۱۳۸۹ بهمن ۲۹, جمعه

انحلال مجلس و تعليق قانون اساسي مصر

بي بي سي :هيأت دولت مصر براى اولين بار از زمان كناره‌گيرى حسنى مبارك از قدرت، تشكيل جلسه داده است.
و بر اساس آخرين گزارش‌ها، شوراى عالى نيروهاى مسلح مصر كه بعد از كناره‌گيرى حسنى مبارك، اداره امور اين كشور را در دست گرفت، قانون اساسى مصر را به حالت تعليق درآورده، مجلس را منحل و كميته ويژه‌اى را براى تدوين پيش نويس قانون اساسى جديد تشكيل داده است. محمد حسين طنطاوي، وزير دفاع مصر رياست اين شورا را بر عهده دارد.
تلويزيون دولتى مصر اعلام كرده است كه اين شورا تا شش ماه آينده و يا تا زمان برگزارى انتخابات، همچنان اداره امور را در دست خواهد داشت.
اعضاى كنونى هيأت دولت مصر، در اصل، توسط آقاى مبارك انتخاب شده‌اند، ولي طبق اعلام ارتش مصر، براى فراهم كردن مقدمات اصلاحات سياسى در طول دوره انتقالى، در اين كشور بر سر كار خواهند بود.
احمد شفيق، نخست وزير مصر، بعد از نشست امروز اعضاي هيأت دولت، گفت كه اولويت اصلى دولت كنونى مصر، برقرارى دوباره آرامش و امنيت در كشور بعد از ۱۹ روز تظاهرات و آشفتگى سياسى است.
حاتم سيف النصر، سفير مصر در بريتانيا گفته است كه مطمئن است انتخاباتى آزاد و دموكراتيك در مصر برگزار خواهد شد. با اين حال، او اضافه كرده كه هنوز بايد در باره چگونگى برگزارى اين انتخابات، تصميم‌گيرى شود.
تونى بلر، نماينده ويژه سازمان ملل متحد در مذاكرات صلح خاورميانه هم به بى‌بى‌سى گفت كه آقاى مبارك از وزنه‌هاى موثر در برقرارى ثبات در اين منطقه بود، هرچند وقايعى كه در مصر رخ داد، فرصت مهمى براى تغيير به وجود آورده است.
حسنى مبارك، رئيس جمهور سابق مصر، بعد از نزديك به سى سال حكومت در اين كشور، به دنبال چندين روز تظاهرات مردمى در نهايت، روز جمعه، يازدهم فوريه (۲۲ بهمن) از سمتش كناره‌گيرى كرد.
معترضان به دولت مصر از روز ۲۵ ژانويه براى حدود ۱۹ روز در ميدان تحرير قاهره تجمع كرده و خواهان استعفاى حسنى مبارك شده بودند.
شوراى عالى نيروهاى مسلح مصر ديروز در اطلاعيه‌اى اعلام كرد كه مقررات مربوط به وضعيت اضطرارى مصر كه در طول دوران زمامدارى حسنى مبارك در مصر اعمال مى‌شدند، به تدريج لغو خواهند شد.
همچنين از تجمع‌كنندگان در ميدان تحرير قاهره، مركز اصلى اعتراضات مردم مصر، خواسته شده است تا محل را ترك كنند. ولي بر اساس آخرين گزارش‌ها، تظاهركنندگان طرفدار برقرارى دموكراسى در مصر، همچنان در اين ميدان حضور دارند.
در ساعات اوليه امروز، نيروهاى پليس سعى داشتند با حضور در محوطه ميدان تحرير، تجمع‌كنندگان را به ترك محل ترغيب كنند، ولى اين اقدام آنها با واكنش تند تظاهركننده‌ها روبه رو شد.



مهرداد فرهمند، خبرنگار بي‌بي‌سي فارسي در قاهره، مي‌گويد كه معترضان در مصر، الان بيش از هرچيز خواهان برچيده شدن وضعيت اضطراري در اين كشور هستند، چون معتقدند كه در سايه همين مقررات كه سي سال است در مصر اعمال مي شود، محدوديت‌هاي دوره حسني مبارك به وجود آمده‌اند.به گفته خبرنگار ما در قاهره، تا بعد از ظهر امروز (يكشنبه) "مسيرهاي عبور و مرور خودروها در ميدان تحرير باز شده است و الان فقط چادرهايي در وسط ميدان و نيز در محوطه‌اي در نزديكي موزه مصر و ساختمان اتحاديه عرب در نزديكي ميدان تحرير باقي مانده‌اند."
در عين حال، زاهى حواس، وزير آثار باستانى مصر، اعلام كرده است كه تحقيقات نشان مى‌دهد كه ۱۸ قطعه از آثار باستانى مهم موزه معروف مصر دزديده شده است. ساختمان اين موزه در نزديكى ميدان تحرير در قاهره قرار دارد.
به گفته آقاى حواس، مجسمه چوبى طلاكارى‌شده توت عنخ آمون، پادشاه جوان مصر، از جمله آثارى است كه در زمان برگزاري تظاهرات ضددولتى اخير در قاهره، از موزه مصر دزديده شده‌اند.
تحقيقات نشان مي‌دهد كه غارتگران سه روز بعد از آغاز اعتراض‌ها در ميدان تحرير، از سقف موزه، وارد ساختمان آن شده‌اند كه در جريان آن، حدود ۷۰ قطعه از آثار باستانى موزه هم آسيب ديده‌اند.
ده‌ها هزار آثار باستانى و عتيقه نفيس در موزه مصر نگهدارى مى‌شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر