پليس تهران عليه برگزاري تظاهرات در نخستين سالگرد انتخابات بحث برانگيز دهمين دوره رياست جمهوري ايران هشدار داده است.
روز سه شنبه، 4 خرداد (25 مه)، سرتيپ پاسدار حسين ساجدي نيا، فرمانده انتظامي تهران بزرگ، در گفتگويي با خبرگزاري كار ايران، ايلنا در اشاره به مطالب منتشر شده در برخي رسانه ها در مورد تجمع در روز 22 خرداد، گفت كه "پليس با هرگونه تجمع غيرقانوني برخورد مي كند."
آقاي ساجدي نيا افزود كه "هر تجمعي كه قانوني باشد پليس همكاري مي كند اما در تجمعات غيرقانوني، چه در مواقع خاص و چه در ديگر روزها، برخورد مي شود."
فرمانده نيروي انتظامي تهران در مورد دليل برخورد با تظاهرات مخالفان دولت گفت كه "پليس بيدار و هوشيار است و حافظ نظم و امنيت جامعه است و از اين رو با تجمعات غيرقانوني برابر قانون برخورد مي كند."
از زمان اعلام نتيجه انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري در 22 خرداد سال گذشته، وزارت كشور مجوز برگزاري هيچ نوع تجمعي را به معترضان نسبت به نتيجه انتخابات نداده هر چند تا قبل از راي گيري، طرفداران نامزدهاي انتخاباتي به برگزاري اجتماعات و راهپيمايي هاي بزرگ و كوچك مبادرت مي كردند بي آنكه با ممانعتي از سوي ماموران مواجه شوند.
مخالفان از فرصت برگزاري راهپيماييهاي دولتي براي ابراز اعتراض خود استفاده كرده اند |
در شماري از اين راهپيمايي ها، مخالفان دولت با بهره برداري از فرصت تظاهرات دولتي، دست به تظاهرات زده اند كه معمولا با برخورد خشونت آميز نيروهاي امنيتي از جمله پليس ضد شورش مواجه شده است.
معترضان به نتيجه انتخابات و مخالفان دولت گفته اند كه براساس اصل 27 قانون اساسي جمهوري اسلامي، تشكيل اجتماعات و راهپيمايي ها بدون حمل اسلحه در صورتيكه مخل به مباني اسلام نباشد مجاز است و دولت نمي تواند اين حق قانوني را از مردم سلب كند و تنها اجازه برخورداري از آن را به طرفداران خود بدهد.
به گفته مخالفان، درخواست صدور مجوز براي تشكيل اجتماعات و راهپيمايي ها به معني لزوم كسب اجازه از دولت براي برخورداري از اين حق قانوني نيست بلكه منظور از آن، مطلع ساختن نهادهاي انتظامي براي فراهم آوردن تسهيلات لازم براي برگزاري تظاهرات است.
ثبت نام براي شركت در مراسم سالگرد
دركشورهاي آزاد جهان، معمولا برنامه تظاهرات به اطلاع نهادهاي انتظامي مي رسد تا در مورد انتخاب محل ها و مسيرهاي مناسب براي تجمع و راهپيمايي، اتخاذ تدابير لازم به منظور جلوگيري از برخورد و درگيري بين گروه هاي مخالف و كاهش اختلال در رفت و آمد شهري اقدام كنند.
هشدار فرمانده نيروي انتظامي تهران بزرگ در مورد تظاهرات 22 خرداد يك روز پس از درج خبر ملاقات ميرحسين موسوي و مهدي كروبي، از رهبران مخالفان دولت، در مورد سالگرد انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري انتشار مي يابد.
'پنج ميليون نفر براي شركت در مراسم سالگرد درگذشت آيت الله خميني ثبت نام كرده اند' |
آنان در عين حال گفته اند كه در صورتيكه مجوز راهپيمايي صادر نشود، خواستار اطلاع رساني مسالمت آميز و وسيع با استفاده از شبكه هاي اجتماعي مي شوند.
همچنين، سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي، از تشكل هاي سياسي اصلاح طلب، با صدور بيانيه اي به مناسبت حوادث تاريخي خرداد ماه، به "حاكمان سرمست از قدرت" توصيه كرده است تا به منظور كاستن از فاصله بين حكومت و ملت، با درخواست آقايان موسوي و كروبي و شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات براي برگزاري راهپيمايي 22 خرداد موافقت كنند.
اين بيانيه از "اقشار مختلف ملت از هر قوم و مدهب و منطقه" دعوت مي كند تا "با حضور هوشيارانه، مسالمت آميز و قانونمند خود، تداوم بخش راهي باشند كه سرانجام آن، به حول و قوه الهي، جز پيروزي و سربلندي ملت و حاكميت كامل قانون نخواهد بود."
علاوه بر سالگرد راي گيري در انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري، در ماه خرداد معمولا مراسمي هم به مناسبت سالروز درگذشت آيت الله روح الله خميني در آرامگاه او برگزار مي شود.
سال گذشته، برخي از مراسم سنتي مذهبي، از جمله مراسم شب هاي احيا در آرامگاه آيت الله خميني در تهران، ظاهرا به دليل نگراني دولت از تظاهرات مخالفان لغو شد.
در خبري ديگر در همين زمينه، خبرگزاري فارس به نقل از فرمانده سپاه محمد رسول الله تهران، كه مامور حفظ نظم در پايتخت است، گزارش كرده كه نزديك به پنج ميليون نفر براي شركت در مراسم سالگرد درگذشت آيت الله خميني ثبت نام كرده اند.
اين فرمانده پاسدار وعده داده كه 'بزرگترين نماز جمعه جهان' با حضور اين افراد برگزار خواهد شد اما مشخص نكرده است كه آيا حضور در مراسم سالگرد درگذشت آيت الله خميني منحصر به ثبت نام كنندگان است يا شركت در آن براي عموم آزاد خواهد بود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر