۱۳۹۰ مهر ۸, جمعه

بازتاب رويدادهای ايران در مطبوعات بين المللی

احتمال اعدام کشيش يوسف ندرخانی پيرو کلسيای انجيلی ايران، پاسخ شبکه القاعده به ادعای محمود احمدی نژاد مبنی بر توطئه بودن واقعه تروريستی ١١ سپتامبر و همچنين نقش ميرحسين موسوی در داغ شدن بازار کتاب ايران، از جمله موضوعهای مطرح شده در روزنامه های انگليسی زبان است.
روزنامه ديلی تلگراف چاپ لندن که هشدار وزير امورخارجه بريتانيا در زمينه اجرای حکم اعدام کشيش يوسف ندرخانی را عنوان گزارش خود قرار داده، می نويسد: يوسف ندرخانی عضو کليسای انجيلی ايران که در سال ٢٠٠۹ بازداشت شده، به جرم ارتداد به اعدام محکوم شده است.
اين کشيش ٣٤ ساله و پدر دو فرزند، يک کليسای خانگی را در خانه اش واقع در رشت، برپا کرده بود.
ديلی تلگراف می افزايد: بنا به گزارش ها دادگاه طی سه نوبت از اين کشيش خواسته بود تا از عقايد دينی خود دست برداشته مسلمان شود تا از حکم اعدام برهد؛ اما او با رد اين درخواست گفته است من مصممانه بر ايمانم به مسيحيت پايبندم، و توبه نخواهم کرد.
ديلی تلگراف می نويسد ويليام هيگ، وزيرامورخارجه بريتانيا، ازحکومت ايران خواهان لغو حکم اعدام يوسف ندرخانی شده است.
اما در خبری ديگر روزنامه اکونوميک تايمز چاپ آمريکا گزارشی دارد با عنوان: «القاعده از احمدی نژاد خواست دست از دعاوی طرح توطئه پيرامون يازدهم سپتامبر بردارد.» اين روزنامه می نويسد القاعده با صدور اطلاعيه ای خطاب به محمود احمدی نژاد از وی خواسته است از گسترش تئوری توطئه بودن حملات تروريستی ١١ سپتامبر که گويا دولت آمريکا در اين حملات دست داشته است، دست بردارد. اطلاعيه القاعده که در مجله انگليسی زبان «اينسپاير» متعلق به القاعده منتشر شده توطئه بودن يازدهم سپتامبر را ادعای مسخره و مضحک خوانده که توسط احمدی نژاد به آن دامن زده می شود. ادعايی که می گويد اين واقعه توسط دولت آمريکا طراحی شد تا به عراق حمله کند.
مقاله القاعده سپس با طرح پرسش «چرا دولت ايران چنين باور مضحکی را دامن می زند؟» خود پاسخ می دهد: «زيرا دولت ايران که می خواهد در قلب مسلمانان محروم جهان جای گيرد القاعده را رقيب خود می بيند.»
و روزنامه فايننشال تايمز چاپ لندن نيز در گزارشی با عنوان «رهبر مخالفان ايران هيجان کتاب را آغاز کرده است،» می نويسد: زمانی که ميرحسين موسوی، رهبر مخالفان، از محل بازداشت خانگی اش به کتاب گزارش يک آدم ربايی اثر گابريل گارسيا مارکز اشاره کرد، نسخه های موجود اين کتاب در بازار ايران ناياب شد.
فايننشال تايمز سپس می افزايد: صنعت زيرزمينی نشر کتاب به سرعت دست به کار شد و با چاپ زيرزمينی کتاب «گزارش يک آدم ربايي» کمبود بازار را پاسخ داد. از ديگر سو بسياری از وب سايت ها و وبلاگهای مخالفان نيز دست به انتشار نسخه الکترونيکی اين کتاب زدند.
اين روزنامه سپس می افزايد: ميرحسين موسوی گفته است برای شناخت بهتر از شرايط بازداشت خانگی او و همسرش، کتاب گزارش يک آدم ربايی مارکز را بخوانيد.
به نوشته اين روزنامه، ميرحسين موسوی سپس از هوادارانش خواسته است در انتخابات مجلس آينده شرکت نکنند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر