۱۳۸۹ آذر ۱۷, چهارشنبه

نامه زندانيان سياسي به رفسنجاني: بازداشت ما در چارچوب تسويه حسابهاي سياسي است

جمعي از زندانيان سياسي در ايران در نامه اي سرگشاده به رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام از دستگيري و ادامه بازداشت خود شكايت كرده و خواستار رسيدگي اين نهاد به مصوبه مجلس ششم در تعريف جرم سياسي شده اند.
سايت كلمه، كه اخبار و ديدگاههاي ميرحسين موسوي، از رهبران مخالف دولت را منعكس مي كند، متن نامه جمعي از فعالان سرشناس سياسي خطاب به اكبر هاشمي رفسنجاني، رئيس مجلس خبرگان و رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام را منتشر كرده است كه در آن، امضاكنندگان نامه بازداشت خود را "خلاف قانون و در چارچوب تسويه حساب هاي سياسي" دانسته اند.
به گزارش كلمه، اين گروه از فعالان سياسي و مقامات پيشين جمهوري اسلامي در ارتباط با اعتراضات به نتيجه بحث برانگيز انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري بازداشت شده اند و ماههاست در زندان هاي اوين، رجايي شهر، اهواز و بهبهان زنداني هستند.
اين نامه با امضاي محسن امين زاده، بهمن احمدي امويي، حسن اسدي زيدآبادي، مصطفي تاج زاده، علي جمالي، مجيد دري، محمد داوري، داوود سليماني، عيسي سحرخيز، عباس كاكايي، محمد رضا مقيسه، علي مليحي، عبدالله مومني، محسن ميردامادي، محمد نوري زاد و سيد ضياء نبوي منتشر شده و در پي نويس آن آمده است كه متن آن در اواخر آبان ماه براي انتشار به بيرون زندان ارسال شد و از آن زمان، يكي از امضاكنندگان نامه از زندان آزاد شده است.
اوايل آذرماه گزارش شد كه رهبر جمهوري اسلامي به توصيه رئيس قوه قضائيه با آزادي تعدادي از محكومان زندان هاي عادي و انقلاب موافقت كرده است كه در ميان اسامي آزاد شدگان، نام عباس كاكايي نيز ديده مي شد.
نويسندگان نامه در ابتدا شمه اي از فعاليت هاي سياسي آقاي رفسنجاني را در دوره قبل از انقلاب يادآور شده و با اظهار اينكه اين فعاليت ها باعث حبس او در آن دوران شد، گفته اند كه "به اين نكته واقفيد كه در بند كشيدن منتقدان و مخالفان سياسي با برچسب هايي چون اقدام عليه امنيت ملي، آشكارا نشانه حاكميت استبداد، نفي ارزش هاي دموكراسي و نفي حاكميت قانون در همه جامعه است."
در ادامه اين نامه آمده است كه سي سال پس از ايجاد جمهوري اسلامي، گروهي از فعالان سياسي حامي اين نظام كه "بارها مورد تاييد ملت شريف ايران قرار گرفته اند، به همان وضعيتي گرفتار آمده اند كه شما و ديگر مبارزان انقلاب اسلامي در مقام سرنگوني رژيم شاهنشاهي تجربه كرده اند."
نويسندگان نامه با اظهار اين نظر كه در برخورد با آنان، ارزش هاي انقلاب اسلامي و قانون اساسي رعايت نمي شود، گفته اند كه بازداشت آنان براساس "تهمت هاي دروغين اغتشاش گري، اخلال در نظم عمومي و امنيت ملي و ارتباط با بيگانه" صورت گرفته و از آنجا كه "سايه سنگين سازمان هاي امنيتي و اطلاعاتي" بر دستگاه قضايي سايه افكنده، نشاني از قانونمداري در فرآيند دستگيري، بازجويي و محاكمه آنان ديده نمي شود و پرونده ها براساس نظر و خواست ماموران امنيتي شكل مي گيرد.
اين گروه از زندانيان گفته اند كه "مامورين امنيتي از هيچ روش ناشايستي براي گرفتن اقرار كذب به نفع سناريوي تخيلي خود پرهيز نكرده اند، به درون زندگي خصوصي همه متهمان و خويشاوندان و مرتبطين با آنان سركشيده اند، حريم هاي شرعي و اخلاقي را شكسته اند و در صورت يافتن هر بهانه و نقطه ضعف شخصي و غير مرتبط با پرونده، از آن براي تطميع متهمان و وادار كردن آنان به اعتراف بهره جسته اند."
در اين نامه تاكيد شده است كه وضعيت زندانيان سياسي حوادث بعد از انتخابات به وضعيت زندانيان سياسي زمان حكومت سلطنتي شبيه است حال آنكه هيچگونه شباهتي بين فعاليت هاي اين دو گروه وجود ندارد.
اين گروه از معترضان سياسي در توضيح اظهارات خود گفته اند: "در حالي كه شما و هم رزمانتان در چارچوب اتهام براندازي تحت فشار و زندان و شكنجه قرار گرفته ايد تا حقايق مرتبط با مبارزاتتان عليه رژيم [سلطنتي] را فاش كنيد، زندانيان سياسي در دوره كنوني تحت فشار و ارعاب قرار گرفته اند تا به جاي گفتن حقيقت، به مطالب دروغين مورد نظر بازجويان اعتراف كنند."
'اعتراقات دروغين' و 'احكام غيرقانوني'
'بارداشت ما بخشي از برنامه سياسي - امنيتي جريان حاكم براي حذف رقيبان سياسي است'
امضاكنندگان اين نامه با انتقاد از برخورد حكومت با كساني كه از رهبران نظام انتقاد مي كنند، گفته اند: "نصيحت الملوك جرم امنيتي تعريف شده و راه بر يكه تازي اصحاب الملوك گشوده است."
به گفته نويسندگان نامه، در حاليكه بازداشت شدگان تحت فشار شديد براي اعتراف دروغين قرار داشته اند، سرنوشت كساني كه اعتراف كرده اند و كساني كه اعتراف نكرده اند تفاوتي نداشته و "رابطه اي ميان احكام صادره در دادگاه و محتواي پرونده ها وجود ندارد."
امضا كنندگان نامه، قضات دادگاه هاي انقلاب را به فرمانبرداري از سازمان هاي امنيتي در رسيدگي به پرونده و صدور حكم متهم كرده و گفته اند: "احكام صادره، ميزان و نوع مجازات ها ظاهرا توسط ماموران امنيتي و براساس باورها و علايق خودشان تنظيم و به قضات دادگاه هاي انقلاب ابلاغ شده است."
در مورد هدف دستگاه هاي امنيتي نيز آمده است: "مطالعه احكام عجيب و غريب صادره توسط اين دادگاه ها و انطباق آنها با محتواي پرونده به خوبي نشان دهنده سوء استفاده از قانون توسط مجريان امر و با هدف حذف رقيبان سياسي است."
اين گروه از فعالان مدني و سياسي جمهوري اسلامي در نامه سرگشاده خود به رئيس مجمع تشخيص، گفته اند كه اصل 168 قانون اساسي راجع به تعريف جرم سياسي و لزوم محاكمه متهمان به اين جرم در دادگاه علني و با حضور هيات منصفه هرگز رعايت نشده است.
امضاكنندگان اين نامه استناد حكومت به ماده 610 قانون مجازات اسلامي تحت عنوان "اجتماع و تباني عليه امنيت كشور" براي بازداشت و محاكمه اكثر متهمان حوادث بعد از انتخابات را مردود دانسته و گفته اند كه توسل به اين ماده براي محاكمه و مجازات اين گروه از بازداشت شدگان "با اصول بديهي حقوق كيفري" تعارض دارد زيرا فعاليت بازداشت شدگان، چه روزنامه نگاران و چه سايرين، كاملا علني و در چارچوب قوانين جمهوري اسلامي از جمله قانون احزاب صورت گرفته و اطلاق صفت تباني و پنهانكاري بر اين نوع فعاليت ها غير معقول بوده است.
به گفته آنان، حتي در برخي موارد فردي كه به اتهام اقدام انفرادي بازداشت شده با توسل به اين ماده قانون، كه يكي از اركان آن اجتماع براي تباني است، محاكمه و محكوم شده است.
در پايان نامه، امضا كنندگان كه خود را "محكومان سياسي دادگاه هاي انقلاب عاري از ارتكاب هر گونه جرمي اعم از عادي يا سياسي" خوانده اند، احكام صادره از سوي دادگاه هاي انقلاب را بخشي از رقابت هاي سياسي دروني حكومت دانسته اند.
آنان نوشته اند: " معتقديم كه صدور احكام سنگين حبس و محروميت از حقوق اجتماعي براي ما در روندي كاملا خلاف قانون، در چارچوب تسويه حساب هاي سياسي صورت گرفته و بخشي از برنامه سياسي - امنيتي جريان حاكم براي حذف كامل رقيبان سياسي خود است."
نويسندگان اظهار داشته اند كه فقدان يك قانون مصوب در تعريف جرم سياسي و چگونگي رسيدگي به آن "و تعطيلي سي ساله اصل 168 قانون اساسي كمك موثري به اين قانون شكني كرده است" و از آقاي هاشمي رفسنجاني، در مقام رئيس مجمع تشخيص مصلحت، خواسته اند مصوبه مجلس ششم در مورد جرم سياسي را كه در اختيار اين مجمع قرار گرفته است مورد رسيدگي قرار دهد.
اين گروه از بازداشتيان سياسي رونوشت نامه خود را براي صادق لاريجاني، رئيس قوه قضائيه، و علي لاريجاني، رئيس مجلس هم ارسال داشته اند.
به گزارش كلمه، متن كامل نامه جمعي از زندانيان سياسي اوين، رجايي شهر، اهواز و بهبهان به اين شهر است. 
حضرت آيت الله هاشمي رفسنجاني
رياست محترم مجمع تشخيص مصلحت نظام
باسلام
جنابعالي كه از چهره هاي برجسته در ميان مبارزان و فعالان سياسي طي سالهاي منتهي به انقلاب شكوهمند مردم ايران عليه استبداد برآمده از كودتاي رژيم ستمشاهي هستيد و طعم تلخ محاكمه در بيدادگاه هاي نظامي بدون بهره مندي از حقوق دادرسي عادلانه و منصفانه، اعمال شكنجه هاي روحي و جسمي و نيز سالها حبس و محروميت از حقوق اوليه شهروندي را چشيده ايد به اين نكته واقفيد كه در بند كشيدن منتقدان و مخالفان سياسي با برچسب هايي چون اقدام عليه امنيت ملي، آشكارا نشانه حاكميت استبداد، نفي ارزشهاي دموكراسي و نفي حاكميت قانون در همه جامعه است.
اينك سه دهه پس از ورود عنوان ” جرم سياسي ” به مهمترين سند حقوقي – سياسي جمهوري اسلامي ايران ، يعني قانون اساسي، تعدادي از فعالان سياسي و مدني كه خود را نه معارضان بلكه مصلحان جمهوري اسلامي مي دانند با آرمانها و سوابق پر افتخار در پيشگاه باريتعالي كه بارها مورد تاييد ملت شريف ايران قرار گرفته است، به همان وضعيتي گرفتار آمده اند كه شما و ديگر مبارزان انقلاب اسلامي در مقام سرنگوني رژيم شاهنشاهي تجربه كرده ايد .
امروز هيچ نشاني از ارزشهاي انقلاب و قانون اساسي منبعث از آن در شيوه برخورد با اين فعالان سياسي وجود ندارد. تهمت هاي دروغين اغتشاش گري، اخلال درنظم عمومي و امنيت ملي و ارتباط با بيگانه سكه رايج در دستگاه قضاشده است. سايه سنگين سازمانهاي امنيتي و اطلاعاتي نشاني از عدالت و استقلال قضايي و قانونمداري در فرايند دستگيريها، بازجويي ها و محاكمات اين فعالان سياسي باقي نگذاشته است . نصيحت الملوك جرم امنيتي تعريف شده و راه بر يكه تازي اصحاب الملوك گشوده است.
اينك با توجه به بحث جرم سياسي در جامعه به ويژه از سوي عالي ترين مقامات قضايي و نيز ضرورت دقيقي جرم سياسي و فرايند رسيدگي به اتهامات سياسي، ما امضاء كنندگان اين نامه يه عنوان برخي از قربانيان در بند قانون گريزي و قانون ستيزي ماموران امنيتي و مسئولان قضايي ضمن تشريح بيشتر شرايط حاكم بر اين پديده تقاضا داريم اين موضوع به صورت جدي در دستور كار مجمع مصلحت نظام قرار گيرد.
 

۱- وضعيت زندانيان سياسي حوادث پس از انتخابات رياست جمهوري در حالي كاملا قابل مقايسه با وضعيت زندانيان سياسي در زندان هاي رژيم شاه شده است كه هيچ شباهتي ميان فعاليت هاي اين زندانيان و زندانيان پيش از انقلاب اسلامي وجود ندارد. اگر شما و ياران مبارزتان در معرض اتهام براندازي بوده ايد تمامي زندانيان سياسي حوادث پس ار انتخابات در زمره دلسوزان جامعه و مصلحان پايبند به قانون اساسي هستند كه حداكثر جرم آنان انتقاد به عملكرد دولت و برخي ار نهادهاي ديگر بوده است كه اين وضع موجبات ظلمي مضاعف را فراهم آورده است.
 

۲- در حالي كه شما و هم رزمانتان در چارچوب اتهام براندازي تحت فشار و زندان و شكنجه قرار گرفته ايد تا حقايق مرتبط با مبارزانتان عليه رژيم را فاش كنيد، زندانيان سياسي در دوره كنوني تحت فشار و ارعاب و شكنجه قرار گرفته اند تا به جاي گفتن حقيقت به مطالب دروغين مورد نظر بازجويان اعتراف كنند. در تشكيل پرونده ها طي فرايند رسيدگي در دادگاه انقلاب نه تنها از رعايت قوانين و حقوق دادرسي اثري نبوده بلكه پرونده ها غالبا بر اساس نظر و خواست مامورين امنيتي شكل مي گيرد. در مواردي متهمان وادار به اعتراف به گناه ناكرده شده اند و اين اعتراف پايه اعمال فشار عليه آنان حتي براي اعتراف عليه ديگر متهمان شده است. مامورين امنيتي از هيچ روش ناشايستي براي گرفتن اقرار كذب به نفع سناريوي تخيلي خود پرهيز نكرده اند، به درون زندگي خصوصي همه متهمان و خويشاوندان و مرتبطين آنان سركشيده اند، حريم هاي شرعي و اخلاقي را شكسته اند و در صورت يافتن هر بهانه و نقطه ضعف شخصي و غير مرتبط با پرونده از آن براي تطميع متهمان و وادار كردن آنها به اعتراف بهره جسته اند.در عين حال سرنوشت آنان كه مقاومت كرده و تن به اين خواسته غير قانوني بازجويان نداده اند نيز تفاوتي نكرده است. رابطه اي ميان احكام صادره در دادگاه ها و محتواي پرونده ها وجود ندارد. احكام صادره، ميزان و نوع مجازات ها ظاهرا توسط ماموران امنيتي بر اساس باورها و علايق خودشان تنظيم و به قضات دادگاه هاي انقلاب ابلاغ شده است. مطالعه احكام عجيب و غريب صادره توسط اين دادگاه ها و انطباق آنها با محتواي پرونده ها به خوبي نشان دهنده « سوء استفاده از قانون » توسط مجريان امر با هدف حذف رقيبان سياسي است.
 

۳- قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران به عنوان منشور سياسي انقلاب و چكيده آرمانهاي ملي با تاكيد و حساسيت ويژه اي از ابتداي تنظيم اولين پيش نويس تا تاييد و تصويب متن نهايي علاوه برذكر اصول يك دادرسي منصفانه به عنوان حقي بنيادين براي تك تك افراد ملت ، جداگانه نيز اصل تفكيك جرم سياسي از جرايم عادي را بيان داشته و با نگاه به تجربيات تلخ دوران استبداد شاهي آيين خاص رسيدگي به جرايم سياسي از جمله محاكمه علني و قضاوت افكار عمومي از طريق هيئت منصفه در روند دادرسي را دراصل ۱۶۸ قانون اساسي گنجانده است. بي ترديد اجراي اين اصل قانون اساسي مي تواند فضاي رسيدگي به پرونده متهمان را به طور كامل تغيير داده و راه اعمال رويه هاي خودسرانه و ظالمانه را تاحد زيادي مسدود كند.
تاريخ مبارزات آزادي خواهانه ملت ايران كه از ابتدا با شعار ضرورت پاسخگوبودن حكومت و لزوم پذيرش حاكميت قانون سامان يافته بود به روشني حكايت از آن دارد كه عدم تحمل منتقدان و رقيبان سياسي و سركوب هرگونه عقيده و مشي متفاوت با توسل به امنيتي جلوه دادن مطالبات و فعاليتهاي سياسي و عدم پذيرش حقوق دگر انديشان و رقيبان از جمله به رسميت نشناختن پديده «جرم سياسي» در نظام حقوقي ما هيچ نسبتي با مباني و آرمانهاي انقلاب و قانون اساسي ندارد.
 

۴- يكي از مصاديق صريح و روشن حقوق شهروندان و سوء استفاده ازقانون انتساب جرم موضوع ماده ۶۱۰ قانون مجازات اسلامي تحت عنوان «اجتماع و تباني عليه امنيت كشور» به بخش عمده اي به متهمان حوادث پس از انتخابات است . نگاهي به مفاد اين ماده به خوبي نشان مي دهد كه تا چه حد چنين انتساباتي فاقد مبنا و در تعارض آشكار با اصول بديهي و اوليه حقوق كيفري است زيرا اولا اين ماده در مقام بيان يك عنوان مجرمانه استثنايي بوده و لذا مستلزم تقسير مضيق است چرا كه مقدمات جرم را نيز جرم انگاشته است. همچنين يكي از عناصر اصلي و قطعي تحقق جرم مندرج در اين ماده «تباني» و «اقدامات پنهاني» است حال انكه محكومان به اين اتهام غالبا از روزنامه نگاران( كه همه فعاليت شان علني بوده )و يا فعالان احزاب رسمي و قانوني كشوربوده اند كه تمامي جلسات و اقدامات آنان بر اساس تجويز صريح قانون و پروانه فعاليت آنان انجام مي گيرد و قانون احزاب نيز عنداللزوم با ترتيبات خاص خود ناظر بر فعاليتهاي آنان است و جالب توجه آنكه در بسياري از پرونده ها و آراي صادره مستند چنين جرمي كه ركن آن تباني و پنهان كاري است ، بيانيه ها و اظهارات علني منتشره توسط افراد و گروههاي سياسي است كه ذات آن انتشار علني است .
 

ثانيا قسمت اخير اين ماده تصريح مي كند كه : «… در صورتي كه عنوان محارب بر آن صادق نباشد …» اين عبارت در مقام تفسير حكايت از آن دارد كه جرم را بايد در چارچوب مبحث محاربه و به عبارت دقيق ترشامل اقدامات مادون محاربه و يا مربوط به اقدامات دسته جمعي تبهكاران حرفه اي دانست .
 

ثالثا در بسياري موارد حتي به ركن ديگر اين جرم يعني« اجتماع» نيز توجهي نشده است . به شكلي كه يك متهم انفرادا به جرم اجتماع و تباني محكوم شده است .
بنابراين ملاحظه مي فرماييد كه چگونه استدلالي به غايت بي اساس و نامرتبط دست مايه صدور احكام متعدد حبس از ۲ تا ۷ سال (و اكثرا اشد مجازات) شده است.
 

رياست محترم مجمع تشخيص مصلحت نظام
ما محكومان سياسي دادگاه هاي انقلاب كه عاري از ارتكاب هرگونه جرمي اعم از عادي يا سياسي هستيم معتقديم كه صدور احكام سنگين حبس و محروميت از حقوق اجتماعي براي ما در روندي كاملا خلاف قانون، در چارچوب تسويه حسابهاي سياسي صورت گرفته و بخشي از برنامه سياسي – امنيتي جريان حاكم براي حذف كامل رقيبان سياسي خود است. در عين حال معتقديم فقدان قانون تعريف كننده جرم سياسي وچگونگي رسيدگي به آن و تعطيلي سي ساله اصل ۱۶۸ قانون اساسي كمك مؤثري به اين قانون شكني ها كرده است. لذا با توجه به اينكه مصوبه دوره ششم مجلس شوراي اسلامي در خصوص «جرم سياسي» پس از طي مراحل قانوني در اختيار مجمع تشخيص مصلحت قرار دارد و همچنين با توجه به اصل ۱۱۰ قانون اساسي كه حل معضلات نظام را در صلاحيت آن مجمع مي داند تقاضا داريم، تعيين تكليف نهايي اين معضل در دستور كار مجمع تشخيص مصلحت نظام قرار گيرد.
 

آبان ۱۳۸۹
رونوشت:۱- آيت الله صادق لاريجاني رئيس قوه قضائيه
۲- آقاي علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي

امضاء كنندگان:
محسن امين زاده
بهمن احمدي امويي
حسن اسدي زيد آبادي
مصطفي تاج زاده
علي جمالي
مجيد دري
محمد داوري
داوود سليماني
عيسي سحرخيز
عباس كاكايي
محمد رضا مقيسه
علي مليحي
عبدالله مومني
محسن مير دامادي
محمد نوري زاد
سيد ضياء نبوي

پي نويس :اين بيانيه اواخر آبان ماه براي انتشار به بيرون از زندان ارسال شده است. از فاصله ارسال تا انتشار اين نامه، يكي از امضا كنندگان اين نامه از زندان آزاد شده است.

كلينتون: نگراني همسايگان ايران با آمريكا مشترك است

هيلاري كلينتون، وزير امور خارجه آمريكا مي گويد كه جهان اميدوار است ايران از گفتگوهاي هفته آينده در ژنو استفاده كند و نشان دهد كه تصميم دارد غيرنظامي بودن برنامه هسته اي خود را ثابت كند.
خانم كلينتون در يك كنفرانس خبري مشترك با شيخ خالد بن احمد آل خليفه، وزير امور خارجه بحرين، در منامه، گفت: "ما اميدواريم كه ايران به نگراني هايي كه از سوي بحرين و سايرين در باره برنامه هسته اي اين كشور و استفاده از آن براي ساخت جنگ افزار وجود دارد، پاسخ دهد."
وزير امور خارجه بحرين نيز گفت كشورش هرگز نمي تواند در همسايگي ايران مجهز به قدرت سلاح هسته اي باشد.
خانم كلينتون روز جمعه (۳ دسامبر)، در جريان سفري به بحرين و حضور در يك كنفرانس امنيتي گفت كه همسايگان ايران به ويژه از برنامه هسته اي اين كشور كه ظن مي رود جنبه نظامي هم داشته باشد، احساس خطر مي كنند.
او گفت: "شايد ايراني ها، اكنون كه موافقت كرده اند در مذاكرات ژنو كه روز دوشنبه آغاز مي شود، شركت كنند با جامعه بين المللي در مورد آنچه باعث نگراني همه جهان، به ويژه كشورهاي منطقه شده است، به طور جدي تعامل كنند."
از سرگيري مذاكرات هسته اي ايران با شركت گروه ۱+۵، متشكل از كشورهاي آمريكا، چين، روسيه، بريتانيا، فرانسه و آلمان، انجام مي گيرد. اين دست از گفتگوها بيش از يك سال بود كه انجام نشده بود.
ايران تاكيد دارد كه برنامه هسته اي اين كشور غيرنظامي است، اما براي غني سازي اورانيوم در حدي كه براي ساخت بمب هسته اي كافي است، گام هايي برداشته است.
شيخ خالد بن احمد آل خليفه، وزير امور خارجه بحرين، در ابراز نظر در باره خطر دست يافتن ايران به سلاح هسته اي تاكيد داشت كه ايران نبايد به سمت ساخت جنگ افزار هسته اي حركت كند هر چند كه اين كشور كاملا حق دارد انرژي هسته اي غيرنظامي خود را توسعه دهد.
او گفت: "استفاده از توان هسته اي براي توليد اورانيوم مناسب ساخت بمب را ما هرگز نمي پذيريم و نمي توانيم در اين منطقه با آن كنار بياييم. ما اين موضوع را به ايران گفته ايم و از ديگران هم شنيده ايم."
اظهارات وزراي امور خارجه آمريكا و بحرين در حالي منتشر شده است كه سايت جنجالي ويكي ليكس در بخشي از افشاگري هاي اخير خود، پيام هاي ديپلماتيك آمريكا را فاش كرده است كه نشان دهنده ناخشنودي كشورهاي شاخص عرب از ادامه برنامه هسته اي ايران و درخواست آنها از آمريكا براي برخوردي محكم با آن است.

هشدار شديداللحن آيت‌الله وحيد در مورد نمايش چهره حضرت ابوالفضل در سريال مختار

سايت مشرق نوشت: آيت الله حسين وحيد خراساني از مراجع تقليد، در سخناني خوددر آستانه ماه محرم الحرام در جمع مبلغان اعزامي تصريح كرد: «آنچه من شنيده ام كه خدا نكند كه چنين باشد، غلطي است كه مي خواهند انجام بدهند كه اگر اين غلط را انجام دادند، من وظيفه ام اين است كه به آنها گوشزد كنم، اگر سعادتمند باشند در دنيا بيچاره خواهند شد و اگر اهل شقاوت باشند در دنيا آسيبي به آنها نخواهد رسيد ولي آن وقتي كه دست بريده حضرت عباس(ع) وارد محشر بشود، كمر همه آنها را خواهد شكست كه براي ابد از رحمت خدا محروم باشند.»

اين مرجع تقليد با بيان اينكه «شنيده ام مي خواهند قمر بني هاشم(ع) را به نقش هنرپيشه ها درآورند؛» تأكيد كردند: «كسي كه حجت خدا مقابل قبر او مي ايستد و مي گويد "سلام خدا، سلام تمام انبياء(ع)، سلام تمام اوصياء(ع) و سلام تمام شهداء بر تو يابن اميرالمؤمنين؛ كسي كه هر صبح و شب، خدا و 124هزار پيغمبر به او سلام مي كنند، اين را مي خواهند به نقش هنرپيشه ها درآورند.»

وي افزود: «خدا نكند چنين غلطي بكنند؛ آن وقت هر چه پيش آيد و هر چه ما بگوييم معذوريم.»

آيت الله وحيد خراساني تأكيد كرد: «اگر چنين غلطي بكنند بدانند كه تاسوعاي امسال، غير از تاسوعاهاي هر سال است. در اثر اين صحبت غلط، بايد جوان هاي غيرتمند فاني در قمر بني هاشم(ع)، روز تاسوعاي امسال، محشري برپا كنند در عزاي قمر بني هاشم(ع) تا بگويند اي دست‌بريده كربلا..! اي فرق سر پاشيده از عمود در راه خدا..! تو، تو بالاتر از ايني.»

آيت الله وحيد در ادامه از شدت ناراحتي از شنيدن چنين خبري فرياد كشيدند: «اي روزگار..! اي دنياي ناپايدار..! بايد روزگاري بشود كه ما زنده باشيم و در اين روزگار بخواهند هنرپيشه‌ها نقش او را به مردم نشان بدهند..؟! مردم..! بدانيد! اين نقشه ها براي اين است كه وقتي قمر بني هاشم(ع) را به آن صورت نشان دادند، ديگر اين سوز و گداز در روضه ها نباشد. براي اين است كه آن كساني كه آن صحنه را ببينند و آن هنرپيشه را تماشا كنند ديگر آنچنان كه بايد، در عزاي او نسوزند. ولي بايد بدانند اگر با چكمه و با كراوات خواستند اين چراغ را خاموش كنند و نشد، با اين ريش ها و با اين يقه هاي باز هم اين نور خدا خاموش شدني نيست، ديگر ختم كلام.»

رئيس مركز سيما فيلم : تصاوير مربوط به چهره حضرت ابوالفضل در سريال مختارنامه حذف شد
 رئيس مركز سيما فيلم گفت: صحنه‌هاي مربوط به چهره نوراني حضرت ابوالفصل (ع) از سريال مختار نامه حذف شده و عدم نمايش چهر‌ه ايشان از مدت‌ها قبل به تيم سازنده اعلام شده است.
حسن اسلامي مهر در گفت و گو با خبرنگار راديو و تلويزيون فارس گفت: به رغم تلاش‌هاي ارزشمند و هنرمندانه جناب آقاي داوود ميرباقري كارگردان متعهد سريال مختارنامه در خلق صحنه شهادت حضرت ابوالفضل (ع)، اين تصاوير در سريال به نمايش در نمي‌آيند.
وي درباره دلايل حذف اين تصاوير گفت: به دلايل مختلف و از مدتي پيش بنا بر نظر مخالف معاون سيما جناب آقاي دارابي در خصوص نمايش چهره حضرت ابوالفصل (ع)، به تيم سازنده اعلام و پيشنهاد شد كه در نشان دادن چهره آن حضرت همان‌گونه عمل شود كه با نمايش چهره معصومين (ع) عمل مي‌شود.

