۱۳۸۹ بهمن ۲۹, جمعه

فريادهاي معترضان بر بام‌هاي تهران

بي بي سي : بر اساس گزارش هاي رسيده از ايران صداي فريادهاي "الله اكبر" از برخي از نقاط تهران به گوش مي رسد. همين گزارش‌ها حاكي است كه در برخي از محله ها شعارهاي مخالف حكومت ايران نيز سر داده شده است.
بنا بر تصاويري كه در يوتيوب منتشر شده است افزون بر شعار الله اكبر در ميان شعار هاي معترضان شعار "مرگ بر ديكتاتور" هم شنيده مي شود.
همچنين بنا بر گزارش وبلاگ هاي معترضان در محله هاي امير آباد، تجريش، سعادت آباد، نياوران، هفت حوض، نارمك، ونك، شهرك غرب، پونك، صادقيه و مناطقي از خيابان وليعصر صداي شعار دادن معترضان شنيده شده است.
يك شاهد عيني به بي بي سي فارسي گفته است كه صداي شعار در يكشنبه شب در تهران بيش از شب پيش از آن بوده است. اين شاهد عيني بيشتر شدن شعار ها را ناشي از تاثيرات تحولات جاري در كشور مصر دانسته است.
پيش از اين تعدادي از تشكل هاي دانشجويي معترض در ايران در بيانيه مشتركي از مردم خواسته بودند تا در شب بيست و چهار بهمن با حضور در بام خانه ها اعتراض خود به دولت را ابراز كنند.
پافشاري بر تجمع
همزمان با اين گزارشها، مخالفان دولت ايران عليرغم صادر نشدن مجوز راهپيمايي روز دوشنبه 25 بهمن از سوي مقامات دولتي ايران، گفته اند كه از موضع خود كوتاه نمي آيند و دعوت به راهپيمايي را لغو نمي كنند.
در تازه ترين از اين تحولات، شوراي هماهنگي "راه سبز اميد"، تشكلي كه ميرحسين موسوي، از رهبران مخالفان دولت، از پايه گذاران آن بوده، يك روز پيش از برگزاري اين تجمع (يك شنبه 24 بهمن)، با انتشار بيانه اي از مردم دعوت كرده است تا "با حفظ آرامش در راهپيمايي ۲۵ بهمن شركت كنند."
اين بيانيه با اشاره به رد درخواست صدور مجوز راهپيمايي گفته است كه "عدم پاسخگويي به اين درخواست، مواضع رسمي دولت ايران را در حمايت از جنبش هاي تونس و مصر زير سوال خواهد برد."
پيشتر نيز اسماعيل گرامي مقدم، سخنگوي حزب اعتماد ملي و مشاور مهدي كروبي اعلام كرد كه براي برگزاري راهپيمايي 25 بهمن، نيازي به مجوز نيست.


مطابق قانون اساسي ايران، برگزاري تجمع و راهپيمايي مسالمت آميز از حقوق شهروندان است، اما وزارت كشور ايران عموما از صدور مجوز براي برگزاري چنين تجمعاتي خودداري مي كند.
آقاي گرامي مقدم به بي‌بي‌سي فارسي گفت كه بر اساس اصل 27 قانون اساسي براي راهپيمايي نياز به مجوز ندارد و آنان كه در خرداد ۸۸ آمدند هم به دعوت يا اجازه كسي نيامده بودند.
اشاره آقاي گرامي مقدم به تظاهرات معترضان به نتايج آخرين انتخابات رياست جمهوري ايران است كه حدفاصل ميدان امام حسين تهران تا ميدان آزادي اين شهر برگزار شد.
اين راهپيمايي 2 روز پس از اعلام نتايج انتخابات رياست جمهوري به دعوت ميرحسين موسوي و مهدي كروبي برگزار شد و معترضان در جريان آن در سكوت به اعتراض به دولت پرداختند.
دولت ايران براي اين راهپيمايي نيز عليرغم وجود درخواست، مجوزي صادر نكرد.
شماري از مخالفان و برخي از ناظران بي طرف سياسي ايران، آن تظاهرات را بزرگترين تجمع اعتراضي عليه دولت در تاريخ جمهوري اسلامي توصيف مي كنند.
طي ساعات گذشته، حزب اعتماد ملي، جبهه مشاركت ايران اسلامي، سازمان دانش آموختگان ايران اسلامي (ادوار تحكيم وحدت)، مجمع مدرسين و محققين حوزه علميه قم، انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه اميركبير، جوانان مجمع نيروهاي خط امام، از برگزاري تجمع 25 بهمن حمايت كرده اند.
مخالفت دولتي با تجمع 25 بهمن
همزمان و در حالي كه بسياري ازمخالفان دولت ايران بر انجام راهپيمايي روز دوشنبه 25 بهمن پافشاري مي كنند و برگزاري آن را منوط به داشتن مجور نمي دانند، يك مقام دولتي ايران گفته است كه درخواست صدور مجوز "غير قانوني" است.
پيشتر مهدي عليخاني، معاون دبير كميسيون ماده 10 احزاب وزارت كشور در خواست صدور مجوز از سوي ميرحسين موسوي و مهدي كروبي را "درخواست مجوز اغتشاش" خوانده و گفته حمايت از مردم مصر و تونس پوشش "نفاق آميزي" براي اين تظاهرات است.
همچنين عباس جعفري دولت آبادي، دادستان عمومي و انقلاب تهران، با اشاره به برنامه راهپيمايي مخالفان دولت در روز 25 بهمن، گفته است: "پليس موظف است با افرادي كه برخلاف قوانين كشور عمل مي كنند، برخورد كند."
پيش از او احمد جنتي دبير شوراي نگهبان ايران نيز گفته بود كه "فتنه ۸۸ از بين رفت اما سران فتنه كه در خانه نشسته اند و فكر مي كنند هنوز آبرويي در بين مردم دارند براي ۲۵ بهمن نقشه كشيده اند."
مقامات دولتي ايران رهبران معترضان به انتخابات دهم را "سران فتنه" مي خوانند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر