۱۳۸۹ اسفند ۳, سه‌شنبه

سعيدی: سپاه به تنهايی نمی‌تواند برای برخورد با فتنه‌گران اقدامی را انجام دهد،

امروز افکار عمومی برای برخورد با عناصر فتنه‌گر کاملا آماده است/ حمايت برخی خواص از فتنه‌گران پس از برخورد با آنها غائله‌ای به راه می‌اندازد و شايد مصلحت نظام اين نباشد و برای نظام هزينه داشته باشد.

ايلنا : نماينده ولی‌فقيه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت : در برخورد با عوامل فتنه دستگاه‌های متعددی مسئول هستند و سپاه پاسداران به تنهايی نمی‌تواند اقدامی را در اين خصوص انجام دهد.

به گزارش خبرنگار ايلنا، حجت‌الاسلام علی سعيدی در کنفرانس مطبوعاتی با حضور خبرنگاران که به مناسبت شهادت آيت‌الله محلاتی و روز روحانيت و دفاع مقدس برگزار می‌شد در پاسخ به سوال خبرنگاری که به حوادث روز ۲۵ بهمن اشاره داشت و از برخورد با عوامل آن می‌پرسيد، اظهار کرد: در برخورد با عوامل فتنه دستگاه‌های متعددی مسئول هستند و سپاه پاسداران به تنهايی نمی‌تواند اقدامی را در اين خصوص انجام دهد.
وی با بيان اينکه يک اقدام ملی برای برخورد با عوامل فتنه بايد صورت گيرد، تصريح کرد: سپاه مامور است که در اين خصوص تدبير انجام دهد.
سعيدی دو عامل را برای برخورد با فتنه‌گران به عنوان حقيقت تلخی که وجود دارد يادآور شد و گفت: عامل اول عدم توجه برخی از مردم به ذهنيت‌ها و عملکرد فتنه‌گران است زيرا بالاخره درصدی از مردم هوادار آنها بودند، برخی هنگام رای دادن و برخی پس از آن.
وی اضافه کرد: برای اينکه مردم متوجه اين قضايا شوند نياز به زمان بود که اين زمان در ريزش افراد نسبت به اين جريان بسيار موثر است، به طوری که امروز افکار عمومی برای برخورد کاملا آماده است.
نماينده ولی فقيه در سپاه پاسداران عامل بازدارنده ديگر در مسير برخورد با فتنه‌گران را زمينه حمايت برخی از خواص بعد از دستگيری احتمالی عناصر فتنه دانست و گفت: ممکن است پس از برخورد فيزيکی با اين عناصر فتنه‌گر، برخی از خواص که در پشت صحنه کار می‌کنند، مشغول هدايت کردن هستند و عناصری که پايگاه مردمی دارند در جهت مقابله با اين برخورد و حمايت از فتنه‌گران اقدامی انجام دهند.
وی تصريح کرد: عقيده شخصی من اين است که ممکن است عناصر دارای پايگاه مردمی پس از برخورد با فتنه‌گران از آنها حمايت کنند و بگويند که چرا با آنها برخورد شد. اگر اين طور شود اين خود به غائله‌ای تبديل می‌شود و نظر رسانه‌ها را به خود جلب می‌کند.
وی با بيان اينکه ما نمی‌خواهيم افکار عمومی جهان متوجه آنها (فتنه‌گران) شود،گفت: اين افراد فعلا جرات نمی‌کنند از خانه خود بيرون بيايند و در نزد افکار عمومی مطرود هستند و همين برای مقابله با عناصر فتنه‌گر کافی است.
سعيدی با بيان اينکه حمايت خواص از فتنه‌گران پس از برخورد با آنها غائله‌ای به راه می‌اندازد، گفت: شايد مصلحت نظام اين نباشد و برای نظام هزينه داشته باشد.
وی در ابتدای اين نشست خبری، سپاه پاسداران را يکی از مهم‌ترين و حساس‌ترين نهادهای برخواسته از انقلاب عنوان کرد و گفت: سپاه با ديگر نيروهای مسلح تفاوت ماهوی دارد. بدين نحو که معمولا نيروهای مسلح برای پاسداری از مرزها استقلال و تماميت ارضی کشور شکل می‌گيرند، اما سپاه وظيفه ويژه‌ای تحت عنوان حمايت انقلاب و دست‌آوردهای آن را به عهده دارد.
وی در همين راستا تصريح کرد: نزديک‌ترين نهاد و ارگان از ابتدای انقلاب تاکنون در همه مراحل، سپاه پاسداران بوده و در همين سال‌های اخير نيز خصوصا در جريان فتنه ۸۸ هوشمندترين، فعال‌ترين و روزآمدترين فعاليت‌ها را سپاه انجام داده است.
سعيدی با بيان اينکه سپاه همواره در کنار رهبری بوده است، اضافه کرد: در جريان فتنه ، سالم‌ترين مواضع و فعال‌ترين برخوردها را سپاه پاسداران از خود نشان داد.

۱۳۸۹ بهمن ۲۹, جمعه

رسوايي حكومت در پي انتشار عكس شهيد ژاله با آيت الله منتظري

تحول سبز : اين عكس مربوط به نشست انجمن اسلامي دانشگاه هنر( با حضور شهيد ژاله- نفر اول سمت چپ با پيراهن قهوه اي و عينك) با آيت الله منتظري مي باشد. اين عكس در تاريخ ۲۴ آبان ۱۳۸۷ گرفته شده است.
جهت ديدن تصوير در سايز اصلي روي آن كليك نمائيد
از آنجا كه رسانه هاي حكومتي مدعي شدند ژاله توسط نيروهاي منافقين به شهادت رسيده و با توجه به شواهد موجود ( گزارش ها و تصاوير ارسالي ) به نظر ميرسد بايد پيوند نيرهاي لباس شخصي و ضد شورش سپاه را كه طبق ادعاي رسانه هاي حكومتي ” منافقين ” نام گرفتند را با فرقه فسيل شده و منفور رجوي تبريك گفت ، چرا كه به نظر ميرسد حيات هر دو طيف بهم وابسته است.
در حاليكه يكي از دانشجويان كرد دانشگاه هنر تهران بنام «صانع ژاله»، روز دوشنبه ٢۵ بهمن در جريان سركوب تظاهرات جنبش سبز با تير مستقيم مورد هدف قرار گرفت و پس از اعزام به بيمارستان به شهادت رسيد، خبرگزاري هاي وابسته به نهادهاي امنيتي ادعا كردند “عوامل فتنه‌گر و منافقين مزدور در جريان اغتشاشات خياباني به سوي رهگذران آتش گشودند كه در جريان اين تيراندازي يك نفر از هموطنانمان شهيد شد.”
همزمان در يك اقدام سوال برانگيز، مسئول روابط عمومي بسيج دانشجويي دانشگاه‌هاي كشور در گفت‌وگو با خبرگزاري امنيتي فارس اعلام كرد: “مراسم تشييع پيكر شهيد صانع ژاله دانشجوي دانشگاه هنر تهران كه روز گذشته در اغتشاشات خياباني مورد هدف تير مستقيم گروهك تروريستي منافقين قرار گرفت، بامداد چهارشنبه از مقابل دانشگاه هنر تهران (چهارراه وليعصر) به سمت دانشگاه تهران برگزار مي‌شود.”

گفتني است منابع مستقل و حقوق بشري، شامگاه دوشنبه ضمن مخابرۀ كشته شدن يك تن و مجروح شدن چند نفر از شهروندان، تيراندازان را نيروهاي امنيتي موتور سواري گزارش كرده بودند كه مردم آنها را متوقف كرده و موتور سيكلت هايشان را آتش زده بودند.
ارگان خبري فعالان حقوق بشر در ايران نيز به نقل از شاهدان عيني گزارش داده بود كه تيراندازي توسط ماموران نيروي انتظامي و نه لباس شخصي و به وسيله سلاح كمري كلت صورت گرفته است.
گفتني است همزمان و در حاليكه رسانه هاي امنيتي و در راس آنها فارس و جوان و رجا نيوز و جهان، متفقا عبارت “عوامل فتنه‌گر و منافقين مزدور در جريان اغتشاشات خياباني در برخي معابر تهران به سوي رهگذران آتش گشودند كه در جريان اين تيراندازي يك نفر از هموطنانمان شهيد شد” را تكرار مي كردند، هر كدام محل گلوله خوردن اين دانشجو را متفاوت اعلام كرده اند.
بر اين اساس، ابتدا جانشين فرمانده نيروي انتظامي با ادعاي اينكه “دست سران فتنه بار ديگر به خون مردم آغشته شده”، گفت “در منطقه نواب – توحيد گروهي از منافقان اقدام به تيراندازي به سوي مردم و نيروهاي امنيتي كردند كه در اين جريان نه نفر از ماموران مجروح و متاسفانه يك نفر از مردم كشته شد. ”
اما خبرگزاري فارس بعد از آن اعلام كرد : “فرد كشته شده، صانع ژاله متولد سال ۶٣ از هموطنان كردزبان اهل پاوه و دانشجوي رشته نمايش دانشگاه هنر تهران است كه توسط منافقين در خيابان امير اكرم تهران با تير مستقيم مورد هدف قرار گرفت كه پس از اعزام به بيمارستان به شهادت رسيد.”

رسانه هاي خبري مستقل نيز، به نقل از شاهدان، محل گلوله خوردن مرحوم صانع ژاله را تقاطع خيابان جمال زاده و انقلاب اعلام كرده و گفته اند “به علت اصابت گلوله به يك دانشجوي جوان بنام صانع ژاله، وي زخمي شد كه پيش از رسيدن به مراكز درماني به شهادت رسيد. همچنين حال چند تن از زخميان ديگر اين حادثه وخيم گزارش شده است.”
به گزارش آخرين نيوز، يك منبع مطلع خاطرنشان كرده “صانع ژاله ۲۶ ساله، اهل تسنن، متولد پاوه و دانشجوي رشته نمايش دانشگاه هنر تهران بوده است.”

بازداشت چند ساعته كنسول سفارت اسپانيا در ۲۵ بهمن

به دنبال بازداشت چند ساعته كنسول سفارت اسپانيا در ايران در تاريخ ۲۵ بهمن، وزارت امور خارجه اسپانيا در اعتراض به اين اقدام جمهوري اسلامي، سفير ايران در اسپانيا را احضار كرد.

به نوشته خبرگزاري رسمي آلمان به نقل از روزنامه اسپانيايي «ال پائيس»، ايگناسيو پِرِس كامبرا، كنسول سفارت اسپانيا كه در تاريخ ۲۵ بهمن و در زمان تجمعات مردم تهران براي پياده روي با سفير اين سفارتخانه به خياباني كه سفارت اسپانيا در آن واقع است رفته بود، از سوي تعدادي لباس شخصي دستگير و به قرارگاه پليس منتقل شد.

اين خبرگزاري مي‌افزايد كه آقاي كامبراي ۴۲ ساله مدت چهار ساعت و نيم در بازداشت پليس بوده است.

به نوشته «ال پائيس» در واكنش به اين اقدام جمهوري اسلامي، وزارت امور خارجه اسپانيا، مرتضي صفاري نطنزي، سفير ايران در مادريد را به اين وزارتخانه احضار كرده است و ترينيداد ييمِنِز، وزير امور خارجه اسپانيا نيز در نامه‌اي به مقامات جمهوري اسلامي، اين اقدام را «غير قابل قبول» خوانده است.

خبرگزاري رسمي آلمان مي‌افزايد كه علاوه بر اين، اسپانيا در اعتراض به اين اقدام ايران، ديدار رسمي مقامات ارشد وزارت خارجه جمهوري اسلامي از اسپانيا را نيز لغو كرده است.

پيشتر و در جريان ناآرامي‌هاي پس از انتخابات رياست جمهوري در خرداد ۱۳۸۸ نيز مقامات جمهوري اسلامي بارها سفارتخانه‌هاي اروپايي، به ويژه سفارت بريتانيا و فرانسه را به دخالت در امور ايران و دامن زدن به ناآرامي‌ها متهم كرده و افرادي را نيز دستگير كرده بودند.

در تيرماه ۸۸، نيروهاي امنيتي جمهوري اسلامي ۹ كارمند سفارت بريتانيا، از جمله
حسين رسام، كارمند ايراني سفارت بريتانيا را به اتهام دست داشتن در اعتراضات پس از انتخابات دستگير كردند.

در مرداد ماه همان سال نيز، نازك افشار، كارمند ايراني سفارت فرانسه نيز به اتهام ب
از كردن در سفارتخانه به روي معترضان بازداشت كردند.

همچنين وزارت اطلاعات جمهوري اسلامي در پي ناآرامي‌هاي عاشوراي ۸۸ اعلام كرد كه دو تن از ديپلمات‌هاي سفارت آلمان را دستگير كرده است.

در اين مدت همچنين حاميان دولت محمود احمدي‌نژاد و اعضاي بسيج در مقابل سفارتخانه‌هاي مختلفي از جمله سفارت ب
ريتانيا، ايتاليا و فرانسه دست به تظاهرات زدند.

در جريان اعتراضات به نتايج انتخابات رياست جمهوري كه مقامات جمهوري اسلامي از آن تحت عنوان «فتنه» ياد مي‌كنند، انگشت اتهام مقامات ايران بارها به سوي كشورهاي اروپايي و عوامل بيگانه بارها به عنوان عاملان اصلي دامن زدن به اين ناآرامي‌ها نشانه رفته است.
در جريان تظاهرات ۲۵ بهمن نيز كه به دنبال فراخوان ميرحسين موسوي و مهدي كروبي، رهبران مخالف دولت به مناسبت همراهي با مردم تونس و مصر در شهرهاي مختلف ايران برپا شد، جمهوري اسلامي بار ديگر اعلام كرد كه اين فراخوان از سوي كشورهايي نظير «آمريكا، انگليس و اسرائيل» طراحي شده بود.

كشته شدن دستكم يك نفر در تجمعات ۲۵ بهمن

 در جريان راهپيمايي اعتراضي روز دوشنبه ۲۵ بهمن ماه، در تهران دستكم يك نفر بر اثر شليك گلوله كشته و سه نفر ديگر مجروح شده‌اند. تجمعات شكل‌گرفته در پاسخ به درخواست راهپيمايي ۲۵ بهمن، در تهران و اصفهان به خشونت كشيده شده و در اصفهان، نيروهاي امينتي با سركوب خشونت‌آميز تجمع‌كنندگان، ده‌ها نفر را در اين شهرها بازداشت كرده‌اند.

الجزيره گزارش مي دهد يك نفر از معترضان در درگيري با نيروي انتظامي در تهران جان باخته است.

در همين حال خبرگزاري هاي مهر و فارس، «اغتشاشگران» و «گروه منافقين» را متهم به شليك به سوي حاضرين در تجمعات شكل گرفته از سوي «سران فتنه» كردند.

 گزارش هاي تاييد نشده از تهران حاكي از كشته شدن چند تن از معترضان است.

در برخي از موارد در گذشته، از جمله
قتل ندا آقا سلطان، خبرگزاري رسمي جمهوري اسلامي و برخي از سايت هاي حامي دولت «منافقين و عوامل خارجي» را مسئول دانستند.

ندا آقا سلطان، ۲۷ ساله و دانشجوي انصرافي رشته فلسفه دانشگاه آزاد اسلامي در تهران بود. او در راهپيمايي سي خرداد در تهران با شليگ گلوله به قتل رسيد. گفته مي شود قاتل او عضو بسيج بوده است.

تجمع روز دوشنبه با درخواست ميرحسين موسوي و مهدي كروبي از رهبران مخالفان دولت در ايران برگزار شد اما اين دو چهره شاخص جنبش سبز، به دليل آنكه در شرايط حصر خانگي قرار دارند، به رغم تلاش‌هاي خود موفق نشدند به جمع راهپيمايان
بپيوندند.

در تهران نيز تجمع حاميان ميرحسن موسوي و مهدي كروبي در پاسخ به درخواست راهپيمايي ۲۵ خرداد، در نقاط مختلف شهر به خشونت كشيده شد و نيروهاي امنيتي و پليس براي پراكنده كردن تجمع‌كنندگان اقدام به شليك گاز اشك‌آور و استفاده از باتوم و سلاح‌هاي ساچمه‌اي كردند.

گزارش خبرگزاري فرانسه حاكي است كه در برخورد نيروهاي امنيتي و تجمع‌كنندگان در نقاط مختلف تهران، ده‌ها نفر بازداشت شده‌اند.

همچنين بر اساس گزارش‌هاي رسيده، نيروهاي امنيتي با مسدود كردن راه‌هاي منتهي به ميدان آزادي، از شكل‌گيري هر گونه تجمع در حوالي اين ميدان ممانعت كرده‌اند.

برخي گزارش‌ها كه نيز حاكي قطع برق در برخي نواحي تهران، از جمله مناطق نزديك به به ميدان امام حسين و معابر حدفاصل ميدان امام حسين و آزادي، مسير راهپيمايي معترضان در تهران، است.

علاوه بر تهران و اصفهان شهرهاي ديگري نظير رشت، مشهد، كرمانشاه و شيراز نيز روز دوشنبه صحنه تجمعات اعتراضي بود.

سازمان عفو بين‌الملل سركوب تظاهرات ۲۵ بهمن را
محكوم كرده است.

شعار مرگ بر كروبي، موسوي، خاتمي در مجلس ايران

بي بي سي : در پي تظاهرات روز 25 بهمن در تهران، رئيس مجلس ايران دستور تشكيل كميته "بررسي افراد ضد انقلاب" را صادر كرده است و نمايندگان عليه رهبران اصلاح طلب شعار داده و خواستار اعدام آنان شده اند.
صبح روز سه شنبه، 26 بهمن (15 فوريه)، سايت واحد مركزي خبر، متعلق به سازمان راديو و تلويزيون دولتي ايران، گزارش كرد كه هنگام سخنراني علي لاريجاني، رئيس مجلس، در انتقاد شديد از راهپيمايي روز گذشته، "نمايندگان مجلس يكپارجه قيام كردند و به سر دادن شعار مرگ بر آمريكا و مرگ بر منافق پرداختند."
در اين گزارش آمده است كه "نمايندگان همچنين شعار مرگ بر موسوي، مرگ بر كروبي، موسوي و كروبي اعدام بايد گردند، مرگ بر خاتمي و مرگ بر فتنه گر سر دادند."
براساس اين گزارش، هنگام سخنراني علي لاريجاني، نمايندگان چندين بار سخنان او را با شعار هايي "عليه فتنه گران و آمريكا و رژيم صهيونيستي قطع كردند."
مقامات و رسانه هاي دولتي ايران از معترضان به نتيجه بحث برانگيز انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري با عنوان "فتنه گر" نام مي برند.
به گفته واحد مركزي خبر، نمايندگان در حمايت و ابراز اطاعت از رهبر جمهوري اسلامي هم شعارهايي دادند.
براساس اين گزارش، آقاي لاريجاني در سخنان خود در آغاز جلسه روز سه شنبه مجلس، گفت كه راهپيمايي 25 بهمن "جرياني بدلي و انحرافي در جهت اهداف آمريكا و رژيم صهيونيستي" بوده است.
خانه ملت - پايگاه اطلاع رساني مجلس - نيز گفته است كه علي لاريجاني در سخنان خود، كميسيون هاي امنيت ملي و سياست خارجي، شوراها و امور داخلي كشور، اصل نود قانون اساسي، فرهنگي، و قضايي و حقوقي مجلس را مامورتشكيل كميته اي "براي بررسي ماهيت گروهي افراد ضد انقلاب در كشور" كرد.
وي از اعضاي اين كميته خواست "ابعاد مختلف ماهيت افراد ضد انقلاب را بررسي و گزارشي از نتايج بررسي هاي خود به مجلس ارائه دهند تا نمايندگان بدانند با اين جريان چگونه برخورد كنند."
واحد مركزي خبر ساعاتي بعد گزارش كرد كه "نمايندگان مجلس نوشته اي بر ديوار جايگاه هيات رئيسه نصب كرده اند كه روي آن نوشته شده است: ما نمايندگان مجلس شوراي اسلامي خواستار محاكمه و اشد مجازات موسوي و كروبي به جرم افساد في الارض و اقدام عليه امنيت ملي كشور هستيم."
براساس اين گزارش، روح الله حسينيان، از نمايندگان تندرو حامي دولت، به خبرنگار راديو و تلويزيون دولتي گفته است كه "نمايندگان مشغول جمع آوري امضا براي محاكمه سران فتنه هستند."
واكنش به تظاهرات 25 بهمن
جمهوري اسلامي از ابتداي پيدايش، به طور معمول منتقدان و مخالفان حكومت را با عنوان "ضد انقلاب" توصيف كرده و سران فتنه نيز اصطلاحي است كه از زمان آغاز اعتراضات نسبت به نتيجه بحث برانگيز انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري، براي معترضان به كار رفته است.


تونس و مصر برگزار شد.
در جريان تظاهرات روز دوشنبه، اكثر رسانه هاي رسمي خبري داخل ايران از اظهار نظر آشكار در اين زمينه خودداري كردند اما ساعاتي بعد، چند خبرگزاري و سايت تندرو حامي دولت، برگزاري آن را به قدرت هاي خارجي نسبت دادند.
شامگاه گذشته، راديو دولتي ايران در تفسيري با عنوان "اجراي سناريوي هماهنگ سران فتنه، سلطنت طلبان و منافقين" نوشت كه "پس از چند روز جنجال و غوغاي رسانه هاي غربي و اسرائيلي و ديگر دشمنان اسلام و انقلاب حول دعوت سران فتنه، جماعتي عصر امروز در محور خيابان انقلاب تهران" تجمع كردند.
راديو دولتي ايران اين تجمع را "غيرقانوني" خواند و گفت كه تظاهركنندگان "سناريوي هماهنگ سران فتنه - منافقين - سلطنت طلبان و ديگر گروه هاي ضد انقلاب را به نمايش گذاشتند و با تجمع غيرقانوني، ضمن آتش زدن چند سطل آشغال و تخريب برخي اماكن عمومي، آرمان هاي ملت و امام را با شعارهاي ضد انقلابي مورد اهانت قرار دادند."