چهارمين سفر آيت الله خامنه‌اي به قم طي دو ماه اخير

گزارش‌ها حاكي است كه آيت الله علي خامنه‌اي براي ديدار با علماي قم به اين شهر سفر كرده است. اين سومين سفر غير رسمي رهبر جمهوري اسلامي به قم، پس از ديدار رسمي ۱۰ روزه وي از اين شهر طي  كمتر از دوماه اخير است.
به گزارش وب‌سايت، آيت الله مسلم ملكوتي، از روحانيون بلندپايه قم، آيت الله علي خامنه‌اي شامگاه جمعه با حضور در منزل آيت الله ملكوتي با وي ديدار كرده است.

اين وب‌سايت توضيح بيشتري درباره اين ديدار ارائه نكرده است. تاكنون وب‌سايت رهبر جمهوري اسلامي يا خبرگزاري‌هاي ايران در اين زمينه خبري را منتشر نكرده‌اند.

آيت الله خامنه‌اي از ۲۷ مهرماه ماه سال جاري به مدت ده روز به قم سفر كرد و مراجع و روحانيون ارشد نيز با حضور در محل سكونت وي با رهبر جمهوري اسلامي ديدار كردند. پس از اين سفر آيت الله علي خامنه‌اي تاكنون طي دو سفر غير رسمي در
اواسط و اواخر آبانماه
به بازديد از مراجعي كه به ديدار ايشان در قم آمده بودند، رفتند.

آيت‌الله خامنه‌اي در سفر دوم خود به قم در بيوت مرجع تقليد نزديك به محافظه‌كاران، آيت‌الله مكارم شيرازي، آيت‌الله نوري همداني و آيت‌الله جعفر سبحاني حاضر شد. وي همچنين در سومين سفرش با آيت الله موسي شبيري زنجاني و آيت الله عبدالله جوادي آملي، از مراجع تقليد شيعه در قم، ديدار و گفت‌وگو كرده است.

كارشناسان مسايل ايران يكي از دلايل سفرهاي آيت الله خامنه‌اي به قم  را به حوادث خونين انتخابات رياست جمهوري سال گذشته  نسبت مي دهند و مي گويند  پيامدهاي مقابله نظام جمهوري اسلامي با اين حوادث از نظر مشروعيت جايگاه سياسي و فقهي آيت الله خامنه‌اي به عنوان رهبر نظام مهم بودند.

پيشتر محمدجواد اكبرين، كارشناس مسائل حوزوي، گفته بود، به دليل سركوب و بازداشت‌هاي گسترده پس از انتخابات و بي‌پاسخ ماندن نامه‌هاي برخي از علماي به رهبر در اين زمينه، مساله «عدالت» رهبر جمهوري اسلامي در نگاه جامعه متدينين مورد ترديد قرار گرفته بود به همين دليل اين سفرها هم از بعد فقهي و حوزوي براي او به عنوان ولي فقيه مهم است.

 به دنبال برنده اعلام شدن محمود احمدي‌نژاد در انتخابات رياست جمهوري  و سركوب گسترده اعتراضات به نتيجه انتخابات،  آيت الله حسينعلي منتظري، از مراجع منتقد جمهوري اسلامي كه در آذرماه سال گذشته در گذشت، با انتشار بيانيه‌اي با ابراز تأسف و ناراحتي از اين برخوردها، اعلام كرده بود، «اسلام و سيره نبوي و منش علوي» با رفتار حاكمان فعلي ايران تفاوتي آشكار دارد.

آيت الله سيد علي محمد دستغيب، از مراجع منتقد و همچنين عضو مجلس خبرگان رهبري،  نيز در شهريور ماه سال جاري در نامه از اعضاي مجلس خبرگان رهبري خواسته بود كه وظيفه خود را درباره اجراي قانون اساسي و نظارت بر رهبر جمهوري اسلامي پيگيري كنند.

براساس قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران، مجلس خبرگان رهبري در صورتي كه رهبر جمهوري اسلامي يكي از شرايط خود را از دست بدهد، مي‌تواند وي را از كار بركنار كند.

آيت الله سيد علي محمد دستغيب همچنين پس از حوادث انتخابات رياست جمهوري از مجلس خبرگان خواسته بود كه براي رسيدگي به شكايت و اعتراضات مردم تشكيل جلسه بدهد.

 مراجعي كه با رهبر ديدار نكردند
در جريان سفر مهرماه برخي از مراجع سنتي قم و نيز مراجع تقليد نزديك به اصلاح‌طلبان به ديدار آيت‌الله خامنه‌اي نرفتند كه در اين ميان مي‌توان از آيت‌الله وحيد خراساني، آيت‌الله موسوي اردبيلي و آيت‌الله صانعي ياد كرد.

در اين ميان ديدار نكردن آيت‌الله وحيد خراساني با رهبر جمهوري اسلامي خبرساز شد چراكه به گفته كارشناسان مسائل حوزوي اين مرجع تقليد ساكن قم از مراجع طراز اول جامعه ديني سنتي ايران است و علاوه بر آن با صادق لاريجاني، رئيس كنوني دستگاه قضايي ايران كه منصوب آيت‌الله خامنه‌اي است، نيز پيوند سببي دارد.

همچنين آيت‌الله موسوي اردبيلي و آيت‌الله صانعي گرچه هر دو از مراجع نزديك به اصلاح‌طلبان به شمار مي‌آيند اما به لحاظ نقشي كه در دوران شكل‌گيري و ثبيت نظام جمهوري اسلامي داشتند، تا پايان دوره رياست جمهوري آيت‌الله خامنه‌اي همكاري نزديكي با وي داشتند

نشت فاضلاب شهري؛ دليل مرگ جمعي ماهييان در هرمزگان

بيش از نيم تن ماهي "گاريز" در خور شيلات هرمزگان به دليل آنچه مديركل محيط زيست اين استان آلودگي فاضلاب شهري و افزايش دماي آب عنوان مي كند تلف شدند.

به گزارش سلامت نيوز مجيد وفادار در گفتگو با مهر با اشاره به اينكه حادثه مرگ گله اي ماهيان گاريز ارديبهشت امسال نيز در بندرعباس اتفاق افتاد افزود: ماهيان گاريز به دليل اينكه گله اي حركت مي كنند به دليل حساسيت بالا با هر نوع آلودگي دچار مشكل شده و دچار مرگ جمعي مي شوند.
وي نشت فاضلاب شهر بندرعباس به دليل كامل نبودن تاسيسات فاضلاب شهري به خورها را يكي از علل مرگ ماهيان دانست و اظهار داشت: خورهاي متعددي در هرمزگان وجود دارد كه مهمترين آنها خور شيلات و خور گورسوزان است كه اكوسيستمهاي حساسي محسوب مي شوند و هنگام مد آب دريا به آنها مي ريزد.
وفادار تاكيد كرد: فاضلاب بندر عباس به شكل سنتي قبل از احداث سيستم تصفيه فاضلاب شهري به داخل خوريات مي ريخت ولي در سال 70 كه اين سيستم افتتاح شد وضعيت بهتر شد اما با توجه به انفجار جمعيت و افزايش ساخت و سازها در هرمزگان اين سيستم جوابگوي جمعيت بالاتر از 320 هزار نفر نيست.
مديركل محيط زيست هرمزگان با اشاره به اينكه عوامل متعدد در مرگ ماهيان دخيل بوده اند مهمترين دليل را فاضلاب شهري و افزايش دما عنوان كرد و اظهار داشت: آلودگي نفتي در منطقه وجود دارد اما علت مرگ ماهيان نبوده با اين حال دلايل ديگر در مركز تحقيقات شيلات در حال بررسي است.

كلافه شدن نيروي دريايي آمريكا از اقدام كاربران ايراني

در پي ابلاغ بخشنامه اي مشكوك از سوي نيروي دريايي آمريكا به ناوگان اين كشور براي استفاده از نام مجعول " خليج ع ر ب ي " به جاي نام اصلي و بين المللي " خليج فارس " ، كاربران ايراني با مراجعه به صفحه فيس بوك نيروي دريايي آمريكا ، با گذاشتن " كامنت " اعتراض كردند.
به گزارش عصر ايران حجم اين اعتراض كاربران ايراني به صفحه مزبور به گونه اي بوده است كه اين صفحه مجبور شده تا براي كم كردن حجم مطالب خود براي ارايه سرويس به كاربران خود اين پيام هاي اعتراضي را حذف كند.


اين صفحه در پيامي كه بدين منظور منتشر شده با تاييد اين كه در 24 ساعت گذشته حجم انبوهي از نظرات انتقادي را دريافت كرده و آنها را شنيده است ، گفته است كه براي ارايه سروريس دهي مطلوب به كاربران ، اين پيام ها را حذف كرده است.
برخي پيام هاي اعتراضي ايرانيان به صفحه فيس بوك نيروي دريايي آمريكا به اين شرح است :"
- نام اين خليج ع ر ب ي نيست خليج فارس است
- نام اين خليج ، فارس است و خليج فارس خواهد ماند
- اشتباهاتي اين چنين برازنده يك نيرويي نيست كه خود را قوي ترين نيروي دريايي جهان مي داند
- هيچ نامي به جز "خليج فارس" براي  خليجي كه زماني در قلب امپراتوري پارس بوده از سوي سازمان ملل متحد به رسميت شناخته نشده است.
مديران صفحه فيس بوك نيروي دريايي آمريكا همزمان با بالا رفتن كامنت هاي اعتراضي به اين اقدام بحث برانگيز ، از صبح جمعه با انتشار مطلبي اعلام كردند كه به دليل بالا  رفتن حجم مطالب صفحه بخشي از پيام هاي اعتراضي را حذف مي كنند.
گفتني است كه اقدام هفته گذشته نيروي دريايي آمريكا در ابلاغ بخشنامه اي به ناوگان اين كشور براي به كار بردن نام مجعول خليج ع ر ب ي با ابلاغ مراتب اعتراض  وزارت خارجه كشورمان به دفتر حفاظت منافع آمريكا در سفارت سوييس در تهران مواجه شد.
همچنين رامين مهمانپرست سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان در كنفرانس خبري سه شنبه هفته گذشته خود با انتقاد از اين اقدام آمريكا گفت كه اين كار اعتبار اين كشور را زير سوال مي برد

احمدي نژاد: غرب فرصت گفت و گو را از دست ندهد

محمود احمدي نژاد در آستانه ديدار مذاكره كنندگان اتمي ايران و گروه ۱+۵، به اعضاي اين گروه توصيه كرد از فرصت گفت و گو با كشورش به خوبي استفاده كنند.
آقاي احمدي نژاد در سخنان خود بيانيه تهران را مبناي خوبي براي همكاري و مذاكره با گروه ۱+۵ دانست و ابراز اميدواري كرد سران كشورهاي غربي آن قدر "سر عقل آمده باشند" كه از فرصت مذاكره با ايران نهايت استفاده را بكنند.
سعيد جليلي، مذاكره كننده ارشد هسته اي ايران اين هفته به سوئيس سفر مي كند تا در شهر ژنو با كاترين اشتون، رئيس سياست خارجي اتحاديه اروپا و نماينده گروه ۱+۵ مذاكره كند.
گفت و گوهاي هسته اي ايران و اين گروه پس از نزديك به ۱۵ ماه وقفه از سرگرفته مي شود.
آقاي احمدي نژاد در سخنان روز شنبه خود در تهران براي گفت و گو با كشورهاي غربي درباره موضوع هايي مانند "مسائل اقتصادي، مساله هسته اي، امنيت بين المللي، سياست بين المللي و حل مشكلات جهاني" اعلام آمادگي كرد.
رئيس جمهوري ايران گفت: "به نفع آنهاست كه ايران هسته اي را بپذيرند زيرا در غير اين صورت خود را در دنيا منزوي مي كنند."
همزمان، سعيد جليلي، دبير شوراي عالي امنيت ملي و مذاكره كننده ارشد هسته اي ايران ضمن استقبال از گفت و گوهاي پيش رو، تاكيد كرد كشورش بر سر "حق مسلم هسته اي" خود مذاكره نخواهد كرد.
آقاي جليلي كه در يك مصاحبه مطبوعاتي در تهران صحبت مي كرد، گفت: "حقوق ملت ايران مفروض گفت‌وگوهاست و به هيچ عنوان نمي ‌تواند موضع گفت‌وگو باشد."
او با انتقاد از تحريم هاي بين المللي عليه كشورش گفت: " طرف گفت‌وگو در اين ۱۵ ماه (وققه در مذاكرات) در يك راهبرد غلط به اسم فشار، مسيري را طي كرد كه امروز بي‌فايده بودن و پرهزينه بودن آن مسير را بيش از هميشه تجربه مي‌كند."
آقاي جليلي با رد ديپلماسي دو مسيره كشورهاي غربي، گفت: "سوال هاي و پيشنهادهاي روشني داريم كه به صراحت در نامه ۱۵ تيرماه اعلام كرده‌ايم. هرگونه مسير آينده براساس رفتار طرف مقابل تنظيم خواهد شد."
ديپلماسي دو مسيره آمريكا و كشورهاي غربي در برابر برنامه اتمي ايران شامل كاربرد همزمان فشار اقتصادي در كنار تلاش براي پيشبرد گفت و گوهاست

راه اندازي شبكه جاسوسي براي كنترل ايرانيان در جمهوري آذربايجان

به گزارش آخرين نيوز ، اسناد منتشر شده توسط سايت جنجالي ويكي ليكس نشان مي دهد آمريكا شبكه جاسوسي گسترده اي را براي زير نظرگرفتن فعاليتهاي ايرانيان در جمهوري آذربايجان راه اندازي كرده است . به راه انداخته است.
در اسناد محرمانه افشا شده از سوي ويكي ليكس 10 گزارش محرمانه سفارت آمريكا در باكو به چشم مي خورد. در يكي از اسناد ، خانم "ان درسي" سفير پيشين آمريكا در باكو در پيام مكتوب محرمانه اي به تاريخ ششم مارس2009 ، گزارش جامعي از فعاليت هاي ايرانيان در جمهوري آذربايجان را به وزارت امور خارجه امريكا ارسال كرده است. در اين گزارش، سفير پيشين آمريكا در باكو با درج نام برخي از تجار و بازرگانان ايراني مقيم جمهوري آذربايجان و اطرافيان آنها همچنين تشريح ارتباط اين اشخاص با شركتها ، بانكها و شخصيت هاي مختلف جمهوري آذربايجان مدعي شده است ، اين افراد از نيروهاي ايران  بوده و در قالب فعاليت هاي تجاري و عمراني اقدام به خريد تجهيزات، دستگاهها و مواد غيرمجاز براي ايران كرده اند و تحريم هاي سازمان ملل بر ضد اين كشور را دور مي زنند.
 روزنامه ها و پايگاههاي اينترنتي يني مساوات ، باكو خبر و بيزيم يول با درج اين خبر نوشتند: در اين گزارش، ضيا محمداف وزير حمل ونقل ، رونق عبدالله اف رييس شركت نفت و برادر وزير آموزش جمهوري آذربايجان به عنوان شركاي تجاري مهم ايرانيان در اين كشور معرفي شده اند.
در ادامه اين گزارش با اشاره به اهميت و نقش حجت الاسلام سيد علي اكبر اجاق نژاد نماينده ولي فقيه در جمهوري آذربايجان از وي بعنوان محور هماهنگي نيروهاي ايراني وفادار به جمهوري اسلامي در جمهوري آذربايجان ياد شده است.اعلام برخي از فعاليتهاي كميته امداد امام خميني (ره) در جمهوري آذربايجان و نشان دادن حساسيت نسبت به پرداخت حقوق نقدي به خانواده هاي نيازمند آذري از ديگر محورهاي اين گزارش محرمانه است.

فرمانده ارتش: در پادگان ها عكس سران فتنه نصب بود

فرمانده كل ارتش ايران گفت كه در جريان اعتراضات انتخاباتي سال گذشته، "در پادگان‌ها و در اتاق‌هاي برخي از سربازان"، عكس "سران فتنه" نصب بوده است.
به گزارش خبرگزاري ايلنا، سرلشكر عطاء الله صالحي امروز ۱۴ آذرماه (۵ دسامبر) در گردهم آيي مسئولان "واحدهاي امر به معروف و نهي از منكر ارتش"، در توضيح نحوه مقابله با سربازان نصب كننده چنين عكس هايي افزود: "به آنها نمي‌گفتيم كه آن عكس را پاره كنند، بلكه به مسئول عقيدتي ـ سياسي مي‌گفتيم سعي كنيد اين موضوع را از دل‌ آنان پاك كنيد."
در پي انتخابات رياست جمهوري سال گذشته و درگيري هاي خياباني نيروهاي نظامي و انتظامي با معترضان به انتخابات، برخي منابع خبري از گرايش گروهي از پرسنل اين نيروها و اعضاي خانواده هايشان به معترضان و رهبران آنها خبر دادند كه در رسانه هاي دولتي، "سران فتنه" ناميده مي شوند.
عطاء الله صالحي، در بخش ديگري از سخنان امروز خود با اشاره به "آن نماز جمعه حساس سال گذشته كه {عده اي} از دل جمعيت شعارهاي ضد نظام مي‌دادند" گفت: "در آن نماز جمعه كه فتنه‌گر عرصه را از ما مي‌گرفت، و يا زماني كه بر بالاي پشت بام الله‌اكبر مي‌گفتند، دل فرزندان ما در خانه مي‌لرزيد و مي‌گفتند مگر مي‌شود الله‌اكبر گو را بازداشت كرد."
اگرچه در خبر ايلنا در مورد اظهارات سرلشكر صالحي، توضيحات بيشتري در مورد نماز جمعه مورد اشاره وي به چشم نمي خورد، اما در نقل قول ايسنا از فرمانده ارتش، از "نمازجمعه حساسي كه رهبر انقلاب در آن حضور داشتند" (۲۹ خرداد ۱۳۸۸) به عنوان محل سر دادن "شعارهاي ضدنظام" نام برده شده است.
فرمانده كل ارتش در بخش ديگري از اظهارات خود، با پيش بيني اينكه "فتنه گران در آينده با مهارت بيشتري مي آيند"، هشدار داد كه "دشمن همواره نسبت به ارتش طمع دارد" و افزود: "نبايد نگاه ملايمت‌آميزي از ارتش در برابر فتنه احساس شود."

"پاسداران حامي فتنه"

اظهارات عطاء الله صالحي در مورد نصب عكس رهبران معترضان به انتخابات در برخي پادگان هاي ارتش، در شرايطي منتشر مي شود كه در ۲ مرداد گذشته نيز، فرمانده سپاه پاسداران از حمايت برخي از پرسنل اين نيرو از رهبران مخالفان دولت سخن گفته بود.

به گزارش خبرگزاري فارس، محمد علي جعفري، در اولين دوره آموزش "مربيان درس آمادگي دفاعي"، در پاسخ به اين پرسش كه چرا با "پاسداران حامي فتنه" برخورد نشد، گفت: "خيلي از ابهامات رفع شده و آنها قانع شدند كه حركت اشتباه بوده و اين بهتر از برخورد فيزيكي و حذف است."
در اظهار ديگري در مورد طرفداري برخي اعضاي نهادهاي حساس حكومتي از مخالفان دولت، در اول آذر ۱۳۸۸ اظهاراتي از عليرضا زاكاني نماينده اصولگراي مجلس منتشر شد كه در آن، با متهم كردن نيروهايي در وزارت كشور و وزارت اطلاعات به حمايت از كانديداهاي اصلاح طلب، خبر مي داد: "در صدا و سيما از ۸۰۰ رأي كه به صندوق ريخته شده بود، ۷۵۰ رأي براي آقاي موسوي بود."
در ۱۸ مهر ماه گذشته نيز، محمدحسن رحيميان نماينده ولي فقيه در بنياد شهيد و امور ايثارگران، با ابراز "تأسف" از "حمايت هاي برخي خانواده شهدا از جريان فتنه" اظهار داشت: "ما همواره عنايات و كرامات شهدا را در جاي جاي زندگي خانواده شهدا شاهد بوديم و اطمينان داريم كه شهدا دست اين خانواده ها را مي گيرند و در صراط مستقيم ولايت و خط امام خميني كه متجلي در خط ولايت فقيه است، قرار مي دهند."
در مردادماه گذشته، محمد علي جعفري فرمانده كل سپاه، در پاسخ به اين پرسش كه چرا با پاسداران "حامي فتنه" برخورد نشد، گفت: "خيلي از ابهامات رفع شده و آنها قانع شدند حركت اشتباه بوده و اين بهتر از برخورد فيزيكي و حذف است"
ابراز تاسف آقاي رحيميان، يك سال بعد از آن صورت مي گرفت كه يكي از فرماندهان سپاه پاسداران، كه در منابع خبري از وي تحت عنوان "سردار مشفق" ياد مي شد، در يك سخنراني در مشهد گفته بود كه آيت الله خامنه اي معتقد است تا زماني كه "آگاه سازي" لازم صورت نگرفته، دستگيري رهبران اصلاح طلب به مصلحت نيست.
اين فرمانده سپاه، كه متن سخنانش در مردادماه گذشته در حجمي وسيع منتشر شد، تصرح داشت: "ما يك كيفر خواست براي اينها تهيه كرديم؛ آقا فرمودند نياز به كيفر خواست نيست، شما برويد آگاه سازي كنيد، بصيرت بدهيد، طبقه‌ نخبگان كشور متوجه ابعاد پنهان اين فتنه بشوند و سپس سينه به سينه پخش شود."

ايران از توليد نخستين محموله كيك زرد هسته‌اي در كشور خبر داد

علي‌اكبر صالحي، رئيس سازمان انرژي اتمي ايران مي‌گويد كه ايران به فناوري تهيه «كيك زرد» هسته‌اي كه نوعي خاك معدني اورانيوم است دست يافته‌است.

به گزارش واحد مركزي خبر ايران، علي‌اكبر صالحي روز يك‌شنبه با اعلام اين خبر افزود كه با ارسال محموله‌هاي كيك زرد از معدن گچين بندرعباس به اصفهان اميد مي‌رود كه تأسيسات فرآوري اورانيوم (يو.سي.اف) اصفهان بتواند «در آينده‌اي نه چندان دور، فعاليت خود را آغاز كند.»

سنگ اورانيوم پالايش‌شده كه «كيك زرد» نيز خوانده مي‌شود را مي‌توان پس از غني‌سازي به عنوان سوخت رآكتور اتمي يا بمب اتمي به كار برد و كارخانه يو.سي.اف اصفهان، كار تبديل كيك زرد به گاز اورانيوم را براي ادامه كار پيش از غني‌سازي انجام مي‌دهد.

هم‌اينك بر اساس قطعنامه‌هاي شوراي امنيت، ايران قادر به خريد سنگ خام اورانيوم و واردات كيك زرد نيست و معادن كشف شده اورانيوم در ايران، از جمله معادن ساغَند يزد و اردكان نيز براي تأمين نياز تأسيسات هسته‌اي ايران كافي نيستند.

رئيس سازمان انرژي اتمي روز يكشنبه خبر داد كه معدن اورانيوم ساغند يزد «در آينده نه چندان دور بهره‌برداري مي‌شود» و افزود كه «فعاليت‌ها مضاعف شده و روند احداث تاسيسات كيك زرد اردكان هم شتاب يافته‌است.»

كيك زرد مورد استفاده در ايران تاكنون عمدتاً از مقاديري كه حكومت پهلوي در اواسط دهه ۱۹۷۰ از آفريقاي جنوبي خريده بود تأمين شده‌است.

در سال ۱۳۸۸ خبرگزاري آسوشيتدپرس گزارشي درباره معامله قزاقستان براي فروش مخفيفانه ۱۳۵۰ كيلوگرم سنگ اورانيوم پالايش شده يا كيك زرد به ايران منتشر كرد كه قزاقستان اين گزارش را «بي‌اساس» خواند.

رضا تقي زاده، تحليلگر سياسي و مسائل هسته‌اي ايران، در گفت‌وگو با راديو فردا تهيه «كيك زرد» يا همان خاك معدني اورانيوم را «يك فرايند شيمايي ساده» توصيف مي‌كند كه «نيازي به ماشين‌آلات پيشرفته ندارد.»

به گفته اين تحليلگر، خبر جديد مربوط به افزايش ظرفيت تهيه اين ماده در شرايطي كه مواد خام و معادن عمده‌اي از اورانيوم در دسترس نباشد مي‌تواند صرفاً «حرفي تبليغاتي» در جهت اعلام تكميل‌تر شدن چرخه هسته‌اي در ايران و «بيرون بردن موضوع هسته‌اي از شمول مذاكرات» با ۱+۵ باشد.

گفت‌وگوهاي ايران با پنج عضو دائم شوراي امنيت به‌علاوه آلمان، موسوم به گروه ۱+۵، سرانجام پس از بيش از يك سال وقفه، روز دوشنبه در شهر ژنو از سر گرفته مي‌شود.

آيت الله جنتي: نفي ولايت‌ فقيه انكار خداست

به گزارش پارسينه دبير شوراي نگهبان گفت: «رد ولايت فقيه انكار خداوند است و بايد ولايت فقيه را به عنوان يكي از احكام خداوند در روي زمين دانست.»

آيت‌الله جنتي يكشنبه‌ شب در همايش توسعه و تعميق بصيرت اظهار داشت: «بدون طي مراحل ولايي خداوند، پيامبر و امام نمي‌توان به حقيقت و رسالت ولايت فقيه دست پيدا كرد.»

وي با اشاره به اينكه حاكميت اصلي با خداوند است، افزود: «خداوند با شرايط ويژه افرادي را براي حاكميت بر ديگران انتخاب مي‌كند كه از ذهن بشر دور است.»

دبير شوراي نگهبان تصريح كرد: «رد ولايت فقيه انكار خداوند است و بايد ولايت فقيه را به عنوان يكي از احكام خداوند در روي زمين دانست.»

وي ابراز داشت: «پيام و اهداف انقلاب اسلامي برگرداندن حكومت اسلامي به جاي اصلي خود با مديريت ولايت فقيه است.»

آيت‌الله جنتي شرايط ولي فقيه را داشتن تدبير، مديريت مقاوم در مقابل ظلم و زور و آشنايي كامل با معارف و احكام اسلامي دانست.

وي با تاكيد بر اينكه اگر جلو فتنه گرفته نمي‌شد، كشور به دست آمريكا مي‌افتاد، گفت: «با مديريت ولايت فقيه، بسياري از بحران‌هاي سياسي، اجتماعي و اقتصادي كه از سوي دشمنان اسلام تحميل شده بود مهار شده است.»

نماينده ولي فقيه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامي نيز طي سخناني گفت: «مهم‌ترين تفاوت عصر ما با دوران نبوي اين است كه در آن دوران مردم به توصيه پيامبر مبني بر جانشيني حضرت علي (ع) عمل نكردند اما در عصر ما شعار نمايندگان خبرگان رهبري، اطاعت از خامنه‌اي اطاعت از امام بوده است.»

آيت‌الله علي سعيدي خاطرنشان كرد: «بعضي‌ها به اسم روحاني در برابر رهبري نيز ايستاده‌اند كه بايد از صحنه خارج شوند.»

دادستان كل كشور: نيروهاي امنيتي در برخي پرونده ها همكاري نمي كنند

در نشست خبري اين هفته سخنگوي قوه قضائيه، وضعيت پرونده مهدي هاشمي، عدم همكاري نيروهاي امنيتي در برخي پرونده ها، وضعيت آلاينده هاي هواي تهران و جاسوسي آژانس براي ترور دانشمندان اتمي ايران مورد بحث قرار گرفت
خبر آنلاين ,اميد سليمي بني: پنجمين نشست خبري سخنگوي قوه قضائيه كشور با خبرنگاران، عصر روز دوشنبه در سالن اجتماعات حراست قوه قضائيه برگزار شد تا غلامحسين محسني اژه اي، دادستان كل كشور درباره پرونده هاي مهدي هاشمي، كوي دانشگاه، ترور دانشمندان هسته اي، آلاينده هاي هواي تهران و بسياري از مباحث قضايي ديگر، اظهار نظر كند. وي در قسمتي از سخنانش با اشاره به اينكه فعلا دستگاه قضايي قصد ندارد از پليس بين الملل براي بازگرداندن هاشمي رفسنجاني استفاده كند، از ادامه رسيدگي به پرونده اين متهم در قوه قضائيه خبر داد و گفت مدعي اين شخص، قوه قضائيه است و به محض بازگشت وي به كشور، پرونده وي مورد رسيدگي قرار خواهد گرفت.
سخنگوي قوه قضائيه با بيان اينكه ممكن است راههاي ديگري براي بازگرداندن مهدي هاشمي بهتر از تحت تعقيب قرار دادن وي از طريق اينترپل باشد، در مورد اينكه آيا برخورد نكردن با وي بدعتي براي ساير مجرمان نمي شود، تصريح كرد: اعتقادي نداريم كه پيگيري نكردن اين پرونده از طريق پليس بين المللي بدعتي براي ساير مجرمان مي شود.
اين اظهارات در حالي شكل مي گيرد كه پيش از اين، معاون رئيس قوه قضائيه از "بازداشت فوري" مهدي هاشمي در صورت بازگشت وي به ايران خبر داده بود و مسئولان مختلف به گمانه زنيهاي زيادي درباره پرونده وي در فضاي سياسي كشور پرداخته بودند.
عدم همكاري نيروهاي امنيتي عامل تطويل در پرونده ها
سخنگوي دستگاه قضا، در بخش ديگري از ميزگرد خود با انتقاد از عملكرد دستگاه هاي امنيتي، تطويل در رسيدگي به پرونده هايي مانند پرونده حمله به كوي دانشگاه را متوجه ضابطان خود كرد.
وزير سابق اطلاعات درباره پرونده كوي دانشگاه توضيح داد: پرونده هايي مانند كوي دانشگاه در صورتي كه اطلاعات درستي از سوي مراجع سريع تر در اختيار دستگاه قضا قرار بگيرد مي توانيم با سرعت بيشتري پرونده را به سرانجام برسانيم.
به گفته اين مقام قضايي در چنين پرونده هايي كه خاطر مردم آزرده مي شود مردم دوست دارند كه زودتر به نتيجه برسد ولي به دليل همكاري نكردن نيروهاي امنيتي مانند پرونده كوي دانشگاه با تاخير مواجه شد.
وي با بيان اينكه در پرونده كوي دانشگاه هم افراد نظامي و انتظامي و هم افراد عادي و از خود دانشجويان كوي متهم هستند، افزود: با توجه به اينكه متهمان نظامي نيز در اين پرونده وجود داشتند از رياست قوه قضائيه درخواست شد كه مرجع دادگاه نظامي به پرونده همه متهمان رسيدگي كند چرا كه هم از نظر زمان به نفع پرونده بوده و هم از نظر رسيدگي نيز اين موضوع با دقت بيشتري بررسي مي شود. اژه اي با بيان اينكه اطلاعات مورد نياز دستگاه قضا با تاخير به اين سيستم ارجاع شد گفت: اگر اين اطلاعات در همان روزها و هفته هاي اول ارائه مي شد اين پرونده بسيار زودتر به نتيجه مي رسيد.
گفته مي شود در اين پرونده، علاوه بر دانشجويان، پاي تعدادي از افراد نظامي و انتظامي به عنوان متهم كشيده شده است. اين در حالي است كه در روزهاي ابتدايي حمله به كوي دانشجويان در خردادماه سال گذشته، نيروي انتظامي هر گونه دخالت در آن را تكذيب كرده بود.
در ترورهاي اخير پاي آژانس در ميان است
رئيس سابق دادگاه ويژه روحانيت، در بخش ديگري از سخنانش، بخشي از مسئوليت ترور دانشمندان هسته اي در هفته هاي گذشته را متوجه بازرسان آژانس بين المللي انرژي هسته اي كرد. سخنگوي دستگاه قضايي با بيان اينكه آژانس بين المللي انرژي هسته اي اطلاعاتي را از دانشمندان هسته اي ايران در اختيار مراجع فاقد صلاحيت قرار داده گفت: عاملان ترور دانشمندان هسته اي ايران با دسترسي به اين اطلاعات به اهداف خود رسيده اند.
سخنگوي قوه قضائيه با بيان اينكه اين اقدام بازرسان سازمان انرژي هسته اي فراتر از حدود قانوني آنها بوده است، گفت: اين افراد بيش از آنچه كه مورد نيازشان بوده عليه دانشمندان هسته اي ايران اطلاعات كسب كرده و آنها را افشا كرده اند كه مسئولان مطرح كردند كه عاملان ترور دانشمندان هسته اي ايران با دسترسي به اين اطلاعات به اهداف خود رسيده اند.
اژه اي همچنين از دستگيري برخي از عوامل مرتبط با اين ترورها خبر داد، ولي در پاسخ به سئوالي كه درباره پيگيري مسئوليت آژانس در نشت اطلاعات دانشمندان ايراني توسط آژانس مطرح شده بود اظهار بي اطلاعي كرد و تنها به گفتن اين نكته بسنده كرد كه وزارت امور خارجه و سازمان انرژي اتمي، قطعا پيگيري خواهند كرد.
تعطيلي كارخانه هاي آلاينده
محسني اژه اي وارد پرونده آلودگي هواي تهران هم شد و گفت: "قوه قضائيه در اين مورد پيگيريهاي خود را حتي اگر منجر به تعطيلي اين كارخانه ها شود ادامه مي دهد."
اين مقام قضايي در واكنش به درخواست برخي مسئولان از دادستان براي ورود به پرونده آلودگي هواي تهران توضيح داد: "ورود دادستاني كل كشور در خصوص محيط زيست  از دو تا سه سال گذشته آغاز شده اما اين ورود به اين معنا نيست كه دادستاني در پي شناسايي مجرم باشد بلكه به اين معناست كه در جلسات دولت و كميسيونهاي ذيربط وارد شود.در مواردي هم كه نيروهاي ضابط و مراجع رسمي از بروز مشكل خبر دهند دادستان كل كشور از مقامات ذيربط توضيحات لازم را خواستار مي شود."
به گفته وي دادستان كل كشور، نماينده خود در اراك را واداشته تا كارخانه آلاينده اي در اراك را تعطيل كند هر چند سهامداران اين واحد صنعتي، براي نماينده دادستان، مشكلاتي را به وجود آورده بودند.
اژه اي در مقايسه تهران و اراك گفت: در تهران نيز اخباري رسيده كه برخي از كارخانه ها داراي آلايندگي بسيار زيادي هستند بر همين اساس پيگيريهاي خود را حتي اگر منجر به تعطيلي اين كارخانه ها شود ادامه مي دهيم.
همچنين دادستان كل كشور در اين نشست درباره آزادي برخي از دستگيرشدگان پس از انتخابات، اعدام قاچاقچيان مواد مخدر، فساد در ورزش و دو شغله هاي دولت نيز توضيحاتي ارائه كرد.

بازداشت و تهديد چند تن از اعضاي خانواده شهداي سبز در بهشت زهرا

كلمه : تعدادي از خانواده‌هاي شهيدان سبز و شركت‌كنندگان در مراسم سالگرد تولد امير ارشد تاجمير، از شهداي جنبش سبز، روز گذشته در پي حضور در اين مراسم براي چند ساعت بازداشت شدند و مورد بازجويي قرار گرفتند.
به گزارش خبرنگار كلمه، روز گذشته خانواده امير ارشد تاجمير، از شهداي عاشوراي سال گذشته، طبق سنت برخي خانواده‌هاي شهدا به مناسبت سالروز تولد او، بر سر مزارش در قطعه ۳۰۲ بهشت زهراي تهران حاضر شدند.
بر اساس اين گزارش، در ميان شركت كنندگان اين مراسم، اعضاي خانواده شهيدان سهراب اعرابي، رامين رمضاني، مصطفي كريم بيگي و … كه سال گذشته در جريان سركوب معترضان كشته شدند، حضور داشتند. اما وقتي آنها بعد از پايان مراسم و تسليت‌گويي به خانواده تاجمير، براي فاتحه‌خواني به سمت مزار شهيد سهراب اعرابي حركت مي‌كنند، با ماموران امنيتي روبه‌رو مي‌شوند كه اقدام به دستگيري آنها مي‌كنند.
گزارش خبرنگار كلمه حاكي است، خانواده‌هاي شهداي سبز از جمله مادر سهراب اعرابي نزديك به شش ساعت مورد بازجويي قرار مي‌گيرند و در نهايت، شب‌هنگام پس از بازرسي وسايلشان، آزاد مي‌شوند.
همچنين گزارش‌هايي مبني بر هجوم نيروهاي امنيتي به منزل تعدادي از خانواده‌هاي شهداي جنبش سبز در شب گذشته وجود دارد كه گويا با بازداشت موقت و تفتيش منازل ايشان و نيز ايجاد رعب و وحشت همراه بوده است، كه در صورت دريافت جزئيات و اخبار تكميلي در اين خصوص، منتشر خواهد شد.
امير ارشد تاجمير يكي از كشته‌شدگان عاشوراي خونين تهران و فرزند شهين مهين‌فر، گوينده و مجري باسابقه راديو و تلويزيون، است كه در هجوم خودروهاي نيروهاي انتظامي به مردم در ميدان وليعصر تهران مورد اصابت شديد قرار گرفت و سپس همان خودروها از روي بدن نيمه‌جان او رد شدند و او را به شهادت رساندند.

رييس جمهوري منتخب برزيل: بايد عليه ايران رأي مي داديم

خانم ديلما روسف رييس جمهوري منتخب برزيل كه تا چند هفته ديگر جانشين لوييس ايناسيو لولا داسيلوا رييس جمهور محبوب برزيل مي شود در مصاحبه با يك روزنامه آمريكايي درباره مناسبات آينده كشورش با ايران اظهار نظر كرد .

به گزارش
عصر ايران خانم روسف كه پيش از اين رييس دفتر داسيلوا بود و از ژانويه سال 2011 ( كمتر از  4 هفته ديگر) جانشين رييس جمهوري فعلي اين كشور مي شود در مصاحبه با روزنامه واشنگتن پست آمريكا به صراحت مخالفت خود را با "راي مخالف كشورش به قطعنامه محكوميت حقوق بشر در ايران" اعلام كرد .

خانم روسف كه توسط خبرنگار واشنگتن پست از زاويه مسايل حقوق بشري به موضوع ايران هدايت شد در پاسخ به سوالي درباره دلايل راي مخالف برزيل به قطعنامه حقوق بشري سازمان ملل در محكوميت وضعيت حقوق بشر در ايران گفت : " من هنوز رسما رئيس جمهور برزيل نيستم، ولي به عنوان زني كه به اين مقام انتخاب شده است، اگرعليه سنگسار موضعي نگيرم ، احساس ناراحتي خواهم كرد. با شروع دوران رياست جمهوري ، موضع من عوض نخواهد شد. من با روشي كه برزيل راي داد موافق نيستم. اين روش، موضع من نيست."

وي درباره تعهد خود به دفاع از زندانيان سياسي و عقيدتي در سرتاسر جهان با اشاره به تجربه شخصي خود گفت : " من خود از وضعيت يك زنداني سياسي تجربه دارم و احساس مي كنم در برابر  كساني كه صرفا به خاطر ابراز عقايد شخصي يا عمومي شان زنداني شده اند ، تعهدي تاريخي دارم ".

 روسف افزود : " به گمان من ضروري است هنگامي  كه ما به ايران اشاره مي كنيم تفاوتي قائل شويم كه چه منظوري داريم. از نظر من  ايجاد صلح در خاورميانه بسيار مهم است .هم اكنون آنچه  ما در خاورميانه مي بينيم ورشكستگي سياست جنگ (آمريكا) است. ما راجع به افغانستان و فاجعه ناشي از حمله به عراق صحبت مي كنيم. ما در تامين صلح در اين منطقه شكست خورده ايم  و نتوانسته ايم از عهده برطرف ساختن مشكلات عراق بر آييم .  عراق امروز درگير يك جنگ داخلي است وهر روز نظامياني از هر دو طرف كشته مي شوند. بهترين راه  احتراز از جنگ و تلاش براي ايجاد صلح است. اما من سنگسار را تائيد نمي كنم و در اين مورد حاضر به هيچگونه سازشي نيستم."

 روسف در پاسخ به سوالي درباره تفاوت هاي احتمالي سياست هاي خود در قبال ايران با دوران لولا داسيلوا گفت : " لولا كارنامه خاص خودش را دارد. او رئيس جمهوري است كه از حقوق بشر دفاع كرده و همواره مدافع ايجاد صلح بوده است."

رييس جمهوري منتخب برزيل همچنين درباره آينده مناسبات كشورش با دولت ايالات متحده آمريكا گفت : " من مناسبات با آمريكا را براي برزيل بسيار مهم مي دانم و سعي به ايجاد مناسباتي نزديك تر با آمريكا خواهم كرد."

وي افزود : " انتخاب اوباما براي من مايه تحسين بزرگي بود. از نظر من ،آمريكا در آن هنگام با ظرفيتي فوق العاده نشان داد كه كشوري با عظمت است، و جهان را به شگفتي كشاند. انتخاب رئيس جمهوري سياه پوست براي آمريكا مي تواند به همان اندازه دشوار باشد كه انتخاب يك رئيس جمهوري زن در برزيل."

 گفتني است دولت برزيل در هفته جاري با حمايت از تشكيل كشور مستقل فلسطيني در مرزهاي سال 1967 انتقاد گسترده آمريكا و اسراييل را سبب شد . وزارت خارجه برزيل با ارسال نامه اي به تشكلات خودگردان فلسطيني اعلام كرد كه دولت برزيل كشور مستقل فلسطيني را به طور رسمي مورد شناسايي قرار مي دهد.

وزيركار: خانه‌نشيني اجباري 50 درصد كارمندان وزارت كار از امروز

فارس: وزير كار و امور اجتماعي با اشاره به عدم استقبال مناسب از طرح دوركاري با وجود مزاياي اقتصادي و اجتماعي اين طرح، گفت: از امروز به صورت دستوري 50 درصد كارمندان اين وزارتخانه را موظف به دوركاري خواهيم كرد.

عبدالرضا شيخ‌الاسلامي وزير كار و امور اجتماعي در اولين همايش راهكارها و چالش‌هاي مشاغل خانگي اظهار داشت: با توجه به آلودگي شهرهاي صنعتي در كشور ضرورت دوركاري و اجراي دقيق آن بر همه ثابت شده است و در حال حاضر بسياري از معضلات اجتماعي به علت حجم انبوه كارمندان براي حضور در محل كار است.

وي ادامه داد: براي اجراي طرح دوركاري كه مبدع و مبتكر آن وزارت كار و امور اجتماعي است، از امروز به صورت دستوري برخورد خواهيم كرد.

شيخ‌الاسلامي با بيان اينكه بنده به عنوان وزير مراتب انجام امور در وزارتخانه را مي‌شناسم، گفت: در جلسه امروز شوراي عالي معاونان اين وزارتخانه موضوع دوركاري 50 درصد كارمندان وزارت كار را به تصويب خواهيم رساند و اين مسئله از همين امروز لازم‌الاجرا خواهد شد.

وي افزود: بعد از گذشت چند ماه از اجراي اين طرح به نظر مي‌رسد تا كنون اتفاق خاصي رخ نداده است و از اين به بعد به شكل دستوري عمل خواهيم كرد.

به گزارش فارس، امروز معاون توسعه مديريت و سرمايه انساني رئيس جمهور از تكليف دستگاههاي دولتي به تعريف 80 درصد وظايف خود به صورت دوركاري خبر داده و گفته است: در جلسه يكشنبه هيئت دولت قرار شد با توجه به وضعيت آلودگي هواي تهران دستگاههاي دولتي حداقل 80 درصد از وظايف و كارهاي خود را به صورت دوركاري تعريف كنند كه در محيط خارج از اداره انجام شود.

به گفته لطف‌الله فروزنده، معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رئيس جمهور نيز مسئول پيگيري اين مصوبه شده و در هر دستگاهي وزير مربوطه برنامه‌ها را پيگيري و گزارش آن را به رئيس جمهور ارائه خواهد كرد.

ابراز نگراني كانادا از صدور حكم اعدام براي طراح وبسايت در ايران

در ايران
كانادا مي گويد كه "عميقا نگران" گزارش هايي حاكي از صدور حكم اعدام براي سعيد ملك پور، يك كانادايي متولد ايران، به جرم طراحي وبسايت هاي پورنوگرافي است.
گزارش ها حاكيست كه سعيد ملك پور، 35 ساله، به جرم طراحي و گرداندن سايت هايي كه دولت ايران "مستهجن" مي خواند بازداشت و روز شنبه به اعدام محكوم شد.
او از سال 2008 (مهر 1387) در ايران تحت بازداشت بوده است.
يك سخنگوي لارنس كانون وزير خارجه كانادا گفت: "كانادا عميقا نگران بي اعتنايي فاحش مقام هاي ايراني به حقوق مردم ايران است."
او افزود: "به نظر مي رسد كه اين يك مورد ديگر از صدور حكم اعدام براي كسي در ايران در پي يك فرآيند شديدا سوال برانگيز باشد. ما همچنان از ايران مي خواهيم به تعهدات داخلي و بين المللي اش احترام بگذارد و از عادلانه و صحيح بودن رويه قضايي براي همه شهروندان و ديگران اطمينان حاصل كند."
تبليغ عليه نظام از طريق مديريت سايت هاي مستهجن، توهين به مقدسات، توهين به رهبري، توهين به رئيس جمهور، ارتباط با گروه هاي معاند نظام، و فساد في الارض از جمله اتهاماتي است كه به سعيد ملك پور وارد شده است.
گروهي از هواداران آقاي ملك پور كه كمپيني براي آزادي او به راه انداخته اند مي گويند كه او به عنوان يك طراح وبسايت كار مي كرد و يك برنامه نرم افزاري براي آپلود كردن عكس در وبسايت ها نوشته بود.
به گفته آنها اين نرم افزار بدون آگاهي آقاي ملك پور براي ايجاد يك وبسايت پرونوگرافي به كار گرفته شد.
فاطمه افتخاري همسر آقاي ملك پور اين اتهامات را رد كرده و گفته است كه تنها مستندات ارائه شده به دادگاه اعترافاتي است كه همسر او "تحت شكنجه و فشار و تهديد عليه خود و خانواده اش انجام داده است" و اينكه همسرش را در زندان اوين ملاقات كرده و آثار شكنجه بر بدن او كاملا واضح بوده است.
خانم افتخاري اخيرا در نامه اي به رئيس قوه قضاييه ايران نسبت به صدور حكم اعدام براي او ابراز نگراني كرده بود.
او گفت كه شوهرش 12 ماه از حبس را در سلول انفرادي گذرانده و افزود كه حتي اجازه نداشته است پرونده اش را بخواند تا بتواند از خود دفاع كند، يا حتي اجازه ملاقات مستمر با وكيل را نداشته است.
خانم افتخاري نوشت كه اتهامات همسرش كه در جريان يك دادگاه 15 دقيقه اي مطرح شده بود "خلاف واقع" است و نادرستي آن را به راحتي مي توان با حضور يك متخصص علوم كامپيوتر در دادگاه ثابت كرد.
سعيد ملك پور در سال 2004 به كانادا مهاجرت كرد اما در سال 2008 در جريان سفري به ايران براي ديدن پدرش بازداشت شد.

توليد كيك زرد در ايران؛ استفاده تبليغاتي از يك فرآيند ساده شيميايي

راديو فردا : روز يكشنبه تلويزيون دولتي ايران، با اعلام آنچه «خودكفايي ايران در توليد كيك زرد» ناميد، خبر از ورود به مرحله تازه‌اي در برنامه هسته‌اي داد.  علي اكبر صالحي، رئيس سازمان انرژي اتمي ايران، با برگزاري كنفرانسي خبري در اصفهان گفت كه نخستين محموله كيك زرد، از بندرعباس راهي اصفهان شده است.  اين خبر پيشاپيش مذاكرات گروه پنج به علاوه يك با ايران اعلام شد. گفت‌وگوهايي كه از روز دوشنبه و با حضور نمايندگان ارشد شش قدرت جهاني مذاكره‌كننده بر سر برنامه اتمي ايران، در ژنو سوئيس بين كاترين اشتون و سعيد جليلي برگزار مي‌شود.  رضا تقي‌زاده، تحليلگر مسايل اتمي ايران در بريتانيا، در گفت‌وگو با راديو فردا، با نگاهي انتقادي، اعلام چنين خبري را بيشتر داراي جنبه‌هاي تبليغاتي مي‌داند.    آقاي تقي‌زاده، ارزيابي شما از اعلام «خودكفايي ايران در توليد كيك زرد» چيست؟   اولاً توليد كيك زرد نسبت به بقيه قسمت‌هايي كه مربوط به چرخه سوخت اتمي است، يك فرآيند شيميايي نسبتاً ساده است. در حقيقت با يك فرآيند شيميايي سنگ اورانيوم را تغليظ مي‌كنند قبل از اينكه به كارخانه‌اي كه كيك را تبديل مي‌كند به گاز اورانيوم به آنجا ارسال شود.  اين تكنولوژي احتياج به ماشين آلات خيلي پيشرفته ندارد و فرآيند خيلي پيچيده‌اي نيست. در حقيقت كار ابتدايي است ولي در مورد اينكه مي‌گويند ما در مورد آن خودكفا شديم، در حقيقت يك حرف تبليغاتي است.  خودكفايي در مورد تأمين كيك زرد نياز به اين دارد كه ما به اندازه كافي سنگ اورانيوم خام داشته باشيم و در نهايت بتوانيم به آنچه كه هدف اعلام شده است يعني توليد سوخت اتمي دست پيدا كنيم. شما ممكن است واحد توليد كيك زرد را داشته باشيد ولي سنگ خام براي تغذيه آن نداشته باشيد.  از لحاظ تكنولوژي چطور؟ از لحاظ تكنولوژي اگر بخواهيم در نظر بگيريم، آيا مي‌توانيم بگوييم ايران از اين نظر خودكفا شده است؟   از نظر تكنولوژي همانطور كه عرض كردم اين كار خيلي پيشرفته و پيچيده‌اي نيست. اين تكنولوژي را ايران قبلاً هم در اختيار داشته و كيك زرد هم قبلاً در ايران توليد مي‌شده. مسئله‌اي كه الان مطرح است، افزايش ظرفيت توليد كيك زرد است كه در اين مورد آقاي صالحي اشاره اي به ظرفيت توليد كيك زرد ايران نمي‌كند چون مشكل ايران تإمين مواد خام اورانيوم و سنگ اورانيوم است.  اينكه مي‌گويند نخستين محموله كيك زرد توليد شده در بندر عباس امروز به سايت هسته‌اي اصفهان ارسال شد، اين به چه مفهومي هست؟ چه استفاده‌اي از كيك زرد در اصفهان مي‌شود؟   مركز فرآوري اورانيوم در اصفهان  اظهارات آقاي صالحي در مورد ارسال كيك زرد به اصفهان براي تبديل به گاز اورانيوم بيشتر شبيه به اظهارات تبليغاتي سال گذشته آقاي احمدي‌نژاد است كه اظهار مي‌كردند سوخت اتمي در ايران توليد شده. در حالي كه تنها غلظت اورانيوم افزايش پيدا كرده بود و اين مرحله تا توليد سوخت دو سه سال ديگر فاصله زماني مي‌خواهد.  آنچه كه امروز انجام گرفته، همانطور كه عرض كردم يك فرايند ابتدايي است و ايران قبلاً هم كيك زرد تهيه كرده است. آنچه كه براي ايران مطرح است و مهم است، حجم كيك زردي است كه مي‌تواند توليد كند و در اين مورد آقاي صالحي هيچ اشاره‌اي به ظرفيت كيك زرد نكرده است.  علت عدم اشاره ايشان اينست كه ما به اندازه كافي در ايران مواد خام اورانيوم نداريم و اگر كارخانه كيك زرد به وجود بيايد ايجاد شود و كار كند ولي مواد خام نداشته باشد، وجه وجودي خودش را از دست مي‌دهد. آقاي صالحي اعلام نكرده كه ظرفيت توليدي خام اورانيوم ايران چقدر است و ظرفيت كارخانه‌اي كه حالا كيك زرد درست مي‌كند، به چه ميزان است. در حقيقت نمونه‌اي كه درست شده پيشرفتي در جهت تأمين هدف‌هاي برنامه اتمي ايران نيست.  پس با توجه به اين تحليلي كه شما ارائه مي‌كنيد، فكر مي‌كنيد در اين مقطع زماني به طور ناگهاني اعلام چنين قضيه‌اي اينكه ايران از لحاظ توليد كيك زرد خودكفا شده، چه مفهومي مي‌تواند داشته باشد؟ آيا بار سياسي مي‌تواند به همراه داشته باشد؟

قرارداد ساخت راه آهن چابهار به مشهد به سپاه واگذار شد

دولت ايران ساخت راه آهن چابهار به مشهد در شرق ايران را به قرارگاه خاتم الانبياء سپاه پاسداران واگذار كرده است.
اين خط كه هزار و 330 كيلومتر طول دارد قرار است در مدت طول پنج سال ساخته شود.
ميزان هزينه كل اين طرح منتشر نشده است اما آقاي ناصر پور معلم معاون وزير راه و ترابري گفته است كه براي سال جاري بيشتر از دو هزار و 300 ميليارد تومان اعتبار براي اين كار در نظر گرفته شده است.
گزارش شده كه هزينه ساخت بخشي از اين خط آهن از طريق فروش كارخانجات دولتي تامين خواهد شد.
محمود احمدي نژاد، رئيس جمهوري ايران كه در مراسم شروع عمليات اجرايي اين خط آهن حضور داشت، گفته است كه اين پروژه مي تواند شهرهاي مناطق شرقي كشور را احيا كند.
رئيس جمهوري ايران همچنين گفت كه دولت به دليل تعلل در ساخت اين راه آهن تصميم گرفته خود، كار ساخت را انجام دهد و قرار گاره سازندگي خاتم الانبياء مسئوليت كار را بر عهده گرفته است.
اين خط آهن از چابهار شروع مي شود و بعد از عبور از ايرانشهر، خاش، زاهدان به بيرجند مي رسد و از آنجا اين خط آهن با گذار از قاين و گناباد در منطقه تربت حيدريه به راه آهن سراسر بافق به بندرعباس وصل مي شود.
قرارگاه سازندگي خاتم الانبياء، پس از آغاز رياست جمهوري محمود احمدي نژاد، فعاليت هاي خود را در حوزه هاي مختلف گسترش داده و توانسته پروژه هاي بسياري را با كمك دولت ايران در دست بگيرد.
دو ماه پيش احداث بزرگراه قم به مشهد به شركت تهران گسترش، وابسته به قرارگاه خاتم الانبياء سپاه پاسداران واگذار شد.
اين بزرگراه كه حرم تا حرم نام دارد يك هزار و صد كيلومتر طول دارد و حميد بهبهاني وزير راه و ترابري گفته كه هزينه اين طرح بين ۱۳ تا ۱۵ هزار ميليارد تومان خواهد بود.
در مراسم كلنگ زني اين بزرگراه كه قم را به تهران و تهران را به مشهد متصل مي كند روز شنبه ۱۷ مهر (۹ اكتبر) محمود احمدي نژاد رئيس جمهوري ايران با بيان اين كه بزرگراه حرم تا حرم بزرگترين پروژه در تاريخ كشور و منطقه است گفت: "پيش از اين چشم ما به دست چند شركت خارجي و پول چند بانك غربي بود كه آنها با منت زياد، سرمايه گذاري مي كردند و هر روز هم به يك بهانه كار را متوقف مي كردند."
در يكي از آخرين قراردادهايي كه وزارت نفت طي آن ۲۱ ميليارد دلار پروژه ميدان گاز را به شركت هاي داخلي واگذار كرد، سهم عمده به شركت خاتم الانبيا رسيد.
در دولت هاي نهم و دهم پروژه هاي بسياري با تبليغات فراوان افتتاح شده اند كه بعد از راه اندازي با مشكلات جدي روبرو شده است.
از جمله اين طرح ها مي توان به راه آهن اصفهان _ شيراز ، كرمان _ زاهدان و هم چنين بزرگراه تهران _ پرديس اشاره كرد كه تنها چند ساعت پس از راه انداري بسته شده اند و هنوز از تاريخ دقيق راه اندازي رسمي آن ها خبري در دست نيست.

اعتراض هاي پراكنده در دانشگاه هاي ايران در سالروز ۱۶ آذر

راديوفردا : مراسم روز ۱۶ آذر، روز دانشجو، در شرايطي در ايران برگزار شد كه دانشجويان هوادار دولت تجمع هايي را به مناسبت اين روز برگزار كردند و همزمان دانشجويان مخالف اعتراض هاي پراكنده اي صورت دادند.

خبرگزاري هاي دولتي ايران، دانشجويان هوادار رهبر و دولت اقدام به برگزاري مراسمي از جمله تشييع جنازه نمادين پيكر سه دانشجوي كشته شده در ۱۶ آذر سال ۳۲ كردند. خبرگزاري «فارس» كه گزارشي را در اين مورد منتشر كرده، اشاره اي به شمار شركت كنندگان نكرد.

بر اساس اين گزارش، اين دانشجويان اقدام به سر دادن شعار به نفع آيت الله علي خامنه اي و عليه آمريكا، بريتانيا و اسرائيل كردند.

اين خبرگزاري همچنين گزارش داد كه گروهي از دانشجويان دانشگاه تهران در اولين روز ماه محرم و همزمان با روز دانشجو به عزاداري به مناسبت قتل امام سوم شيعيان در روز عاشورا پرداختند.

اما در طرف مقابل، بر اساس فيلم هاي منتشر شده بر روي « يوتيوب»، دانشجويان مخالف دولت در دانشكده هنر دانشگاه تهران و دانشگاه هاي امير كبير و علم و صنعت در پايتخت ايران، و دانشگاه هاي قزوين و گيلان در روز دانشجو، اقدام به برگزاري تجمع هاي اعتراضي كردند.

به گزارش وب سايت «دانشجو نيوز»، حدود يك هزار دانشجوي مخالف دولت در تجمع روز دانشجو دانشگاه آزاد قزوين شركت كرده بودند.

اين تجمع در شرايطي برگزار شد كه نيروهاي امنيتي و بسيج اقدام به تهديد و فيلمبرداري از دانشجويان كردند.

در اين تجمع همچنين ياد اشكان سهرابي و اميرجوادي فر، دو تن از دانشجويان اين دانشگاه كه در حوادث پس از انتخابات رياست جمهوري كشته شدند، گرامي داشته شد.

سايت دانشجو نيوز در گزارش ديگري اعلام كرد كه تجمع روز سه شنبه دانشجويان در دانشگاه اميركبير به درگيري بين نيروهاي بسيج و دانشجويان منجر شد.

بر اساس اين گزارش، چهار تن از دانشجويان بازداشت و به حراست منتقل شدند.

سايت « كلمه» نيز در گزارش خبر داد كه دانشجويان دانشگاه اصفهان در روز ۱۶ آذر به دعوت مديريت دانشگاه و بسيج دانشجويي براي شركت در مراسم روز دانشجو در اين دانشگاه بي‌اعتنايي كردند.

پيش از روز ۱۶ آذر، وب سايت هاي دانشجويي گزارش هايي در مورد شعارنويسي بر روي ديوارها و همچنين پخش نشريه « دانشجو» و نيز اعلاميه ها و تصوير فعالان دانشجويي زنداني در سطح دانشگاه ها منتشر كرده بودند.

همچنين بر اساس اين گزارش ها، بيش از سه هزار نفر از دانشجويان دانشگاه تهران، با وجود كنترل شديد ورود و خروج به اين دانشگاه توسط نيروهاي امنيتي و حراست دانشگاه، در تالار شهيد چمران دانشكده فني و در صحن اين دانشكده جمع شدند و شعارهاي «مرگ بر ديكتاتور»، «ياحسين ميرحسين»، «زنداني سياسي آزاد بايد گردد»، «دانشجو مي‌ميرد ذلت نمي‌پذيرد» سر دادند.

از سوي ديگر، به گزارش سايت هاي منتقد و مخالف دولت، شماري از دانشجويان دانشگاه رازي كرمانشاه، هنگام سخنراني محمد حسين صفارهرندي، وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي، اقدام به سر دادن شعار «مرگ بر ديكتاتور» كردند.

دانشجويان دانشگاه رازي كرمانشاه با پخش اعلاميه و تراكت هايي خواهان آزادي مجيد دري و ديگر دانشجويان دربند شدند.

بر اساس اين گزارش، دو تن از دانشجوياني كه در مراسم شركت كرده بودند، توسط افراد لباس شخصي و با هماهنگي حراست دانشگاه بازداشت شدند.

هنوز از وضعيت بازداشت و محل نگهداري اين دانشجويان اطلاعي در دسترس نيست.

در اين ميان، شب قبل از ۱۶ آذر نيز به مناسبت روز دانشجو، در مناطقي از پايتخت ايران، شعارهاي «الله اكبر» و «مرگ بر ديكتاتور» سر داده شد.

 براساس گزارش هاي رسيده در دانشگاههاي خواجه نصيرالدين طوسي در تهران و همچنين دانشگاه سيستان و بلوچستان  تجمع هاي اعتراضي به مناسبت شانزدهم آذرماه برگزار شده است.

هشدار درباره پديده رو به رشد همسركشي در ايران

به گزارش سايت پليس پديده همسر كشي در بين زنان و مردان متفاوت است، مردهايي كه گمان مي كنند همسرشان مرتكب ارتباط ناشمروع شده، معمولا كشتن او را جايز مي دانند و جرم به حساب نمي آورند .

اين افراد بعد از قتل همسرشان به عنوان مجرم و قاتل شمرده شده و در صورتي كه اوليا دم مقتول تقاضاي قصاص داشته باشند، مرد بايد قصاص شود، در حاليكه زنان معمولا در كشتن همسرشان، همدست داشته و اصولا درهمسركشي، زنان معاون در جرم محسوب مي شوند.

خشونت هاي خانوادگي و همسر كشي ها مي تواند جسماني، جنسي، رواني يا عاطفي باشد و در اين بين خشونت جسماني، شايع ترين نوع خشونت خانوادگي به شمار مي رود. با اين حال خشونت رواني، اثراتي پايدارتر و طولاني تري نسبت به خشونت جسماني دارد.

اثرات رواني اعمال خشونت در خانواده به صورت استرس، دلواپسي، نگراني و افسردگي بطور اعم در بزرگسالان و خردسالان و اضطراب، ترس از جدايي، شب اداراري و ... به طور اخص در كودكان بروز مي كند.

به نظر مي رسد افزايش خشونت هاي خانگي و قتل هاي خانوادگي آن هم بر اثر اختلافات مالي و خشونت هاي آني، وظيفه گروه هاي مختلف جامعه را در جهت ارتقاي فرهنگ خانواده ها و رفع نواقص احتمالي در قوانيني كه باب توجيه قتل ها را باز مي گذارد، سنگين تر از گذشته كرده است.

معمولاً زناني دست به قتل همسرانشان مي‌زنند كه با او احساس خوشبختي نمي‌كنند. بنابراين در تداوم يك نارضايتي مزمن تصميم به قتل مي‌گيرند. نخستين عامل اين نارضايتي نيز خشونت رفتاري و گفتاري است .

نقش اختلالات رواني در همسركشي
اين در حالي است كه بررسي هاي علمي و پژوهشي علل همسر كشي بيانگر آن است كه ريشه بسياري از اين قبيل قتل ها به مشكلات دروني افراد و بيماري آنها بازمي گردد.

دكتر قرباني روانپزشك در اين خصوص بيان داشت به راستي ريشه هاي پديده همسركشي كجاست و چه اختلالات روانپزشكي مي تواند به اين بحران شوم بينجامد. يكي از علل شايع در بروز اين پديده وجود «اختلالات هذياني» است.

اختلالات هذياني عبارتند از : يك سلسله باورهاي نادرست كه با منطق قابل اصلاح نمي باشند. اين اختلالات انواع مختلفي دارند اما يكي از انواع بسيار رايج آن كه به وفور در كلينيك هاي روانپزشكي با آن روبه رو مي شويم اختلال هذياني از نوع حسادت است. در اين نوع اختلال مرد يا زن همواره به همسر خود مشكوك است و گمان مي كند كه او در حال خيانت است.

به اين منظور دائم همسرش را تحت كنترل داشته و تمام رفتار و حركات و امور شخصي او از قبيل تلفن ها، محل كار، رايانه، پيام هاي كوتاه تلفني و غيره را به دقت و با وسواس بررسي مي كند بلكه برگ برنده اي به نفع خود و براي اثبات خيانت از همسرش بيابد.

در اين راستا درصدد انتقام برخواهد آمد كه اين امر مي تواند به همسركشي نيز منتهي گردد. اختلال هذياني حسد، يك اختلال رواني قابل درمان است كه در صورت درمان به موقع، مي توان از بروز اتفاقات ناگوار بعدي پيشگيري كرد .


يكي ديگر از علل و ريشه هاي همسركشي به وجود «اختلالات شخصيت » بازمي گردد. از جمله شايع ترين اختلالات شخصيت كه منجر به سوءظن و بدبيني نسبت به مردم مي گردد اختلال شخصيت پارانوئيد (بدبين) است.

اين اختلال شخصيت باعث مي شود كه فرد بي دليل نسبت به سايرين احساس ناامني نمايد كه اگر اين باور بدبينانه نسبت به همسر شكل بگيرد مي تواند مقدمات آسيب به همسر و در نهايت تبعات وخيم يا حتي همسركشي را به دنبال داشته باشد.

اين افراد مدام احساس پوچي و اضطراب نموده، از تنهايي بشدت گريزانند. اما طاقت نگه داشتن افراد در كنار خود را نيز ندارند. در واقع بيماران اختلال شخصيت مرزي تحمل تنهايي ندارند اما نمي توانند كسي را هم به مدت طولاني كنار خود تحمل نمايند.

به همين خاطر در چنين شرايطي با صراحت اعلام مي شود كه تمام اختلالات شخصيت نياز به روان درماني (سايكوتراپي) دارند و از اين طريق مي توان به معالجه اين افراد پرداخت. اغلب اين افراد ناخودآگاه به سوي مواد مخدر جذب شده و آن را به عنوان روشي براي خود درماني برمي گزينند.

سومين علت شايع همسركشي «اختلالات كنترل تكاني» مي باشند. اينها اختلالاتي هستند كه موجب مي شوند فرد در يك آن و بصورت تكانه اي نسبت به رفتار طرف مقابل واكنش سختي را نشان دهد. به گونه اي كه پس از انجام آن، از رفتار خود نيز پشيمان مي شود.

برخي زنان و مردان دچار اين نوع اختلال در يك رويكرد هيجاني و در واكنش به اختلاف يا سوءتفاهم با همسر خود مرتكب اقداماتي از قبيل ضرب و شتم همسر، آسيب هاي شديد و يا حتي قتل مي شوند و بلافاصله نيز پشيمان مي شوند كه ديگر سودي نخواهد داشت و چه بسا از شدت پشيماني خود را هم در يك اقدام تكانه اي ديگر از پا درآورند.

افراد دچار اختلال كنترل تكانه معمولاً تمايل به آتش بازي، دزدي و كندن موي سر و صورت خود داشته و با اين اقدامات خود را آرام نگه مي دارند. حال آن كه درمان اختلال كنترل تكانه اي از طريق دارو و روان درماني مي تواند از بسياري درگيري ها، كتك كاري ها و اقدامات وحشتناك بعدي جلوگيري نمايد. از ديگر علل پديده همسركشي مي توان به «مصرف مواد از نوع محرك» اشاره كرد.

مواد محرك مثل شيشه، كوكائين، قرص هاي اكستازي و موادي از قبيل حشيش و ماري جوآنا مي توانند توهمات بينايي و شنيداري ايجاد نمايند كه متعاقب اين توهمات ممكن است فرد نسبت به همسر خود دچار توهم شده و او را به علت سوء ادراك از پا درآورد.

از اين رو به افرادي كه از چنين مشكلات روحي ـ رواني اي رنج مي برند توصيه جدي شده قبل از ارتكاب رفتارهاي خشن و يا جبران ناپذير به درمان خود بپردازند. به طور قطع در صورت درمان صحيح و به موقع نه تنها بسياري از مشكلات خانوادگي زوج ها حل مي شود، بلكه شاهد كاهش اين قبيل قتل ها در سطح جامعه خواهيم بود.

زنان در همسر كشي از مردان جلو زدند
اما موضوع بررسي شايعه اوليه ما مبني بر اينكه زناني هستند كه حاضرند در برابر قتل شوهرشان پول بپردازند تنها به همين نشانه رنگ نمي بازد.

در ابرشهر تهران زناني هستند كه حاضرند براي قتل شوهرشان آدمكش اجير كرده و با پرداخت پول كافي به او از شر مرد زندگي‌شان خلاص شوند. گويي آنها از قانون كشورمان هم سردرآورده‌اند كه در قانون مجازات اسلامي براي آمر به قتل مجازاتي تعيين نشده و اينگونه مي‌توانند به راحتي قوانين وحشتناك و پيچيده مربوط به طلاق را دور بزنند.

با پرداخت مبلغي پول حتي كمتر از مهريه‌شان از شر مرد بداخلاق، احتمالا خيانتكار و ... زندگي‌شان خلاص شوند و گويي به سراغ زندگي بدون دردسرتري بروند. اما اگر شما اين زنان را سراغ داريد بگوييد ما براي تهيه گزارش حوادثي در به در دنبال آنها هستيم و قول مي‌دهيم پس از تهيه گزارش اصلا چيزي از آنها لو ندهيم و گويي شتر ديدي، نديدي!

در نتايج آن تحقيق كه دكتر آشوري و دكتر معظمي آن را به انجام رساندند، تاكيده شده: «زنان به ندرت خود مرتكب قتل شده و بيشتر بر اثر دادن وعده‌هايي، شخص سوم به ارتكاب جنايت هدايت مي‌شود.»

اين نتيجه تحقيق مي‌تواند شايعه اوليه‌اي كه ما در جست‌وجوي واقعيات آن بوديم را قوت ببخشد. اما در همان تحقيق آمده است: «در بررسي همسركشي‌هاي ۱۵ استان مشخص شده ۳۳ درصد زنان خود مباشر قتل شوهرشان بوده اند. ۲۲ درصد زنان به صورت مشاركتي در قتل شوهر شركت داشته اند و ۲۸ درصد معاونت داشته‌اند.»

تا چندي پيش قتل‌هاي خانوادگي ماهيتي مردانه داشتند، متاسفانه امروزه كم نيستند زناني كه اقدام به كشتن همسر خود مي‌كنند. در پي يك تحقيق بيشتر اين زنان در زمره زنان خانه‌دار در واقع اين خود نشانه‌اي است كه مي‌توان با بالا بردن سطح آگاهي زنان و آشنايي آنان با قوانين موجود از رشد اينگونه جرايم كاست

با نگاهي دقيق تر به اينگونه قتل‌ها متوجه خواهيم شد نخستين عامل، خشونت مرد عليه همسرش است. زني كه خود را قرباني خشونت مدام همسر مي‌بيند و پس از گذشت چند سال، همسرش همچنان به خشونت خود ادامه مي‌دهد به تدريج او را به عنوان فردي شكنجه‌گر تلقي كرده و آرزوي مرگش را مي‌كند.

خيانت مرد، يكي از انگيزه‌هاي شوهركشي است، فساد اخلاقي زن و تمايل به از سر راه برداشتن شوهر هم همواره به عنوان يكي از انگيزه‌هاي اينگونه قتل‌ها مطرح شده است. در بعضي از قتل‌ها زن، شوهر خود را به خاطر خيانت به قتل مي‌رساند.

زنان ازدواج دايم يا موقت همسر خود را تحمل نمي‌كنند و در بسياري موارد زنان علاقه‌اي ندارند كه زندگي مشترك خود را با زن ديگري تقسيم كنند. بنابراين در صورت خيانت مرد، زن تنها روش انتقام از مرد را در كشتن مي‌بيند كه گاه توسط خود و گاه توسط فرد اجير شده‌اي كه در بسياري از موارد مرد است صورت مي‌گيرد.

دلايل همسركشي
يكي از بازپرس‌هاي جنايي تهران كه درباره اصلي‌ترين دلايل همسركشي مي‌گويد: در پرونده زناني كه مرتكب قتل همسر مي‌شوند، نخست خشونت و بدرفتاري شوهر و پس از آن خيانت مرد عمده‌ترين علت‌ها به شمار مي‌روند. البته بحث خشونت شوهر خود دلايل متعددي از جمله اعتياد، بيكاري، مشكلات تربيتي و رفتاري و غيره دارد كه نيازمند بررسي‌هاي ريشه‌اي است.

اما در مورد خيانت همسر بايد گفت براي بعضي از زنان روابط غير‌اخلاقي شوهرانشان و حتي داشتن همسر موقت يا دائم غير‌قابل تصور است و به محض اطلاع از اين ماجرا مشكلات خانوادگي شروع مي‌شود و به دنبال آن جدايي و طلاق و در برخي موارد نيز انتقامجويي و قتل.

اما درباره مردان همسركش نيز بايد گفت دلايل مختلفي وجود دارد كه مهمترين آن وجود رابطه نامشروع و اطلاع از وجود مرد بيگانه در زندگي مشترك است.

البته در برخي از پرونده‌هاي قتل شاهد بوده‌ايم كه مردي پس از قتل همسرش با ادعاي خيانت انگيزه خود را از جنايت، انتقامجويي اعلام داشته است، اما پس از تحقيق و بررسي‌هاي فراوان مشخص مي‌شود در واقع مرد - متهم - دچار اختلال رواني يا اختلال هذياني بوده است، به نحوي كه در باور خود تصور مي‌كرده همسرش به او خيانت مي‌كند.

البته اختلالات رواني اينچنيني خود دلايل عمده‌اي از قبيل اعتياد و مصرف مواد توهم‌زا، يا ريشه‌هاي رواني - كه از كودكي با فرد بوده - دارد كه مرد هميشه و در همه حال به همسرش مشكوك است و او را دائم تحت كنترل دارد.

دكتر نجفي توانا از ديگر علل همسركشي را اختلالات شخصيتي، واكنش‌هاي تكانه‌اي و مصرف مواد مخدر مي‌داند. وقتي فرد در يك لحظه كنترل خود را از دست مي‌دهد و در جريان يك درگيري شديد لفظي با يك حركت غيرقابل پيش‌بيني اقدام به قتل همسر مي‌كند بلافاصله نيز پشيمان شده و از كاري كه انجام داده احساس خجالت، عذاب وجدان و ندامت خواهد داشت.

به گفته اين استاد دانشگاه زندگي در شهرهاي بزرگ، آپارتمان‌هاي كوچك و دور از محيط‌هاي طبيعي، گرماي شديد هوا، زندگي در محيط‌هاي شلوغ و پرسر و صدا از ديگر عوامل ارتكاب قتل است. بررسي پرونده‌هاي همسركشي نشان مي‌دهد قتل‌هاي اتفاقي كه بر اثر شدت عصبانيت رخ مي‌دهد بيشتر در نيمه اول سال و قتل‌هاي از پيش طراحي شده و ماهرانه اغلب در نيمه دوم سال رخ مي‌دهد كه شايد بتوان گفت اين يك موضوع علمي است و در واقع وضعيت آب و هوا در اين ميان نقش ويژه‌اي دارد.

گفت‌وگو با زناني كه به اتهام قتل همسرانشان در زندان هستند نشان مي‌دهد آنها قتل و كشتن همسرشان را تنها راه نجات خود دانسته و آنقدر در زندگي مشترك به بن‌بست رسيده‌اند كه حتي وجود فرزندانشان نيز نتوانسته عاملي بازدارنده براي آنها باشد.

برخي از اين زنان مي‌گويند اگر مي‌توانستيم به راحتي طلاق بگيريم و جدا شويم شايد هرگز دست به چنين كاري نمي‌زديم.

«فريبا همتي» - روانشناس - مي‌گويد: مطمئن باشيد با سهل و آسان شدن طلاق براي خانم‌ها از آمار اين گونه جرايم بشدت كاسته خواهد شد.

اگر يك زن به اين مرحله برسد كه ديگر نمي‌تواند با شوهرش زير يك سقف زندگي كند مطمئناً براي ادامه اين زندگي به نفع هيچ يك از طرفين و حتي فرزندانشان نخواهد بود.

حال آن‌كه در چنين مواقعي مراحل انجام طلاق آنقدر سخت و طولاني است كه شوهر نيز با حق و حقوقي كه قانون به او داده مي‌تواند آنقدر همسرش را در اين مسير اذيت كند كه متأسفانه زن راهي جز از ميان برداشتن همسرش نبيند. در صورتي كه اگر آنها به راحتي جدا شوند ديگر شاهد وقوع چنين جرايمي نخواهيم بود.

دكتر نجفي توانا مي‌گويد: وقتي يك زن به مرحله‌اي رسيد كه ديگر حاضر به ادامه زندگي با شوهرش نبود به محض آشنايي با فردي كه در اغلب موارد نيز جنس مخالف است و او را شنونده خوبي براي حرف‌ها و درددل‌هايش مي‌بيند با كمي ابراز محبت و مهرباني از سوي مرد بيگانه به طرف او جلب مي‌شود و زمينه قتل همسر به همين راحتي فراهم مي‌شود.

اين وكيل پايه يك دادگستري گفت : معمولا زن براي رهايي از اسارتگاه شوهر و رسيدن به محبت مرد بيگانه حاضر به انجام هر كاري است حال اگر در اين ميان شوهر حاضر به طلاق همسرش نباشد در واقع به قتل خود كمك كرده است. چون زن با قتل شوهرش سعي در از ميان برداشتن اين سد دارد.

هجوم نيروهاي امنيتي به روزنامه شرق و بازداشت سردبير و برخي از روزنامه نگاران

عصر امروز ١٦ آذر، مأموران امنيتي با هجوم به دفتر روزنامه اصلاح‌طلب «شرق» در تهران، سردبير، سرمايه‌گذار و دو دبير سرويس اين روزنامه را بازداشت كردند.


بنا به گزارش‌هاي رسيده به زمانه، نيروهاي امنيتي پس از ورود به روزنامه شرق، تلفن‌هاي همراه روزنامه‌نگاران اين روزنامه را جمع‌آوري و احمد غلامي، سردبير، كيوان مهرگان، دبير سرويس سياسي و فرزانه روستايي، دبير سرويس‌ بين‌الملل اين روزنامه را بازداشت كردند. مأموران پس از دقايقي تلفن همراه روزنامه‌نگاران را برگرداند و اين سه نفر را با خود بردند.
مأموران امنيتي پس از دقايقي دوباره به روزنامه شرق برگشتند و علي خدابخش، مديرعامل و سرمايه‌گذار روزنامه را نيز بازداشت كردند. مقام‌هاي رسمي هنوز علت اين بازداشت‌ها را اعلام نكرده‌اند اما تارنماي رجانيوز از وب‌سايت‌هاي حامي دولت خبر داده كه اين روزنامه‌نگاران به دليل «مسائل امنيتي» بازداشت شده‌اند.
پس از انتخابات بحث‌برانگيز رياست‌جمهوري ايران در سال ٨٨، شمار زيادي از روزنامه‌نگاران در اين كشور بازداشت شدند. سازمان گزارشگران بدون مرز كه انجمني بين‌المللي در دفاع از آزادي مطبوعات است، ايران با ٢٦ روزنامه‌نگار، ٩ وب‌نگار و يك همكار مطبوعاتي زنداني، «بزرگترين زندان حرفه‌كاران رسانه‌ها در خاورميانه» است.
اين انجمن بين‌المللي در تاريخ ٢٩ مهر ٨٩ با ارسال نامه‌اي به وزراي خارجه كشورهاي گروه ۱+۵ ( آمريكا، چين، فرانسه، انگلستان، روسيه و آلمان) «نگراني عميق» خود را از وضعيت آزادي بيان در ايران اعلام كرد و خواهان توجه كشورهاي مذاكره كننده با جمهوري اسلامي ايران به «دستگيري و صدور احكام سنگين زندان براي وب‌نگاران و روزنامه‌نگاران و شرايط نابسامان بازداشت زندانيان» شده بود.
روزنامه شرق تاكنون سه بار در سال‌هاي ٨٢، ٨٥ و ٨٦ توقيف شده است. روزنامه شرق، ۱۵ مرداد ۸۶ به اتهام انتشار مطالب «خلاف عفت عمومي» از سوي هيات نظارت بر مطبوعات توقيف شده بود.
شعبه ۷۶ دادگاه كيفري استان تهران، ۲۴ شهريور ماه با نقض حكم هيات نظارت، راي به رفع توقيف روزنامه شرق داده بود.
روزنامه شرق، ۲۰ شهريور ماه سال ۱۳۸۵ به خاطر انتشار كاريكاتوري كه در آن در يك صفحه شطرنج، اسب و الاغي ترسيم شده بود و بر گرد سر الاغ، هاله‌اي از نور مشاهده مي‌شد، توقيف شد كه پس از مدتي به حكم دادگاه، انتشار خود را از سر گرفت.
اين روزنامه سال ٨٢ نيز با چاپ مطلبي در صفحه تاريخش (ويژه مشروطه) درباره ستارخان كه از نظر هيات نظارت «توهين‌آميز» تلقي شده بود، تا پاي توقيف پيش رفت، اما در نهايت، حكم توقيف به حكم تغيير مدير مسئول تبديل شد.
انتشار دور تازه روزنامه شرق از اسفند ٨٨ آغاز شد.





بروز درگيري هاي پراكنده در روز دانشجو در ايران

بي بي سي : گزارش هاي رسيده، از بروز درگيري هاي پراكنده در بعضي از دانشگاه هاي ايران در جريان برگزاري مراسم روز دانشجو حكايت دارد.
به گزارش منابع نزديك به مخالفان دولت، امروز ۱۶ آذر (۷ دسامبر) به دنبال برگزاري مراسم بزرگداشت روز دانشجو، در گيري هايي ميان دانشجويان معترض ار يك سو و نيروهاي امنيتي و بسيج از سوي ديگر رخ داده كه در مواردي به دستگيري دانشجويان پسر و دختر انجاميده است.

دانشگاه آزاد قزوين، دانشگاه هنر تهران، دانشگاه امير كبير، دانشگاه آزاد واحد شرق تهران و دانشگاه رازي كرمانشاه، از جمله واحدهايي هستند كه برگزاري مراسم روز دانشجو در آنها، با درگيري هايي همراه بوده است.
اخبار ديگري هم از برگزاري مراسم اعتراضي دانشجويان در ديگر دانشگاه هاي ايران، از جمله دانشگاه هاي شريف، خواجه نصير و علم و صنعت تهران، دانشگاه شيراز، دانشگاه تبريز، دانشگاه بوعلي همدان، دانشگاه گيلان در رشت و دانشگاه هاي سيستان و بلوچستان گزارش شده است.
يك شاهد عيني به بي بي سي فارسي گفت كه پس از انتقال يك دانشجوي دختر دانشگاه هنر تهران به خارج از دانشگاه توسط نيروهاي مسلح لباس شخصي، مسئولان حراست دانشگاه از قبول هر گونه مسئوليتي در اين زمينه خودداري كرده اند.
از اوايل صبح امروز، حضور نيروهاي پليس در خيابان هاي اطراف دانشگاه هاي بزرگ تهران گسترده توصيف شده و به گزارش شاهدان عيني، نصب پرده هاي برزنتي بر روي نرده هاي دانشگاه تهران، مانع از ديده شدن محوطه اين دانشگاه بوده است.

برگزاري دو مراسم در دانشگاه تهران



بزرگ ترين مراسم اعتراضي به مناسبت روز دانشجو، بعد از ظهر روز دوشنبه (۱۵ آذر) و با حضور گروهي از دانشجويان و استادان دو دانشگاه تهران و علوم پزشكي تهران برگزار شد.
به گزارش سايت كلمه، نزديك به ميرحسين موسوي، در اين گردهمايي كه تحت عنوان "اميد، رساترين اعتراض" و در دانشكده فني دانشگاه تهران برگزار شد، چهره هاي اصلاح طلبي چون مجيد انصاري، الهه كولايي، محسن رهامي و حميد رضا جلايي پور به سخنراني پرداختند و پيام محمد خاتمي رئيس جمهوري سابق، به صورت تصويري براي حاضران پخش شد.
سيد محمد خاتمي در بخشي از پيام خود به گردهم آيي دانشگاه تهران، از دانشجويان خواست "اميدوار" باشند، "از دادن هزينه نهراسند" و به اعتراضات خود "از روش هاي مدني و با پرهيز از خشونت" ادامه دهند.
در مقابل، هواداران دولت نيز امروز تجمع ديگري را در دانشگاه تهران برگزار كردند كه اخبار آن در برخي خبرگزاري هاي رسمي منتشر شده است.
به گزارش خبرگزاري فارس، "مراسم گراميداشت ۱۶ آذر و اولين روز از ماه محرم"، امروز از سوي بسيج دانشجويي دانشگاه تهران و علوم‌ پزشكي تهران، در دانشكده فني برگزار شده است.
به گزارش همين خبرگزاري، دانشجويان شركت كننده در اين مراسم، به عزاداري محرم و سر دادن شعار پرداخته اند و يكي از آنها در سخناني خواستار "برخورد جدي با سران فتنه" شده است.
هواداران حكومت ايران، اعتراضات انتخاباتي سال گذشته اين كشور را "فتنه" و رهبران مخالفان دولت را "سران فتنه" مي نامند.
خبرگزاري فارس در اخباري جداگانه، از برگزاري مراسم عزاداري دانشجويان حامي دولت در دانشگاه هاي شريف و اميركبير خبر داده است.
اين خبرگزاري همچنين گزارش كرده كه در ادامه مراسم دانشگاه تهران، محمدحسين صفار هرندي وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به "كيفرخواست" دانشجويان بسيجي عليه ميرحسين موسوي، مهدي كروبي و محمد خاتمي، گفته است: "آنان متهمند كه اعتبار مناصبي را كه نظام اسلامي به آنها واگذار كرده است، به پاي آمريكا نثار كرده اند، كه كيفرخواست كنوني شما بايد بر مبناي اين اتهام باشد."
اين سخنان يك روز بعد از آن منشر مي شد كه بسيج دانشجويي دانشگاه تهران، با انتشار "كيفرخواستي در مورد اقدامات مجرمانه سران فتنه" خواستار محاكمه قضايي اين سه رهبر اصلاح طلب شده بود.
در خبري ديگر، باشگاه خبري توانا، وابسته به خبرگزاري فارس، از برگزاري مراسم يادبود مهدي شريعت‌رضوي، احمد قندچي و مصطفي بزرگ‌نيا (سه دانشجويي كه در ۱۶ آذر ۱۳۳۲ توسط نظاميان حكومت پهلوي كشته شدند) در محل آرامگاه آنان در امامزاده عبدالله شهرري خبر داده است.
توانا گزارش كرده است كه در اين مراسم، "جمعي از مسئولان و دانشجويان" حضور داشته اند.