۱۳۸۹ آبان ۴, سه‌شنبه

انتصاب يكي از فرماندهان سپاه بعنوان مديرعامل بهشت زهراي تهران

جرس: بنا به شنيده هاي خبرنگار جرس از تهران، سردار پاسدارعلي اكبر توكلي نژاد كه از فرماندهان سپاه و نيروي انتظامي بوده، طي روزهاي اخير به سمت مدير عاملي بهشت زهرا منصوب گشت؛ سمتي كه كه پيش از اين اسد الله فاضل عهده دار بود.

بنا به اين گزارش، سازمان بهشت زهرا از سازمانهاي مهم شهرداري تهران است كه نيروهاي اطلاعاتي، امنيتي، قضايي و همچنين سپاه، "تردد، اِعمال نفوذ و همچنين اعلام نظرهاي بسيار زيادي" در آن محل دارند، از جمله در موارد "دفن افرادي كه اعدام مي شوند، جنازه هايي كه شكنجه شده اند و آثار شكنجه بر روي جنازه باقيست، دفن كشته شدگان داخل زندانها از جمله اوين وكهريزك و بازداشتگاهها"، كه همگي به قبرستان بزرگ بهشت زهرا در جنوب تهران ختم مي شود.

اين گزارش ضمن اشاره به دفن اجساد دهها تن از جانباختگان گمنام و ناشناس حوادث بعد از انتخابات، كه در تاريكي شب در بهشت زهرا به خاك سپرده شدند، خاطرنشان كرده "در دفعات متعددي اجساد كشته شدگان گمنام و ناشناس در گروه هاي بيست الي پنجاه نفره در نقاط مختلف بهشت زهرا به خاك سپرده شده اند."

بنا به گزارش خبرنگار جرس، انتخاب يك فرمانده نظامي و سپاهي در اين جايگاه، با توجه به ملاحظات امنيتيِ فوق صورت گرفته است و انتصاب يك سردار سپاه به عنوان مسئول يك قبرستان، بايد معناي ويژه اي داشته باشد و مطمئنا به معني آمادگي جهت اقداماتي در آينده و حفظ اسرار جنازه ها، كشته شده ها، اعداميان و شكنجه شده ها مي باشد.

گفتني است سال گذشته سايت نوروز گزارش داده بود كه در تيرماه گذشته، ٤٤ جسد كه هويت شان معلوم نبوده، فقط با شمارۀ جواز دفن، در قطعۀ ٣۰٢ بهشت زهرا به خاك سپرده شده اند.

مهدي محموديان، عضو زنداني جبهه مشاركت، كه نقش مهم و اساسي در افشاي جنايت كهريزك داشت، نقش بزرگي نيز در انتشار اسامي بالغ بر ۷۰ تن از شهداي پس از انتخابات و همچنين فيلم منتشر شده از دفن پنهاني و دسته جمعي شهداي جنبش سبز در قطعه ٣۰٢ بهشت زهرا ايفا كرد، كه به همين دليل به زندان محكوم گرديد.

همچنين سال گذشته حميدرضا كاتوزيان، نماينده تهران در مجلس شوراي اسلامي گفته بود: "اين موضوع كه افرادي در بهشت ‌زهرا دفن شده و روي محل دفن آن‌ها شماره دفن، به جاي نام آن‌ها حك شده صحت دارد".

ناصرالدين شاه هم راضي به بستن بازوبند پهلواني نشد

اديو فردا , مهدي رستم پور : در همايشي كه در مجموعه ورزشي آزادي تهران با حضور محمود احمدي نژاد، رييس جمهوري ايران برگزار شد، باستاني كارها بر روي تاتامي كه مربوط به ورزش هاي رزمي و آسياي شرقي است، اقدام به اجراي حركات اين رشته ورزشي كردند.

در حاشيه اين مراسم، علي سعيدلو معاون رييس جمهور و رييس سازمان تربيت بدني، بازوبند پهلواني را دور بازوي آقاي احمدي نژاد بست.

آقاي سعيدلو روز جمعه در برنامه تلويزيوني ورزش و مردم گفت علت اين اقدام نمادين آن بود كه آقاي احمدي نژاد به راستي يك پهلوان هستند و در مجامع بين المللي پهلوانانه از حقوق ملت ايران دفاع مي كند.

در گزارش زير، به تاريخچه ورزش باستاني ايران اشاره شده و اين كه آقاي احمدي نژاد، اولين مقام حكومتي ايران در تاريخ قبل و بعد از اسلام است كه حاضر شد بازوبند پهلواني را دور بازويش ببندند.

پهلواني در ايران باستان
هرودوت، مورخ يوناني درباره ايرانيان مي نويسد: «ايرانيان تا ۲۰ سالگي سه چيز را مي آموختند: سواري، تيرو كمان، راستگويي. كلمه پهلوان و پهلواني، داراي ريشه پارتي است كه هر فرد زورمند را منتسب به پارت يا پرتو و پهلو دانسته اند.»

كشتي يا كستي نيز نام كمربند مخصوص زرتشتيان بوده كه پهلوانان براي رويارويي با حريفان به كمر خود مي بستند.

در مشرق زمين، ايرانيان نخستين تمدني بودند كه تربيت بدني را در نظام آموزشي خود گنجاندند. چيني ها آن را غير ضروري مي دانستند و هندي ها نيز مذموم مي شمردند.

قرن ها پيش از اسلام و ميلاد مسيح، ايرانيان نبرد تن به تن و بدون سلاح را كشتي مي خواندند. غير از آثار زرتشتيان، نوشته هاي مورخين يوناني و رومي و همچنين شاهنامه فردوسي، همه دال بر اصالت و قدمت فرهنگ كشتي و پهلواني در ايران است.

پس از اسلام نيز اين آيين باستاني تداوم پيدا كرد كه در زير، با تفكيك قرن ها، به آن اشاره شده است:

قرن چهارم
معزالدوله ازسلاطين آل بويه بود كه با كيسه هاي زر به استقبال نبرد پهلوانان مي رفت و به هر كس كه پيروز مي شد، انعام مي داد. اما بازوبند پهلواني هرگز دور بازوي معزالدوله و حكام بعدي اش نقش نبست.

قرون پنجم و ششم
داعيان فرقه نزاريه اسماعيليه در مكاني سرپوشيده در دامنه الموت به سركردگي حسن صباح، به كشتي و تمرين هاي جنگي مي پرداختند.

هر كس كه زمين مي خورد خود را سرشكسته نمي دانست. هدف از كشتي گرفتن اين بود كه بدن ورزشكاران قوي شود و اهميت نمي دادند كه در موقع تمرين، زمين بزنند يا زمين بخورند.

اولين مرتبه كه اشعار فردوسي در موقع ورزش كردن خوانده مي شد در همين زمان بود. در اصل فرقه باطنيه (يكي از فرق اسماعيليه) اين روش را در ايران متداول كردند. بازوبند و نشان پهلواني اما همچنان فقط بر بازوي پهلوانان بسته مي شد.

قرن هفتم       
مغولان بر ايران مسلط شده بودند. «اوكتاي قا آن» پسر چنگيزخان از اين ورزش بسيار خوشش مي آمد و مخالفتي با ادامه حيات آن نكرد.

جويني در «تاريخ جهانگشا» اشاره هاي جالبي به اين موضوع دارد. اما در كتاب او نيز هرگز اشاره اي به بسته شدن بازوبند پهلواني دور بازوي حكام مغول يا دست نشاندگان آن ها نشده است.

قرن هشتم
اين قرن با نام «پورياي ولي» آراسته شده و جامعه ورزشي ايران هنوز او را پير و مراد ورزش در تاريخ ايران مي دانند. ترويج آموزه هاي پهلواني در عصر پورياي ولي شدتي دو چندان يافت.

قرن نهم
پهلواني در اين قرن با ظهور يوسف ساوه اي همراه است. حكام وقت به خصوص در ناحيه خراسان به اين ورزش شديداً علاقه داشتند و يكي از اصلي ترين تفريحات براي تماشا به شمار مي رفت. با اين تفاوت كه بر خلاف رزم هاي گلادياتوري در مغرب زمين، نه خوني ريخته مي شد و نه فرد مغلوب به قتل مي رسيد.

قرن دهم
پهلوان بيك قمري، پهلوان مزاقي، پهلوان مفرد قلندر (كه داستان هاي جالبي از او در ادبيات كلاسيك ايران وجود دارد) و پهلوان محمد از جمله نخبگان قرن بودند كه با وجود آن ها، هيچ گاه بازوبند پهلواني به دور بازوي سلاطين بسته نشد.

هزاره دوم هجري
در اين دوره فرهنگ پهلواني وارد مرحله جديدي شد و پهلوانان به شدت مورد توجه و حمايت حكام قرار گرفتند.

هيچ گاه به اندازه دوران صدارت ناصر الدين شاه، پهلوانان ارج و قرب نداشته اند. ناصرالدين شاه عاشق تماشاي رقابت پهلوانان بود و هرگاه بساط پهلواني در ميدان ارك چيده مي شد، مي آمد و ساعت ها رزميدن پهلوان محبوبش يعني پهلوان يزدي را نظاره كند.

حتي ناصرالدين شاه هم كه بارها باني بسته شدن بازوبند پهلواني دور بازوي پهلوان يزدي، پهلوان اكبر خراساني و پهلوان محمد عبدل بود، به رغم رضايت خود پهلوانان كه همگي او را تكريم مي كردند، هيچ وقت بازوبند پهلواني را دور بازوي خودش نبست.

رضا شاه دوران
پهلوان حاج ميرزا محمود شريف جورابچي براي سامان بخشيدن به جمعيت پهلوانان و جلوگيري از سوء استفاده برخي اوباش زورمند، جمعيت گردان ايران را تشكيل داد كه داراي مرامنامه بود.

ميرزا محمدعلي اسكويي، حاج محمدصادق بلورفروش، پهلوان حاج محمد نجاران از جمله صاحبان بازوبند در اين برهه هستند.

در سال ۱۳۱۳ «جشن هزاره فردوسي» در اغلب شهرهاي ايران برگزار شد. اين جشن در تهران در دو نوبت انجام گرفت. نوبت اول به ميان داري پهلوان حاج سيد حسن رزاز در ميدان جلاليه و نوبت دوم به ميان داري پهلوان حاج ميرزا محمود شريف.

هيچ سند و مدركي دال بر بستن بازوبند دور بازوي رضاشاه در تاريخ وجود ندارد.




محمدرضا شاه
آخرين پادشاه ايران نيز علاقه فراواني به آيين پهلواني داشت. پهلواني كشور در حياط كاخ سعدآباد و مقابل ديدگان او و امراي ارتش و سران مملكت برگزار مي شد. او بارها بازوبند پهلواني را دور بازوي عباس زندي و جهان پهلوان تختي بست.
مصطفي طوسي، ضيا ميرقوامي، ابوالقاسم سخدري و يعقوب علي شوروزي از ديگر پهلواناني بودند كه به افتخار تصاحب بازوبند نائل شدند. اما محمدرضا شاه به رغم تبحري كه در برخي رشته هاي ورزشي داشت، هرگز اجازه ندارد بازوبند را حتي به صورت نمادين، دور بازويش ببندند.
جمهوري اسلامي
پس از انقلاب اسلامي در رقابت هاي پهلواني، بارها عليرضا سليماني از كرج، محمد حسن محبي از كرمانشاه و ايوب بني نصرت از آذربايجان شرقي صاحب بازوبند شدند.

اكبر هاشمي رفسنجاني و علي اكبرناطق نوري بيشتر از ساير مسئولين اقدام به بستن بازوبند كرده اند. اما آن ها نيز هرگز به صورت نمادين، صاحب بازوبند نشدند.
 

كروبي: تصويب طرح نظارت، نمايندگان مجلس را به نوكران قدرت تبديل مي كند

مهدي كروبي، رييس مجلس ششم شوراي اسلامي در واكنش به طرحي با عنوان«نظارت بر نمايندگان مجلس»، در نامه اي به نمايندگان مجلس گفته كه «ننگ تصويب اين طرح» را براي خود نخرند. وي همچنين هشدار داده كه اين طرح، نمايندگان مجلس را به «نوكران قدرت» تبديل خواهد كرد.

به گزارش وبسايت سحام نيوز، طرح ياد شده، اجازه مي دهد نمايندگان مخالف و يا حتي مستقل در صورت نبود رضايت حكومت، از مجلس اخراج و حتي در مواردي به محاكم قضايي معرفي شوند.

مهدي كروبي، دبيركل حزب اعتماد ملي كه خود رياست مجلس ششم شوراي اسلامي را به عهده داشته، روز جمعه در واكنش به اين طرح، در نامه اي به خطرات چنين طرحي هشدار داده و نمايندگان مجلس را از هرگونه بررسي و يا احتمال تصويب آن، بر حذر داشته است.

آقاي كروبي در اين نامه مي گويد كه چنين طرحي، تمامي سوابق مشروطه در يك صد سال اخير در ايران را بي اثر كرده و اجازه حركت نمايندگان مجلس براي وظيفه نمايندگي آن ها را از بين مي برد. وي همچنين به اصول ۷۶ و ۸۸ قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران اشاره مي كند كه بر اساس آن، «مجلس وظيفه تحقيق و تفحص در تمام امور كشور را دارد» و«تشكيل دولت بدون حضور مجلس امكان پذير نيست.»

وي همچنين به جمله منسوب به آيت الله خميني اشاره كرده كه گفته بود: «مجلس در راس همه امور است.»

آقاي كروبي كه چهار دوره در مجلس شوراي اسلامي سابقه نمايندگي دارد، هشدار داده كه مجلس و پارلمان درايران نهاد قانونگزاري و راي مردم است و سوابق تاريخي نشان داده كه هميشه ديكتاتوري، مجلس را هدف گرفته است.      


مهدي كروبي نوشته است: «مخالفان اراده ملت در هر برهه و زمانه اي سعي در تحديد و تضعيف جايگاه مجلس و نمايندگان ملت داشته اند و چنان كه در تاريخ معاصرنيز ديده ايم، گاه به كمك توپ و سرباز روسي و گاه به مدد ردصلاحيت هاي گسترده و تقلب در انتخابات تلاش شده اند تا نهادپارلمان را به نهادي حكومت ساخته و فرمايشي تبديل كنند.»


آقاي كروبي مي گويد در زمان پس از انقلاب در ايران و براي جلوگيري از تبديل مجلس به نهادي فرمايشي و حكومتي، نهاد شوراي نگهبان به عنوان نهادي ناظر درنظر گرفته شد تا همچون گذشته كه نفوذ دربار و حكومت سدي در برابر انتخابات سالم به حساب مي آمد اين بار در نظام جمهوري اسلامي، نهاد مجلس از دست اندازي حاكمان در امان بماند.

وي نوشته است: «با اين حال شوراي نگهبان خصوصا پس از رحلت امام (آيت الله خميني) چنان بر دايره نظارتي خود بر انتخابات مجلس افزود كه در عمل به نهادي مخل مشروطيت و سدي در برابر اراده مردم تبديل شد. امروز عملا يك نماينده مردم پيش از انتخاب توسط مردم بايد توسط اعضاي شوراي نگهبان منتخب اعلام شود و ابتدا از صافي سلايق اعضاي شوراي نگهبان بگذرد تا در مرحله بعد در معرض انتخاب راي مردم قرار بگيرد. بدين ترتيب آنچه بايد با هدف نظارت بر مجلس در جهت تحقق حقوق ملت و جلوگيري از دست اندازي ارباب قدرت انجام مي شد عملا و در گذر زمان به ضد خود تبديل شد.»

طرحي كه آقاي كروبي به آن انتقاد دارد، يك بار در مجلس مطرح شد تا درباره فوريت آن تصميم گرفته شود و با توجه به نبود راي كافي، از دستور كار كنار گذاشته شد. چندي پس از آن ولي با امضاي ۵۱ نماينده بار ديگر به صحن علني راه يافت تا درباره آن بحث شود.

«تبديل خدمتگزاران ملت، به نوكران قدرت»
آقاي كروبي گفته كه اين طرح سه ايراد اصلي دارد و باعث «تحقير نماينده»، « تهديد نماينده در لواي نظارت» و «اخلال در وظيفه نمايندگي» خواهد شد.

طرح مزبور، در مورد وظايف نمايندگي مي گويد: «در صورتي كه اقدامات نماينده جرم تلقي شود موضوع براي رسيدگي و صدور حكم به قوه قضاييه منجر خواهد شد» و به قوه قضائيه نيز تكليف شده كه «شعبه خاصي را براي رسيدگي به موضوعات ارجاعي تشكيل» دهد.

آقاي كروبي نوشته است: «چنين اقدامي نه تنها در تاريخ مجالس ايران كه در تاريخ پارلمان جهان نيز بي سابقه است و البته شرم آور. آن گونه كه در اين طرح آمده، مي توان براي تنبيه يك نماينده نطق او را به تعويق انداخت و عضويت او در مجامع و حتي هيات رئيسه مجلس و كميسيون ها لغو كرد. به راستي چگونه مي توان با اجراي چنين طرحي از عزت و استقلال يك نماينده نيز سخن گفت؟ تصويب قانوني در مجلس كه مطابق آن يك نماينده موظف شود برنامه سفر خود را از پيش اعلام كند و بدون مجوز و اجازه حتي حق يك سفر نيز نداشته باشد و مصونيت نمايندگي او در معرض تهديد از سوي يك كميته مشخص قرار گيرد، به معناي تبديل خدمت گزاران ملت به نوكران قدرت خواهد بود.»

آقاي كروبي در ادامه انتقاد خود به اين طرح گفته است: «در صورت تصويب چنين طرحي ديگر فاتحه مجلس هم در نظام جمهوري اسلامي خوانده خواهد شد. جالب آن است كه در بندي از اين طرح آمده است «رسيدگي قضايي و صدور راي برائت نماينده مانع از اجراي تصميمات متخذه توسط مجلس يا كميسيون در خصوص تخلفات ارتكابي نخواهد بود».(ماده ۲۰) بدين ترتيب نيك مشخص است كه هدف نويسندگان طرح از نظارت بر نماينده، نه جلوگيري از تخلفات احتمالي، كه گشودن راهي براي تهديد و توبيخ و اخراج نماينده بوده است، آن هم بر اساس سلايق خاص و تصميم هاي گرفته شده در محافلي مشخص.»

آقاي كروبي مي گويد: «در صورت تصويب اين طرح بيم آن دارم نمايندگاني همچون مرحوم مدرس كه در رژيم پهلوي در مجلس تحمل مي شدند با توبيخ ، احضار و اخراج ديگر تحمل نشوند و راه بر آخرين امكان حضور نمايندگان ملت در مجلس بسته شود. سلب مصونيت و آزادي از يك نماينده، يعني نابودي مجلس و همان گونه كه آيت‌الله‌العظمي صافي‌گلپايگاني گفته اند، «اين گونه طرح‌ها، موجب نظارت اكثريت بر اقليت مي‌شود كه اين امر نيز با فلسفه استقلال نمايندگان مجلس در تضاد است.»

مهدي كروبي در پايان گفته است: «نگذاريد كه در اين ميان ذبح مجلس، در دوره اي صورت بگيرد كه شما عنوان نماينده ملت را بر خود داشته ايد. من در مقام يك برادر ديني، همكار قديمي و پاسدار مشروطيت از شما مي خواهم كه اگر عده اي كمر به نابودي مجلس بسته اند شما ننگ تصويب اين طرح كه تير خلاص بر نهاد قانونگذاري است را براي خود نخريد و بگذاريد آنها خودشان در نهادي خارج از مجلس چنين برنامه اي را عملياتي كنند.»

روايت مخالفت مجلس با دو نخست وزير پيشنهادي حجت الاسلام خامنه اي

آيت الله خامنه اي در اوائل انقلاب در كنار احمد خميني
راديو فردا , مراد ويسي :سي ام مهر ماه مصادف است با سي مهر ماه ۱۳۶۰، روزي كه قرار بود علي اكبر ولايتي (مشاور كنوني آيت الله خامنه اي در امور بين الملل) نخست وزير حجت الاسلام علي خامنه اي رييس جمهوري وقت ايران شود اما نشد.

اولين تلاش ناكام حجت الاسلام خامنه اي براي به قدرت رساندن علي اكبر ولايتي
در مهر ۱۳۶۰ پس از رسيدن حجت الاسلام علي خامنه اي به مقام رياست جمهوري وي تلاش كرد تا يكي از افراد نزديك به خود را به عنوان نخست وزير معرفي كند.

به همين دليل او در ۲۷ مهر نامه اي به اكبر هاشمي رفسنجاني رييس وقت مجلس شوراي اسلامي نوشت و علي اكبر ولايتي از نزديكان خود در حزب جمهوري اسلامي و نماينده وقت مجلس را به عنوان نخست وزير مورد نظرش به مجلس معرفي كرد.(۱)

فقدان ابراز رأي تمايل مجلس به نخست وزيري ولايتي
با اين وجود طيف اكثريت حاكم بر مجلس آن هنگام ايران، ولايتي را براي اين مقام مناسب نداست و به همين دليل در مراسم راي گيري براي راي اعتماد به علي اكبر ولايتي، ازمجموع نماينده گان داراي حق راي درمجلس، فقط ۷۴ نفر به نخست وزيري ولايتي راي مثبت دادند و ۸۰ نفر راي مخالف و ۳۸ نفر راي ممتنع دادند كه مجموع آراي مخالف وي را به ۱۱۸ راي رساند .
در اين راي گيري در حالي كه مجموع نمايندگان در مجلس ۲۰۷ نفر بودند، ۱۳ نماينده جديد الورود به دليل تصويب نشدن اعتبار نامه هايشان حق راي نداشتند و ۲ نفر نيز راي ندادند.(۲)

بعد ها خود علي اكبر ولايتي در مصاحبه اي اعلام كرد كه جريان سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي مهم ترين مخالفان نخست وزيري وي بوده و از همان ابتدا درپي نخست وزيري مير حسين موسوي بوده اند. (۳)

خامنه اي: ولايتي شايسته نخست وزيري است
پس از اين جلسه حجت الاسلام خامنه اي گفت كه از نظر وي علي اكبر ولايتي شايسته اين سمت بوده اما مجلس به اين دليل به وي راي نداده كه او را به خوبي وي نشناخته است.(۴) حجت الاسلام خامنه اي در مصاحبه اي كه همان روز با رسانه ها انجام داد گفت كه نخست وزير را از بين ۵ فرد ديگري كه در نظر دارد به مجلس معرفي خواهد كرد. محمد غرضي، اكبر پرورش، مصطفي مير سليم سه تن از اين پنج تن بودند اما مجلس نه به ولايتي راي مثبت داد(۵) و نه در جلسه غير رسمي خود به محمد غرضي ابراز تمايل نشان داد. هاشمي رفسنجاني در تشريح اين راي گيري غير رسمي گفته است: طبق قرار قبلي با امام و رييس جمهور، قبل از رسميت جلسه از نمايندگان درباره آقاي مهندس غرضي نظرخواهي كردم از ۱۸۴ نفر صاحب راي ۶۰ نفر موافق و ۸۰ نفر مخالف و ۴۴ نفر ممتنع بودند. به رييس جمهور اطلاع دادم و ايشان مهندس ميرحسين موسوي را به مجلس به عنوان نخست وزير معرفي كردند.(۶)

دور اول نخست وزيري مير حسين موسوي به رغم تمايل قلبي حجت الاسلام خامنه اي
پس از ناكامي علي اكبر ولايتي و محمد غرضي در كسب راي اعتماد، و نيز به رغم مطرح شدن گزينه هايي مانند مصطفي ميرسليم و اكبر پرورش، مجلس تمايل خود را براي نخست وزيري مير حسين موسوي به اطلاع حجت الاسلام خامنه اي رساند و وي نيزدر ۵ آبان ۱۳۶۰ ميرحسين موسوي را به رغم ميل قلبي خود براي احراز سمت نخست وزيري به مجلس معرفي كرد و مجلس در تاريخ ۷ آبان ۱۳۶۰ با ۱۱۵ راي موافق در برابر ۳۹ راي مخالف و ۴۸ راي ممتنع به نخست وزير مير حسين موسوي راي داد.(۷)

دومين شكست حجت الاسلام خامنه اي براي رساندن علي اكبر ولايتي به مقام نخست وزيري
۴ سال بعد در سال ۱۳۶۴ نيز اين واقعه به شكل ديگري تكرار شد . حجت الاسلام خامنه اي در آغاز دور دوم رياست جمهوري خود تلاش كرد تا بار ديگر علي اكبر ولايتي را به عنوان نخست وزير مورد نظر خود به مجلس معرفي كند اما اين بار علاوه بر مخالفت ۱۳۵ نماينده مجلس با مخالفت صريح آيت الله خميني رهبر وقت جمهوري اسلامي نيز روبرو شد كه نظرش بر ابقاي مير حسين موسوي بود.(۸)

ولايتي: مي دانستم نظر آيِت الله خميني بر موسوي است
اكبر هاشمي رفسنجاني در خاطرات خود نوشته است كه علي اكبر ولايتي با وي تماس گرفته و گفته است ديگر اصراري بر نامزدي خودش براي نخست وزيري ندارد زيرا مي داند كه نظر آيت الله خميني بر ادامه نخست وزيري مير حسين موسوي است. (۹)

با اين ترتيب در مجموع دو بار تلاش حجت الاسلام خامنه اي براي به نخست وزيري رساندن علي اكبر ولايتي شكست خورد و در هر دو بار نيز وي به رغم تمايل قلبي اش به نخست وزيري ميرحسين موسوي تن داد.

يادداشت ها:
۱-روزنامه اطلاعات ۲۷ مهر ۱۳۶۰
۲- روزنامه اطلاعات ۳۰ مهر ۱۳۶۰
۳- مصاحبه علي اكبر ولايتي با ماهنامه پاسدار اسلام ، خرداد ۱۳۸۹
۴- مصاحبه حجت الاسلام خامنه اي با رسانه هاي گروهي ۳۰ مهر ۱۳۶۰
۵- اسامي اين نامزدها در روزنامه اطلاعات مورخ ۴ آبان ۱۳۶۰ درج شده است
۶- رجوع شود به خاطرات اكبر هاشمي رفسنجاني درباره تحولات شهريور و مهر ۱۳۶۰
منتشر شده در سايت رسمي اكبر هاشمي رفسنجاني به آدرس www.hashemirafsanjani.ir
۷- روزنامه كيهان ۵ آبان ۱۳۶۰
۸- رجوع شود به خاطرات اكبر هاشمي رفسنجاني درباره تحولات شهريور و مهر ۱۳۶۰
منتشر شده در سايت رسمي اكبر هاشمي رفسنجاني به آدرس www.hashemirafsanjani.ir
۹- همان

روحانيان براي غلبه بر فرهنگ غربي در مدارس مستقر مي‌شوند

شاور وزير آموزش و پرورش جمهوري اسلامي ايران با بيان اين كه در چارچوب اجراي طرح «روحاني مدرسه»، روحانيان حضوري «مستمر و دائمي» در مدارس خواهند داشت، هدف از اجراي اين طرح را غلبه بر «فرهنگ غربي مدارس» اعلام كرده است.

به گزارش خبرگزاري كار ايران، ايلنا، علي ذوالعلم، مشاور وزير آموزش و پرورش و دبير ستاد همكاري‌هاي آموزش و پرورش و حوزه علميه روز جمعه از «حضور مستمر و دائمي» روحانيان در مدرسه در چارچوب طرح «روحاني مدرسه» خبر داده است.

اين روحاني شاغل در آموزش و پرورش در باره هدف از اجراي اين طرح گفته است:‌ «وجود روحاني مدرسه به ما كمك مي‌كند تا در مدارس تربيت ديني مستمر داشته باشيم و بتوانيم به فرهنگ غربي مدارس غلبه كنيم.»

اين سخنان در حالي بر زبان آورده مي‌شود كه پيشتر نيز گزارش‌هايي درباره واگذاري برخي از مدارس به حوزه هاي  علميه منتشر شده و در تير ماه سال جاري نيز، محمد بنيادي، معاون پرورشي و تربيت بدني سازمان آموزش و پرورش تهران، از اعزام «يك هزار روحاني» تحت عنوان «افسران جنگ نرم» به مدارس سراسر كشور خبر داده بود.

وي هدف از تربيت اين «افسران جنگ نرم» و اعزام آنان به «مدارس، ‌پايگاه‌ها و دارالقرآن‌ها» را پيشگيري از آسيب‌هاي اجتماعي، از جمله «آسيب‌هاي پرخطري همچون جنگ نرم»، اعلام كرده بود.

همچنين به تازگي نيز محمدتقي فخريان، مدير كل تربيتي وزارت آموزش و پرورش ايران از «آموزش راهكارهاي مقابله با جنگ نرم دشمن» به دانش‌آموزان توسط «رابطان سياسي» و نيز انتشار كتاب‌ها و نشرياتي در اين زمينه خبر داده بود.

به ويژه پس از انتخابات رياست جمهوري سال گذشته خورشيدي در ايران و گسترش اعتراض‌ها نسبت به نتايج اعلام شده براي اين انتخابات، مقام‌هاي عالي‌رتبه جمهوري اسلامي بارها معترضان و مخالفان خود را به تلاش براي «جنگ نرم» يا «براندازي نرم» متهم كرده‌اند.

در اين ميان علي ذوالعلم، دبير ستاد همكاري‌هاي آموزش و پرورش و حوزه علميه، به طور تلويحي از مخالفت برخي از مديران مدارس با طرح «روحاني مدرسه» خبر داده و گفته است:‌ «متاسفانه تعدادي از مديران مدارس از نظر ذوق و سليقه با ما تفاوت دارند و ما نمي‌توانيم با بخشنامه خواسته‌هاي خود را به آنان تحميل كنيم، از اين رو بايد به دنبال راهكارهاي جديد در قالبي كوتاه و بلند مدت باشيم و بتوانيم آنان را با خود همراه كنيم.»

وي همچنين در باره وظيفه «روحاني مدرسه» هم گفته است:‌ «مسئوليت روحاني مدرسه شخصي جدا از مسئولان، مدير، معاون، مربي پرورشي، مداح و امام جماعت است، به اين معنا كه اين روحاني به نوع تربيت دانش آموزان توجه دارد و تربيت ديني دانش آموزان را مديريت مي‌كند.»

علي ذوالعلم با بيان اين كه «مشكلات تربيتي دانش آموزان با حضور روحاني مدارس رفع مي‌شود»، افزوده است:‌«در حال حاضر متاسفانه عدم هماهنگي عوامل مدرسه با يكديگر مشكلاتي را ايجاد كرده است كه امروزه نماز جماعت بريده‌هايي از اين زنجير است و حضور طلبه و روحاني در نماز جماعت مدارس يك حضور حداقلي است.»

وي همچنين با «حسابگر» توصيف كردن كردن دانش‌‌آموزان درباره هزينه اجراي طرح «روحاني مدرسه» هم گفته است:‌ «در حال حاضر اشكالاتي در كار اعزام مبلغ به مدارس وجود دارد كه دانش‌آموزان اين برهه از زمان حسابگر هستند، نبايد اين باور در ميان دانش آموزان تقويت شود كه يك روحاني يا مبلغ براي اقامه نماز در مدارس هزينه دريافت مي‌كند، در واقع آموزش و پرورش مي‌بايست اين هزينه را در اختيار مركز اعزام‌كننده قرار دهد.»

شركت هما: به هواپيماهاي ايراني در چند فرودگاه سوخت نمي دهند

فرهاد پرورش، مدير عامل هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران (هما) مي گويد كه هواپيماهاي ايراني در سه فرودگاه براي دريافت سوخت با محدوديت هايي روبرو بوده اند.
آقاي پرورش روز شنبه اول آبان (23 اكتبر) در گفت و گو با خبرگزاري دولتي ايران (ايرنا) گفت كه علاوه بر كمپانيهاي نفتي اروپايي، چند كمپاني غير اروپايي هم براي تحويل سوخت به هواپيماهاي ايران محدوديت هايي اعمال كرده اند اما اين مسئله سبب لغو پروازهاي اين شركت نشده است.
از مدتي پيش برخي شركت ها در فرودگاه هاي كشورهاي غربي به هواپيماهاي ايراني سوخت نمي دهند و اين مسئله با اعتراض ايران روبرو شده است.
رامين ميهمانپرست، سخنگوي وزارت خارجه چند روز پيش عليه ادامه اين وضعيت هشدار داده و گفته بود كه تداوم اين رويكرد "منافع آنها را محدود مي كند و برخورد با اين اقدام نسنجيده و روش مقابله با آن، در دستور كار ايران است."
به گفته آقاي پرورش، اگر كمپانيهاي نفتي بخواهند تسليم تهديدهاي آمريكا شوند، هواپيماهاي ايراني مجبور مي شوند مسيرهاي پروازي خود را از نقاطي صورت دهند كه بتوانند سوخت گيري كنند.
مدير عامل هما به قراردادهاي دو جانبه هوايي اشاره كرد كه طبق آن كشورها موظف هستند "تسهيلات لازم را براي پرواز امن و آسان براي شركت هواپيمايي كشور مقابل فراهم كنند."
او با اشاره به موفقيت هاي ايران در برخورد با تحريم هاي سي ساله، گفت: "كنوانسيون شيكاگو درباره تحريم ها نيز به صراحت اعلام كرده است كه اين تحريم ها نبايد درباره هواپيماهاي مسافري اعمال شود."
پيش از اين و به هنگام انتشار خبر توقف سوخت رساني به هواپيماهاي ايراني، گفته شد كه تشكيلات فرودگاهي در بسياري از كشورها با مساله سوخت رساني به هواپيماهاي مسافربري ارتباطي ندارند و اين بخش از خدمات فرودگاهي به طور مستقل توسط شركت هاي عرضه فرآورده هاي نفتي عرضه مي شود..
اگرچه قطعنامه هاي مصوب شوراي امنيت سازمان ملل متحد عليه جمهوري اسلامي ايران شامل توقف تحويل فرآوردهاي نفتي به اين كشور نيست، اما ايالات متحده به طور يكجانيه محدوديت هايي را عليه فروش اين اقلام به ايران تصويب كرده و به اجرا گذاشته است.
قانون محدوديت فروش سوخت به ايران براي شركت ها و شهروندان آمريكايي كه اين قانون را نقض كنند مجازات هايي در نظر گرفته است اما شهروندان و شركت هاي غيرآمريكايي فعال در خارج از خاك آن كشور قاعدتا مشمول چنين مجازات هايي نمي شوند.
با اين همه، شركت هاي غيرآمريكايي نگران آن هستند كه در صورت انجام معاملاتي با ايران در زمينه هاي منع شده در قوانين آمريكا، فعاليت هاي آنان در آن كشور با محدوديت هايي مواجه شود و به همين دليل داوطلبانه از تنبيه هاي يكجانبه آمريكا عليه ايران تبعيت مي كنند.

شكايت لاريجاني مجلس به لاريجاني قوه قضاييه از تخلف احمدي‌نژاد

علي لاريجاني، رئيس مجلس شوراي اسلامي، در واكنش به عدم اجراي مصوبات نهاد زير نظر خود توسط دولت محمود احمدي‌نژاد بالاخره به برخورد قضايي متوسل شد و در نامه‌اي به قوه قضاييه تخلف دولت در اجراي يكي از قوانين مجلس را به اين قوه ابلاغ كرد.

به دنبال سر باز زدن آقاي احمدي‌نژاد از اجراي قوانين مصوب مجلس و ابلاغ مصوبات دولت خود به مجلس، علي لاريجاني پيشتر در اوايل مردادماه
تهديد كرده بود كه چنان چه روند عدم اجراي مصوبات مجلس توسط دولت ادامه يابد، مجلس از «ابزارهاي نظارتي» خود استفاده خواهد كرد.

اكنون منابع خبري در داخل ايران گزارش داده‌اند كه علي لاريجاني در نامه‌اي به برادر خود، صادق، كه رياست قوه قضاييه را بر عهده دارد تخلف دولت در عدم اجراي قانون مصوب مجلس درباره پذيرش دانشجوي فني و حرفه‌اي و مراكز تربيت معلم را ابلاغ كرده است.

به گفته علي عباسپور تهراني فرد، رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس، علاوه بر اين شكواييه به قاضي‌القضات ايران، «نامه‌اي نيز به وزراي آموزش و پرورش و علوم فرستاديم كه براي اجراي قانون اقدام كنند».

دولت آقاي احمدي‌نژاد از آنجا كه معتقد است دانشگاه‌هاي فني – حرفه‌اي و مراكز تربيت معلم «كارآمد و اثربخش عمل نمي‌كنند» در صدد بوده است سازماني به نام سازمان ملي مهارت تشكيل دهد و اين مراكز آموزشي را در اين سازمان ادغام كند.

به گفته سخنگوي كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس، «مجلس در پاسخ به اين خواسته دولت گفته است تا زماني كه دولت چنين طرحي را در قالب لايحه به مجلس ارائه نكرده و مورد تائيد مجلس قرار نگرفته باشد، دانشگاه‌هاي فني – حرفه‌اي و مراكز تربيت معلم بايد به فعاليت خود ادامه دهند».

اما به گفته نورالله حيدري، سخنگوي اين كميسيون، «دولت نه تنها اعتنايي به نظر مجلس نكرد، بلكه اقدام به تعطيلي اين مراكز و ادغام آنها با سازمان ملي مهارت كرد».

اما مشكل اعضاي مجلس با دولت دهم و شخص رئيس جمهور تنها عدم اجراي مصوبات مجلس نيست، بلكه بر سر تغيير لايحه‌هاي دولت نيز بوده، تا آنجا كه گويي محمود احمدي‌نژاد، برخلاف قانون اساسي، تصميم گرفته است مصوبات دولت خود را اصلا به مجلس نفرستد.

اختلافات مجلس شوراى اسلامى و دولت آقاي احمدى‌نژاد در سال‌هاى اخير بر سر
تغيير لوايح دولت بارها بالا گرفته و در بحث بر سر لوايح بودجه و هدفمند كردن يارانه‌ها تنش ميان طرفين بالا گرفت.

رئيس دولت دهم اصرار دارد تا لوايح دولت او به طور كامل و بدون كمترين تغييرى از سوى مجلس به تصويب برسد.

اما اختلاف‌هاي مجلس و دولت زماني به اوج خود رسيد كه پس از خودداري دولت از اجراي چند مصوبه مجلس از جمله «قانون اختصاص دو ميليارد دلار اعتبار براى قطار شهرى تهران» محمود احمدي‌نژاد نيز نمك بر زخم مجلسيان پاشيد و برخلاف گفته آيت‌الله خميني اعلام كرد كه «
مجلس ديگر در رأس امور نيست».

نمايندگان مجلس از جمله علي لاريجاني و احمد توكلي هم بارها آقاي احمدي‌نژاد را به «
قانون‌شكني» و «تخلف از قانون اساسي» و «رفتار سركشانه» متهم كرده و تهديد كرده‌اند كه از اختيارات قانوني خود در برابر او بهره خواهند گرفت.

نگراني شديد از افزايش قيمت ها بعد از حذف يارانه

در حالي كه دولت برنامه مشخصي براي حذف يارانه ها اعلام نكرده است، ده هزار مامور براي نظارت بر فروش كالاها و جلوگيري از گرانفروشي و احتكار آماده شده اند.
سازمان حمايت از مصرف كننده و توليد كننده گروهي را براي نظارت بر بازار تعيين كرده و قراراست بازرسان اصناف و انجمن هاي صنفي و صنعتي نيز به اين سازمان براي كنترل بازار كمك كنند.
جواد تقوي معاون بازرسي و نظارت سازمان حمايت از مصرف كننده و توليد كننده به تلويزيون دولتي ايران گفته كه كار اين گروه از امروز اول آبان شروع مي شود و "با هر گونه تخلف احتمالي و گرانفروشي به بهانه اجراي قانون حذف يارانه ها به شدت برخورد مي شود."
هدف اين گروه به گفته آقاي تقوي، پيشگيري از افزايش غيرمنطقي نرخ كالا و خدمات در زمان اجراي قانون هدفمند سازي يارانه ها ازطريق جمع آوري، تحليل و ارائه به موقع اطلاعات از مجاري مختلف از توزيع تا عرضه است.
علاوه بر اين اتحاديه شوراي اصناف ايران نيز ستاد ويژه اي براي پيگيري و مبارزه با افزايش بي رويه كالا تشكيل داده است.
قاسم نوده فراهاني رئيس اتحاديه شوراي اصناف به خبرگزاري كار گفته كه قند، شكر، روغن، برنج، بنزين و گازوئيل از جمله كالاهايي هستند كه مشمول طرح هدفمند سازي يارانه است و نظارت ما بيشتر بر اصنافي است كه اين كالاها را عرضه مي كنند.
به گفته آقاي نوده فراهاني، سازمان تعزيرات حكومتي و بخش بازرسي سازمان بازرگاني هم در اين زمينه فعال شده اند و "مسئوليت نظارت بر عملكرد اصناف كشور پس از اجراي طرح هدفمندسازي يارانه ها را بر عهده دارند."
بنابه گفته رئيس شوراي اصناف، اين دو سازمان كليه انبارداران كشور را موظف كرده اند كه "بايد هر پانزده روز يك بار ميزان موجودي انبارهاي خود را به اين دستگاهها اعلام كنند."
در كنار اين نهادهاي صنفي و صنعتي، ستاد مبارزه با قاچاق كالا هم برنامه هايي را براي جلوگيري از قاچاق كالا بعد از حذف يارانه ها به اجرا خواهد گذاشت.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، مهدي ابويي معاون پيشگيري و هماهنگي ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز گفته كه ما نگران افزايش قاچاق كالا بعد از حذف يارانه ها هستيم و "اين نگراني را به تمام دستگاهها اعلام كرده ايم."
به گفته آقاي ايوبي، "اگر تهميدات و پيش بيني هاي لازم صورت نگيرد با اجراي اين طرح به شدت بر گستره قاچاق افزوده خواهد شد."
آقاي ايوبي مي گويد كه برخي وزارتخانه ها نظير وزارت صنايع موظف شده اند كه بگويند در حوزه فعاليت آنها چه كالاهايي ممكن است كه بعد از حذف يارانه ها به صورت قاچاق وارد ايران شود تا ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز جلوي آن را بگيرد.


برنامه حذف يارانه ها كه قرار بود از ابتداي امسال اجرا شود هنوز سرنوشت مشخصي ندارد و دقيقا مشخص نيست كه اجراي آن از چه وقت شروع مي شود.
با اين حال برخي خانوارهاي تهران مي گويند كه قيمت گاز، برق و آب مصرفي آنها به شدت افزايش پيدا كرده است. گزارشها نشان مي دهد كه در برخي موارد قيمت گاز، برق و آب پيش از حذف يارانه ها چندين برابر شده است.
سايت كلمه كه ديدگاههاي ميرحسين موسوي از سران مخالفان دولت را منتشر مي كند، گزارش داده كه قبض گاز يك مجتمع مسكوني ده واحدي، هشت ميليون تومان محاسبه شده است.
توزيع يارانه نقدي
دولت پيش از اين اعلام كرده بود كه از اول آبان اجراي اين طرح را آغاز مي كند اما فعلا سرگرم واريز يارانه نقدي به حساب خانوارها است.
در اين مرحله قرار است به حساب هر فرد ايراني ۸۱ هزار تومان ظاهرا براي دوماه واريز شود ولي تا زمان حذف يارانه مواد سوختي و كالاهاي اساسي برداشت از اين حساب امكانپذير نيست.
بنابر آخرين گزارشها ۶۰ ميليون و ۵۰۰ هزار ايراني يارانه نقدي دريافت خواهند كرد. به اين ترتيب حدود ۱۴ ميليون ايراني يا متقاضي دريافت يارانه نبوده اند يا از نظر دولت مستحق دريافت يارانه نقدي تشخيص داده نشده اند.
هدف از توزيع پول نقد بين خانوارها مقابله با تورم ناشي از افزايش قيمت كالاها است. قرار است قيمت ۱۶ قلم كالا و خدمات افزايش پيدا كند و دولت از محل افزايش قيمت ها ۲۰ ميليارد دلار درآمد داشته باشد.
پولي كه دولت از محل افزايش قيمت ها به دست مي آورد به سه قسمت تقسيم مي شود. نيمي از درآمدهاي حاصل از افزايش قيمت، در اختيار خانواده ها قرار مي گيرد و بخشي به توليد اختصاص داده مي شود و بخشي نيز در طرح هاي عمراني هزينه خواهد شد.
بنابر قانون حذف يارانه ها، يارانه شانزده قلم كالا و خدمات با اجراي قانون جديد حذف و اين كالاها و خدمات به قيمت بين المللي عرضه مي شود.
يارانه موادي نظير بنزين، گازوئيل، گاز، نفت، برق، آب، گندم (نان)، شكر، برنج، روغن، شير، شكر، در مدت پنج سال حذف شده و اين كالاها و خدمات با قيمت بازارهاي منطقه خليج فارس عرضه مي شود.

معاون وزير نيرو: قبض برق ۷۰ درصد مصرف‌كنندگان ۴ هزار تومان گران مي‌شود

در حالى كه به تازگى مردم در برخى از استان‌هاى ايران از جمله تهران با افزايش بى‌سابقه بهاى برق روبرو شده بودند، معاون وزارت نيرو اعلام كرده است، در چارچوب اجراى قانون هدفمند كردن يارانه‌ها قبض برق مشتركانى كه مصرف برق آنها كمتر از الگوى مصرف تعيين شده است، تنها چهار هزار تومان در ماه افزايش خواهد يافت.

به گزارش خبرگزارى مهر، محمد بهزاد، معاون وزير نيرو در امور برق و انرژى روز يكشنبه درباره تاثير اجراى قانون هدفمند كردن يارانه‌ها در قبض برق شهروندان ايرانى گفته است: «براساس آخرين محاسبات وزارت نيرو، قبض برق ۷۰ درصد مشتركان شبكه برق كشور كه زير الگوى تعيين شده مصرف دارند، ۴ هزار تومان افزايش مى‌يابد.»
بيشتر بخوانيد:
به گفته وى مشتركان كم مصرف كنونى چنانچه ۱۰ تا ۱۵ درصد ديگر كمتر برق مصرف كنند، در چارچوب اجراى قانون هدفمند كردن يارانه‌ها ميزان افزايش قبض برق آنها سه هزار تومان در ماه خواهد بود.

اين در حالى است كه در اواسط مهر ماه و اندكى پس از آن كه ساكنان استان‌هاى شمالى ايران در قبض‌هاى برق خود با افزايش شديد بهاى برق مصرفى روبرو شده بودند، شهروندان تهرانى نيز با افزايش بى‌سابقه بهاى برق مصرفى خود روبرو شده و برخى از مشتركان برق در شهر تهران قبض‌هاى ۱۵۰ ، ۲۰۰ و حتى بيش از ۲۲۰ هزار تومانى دريافت كرده بودند.

همچنين  در ميان برخي از كسانى كه در دوره‌هاى پيش، قبض برق آنها به طور متوسط ۱۰ هزار تومان بود، اين بار با قبض‌هاى بيش از ۵۰ هزار تومان روبرو شده‌ و حتى مشتركان كم مصرفى كه در گذشته كمتر از هزار تومان براى مصرف برق مى‌پرداختند، در دوره جديد، قبض‌هاى بيش از هفت هزار تومان دريافت كرده بودند.

افزايش بهاى برق در قبض‌هاى برق مشتركان تهرانى تنها حدود سه هفته پس از آن صورت گرفته است كه ساكنان استان‌هاى شمالى ايران با افزايش ۵۰ تا ۶۰ درصدى در بهاى برق در آخرين قبض‌هاى خود روبرو شده بودند.

اين «افزايش نجومى» در بهاى برق مصرفى شهروندان در حالى صورت گرفته بود، كه در آن زمان قانون هدفمند كردن يارانه‌ها، كه برخى آن را علت افزايش بهاى برق اعلام كرده بودند، هنوز به مرحله اجرا در نيامده بود.

بر اساس قانون هدفمند كردن يارانه‌ها، كه ابتدا قرار بود از نيمه دوم سال جارى به مورد اجرا درآيد و تاكنون اجراى آن چندين بار به تعويق افتاده و با تازگي واريز يارانه‌هاي نقدي در چند استان مراحل مقدماتي آن آغاز شده است، يارانه پرداختى براى كالاهاى اساسى و حامل‌هاى انرژى حذف مى‌شود و بهاى اين كالاها بر اساس قيمت تمام شده آنها محاسبه خواهد شد.

در اين ميان مجيد نامجو، وزير نيرو،‌ در باره ميزان افزايش بهاى برق پس از اجراى قانون هدفمند كردن يارانه‌ها گفته است: «پس از اجراى قانون هدفمندى يارانه‌ها مردم در قبوض برق خود مشاهده خواهند كرد كه افزايش قيمت‌ها بسيار پايين‌تر از انتظارشان بوده است.»

همزمان در «بسته هدفمندى يارانه برق» كه در كارگروه طرح تحول اقتصادى دولت به تصويب رسيده است، ۱۱ تغيير در قبض‌هاى برق پيش‌بينى شده كه هدف از اين تغييرات «ساده، شفاف و يكسان‌سازى تعرفه‌هاى برق» اعلام شده است.

بر اساس قانون بودجه سال ۱۳۸۹، قيمت تمام شده هر كيلو وات برق در ايران ۸۳۲ ريال است، ولى با توجه به يارانه‌هاى پرداختى از سوى دولت، مشتركان برق در ايران براى هر كيلو وات ساعت ۱۶۰ ريال مى‌پرداختند، كه با حذف كامل يارانه‌ها قيمت برق مصرفى شهروندان ايرانى مى‌تواند دست‌كم پنج برابر افزايش يابد

كاهش چهار ميليون بشكه از ذخيره نفت خام شناور ايران

خبرگزاري رويترز به نقل از منابع بازرگاني و كشتيراني مي‌گويد كه حجم ذخيره شناور نفت خام ايران طي ماه جاري به ميزان چهار ميليون بشكه كاهش يافته‌است.

به گفته اين منابع، ايران ماه گذشته ۲۰ ميليون بشكه از نفت خام خود را در كشتي‌هاي نفت‌كش نزديك به ساحل نگه مي‌داشت كه در ماه جاري به خاطر افزايش خريد از سوي كشورهاي منطقه آسيا، اين ميزان ذخيره ايران به ۱۶ ميليون بشكه كاهش يافته‌است.

يكي از منابع صنعتي مرتبط با يك شركت نفتي غربي در اين مورد به رويترز گفته‌است: «در ماه اكتبر دو نفت‌كش بسيار بزرگ حامل نفت خام ايران، نفت‌هاي خود را از محل ذخيره شناور تخليه كرده و به سوي شرق فرستاده‌اند و اين ميزان بيش از ميزاني است كه معمولاً ديده‌ايم.»

بنا به اين گزارش، تحريم‌هاي بين‌المللي عليه ايران باعث شده تا خريداران اروپايي نفت، خريدهاي خود از ايران را كاهش دهند و بازارهاي آسيايي هم‌اينك براي جبران اين كاهش خريد اروپايي، به افزايش واردات نفت خام از ايران روي آورده‌اند.

به نوشته رويترز، تحريم‌هاي بين‌المللي كه براي وادار ساختن ايران به توقف برنامه هسته‌اي‌اش اعمال شده باعث دشواري در تأمين مالي قرارهاي خريد نفت اروپاييان از ايران شده‌است.

يكي از بازرگانان طرف معامله با يكي از شركت‌هاي نفتي اروپايي در اين زمينه به رويترز گفت: «خريداران شرقي ناچارند بخش بزرگ‌تري از نفت ايران را بخرند زيرا تعداد كساني كه در اروپا قادر به خريد نفت از ايران نيستند اين‌قدر زياد شده كه ديگر نمي‌شود نفت ايران را به بازار اروپا ريخت.»

به گفته كارشناسان صنعتي، هم‌اينك تنها چند شركت بزرگ نفتي اروپايي از جمله «رويال داچ شل»، توتال و اِني هستند كه خريداران عمده اروپايي نفت ايران را تشكيل مي‌دهند.

در اين پيوند، يك بازرگان ديگر اروپايي به خبرگزاري رويترز گفته‌است: «هم‌اكنون روزانه در حدود ۵۵۰ هزار بشكه از نفت خام ايران وارد اروپا مي‌شود. اين ميزان در اكتبر كمتر از سپتامبر و در سپتامبر كمتر از اوت بود.»

ايران كه دومين توليدكننده بزرگ نفت در سازمان اوپك است روزانه در حدود ۲ ميليون بشكه نفت صادر مي‌كند كه بيشتر آن راهي كشورهاي آسيايي مي‌شود.

ايران بخشي از نفت استخراجي خود را در مناطق فراساحلي ذخيره مي‌كند و از جمله براي نفت استخراج شده در ميدان‌هاي نفتي سروش و نوروز در خليج فارس هيچ مخزن ذخيره ساحلي ندارد و هميشه ۶ تا ۱۰ ميليون بشكه از اين نفت را در نفت‌كش‌هاي شناور نگه مي‌دارد.

صنعت نفت ايران و نظام بانكي آن از حوزه‌هايي هستند كه به دليل برنامه‌هاي هسته‌اي جمهوري اسلامي تحت تحريم‌هاي جامعه جهاني قرار گرفته‌اند.

كشورهاي اتحاديه اروپا در آخر ماه مهر در برنامه تحريم خود عليه ايران يك قدم فراتر رفته و
اعلام كردند كه از اين پس بانك‌ها موظف خواهند بود، انتقال بيش از ۱۰ هزار يورو پول به ايران را به دستگاه‌هاي ذيربط گزارش دهند و هم‌چنين انتقال بيش از ۴۰ هزار يورو به ايران نيازمند دريافت مجوز مخصوص از دستگاه‌هاي مسئول خواهد بود.

اتحاديه اروپا نيز جمهوري اسلامي را متهم مي‌كند،‌ كه در چارچوب برنامه هسته‌اي خود،‌ به طور پنهاني براي ساخت جنگ‌افزارهاي هسته‌اي تلاش مي‌كند، اتهامي كه ايران آن را بي‌اساس دانسته و رد مي‌كند.

۱۳۸۹ مهر ۲۶, دوشنبه

استقبال لبناني‌هاي قدردان كمك‌هاي جمهوري اسلامي از احمدي‌نژاد

محمود احمدي‌نژاد، رئيس جمهوري اسلامي، روز چهارشنبه سفر مناقشه برانگيز خود به بيروت، پايتخت لبنان، را در ميان استقبال «هزاران لبناني شيعه» آغاز كرد. اين در حالي است كه مقامات حزب‌الله روز گذشته اعلام كردند كه از سال ۲۰۰۶ نزديك به يك ميليارد دلار ايران صرف بازسازي اين كشور شده است.

به گزارش خبرگزاري رويترز، هزاران شيعه لبنان روز چهارشنبه در حاشيه مسير فرودگاه بيروت تا كاخ رياست جمهوري اين كشور با پاشيدن برنج و انداختن گل بر سر آقاي احمدي‌نژاد از او استقبال كرده‌اند.

در همين حال، به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، ايسنا، رئيس دولت دهم جمهوري اسلامي در فرودگاه بيروت مورد استقبال عده‌اي از مسئولان بلندپايه لبنان از جمله نبيه بري، رئيس مجلس، جمعي از وزرا و نمايندگان مجلس اين كشور، و همين طور نماينده سيد حسن نصرالله، دبيركل حزب‌الله لبنان، قرار گرفته است.

محمود احمدي‌نژاد در اولين بخش از سفر خود به كشور لبنان با ميشل سليمان، همتاي لبناني خود، ديدار خواهد داشت.

در حالي كه تلويزيون دولتي ايران مراسم استقبال از محمود احمدي‌نژاد را به طور مستقيم نمايش مي‌داد، خبرگزاري ايسنا همچنين مي‌گويد كه عده‌اي در فرودگاه بيروت به زبان فارسي شعار داده‌اند كه «ابوالفضل علمدار، احمدي را نگه دار».

خبرگزاري رويترز به نقل از تعدادي از افرادي كه به استقبال آقاي احمدي نژاد رفته‌اند مي‌گويد كه آنها به دليل بازسازي لبنان قدردان او هستند. «اگر او نبود، ما هنوز در چادر زندگي مي‌كرديم.»

اين در حالي است كه عده زياد ديگري در لبنان از جمله برخي از مقامات بلندپايه در دولت اين كشور و به‌ويژه سني‌مذهب‌هاي اين كشور از سفر دوروزه آقاي احمدي‌نژاد به بيروت ابراز ناخشنودي كرده‌اند.

به گفته خبرگزاري رويترز، بزرگ‌ترين فراكسيون در مجلس لبنان به رهبري سعد حريري، پسر رهبر فقيد اين كشور، محمود احمدي‌نژاد را متهم كرده است كه از لبنان به عنوان «پايگاه ايران در مديترانه» بهره مي‌گيرد.

از سوى ديگر، هفته گذشته، پوسترهايى عليه آقاي احمدى‌نژاد در خيابان‌هاى شهر تريپولى، در شمال لبنان، نصب شده بود كه بر آنها صورت او با خط قرمز ضرب‌در خورده و زير آن به عربى نوشته شده بود: «لا أهلا" و لا سهلا"، لا بولايه الفقيه فى لبنان» (خوش نيامديد؛ نه به ولايت فقيه در لبنان).

محمود احمدي‌نژاد صبح روز چهارشنبه پيش از آغاز سفر خود به بيروت در واكنش به اين ابراز احساسات منفي نسبت به خود آنها را بي‌اهميت خواند و گفت كه «طبيعي است كه بدخواهان اين موضوع را نپسندند».

او همچنين يكي از اهداف خود از اين سفر را «تعميق روابط دوجانبه و افزايش همكاري‌‌هاي اقتصادي، علمي، گردشگري، بهداشتي، سياسي و سرمايه‌گذاري‌‌هاي مشترك» اعلام كرد.

با اين حال رئيس جمهور ايران اشاره نكرد كه ايران در مقابل كمك‌هاي فراوان خود تاكنون چه چيز از لبنان دريافت كرده است.

سفر رئيس جمهور ايران به لبنان در حالي انجام مي‌شود كه ايالات متحده نيز با ابراز نگراني از اين سفر، به اتباع آمريكايي ساكن لبنان در مورد امكان بروز خشونت هشدار داده و از شهروندان خود خواسته است تا به دلايل امنيتي ‌در مدت حضور آقاي احمدي‌نژاد در لبنان به اين كشور سفر نكنند.

طبق برنامه آقاي احمدي‌نژاد روز پنج‌شنبه از شهرهاي جنوبي لبنان در نزديكي اسرائيل كه در درگيري‌هاي سال ۲۰۰۶ به‌شدت آسيب ديدند ديدار خواهد كرد، شهرهايي كه خانه‌هاي آنها اغلب با كمك مالي ايران بازسازي شده‌اند.

آمريكا: حزب الله اتحاد با ايران را به اتحاد با لبنان ترجيح مي دهد

سخنگوي كاخ سفيد  روز چهارشنبه و در واكنش به سفر محمود احمدي نژاد، رييس جمهوري ايران،  به لبنان گفت كه اين سفر نشان مي دهد حزب الله لبنان، اتحاد و نزديكي و ائتلاف با ايران را به اتحاد و همدلي با لبنان، ترجيح مي دهد و اولويت ديگري را دنبال مي كند.

رابرت گيبس، سخنگوي كاخ سفيد در پاسخ به پرسشي در مورد برنامه روز پنجشنبه آقاي احمدي نژاد و سفر به نزديكي مرز اسرائيل و پرتاب سنگ به سمت خاك اسرائيل گفت:« اين سفر و اين برنامه ها نشان مي دهد حزب الله لبنان  اتحاد با ايران را  ارزشمندتر  از  اتحاد خود با لبنان مي داند.» 
    
آقاي گيبس گفت: «آقاي احمدي نژاد در حالي به اين راه هاي تحريك آميز ادامه مي دهد كه به دليل اين گونه رفتارهاي او، مردم كشورش به سمت تحريم هاي بين المللي سنگين و سخت سوق داده شده اند.»
 
به گزارش خبرگزاري رويترز، مقامات اسرائيلي هم به سفر آقاي احمدي نژاد به لبنان واكنش نشان داده و يك مقام رسمي اين كشور گفت :«سفر محمود احمدي نژاد نشان مي دهد كه لبنان در حال گذار از وضعيت فعلي است و دارد به يك دولت افراطي و تندرو تبديل مي شود.»

اين مقام رسمي كه نخواست نام او فاش شود به خبرگزاري فرانسه افزوده كه لبنان هم به كشورهاي محور شرارت و مدافع تروريسم، اضافه شده است.

محمود احمدي نژاد
روز چهارشنبه وارد لبنان شده و در كنفرانس خبري مشترك با ميشل سليمان، رييس جمهوري لبنان گفت:« ما از مقاومت مردم لبنان در برابر رژيم صهيونيستي حمايت مي كنيم و خواهان آزادي تمامي اراضي اشغالي در لبنان، سوريه و فلسطين هستيم.»

به گزارش خبرگزاري فرانسه، تنش ها و واكنش ها در جريان اين سفر روز پنجشنبه ممكن است اوج بگيرد چرا كه گفته شده آقاي احمدي نژاد قرار است به روستايي در نزديكي مرز اسرائيل رفته و از آن جا ديدار كند. اين روستا در جريان جنگ سال ۲۰۰۶، چهار سال پيش ميان حزب الله لبنان و اسرائيل، تخريب شد.

در جريان جنگ چهار سال پيش ميان حزب الله لبنان و اسرائيل كه به جنگ ۳۳ روزه معروف شد، حدود ۱۲۰۰ تن در لبنان كه بيشتر آنها غيرنظامي بودند و ۱۶۰ تن اسرائيلي كه بيشتر آنها نظامي بودند، كشته شدند.

مقامات حزب‌الله مي گويند در چهار سال گذشته، ايران نزديك به يك ميليارد دلار صرف بازسازي لبنان كرده است.

وبسايت هاي خبري اسرائيلي اظهارات تندي عليه محمود احمدي نژاد منتشر كرده اند كه بيشتر آنها بدون نام منبع است. دولت فعلي اسرائيل، ائتلاف محافظه كاران و راستگراهاي تندرو است. يك نماينده پارلمان اسرائيل گفته اگر محمود احمدي نژاد به نزديكي مرز اسرائيل آمده و به سوي ما سنگ پرتاب كند، اجازه زنده ماندن ندارد و بايد اگر در خط آتش نيروهاي دفاعي اسرائيل است، هدف قرار گيرد.

سيلون شالوم، وزير خارجه اسبق اسرائيل و يك مقام رسمي فعلي دولت اسرائيل اما به اين اظهارات واكنش نشان داده و آن را رد كرد. آقاي شالوم در گفت وگو با راديو دولتي اسرائيل گفت:« باور ندارم كه برنامه كاري ما اين است كه سران دولت ها را هدف حمله قرار دهيم. حتي اگر آنها نمونه ديكتاتورهايي باشند كه خواهان نابودي اسرائيل هستند.»

سفر رئيس جمهور ايران به لبنان در حالي انجام مي‌شود كه ايالات متحده نيز با ابراز نگراني از اين سفر، به اتباع آمريكايي ساكن لبنان در مورد امكان بروز خشونت هشدار داده و از شهروندان خود خواسته است تا به دلايل امنيتي ‌در مدت حضور آقاي احمدي‌نژاد در لبنان به اين كشور سفر نكنند.

طبق برنامه آقاي احمدي‌نژاد روز پنج‌شنبه از شهرهاي جنوبي لبنان در نزديكي اسرائيل كه در درگيري‌هاي سال ۲۰۰۶ به‌شدت آسيب ديدند ديدار خواهد كرد، شهرهايي كه خانه‌هاي آنها اغلب با كمك مالي ايران بازسازي شده‌اند.

مشاركت:بازداشت شكوري راد نشانه شكست كودتاگران است

جبهه مشاركت ايران اسلامي، از احزاب اصلاح طلب ايران، در بيانيه اي بازداشت علي شكوري راد از اعضاي اين حزب را نشانه «شكست كودتاگراني» دانسته است كه در برابر منطق و استدلال، ابزاري «جز درفش» در دست ندارند.

علي شكوري راد، عضو جبهه مشاركت ايران اسلامي و نماينده مجلس ششم، روز سه‌شنبه بازداشت شد و عباس جعفري دولت‌آبادي، دادستان تهران، گفته است وي به «مسايل امنيتي» متهم شده است.

جبهه مشاركت در بيانيه روز چهارشنبه خود با انتقاد از ايجاد محدوديت براي مخالفان در ايران نوشته است:« در حالي كه وقيحانه در رسانه هاي غربي اعلام مي شود كه ايران آزاد ترين كشور جهان است و با گستاخي مي گويند مخالفان از رييس دولت آزادي عمل بيشتري دارند، دكتر شكوري راد به جرم سخن گفتن و اعلام نظر و نوشتن مطلب در وبلاگ شخصي خود دستگير مي شود».

علي شكوري راد طي هفته  اخير به اظهارات غلامحسين محسني اژه اي، دادستان كل كشور و سخنگوي قوه قضاييه، در خصوص انحلال حزب مشاركت ايران اسلامي واكنش نشان داده و مطالبي  را در انتقاد از اظهارات اين مقام قوه قضاييه در وبلاگ خود نوشته بود.

جبهه مشاركت بيانيه خود تاكيد كرده است كه علي شكوري راد به اتهام «نابخشودني اظهار نظر»بازداشت شده است.

اين حزب اصلاح طلب همچنين گفته است: بازداشت علي شكوري راد «نشانه شكست قطعي و محتوم و در ماندگي كودتاگراني است كه در برابر منطق و استدلال جز تيغ و درفش در كف ندارند و البته نشانه پيروزي جريان اصيل اصلاحات و جنبش سبز مردم ايران است كه در سال صبر و استقامت، مظلومانه همه اين نامردمي ها را تحمل مي كنند.»

جبهه مشاركت تصريح كرده است كه اقداماتي از نوع بازداشت علي شكوري راد « هيچ خللي در روند فعاليت مسالمت آميز ، قانوني و حق گراي» اين حزب ايجاد نمي كند.

واكنش به اظهارات محسني اژه اي
علي شكوري راد پس از آنكه محسني اژه‌اي از حكم دادگاه انقلاب در خصوص انحلال جبهه مشاركت خبر داده بود، وي را مورد انتقاد قرار داده و او را به «دروغگويي» متهم كرده بود.

غلامحسين محسني ‌اژه‌اي پيشتر در كنفرانس مطبوعاتي گفته بود كه جبهه مشاركت و مجاهدين اقلاب اسلامي، دو حزب عمده اصلاح‌طلب ايران، توسط دادگاه منحل شده و ديگر حق فعاليت سياسي ندارند.

علي شكوري راد در پاسخ به محسني اژه‌اي نوشته بود: «جبهه مشاركت يك حزب قانوني است و تاكنون در هيچ دادگاهي محاكمه نشده و هيچ حكمي مبني بر انحلال به آن ابلاغ نشده است. علاوه بر آن، حكم رسمي و قانوني دادگاه مبني بر لغو تصميم كميسيون ماده ۱۰ احزاب را در دست دارد، بنابراين با گردني افراشته به فعاليت‌هاي تشكيلاتي و سياسي خود ادامه مي‌دهد و هيچ كس حق ندارد مانع آن بشود.»

علي شكوري راد  پس از  آنكه غلامحسين محسني اژه‌اي بعد از دو هفته دوباره كنفرانس مطبوعاتي  ديگري برگزار كرد، به اين اظهارات تازه هم واكنش نشان داد و نوشت: اين بار «دروغ‌هاي جديدي را براي توجيه دروغ قبلي خود سر هم كرد». «ماجراي افتضاح قضايي در صدور حكم انحلال جبهه مشاركت ظاهرا پاياني ندارد و بايد منتظر حراج ته‌مانده‌هاي اعتبار دستگاه قضايي براي حفظ حيثيت جناب سخنگو بود.»

به گزارش وب سايت نوروز، نزديك به حزب مشاركت، در حال حاضر ۱۶ تن از اعضاي ارشد جبهه مشاركت از جمله محسن ميردامادي، دبيركل حزب در زندان به سر مي برند.

اقتصاد ايران و خطر كاهش ذخيره ارزي

با گذشت سه ماه از تصويب تحريم‌هاي شديدتر توسط شوراي امنيت سازمان ملل، كارشناسان هشدار مي‌دهند كه اقتصاد ايران از دو سو زير فشار قرار گرفته است: افزايش بي‌رويه واردات به كشور و كاهش ذخيره ارزي.


دولت دهم براي مقابله با اقدامات تنبيهي جامعه جهاني و آرام ساختن فضاي سياسي، به واردات بي‌رويه با هدف تنظيم قيمت‌ها روي آورده است.به گفته كارشناسان، اين سياست هم به صنايع كشور آسيب مي‌زند، هم توانمندي‌هاي اقتصاد ايران را سست مي‌كند و هم ذخيره ارزي را به باد مي‌دهد.
بنا به آمار رسمي كه در رسانه‌هاي جمعي ايران انعكاس يافته است، گمرك ايران مقدار واردات كالا در سال گذشته را بيش از ۵۵ ميليارد دلار و مقدار صادرات غير نفتي را ۲۱ ميليارد دلار اعلام كرده است. در شش ماه نخست سال جاري نيز افزايش واردات ادامه داشته و به رقم بي‌سابقۀ ۳۰ ميليارد دلار رسيده است، يعني ماهانه ۵ ميليارد دلار واردات در ماه.
وزارت بازرگاني و بانك مركزي نيز از حداقل افزايش ۲۰ درصدي در ورادات گزارش مي‌دهند. بانك مركزي ميزان واردات سال گذشته را معادل ۶۱ ميليارد دلار اعلام مي‌كند. به نوشته تارنماي "آينده" كسري بازرگاني كشور در سال گذشته ۳۵ ميليارد دلار و بنا بر ارقام واقعي حدود ۵۰ ميليارد دلار بوده است.
شكاف روزافزون ميان حجم واردات و صادرات و اتكاي بي رويه به كالاهاي وارداتي بازار مصرف داخلي را بيش از هر زمان ديگري به محصولات خارجي وابسته كرده است. در ميان واردات كشور ارقام اصلي به فولاد و بنزين و گندم اختصاص دارد، يعني به كالاي اوليه و مواد خام كه تاثير مستقيم و فوري در بازار مصرف داخلي دارند. با توجه به فشار تهديدها و تحريم‌هاي خارجي، تامين نيازهاي داخلي با مخاطرات جدي روبروست.
"ذخيره ارزي"، گنج بي‌كران!
در شرايطي كه به خاطر تحريم‌هاي بانكي و مالي و اجراي قانون هدفمندي يارانه ها، بازار ارز سخت بي‌ثبات شده و بخش خصوصي از احتمال فروپاشي اقتصادي به خود مي‌لرزد، دولت براي حفظ تعادل در نظام يارانه‌اي كشور، با خيال آسوده صدها ميليون دلار به بازار تزريق مي‌كند. از سوي ديگر مقامات اقتصادي به مديران و كارآفرينان بخش خصوصي اميد مي‌دهند كه دولت بيش از ۸۰ ميليارد دلار ذخيره ارزي دارد.
يحيي آل‌اسحاق، رئيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن تهران، كه براي سخنراني در همايش سالانه تشويق صادرات غيرنفتي به تبريز سفر كرده، در جمع مديران بخش خصوصي گفته است كه از اجراي هدفمندي يارانه‌ها نبايد نگران بود، زيرا جمهوري اسلامي "به شكل اطمينان‌بخشي ارز و كالاي مورد نياز را ذخيره‌سازي كرده است."
اين در شرايطي است كه با اقدامات تنبيهي شوراي امنيت سازمان ملل و تحريم‌هاي يكجانبه آمريكا و كشورهاي غربي، امروز ايران از نظر بازرگاني خارجي در شرايط بسيار حساسي قرار گرفته و به هر دلار خود نياز مبرم دارد، اما به گفته كارشناسان اقتصادي، در مقامات مسئول كشور براي صيانت از ذخاير ارزي كشور عزمي استوار ديده نمي‌شود

مهدي كروبي: شكنجه زندانيان به وحشي‌ترين شكل ممكن ادامه دارد

مهدي كروبي، از رهبران مخالفان دولت در ايران با تاكيد بر اين كه در روزهاي اوليه‌ پس از آغاز اعتراض‌ها به نتايج انتخابات رياست جمهوري در ايران، بازداشت‌شدگان در زندان‌ها مورد تجاوز قرار گرفتند، گفته است، شكنجه زندانيان هنوز هم به وحشي‌ترين شكل ممكن ادامه دارد.

مهدي كروبي در گفت و گويي با نشريه آمريكايي نيويوركر‌ درباره تجاوز جنسي به بازداشت‌شدگان رويدادهاي پس از انتخابات در ايران گفته است:‌ «من بطور واضح مي‌گويم: روزهاي اوليه‌ بعد از جنبش آنها مردم را در زندان‌ها مورد تجاوز جنسي‌ قرار دادند و هنوز آنها به شكنجه زندانيان به وحشي ترين شكل ممكن ادامه مي دهند. من مدركي‌ كه اخيراً نشانگر آزار جنسي‌ در زندان‌ها يا به صورت مداوم باشد ندارم.»

آقاي كروبي سال گذشته و به دنبال شدت گرفتن سركوب خونين اعتراض‌ها به نتايج انتخابات رياست جمهوري در ايران، براي نخستين بار مساله تجاوز جنسي به بازداشت‌شدگان را افشا كرد كه واكنش تند مقام‌هاي جمهوري اسلامي را در پي داشت.

دبير كل حزب اعتماد ملي در گفت و گوي خود با نشريه آمريكايي نيويوركر، كه روز سه‌شنبه منتشر شده، در اين باره گفته است:‌ «در فرهنگ ما، قربانيان تجاوز جنسي‌ از شرم و افسردگي رنج مي برند. ضمناً مسئولين شرايط را بسيار تهديد آميز كرده‌اند به شكلي‌ كه قربانيان تجاوز جنسي‌ مي‌ترسند كه اين مساله را مطرح كنند. به همين دليل بعضي‌ از قربانيان تجاوز جنسي‌ به من مراجعه كردند و به دنبال آن بعضي‌ از آنها مجبور شدند يا سكوت كنند يا كشور را ترك كنند.»

وي همچنين افزوده است:‌ «من حتي نمي‌دانم اين افراد در چه شرايطي هستند يا رو به بهبود هستند. من تنها شكايت‌هاي آنها را ثبت كردم و فيلمي از اتفاقاتي كه گفتند بر سر آنها در مدتي‌ كه در زندان بودند آمده بود تهيه كردم، تا اگر كسي‌ خواست انكار كند كه زندانيان مورد تجاوز جنسي‌ قرار گرفته بودند، من مدركي دستم باشد.»

رئيس پيشين مجلش شوراي اسلامي همچنين درباره تهديداتي كه پس از انتخابات رياست جمهوري سال گذشته عليه شخص وي صورت گرفته، اظهار داشته است:‌ «مشكلات زياد وجود دارد و فشار بسيار شديد است. من هيچ امنيتي در منزلم ندارم. اخيراً، براي پنج روز مداوم، سنگ و نارنجك دست ساز به منزلم پرتاب مي‌شد. مخالفان ما از هيچ كاري واهمه ندارند، آنها دفتر حزب من و حتي دفتر شخصي من را بستند. من مي‌دانستم كه ممكن است چنين رفتارهاي خصمانه اي با من بشود.»

مهدي كروبي با تاكيد بر آمادگي خود براي پرداخت هرگونه هزينه‌اي براي فعاليت‌هاي خود افزوده است:‌ «از زماني‌ كه من رئيس مجلس بودم تا امروز كه هيچ پست دولتي ندارم، هميشه از حق مردم دفاع كرده ام. من براي هر رويداد يا تصادفي آماده هستم، و هيچ ترسي ندارم. ولي‌ من در مورد اسلام نگرانم، مي ترسم كه اين افراد كه به نام اسلام مردم را مورد حمله و آزار قرار مي دهند به اين وسيله در چشم جهانيان آسيبهاي جدي به دين ما وارد مي كنند.»

اين نامزد معترض به نتايج انتخابات رياست جمهوري سال گذشته كه به عنوان يكي از رهبران جنبش سبز در ايران شناخته مي‌شود، با رد ادعاي به پايان رسيدن جنبش سبز گفته است: ‌«اگر حكومت اجازه هر گونه تجمعي را مي‌داد، دنيا شاهد حضور ميليونها نفر در خيابان‌هاي كشور بود و بدليل اينكه محافل قدرت اين مسئله را به خوبي‌ مي‌دانند، به شدت در اين ۱۶ ماه سركوب كردند و به بي‌رحم‌ترين صورت ممكن هر مخالفتي را ساكت كردند.»

وي همچنين افزوده است: «دولت در حال حاضر مشكلات زيادي دارد… مسائل اقتصادي و سياست خارجي‌ هر دو بسيار بحراني هستند. تمام اين مشكلات شرايط را براي اينكه دولت كنوني‌ بتواند به چيزي دست يابد را بسيار سخت كرده است. در ماه‌ها و روزهاي اوليه‌ بعد از انتخابات تعداد بسيار زيادي از چهره‌ها از رده‌هاي بالا تا پائين زنداني شدند و اين روش ادامه دارد. تمام اينها نشانه اين است كه جنبش هنوز زنده است.»

مهدي كروبي درباره نقش ايرانيان مقيم خارج از كشور در جنبش سبز نيز گفته است:‌ «ايران متعلق به تمام ايرانيان است، از آناني‌ كه ايران را سال‌هاي پيش ترك كردند تا كساني‌ كه امروز در ايران زندگي‌ مي‌كنند. من هميشه تاكيد كرده ام كه ايرانيان خارج از كشور بايد هويت ملي‌ خودشان را حفظ كنند و با وطنشان در ارتباط بمانند. من نمي توانم به ايرانيان خارج از كشور بگويم چه كار كنند، ولي‌ مي‌تونم بگويم كه بسيار خوب مي شود اگر بتوانند افكار عمومي و ديدگاههاي روشنفكرانهٔ ايران را در خارج از كشور همراهي كنند تا بتوانند صداي كساني‌ باشند كه در داخل ايران صدايشان به جاي نمي رسد.»

آقاي كروبي همچنين در پاسخ به پرسشي درباره سياست ايالات متحده آمريكا در قبال جنبش سبز هم گفته است: «نگاه ما به مردم خودمان، كشور خودمان و منافع خودمان است. ما تلاش مي‌كنيم كه از هرگونه وابستگي يا تعيين استراتژي براي كشورهاي ديگر دوري كنيم. اين جنبش مسئوليت خود ما است و ما از ملت‌ها و دولت‌هاي ديگر انتظار نداريم كه كاري براي ما انجام بدهند، ولي‌ اگر آنها از روي انساندوستي احساس وظيفه مي كنند كه از ما حمايت كنند آن مساله جدايي است.»

سفر محمود احمدي نژاد به مرز اسرائيل

محمود احمدي نژاد، رئيس جمهوري ايران در دومين روز سفرش به لبنان در نزديكي مرز اسرائيل سخنراني كرده و گفته است: "صهيونيست ها رفتني اند".
اين در حاليست كه دولت آمريكا سفر رئيس جمهوري ايران به لبنان را تحريك آميز توصيف كرده است.
آقاي احمدي نژاد پنجشنبه ۲۲ مهر ماه (۱۴ اكتبر) در ورزشگاهي در بنت جبيل در جنوب لبنان سخنراني كرد.
اين ناحيه در جريان جنگ ۳۳ روزه سال ۲۰۰۶ ويران شده بود و گفته مي شود با كمك ايران بازسازي شده است.
رئيس جمهوري ايران در جمع هزاران نفر از مردم جنوب لبنان گفت: "فلسطين با قدرت مقاومت پيروز خواهد شد".
او چند بار تاكيد كرد كه ملت ايران تا آخر در كنار "ملت لبنان و ملت هاي منطقه" خواهد ماند و از ارتش، مردم، رئيس جمهوري، رئيس مجلس، نخست وزير و رهبر حزب الله لبنان تشكر كرد.
فيليپ كراولي، سخنگوي وزارت امور خارجه آمريكا، پنجشنبه در واشنگتن به خبرنگاران گفت كه سفر آقاي احمدي نژاد به لبنان تحريك آميز است.
به گفته وي، اين سفر حاكميت ملي لبنان را تضعيف مي كند.
اما رئيس جمهوري ايران در نطق خود با اشاره به جنگ ۳۳ روزه سال ۲۰۰۶ ميلادي ميان حزب الله و ارتش اسرائيل، خطاب به مردم بنت جبيل گفت: "اگر مقاومت شما نبود، معلوم نبود كه امروز مرز صهيونيست ها كجا بود."
جنگ ۳۳ روزه بين اسرائيل و حزب الله لبنان پس از آن آغاز شد كه نيروهاي حزب الله دو سرباز اسرائيلي را در مرز دو كشور به اسارت گرفتند و اسرائيل نيز براي آزاد كردن اين دو سرباز و كاستن از قدرت حزب الله به جنوب لبنان حمله كرد.
در جريان آن جنگ بيش از هزار لبناني، كه بيشتر آنها غيرنظامي بودند و ۱۶۰ اسرائيلي، كه بيشتر آنها سرباز بودند، كشته شدند.
آقاي احمدي نژاد پس از ترك بنت جبيل به روستاي قانا، در جنوب لبنان رفت و در مراسمي به كشته شدگان اين روستا اداي احترام كرد.
وب سايت رسمي رئيس جمهوري ايران همچنين خبر مي دهد كه اسفنديار رحيم مشايي، رئيس دفتر آقاي احمدي نژاد عصر پنجشنبه "بوستان ايران" را در شهر مرزي مارون ‌الراس در جنوب لبنان افتتاح كرد.
دولت ايران اين پارك را كه در نزديكي مرز اسرائيل قرار دارد و گفته مي شود كه به پايگاه ها و شهرك هاي اسرائيل اشراف دارد، احداث كرده است.
سفر آقاي احمدي نژاد به لبنان، واكنش هيلاري كلينتون، وزير امور خارجه آمريكا و مقام هاي اسرائيلي نيز در پي داشته است.
خانم كلينتون روز چهارشنبه نسبت به هر گونه تلاشي براي متزلزل كردن حاكميت ملي لبنان هشدار داد.
خانم كلينتون كه در كوزوو بسر مي برد، گفت كه دولت آمريكا با هر كوششي براي بي ثبات كردن لبنان يا دامن زدن به تنش هاي داخلي در اين كشور مخالف است.
مقام هاي دولت اسرائيل هم به سفر آقاي احمدي نژاد به لبنان به تندي واكنش نشان دادند و آن را نشانه اي از روند تبديل شدن اين كشور به يك "كشور تندرو" دانستند.

امام جعمه قم: استقبال از رهبري استقبال از امام زمان است

به گزارش فارس حجت‌الاسلام سيدمحمد سعيدي امروز در خطبه‌هاي نماز جمعه قم با اشاره به سفر قريب‌الوقوع مقام معظم رهبري به شهر قم اظهار داشت: استقبال مردم قم از ايشان دلايل و انگيزه‌هاي فراواني دارد.

وي يكي از اين دلايل را ابراز عشق و محبت به ذريه پيامبر (ص) و مصداق اداي اجر رسالت دانست و عنوان داشت: اين تكريم‌ها در تاريخ ايران و قم بي‌سابقه نيست، چرا كه اين مردم در سال‌هاي دور استقبال شاياني از حضرت معصومه (س) داشته‌اند و اين گونه آن حضرت قم را براي اسكان برگزيده‌اند.

امام جمعه قم دليل ديگر استقبال مردم قم از مقام معظم رهبري را اين‌گونه بيان داشت: استقبال از نايب عام امام زمان (عج) استقبال از امام زمان (عج) است.

وي افزود: مردم قم تمام عشق خود به حضرت ولي‌عصر (عج) را در مراسم استقبال از مقام معظم رهبري به نمايش خواهند گذاشت.
 
سعيدي همچنين تجليل از رهبر معظم انقلاب را تجليل از مرجعيت ديني و پرنفوذ ايشان دانست و خاطرنشان كرد: تجليل از مقام معظم رهبري تجليل از شخصيتي است كه نماد عزت و اقتدار نظام اسلامي است و تمام اميدها به اين شخصيت است.


وي با بيان اينكه پس از سفر سال 74 مقام معظم رهبري به قم شاهد تحولات زيادي در اين استان بوده‌ايم، اظهار داشت: به ويژه در دولت‌هاي نهم و دهم توجه ويژه‌اي به اين استان شده است.

امام جمعه قم توسعه مدارس، توسعه كمي و كيفي دانشگاه‌ها، اجراي طرح انتقال آب از سرشاخه‌هاي دز، اجراي جاده قم گرمسار، اجراي طرح‌هاي آبرساني و گازرساني به روستاها، اجراي طرح حرم جمكران و مونوريل، رشد احداث مسكن، توجه به توسعه صنعتي و ساخت كارخانه فولاد و سيمان و توسعه شيلات را از جمله تحولات رخ‌ داده پس از سفر سال 74 مقام معظم رهبري به قم دانست.

وي با اشاره به اينكه رهبر معظم انقلاب امسال را به عنوان سال همت مضاعف و كار مضاعف ناميده‌اند، تصريح كرد: تحقق اين تدبير را با اتمام 90 درصد پروژه‌هاي نيمه‌تمام شاهد هستيم.
سعيدي با اشاره به تشكيل كارگروه توسعه و عمران استان قم كه مصوبات آن به منزله مصوبات هيئت دولت به شمار مي‌رود، بيان داشت: در اين كارگروه 700 ميليارد تومان اعتبار به منظور توسعه استان قم به تصويب رسيده است.

وي با اشاره به سفر استاندار قم به بخش‌هاي مختلف اين سفرها را آشنايي بيشتر با جريان امور از سوي مسئولان دانست.

امام جمعه قم در قسمت ديگري از سخنان خود با اشاره به سفر رئيس جمهور به لبنان و استقبال مردم و دولت لبنان از وي تصريح كرد: تجليل از رئيس جمهور، تجليل از يك فرد نيست بلكه تجليل از انقلاب اسلامي است و اين در سخنان مسئولان لبناني نيز مشخص است.
وي با بيان اينكه احمدي‌نژاد به دليل موضع‌گيري‌هاي ضداستكباري خود در جهان محبوب است، خاطرنشان كرد: اين سفر دوستداران انقلاب را در جهان شاد كرد و كوه غم را در دل دشمنان انقلاب ريخت.
 
سعيدي ضمن تفسير آيه 9 سوره جمعه در خطبه اول نماز جمعه، از اين آيه به عنوان تنها آيه‌اي ياد كرد كه در آن به نماز جمعه اشاره شده است.

وي با اشاره به تفاوت‌هاي نماز جمعه با ديگر نمازهاي ظهر عنوان داشت: نماز جمعه دو ركعت و دو ركعت ديگر آن را خطبه‌ها تشكيل مي‌دهند كه در ظاهر سخنراني هستند، اما در واقع عبادت هستند.

امام جمعه قم لزوم اقامه جماعت نماز جمعه و محدوديت در زمان اقامه نماز جمعه را به عنوان برخي ديگر از تفاوت‌هاي اين نماز با ساير نمازها ياد كرد و افزود: مي‌توان در يك منطقه چند نماز جماعت اقامه كرد اما در مورد نماز جمعه تا شعاع خاصي تنها يك نماز جمعه قابل ادا است.
وي با اشاره به برخي احاديث بيان داشت: برخي از زندانيان با نظارت در نماز جمعه شركت داده مي‌شدند.

سعيدي همچنين با اشاره به مناظرات ثامن الائمه (ع) اظهار داشت: مامون قصد داشت با تشكيل مناظراتي امام رضا (ع) را شكست دهد، اما امام رضا (ع) از معارف اهل بيت (ع)‌ جانانه دفاع كرد.

وي گفت: وقتي اين مناظره‌ها شكل گرفت قدرت و توان علمي عالم آل محمد (ع) جلوه كرد و تا ابد در تاريخ باقي خواهد ماند.

امام جمعه قم از امام رضا (ع) به عنوان نماد غلبه اسلام بر فرهنگ‌هاي معاصر ياد كرد و عنوان داشت: در آن زمان مانند امروز نهضت ترجمه علوم غيراسلامي به افتاده بود، بنابراين لازم است اكنون كه تريبون‌هايي در اختيار متفكران قرار دارد، از اسلام ناب دفاع كنند.

وي با بيان اينكه امروز ترجمه علوم انحرافي و ضداسلامي در جامعه فراوان است،‌ اظهار داشت:‌ بر علما و حوزه علميه لازم است كه با الهام از روش‌هاي رضوي غلبه اسلام ناب را به منصه ظهور بگذارند.

ايران به مذاكره با نماينده 1+5 در ماه نوامبر دعوت شد

كاترين اشتون، مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا و نماينده گروه 1+5 به ايران پيشنهاد داده كه در ماه نوامبر به مدت سه روز وارد مذاكرات هسته اي شود.
يكي از سخنگويان خانم اشتون روز پنجشنبه (14 اكتبر) به خبرنگاران گفت كاترين اشتون از سعيد جليلي، ديبر شوراي عالي امنيت ملي و رئيس هيات مذاكره كننده هسته اي ايران، دعوت كرده است اواسط ماه نوامبر به مدت سه روز در شهر وين با او ديدار و مذاكره كند.
اين سخنگوي خانم اشتون گفت اين پيشنهاد "در پي نشانه هاي مثبت اخير از سوي ايران" و ابراز تمايل اين كشور به اين كه مذاكره كننده هسته اي اش به نمايندگي از گروه 1+5 (پنج عضو دائم شوراي امنيت سازمان ملل متحد –آمريكا، روسيه، چين، فرانسه، بريتانيا - و آلمان) با كاترين اشتون ديدار كند، مطرح شده است.
به گفته اين سخنگو، خانم اشتون اميدوار است آقاي جليلي پاسخ مثبتي به اين پيشنهاد بدهد.
منوچهر متكي، وزير امور خارجه ايران، روز شنبه ۹ اكتبر (۱۷ مهر) "اواخر اكتبر و اوايل نوامبر" را زمان مناسبي براي گفتگوهاي اتمي با نمايندگان گروه1+5 دانسته و اعلام كرده بود "طرفين در حال رايزني براي تعيين تاريخ دقيق، سطح و محل اين گفتگوها هستند."
همان زمان پي جي كراولي، سخنگوي وزارت خارجه آمريكا، گفته بود: "اگر ايران آماده مذاكرات است، تنها كاري كه بايد بكند اين است كه تلفن را بردارد و تاريخي را تعيين كند."
رامين مهمانپرست، سخنگوي وزارت خارجه ايران، نيز روز سه شنبهاين هفته درباره موضع ايران نسبت به دستور جلسه مذاكرات احتمالي گفته بود: "موضوع بحث با گروه ۱+۵، بسته پيشنهادي جمهوري اسلامي خواهد بود."
به گفته آقاي مهمانپرست، "در نشست هاي ژنو دو بسته يكي از طرف مقابل و يك بسته نيز از سوي جمهوري اسلامي پيشنهاد شد كه فكر مي كنيم بسته پيشنهادي جمهوري اسلامي مي تواند محور مذاكرات قرار گيرد يا حداقل با مشتركات دو بسته پيشنهادي مي توان مذاكرات را آغاز كرد."

'عدم جديت'

ايران و نمايندگان1+5 (اعضاي دائم شوراي امنيت سازمان ملل و آلمان) پاييز سال گذشته بر سر مبادله بخش اعظم اورانيوم غني شده ايران با سوخت هسته اي راكتور پژوهشي تهران به توافق كلي دست يافتند اما ايران بعدا به جزئيات آن طرح ايراد گرفت و عملا از پذيرش آن سر باز زد.
اين كشور حدود يك سال قبل - سپتامبر 2009 - بسته پيشنهادي ديگري را تحويل نمايندگان گروه ۱+۵ داد اما آمريكا گفت كه محتويات آن به نگراني ها درباره برنامه اتمي ايران پاسخ نمي دهد.
ايران طي آن پيشنهاد خواستار گفت و گوهاي "جامع" درباره اوضاع منطقه خليج فارس از جمله درباره عراق و افغانستان شده بود.
به نظر نمي رسد كه بحث درباره بسته پيشنهادي ايران هرگز جدي گرفته شده باشد زيرا غربي ها گفتند كه هدف آنها حل مساله اتمي ايران است كه مظنون هستند داراي اهداف نظامي باشد. ايران مي گويد اين برنامه فقط جنبه صلح آميز دارد.
با اين حال آقاي مهمانپرست در كنفرانس روز سه شنبه در مورد گفت وگو ها با1+5 گفت كه ايران بر اصل مذاكره تاكيد دارد اما "به نظر مي آيد طرف مقابل خيلي براي مذاكره آمادگي، پيگيري و جديت ندارد."

انتقاد جنتي از افزايش بهاي آب و برق در ايران

احمد جنتي، دبير شوراي نگهبان ايران از افزايش بهاي برق و آب در اين كشور انتقاد كرد و از بي جواب ماندن پيگيري هايش در اين مورد خبر داد.
آقاي جنتي در سخناني در نماز جمعه روز ۲۳ مهر ماه (۱۵ اكتبر) تهران گفت كه اخيرا به او خبر داده اند كه قيمت برق و آب "دو، سه و حتي چهاربرابر" افزايش پيدا كرده است.
او با انتقاد از اين مساله، از پيگيري بي نتيجه در اين باره خبر داد و گفت: "من به وزير تلفن كردم، نامه نوشته ام اما جواب روشني نگرفته ام."
دبير شوراي نگهبان طرح هدفمند كردن يارانه ها را به نفع كشور دانست، اما گفت كه اين طرح مانند يك عمل جراحي اقتصادي است، كه بايد خونريزي اش به حداقل برسد.
او با اظهار بي اطلاعي از زمان اجراي اين طرح، مقامات دولتي را خطاب قرار داد و ضمن هشدار دادن نسبت به افزايش قيمت ها، گفت كه در اجراي اين قانون "دولتي ها نبايد كاري كنند كه مردم ناراضي شوند."
در روزهاي اخير نگراني از وضعيت اقتصاد ايران پس از اجراي كامل طرح هدفمند كردن يارانه ها و احتمال بروز بحران اجتماعي و سياسي در پي آن در اظهارات مقامات ايران مطرح شده است.
پيش تر آقاي جنتي گفته بود كه دولت ايران بايد در اجراي طرح هدفمندكردن يارانه ها با تدبير عمل كند و هشدار داده بود كه دوراني از رياضت اقتصادي در پيش است.
انتقاد از مصاحبه كريستين امان پور
آقاي جنتي در بخش ديگري از خطبه هاي نماز جمعه تهران از مصاحبه اخير محمود احمدي نژاد، رئيس جمهوري ايران با كريستين امان پور، خبرنگار ايراني الاصل شبكه اي بي سي آمريكا، انتقاد كرد.
او گفت: "اين مصاحبه با آن خانم و وضعيت و سوابقي كه دارد ناراحتم كرد و آن را تاييد نمي كنم."
حدود يك ماه پيش آقاي احمدي نژاد كه براي شركت در مجمع عمومي سازمان ملل متحد به شهر نيويورك سفر كرده بود، مصاحبه اي اختصاصي با كريستين امان پور، خبرنگار ايراني الاصل شبكه اي بي سي آمريكا انجام داد.
آقاي احمدي نژاد در اين مصاحبه صدور حكم سنگسار سكينه محمدي آشتياني را انكار كرد و درباره مذاكره با آمريكا و آزادي مخالفان دولت در ايران سخن گفت.
اظهارات آقاي احمدي نژاد واكنش هايي را به دنبال داشت و گروه هاي مدافع حقوق بشر، با انتشار اسناد صدور حكم خانم آشتياني، آقاي احمدي نژاد را به دروغگويي متهم كردند.
روزنامه اصولگراي رسالت نيز در مطلبي با عنوان "احمدي نژاد در ميان سكينه و كريستين" از انجام اين مصاحبه انتقاد كرد و با توجه به اينكه خانم امان پور در اين مصاحبه روسري به سر نداشته است، انجام اين مصاحبه را "اوج بي سليقگي و بي توجهي" همراهان آقاي احمدي نژاد دانست.
به نوشته رسالت آقاي احمدي نژاد با ورود به مقوله سنگسار، "به همان دامي افتاد كه قبلا درمورد عفاف و حجاب افتاده بود."
پيشتر آقاي احمدي نژاد در يك مصاحبه تلويزيوني، مخالفتش را با نحوه برخورد با مساله "بدحجابي" اعلام كرده بود و گفته بود كه تا جايي كه بتواند با برخوردهاي تند انتظامي در اين مورد مخالفت خواهد كرد.
اين اظهارات آقاي احمدي نژاد انتقادات بسياري از اصولگرايان و مقامات ايران را به دنبال داشت.

آمار هشداردهنده گمرك و بانك مركزي از شكاف عميق واردات و صادرات

آينده نيوز : در حالي كه با گذشت سه ماه از تصويب تحريمهاي جديد شوراي امنيت سازمان ملل عليه جمهوري اسلامي، غرب با تصويب تحريمهاي فراقانوني توسط اتحاديه اروپا و كنگره آمريكا درصدد تشديد فشارهاي اقتصادي بركشور است، سياستهاي انبساطي دولت در طول 5 سال گذشته همچنان ادامه داشته و با واردات بي رويه با هدف تنظيم قيمتهاي داخلي علاوه بر آسيب رساندن به صنايع كشور، موجب تضعيف توانمندي هاي اقتصاد ايران در برابر تحريمها مي شود.
به گزارش خبرنگار «آينده» به نقل از  گمرك ايران، مقدار واردات كالا در سال گذشته بيش از 55 ميليارد دلار و مقدار صادرات غير نفتي 21 ميليارد دلار اعلام شده است. در شش ماهه نخست سال جاري نيز افزايش واردات ادامه داشته و به رقم بي سابقه 30 ميليارد دلار يعني واردات ماهانه 5 ميليارد دلار رسيده است.  بنابر تازه ترين آمار از بازرگاني كشور در سال جاري نيز افزايش 20 درصدي در ورادات صورت گرفته است، به نحوي كه تنها كشور در بهار سال جاري شاهد افزايش 100درصدي در واردات گوشي تلفن همراه بوده است.
اين در حالي است كه بانك مركزي ميزان واردات سال گذشته را حدود ده درصد بيشتر و معادل 61 ميليارد دلار اعلام مي كند و از حجم صادرات نفتي نيز بيش از نيمي از آن اختصاص به كالاهاي شبه نفتي يعني محصولات پتروشيمي و پالايشگاه ها دارد؛ بنابر اين بنا بر آمار رسمي، كسري بازرگاني كشور در سال گذشته 35 ميليارد دلار و بنابر ارقام واقعي حدود 50 ميليارد دلار است.
جزئيات اين شكاف عظيم ميان واردات و صادرات كه نشان دهنده اتكاي بازار مصرف داخلي به محصولات خارجي است، در صورت تامل بيشتر هشدارآفرين است. در ميان واردات كشور ارقام اصلي اختصاص به بنزين، فولاد و گندم دارد، يعني به كالاي اوليه و مواد خام كه تاثير مستقيم و فوري در بازار مصرف داخلي دارند، به بياني ديگر بازار مصرف ايران كاملا متكي به واردات انبوه از خارج از كشور است، اين شرايط به معناي ريسك بالاي بازرگاني ايران در شرايط فعلي است كه خطر تهديدها و تحريم هاي خارجي احتمال بروز اخلال درتامين نيازهاي داخلي از خارج از كشور را افزايش داده است.
حتي درباره كالايي نظير بنزين نيز كه تبليغات فراواني درباره خودكفايي آن انجام شده، مشاهده مي شود پس از اعلام خودكفايي بنزين در مردادماه گذشته ، واردات بنزين در شهريور نه تنها قطع نشده، بلكه با افزايش نسبت به گذشته به رقم 106ميليون دلار براي واردات 200ميليون ليتر بنزين مي رسد.

اختصاص يك جايزه به حسين درخشان در پاريس

جايزه تالار گفت و گوي جهاني دولت الكترونيك در فرانسه به حسين درخشان، وبلاگ نويسي كه در ايران زنداني است، اهدا شد.
اين جايزه روز پنجشنبه ۲۲ مهر ماه (۱۴ اكتبر) در شهر پاريس به سندرين مورسيا، دوست دختر آقاي درخشان كه پيش از رفتن او به ايران با او زندگي مي كرده، داده شد.
به تازگي دادگاهي در ايران آقاي درخشان را كه از دو سال پيش در ايران زنداني است، به تحمل ۱۹ سال و نيم زندان و پرداخت مقادير زيادي ارز خارجي به عنوان جريمه محكوم كرد.
خانم مورسيا در گفت و گو با بي بي سي فارسي گفت كه در طول دو سال گذشته به علت اينكه با سيستم قضايي ايران آشنايي نداشته، هيچ اقدامي براي آزادي آقاي درخشان انجام نداده، اما پس از مطلع شدن از حكم سنگيني كه براي او صادر شده است تصميم گرفته كه بدون مشورت با خانواده آقاي درخشان اقدامي كند.
او به ژان باتيست هره را، كه اين گفت و گو را بعد از اهداي جايزه، براي بي بي سي فارسي انجام داده است، گفت: " من مي خواهم اين پيغام را به همه برسانم. جاي حسين در زندان نيست. اين سنگين ترين حكمي است كه به يك خبرنگار داده شده است."
آقاي درخشان يكي از نخستين وبلاگ نويسان فارسي زبان و از منتقدان حكومت ايران بود كه از سال ها پيش در خارج از اين كشور زندگي مي كرد، اما لحن و محتواي نوشته هاي او از چند سال پيش تغيير كرد و او به تدريج به يكي از حاميان سياست هاي محمود احمدي نژاد و حكومت ايران تبديل شد.
خانم مورسيا درباره اين موضوع گفت كه اوايل سال ۲۰۰۸ ميلادي و زمان رياست جمهوري جورج بوش در آمريكا، تنش ميان اين كشور و ايران زياد شده بوده و اين موضوع براي آقاي درخشان خيلي ناراحت كننده بود.
او با اشاره به اينكه آقاي درخشان مي دانست كه در ايران بازداشت خواهد شد، ولي هرگز تصور نمي كرد كه بيش از دو سال زنداني شود، گفت: "او آدم مصممي است، اما ديوانه نيست. اگر مي دانست وضعيتش اينطور وخيم مي شود هيچوقت به ايران بر نمي گشت."
پيشتر، پنج نهاد بين المللي مدافع حقوق روزنامه نگاران در نامه اي به صادق لاريجاني، رييس قوه قضاييه ايران خواستار آزادي حسين درخشان، وبلاگ نويس زنداني شده بودند.
كميته دفاع از روزنامه نگاران، موسسه قلم كانادا، روزنامه نگاران كانادايي طرفدار آزادي بيان، موسسه شاخص سانسور و موسسه اصل ۱۹ در اين نامه با اشاره به حكم ۱۹ سال و نيم زندان براي آقاي درخشان، نگراني هايي را در مورد نقض قوانين داخلي و بين المللي حقوق بشر در ايران مطرح كرده بودند.
محمود احمدي نژاد، رئيس جمهوري ايران در اوايل سال ۱۳۸۸ و در اوج كشمكش هاي مربوط به دستگيري و محكوميت ركسانا صابري، خبرنگار ايراني- آمريكايي به اتهام جاسوسي، در نامه اي به دادستان وقت تهران خواستار رعايت حقوق قانوني خانم صابري و آقاي درخشان شده بود.

محمدرضا خاتمي به حسن نصرالله: در مقابل ظلم سكوت نكنيد

محمدرضا خاتمي، يكي از اعضاي برجسته جبهه مشاركت ايران اسلامي در نامه اي سرگشاده خطاب به حسن نصرالله، دبيركل حزب الله لبنان از رفتار حكومت ايران با مخالفانش انتقاد كرد و از او خواست كه در برابر اين رفتار سكوت نكند.
آقاي خاتمي در اين نامه با اشاره به سفر محمود احمدي نژاد، رئيس جمهوري ايران به لبنان نوشت: "به نظر ما نمي توان از مقاومت در برابر رژيم غاصب صحبت كرد و انسان هاي نستوه را دربند كرد."
او همچنين در مورد استقبال گرم از آقاي احمدي نژاد در لبنان نوشت: "مطمئنا اين استقبال از ايشان به عنوان نماينده جمهوري اسلامي براي ما ايرانيان بر اساس سياست عدم مداخله در امور داخلي و در راستاي منافع ملي لبنان و منافع ارزشمند مقاومت لبنان قابل فهم است. هرچند شما و همه انسان هاي فهيم نيك مي دانيد كه در نظر ملت ايران جايگاه ايشان كجاست."
آقاي خاتمي در ادامه اين نامه، از رابطه حسن نصرالله با "آرمان هاي انقلاب اسلامي" و محدوديت هاي شديدي كه در حال حاضر در ايران عليه گروهي از ياران آيت الله خميني اعمال مي شود ياد كرد.
او همچنين با اشاره به بازداشت صدها نفر از منتقدان حكومت و شرايط بد نگهداري آنها در زندان نوشت: "آخرين آنها كه در آستانه سفر آقاي احمدي نژاد و ديدار با شما بازداشت شده است، دكتر علي شكوري راد است كه او را به عنوان يكي از بزرگترين مدافعان مقاومت اسلامي به خوبي مي شناسيد."
آقاي خاتمي در ادامه افزود: "نمي توان مدعي مبارزه با رژيم صهيونيستي بود و از اين همه ظلم كه بر اين مبارزان واقعي مي رود تبري نجست يا بدتر از آن با سكوت رضايت آميز آن را تاييد كرد."
در پايان نامه آقاي خاتمي به حسن نصرالله آمده است: "انتظار ملت ما از همه مدعيان مبارزه با ظلم و سلطه اين است كه از زندانبانان اين عزيزان بخواهند دست از ظلم و جفا بردارند و ذره اي از آنچه براي ملت سربلند لبنان و شيعيان مجاهد آن سرزمين آرزو مي كنند، در حق ملت خود روا دارند."

اخبار متناقض از زمان واريز يارانه‌ها؛ اعلام مبلغ يارانه‌ها فعلا به مصلحت نيست

در حالي كه خبرگزاري مهر روز جمعه در گزارشي اعلام كرده بود كه مردم يارانه‌هاي نقدي را در هفته اينده دريافت خواهند كرد، دو روزنامه در شماره روز شنبه، ۲۴ مهرماه، خود بار ديگر از آغاز پرداخت يارانه‌هاي نقدي به مردم در همين روز خبر داده‌اند.

به نظر مي‌رسد اجراي قانون هدفمند كردن يارانه‌ها و زمان واريز آنها به حساب مردم كه محمود احمدي‌نژاد قصد دارد آن را در سطح ملي اجرا كند قرار است تا دقيقه ۹۰ محل حدس و گمان باشد.

در حالي كه تنها يك هفته به پايان مهرماه يعني
موعد مقرر پرداخت يارانه‌ها در ايران باقي مانده، دو روزنامه ابتكار چاپ تهران و خراسان چاپ مشهد در شماره روز شنبه خود خبر داده‌اند كه يارانه‌هاي نقدي از امروز شنبه به حساب مردم واريز خواهد شد.

به گزارش روزنامه خراسان، «يارانه نقدي از امروز در ۹ استان گيلان، ايلام، خراسان شمالي، اردبيل، سمنان، سيستان و بلوچستان، كهگيلويه و بويراحمد، مازندران و هرمزگان واريز مي‌شود».

اين روزنامه مي‌گويد كه اين ۹ استان «اولين استان‌ها در افتتاح حساب بانكي بودند»و به همين دليل در مرحله اول واريز يارانه‌ها قرار گرفته‌اند.

پيشتر خبرگزاري نيمه‌رسمي فارس خبر داده بود كه بر اساس برنامه‌ريزي دولت محمود احمدي‌نژاد مجموعه ۳۱ استان كشور به پنج گروه تقسيم شده‌اند و به اين ترتيب يارانه‌هاي نقدي در پنج مرحله به حساب مردم واريز خواهد شد.

اما از سوي ديگر خبرگزاري مهر روز جمعه گذشته از قول مديرعامل سازمان هدفمندي يارانه‌ها واريز يارانه‌ها از ساعت ۲۴ جمعه را رد كرده و گزارش داده بود كه مبلغ يارانه‌ها «در هفته آتي» به حساب سرپرستان خانوارها واريز خواهد شد.

بهروز مرادي، مديرعامل اين سازمان، در گفت‌وگو با خبرگزاري مهر گفته است: «يارانه‌ها به‌زودي به حساب سرپرست خانوار واريز مي‌شود.»

پيشتر محمود احمدي‌نژاد اول مهر را زمان واريز يارانه‌هاي نقدي اعلام كرده بود. قانون هدفمند كردن يارانه‌ها نيز ابتدا قرار بود از فروردين‌ماه سال جاري اجرا شود، اما دولت آقاي احمدي‌نژاد اجراي اين قانون را به نيمه دوم سال جاري موكول كرد.

اعلام مبلغ يارانه‌ها «به مصلحت نيست»
اما جدا از زمان پرداخت اين يارانه‌هاي نقدي مبلغ آنها هم هنوز با قطعيت و يقين تعيين نشده و مقامات در دولت آقاي احمدي‌نژاد
بنا به دلايلي نامعلوم هر بار از اطلاع دادن آن به مردم سر باز زده‌اند.

به نظر مي‌رسد وزير امور اقتصادي و دارايي در دولت جمهوري اسلامي از مبلغ اين يارانه‌ها اطلاع داشته باشد، اما او حاضر به اعلام آن نيست.

خبرگزاري مهر از قول شمس‌الدين حسيني، وزير اقتصاد، مي‌گويد: «مبلغ يارانه نقدي را مي‌دانم، اما فعلا به مصلحت نيست اعلام كنم.»

از سوي ديگر محمدرضا فرزين، سخنگوي كميته تحول اقتصادي دولت، بر خبري كه پيشتر چند بار تكرار شده صحه گذاشته و گفته است كه مبلغ يارانه‌ها را خود رئيس جمهور، و نه كس ديگر، به مردم اعلام خواهد كرد.

آقاي فرزين در مورد سر باز زدن مقامات از افشاي مبلغ يارانه‌ها توضيح داده است كه «عدم اعلام قيمت‌ها تا امروز روش اطلاع‌رساني ما بوده تا بتوانيم بازار را كنترل و حفظ كنيم».

اما اين مقام دولتي در حالي ادعاي كنترل بازار و قيمت‌ها را پيش كشيده كه يك نماينده مجلس از اقدامات خودسرانه «برخي دستگاه‌هاي دولتي در افزايش قيمت‌ها» ابراز نگراني كرده است.

محمدحسين فرهنگي، نايب رئيس كميسيون تحول اقتصادي مجلس، ريشه نگراني خود را «رها شدن دستگاه‌هاي دولتي» توصيف كرده، دستگاه‌هايي كه «احساس مي‌كنند هر نظري كه در تغيير قيمت كالاها دارند را مي‌توانند اعمال كنند».

آقاي فرهنگي با نام بردن از
سازمان هواپيمايي كشور، وزارت بازرگاني و وزارت نيرو به عنوان نمونه‌هايي از اين دستگاه‌ها همچنين به «افزايش ۲۰ درصدي قيمت آهن‌آلات» در اواخر شهريور و اوايل مهر اشاره كرده است.

در حالي كه چند روز پيش يك مقام وزارت بازرگاني ايران گراني‌هاي اخير در بازار خرده فروشي تهران را تاييد كرده است، گزارش هفتگى بانك مركزى از قيمت خرده‌فروشى برخى از اقلام خوراكى و آشاميدنى در سطح شهر تهران نيز بيانگر افزايش قيمت‌هاست.

پليس ايران: ماهواره مانند مواد مخدر خطرناك است

سرتيپ بهمن كارگر معاون اجتماعي پليس ايران ماهواره را نمونه بارز جنگ نرم معرفي كرد و گفته است ماهواره همانند مواد مخدر عمل مي كند و هر دو به يك اندازه خطرناك است.
آقاي كارگر با مقايسه ماهواره و مواد مخدر گفت كه "مواد مخدر سلامتي روحي و جسمي افراد را به خطر مي اندازد و ماهواره سبب ابتذال و بي بندو باري و فروپاشي خانواده ها مي شود.
دولت ايران بارها در ارتباط با ماهواره ها بخصوص پس از انتخابات بحث برانگيز رياست جمهوري دوره دهم واكنش هاي شديدي از خود نشان داده است.
در آخرين اين اقدامات سال گذشته آيت الله محمود شاهرودي رئيس سابق قوه قضائيه ايران با صدور بخشنامه اي از دادگاههاي ايران خواست تا با "توسعه روز افزون شبكه هاي ماهواره اي مخالف نظام" به طور جدي برخورد كنند.
آقاي شاهرودي در اين بخشنامه از قضات خواسته بود كه پرونده هاي مرتبط با ماهواره را بر اساس ماده هايي از بخش "تعزيرات" و "جرايم ضد امنيت داخلي و خارجي" قانون مجازات اسلامي ايران بررسي كنند كه مجازات اين بخش، حبس تا ده سال و همچنين مورد محاربه را در بر مي گيرد، كه يكي از مجازاتهاي آن اعدام است.
معاون اجتماعي پليس ايران با بيان اينكه بيش از چهار هزار ماهواره در استان كرمان حمع آوري شده است گقت: "خريد و فروش ماهواره ممنوع است و در صورت مشاهده پليس با آن به شدت برخورد خواهد كرد."
آقاي كارگر بزرگترين معضلات اجتماعي ايران را به خطر افتادن بنيان خانواده، اعتياد، طلاق و فضاي مجازي دانست و گفت كه فضاي مجازي همچون تيغي دولبه است كه اگر از آن درست استفاده نشود تهديدي جدي براي جامعه به حساب مي آيد.
قانون ممنوعيت استفاده از تجهيزات دريافت ماهواره اي در سال ۱۳۷۳ از تصويب مجلس ايران گذشت و متعاقب آن در سال ۱۳۸۱ اصلاحيه اي به آن اضافه شد.
برپايه اين قانون تنها اشخاص حقيقي و حقوقي مي توانند از ماهواره استفاده كنند كه مجوز لازم را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي دريافت كرده اند