به گزارش برخي سايت هاي غيردولتي، تظاهركنندگان در بعضي شعارهاي خود، وضعيت ايران را با شرايط قبلي مصر و تونس مقايسه كرده و از جمله با اشاره به كناره گيري رئيس جمهوري سابق مصر، از آيت الله علي خامنه اي، رهبر جمهوري اسلامي، مي خواستند به همين نحو عمل كند.
راديو دولتي ايران در تفسير شامگاه گذشته خود، از حمايت صريح آمريكا و اسرائيل از "تلاش سران فتنه، منافقين و سلطنت طلبان براي ايجاد نا امني درتهران" سخن گفت و افزود كه "تجمع غيرقانوني فتنه گران ساعاتي قبل با حضور گروه هايي از مردم انقلابي در خيابان ها و اقدامات ماموران حافظ نظم و امنيت پايان يافت."
معمولا نهادهاي امنيتي جمهوري اسلامي در مقابل تظاهرات اعتراضي، علاوه بر اعزام ماموران امنيتي اونيفورم پوش، افراد ديگري را هم كه گفته مي شود از اعضاي بسيج و نيروهاي موسوم به لباس شخصي هستند، به منظور ابراز حمايت از حكومت و در صورت لزوم، برخورد خشونت آميز با تظاهركنندگان به خيابان ها مي فرستند.
تاييد "شهادت" يك نفر
در ادامه واكنش نسبت به تظاهرات 25 بهمن، به گزارش راديو دولتي ايران، سرتيپ پاسدار احمد رادان، جانشين فرمانده نيروي انتظامي، "از اقدام مسلحانه منافقين [سازمان مجاهدين خلق] در روز گذشته خبر داد و گفت متاسفانه در اين حادثه كه در خيابان نواب و توحيد روي داد، يك نفر از هموطنان شهيد و هشت نفر زخمي شدند."
خبرگزاري فارس هم با اندك توصيف كردن تعداد شركت كنندگان در تظاهرات روز دوشنبه، آنان را "عوامل فتنه گر، منافقين مزدور، سلطنت طلبان و اراذل و اوباش" خوانده و نوشته بود كه تظاهركنندگان به سوي مردم و رهگذران تيراندازي كردند كه "يك شهيد و چند مجروح" برجاي گذاشت اما در مورد دليل تيراندازي تظاهركنندگان به سوي "مردم و رهگذران" توضيحي نداد.


خبرگزاري فارس در گزارش هاي تازه در روز سه شنبه، از فرد كشته شده با نام "صانع ژاله، دانشجوي هنر تهران" نام برد و با اعلام اينكه بسيج دانشجويي در نظر دارد مراسم تشييع جنازه اين فرد را فردا برگزار كند، به نقل از عضو يك تشكل دانشجويي طرفدار دولت نوشت كه "دانشجويان به تلافي خون دانشجوي شهيد، انتقام سختي از موسوي و كروبي خواهند گرفت."
در مقابل، سايت هاي مخالف دولت و برخي خبرگزاري هاي خارجي از حضور چند هزار تن در خيابان هاي تهران و درگيري نيروهاي امنيتي با آنان خبر داده اند.
به گفته اين سايت ها، در برخي ديگر از شهرهاي ايران، از جمله اصفهان و شيراز نيز تظاهرات مشابهي برگزار شده است.
از زمان آغاز تجمع هاي اعتراضي عليه نتيجه بحث برانگيز انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري، رسانه ها، گروه ها و مقامات تندرو طرفدار دولت بارها خواستار برخورد قضايي با رهبران اصلاح طلب، از جمله ميرحسين موسوي و مهدي كروبي، دو نامزد اصلاح طلب انتخابات، و محمد خاتمي، رئيس جمهوري سابق شده اند.
با اينهمه، اين نخستين باري است كه راديو و تلويزيون دولتي ايران در اخبار خود، با ذكر نام اين شخصيت هاي شناخته شده جناح اصلاح طلب كه از مقامات ارشد سابق جمهوري اسلامي نيز بوده اند، از موضعگيري دستجمعي نمايندگان مجلس عليه آنان خبر داده است.
اين واكنش، نگراني هايي را در مورد احتمال تصميم حكومت به افزايش فشار و اقدامات تلافي جويانه عليه رهبران اصلاح طلب ايجاد كرده است.
در حاليكه مخالفان دولت و برخي از ناظران، راهپيمايي روز گذشته را نشانه ادامه حيات "جنبش سبز" و در نتيجه، ناقض اظهارات مقامات دولتي و اطلاعاتي در مورد خاتمه جريان اعتراضي دانسته اند، ممكن است حضور مردم در اين تظاهرات، ناخرسندي و نگراني رهبران جمهوري اسلامي را برانگيخته باشد.

واكنش‌هاي داخلي و خارجي به تظاهرات ۲۵ بهمن

خبرگزاري‌هاي رسمي معترضان را اراذل و اوباش ناميدند. سايت‌هاي نزديك به حكومت به حضور گسترده نيروهاي انتظامي براي مقابله با اعتراض‌ها اشاره كردند. خشونت عليه معترضان با انتقاد آمريكا، بريتانيا و عفو بين‌الملل روبرو شد.


در حالي كه همه خبرگزاري‌هاي مهم جهان ناآرامي‌هاي امروز تهران و برخي ديگر از شهرهاي ايران  را منعكس كردند، خبرگزاري‌هاي رسمي ايرنا، ايلنا و ايسنا در ايران، تا ساعت ۹ و نيم شب به وقت تهران، هيچ خبري در اين مورد منتشر نكردند. در مقابل، دو خبرگزاري فارس و مهر، گزارش‌هائي منتشر كردند كه در آن‌ها به تظاهركنندگان به شدت حمله شده كرده يا آنها را مورد اهانت قرار داده‌اند.

خبرگزاري فارس(وابسته به سپاه پاسداران)، تظاهركنندگان ايراني را "منافق، سلطنت‌طلب، اراذل و اوباش و فتنه گر" خواند و نوشت كه آن‌ها به بهانه حمايت از مردم مصر و تونس به خيابان آمدند، اما در تظاهرات خود هيچ شعاري در حمايت از مردم مصر و تونس سر ندادند.

آشوبگر خواندن معترضان

اغلب گزارش‌هائي كه روز دوشنبه ۲۵ بهمن از تهران رسيد، نشان مي‌داد كه حكومت بسيجي‌هاي ۱۴ تا ۱۸ ساله تازه‌اي را به انواع وسايل سركوب مجهز كرده و براي جلوگيري از به‌هم پيوستن معترضان به جان آن‌ها انداخته است. همين گروه‌ها، با همراهي موتورسوارها و لباس شخصي‌هاي مجهز به گاز اشك‌آور و چوب و چماق، در نقاط مختلف تهران به جان معترضان افتادند و تعداد بي‌شماري را مجروح كردند. اما خبرگزاري فارس، تظاهركنندگان را به "آزار و اذيت مردم، و ايجاد راهبندان" متهم كرد و نوشت:«عده‌اي از آشوبگران موجب ترافيك شدند و برخي از آن‌ها در حوالي ميدان توحيد حداكثر تلاششان به آتش كشيدن سطل زباله و ايستگاه اتوبوس در خيابان‌هاي فرعي بود كه با نفرت و اعتراض مردم روبرو شدند.»

زمينه‌سازي براي دستگيري موسوي و كروبي

خبرگزاري فارس، گروه‌هاي چندهزار نفري را "تجمعات چند نفره" ناميد و نوشت كه مردم در اعتراض به تظاهركنندگان، ميرحسين و كروبي را مورد لعن و نفرين قرار ‌دادند و خواستار دستگيري، محاكمه و اشد مجازات براي "سران بازي‌خورده دشمن" شدند.

محافل و چهره‌هاي تندرو در حكومت ايران، ماه‌ها است در رسانه‌هاي خود خواستار دستگيري، محاكمه و حتي اعدام موسوي و كروبي شده‌اند.

خبرگزاري فارس، دراقامه اتهام عليه معترضاني كه امروز دستگير شده و يا احتمالا در روزهاي آينده دستگير خواهند شد، تا آنجا پيش رفت كه آن‌ها را به مجاهدين خلق و كومله نيز منتسب دانست و نوشت: «يكي از عوامل اين گروهك‌ها، تمام جيب‌هاي خود را پر سنگ كرده بود و اين سنگ‌ها را به سمت مردم و نيروي انتظامي پرتاب مي‌كرد، وي بلافاصله شناسائي و دستگير شد.»

خبرگزاري فارس، در پايان گزارش خود كوشيده است روايتي به كلي متفاوت از گزارش‌هاي خبرگزاري‌هاي غيردولتي و شاهدان مستقل در باره حضور معترضان در پياده روها به دست دهد. اين خبرگزاري نوشته است:«ساعاتي كه براي اين تجمع انتخاب شده بود، با تعطيلي مردم از ادارات روبرو شده بود و به طور طبيعي مردمي كه مي‌خواستند به منزل خود بازگردند، در اثر ترافيك مجبور بودند پياده‌روها را پياده طي كنند.»

خبرگزاري فارس گرچه در ابتداي گزارش خود اجتماعات مردم را "چند نفره" خوانده است، اما در پايان مي‌نويسد:«صاحب‌نظران تعداد نيروها در اين تجمعات را بسيار كمتر از تجمعات ۱۳ آبان و روز عاشورا ارزيابي مي‌كنند.»

تعطيل جشنواره فجر

خبرگزاري مهر نيز كه معمولا لحن آرام‌تري دارد، اين‌بار تظاهرات معترضان را "اغتشاشات" نام نهاده و خبر داده كه ناآرامي‌هاي امروز تهران برخي از برنامه‌هاي رسمي دولتي، از جمله جشنواره فجر را به تعطيل كشانده است. اين خبرگزاري افزوده:«در حالي كه عده معدودي از قانون شكنان بنابر اعلاميه كارگزاران فتنه امروز بعد از ظهر در محدوده ميدان انقلاب اقدام به اغتشاش كرده بودند، ترافيك سنگيني را در حمل و نقل عمومي به‌خصوص شبكه اتوبوسراني بي. آر.تي ايجاد كرده و موجب سرگرداني مردم شدند.»

در ادامه اين گزارش تعطيل مغازه‌ها نيز بدينگونه توضيح داده شده است:«كسبه اين محدوده نيز از ترس تعرض اغتشاشگران و تخريب اموالشان اغلب تعطيل كرده و آن‌ها نيز به نوعي ديگر از فعاليت روزانه خود بازماندند.» در ناآرامي‌هاي پس از انتخابات سئوال برانگير رياست‌جمهوري سال گذشته ايران، اسناد و مدارك بي‌شماري نشان داد كه نيروهاي لباس شخصي و بسيج به مغازه‌ها و خانه‌هاي مردم حمله كرده و خسارات سنگيني به بار آورده‌اند.

 خبرگزاري مهر هم ناراضيان را متهم مي كند كه آن‌ها هيچ شعار و نمادي مبني بر حمايت از انقلاب مردم مصر و تونس حمل نمي‌كرده‌اند.

سايت الف، وابسته به احمد توكلي، چهره‌ پرنفوذ در مجلس ايران نيز نوشته است كه نيروهاي امنيتي معترضان را متفرق كردند و «در مواردي پليس ناچار شد براي پراكندن و پيشگيري از ايجاد اغتشاش توسط آنها از گاز اشك آور استفاده كند.»

اين سايت در ادامه گزارش خود به شلوغي و ازدحام خيابان‌هاي اصلي شهر در روز ۲۵ بهمن اشاره كرده، ولي آن را با «تجمع وسيع نيروهاي انتظامي» مرتبط دانسته است. اين سايت توضيح نداده است كه دليل اين بسيج قوا و حضور گسترده نيروهاي انتظامي در خيابان‌هاي تهران چه بوده است.

واكنش‌هاي خارجي

برخورد خشونت‌آميز با تظاهركنندگان، در خارج از كشور واكنش انتقادي مقام‌هاي سياسي و سازمان‌هاي مدافع حقوق‌بشر را برانگيخت. سازمان عفو بين‌الملل با صدور بيانيه‌اي برخورد خشن نيروهاي امنيتي را با تظاهركنندگان در تهران و اصفهان محكوم كرد.

عفو بين‌الملل در بيانيه خود بار ديگر حق مردم ايران را براي برگزاري تظاهرات مسالمت‌آميز در حمايت از مردم مصر و تونس مورد تاكيد قرار داد.

به‌گزارش خبرگزاري‌هاي آلمان و فرانسه، هيلاري كلينتون وزير خارجه آمريكا نيز به دنبال برخورد خشونت‌آميز با تظاهركنندگان، دولت ايران را به "مقدس‌نمائي" متهم كرد. كلينتون  به خبرنگاران گفت:«رژيم ايران، از اعتراضات مخالفان دولت در مصر استقبال كرد، اما تلاش مي‌كند مخالفان را در كشور خودش سركوب كند.»

خبرگزاري آلمان به نقل از وزير خارجه آمريكا نوشت:«من و ساير اعضاي دولت آمريكا، به روشني از تلاش‌هاي مردمي كه در تهران به خيابان رفتند پشتيباني مي‌كنيم. دولت ايران بايد سيستم سياسي را باز كند و صداي مخالفان و جامعه مدني را بشنود.»

همزمان، ويليام هيگ وزير امورخارجه بريتانيا نيز با اشاره به تصاوير ضرب و جرح تظاهركنندگان ايراني كه امروز منتشر شده است، گفت:«محمود احمدي‌نژاد رئيس‌جمهوري ايران معتقد است مردم مصر حق دارند آزادانه عقايدشان را بيان كنند. دولت ايران نبايد اين حق را از مردم خودش دريغ كند.»

همزمان با تظاهرات اعتراضي در ايران، گروه‌هائي از ايرانيان مقيم خارج از كشور نيز، در برابر سفارت‌خانه‌هاي ايران در بروكسل، پاريس، لندن، برلين و چند شهر ديگر دست به تظاهرات اعتراض آميز زدند.

درگيري بين سپاه و نيروي انتظامي در خيابان جيحون!

طبق گزارش خبرنگار تحول سبز از ميدان امام حسين در ساعت ۱۱:۲۰ دقيقه شب مردم معترض به صورت پراكنده در اطراف ميدان امام حسين حضور دارند و نيروهاي  بسيج مسجد امام حسين مسلح به سلاح گرم نيز در اين محل به كنترل اين منطقه  مشغول ميباشند.
طبق گزارش هاي رسيده به تحول سبز دقايقي پيش ، هنوز منطقه بهبودي ناآرام گزارش شده است . طبق اين گزارش هنوز در اين منطقه مردم به صورت پراكنده حضور دارند و همچنين حضور نيروهاي لباس شخصي و سپاه با موتور گزارش شده است.
طبق گزارشي كه توسط يكي از منابع تحول سبز ارسال شده است، نيروهاي نظامي در خيابان جيحون به شدت با هم درگيرشده اند. در اين درگيري كه بين سپاه و نيروي انتظامي رخ داده، طرفين اقدام به ضرب و شتم يكديگر با باتوم ميكنند كه اين امر با تشويق تظاهر كنندگان و ابراز احساسات آنها همراه مي شود.
پس از شدت گرفتن درگيري بين اين دو نيروي دولتي ، مردم اقدام به جدا كردن اين نيرو ها از يكديگر كردند.
اين درحالي است كه امروز شاهدان عيني گزارشهاي متعددي از درگيريهاي داخلي بين نيروهاي امنيتي در مناطق مختلف تهران مخابره كرده اند.
همچنين بر اساس گزارش هاي دريافتي اعتراضات تا زمان دريافت اين گزارش همچنان در مسير هاي رودكي و سرسبيل ادامه داشته است .
اين گزارش از حضور سنگين امروز مردم در ميدان آزادي خبر ميدهد و مي افزايد ، حضور نيروهاي سپاه نيز بسيار گسترده بود و نكته قابل توجه عدم دخالت نيروي انتظامي در سركوب هاي خشونت آميز نيروهاي سپاه و بسيح بوده است .
گزارش ديگري از خبرنگار تحول سبز از خيابان ۱۶ آذر، حكايت از جضور گسترده مردم در اين خيابان داشت. همچنين  اين گزارش از شليك هاي پي در پي گاز اشك آور توسط نيروهاي سپاه و بسيج به مردم معترض د

برخورد شديد نيروهاي امنيتي؛ ده‌ها نفر در تهران و اصفهان بازداشت شدند

تجمعات شكل‌گرفته در پاسخ به درخواست راهپيمايي ۲۵ بهمن، در تهران و اصفهان به خشونت كشيده شده و در اصفهان، نيروهاي امينتي با سركوب خشونت‌آميز تجمع‌كنندگان، ده‌ها نفر را در اين شهرها بازداشت كرده‌اند.

درحالي كه تهران در روز دوشنبه صحنه برخورد نيروهاي امينتي و راهپيمايان بود، يك شاهد عيني از اصفهان به راديو فردا گفته بود كه گارد ويژه با استقرار در سي‌وسه پل و اطراف ميدان انقلاب كه محل شكل‌گيري تجمع روز دوشنبه بود، مانع از گرد هم آمدن راهپيمايان مي‌شد.

اين شاهد عيني در ميدان انقلاب حضور پليس و تجمع‌كنندگان را در ميدان انقلاب اصفهان قابل توجه توصيف كرده و افزوده بود كه در پاركينگ انقلاب، جنب سينما ساحل، نيروهاي گارد و پليس ضد شورش حضور داشتند.

وي جمعيت راهپيمايان را در حال افزايش و مشابه ديگر تجمعات سال گذشته اصفهان ارزيابي كرده و افزوده بود كه تجمع‌كنندگان شعار خاصي سر نمي‌دادند.

اين شاهد عيني در مدت حضور خود در اين منطقه برخوردي بين تجمع‌كنندگان و نيروهاي پليس و لباس شخصي مشاهده نكرده است.

با اين حال آن طور كه يك شاهد عيني ديگر به خبرگزاري رويترز گفته است، تجمع شهر اصفهان به صحنه برخورد نيروهاي امنيتي و معترضان بدل شده است.

بر اساس همين گزارش نيروهاي امنيتي ده‌ها تن از تجمع‌كنندگان را دستگير كرده‌اند.

تجمع روز دوشنبه با درخواست ميرحسين موسوي و مهدي كروبي از رهبران مخالفان دولت در ايران برگزار شد اما اين دو چهره شاخص جنبش سبز، به دليل آنكه در شرايط حصر خانگي قرار دارند، به رغم تلاش‌هاي خود موفق نشدند به جمع راهپيمايان بپيوندند.

در تهران نيز تجمع حاميان ميرحسن موسوي و مهدي كروبي در پاسخ به درخواست راهپيمايي ۲۵ خرداد، در نقاط مختلف شهر به خشونت كشيده شد و نيروهاي امنيتي و پليس براي پراكنده كردن تجمع‌كنندگان اقدام به شليك گاز اشك‌آور و استفاده از باتوم و سلاح‌هاي ساچمه‌اي كردند.

گزارش خبرگزاري فرانسه حاكي است كه در برخورد نيروهاي امنيتي و تجمع‌كنندگان در نقاط مختلف تهران، ده‌ها نفر بازداشت شده‌اند.

همچنين بر اساس گزارش‌هاي رسيده، نيروهاي امنيتي با مسدود كردن راه‌هاي منتهي به ميدان آزادي، از شكل‌گيري هر گونه تجمع در حوالي اين ميدان ممانعت كرده‌اند.

برخي گزارش‌ها كه نيز حاكي قطع برق در برخي نواحي تهران، از جمله مناطق نزديك به به ميدان امام حسين و معابر حدفاصل ميدان امام حسين و آزادي، مسير راهپيمايي معترضان در تهران، است.

علاوه بر تهران و اصفهان شهرهاي ديگري نظير رشت، مشهد، كرمانشاه و شيراز نيز روز دوشنبه صحنه تجمعات مردمي بود.

گرچه به دليلي محدوديت‌هايي كه جمهوري اسلامي از يك سال اخير براي اطلاع‌رساني رسانه‌هاي بين‌المللي و مستقل ايجاد كرده، گزارش تأييد شده‌اي از حجم اين تجمعات و نحوه برخورد نيروهاي امنيتي با آن منتشر نشده است اما گزارش شاهدان عيني حاكي از حضور سنگين نيروهاي امنيتي در اين شهرهاست.

گزارش شاهدان عيني از رشت نيز حاكي است كه نيروهاي گارد ويژه با تجمع در مقابل دانشگاه، سعي در جلوگيري از شكل‌گيري تجمعات كرده‌اند.

بر اساس گزارش شاهدان عيني به حاضران در اين منطقه براي شكل‌گيري هسته‌هاي اوليه تجمع تلاش كرده‌اند، اين اقدام با سركوب شديد نيروهاي پليس روبه‌رو شده است.

شهر مشهد نيز شاهد حضور سنگين نيروهاي انتظامي و امنيتي بوده است اما هنوز گزارشي در مورد وقايع روز دوشنبه اين شهر در دست نيست.

حمايت قاطعانه آمريكا از معترضان ايراني

هيلاري كلينتون، وزير امور خارجه آمريكا از "شجاعت" معترضان در ايران تمجيد و بر حمايت ايالات متحده از "آرمان هاي" آنان تاكيد كرده است.
او روز دوشنبه در واشنگتن گفت: "بگذاريد به طور صريح و مستقيم از آرمان هاي مردمي كه امروز به خيابان هاي تهران آمده اند حمايت كنم."
هيلاري كلينتون گفت: "آنچه امروز در ايران اتفاق مي افتد بيانگر شجاعت مردم اين كشور است و نشان دهنده دو رويي رژيم ايران كه طي سه هفته گذشته مرتبا آنچه در مصر در جريان بود را مي ستود."
آيت الله علي خامنه اي، رهبر ايران در نمازجمعه پانزدهم بهمن، با اعلام حمايت از قيام مردم مصر، "بيداري اسلامي" را عامل تحولات شمال آفريقا دانسته بود.
با اين وجود، دولت ايران از صدور مجوز براي راهپيمايي در روز ۲۵ بهمن در حمايت از مردم مصر و تونس خودداري كرد.
هيلاري كلينتون گفت كه مردم ايران نيز سزاوار برخورداري از حقوقي هستند كه معترضان در مصر خواهان آن شده بودند و افزود: "ما از حقوق جهان شمول مردم ايران حمايت مي كنيم."
او گفت حكومت ايران با خودداري از اعطاي حق اعتراض به مردم كه در مورد مصري ها از آن حمايت مي كرد "ماهيت واقعي" خود را نشان داده است.
خانم كلينتون همچنين بر "لزوم باز شدن نظام سياسي ايران" با هدف "شنيده شدن نظرات مخالفان و جامعه مدني" تاكيد كرد.
تام دانيلون، مشاور امنيت ملي رئيس جمهوري ايالات متحده هم روز شنبه با صدور بيانيه اي از حكومت ايران خواست به مردم اين كشور اجازه دهد همانند معترضان مصري از حق جهاني برگزاري اجتماعات مسالمت آميز، تظاهرات و ارتباطات برخوردار شوند.
جو بايدن، معاون رئيس جمهوري آمريكا نيز در سخناني از حكومت ايران خواست به معترضان اجازه راهپيمايي مسالمت آميز دهد و زندانيان سياسي را آزاد كند.
محمود احمدي نژاد روز جمعه در مراسم سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي در تهران و چند ساعت پيش از اعلام كناره گيري حسني مبارك از رياست جمهوري مصر، از حق مردم اين كشور براي اعتراض به حكومت اين كشور دفاع كرد.
ساير واكنش ها
سازمان عفو بين الملل برخورد خشن نيروهاي امنيتي ايران با تظاهركنندگان در تهران و اصفهان را محكوم كرده است.
اين سازمان، بار ديگر بر حق مردم ايران براي تظاهرات مسالمت آميز در حمايت از مردم مصر و تونس تاكيد كرده است.
ويليام هيگ وزير امور خارجه بريتانيا نيز گفته است كه مقام هاي ايراني بايد به حق آزادي بيان و تجمع مسالمت آميز مردم احترام بگذارند.
آقاي هيگ با اشاره به تصاوير ضرب و جرح تظاهركنندگان ايراني كه امروز منتشر شده، گفته اگر محمود احمدي نژاد، رئيس جمهوري ايران معتقد است مردم مصر حق دارند آزادانه عقايدشان را بيان كنند، دولت ايران نبايد همين حق را از مردمش دريغ كند.
پيشتر، عبدالله گل، رئيس جمهوري تركيه كه به ايران سفر كرده، صبح روز دوشنبه خواستار توجه دولت هاي منطقه به خواسته هاي ملت هايشان شده بود.
همزمان با تظاهرات اعتراضي در ايران، جمعي از ايرانيان مقيم خارج ار كشور در مقابل سفارت هاي ايران در شهرهاي مختلف اروپا، از جمله بروكسل، پاريس و لندن تجمع كردند و شعارهاي اعتراض آميز سردادند.

آيت‌الله صانعي: استبداد امروز ايران، خدا و پيغمبر نمي‌شناسد

آيت‌الله صانعي از مراجع سرشناس منتقد حكومت، در انتقاد از وضعيت سياسي حاكم بر ايران گفت: «استبدادي كه امروز شاهد آن هستيم در تاريخ بي‌سابقه است.»
به گزارش وب‌سايت جرس، از جمله سايت‌هاي هواداران «جنبش سبز» ايران، آيت‌الله صانعي از مراجع عالي‌رتبه و سرشناس حوزه علميه قم، امروز (25 بهمن) در ديدار با جمعي از فعالان سياسي مازندران و خانواده‌هاي زندانيان سياسي بابل گفت: «استبدادي كه امروز شاهد آن هستيم در تاريخ بي‌سابقه است. اين استبداد نه خدا مي‌شناسد، نه پيغمبر، نه سياست، نه دانشجو. اين استبداد هيچ چيز نمي‌شناسد.»
بر اساس اين گزارش، جمعي از فعالان سياسي و دانشجويي شهرستان بابل و همچنين تعدادي از خانواده‌هاي زندانيان سياسي، جهت تظلم‌خواهي و بيان مشكلاتي كه از سوي ماموران حكومت براي آنها و خانواده‌هايشان پيش آمده، امروز در شهر قم با مراجع مذهبي از جمله آيت‌الله وحيد خراساني ، آيت‌الله يوسف صانعي، آيت‌الله موسوي اردبيلي و اعضاي جامعه مدرسين و محققين حوزه علميه، ملاقات و گفت‌وگو كردند.
آيت‌الله يوسف صانعي در اين ديدار گفت: «امروز كه زندان‌ها و شكنجه‌ها و فشارها همه بلندگوهايي هستند براي آگاهي مردم، گستره آگاهي‌ها انسان ها را ريشه‌ياب در دين مي‌كند.»
اين مرجع سرشناس مذهبي همچنين در بخشي از سخنانش با تمجيد از شخصيت ميرحسين موسوي، چهره سياسي اصلاح‌طلب مخالف دولت، گفت: «بنده بعد از حضرت امام، انساني را پاك تر از آقاي مهندس موسوي نمي‌شناسم.»
آيت‌الله صانعي در ادامه اين ديدار از شيوه برخورد حكومت با زندانيان سياسي انتقاد كرد و گفت: «آيا خانواده‌هاي زنداني‌ها دردمند نيستند؟ آيا دل خانواده‌هايي كه فرزندان آنها را شكنجه مي‌كنند به درد نيامده است؟ آيا دل مهندس موسوي كه خواهرزاده او را به شهادت رساندند درد ندارد؟»
آقاي صانعي در ادامه سخنانش خطاب به حاضران گفت: «جامعه امروز ايران نه نشاط دارد، نه اميد. همه خانواده‌ها درگيرند. همه جامعه درگير مشكلاتي چون فقر و اعتياد و زندان است.»
ديدار با دو مرجع ديگر
آيت‌الله وحيد خراساني نيز بعد از شنيدن گوشه‌هايي از درددل ها و شكواييه‌هاي فعالان سياسي و خانواده‌هاي زندانيان سياسي بابل گفت: «بنده هيچ رابطه‌اي با آقايان ندارم و بارها به نمايندگان اينان كه نزد بنده مي‌آيند متذكر مي‌شوم.»
آيت‌الله موسوي اردبيلي نيز در ديدار با اين افراد گفت: «بنده با اين آقايان هيچ رابطه‌اي ندارم، چون هيچ گوش شنوايي به نصيحت‌هاي ما ندارند.»
آقاي اردبيلي در واكنش به روند جلوگيري از كمك به خانوادههاي زندانيان سياسي گفت: «آنهايي كه مانع كمك به خانواده زندانيان نيازمند مي‌شوند، كارشان حرام است.»
اين مرجع مذهبي همچنين گرفتن اعترافات را تحت شكنجه روحي و جسمي نادرست خواند و گفت: «اين اعتراف‌ها هيچ وجاهت قانوني و شرعي ندارد.»
آيت‌الله اردبيلي همچنين احكام صادره از سوي دستگاه قضايي كشور را براي فعالان سياسي مانند «حكم شراب» حرام و غيرشرعي اعلام كرد.

اعطاي مجوز راهپيمايي براي امروز رسماً تكذيب شد

آينده نيوز : در پي انتشار برخي اخبار در زمينه صدور مجوز از سوي وزارت كشور براي راهپيمايي امروز، يك منبع آگاه در گفتگو با "آينده" اين خبر را تكذيب كرد.
بنا بر اين گزارش، برخي سايتها با ادعاي انتشار خبر به نقل از واحد مركزي خبر(وابسته به صداوسيما)،نوشته بودند:
"وزارت كشور در پاسخ به در خواست عبدالله گل رئيس جمهور كشور تركيه كه هم اكنون در تهران به سر مي برد، راهپيمايي سكوت امروز، ساعت 3 ظهر، 25 بهمن ماه را در صورت همكاري و مساعدت مردم مجاز و قانوني خواند.وزارت كشور در ادامه پيام با اشاره به اينكه ،"مبادا گرفتار وسوسه عوامل هاي بيگانه و منافق شويد" افزود، "در صورت تخطي از قوانين جمهوري اسلامي ايران و ايجاد صدمات مادي و معنوي، تمامي مسئوليت ها بر گردن رهبران جنبش سبز خواهد بود."
برخي رسانه ها نيز از حضور عبدالله گل، رئيس جمهور تركيه در راهپيمايي سكوت خبر داده بودند كه اين موضوع نيز تكذيب شد. اين در حالي است كه به ويژه از ادبيات نسبت داده شده به وزارت كشور، جعلي بودن اين خبر مشخص مي گردد.

گل در تهران: دولت‌هاى منطقه بايد به خواسته‌هاى ملت‌هايشان توجه كنند

عبدالله گل رئيس جمهورى تركيه كه براى ديدارى ۴ روزه وارد ايران شده است در واكنش به تحولات سياسى در منطقه خاورميانه گفته است: دولت‌هاى منطقه بايد ارزيابى دقيقى از درون كشور خود داشته باشند و خواسته‌هاى ملت‌هايشان را مورد توجه قرار دهند.آقاى گل در جريان كنفرانس مشترك خبرى با محمود احمدى نژاد رئيس جمهور ايران كه در "تالار آينه" وزارت امور خارجه اين كشور برگزار شد، نسبت به تحولات تازه در ميان كشورهاى اسلامى و خاورميانه اى واكنش نشان داد.
رئيس جمهور تركيه در اين كنفرانس خبرى گفت: وقتى كه رهبران و روساى كشورها به خواسته‌هاى ملت‌هايشان توجه نمى‌كنند، مردم خود براى تحقق خواسته‌هايشان وارد عمل مى‌شوند.
آقاى گل يكشنبه شب، براى ديدار با مقام هاى ارشد جمهورى اسلامى وارد تهران شد.
دومين روز سفر رئيس جمهور تركيه به ايران با راهپيمايى معترضان ايرانى همزمان شده است.
دولت ايران به اين راهپيمايى مجوز برگزارى نداده اما رهبران مخالف دولت گفته اند كه بدون نياز به مجوز اين راهپيمايى در شهرهاى مختلف ايران برگزار خواهد شد.
ميرحسين موسوى و مهدى كروبى، رهبران مخالف دولت ايران، گفته اند كه براى حمايت از حركت هاى اعتراضى مردم تونس و مصر از مردم دعوت كرده اند تا روز دوشنبه ساعت ۳ بعداز ظهر دست به راهپيمايى بزنند.
مردم معترض در تونس و مصر طى يك ماه گذشته روساى جمهور اين دو كشور را مجبور به ترك قدرت كرده اند و خواستار آغاز اصلاحات فراگير سياسى در كشورهايشان شده اند.
خبرگزارى دولتى ايران – ايرنا نوشته كه آقاى گل كه در تهران به سر مى برد در حضور محمود احمدى نژاد و پس از گفت و گوى خصوصى او گفته كه تحولات جديد منطقه خيلى غيرمنتظره محسوب نمى‌شود چرا كه در دنياى امروز و با وجود سطح گسترده ارتباطات، نمى‌توان موضوعى را از مردم پنهان كرد و مردم از زواياى همه موضوعات مطلع هستند.
تركيه به عنوان همسايه ايران روابط خوبى با اين كشور دارد و در ماه هاى اخير دست به تلاش هايى براى حل بحران اتمى اين كشور زده است.
رئيس جمهور تركيه كه با همسرش به ايران سفر كرده، قرار است پس از ديدار با مقام هاى بلندپايه ايرانى در تهران، براى بازديد از شهر تاريخى اصفهان، عازم اين شهر شود و سپس با ديدار از شهر تبريز در شمال غربي ايران، به سفر خود خاتمه خواهد داد.
۱۳۵ مقام دولتى، ۱۰۰ بازرگان و بيش از ۲۵ خبرنگار عبدالله گل را در سفر به ايران همراهى مى كنند.

حضور قابل توجه راهپيمايان ۲۵ بهمن در مناطق مركزي شهر

راديو فردا : از تهران خبر مي‌رسد كه راهپيمايان در پاسخ به فراخوان راهپيمايي ۲۵ بهمن در برخي مناطق شهر از جمله ورودي‌هاي مختلف انقلاب و نيز ميدان صادقيه تجمعات قابل توجهي تشكيل داده‌اند و نيروهاي انتظامي، امنيتي حاضر در محل به دنبال پراكنده ساختن اين تجمعات هستند.

از صبح روز دوشنبه، روزي كه مخالفان دولت در پي درخواست ميرحسين موسوي و مهدي كروبي براي برگزاري راهپيمايي حمايت از مردم مصر و تونس تلاش مي‌كنند، گزارش‌ها از تهران حاكي از استقرار نيروهاي امنيتي در بخش‌هاي مختلف به ويژه مناطق مركزي شهر است.

گرچه بر اساس گزارش‌هاي اوليه ميزان نيروهاي انتظامي حاضر در سطح شهر را بيش روزهاي عادي و كمتر از روزهاي حوادث پس از انتخابات سال ۸۸ ارزيابي مي‌كرد، بر اساس گزارش شاهدان عيني، رفته رفته بر حجم نيروهاي انتظامي افزوده مي‌شود.

با اين حال تا كنون گزارش‌هاي معدودي از حضور نيروهاي ويژه در مسير اعلام شده براي راهپيمايي ۲۵ بهمن مخابره شده و بيشتر نيروهاي انتظامي وظيفه جلوگيري از تشكيل هسته‌اي اوليه راهپيمايي را برعهده دارند.

يك شاهد عيني در مسير خيابان انقلاب، حوالي نواب حضور داشت، به راديو فردا گفت كه جمعيت پراكنده در پياده‌روهاي اين منطقه مشاهده مي‌شوند، اما نيروهاي انتظامي سعي در هدايت آنها به خارج از اين منطقه و جلوگيري از تجمع‌شان دارند.

وي در همين حال گفت كه نيروهاي انتظامي حاضر در اين منطقه برخورد و عكس‌العمل تندي در قبال حاضران در محل نداشته‌اند و تنها سعي در هدايت آنها به خارج از اين محدوده دارند.

اين شاهد عيني همچنين تأييد كرد كه در چهار راه ولي‌عصر شاهد شكل‌گيري جمعيت و حركت آن به سمت انقلاب بوده است.

همچنين بر اساس گفته‌هاي حاضران در پل كالج در تقاطع خيابان‌هاي انقلاب و حافظ، راهپيمايان در اين منطقه تجمع كرده‌اند و گزارش‌ها حاكي كه نيروي انتظامي در اين منطقه نيز به دنبال پراكنده كردن هسته‌هاي اوليه تجمعات است.

جمعيت شكل گرفته در اين منطقه به گزارش شاهدان عيني چندين هزار نفر ارزيابي شده است.

همچنين بر اساس گزارش‌هاي تأييد شده توسط شاهدان عيني، گروه‌هايي از راهپيمايان، در حال حركت به سوي ميدان‌هاي فردوسي و امام حسين تهران هستند.

در همين حال به گفته يك شاهد عيني تجمع‌كنندگان به دنبال برگزاري راهپيمايي سكوت هستند و شعارهاي تندي كه از سوي برخي از آنها سرداده شده، توسط خود جمعيت كنترل مي‌شود.

در همين حال برخي از گزارش‌ها حاكي از تشكيل هسته‌هاي اوليه در ميدان صادقيه تهران است اما گزارش مي‌شود كه همه راه‌هاي منتهي به ميدان‌هاي آزادي و انقلاب توسط نيروهاي پليس مسدود شده است.

همچنين گزارش مي‌شود كه منطقه پاستور كه مقر دفتر رهبر جمهوري اسلامي، دفتر رياست جمهوري و دفتر قوه قضائيه ايران است، توسط مأموران بسته شده است.

در مورد رهبران مخالفان نيز آخرين گزارش‌ها تأييد مي‌كند كه ميرحسين موسوي و مهدي كروبي در شرايط حصر خانگي هستند و كليه كانال‌هاي ارتباطي با اين دو رهبر مخالفان دولت قطع شده است.

راهپيمايي امروز كه در صورت شكل‌گيري، نخستين حضور خياباني مخالفان دولت در بيش از يك سال گذشته است، و مسيري كه براي آن انتخاب شده، يعني حدفاصل ميدان امام حسين و ميدان آزادي، يادآور مسيري است كه معترضان در روز ۲۵ خرداد ۸۸ با حضور ميليوني و مسالمت‌آميز خود در آن به نتايج اعلام شده براي انتخابات رياست جمهوري اعتراض كردند.

در همين حال گزارش‌هاي اوليه از اصفهان، شيراز و كرمانشاه نيز حاكي است كه راهپيمايان در اين شهرها هسته‌هاي تجمع چندهزار نفره تشكيل داده‌اند.

رسانه‌هاي عربي: ايرانيان در خيابان، رهبران در حصر

دويچه وله : رسانه‌هاي عرب‌زبان منطقه به دقت راهپيمايي اعلام شده‌ براي امروز در ايران را دنبال مي‌كنند. آمادگي گروه‌هاي منتقد دولت و محاصره رهبران مخالفان و انتقادات صريح شخصيت‌هاي ديني و سياسي، محور گزارش‌هاي آنها از ايران است.
تظاهرات در تهران در روزهاي پس از انتخابات خرداد ۱۳۸۸
در حالي كه بيش از چند ساعت به برگزاري راهپيمايي بيست و پنجم بهمن باقي نمانده، تلويزيون‌هاي عربي مي‌گويند كه همه راههاي ارتباطي با ميرحسين موسوي و مهدي كروبي قطع شده است؛ اما مشاوران آنها از شركت هر دو در راهپيمايي خبر مي‌دهند. به گزارش روزنامه الشرق‌الاوسط (۱۴ فوريه / ۲۵ بهمن) حكومت ايران راهپيمايي را ممنوع اعلام كرده و معترضان را فتنه‌گر خوانده است.
تلويزيون المستقبل لبنان نيز سخن كروبي در آخرين گفتگوي قبل از حصر را منتشر كرده كه گفته است: مردم خود هدايت راهپيمايي را در دست خواهند داشت؛ بنا بر اين گزارش روحانيان بلندپايه تندترين انتقادها را مطرح كرده‌اند.
احزاب سياسي و تشكل‌هاي دانشجويي مسيرهاي راهپيمايي را در ۳۶ شهر ايران اعلام كرده‌اند و روحانيان بلندپايه قم نيز در اظهاراتي كم‌سابقه، رفتار حكومت با مردم را محكوم مي‌كنند.
آخرين گفتگو با كروبي؛ مردم مي‌دانند چه كنند
مسيح علي‌نژاد روزنامه‌نگار، آخرين خبرنگاري‌ست كه ساعتي قبل از حصر با كروبي گفت‌وگو كرده است. وي به دويچه‌وله مي‌گويد آخرين گفت‌وويش با مهدي كروبي در همان روز پنج شنبه (۲۱ بهمن / ۱۰ فوريه) انجام شد كه ماموران امنيتي با حضور در برابر ساختمان منزل مسكوني وي، به فرزند كروبي اعلام كردند كه حق ورود به منزل پدري خود را تا ۲۵ بهمن ندارد. ماموران امنيتي همچنين اعلام كردند كه به استثناي فاطمه كروبي – همسر مهدي كروبي – هيچ كدام از فرزندان و بستگان مهدي كروبي حق ديدار و ورود به خانه وي را ندارند.
به اعتقاد اين روزنامه‌نگار، كروبي همان روز، آخرين و كليدي‌ترين حرف را با مردم در ميان گذاشته است. علي‌نژاد از كروبي پرسيده است با توجه به اتفاقاتي كه در خاورميانه رخ داده، اگر در يكي از ميادين تهران، مشابه ميدان تحرير مصر يا تونس با حضور توده‌هاي معترض مردم ايران بوقوع پيوندد، آيا با توجه به تجربه‌هاي گذشته، جامعه ايران و رهبران جنبش آمادگي هدايت اين حركت جديد را متناسب با تحولات جاري خواهند داشت؟
مهدي كروبي پاسخ داده است كه «اين سوال را بايد از رهبران اصلي جنبش كه همان مردم هستند پرسيد».
كروبي تأكيد كرده است كه «مردم مي‌دانند چه مي‌كنند و چه بايد بكنند؛ اين جنبش را مردم هدايت مي‌كنند و خود مي‌دانند در زمان وقوع هر حادثه بايد چگونه واكنش نشان دهند.»
كروبي در اين گفت‌وگو كه مشروح آن در همان روز در تارنماي جرس منتشر شده است خشونت حكومت با مردم در ايران را بيش از حد معمول رفتار يك ديكتاتور با مردم دانسته و گفته است: «در ايران با معترضين به بدترين و خشونت آميزترين حالت ممكن برخورد شد. ولي در مصر خشونت‌ها مانند ايران نبود و خشونت‌ها در حد معمولِ يك ديكتاتور بود. نه اينكه مثل ايران به مجتمع‌ها حمله كنند و زنها را كتك بزنند و به خانواده‌هاي زندانيان حمله كنند».
مسيح علي‌نژاد مي‌گويد از نظر آقاي كروبي كار خبرگان به «ستايش رهبري به جاي نظارت» تقليل يافته و هواداران جمهوري اسلامي نيز در اين روند انحرافي كاهش يافته‌اند زيرا به اعتقاد وي وقتي افراد رده بالاي نظام به عنوان فتنه‌گر و بي‌بصيرت مورد خطاب قرار مي‌گيرند نشانه افزايش ريزش در بدنه انقلاب و حكومت است.
به گفته آقاي كروبي «خبرگان براي نظارت است و نه براي مداحي و ستايش و اكنون راي به حداقل ارزش خود رسيده است».
صريح‌ترين اظهارات روحانيان بلندپايه
آريا آرام‌نژاد خواننده و آهنگساز ايراني كه به همراه جمعي از فعالان سياسي شمال كشور به ديدار مراجع تقليد رفته است به دويچه‌وله مي‌گويد: «هرگز فكر نمي‌كردم تا اين اندازه از حكومت ناراضي باشند».
وبسايت كلمه نزديك به ميرحسين موسوي در گزارش اين ديدار به نقل از آيت الله يوسف صانعي نوشته است: «استبدادي كه امروز شاهد آن هستيم در تاريخ بي‌سابقه است. اين استبداد نه خدا مي‌شناسد، نه پيغمبر نه سياست نه دانشجو، اين استبداد هيچ چيز نمي‌شناسد».
پس از آيت‌الله منتظري كه يكسال پيش درگذشت اين نخستين بار است كه يك مرجع بلندپايه ديني در ايران استبداد ايران را بي سابقه مي داند.
بنابر اين گزارش، آيت الله وحيد خراساني در واكنش به خاطرات بازداشت شدگان متأثر شده و گفته است:  «بنده هيچ رابطه‌اي با آقايان ندارم و بارها به نمايندگان اينان كه نزد بنده مي‌آيند متذكر مي‌شوم».
آريا آرام‌نژاد مي‌گويد: آقاي وحيد با شنيدن حرفهاي ديداركنندگان اشك مي‌ريخت.
آقاي وحيد خراساني از جمله روحانيان بلند پايه‌اي است كه سفر رهبر جمهوري اسلامي به قم به ديدار وي نرفته و ميزباني وي را نيز نپذيرفته است.
در روزهاي گذشته مجمع محققين و مدرسين حوزه علميه قم نيز در بيانيه‌اي با يادآوري حكومت سابق ايران تصريح كرده است: «بلند پروازي‌‌هاي شخص اول مملكت چنان او را در هاله‌اي ازغرور قدرت و ثروت فرو برده بود كه هيچ مخالفي را بر نمي‌تافت، دستور سركوبي منتقدين را شخص او صادر مي‌كرد، آنان را به زندان مي‌انداخت و گاه تا مرز اعدام به جلو مي‌برد».
اين بيانيه تأكيد مي‌كند كه «نظامي كه بر اساس ظلم، بي‌قانوني و ناديده گرفتن حقوق مردم قرار گيرد پايه‌هاي آن به حكم سنت الهي درهم فرو مي‌ريزد».

دعوت فعالان دانشجويي از مردم براي شركت در راهپيمايي ۲۵ بهمن

در حالي كه بر اساس گزارش‌هاي دريافت شده، معترضان شامگاه يكشنبه بر بام‌هاي تهران فريادهاي الله‌اكبر سر داده‌اند، گروه‌ها و فعالان دانشجويي در ايران با حمايت برگزاري راهپيمايي در ۲۵ بهمن خواستار شركت مردم در آن شده‌اند.

در ادامه حمايت گروه‌ها و فعالان سياسي از راهپيمايي روز ۲۵ بهمن در ايران، سازمان دانش‌آموختگان ايران، ادوار تحكيم وحدت، نيز بيانيه‌اي در حمايت از اين تظاهرات منتشر كرده است.

در بخشي از اين بيانيه آمده است: «سازمان دانش آموختگان ايران اسلامي (ادوار تحكيم وحدت) ضمن تحسين مقاومت با صلابت مردم آزاديخواه و عدالتجوي مصر در جهت نيل به مطالبات بر حق خود، لازم مي‌داند حمايت خود را از اقدام در خور ستايش رهبران جنبش سبز براي برگزاري راهپيمايي مردمي در حمايت از جنبش مردم مصر بر ضد استبداد و ديكتاتوري اعلام دارد.»

مهدي كروبي و ميرحسين موسوي، دو تن از رهبران مخالفان دولت در ايران، يكشنبه هفته گذشته در نامه‌اي به وزارت كشور با استناد به اصل ۲۷ قانون اساسي جمهوري اسلامي خواستار صدور مجوز براي يك راهپيمايي در حمايت از جنبش مردم تونس و مصر در روز دوشنبه ۲۵ بهمن ماه در تهران شده‌ بودند.

هر چند بر اساس اصل ۲۷ قانون اساسي جمهوري اسلامي، «تشكيل اجتماعات و راهپيمايي‏‌ها، بدون حمل سلاح، به شرط آنكه مخل به مباني اسلام نباشد آزاد است»، اما مقام‌هاي جمهوري اسلامي هيچ‌گاه به معترضان به نتايج انتخابات رياست جمهوري سال گذشته رسماً‌ اجازه برگزاري راهپيمايي نداده‌ و گردهمايي‌هاي مسالمت‌آميز آنها را نيز با توسل به خشونت به شدت سركوب كرده‌‌اند.



در واكنش به درخواست رهبران مخالفان دولت براي انجام راهپيمايي روز دوشنبه، مهدي عليخاني‌صدر، معاون مدير كل سياسي وزارت كشور، روز شنبه با «سياسي» خواندن اين درخواست گفته بود: «اين عناصر به غيرقانوني بودن درخواستشان كاملاًً واقف هستند و مي‌دانند كه مجوز اغتشاش دريافت نمي‌كنند.»

اين در حالي است كه اسماعيل گرامي‌مقدم، سخنگوي حزب اعتماد ملي و مشاور مهدي كروبي، در واكنش به سخنان اين مقام وزارت كشور دولت محمود احمدي‌نژاد گفته است، براي برگزاري اين راهپيمايي اصولاً نيازي دريافت مجوز نيست.

اردشير امير ارجمند، مشاور ارشد ميرحسين موسوي هم از درخواست براي صدور مجوز به عنوان «كاري حقوقي»‌ ياد كرده و گفته است: «راهپيمايي ۲۵ بهمن برگزار مي‌شود و برنامه‌اي براي لغو آن وجود ندارد.»

مشاور ارشد ميرحسين موسوي همچنين از عبدالله گل، رئيس جمهور تركيه كه در تهران به سر مي‌برد،‌ نيز خواسته است، در تظاهرات روز دوشنبه «در پشتيباني از جنبش‌هاي آزادي‌بخش در كشورهاي عربي» شركت كند.

از سوي ديگر ادوار تحكيم وحدت در بيانيه خود ابراز اميدواري كرده است كه «حاكميت فعلي جمهوري اسلامي نيز در لحظات باقي مانده، با ايجاد شرايط راهپيمايي آرام و مسالمت‌آميز مردم و تأمين امنيت راهپيمايي كنندگان صداقت خود در امر حمايت از قيام مردمي مصر و پايبندي آن به اصول مصرح قانون اساسي به عنوان ميثاق ملي را به اثبات رسانده و اندك اندك راهي براي عملكرد غير استبدادي و غير اقتدارگرايانه خويش باز نموده و در راه اقناع و رضايت مردم و احقاق حقوق از دست رقته آحاد ملت و آزادي زندانيان مظلوم سياسي تلاش نمايد كه تاريخ، اين روزها از تكرار برخي سرنوشت‌هاي محتوم سخن مي‌گويد.»

در بخش ديگري از بيانيه ادوار تحكيم وحدت همچنين آمده است: «آنچه در كشور تونس و سپس در مصر اتفاق افتاد، نشان از آن دارد كه با ديكتاتوري هيچ ثباتي ماندني نيست، اگر چه عمري ۳۰ ساله داشته باشد.»

در آستانه روز ۲۵ بهمن، انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه صنعتي اميركبير (پلي تكنيك تهران)، نيز روز يكشنبه با انتشار بيانيه‌اي ضمن حمايت از اين راهپيمايي از مردم ايران خواسته‌ است،‌ با مشاركت گسترده در آن همبستگي خود را با آزاديخواهان منطقه به نمايش بگذارند.

در بخشي از اين بيانيه آمده است: «آنچه طي روزهاي گذشته رخ نمود و نسيم آزادي كه در خيابان‌هاي قاهره و تونس پيچيد، برگ درخشان ديگري در تاريخ مبارزات مدني جهان است. و تلنگري است به همه ما تا به ياد آوريم در ايمان راسخ به آرمان‌ها و پا فشاري بر مطالبات بر حق است كه پيروزي نهايي قابل حصول مي‌نمايد.»

در اين بيانيه همچنين با اشاره به تحولات پس از انتخابات و سركوب خونين اعتراض‌هاي مردمي در ايران آمده است: «با مشاهده آنچه بر تونس و مصر گذشت امروز تمام رژيم‌هاي ديكتاتوري منطقه پايه حكومت‌هاي خود بر آب مي‌بينند و دشنه سركوب را در مواجه با موج فراگير بيداري منطقه‌اي ناتوان مي يابند.»

مجموعه فعالان دانشجويي دانشگاه‌هاي مازندران و صنعتي نوشيرواني بابل نيز در آستانه برگزاري راهپيمايي روز ۲۵ بهمن در ايران با انتشار بيانيه‌ مشتركي حمايت خود را از اين راهپيمايي اعلام كردند.

در اين بيانيه با تحسين جنبش مردم برخي كشورهاي عربي آمده است: «امروز تهران، قاهره، تونس، طرابلس، عمان و … دست‌هايي شده‌اند گره كرده در هم كه پشت همه تفاوت‌ها و اعتقادات و فرهنگ‌ها به اين باور و ايمان رسيده‌اند كه ديكتاتور رفتني است.»

در بخش ديگري از اين بيانيه آمده است: «آنها كه اين روزها به خيابان‌هاي قاهره كوچ كرده‌اند و نان و دموكراسي را شعار مي‌دهند، روزهايي نه چندان دور، حسرت خيابان‌هاي سبز تهران را مي‌خوردند كه از آتش وخون و فرياد و اشك پر بود و آزادي كلمه‌اي بود كه با مشت، فرياد مي‌شد.»
يكي از پوسترهاي طراحي شده براي راهپيمايي ۲۵ بهمن در ايران
فعالان دانشجويي دانشگاه‌هاي مازندران و صنعتي نوشيرواني بابل همچنين افزوده‌اند: «براي رسيدن به آنچه مي‌خواهيم و ايمان داريم كه درست است، مهم بازگشتن آن شور خفته به نگاه و در و ديوارهاي شهر است كه سبز باشد يا سفيد، درد و زجر را بپوشاند، مهم همين تلاش و جنب و جوشي است كه براي راهپيمايي ۲۵ بهمن شاهد آن هستيم كه نتيجه مطلوب را بدهد يا نه، همان اميد است براي تلنگر، براي ضربه، براي شكستن حفاظ محكم‌ترين ديكتاتوري منطقه كه خود را در گورهاي خاوران و بهشت زهرا، پشت ديوارهاي اوين و رجايي شهر مخفي كرده و ترسان از افتادن، به طناب هاي دار متوسل شده.»

در همين راستا جمعي از دانشجويان دانشگاه زابل نيز با انتشار بيانيه‌اي با حمايت از راهپيمايي ۲۵ بهمن ماه در ايران اعلام كرده‌اند: «دولت كودتا و نامشروع بداند و آگاه باشد كه ما از مبارزه براي دموكراسي و آزادي كه حق مسلم‌مان است دست نخواهيم كشيد نه اعدام نه شكنجه و نه بند و سانسور هيچ كدام تأني و تأثيري بر اين اراده نخواهد گذاشت.»

در بخش ديگري از اين بيانيه آمده است: «ما كنار آتشفشان فوران كرده مصر و تونس شعله‌ور مي‌شويم آتش فرياد آنها از خاكستر سرد زبانه كشيد و اكنون سر به آسمان ظلمت مي‌سايد. و اين ناقوس مرگ ديكتاتورهاست كه با تلنگر دستان آزادي‌خواهان به صدا در امده است، پس ديكتاتورها آگاه باشند و بدانند كه شمارش معكوس حيات حقير خود را پشت سر مي‌گذارند.»

همچنين جمعي از دانشجويان و جوانان آبادان و خرمشهر نيز با انتشار فراخواني به مناسبت ۲۵ بهمن از مردم خواسته‌اند، «در روز ۲۵ بهمن در اعتراض به تمام ظلم و ستمي كه ۳۲ سال است اين حكومت سرا پا توحش بر مردم ايران روا داشته است به ميدان آيند و اين روز را به روزي بزرگ براي اعتراض به تمام اعمال ضد بشري حكومت و سرنگوني كاخ استبداد و ارتجاع تبديل سازند.»

به نوشته سايت اينترنتي كلمه شماري از زندانيان سياسي زن در زندان‌هاي اوين و رجايي‌شهر نيز با صدور بيانيه‌اي از فراخوان ميرحسين موسوي و مهدي كروبي براي شركت در راهپيمايي ۲۵ بهمن حمايت كرده‌اند.

در بخشي از اين بيانيه آمده است: «ما در روز ۲۵ بهمن ماه، قلب‌هايمان را از درون زندان با مردم همراه مي‌كنيم. باشد كه حضور سبز شما روي سنگفرش خيابان‌هايي كه ماه‌هاست خاطره‌ گام‌هاي ما را از ياد برده است، دلگرمي باشد براي دل‌هاي بي‌قرار ما كه در روزهاي اسارت و زندان به اميد روزهاي خوش فردا لحظه‌هايمان را مي‌گذرانيم.»

فريادهاي معترضان بر بام‌هاي تهران

بي بي سي : بر اساس گزارش هاي رسيده از ايران صداي فريادهاي "الله اكبر" از برخي از نقاط تهران به گوش مي رسد. همين گزارش‌ها حاكي است كه در برخي از محله ها شعارهاي مخالف حكومت ايران نيز سر داده شده است.
بنا بر تصاويري كه در يوتيوب منتشر شده است افزون بر شعار الله اكبر در ميان شعار هاي معترضان شعار "مرگ بر ديكتاتور" هم شنيده مي شود.
همچنين بنا بر گزارش وبلاگ هاي معترضان در محله هاي امير آباد، تجريش، سعادت آباد، نياوران، هفت حوض، نارمك، ونك، شهرك غرب، پونك، صادقيه و مناطقي از خيابان وليعصر صداي شعار دادن معترضان شنيده شده است.
يك شاهد عيني به بي بي سي فارسي گفته است كه صداي شعار در يكشنبه شب در تهران بيش از شب پيش از آن بوده است. اين شاهد عيني بيشتر شدن شعار ها را ناشي از تاثيرات تحولات جاري در كشور مصر دانسته است.
پيش از اين تعدادي از تشكل هاي دانشجويي معترض در ايران در بيانيه مشتركي از مردم خواسته بودند تا در شب بيست و چهار بهمن با حضور در بام خانه ها اعتراض خود به دولت را ابراز كنند.
پافشاري بر تجمع
همزمان با اين گزارشها، مخالفان دولت ايران عليرغم صادر نشدن مجوز راهپيمايي روز دوشنبه 25 بهمن از سوي مقامات دولتي ايران، گفته اند كه از موضع خود كوتاه نمي آيند و دعوت به راهپيمايي را لغو نمي كنند.
در تازه ترين از اين تحولات، شوراي هماهنگي "راه سبز اميد"، تشكلي كه ميرحسين موسوي، از رهبران مخالفان دولت، از پايه گذاران آن بوده، يك روز پيش از برگزاري اين تجمع (يك شنبه 24 بهمن)، با انتشار بيانه اي از مردم دعوت كرده است تا "با حفظ آرامش در راهپيمايي ۲۵ بهمن شركت كنند."
اين بيانيه با اشاره به رد درخواست صدور مجوز راهپيمايي گفته است كه "عدم پاسخگويي به اين درخواست، مواضع رسمي دولت ايران را در حمايت از جنبش هاي تونس و مصر زير سوال خواهد برد."
پيشتر نيز اسماعيل گرامي مقدم، سخنگوي حزب اعتماد ملي و مشاور مهدي كروبي اعلام كرد كه براي برگزاري راهپيمايي 25 بهمن، نيازي به مجوز نيست.


مطابق قانون اساسي ايران، برگزاري تجمع و راهپيمايي مسالمت آميز از حقوق شهروندان است، اما وزارت كشور ايران عموما از صدور مجوز براي برگزاري چنين تجمعاتي خودداري مي كند.
آقاي گرامي مقدم به بي‌بي‌سي فارسي گفت كه بر اساس اصل 27 قانون اساسي براي راهپيمايي نياز به مجوز ندارد و آنان كه در خرداد ۸۸ آمدند هم به دعوت يا اجازه كسي نيامده بودند.
اشاره آقاي گرامي مقدم به تظاهرات معترضان به نتايج آخرين انتخابات رياست جمهوري ايران است كه حدفاصل ميدان امام حسين تهران تا ميدان آزادي اين شهر برگزار شد.
اين راهپيمايي 2 روز پس از اعلام نتايج انتخابات رياست جمهوري به دعوت ميرحسين موسوي و مهدي كروبي برگزار شد و معترضان در جريان آن در سكوت به اعتراض به دولت پرداختند.
دولت ايران براي اين راهپيمايي نيز عليرغم وجود درخواست، مجوزي صادر نكرد.
شماري از مخالفان و برخي از ناظران بي طرف سياسي ايران، آن تظاهرات را بزرگترين تجمع اعتراضي عليه دولت در تاريخ جمهوري اسلامي توصيف مي كنند.
طي ساعات گذشته، حزب اعتماد ملي، جبهه مشاركت ايران اسلامي، سازمان دانش آموختگان ايران اسلامي (ادوار تحكيم وحدت)، مجمع مدرسين و محققين حوزه علميه قم، انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه اميركبير، جوانان مجمع نيروهاي خط امام، از برگزاري تجمع 25 بهمن حمايت كرده اند.
مخالفت دولتي با تجمع 25 بهمن
همزمان و در حالي كه بسياري ازمخالفان دولت ايران بر انجام راهپيمايي روز دوشنبه 25 بهمن پافشاري مي كنند و برگزاري آن را منوط به داشتن مجور نمي دانند، يك مقام دولتي ايران گفته است كه درخواست صدور مجوز "غير قانوني" است.
پيشتر مهدي عليخاني، معاون دبير كميسيون ماده 10 احزاب وزارت كشور در خواست صدور مجوز از سوي ميرحسين موسوي و مهدي كروبي را "درخواست مجوز اغتشاش" خوانده و گفته حمايت از مردم مصر و تونس پوشش "نفاق آميزي" براي اين تظاهرات است.
همچنين عباس جعفري دولت آبادي، دادستان عمومي و انقلاب تهران، با اشاره به برنامه راهپيمايي مخالفان دولت در روز 25 بهمن، گفته است: "پليس موظف است با افرادي كه برخلاف قوانين كشور عمل مي كنند، برخورد كند."
پيش از او احمد جنتي دبير شوراي نگهبان ايران نيز گفته بود كه "فتنه ۸۸ از بين رفت اما سران فتنه كه در خانه نشسته اند و فكر مي كنند هنوز آبرويي در بين مردم دارند براي ۲۵ بهمن نقشه كشيده اند."
مقامات دولتي ايران رهبران معترضان به انتخابات دهم را "سران فتنه" مي خوانند.

انحلال مجلس و تعليق قانون اساسي مصر

بي بي سي :هيأت دولت مصر براى اولين بار از زمان كناره‌گيرى حسنى مبارك از قدرت، تشكيل جلسه داده است.
و بر اساس آخرين گزارش‌ها، شوراى عالى نيروهاى مسلح مصر كه بعد از كناره‌گيرى حسنى مبارك، اداره امور اين كشور را در دست گرفت، قانون اساسى مصر را به حالت تعليق درآورده، مجلس را منحل و كميته ويژه‌اى را براى تدوين پيش نويس قانون اساسى جديد تشكيل داده است. محمد حسين طنطاوي، وزير دفاع مصر رياست اين شورا را بر عهده دارد.
تلويزيون دولتى مصر اعلام كرده است كه اين شورا تا شش ماه آينده و يا تا زمان برگزارى انتخابات، همچنان اداره امور را در دست خواهد داشت.
اعضاى كنونى هيأت دولت مصر، در اصل، توسط آقاى مبارك انتخاب شده‌اند، ولي طبق اعلام ارتش مصر، براى فراهم كردن مقدمات اصلاحات سياسى در طول دوره انتقالى، در اين كشور بر سر كار خواهند بود.
احمد شفيق، نخست وزير مصر، بعد از نشست امروز اعضاي هيأت دولت، گفت كه اولويت اصلى دولت كنونى مصر، برقرارى دوباره آرامش و امنيت در كشور بعد از ۱۹ روز تظاهرات و آشفتگى سياسى است.
حاتم سيف النصر، سفير مصر در بريتانيا گفته است كه مطمئن است انتخاباتى آزاد و دموكراتيك در مصر برگزار خواهد شد. با اين حال، او اضافه كرده كه هنوز بايد در باره چگونگى برگزارى اين انتخابات، تصميم‌گيرى شود.
تونى بلر، نماينده ويژه سازمان ملل متحد در مذاكرات صلح خاورميانه هم به بى‌بى‌سى گفت كه آقاى مبارك از وزنه‌هاى موثر در برقرارى ثبات در اين منطقه بود، هرچند وقايعى كه در مصر رخ داد، فرصت مهمى براى تغيير به وجود آورده است.
حسنى مبارك، رئيس جمهور سابق مصر، بعد از نزديك به سى سال حكومت در اين كشور، به دنبال چندين روز تظاهرات مردمى در نهايت، روز جمعه، يازدهم فوريه (۲۲ بهمن) از سمتش كناره‌گيرى كرد.
معترضان به دولت مصر از روز ۲۵ ژانويه براى حدود ۱۹ روز در ميدان تحرير قاهره تجمع كرده و خواهان استعفاى حسنى مبارك شده بودند.
شوراى عالى نيروهاى مسلح مصر ديروز در اطلاعيه‌اى اعلام كرد كه مقررات مربوط به وضعيت اضطرارى مصر كه در طول دوران زمامدارى حسنى مبارك در مصر اعمال مى‌شدند، به تدريج لغو خواهند شد.
همچنين از تجمع‌كنندگان در ميدان تحرير قاهره، مركز اصلى اعتراضات مردم مصر، خواسته شده است تا محل را ترك كنند. ولي بر اساس آخرين گزارش‌ها، تظاهركنندگان طرفدار برقرارى دموكراسى در مصر، همچنان در اين ميدان حضور دارند.
در ساعات اوليه امروز، نيروهاى پليس سعى داشتند با حضور در محوطه ميدان تحرير، تجمع‌كنندگان را به ترك محل ترغيب كنند، ولى اين اقدام آنها با واكنش تند تظاهركننده‌ها روبه رو شد.



مهرداد فرهمند، خبرنگار بي‌بي‌سي فارسي در قاهره، مي‌گويد كه معترضان در مصر، الان بيش از هرچيز خواهان برچيده شدن وضعيت اضطراري در اين كشور هستند، چون معتقدند كه در سايه همين مقررات كه سي سال است در مصر اعمال مي شود، محدوديت‌هاي دوره حسني مبارك به وجود آمده‌اند.به گفته خبرنگار ما در قاهره، تا بعد از ظهر امروز (يكشنبه) "مسيرهاي عبور و مرور خودروها در ميدان تحرير باز شده است و الان فقط چادرهايي در وسط ميدان و نيز در محوطه‌اي در نزديكي موزه مصر و ساختمان اتحاديه عرب در نزديكي ميدان تحرير باقي مانده‌اند."
در عين حال، زاهى حواس، وزير آثار باستانى مصر، اعلام كرده است كه تحقيقات نشان مى‌دهد كه ۱۸ قطعه از آثار باستانى مهم موزه معروف مصر دزديده شده است. ساختمان اين موزه در نزديكى ميدان تحرير در قاهره قرار دارد.
به گفته آقاى حواس، مجسمه چوبى طلاكارى‌شده توت عنخ آمون، پادشاه جوان مصر، از جمله آثارى است كه در زمان برگزاري تظاهرات ضددولتى اخير در قاهره، از موزه مصر دزديده شده‌اند.
تحقيقات نشان مي‌دهد كه غارتگران سه روز بعد از آغاز اعتراض‌ها در ميدان تحرير، از سقف موزه، وارد ساختمان آن شده‌اند كه در جريان آن، حدود ۷۰ قطعه از آثار باستانى موزه هم آسيب ديده‌اند.
ده‌ها هزار آثار باستانى و عتيقه نفيس در موزه مصر نگهدارى مى‌شود.