۱۳۸۹ آذر ۱۷, چهارشنبه

دادستان كل كشور: نيروهاي امنيتي در برخي پرونده ها همكاري نمي كنند

در نشست خبري اين هفته سخنگوي قوه قضائيه، وضعيت پرونده مهدي هاشمي، عدم همكاري نيروهاي امنيتي در برخي پرونده ها، وضعيت آلاينده هاي هواي تهران و جاسوسي آژانس براي ترور دانشمندان اتمي ايران مورد بحث قرار گرفت
خبر آنلاين ,اميد سليمي بني: پنجمين نشست خبري سخنگوي قوه قضائيه كشور با خبرنگاران، عصر روز دوشنبه در سالن اجتماعات حراست قوه قضائيه برگزار شد تا غلامحسين محسني اژه اي، دادستان كل كشور درباره پرونده هاي مهدي هاشمي، كوي دانشگاه، ترور دانشمندان هسته اي، آلاينده هاي هواي تهران و بسياري از مباحث قضايي ديگر، اظهار نظر كند. وي در قسمتي از سخنانش با اشاره به اينكه فعلا دستگاه قضايي قصد ندارد از پليس بين الملل براي بازگرداندن هاشمي رفسنجاني استفاده كند، از ادامه رسيدگي به پرونده اين متهم در قوه قضائيه خبر داد و گفت مدعي اين شخص، قوه قضائيه است و به محض بازگشت وي به كشور، پرونده وي مورد رسيدگي قرار خواهد گرفت.
سخنگوي قوه قضائيه با بيان اينكه ممكن است راههاي ديگري براي بازگرداندن مهدي هاشمي بهتر از تحت تعقيب قرار دادن وي از طريق اينترپل باشد، در مورد اينكه آيا برخورد نكردن با وي بدعتي براي ساير مجرمان نمي شود، تصريح كرد: اعتقادي نداريم كه پيگيري نكردن اين پرونده از طريق پليس بين المللي بدعتي براي ساير مجرمان مي شود.
اين اظهارات در حالي شكل مي گيرد كه پيش از اين، معاون رئيس قوه قضائيه از "بازداشت فوري" مهدي هاشمي در صورت بازگشت وي به ايران خبر داده بود و مسئولان مختلف به گمانه زنيهاي زيادي درباره پرونده وي در فضاي سياسي كشور پرداخته بودند.
عدم همكاري نيروهاي امنيتي عامل تطويل در پرونده ها
سخنگوي دستگاه قضا، در بخش ديگري از ميزگرد خود با انتقاد از عملكرد دستگاه هاي امنيتي، تطويل در رسيدگي به پرونده هايي مانند پرونده حمله به كوي دانشگاه را متوجه ضابطان خود كرد.
وزير سابق اطلاعات درباره پرونده كوي دانشگاه توضيح داد: پرونده هايي مانند كوي دانشگاه در صورتي كه اطلاعات درستي از سوي مراجع سريع تر در اختيار دستگاه قضا قرار بگيرد مي توانيم با سرعت بيشتري پرونده را به سرانجام برسانيم.
به گفته اين مقام قضايي در چنين پرونده هايي كه خاطر مردم آزرده مي شود مردم دوست دارند كه زودتر به نتيجه برسد ولي به دليل همكاري نكردن نيروهاي امنيتي مانند پرونده كوي دانشگاه با تاخير مواجه شد.
وي با بيان اينكه در پرونده كوي دانشگاه هم افراد نظامي و انتظامي و هم افراد عادي و از خود دانشجويان كوي متهم هستند، افزود: با توجه به اينكه متهمان نظامي نيز در اين پرونده وجود داشتند از رياست قوه قضائيه درخواست شد كه مرجع دادگاه نظامي به پرونده همه متهمان رسيدگي كند چرا كه هم از نظر زمان به نفع پرونده بوده و هم از نظر رسيدگي نيز اين موضوع با دقت بيشتري بررسي مي شود. اژه اي با بيان اينكه اطلاعات مورد نياز دستگاه قضا با تاخير به اين سيستم ارجاع شد گفت: اگر اين اطلاعات در همان روزها و هفته هاي اول ارائه مي شد اين پرونده بسيار زودتر به نتيجه مي رسيد.
گفته مي شود در اين پرونده، علاوه بر دانشجويان، پاي تعدادي از افراد نظامي و انتظامي به عنوان متهم كشيده شده است. اين در حالي است كه در روزهاي ابتدايي حمله به كوي دانشجويان در خردادماه سال گذشته، نيروي انتظامي هر گونه دخالت در آن را تكذيب كرده بود.
در ترورهاي اخير پاي آژانس در ميان است
رئيس سابق دادگاه ويژه روحانيت، در بخش ديگري از سخنانش، بخشي از مسئوليت ترور دانشمندان هسته اي در هفته هاي گذشته را متوجه بازرسان آژانس بين المللي انرژي هسته اي كرد. سخنگوي دستگاه قضايي با بيان اينكه آژانس بين المللي انرژي هسته اي اطلاعاتي را از دانشمندان هسته اي ايران در اختيار مراجع فاقد صلاحيت قرار داده گفت: عاملان ترور دانشمندان هسته اي ايران با دسترسي به اين اطلاعات به اهداف خود رسيده اند.
سخنگوي قوه قضائيه با بيان اينكه اين اقدام بازرسان سازمان انرژي هسته اي فراتر از حدود قانوني آنها بوده است، گفت: اين افراد بيش از آنچه كه مورد نيازشان بوده عليه دانشمندان هسته اي ايران اطلاعات كسب كرده و آنها را افشا كرده اند كه مسئولان مطرح كردند كه عاملان ترور دانشمندان هسته اي ايران با دسترسي به اين اطلاعات به اهداف خود رسيده اند.
اژه اي همچنين از دستگيري برخي از عوامل مرتبط با اين ترورها خبر داد، ولي در پاسخ به سئوالي كه درباره پيگيري مسئوليت آژانس در نشت اطلاعات دانشمندان ايراني توسط آژانس مطرح شده بود اظهار بي اطلاعي كرد و تنها به گفتن اين نكته بسنده كرد كه وزارت امور خارجه و سازمان انرژي اتمي، قطعا پيگيري خواهند كرد.
تعطيلي كارخانه هاي آلاينده
محسني اژه اي وارد پرونده آلودگي هواي تهران هم شد و گفت: "قوه قضائيه در اين مورد پيگيريهاي خود را حتي اگر منجر به تعطيلي اين كارخانه ها شود ادامه مي دهد."
اين مقام قضايي در واكنش به درخواست برخي مسئولان از دادستان براي ورود به پرونده آلودگي هواي تهران توضيح داد: "ورود دادستاني كل كشور در خصوص محيط زيست  از دو تا سه سال گذشته آغاز شده اما اين ورود به اين معنا نيست كه دادستاني در پي شناسايي مجرم باشد بلكه به اين معناست كه در جلسات دولت و كميسيونهاي ذيربط وارد شود.در مواردي هم كه نيروهاي ضابط و مراجع رسمي از بروز مشكل خبر دهند دادستان كل كشور از مقامات ذيربط توضيحات لازم را خواستار مي شود."
به گفته وي دادستان كل كشور، نماينده خود در اراك را واداشته تا كارخانه آلاينده اي در اراك را تعطيل كند هر چند سهامداران اين واحد صنعتي، براي نماينده دادستان، مشكلاتي را به وجود آورده بودند.
اژه اي در مقايسه تهران و اراك گفت: در تهران نيز اخباري رسيده كه برخي از كارخانه ها داراي آلايندگي بسيار زيادي هستند بر همين اساس پيگيريهاي خود را حتي اگر منجر به تعطيلي اين كارخانه ها شود ادامه مي دهيم.
همچنين دادستان كل كشور در اين نشست درباره آزادي برخي از دستگيرشدگان پس از انتخابات، اعدام قاچاقچيان مواد مخدر، فساد در ورزش و دو شغله هاي دولت نيز توضيحاتي ارائه كرد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر