۱۳۹۰ فروردین ۱۱, پنجشنبه















x


xaq

qsx

aqsxdcc

c

fbs

dv











asx



X

SX

aqs

SX

sx

sx

x

aQXW

xc

d

d v

dc

d v

dc

sxc

qszxcs

* خوراک دیدگاه‌ها * خوراک نوشته‌ها * تماس * همه چیز در باره ما * خانه خبرنگاران سبز پنجشنبه، ۱۱ فروردین ۱۳۹۰ علی شکوری راد هم صبح امروز توسط مامورین امنیتی بازداشت شد

qsx

f gx

gd 

sdqe vcdq dq

svik,nqlksvleqnvlqn clkqznvclk

zqdcszqv c

er'tgbrzebsvs

qxc

qx

sqc

qws< 

sqwc

sqwC

qscx

qs

sqwc

sqc

swc

sc 

sqcs

sqwc 

sqc

sqc

c

qsc

c

qsc

qswc

qsc

c

SQC

QCS 

SQC

S C

SC

C

QSC

Q

QC

CQ

qsc

cCS

qszc s

s CX

sc s

s csc 

sw

sd c

SZQC

CS

szc

SC 

SZQC

szqc 

szc

szqc

ZQc

zQCZ

zsc

SZQC S

zsqc

szqc

ZSC

ZSC

ZCDQEC

ZZSQC

ZCDQEC

ZZSQC

ax

aX

rdv

rezvez

rdv z

rezvfz

rv es

rezvfez

rezv

zre

ezvce

ezceq

rev s

rvc s

b vrezv

rez vzsc

zeavc

vezvzf

zeavc

vezvzf

sq

sq sq 

s s

 sqd c

cs

szq

به‌سوی مرحله دوم جهانی‌شدن، جنبش‌های آزادی‌خواهی و جنبش سبز در ايران، گفت‌وگوی علی شريفيان با عطا هودشتيان، شهروند (کانادا)

m

مجلس ايران : نيروهاي خود را از بحرين خارج كنيد؛ بازي با آتش به نفع شما نيست

كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با تاكيد بر اينكه عربستان و امارات با اعزام نيرو به بحرين فقط بر پيچيدگي موضوع افزوده‌اند، به آل سعود توصيه كرد كه با خارج كردن نيروهاي خود از منامه، با آتش بازي نكنند.
به گزارش خبرگزاري فارس، كميسيون امنيت ملي وسياست خارجي مجلس شوراي اسلامي در بيانيه‌اي با تاكيد بر اينكه عربستان بهتر از هر كشوري مي‌داند كه در منطقه حساس خليج فارس بازي با آتش به نفع آنها نيست " به مقامات رياض توصيه كرد تا نيروهاي نظامي خود را از خاك بحرين خارج كنند.

بر اساس در ابتداي اين بيانيه به اعضاي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي به سردمداران حكومت آل سعود توصيه كرد: عربستان به جاي تبعيت از سياست‌هاي آمريكا در منطقه به فكر منافع كشور خود و جهان اسلام باشد و براي خارج نمودن نيروهاي خود از بحرين جهت آرامش و امنيت منطقه و نه بحراني تر شدن آن حركت كند.

در ادامه اين بيانيه آمده است: تحولات جاري منطقه مسير تاريخ منطقه را تغيير خواهدداد و مشكل بيشتري در آن ايجاد خواهد شد كه آمريكا و همپيمانانش علي‌رغم بسيج همه امكانات خود جايگاه خود را از دست خواهند داد و ملت‌ها منافع خود را رقم خواهند زد.

در اين بيانيه تصريح شده است: عربستان و امارات با اعزام نيرو به بحرين فقط بر پيچيدگي موضوع افزوده‌اند كه اين اقدام همانند اشغال خاك كويت توسط صدام است با اين تفاوت كه اين اشغال با موافقت آمريكا صورت گرفته است و اين امر در ماهيت موضوع هيچ تفاوتي ايجاد نمي‌كند.

كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي، با تاكيد بر اين نكته كه "اشغال، اشغال است و مردم مظلوم بحرين براي هميشه تاريخ از آن به زشتي ياد خواهند كرد و آنها را در مقابله با اشغالگران جدي‌تر خواهد كرد "، در واكنش به تهاجم نظامي كشورهاي غربي به ليبي و ماجراجوي غربي‌ها در كشورهاي منطقه، تاكيد كرده است: آنچه كه امروز در ليبي و يمن و بحرين مي گذرد و دولتهاي اين كشورها مردم را با سلاحهاي سنگين كه بايد در برابر رژيم صهيونيستي شليك كنند به خاك وخون مي كشند لكه ننگي است كه براي هميشه بر دامان مسوولان اين كشورها خواهد نشست.

در اين بيانيه بر نقش آمريكا به عنوان مدعي اصلي حقوق بشر در جنايات منطقه اشاره و تاكيد شده است " آمريكايي‌ها دراين تحولات نشان دادند كه براي آنها فقط يك اصل مهم است و آن منافع آمريكا است و هر پديده و تحولي در جهان با اين معيار سنجيده مي شود؛ اگر اين تحولات منطبق بر منافع آنها بود مثبت است و اگر در نقطه مقابل آن قرار داشت، منفي است. سكوت آمريكا در برابر كشتار بي رحمانه در ليبي، در همين چارچوب قابل تحليل و ارزيابي است و فقط زماني كه احساس كردند ممكن است مردم زمام امور را در دست بگيرند و يك حكومت مردمي به قدرت برسد و سلطه آنها را بر منافع عظيم نفت ليبي قطع كند سراسيمه با صدور قطعنامه در شوراي امنيت و با مسووليت ناتو اقدامات نظامي خود را آن هم با هدف گسترش سلطه خود بر منافع انرژي يك كشور ديگر اسلامي در اين جهان آغاز نمودند.

اين بيانيه با تاكيد بر اين كه 'آمريكا و رژيم صهيونيستي دشمنان اصلي جهان هستند و طرحهاي آنها با هدف گسترش سلطه بر جهان اسلام صورت مي گيرد' مي افزايد: ايجاد اختلافات قومي و قبيله اي و جنگ داخلي يكي از مكرهاي شيطاني است كه براساس سنت الهي موجب شكست ملت هايي خواهد شد كه دراين دام قرار بگيرند.

كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در ادامه اين بيانيه تصريح كرده است: طرح موضوع شيعه و سني يكي از مكرهاي شناخته شده استعماري در منطقه است كه انگليس يد طولاني در آن دارد، موضع گيري برخي از چهره اي شناخته شده روحاني در منطقه نشان دهنده اين واقعيت است ، فردي در سن هشتاد سالگي هم ممكن است فريب بخورد پس مسلمانان منطقه بايد با اتحاد و يكپارچگي اين توطئه شوم را خنثي نمايند.

اين بيانيه مي افزايد: موضوع بحرين نيز همانند مساله ليبي است دراين كشور مردم براي دستيابي به آزادي و مردم سالاري در حال مبارزه هستند بنابر اين طرح مساله طائفي در بحرين توسط هر كسي مطرح شود صداي آمريكا و انگليس است.

كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس خاطرنشان كرد: دولتهاي اين كشورها به جاي كشتار مردم خود اجازه دهند براساس اصول مردمسالاري و براساس اصل راي مردم، سرنوشت آنها رقم بخورد. كشتار مردم را در منطقه صدام در بي رحمانه ترين شكل خود انجام داد و نتيجه آن را ديد.

۱۳۹۰ فروردین ۱۰, چهارشنبه

پاسخ سايت حامي مشايي به مخالفان سفرشاه اردن به ايران: نسب شاه اردن به امام مجتبي مي رسد

خبرآنلاين:يك سايت حامي اسفنديار مشايي در واكنش به انتقادهايي كه از دعوت شاه اردن به ايران شده است نوشت:

اكثريت مردم اردن را اهل سنت شافعي مذهب تشكيل مي دهد و مردم اين كشور بيش از ديگر كشورهاي سني مذهب، با فضائل اهل بيت عليهم الصلاة و السلام آشنا هستند و دليل آن نيز مسئله سيادت خاندان سلطنتي اردن مي باشد.

خانواده هاشمي با استناد به شجره نامه اي نسب خود را به امام حسن مجتبي عليه الصلاة و السلام مي رسانند. اين شجرنامه در سطح وسيع در اردن ديده مي شود و حتي در وب سايت رسمي ملك عبدالله نيز در معرض ديد عموم قرار گرفته است.

دولت اردن به منظور مشروعيت بخشي به حكومت خود، همواره فضائل اهل بيت و سادات را با اغراض سياسي تبليغ نموده و اين چنين به مردم اردن القا كرده كه حاكميت، مختص سادات و نوادگان رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم مي باشد و چون خانواده سلطنتي اردن سيد هستند لذا فقط آنها مشروعيت لازم براي حكومت كردن را دارند.

نامزد نمايندگي مجلس مي گفت عكسي در حالت تقوا از من بگيريد

وقتي براي عكاسي و عيدديدني نوروزي به خانه استاد محمودحكيمي رفتيم در حين عكاسي برايمان خاطره اي از يكي از نامزدهاي انتخاباتي مجلس درآغاز انقلاب تعريف كرد.
او گفت: يكي ازآقايان براي انتخابات مجلس مي خواست نامزد شود و آمده بود پيش يكي از دوستان ما براي عكاسي گفته بود از من عكسي در حالت تقوا بگيريد كه وقتي مردم مي بينند متوجه دينداري نامزدشان بشوند.
استاد حكيمي بعد از نقل اين خاطره به شوخي گفت: حالا شما هم از من عكسي در حالت تحقيق بگيريد كه مردم متوجه بشوند ما محقق و نويسنده ايم.

دبيرستان مروي، ماندگارترين مدرسه ايراني منحل و به حوزه علميه واگذار شد

مهر : به گزارش خبرنگار مهر، دبيرستان ماندگار مروي پس از مدرسه دارالفنون به عنوان يكي از با قدمت ترين و كهن ترين مدارس ايراني است كه در زمان رضا شاه در كوچه مروي واقع در خيابان ناصرخسرو تهران راه اندازي و خيلي زود به محلي براي تحصيل دانش آموزان مستعد مناطق جنوبي تهران تبديل شد.
از شاخص ترين دانش آموزاني كه در طول سالها فعاليت اين مدرسه، در آن تحصيل كردند مي توان به چهرهايي همچون استاد باستاني چهره ماندگار سال 1385 ، دكتر هادي منافي و دكتر موسي زرگر وزراي بهداشت و معاون رئيس جمهور در ابتداي انقلاب اسلامي، دكتر هاشمي رئيس پژوهشكده پليمر ايران، دكتر هوشنگ آزما نماينده ويژه دبير كل سازمان ملل در سازمان بهداشت جهاني، پروفسور كاظم معتمدنژاد پدر علم ارتباطات ايران و چهره ماندگار سال 1386، عليرضا پرورش‌دار مدير پدافند نيروي هوايي، پروفسور فيروز نادري داراي مدرك دكتري فيزيك و از اعضاي سازمان فضايي آمريكا (ناسا)، الهي قمشه‌اي و دهها چهره ديگر همچون محمد علي نجفي وزير اسبق آموزش و پرورش و رئيس دانشگاه خواجه نصير اشاره كرد.
همچنين اين مدرسه در دوران دفاع مقدس بيش از صد شهيد دانش آموز و معلم همچون شهيد عراقي، شهيد فياض بخش، سليمي جهرمي، شهيد باقري افشردي، فكوري، عبدالله پور و … را تقديم خاك جمهوري اسلامي ايران كرده است.
دبيرستان مروي در جريان انقلاب اسلامي يكي از اولين مدارس در حوزه تجمعات و اعتراضات دانش آموزي بوده است. دانش آموزان و معلمان اين مدرسه روز 13 آبان ماه با تجمع روبروي دانشگاه تهران يكي از فعالترين دانش آموزان در عرصه سياسي بودند و توانستند اين روز بزرگ را در تاريخ به اسم دانش آموزان به ثبت رسانند.
همچنين اولين انجمن علمي معلمان در دبيرستان مروي راه اندازي شد كه بعدها سنگ بناي ايجاد ساير انجمنهاي علمي در بين فرهنگيان به حساب آمد.
همزمان با بازگشت امام خميني(ره) به ميهن در 12 بهمن ماه سال 58، به پيشنهاد شهيد بهشتي دبيرستان مروي محلي براي اسكان امام انتخاب مي شود اما بعدها عده اي از مسئولان به دليل واقع شدن اين مدرسه در كنار بازار تهران و تردد بيش از حد جمعيت، مدرسه رفاه را به جاي مروي پيشنهاد مي كنند كه مورد توافق جمعي واقع مي شود.
پس از انقلاب اسلامي ايران دبيرستان مروي فعاليت خود را ادامه مي دهد و با تربيت دانش آموزان ممتاز آنها را راهي المپيادها و مسابقات علمي مي كند تا اينكه در سال تحصيلي 87-86 شوراي عالي آموزش و پرورش اين دبيرستان را به عنوان يك مدرسه ماندگار به ثبت مي رساند.
اما در سال 1388 به رغم ماندگار معرفي شدن اين مدرسه و ثبت ساختمان آن به عنوان يك اثر ارزشمند تاريخي در سازمان ميراث فرهنگي، برخي از تجار و كسبه بازار به علت موقعيت مناسب مدرسه در بازار و متراژ بالاي آن خواهان تبديل اين مدرسه به پاساژ شدند.
اين پيشنهاد و اصرار موجب شد معلمان مجرب مدرسه كه سابقه برخي از آنها به بيش از 40 سال مي رسيد به همراه بسياري از فارغ التحصيلان مدرسه، نسبت به اين اقدام اعتراض كنند و خواهان جلوگيري از آن شوند.
مدير اسبق دبيرستان مروي در اين باره گفت:” از حدود سه ‌سال پيش عده‌اي از سرمايه‌داران كه شروع به احداث پاساژ كرده‌اند متوجه موقعيت اين دبيرستان شدند و با اداره هاي اوقاف، حوزه‌ علميه و آموزش و پرورش تماس گرفتند. اين سرمايه‌داران با رايزنيهايي كه با آموزش و پرورش داشتند موفق شدند سال گذشته از هيئت دولت نامه بگيرند كه بر اساس اين نامه دبيرستان ماندگار مروي به حوزه‌ علميه‌ مروي واگذار مي‌شود.”
وي افزود:” پس از پيگيريهاي مسئولان اين دبيرستان ديوان عدالت اداري سال گذشته اين نامه را ملغي اعلام كرد چون بر اساس قانون نامه‌ انحلال اين دبيرستان به‌ صورت غيرقانوني تنظيم شده بود.”
با بروز اين شرايط روابط عمومي حوزه علميه مروي موضوع تخريب مدرسه و تبديل آن را به پاساژ به شدت تكذيب و عنوان كرد كه قرار است از بناي اين مدرسه كه جزو موقوفات حوزه علميه است براي فعاليتهاي طلاب استفاده شود.
مسئول روابط عمومي حوزه علميه مروي و موقوفات تابع آن با بيان اين مطلب تاكيد كرد: حتي يك آجر هم از دبيرستان مروي كم نمي شود و به هيچ عنوان اين مدرسه تخريب نخواهد شد.
ميرلوحي افزود: در مدرسه مروي كلاس نداريم، كتابخانه كوچك است و محل مطالعه نيز وجود ندارد به همين دليل مي خواهيم تمام دبيرستان را براي استفاده طلاب و فضلا طبق وقفنامه بهره برداري كنيم.
مسئول روابط عمومي حوزه علميه مروي و موقوفات تابعه تصريح كرده بود: سخنان و اتهاماتي كه درباره تخريب و تبديل دبيرستان به پاساژمطرح شده همه كذب است.
نهايتا پس از اين بحث ها و سخنان، حوزه علميه مروي توانست ساختمان دبيرستان مروي را در اواخر شهريور ماه سال 1389 تحويل بگيرد. بدين ترتيب دانش آموزان اين مدرسه به مدارس ديگر منتقل شدند.
هم اكنون در دبيرستان مروي بسته است و جز صداي باد و مرور خاطرات بيش از 70 سال تحصيل و علم آموزي دانش آموزان و معلمان آن صدايي ديگر از آن بيرون نمي آي

نجف‌زاده، ستاره برنامه خبري ۲۰:۳۰، از فرانسه اخراج شد

كمتر از دو هفته پس از انتشار اخبار ضد و نقيض در مورد اخراج كامران نجف‌زاده، خبرنگار تلويزيون دولتي ايران، از پاريس، رسانه‌هاي دولتي ايران رسماً تأييد كردند كه اين خبرنگار و ستاره برنامه ۲۰:۳۰ از فرانسه اخراج شده است.

آقاي نجف‌زاده كه از خبرنگاران حامي دولت محمود احمدي‌نژاد به حساب مي‌آيد و شهرت خود را مديون گزارش‌هايي است كه براي برنامه خبري ۲۰:۳۰ تهيه مي‌كرد، نزديك به ۱۸ ماه پيش در نيمه سال ۸۸ به عنوان خبرنگار واحد مركزي خبر، وابسته به تلويزيون دولتي ايران، عازم پاريس شد و از آنجا به تهيه و ارسال خبر پرداخت.

با اين همه اين خبرنگار ايراني كه اكنون در گفت‌وگو با فارس خود را «سند زنده فقدان دموكراسي و آزادي در فرانسه» معرفي كرده به گفته مديركل اخبار خارجي صدا و سيما، در مدت اقامت در فرانسه كارت خبرنگاري نداشته است.

حسن عابديني در اين زمينه با رد احتمال اقدام مقابل فرانسه در اخراج خبرنگار ايراني در اظهار نظري مبهم گفته است كه «استنباط من اين است كه اين موضوع‌ها به يكديگر ارتباطي ندارند، چرا كه نجف‌زاده ۱۸ ماه پيش به‌عنوان خبرنگار صدا و سيما به پاريس اعزام شد؛ ولي در اين ۱۸ ماه براي او كارت خبرنگاري صادر نكرده بودند».

مقام‌هاي ايراني دو هفته پيش با ضبط كارت خبرنگاري جي دشموك، خبرنگار ارشد خبرگزاري فرانسه، از وي خواستند كه خاك ايران را ترك كند.

بر اساس گزارش خبرگزاري فرانسه، در آن زمان دليلي براي اخراج آقاي دشموك اعلام نشده بود، اما كارت خبرنگاري وي و چندين خبرنگار خارجي ديگر در ارتباط با پوشش اعتراض‌هاي مردمي در هفته‌هاي پاياني سال ۸۹ ضبط شده بود.

«گزارش‌هاي نجف‌زاده، مخل امنيت عمومي فرانسه»
آقاي عابديني همچنين گفته است كه در نامه‌اي كه وزارت خارجه فرانسه در اختيار نجف‌زاده قرار داده است، گزارش‌هاي او «مخل امنيت عمومي فرانسه» دانسته شده و آمده است كه نجف‌زاده نمي‌تواند در فرانسه فعاليت خبري كند.

وي همچنين اين اقدام دولت فرانسه را نوعي «فرافكني» خوانده و آن را با «اسلام‌هراسي»، «ايران‌هراسي» و «اخراج دختران ۱۲ ساله فرانسوي از مدارس به اتهام داشتن حجاب» پيوند زده است.

اين مقام تلويزيون دولتي ايران همچنين اقدام دولت فرانسه را «مغاير با گردش آزاد اطلاعات» خوانده و افزوده است كه موضوع ارسال خبرنگار ديگري به فرانسه «در دست بررسي» است.

اين در حالي است كه به ويژه‌ از زمان شكل‌گيري اعتراض‌ها به معرفي دوباره محمود احمدي‌نژاد به عنوان رئيس‌جمهور خبرنگاران رسانه‌هاي خارجي در ايران با دشواري‌هاي زيادي روبه‌رو هستند و اجازه حضور در كنفرانس‌هاي خبري را ندارند، مگر اين كه چنين نشست‌هايي مربوط به محمود احمدي‌نژاد يا وزارت خارجه جمهوري اسلامي باشد.

سفارت ايران در فرانسه چه چيزي را تكذيب كرد؟
تأييد خبر اخراج كامران نجف‌زاده از فرانسه و ورود وي به ايران در حالي است كه در آخرين روزهاي سال ۸۹ خبرگزاري دولتي جمهوري اسلامي، ايرنا، در گزارشي به نقل از سفارت ايران در پاريس اين موضوع را تكذيب كرد.

به گزارش ايرنا، سفارت جمهوري اسلامي ايران در پاريس «طي بيانيه‌اي» اخراج خبرنگار صدا و سيما از فرانسه را تكذيب و تصريح كرده بود كه «اخبار و شايعات» مربوط به اخراج كامران نجف‌زاده از فرانسه «كاملاً بي‌اساس بوده و صحت ندارد».

در اين بيانيه تأكيد شده بود كه آقاي نجف‌زاده «به رغم موانع موجود» از بدو ورود خود به فرانسه همواره «در حال انجام وظايف خود» بوده است.

بر اساس گزارش خبرگزاري فرانسه خبرنگاران خارجي براي هرگونه مصاحبه و گفت‌وگو با مقامات و افراد بايد مجوز كتبي درخواست كنند.

پس از انتخابات رياست جمهوري اخير در ايران، نيروهاي امنيتي با اعمال محدوديت‌هاي شديد در كار رسانه‌هاي مستقل، خبرنگاران رسانه‌هاي خارجي را از گزارش اعتراض‌هاي مردمي منع كردند.

اين در حالي است كه خبرنگاران و روزنامه‌نگاران ايراني زيادي نيز در جريان حوادث پس از انتخابات دستگير و راهي زندان شده‌اند كه هنوز شماري از آنها در زندان به سر مي‌برند. بر اساس اعلام كميته حمايت از خبرنگاران در نيويورك، طبق آخرين آمارها در حال حاضر حدود ۴۰ خبرنگار ايراني در زندان هستند.

اخراج خبرنگاران خارجي از ايران نيز تنها به خبرنگار خبرگزاري فرانسه محدود نمي‌شود و پيش از اين جان لاين، خبرنگار شبكه جهاني بي‌بي‌سي در تهران هم پس از گزارش اعتراض‌هاي پس از انتخابات، از ايران اخراج شد.

جمهوري اسلامي همچنين در مهرماه امسال با ضبط كارت خبرنگاري خبرنگار نشريه اسپانيايي ال‌پائيس و لغو اقامت وي، از او خواست كه ايران را ترك كند.

ايران از سازمان ملل خواست كه سوزاندن قرآن را محكوم كند

محمد خزائي، سفير و نماينده دائم ايران در سازمان ملل متحد، با نوشتن نامه اي به بان كي مون، دبيركل سازمان ملل متحد خواستار موضع گيري اين سازمان در برابر سوزاندن قرآن شد.
به گزارش خبرگزاري كار ايران (ايلنا) آقاي خزائي روز شنبه ۶ فروردين (۲۶ مارس) با ابراز تاسف ايران از سوزاندن قرآن در آمريكا آن را در راستاي موج اسلام هراسي در بخشي از جهان دانست.
تري جونز، كشيش آمريكايي كه پيش از اين بارها تهديد به سوزاندن قرآن كرده بود بالاخره روز دوشنبه اول فروردين (۲۱ مارس) كتاب مقدس مسلمانان را به آتش كشيد.
او كه كشيش كليسايي كوچك در فلوريداست ابتدا گفته بود در نهمين سالگرد حملات ۱۱ سپتامبر مراسم قرآن سوزي اجرا خواهد كرد، اما بعدا در پي فشار چهره هاي سياسي و ديني آمريكا برنامه خود را به حالت تعليق درآورد.
سفير ايران در سازمان ملل گفت: "اين اقدام و اقدامات تهاجمي مشابه عليه اسلام و مقدسات اسلامي احساسات ميليون ها مسلمان را در سراسر جهان جريحه دار كرده است."
او انجام چنين عملي را به مثابه جرمي كه ترغيب خشونت مي كند دانست و خواستار پي گيري و مواخذه طراحان و عاملان آن شد.
رامين مهمانپرست، سخنگوي وزارت امورخارجه ايران روز پنج شنبه ۴ فروردين با محكوم كردن سوزاندن قرآن توسط كشيش آمريكايي گفته بود كه دولت آمريكا بر اساس عرف و حقوق بين الملل مسئوليت دارد تا از اشاعه تنفر مذهبي جلوگيري كند.
تري جونز پيش از اين درباره دليل كار خود گفته بود: "از مسلمانان نفرت ندارد، اما از سوزاندن قرآن "براي هشدار درباره اصول اعتقادي و ايدئولوژي اسلام" كه از آن نفرت دارد، استفاده خواهد كرد.
آقاي جونز گفته بود: "شايد وقت آن رسيده باشد كه ما به روشي جديد ايستادگي و با تروريسم مبارزه كنيم."
ابراهيم هوپر، سخنگوي شوراي روابط اسلامي- آمريكايي مستقر در واشنگتن در اظهاراتي كوتاه درباره اين اقدام گفت: "تري جونز به شهرت پانزده دقيقه اي خود رسيد و ما با صحبت بيشتر درباره اين اقدام نبايد دقايق بيشتري براي مشهوركردن و مطرح كردن وي تلف كنيم."
پيش از اين و در زماني كه كشيش جونز براي اولين بار اعلام كرد كه قصد سوزاندن قرآن را در سالگرد واقعه يازده سپتامبر دارد، با موجي از واكنش در سراسر آمريكا و جهان روبرو شد و بسياري از شخصيت هاي سياسي و ديني جهان از او خواستند كه براي جلوگيري از پيامدهاي بعدي از تصميم خود منصرف شود.
تعدادي از مقامات سياسي و مراجع ديني ايران نيز نسبت به اجراي اين تصميم هشدار داده و خواستار جلوگيري از وقوع آن شده بودند.

شركت اتريشي فروش سوخت به ايران اير را متوقف كرد

با پايان سوخت‌رساني به ناوگان هوايي ايران در وين، هواپيماهاي ايران اير مجبور به فرود در فرودگاه‌هاي بوداپست و پراگ هستند. تحريم‌ بين‌المللي تاثير مستقيم خود را آشكار كرده و سفر هوايي از ايران به اروپا را مختل ساخته است.

شركت اتريشي "او ام فا" (OMV) فروش سوخت به شركت هواپيمايي جمهوري اسلامي، "ايران اير" را متوقف كرد. اين كنسرن انرژي يكي از آخرين شركت‌هايي به شمار مي‌آمد كه وظيفه سوخت‌رساني به هواپيماهاي ايراني در اروپا را برعهده داشت.

بنا به گزارش روزنامه "وينر تسايتونگ"‌، قرارداد شركت "او ام فا" كه در روز چهارشنبه (۲۳ مارس/۳ فروردين) با ايران اير به پايان رسيده بود ديگر تمديد نشد. اين بدين معناست كه هواپيماهاي ايراني ديگر قادر به دريافت سوخت ‌از اين شركت در فرودگاه‌هاي اتريش نيستند. شركت "او ام فا" در ديگر فرودگاه‌هاي اروپايي نيز به معاملات خود با جمهوري اسلامي پايان داده است.

در ماه‌هاي گذشته هواپيماهاي ايران اير به مقصدهاي فرانكفورت، آمستردام، استكهلم و ديگر شهرهاي اروپايي فرودي نيز در فرودگاه وين داشتند، تا سوخت مورد نياز خود را از شركت "او ام فا" دريافت كنند.

در پي اعمال تحريم‌هاي بين‌المللي عليه جمهوري اسلامي، از اواسط سال ۲۰۱۰ ميلادي كنسرن‌هاي بزرگ انرژي همچون "بريتيش پتروليوم"، "شل"، "توتال" و شركت كويتي" Q8" معاملات خود با ايران را متوقف كردند. از اين زمان به بعد "ايران اير" كوشيد فرودگاه وين را تبديل به ايستگاه سوخت‌رساني خود كند.

بنا به گزارش روزنامه اتريشي "استاندارد"، شركت "او ام فا" سرانجام به درخواست دولت آمريكا مبني بر رعايت تحريم‌هاي بين‌المللي گردن نهاد و به جمع شركت‌هايي پيوست كه از فروش سوخت به ايران خودداري مي‌كنند.

سون پوس‌والد، سخنگوي شركت "او ام فا"، در گفت‌وگويي با "وينر تسايتونگ" گفت: «شركت "او ام فا" به عنوان كنسرني بين‌المللي همواره در چارچوب مقررات معتبر، تحريم‌هاي اتحاديه اروپا، سازمان ملل متحد و آمريكا عليه تهران را رعايت كرده است. بدين دليل "او ام فا" تصميم گرفت كه قرارداد خود با ايران را ديگر تمديد نكند، زيرا اين عمل بر خلاف تحريم‌هاي آمريكا بود.»

روزنامه "وينر تسايتونگ" مي‌نويسد كه «واشنگتن تاكنون بارها به صورت كتبي و شفاهي از شركت "او ام فا" خواسته بود كه معاملات خود با ايران را هر چه زودتر متوقف كند، در غير اينصورت "عواقب سختي" در انتظار اين شركت خواهد بود».

شركت "او ام فا" در پاييز ۲۰۱۰ نيز قرارداد خود با ايران در زمينه استخراج گاز در پروژه پارس جنوبي را فسخ كرد و تمامي معاملات خود را متوقف ساخت. حال آخرين معامله اين شركت با جمهوري اسلامي نيز به پايان رسيده است.

محدوديت براي ناوگان هوايي ايران اير

شركت هواپيمايي ايران اير كه به دلايل متعددي از جمله عدم دسترسي به هواپيماهاي جديد و قطعات يدكي به شدت آسيب ديده است، با نبود سوخت در فرودگاه وين مجبور به كاهش پروازهاي خود به اروپاست.


در تابستان ۲۰۱۰ ميلادي نخستين محدوديت‌ها از سوي اتحاديه اروپا بر ايران اير اعمال شد. بسياري از هواپيماهاي ايراني به علت فقدان استانداردهاي ايمني از پرواز به فرودگاه‌هاي اروپايي محروم شدند. تنها ۲۰ هواپيما از ۶۰ هواپيماي ايران اير مجوز پرواز به اروپا را دريافت كردند. در اين ميان مي‌توان به ايرباس‌هاي فرسوده "آ ۳۰۰" و "آ ۳۱۰" اشاره كرد.

اين نوع از هواپيماي ايرباس به خاطر ظرفيت‌ خود قادر نيست مسافت طولاني رفت وبرگشت از تهران به شهرهاي اروپايي را بدون سوخت‌گيري مجدد پشت سر نهد. حال با از دست دادن سوخت شركت "او ام فا" در وين، هواپيماهاي ايران مجبورند در فرودگا‌ه‌هاي پراگ و بوداپست فرود آيند. در اين فرودگاه‌ها ايران مي‌تواند احتمالاَ از شركت‌هاي روسي سوخت دريافت كند. گرچه سوخت اين شركت‌ها گران است، اما اين شركت‌ها همچنان داراي روابط معاملاتي با ايران هستند.

سردرگمي مسافران ايران اير

در روز چهارشنبه (۲۳ مارس/۳ فروردين) نخستين هواپيماي "ايران اير" قرباني اين تغييرات جديد شد. اين هواپيماي ايراني كه قرار بود از وين بطور مستقيم به تهران پرواز كند، به علت كمبود سوخت مجبور به نشست در فرودگاه بوداپست شد.

يكي از مسافران ضمن انتقاد از سياست اطلاع‌رساني شركت هواپيمايي "ايران اير" گفت: «ما مي‌بايست راس ساعت ۱۶ از وين به تهران پرواز مي‌كرديم، اما پس از دو ساعت تاخير متوجه شديم كه نشستي نيز در بوداپست داريم. سرانجام با چند ساعت تاخير به تهران رسيديم. اگر از اول به ما اين مسايل را گفته بودند، هرگز با "ايران اير" پرواز نمي‌كرديم.»

بنا به گزارش روزنامه "وينر تسايتونگ"، دفتر مركزي ايران اير در تهران با هزاران مسافر سر در گم مواجه است و هنوز راه‌حلي نهايي براي پرواز آنان به اروپا نيافته است.

مسافران از سياست اطلاع‌رساني "ايران اير" ناخشنودند و تغيير مسيرهاي پيش‌بيني نشده و تاخير طولاني در پروازها سبب خشم آنان شده است. "ايران اير" براي جذب دوباره مسافران سقف بار آنان را از ۳۰ كيلو به ۴۰ كيلو افزايش و برعكس بهاي بليط  در برخي از مسيرها را كاهش داده است.

كاترين اشتون خواستار آزادي فوري موسوي و كروبي شد

كاترين اشتون، مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا، با انتشار بيانيه‌اي خواستار آزادي فوري و بدون قيد و شرط ميرحسين موسوي و مهدي كروبي، رهبران مخالفان دولت در ايران، شد.

خانم اشتون همچنين با اشاره به محدوديت‌هاي ايجاد شده براي ميرحسين موسوي و مهدي كروبي گفت: «تماس‌هايي از سوي اتحاديه اروپا با مقامات ايراني در تهران و سفيران جمهوري اسلامي در پايتخت‌هاي كشورهاي اتحاديه اروپا گرفته شده و از آنها خواسته شده در اين مورد توضيح دهند.»

در بيانيه كاترين اشتون كه روز پنج‌شنبه در وب‌سايت رسمي پارلمان اروپا منتشر شده آمده است كه «آزادي فوري و بي قيد و شرط رهبران مخالف در ايران اين باور را خواهد زدود كه بازداشت آنان عامل فشار بر مخالفان سياسي در كشور است».

خانم اشتون همچنين افزود: «تاكنون توضيح مقامات ايران اين بوده كه بازداشت ميرحسين موسوي و مهدي كروبي به دليل حفاظت از جان آنها صورت گرفته است.»

مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا افزود: «اين توضيحات قانع‌كننده نيست و به اين پرسش پاسخ نمي‌دهد كه چرا اين دو نفر اجازه ندارند به طور عادي با ديگران تماس برقرار كنند.»

پيشتر در اوايل ماه مارس نيز خانم اشتون در بيانيه‌‌اي با اشاره به كنوانسيون‌هاي بين‌المللي حقوق مدني و سياسي كه به امضاي ايران نيز رسيده تاكيد كرده بود كه اين پيمان‌ها وظايف مشخصي نيز در پيوند با رعايت حقوق شهروندي بر عهده ايران گذاشته است.

اشتون از مقامات جمهوري اسلامي خواسته بود كه «به حقوق جنبش آزادي‌خواهي احترام بگذارند و از حصر خانگي رهبران اين جنبش دست بردارند».

در اوايل اسفندماه، فرزندان مهدي كروبي و ميرحسين موسوي در نامه‌اي خطاب به مراجع تقليد شيعيان با انتقاد شديد از «زنداني‌ كردن» پدران و مادران‌شان،
اعلام كردند كه بيش از دو هفته‌ است هيچ اطلاعي از سرنوشت آنها ندارند.

در روزهاي پاياني سال ۱۳۸۹، فرزندان دو رهبر اصلاح‌طلب ايران تحت بازداشت موفق به ديدار با پدر و مادرشان شدند.

وب‌سايت خبري كلمه، نزديك به ميرحسين موسوي، در گزارشي از قول دختران ميرحسين موسوي و زهرا رهنورد نوشته است كه آنها روز سه‌شنبه دو هفته گذشته، ۱۷ اسفندماه، در فضايي به شدت امنيتي «در خانه‌اي در خيابان پاستور» با پدر و مادر خود
ملاقات كرده‌اند.

محمدتقي كروبي، فرزند مهدي كروبي، نيز اعلام كرد پس از ۳۸ روز اعضاي خانواده كروبي توانسته‌اند با هماهنگي مقامات امنيتي، با پدر و مادر خود ديدار كنند.

در همين حال ياسر خميني، فرزند دوم احمد خميني و نوه بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران، در ديدار از فرزند مهدي كروبي كه تازه به قيد وثيقه آزاد شده، بازداشت موسوي و كروبي را
محكوم كرده و ابراز اميدواري كرد كه در سال ۱۳۹۰ مردم «شاهد روند حاكميت قانون و بهره‌گيري از تعقل و تفكر» باشند.

ميرحسين موسوي و مهدي كروبي همراه همسران‌شان از روز ۲۵ بهمن و پس از دعوت از مردم براي گردهمايي و راهپيمايي، در بازداشت خانگي قرار گرفتند.

آخرين گزارشگر ويژه سازمان ملل در مورد حقوق بشر ايران: جانشينم بايد پوست كلفت باشد

گلناز اسفندياري
راديو فردا : شوراي حقوق بشر سازمان ملل متحد در روز بيست و چهارم مارس به تعيين يك گزارشگر ويژه براي حقوق بشر در ايران راي داد. يك روز بعد جمهوري اسلامي به اين مصوبه اعتراض كرد. اقدام سازمان ملل متحد همزمان با افزايش فشار نهادهاي مدافع حقوق بشر در ايران و در سطح جهان صورت مي‌گيرد كه رژيم جمهوري اسلامي را به نقض گسترده و سيستماتيك موازين حقوق بشر متهم مي‌كنند.

 گزارشگر راديو اروپا آزاد – راديو آزادي، در مورد چالش‌هايي كه گزارشگر جديد با آن روبرو خواهد بود، با «موريس كاپيتورن» گزارشگر سابق سازمان ملل متحد در مورد حقوق بشر در ايران مصاحبه كرده است.




راديو اروپا آزاد – راديو آزادي : شوراي حقوق بشر سازمان ملل متحد تعيين يك گزارشگر ويژه براي حقوق بشر در ايران را تصويب كرده است. اين اقدام چقدر مهم است؟
موريس كاپيتورن: اين مي‌تواند اولين گام مهم تلقي شود. ولي در عين حال تعيين يك چنين مقام و جايگاه ويژه اي مي‌تواند امكانات فراواني در اختيار اين فرد قرار دهد تا با استفاده از اين امكان و با اتكاء به تلاش و ابتكارهاي شخصي خود گزارش كامل‌تري از وضعيت حقوق بشر در ايران تهيه كند.

 اما دولت ايران اين تصميم شوراي حقوق بشر سازمان ملل متحد را به عنوان اقدامي با انگيزه سياسي محكوم كرده و خود را به موازين حقوق بشر پايبند مي‌داند. اگر دولت ايران در آينده با اين گزارشگر ويژه همكاري نكند چه راه‌هاي عملي براي ملزم كردن ايران وجود دارد؟
موريس كاپيتورن: سازمان ملل متحد در اين مورد ابزارهاي عملي ندارد. روش كار در اين زمينه اين است كه كشور مورد نظر بايد خود به شكل داوطلبانه همكاري با گزارشگر ويژه رابپذيرد و نمي توان چيزي را به آن كشور تحميل كرد.
به عنوان مثال در مورد دوره‌اي كه من در اين مقام بودم ناگزير بودم براي سفر به آن كشور منتظر دعوت حكومت ايران بمانم . و پس از انتشار اولين گزارش من رهبران جمهوري اسلامي چنان از اين گزارش خشمگين شدند كه ديگر به من اجازه سفر ندادند.

آيا شما قادر بوديد كه از خارج از كشور به موارد نقض حقوق بشربپردازيد؟
 در زمانه حاضر مي توان حتي ازخارج از كشور به بسياري از موارد و مسائل مهم مربوط به نقض حقوق بشر در ايران پرداخت. هر چند كه اگر امكان سفر به كشور وجود داشته باشد امكانات بيشتري براي كار گزارشگر ويژه فراهم خواهد.

 اما فعاليت گزارشگر ويژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر تا چه اندازه مي تواند در بهبود وضعيت حقوق بشر در ايران موثر باشد؟ به عنوان نمونه اين كار در مورد كشور برمه تاثير چنداني نداشته، درست است؟

 خوب اين نكته ديگري است. فارغ از اينكه اين مقام بتواند و يا نتواند گزارش موثري در مورد وضعيت يك كشور تنظيم كند، اقدامات اجرايي براي بهبود وضعيت حقوق بشر جزو وظايف گزارشگر ويژه نيست. متاسفانه تعداد بسيار ناچيزي از كشورها تا كنون توصيه هاي گزارشگر ويژه را اجرا كرده اند.

 اگر فعاليت هاي گزارشگر ويژه باعث بهبود وضعيت حقوق بشر نمي شود در آن صورت ارزش تعيين يك چنين مقامي در چيست؟
موريس كاپيتورن: ممكن است لزوما باعث تغييري نشود با اين همه تعيين يك گزارشگر ويژه و فعاليت هاي وي براي بررسي اوضاع در يك كشور، بخشي از يك روند بسيار مهم و تاثيرگذار است و مهمترين تاثير آن اعمال فشار بر آن حكومت است. به عنوان مثال در مورد قبلي كه گزارشگر ويژه حقوق بشر براي ايران تعيين شد دولت آن كشور به خوبي دريافت كه در زمره گروهي از كشورها قرار گرفته است كه بدترين كارنامه را به اين لحاظ دارند و اين براي آنها يك مشكل و يك ضربه حيثيتي بود.

 گام بعدي پس از تنظيم يك گزارش توسط گزارشگر ويژه چيست؟
موريس كاپيتورن: گام بعدي پس از تنظيم يك گزارش توسط اين مقام، ارسال آن به شوراي حقوق بشر سازمان ملل متحد است. پس از آن همين گزارش و ملاحظات شورا در اختيار كميته سوم مجمع عمومي سازمان ملل قرار مي گيرد.
با وجود محدوديت هايي كه حكومت ايران در آن زمان براي سفر من ايجاد كرده بود، متن گزارشي كه از وضع حقوق بشر در ايران تهيه كردم در تمام نهادها و ساختارهاي سازمان ملل متحد به گردش افتاد و پوشش رسانه اي وسيعي را جلب نمود. بنابراين مي توان آن را يك نوع جنگ رواني عليه حكومت تلقي كرد.

 مشخصات يك گزارشگر ويژه كه كار خود را به خوبي انجام داده و تاثير گذار باشد چيست؟
موريس كاپيتورن: يكي از ويژگي هاي فردي كه عهده دار اين مقام مي شود دانش و سابقه كار حقوقي و قضايي است. اكثر كساني كه براي اين پست انتخاب شده اند، شايد نه تمامي آنها، سابقه مطالعات و كار حقوقي داشتند.

مشخصه ديگر اين است كه بايد پوست كلفتي داشته باشند. بدون شك اين افراد به طور مستمر توسط حكومت ها، و در اين مورد مشخص از سوي حكومت ايران، مورد حمله قرار خواهند گرفت. بايد تمامي اين حملات شخصي و حرفه اي را تحمل كرد و ناديده گرفت چون وظيفه و تمركز اصلي اين فرد بايد تنظيم گزارش باشد. تحمل حملات حكومت و انواع و اقسام توجيه ها و حيله هاي آن، بخشي از وظايف اين مقام است.

و اما در مورد تاثير گذار بودن گزارشگر
انتشار پیام
ويژه بر روي رفتار حكومت ايران، من همواره يك چنين اميدي داشتم ولي متاسفانه هيچگاه آن را يك هدف قابل دسترسي تلقي نمي كردم. در مورد حكومت ايران به سختي مي توان تشخيص داد كه آيا فعاليت هاي من تاثير گذار بوده اند يا نه. ولي در برخي از موارد احساس مي كردم كه شايد در بعد غير علني تاثير محدودي به جا گذاشته باشند.

هزاران معترض در سراسر سوريه تظاهرات كردند

هزاران معترض در شهرهاي بزرگ و كوچك سوريه راهپيمايي كرده و خواستار آزادي بيشتر در اين كشور شده اند.
گفته مي شود كه در شهر درعا، در جنوب سوريه، جايي كه دست كم سي نفر در يك هفته اعتراضات كشته شده اند، سربازان به سوي تظاهركنندگان تيراندازي كرده اند.
هنوز اطلاعات دقيقي از تلفات در دست نيست اما گفته مي شود براثر اين تيراندازي ها دست كم بيست نفر كشته شده اند.
يكي از گزارش ها حاكي بوده كه مردم خشمگين مجسمه حافظ اسد، رئيس جمهوري سابق سوريه و پدر رئيس جمهوري كنوني اين كشور را به آتش كشيده اند.
به خبرنگاران، از جمله گزارشگر بي بي سي، اجازه داده نشده كه امروز وارد شهر درعا شوند.
نيروهاي امنيتي تظاهرات در دمشق را در هم شكسته اند.
در پايان يك هفته ناآرامي و اعتراضات خشونت بار، مخالفان دولت در سوريه خواستار تظاهرات سراسري بعد از اقامه نماز روز جمعه (25 مارس)، شدند.
دولت سوريه پس از وقايع مرگ بار روز چهارشنبه (23 مارس)، در درعا دستور داد افرادي كه در ناآرامي ها بازداشت شده اند، آزاد شوند.

قول اصلاحات

دولت سوريه گفته است كه درصدد اصلاح سياسي است كه لغو مقررات وضعيت فوق العاده پس از چند دهه از جمله اين اصلاحات خواهد بود.
اجراي اين مقررات حقوق اساسي و آزادي هاي مدني شهروندان را به شدت محدود مي كند و به نيروهاي امنيتي اختيارات گسترده اي براي دستگيري و حبس مخالفان مي دهد.
بثينه شعبان، از مشاوران ارشد بشار اسد رئيس جمهوري سوريه، روز گذشته (24 مارس)، گفت اصلاح سياسي ديگر مجاز شدن تاسيس احزاب سياسي به غير از حزب حاكم (حزب بعث) خواهد بود.
بثينه شعبان همچنبن گفت حقوق كاركنان دولت افزايش و محدوديت هاي رسانه اي كاهش خواهد يافت.
خانم شعبان خواسته هاي معترضان در شهر درعا، واقع در جنوب سوريه، را عادلانه توصيف كرد و گفت كه كميته ويژه اي براي رسيدگي به آن تشكيل شده است.
مخالفان مي گويند كه بيش از صد نفر در درعا توسط نيروهاي امنيتي كشته شده اند.
بثينه شعبان رسانه هاي بين المللي از جمله سي ان ان و بي بي سي را به اغراق در بازتاب وقايع درعا متهم كرد.
بان كي مون، دبيركل سازمان ملل متحد، خواستار انجام تحقيقات شفاف درباره تحولات اخير در سوريه شده و گفته است كه كساني كه مسئول كشته شدن معترضان هستند بايد پاسخگو باشند.
وزارت امور خارجه آمريكا نيز پيشتر گفت كه از اين كه دولت سوريه عليه معترضان دست به خشونت زده، آنها را ارعاب و دستگير كرده، عميقا نگران است.

عقب‌نشيني بشار اسد پس از كشتن دهها معترض

رهبري سوريه يك روز پس از سركوب خونين تظاهركنندگان در درعا تسليم خواست مخالفان شد. مشاور بشار اسد قول داد كه وضعيت اضطراري پايان يابد و آزادي احزاب تضمين شود. در آخرين ناآرامي‌هاي درعا ده‌ها نفر كشته شدند.


شامگاه پنجشنبه (۲۴ مارس، ۴ فروردين) ساعاتي پس از خاكسپاري قربانيان ناآرامي‌هاي ديروز شهر درعا در جنوب دمشق، مشاور بشار اسد رئيس‌جمهور سوريه در تماس با خبرگزاري دولتي سانا اعلام كرد كه دولت پايان دادن به وضعيت اضطراري را مورد بررسي قرار مي‌دهد و ضمن اصلاحات سياسي فعاليت احزاب را آزاد خواهد كرد.
اعتراض‌ها قانوني است
خانم شعبان مشاور بشار اسد اعتراضات مردم را قانوني دانست و گفت كه دولت در هر تصميمي نظرات مردم درعا را در نظر خواهد گرفت. وي قول داد كه با فساد با شدت بيشتري مبارزه شود و پايان دادن به قانون وضعيت فوق‌العاده كه از سال ۱۹۶۳ بر سوريه حاكم است، مورد بررسي قرار گيرد.
به‌گزارش خبرگزاري دولتي سوريه، بشار اسد علاوه بر اين، دستور افزايش حقوق كاركنان بخش دولتي و خدمات عمومي را صادر كرد. مخالفان دولت، در شبكه‌هاي اجتماعي اينترنتي مردم سوريه را به شركت در تظاهرات سراسري بزرگ جمعه خوانده‌اند

جمعه سرنوشت ساز
امروز، به رغم استقرار نيروهاي امنيتي در خيابان‌هاي درعا، حدود ۲۰ هزار نفر در تشييع جنازه و خاكسپاري قربانيان درگيري‌هاي ديروز اين شهر شركت كردند. بسياري از ناظران پيش‌بيني كرده‌اند كه با توجه به حضور مردم در اين مراسم، احتمالا فردا ده‌ها هزار نفر در تظاهرات اعتراضي شهرهاي مختلف شركت خواهند كرد.
برخي خبرگزاري‌ها تعداد كشته شدگان روز چهارشنبه، ۲۳ مارس، را ۱۵ نفر و برخي ديگر ۲۵ نفر اعلام كردند. اما مدافعان حقوق بشر بامداد امروز گفتند كه شمار كشته شدگان به ۱۰۰ نفر رسيده است.
شامگاه پنجشنبه، ايمان الاسواد از فعالان حقوق بشر سوريه به خبرگزاري فرانسه گفت:« تعداد كشته شدگان بيش از ۱۰۰ نفر است و شهر درعا يك هفته وقت نياز دارد تا همه آن‌ها را به خاك بسپارد

شكسته شدن سكوت كفن‌پوشان در برابر احمدي‌نژاد

مي‌گويند سالي كه نكوست از بهارش پيداست، اما بهار امسال شايد براي محمود احمدي‌نژاد و اسفنديار رحيم مشايي به شادي بهاران گذشته نباشد.

زيرا در اولين روزهاي سال ۱۳۹۰، كفن‌پوشاني كه شش سال را در سكوت و آرامش سپري كرده بودند، اعلام كردند كه اگر
جشن نوروز امسال در شيراز برگزار شود، آن‌ها به ميدان خواهند آمد و به گفته آن‌ها، به مقابله با «مهاجمان فرهنگي» برخواهند خاست.

اما اين كفن‌پوشان از چه زماني در تاريخ جمهوري اسلامي پيدا شدند؟ حسن شريعتمداري، تحليل‌گر و فعال سياسي ساكن آلمان، به اين پرسش پاسخ مي‌دهد:

حسن شريعتمداري:
پيشينه كفن‌پوشي به روزهاي جنگ برمي‌گردد كه عده‌اي براي شركت در جنگ داوطلب مي‌شدند و به علامت اين كه از هم اكنون حاضر به كشته شدن در راه عقايد خودشان هستند، كفن مي‌پوشيدند.

به تدريج اين گروه‌ها تبديل به گروه‌هاي فشار هم شدند. يعني بعد از جنگ ديگر كفن‌پوشي براي جنگ و مقابله با دشمن ديگر معنا نداشت و فداكاري در راه مملكت و آرمان‌هاي آن روز بي‌معنا شد.

ولي كفن‌پوشان به عنوان يادگاري از آن دوره باقي ماندند و تبديل به گروه‌هاي فشار شدند و زير چتر گروه‌هاي مختلفي از صاحبان قدرت قرار گرفتند، و هر زماني كه لازم مي‌شد آن‌ها را به ميدان مي‌آوردند.

با اين كه در سال‌هاي دهه هفتاد كفن‌پوشان بسيار پركار و فعال در عرصه سياسي كشور حضور داشتند، و به ساده‌ترين تصميم‌گيري‌هاي دولت اصلاحات واكنش نشان مي‌دادند، سال‌هاي پاياني دهه هشتاد، سال‌هاي كم شدن حضور آن‌ها در خيابان‌هاي كشور بود.
تحليل‌گران سياسي اعتقاد دارند كه سكوت كفن‌پوشان در قبال مسائل دولت محمود احمدي‌نژاد ناشي از عملكرد دوگانه آنهاست.

حسن شريعتمداري اين دوگانگي رفتار آن‌ها را برخاسته از خاستگاه سياسي اين گروه مي‌داند.

كفن‌پوشان بيشتر كساني بودند كه به وسيله آقاي مصباح يزدي و بعضي از دوستان ايشان سازمان‌دهي شدند و تا موقعي كه اتحاد آقاي مصباح يزدي و احمدي‌نژاد و گروه‌هاي برخاسته از سپاه و سازمان‌هاي امنيتي برجا بود، اين كفن‌ها هم در تاقچه‌ها مانده بود و هر از چندي جلو سفارت انگليس يا سفارت‌هاي ديگر پوشيده مي‌شد.

يا زماني مورد استفاده قرار مي‌گرفت كه لازم مي‌شد مثلا عليه سلمان رشدي تظاهرات كنند، ولي اكنون به تدريج دوباره دارد از تاقچه‌ها بيرون مي‌آيد، به خاطر اين كه ظاهرا راهي را كه آقاي احمدي‌نژاد برگزيده است با سليقه آقاي خامنه‌اي و آقاي مصباح يزدي و ديگران خيلي تطبيق ندارد.
آن گونه كه تحليل‌گران خبر مي‌دهند، برگزاري جشن نوروز اولين بار است كه كفن‌پوشان را وادار به مقابله با تصميمات دولت محمود احمدي‌نژاد كرده است.

حسن شريعتمداري اين مقابله را حاصل تغيير معادلات سياسي در ايران مي‌داند:

جشن نوروز در شيراز در حقيقت يك عمل سمبليك است كه معناي آن روي‌گرداني از گفتمان گذشته و روي‌آوري به يك گفتمان بسيار ريشه‌دار در ايران است. در واقع روي‌آوري به گفتمان ملي‌گرايي و وطن‌خواهي و وطن‌دوستي است. البته اين كه چه قدر ملت ايران اين روي‌آوري را از شخصي مانند احمدي‌نژاد و دوستانش باور كنند، جاي سوال دارد.

ولي در اين كه اين جشن مي‌تواند آقاي احمدي‌نژاد را از آقاي خامنه‌اي و گروه‌هاي ايدئولوژيك اسلامي جدا كند و بين‌شان فاصله بيندازد بسيار موثر است.

من فكر مي‌كنم آقاي احمدي‌نژاد در درجه اول قصد دارد راه خودش را از متحدين سابق تفكيك كند تا اين كه اعتماد ملي را به دست بياورد. او خوب مي‌داند كه به دست آوردن اعتماد ملي بسيار مشكل خواهد بود.
چهار روز مانده تا برگزاري جشن نوروز در شيراز و تهران، هنوز دولت آقاي احمدي‌نژاد به واكنش‌ها عليه برگزاري اين جشن پاسخي نداده است.

نتانياهو: ايران هم بايد به همان طريق قذافي متوقف شود

بنيامين نتانياهو، نخست‌وزير اسرائيل، روز پنج‌شنبه گفت كه «اگر مجبور به سر به‌راه كردن قذافي هستيم، بايد رژيم تهران را هم به همين طريق متوقف كنيم.»

به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، نخست‌وزير اسرائيل اين مطلب را روز پنج‌شنبه در جريان سفر خود به روسيه به شبكه تلويزيوني «وِستي» گفت.

وي در سخنان خود با اشاره به حكومت ايران افزود: «اين يك رژيم اسلامي بسيار پرخاشگري است كه رؤياي سلطه بر جهان را مي‌بيند، و بايد جلوي آن گرفته شود.»

بنيامين نتانياهو در ادامه گفت: «ايران توسط خامنه‌اي كنترل مي‌شود. من در او تحجر، و تنفر از دنياي مدرن را مي‌بينم.»

به گزارش خبرگزاري آلمان، نخست‌وزير اسرائيل طي همين سفر و پيش از ديدار با دميتري مدوديف، رئيس جمهوري روسيه، با اشاره به رهبر جمهوري اسلامي گفت: «هيتلر اول كار فتح جهان را آغاز كرد و بعد روند توسعه سلاح هسته‌اي را راه‌اندازي كرد. خامنه‌اي راه برعكس او را مي‌رود.»

وي اضافه كرد: «مهم‌ترين چيز الان اين است كه به ايران اجازه ساخت جنگ‌افزار هسته‌اي داده نشود.»

بنا بر گزارش‌ها، بنيامين نتانياهو كه در اين سفر قرار است پس از ديدار با رئيس جمهور روسيه، با ولاديمير پوتين، نخست‌وزير آن كشور نيز ملاقات كند بار ديگر «خطرهايي كه رژيم ايران براي جهان دارد» را به رهبران روسيه گوشزد كرد و آنها را ترغيب كرد تا از همكاري‌هاي خود با دولت ايران بكاهند.

وي در مسكو با اشاره به حكومت ايران افزود: «اگر آنها بتوانند سلاح اتمي بسازند اين رژيم هيچ‌گاه سرنگون نخواهد شد.»

بنيامين نتانياهو، بيست‌وهفتم اسفندماه در گفت‌وگو با شبكه خبري سي‌ان‌ان گفت جهان بايد يك‌صدا به ايران اعلام كند كه در صورت ناكارآمدي تحريم‌ها در متوقف كردن برنامه اتمي جمهوري اسلامي، ايران با حمله نظامي
روبه‌رو خواهد بود.

ديدار روز پنج‌شنبه بنيامين نتانياهو با مقامات روسيه يك روز پس از ديدار دميتري مدوديف با محمود عباس، رئيس تشكيلات خودگردان فلسطيني، انجام مي‌شود. به گفته تحليل‌گران هدف از ملاقات‌هاي مقامات فلسطيني و اسرائيلي با بلندپايگان روسي، برطرف كردن موانع پيش پاي مذاكرات اسرائيل و فلسطين است.

روسيه سال‌هاي زيادي است مي‌كوشد در مناقشه ميان اسرائيل و فلسطين نقشي ميانجي‌گرانه ايفا كند.

وزارتخارجه ايران: قطعنامه شوراي حقوق بشر سازمان ملل ناموجه است

ايران راي شوراي حقوق بشر سازمان ملل در تعيين گزارشگر ويژه براي رسيدگي به وضعيت حقوق بشر در اين كشور را محكوم كرده است.
روز جمعه، 5 فروردين (25 مارس)، رامين مهمانپرست، سخنگوي وزارتخارجه جمهوري اسلامي، مصوبه اخير نهاد حقوق بشر سازمان ملل در مورد ايران را مورد انتقاد شديد قرار داد و گفت: "صدور قطعنامه ضد ايراني در شوراي حقوق بشر سازمان ملل، اقدامي غيرمنصفانه، ناموجه و كاملا سياسي است و به رغم تمايل برخي كشورها، تحت فشار آمريكا به تصويب رسيد."
روز پنجشنبه، كشورهاي عضو شوراي حقوق بشر سازمان ملل، كه مسئوليت نظارت و رسيدگي به موارد نقض حقوق بشر در كشورهاي جهان را برعهده دارد، با بيست و دو راي مثبت، هفت راي منفي و چهارده راي ممتنع، قطعنامه اي را تصويب و مقرر كردند براي رسيدگي به موارد نقض حقوق بشر در ايران، يك گزارشگر ويژه تعيين شود.
كشورهاي آرژانتين، اسپانيا، اسلواكي، اوكراين، ايالات متحده آمريكا، برزيل، بريتانيا، بلژيك، جمهوري مالدوا، زامبيا، ژاپن، سنگال، سوئيس، شيلي، فرانسه، كره جنوبي، گواتمالا، لهستان، مالديو، مجارستان، مكزيك و نروژ به اين قطعنامه راي مثبت، كشورهاي اكوادور، بنگلادش، پاكستان، جمهوري خلق چين، روسيه، كوبا و موريتاني به آن راي منفي و اردن، اوگاندا، اوروگوئه، بحرين، بوركينافاسو، تايلند، جيبوتي، عربستان سعودي، غنا، كامرون، گابن، مالزي، موريتوس و نيجريه به اين قطعنامه راي ممتنع دادند.
به گزارش راديو دولتي ايران، آقاي مهمانپرست شوراي حقوق بشر سازمان ملل را متهم كرده است كه با تصويب اين قطعنامه، در نظر داشته است توجه جهانيان را بر وضعيت ايران متمركز كند و به اين ترتيب، مانع از رسيدگي به موارد نقض حقوق بشر در بقيه جهان شود.
به گزارش راديو و تلويزيون دولتي ايران، آقاي مهمانپرست گفته است: "هدف از اين قطعنامه، تحت فشار قرار دادن جمهوري اسلامي ايران و منحرف كردن روند فعلي شوراي حقوق بشر در بررسي دوره اي جهاني وضع حقوق بشر همه كشورهاست."
در جلسه روز گذشته شوراي حقوق بشر سازمان ملل، قطعنامه اي هم حاوي تمديد دوره ماموريت گزارشگر ويژه حقوق بشر براي كره شمالي به تصويب رسيد هر چند اين گزارشگر ويژه تا كنون موفق به سفر به آن كشور نشده است.


سخنگوي وزارتخارجه ايران دولت آمريكا را مسئول اقدام كشورهاي عضو شوراي حقوق بشر در تصويب قطعنامه روز گذشته دانست و گفت: "آمريكا با اينگونه اقدامات و برخورد گزينشي در صدد است با تغيير اين مسير، توجهات را از نقض حقوق بشر در غرب و به ويژه آمريكا منحرف و در روند اغراض سياسي خود، بر روي كشورها تمركز ايجاد كند."
آقاي مهمانپرست اظهار داشته است كه اخيرا پرونده حقوق بشر آمريكا در شوراي حقوق بشر بررسي و اشكالات متعددي بر وضعيت حقوق بشر در آن كشور وارد شده بود و افزود كه به همين دليل، آمريكا مايل بوده است اين مسير را تغيير دهد.
سخنگوي وزارت خارجه جمهوري اسلامي همچنين ايالات متحده را متهم كرد كه معيارهاي دوگانه اي را در مورد وضعيت حقوق بشر به كار مي گيرد و افزود: "در اين قطعنامه نيز نمونه اي از تناقض در سياست هاي آمريكا مشاهده مي شود."
وي در توجيه ديدگاه خود به تحولات اخير در خاورميانه و شمال آفريقا اشاره كرد و گفت كه آمريكا در اين مورد معيارهاي دوگانه را مورد نظر قرار مي دهد و براي منحرف كردن افكار جهانيان از اين وضعيت، با صدور اين قطعنامه، توجه جهاني را بر شرايط حقوق بشر در ايران متمركز كرده است.
پيش نويس قطعنامه شوراي حقوق بشر سازمان ملل در مورد ايران از سوي نمايندگان سوئد و آمريكا ارائه شد و در جريان مذاكرات قبل از راي گيري، علاوه بر نماينده ايران، نماينده پاكستان از سوي سازمان كنفرانس اسلامي و همچنين از سوي دولت آن كشور، و نمايندگان كوبا، اوروگوئه، چين، برزيل و موريتاني در مورد پيش نويس قطعنامه سخنراني كردند.

۱۳۸۹ اسفند ۱۷, سه‌شنبه

دختر و پسرای شیرازی بخوانند.بچه‌های امروز برای تحقیر و کتک خوردن به خیابان نمیرویم.

ما زنان و دختران در روز جهانی‌ زن به خیابان می‌رویم نه برای ((بازگشت به عصر طلایی )) امام و نخست وزیرش که با فرمان حجاب اجباری آغاز شد و نه بخاطر کسانی‌ که دنبال ((اجرای بدون تنازل قانون اساسی‌)) هستند بلکه برای آن به خیابان می‌رویم تا سرنوشت خود را بدست گیریم زيرا دوباره نمی خواهيم شكل ديگری از حكومت دينی را تجربه كنيم و با قهقرای ديگری روبرو شويم


 در خيابان ها حضور خواهيم يافت تا پا به پای خواهران و برادران خود بجنگيم، در بحبوحه تظاهرات خيابانی و هنگامه نبردهای شبانه، ذهن های هشيار را هشيارتر كنيم؛ حجاب های ستم را در آتش بسوزانيم و روز جهانی زن را به جشن واقعی ستمديدگان جهان بدل كنيم.


مسیر رهپیمایی امروز در شیراز. برای جلوگیری از تمرکز بیش از حد نیروهای سرکوبگر و کنترل آن با هماهنگی‌ فعالان راهپیمایی چندین مسیر در نظر گرفته شده است در نهایت همه در یک مسیر قرار خواهند گرفت.ایجاد هسته‌های اولیه
1-
مسیر‌های چهار راه پارامونت به طرف ملاصدرا. ۲- میدان دانشجو به طرف چهار راه ملاصدرا ۳- ابتدای خیابان عفیف آباد به طرف چهار راه ملاصدرا.۴- از چهار راه بنفشه به طرف چهار راه ملاصدرا.


,با توجه به پراکندگی مسیر حضور همراه با هم ولی‌ در دسته‌های ۵ یا ۶ نفره به صورتی‌ این دسته‌های ۵ یا ۶ نفره نزدیک به هم حرکت کند تا از حمایت افراد دیگر جنبش برخوردار شوند.تجربه نشان میدهد در تهران و مشهد و شهر‌های دیگر نیروهای امنیتی در باز داشت کردن شهروندان هر گاه با مقاومت اطرافیان مواجه شده اند از ترس گسترش درگیری و احتمال در دام افتادن آنها توسط شهروندان عقب‌نشینی کرده اند.پس از همه شهروندان تقاضا میشود به این نکته توجه فرمایند.با فاصله مطمئن از همدیگر حرکت کنیم نه آنقدر نزدیک که جلب توجه شود و نه آنقدر با فاصله که در صورت برخورد امکان حمایت وجود نداشته باشد.

۱۳۸۹ اسفند ۱۰, سه‌شنبه

بچه‌های شیراز و استان فارس بخوانند..امروز برای تحقیر شدن و کتک خوردن به خیابان نمیرویم.

سکوت هر ایرانی‌ امروز یک خیانت است . مسیر رهپیمایی امروز در شیراز.  برای جلوگیری از تمرکز بیش از حد نیروهای سرکوبگر و کنترل آن با هماهنگی‌ فعالان راهپیمایی  چندین مسیر در نظر گرفته شده است  در نهایت همه  در یک مسیر قرار خواهند گرفت.ایجاد هسته‌های اولیه مسیر‌های چهار راه پارامونت به طرف ملاصدرا. ۲- میدان دانشجو به طرف چهار راه ملاصدرا ۳-  ابتدای خیابان عفیف آباد به طرف چهار راه ملاصدرا.۴- از چهار راه بنفشه به طرف چهار راه ملاصدرا.

مهمترین نکته با توجه به پراکندگی مسیر حضور همراه با هم ولی‌ در دسته‌های ۵ یا ۶ نفره به صورتی‌ این دسته‌های ۵ یا ۶ نفره نزدیک به هم حرکت کند تا از حمایت افراد دیگر جنبش برخوردار شوند.تجربه نشان میدهد در تهران و مشهد و شهر‌های دیگر نیروهای امنیتی در باز داشت کردن شهروندان هر گاه با مقاومت  اطرافیان مواجه شده اند از ترس گسترش درگیری و احتمال در دام افتادن آنها توسط شهروندان عقب‌نشینی کرده اند.پس از همه شهروندان تقاضا میشود به این نکته توجه فرمایند.با فاصله مطمئن از همدیگر حرکت کنیم نه آنقدر نزدیک که  جلب توجه شود و نه آنقدر  با فاصله که در صورت  برخورد امکان حمایت وجود نداشته باشد. ما برای کتک خوردن و تحقیر شدن دیگر به خیابان نمیرویم بلکه برای حمایت از همدیگر و فریاد دادخواهی به خیابان می‌رویم.وعده ما امروز سه‌شنبه سات ۵ عصر در مسیر‌های یاد شده. 


 مهدی عابدی 
firouzabad2009.blogspot.com