرانسه در اختيار نجف‌زاده قرار داده است، گزارش‌هاي او «مخل امنيت عمومي فرانسه» دانسته شده و آمده است كه نجف‌زاده نمي‌تواند در فرانسه فعاليت خبري كند.

وي همچنين اين اقدام دولت فرانسه را نوعي «فرافكني» خوانده و آن را با «اسلام‌هراسي»، «ايران‌هراسي» و «اخراج دختران ۱۲ ساله فرانسوي از مدارس به اتهام داشتن حجاب» پيوند زده است.

اين مقام تلويزيون دولتي ايران همچنين اقدام دولت فرانسه را «مغاير با گردش آزاد اطلاعات» خوانده و افزوده است كه موضوع ارسال خبرنگار ديگري به فرانسه «در دست بررسي» است.

اين در حالي است كه به ويژه‌ از زمان شكل‌گيري اعتراض‌ها به معرفي دوباره محمود احمدي‌نژاد به عنوان رئيس‌جمهور خبرنگاران رسانه‌هاي خارجي در ايران با دشواري‌هاي زيادي روبه‌رو هستند و اجازه حضور در كنفرانس‌هاي خبري را ندارند، مگر اين كه چنين نشست‌هايي مربوط به محمود احمدي‌نژاد يا وزارت خارجه جمهوري اسلامي باشد.

سفارت ايران در فرانسه چه چيزي را تكذيب كرد؟
تأييد خبر اخراج كامران نجف‌زاده از فرانسه و ورود وي به ايران در حالي است كه در آخرين روزهاي سال ۸۹ خبرگزاري دولتي جمهوري اسلامي، ايرنا، در گزارشي به نقل از سفارت ايران در پاريس اين موضوع را تكذيب كرد.

به گزارش ايرنا، سفارت جمهوري اسلامي ايران در پاريس «طي بيانيه‌اي» اخراج خبرنگار صدا و سيما از فرانسه را تكذيب و تصريح كرده بود كه «اخبار و شايعات» مربوط به اخراج كامران نجف‌زاده از فرانسه «كاملاً بي‌اساس بوده و صحت ندارد».

در اين بيانيه تأكيد شده بود كه آقاي نجف‌زاده «به رغم موانع موجود» از بدو ورود خود به فرانسه همواره «در حال انجام وظايف خود» بوده است.

بر اساس گزارش خبرگزاري فرانسه خبرنگاران خارجي براي هرگونه مصاحبه و گفت‌وگو با مقامات و افراد بايد مجوز كتبي درخواست كنند.

پس از انتخابات رياست جمهوري اخير در ايران، نيروهاي امنيتي با اعمال محدوديت‌هاي شديد در كار رسانه‌هاي مستقل، خبرنگاران رسانه‌هاي خارجي را از گزارش اعتراض‌هاي مردمي منع كردند.

اين در حالي است كه خبرنگاران و روزنامه‌نگاران ايراني زيادي نيز در جريان حوادث پس از انتخابات دستگير و راهي زندان شده‌اند كه هنوز شماري از آنها در زندان به سر مي‌برند. بر اساس اعلام كميته حمايت از خبرنگاران در نيويورك، طبق آخرين آمارها در حال حاضر حدود ۴۰ خبرنگار ايراني در زندان هستند.

اخراج خبرنگاران خارجي از ايران نيز تنها به خبرنگار خبرگزاري فرانسه محدود نمي‌شود و پيش از اين جان لاين، خبرنگار شبكه جهاني بي‌بي‌سي در تهران هم پس از گزارش اعتراض‌هاي پس از انتخابات، از ايران اخراج شد.

جمهوري اسلامي همچنين در مهرماه امسال با ضبط كارت خبرنگاري خبرنگار نشريه اسپانيايي ال‌پائيس و لغو اقامت وي، از او خواست كه ايران را ترك كند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر