۱۳۸۹ مهر ۷, چهارشنبه

رئیس کمیسیون انرژی مجلس: خودکفایی در تولید بنزین غیرممکن و زیانبار است

ر حالی که وزیر نفت جمهوری اسلامی گفته است، افزایش تولید بنزین در کشور به کاهش قیمت بنزین وارداتی منجر شده است، رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی «خودکفایی پایدار» ایران در زمینه تولید بنزین را غیرممکن و در درازمدت زیانبار دانسته است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نفت ایران، شانا، مسعود میرکاظمی، وزیر نفت جمهوری اسلامی روز دوشنبه با «مطلوب» دانستن تولید بنزین در کشور گفته است: «هم اکنون با تولید ضربتی بنزین واردات این فرآورده به کشور به حداقل رسیده که این امر موجب کاهش قیمت آن در بازار شده است».


وزیر نفت ایران همچنین با از افزایش تولید بنزین در کشور با عنوان «تودهنی محکم به غرب و دشمنان» یاد کرده و افزوده است: ‌«در صورتی که الان قصد خرید بنزین از کشورهای خارجی را داشته باشیم، این حامل انرژی با قیمت کاهش یافته خریداری خواهد شد».

علاوه بر تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه جمهوری اسلامی، ایالات متحده و اتحادیه اروپا نیز تحریم‌های یک‌جانبه گسترده‌ای علیه ایران اعمال کرده‌اند که محدودیت‌های فراگیری در زمینه سرمایه‌گذاری در بخش نفت و گاز ایران و فروش فرآورده‌های نفتی به این کشور را شامل می‌شود.

به دنبال تشدید تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی شرکت‌های بزرگ نفتی جهان مانند توتال فرانسه، شل هلند، بریتیش‌پترولیوم بریتانیا و شرکت‌های نفتی دیگری نظیر ویتول، اسمیت اینترنشنال و گلنکور سوئیس فروش فرآورده‌‌های نفتی از جمله بنزین به ایران را متوقف کرده‌اند.

هرچند ایران یکی از بزرگترین صادرکنندگان نفت خام در جهان به شمار می‌آید، اما پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ به دلیل عدم توسعه و تجهیز پالایشگاه‌ها، این کشور رفته رفته به وارد کننده بنزین تبدیل شد و هم اکنون حدود ۴۰ درصد از نیاز روزانه خود را به این فرآورده نفتی از کشورهای دیگر وارد می‌کند.

پس از تشدید تحریم‌ها علیه ایران و در حالی که گزارش‌های مختلفی درباره خودداری شرکت‌های بزرگ نفتی از فروش بنزین به ایران منتشر می‌شد، مقام‌های جمهوری اسلامی همواره منکر هرگونه مشکلی در واردات بنزین می‌شدند؛ با این حال وزیر نفت جمهوری اسلامی به عنوان نخستین مقام عالی‌رتبه ایران برای نخستین بار از تحریم فروش بنزین به ایران سخن گفته است.

مسعود میرکاظمی در این باره گفته است: «تحریم بنزین در شرایطی صورت گرفت که واردات بنزین بسیار محدود شده بود».

در حالی وزیر نفت جمهوری اسلامی از «افزایش ضربتی» تولید بنزین و رسیدن به مرز خودکفایی در این زمینه سخن گفته است، رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، «خودکفایی پایدار ایران» در زمینه تولید بنزین را غیرممکن و در درازمدت زیانبار دانسته است.

حمیدرضا کاتوزیان، با بیان این که «خودکفایی بنزین قابل تقدیر است، اما امکان ادامه ندارد»، گفته است:‌ «هزینه تمام شده برای هر لیتر بنزین، از بهای بنزین سبد خلیج فارس که در بنادر جنوب تخلیه می‌شود خیلی بیشتر است. از طرف دیگر، بخش‌هایی از پتروشیمی که با هدف خودکفایی در تولید بنزین مورد استفاده قرار می‌گیرد، دچار مشکل تعمیر و نگهداری، فرسودگی و کمبود منابع می‌شوند».


در همین حال خبرگزاری ایسنا روز سه‌شنبه گزارش داده است که به‌دلیل سولفور‌خوردگی لوله‌های كوره واحد ریفرمینگ پتروشیمی برزویه (نوری)، از ۲۴ ساعت گذشته تاكنون تولید بنزین در این مجتمع به حداقل رسیده است كه و انتظار می‌رود، کار تعمیرات در این مجتمع پتروشیمی تا ۲۴ ساعت آینده نیز ادامه یابد.

بر اساس گزارش‌های پیشین این واحد پتروشیمی در راستای طرح «تولید ضربتی» بنزین روزانه شش میلیون متر مكعب بنزین تولید می‌کرد که هم اکنون به حداقل رسیده است.

به گفته رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، مراکز پتروشیمی از قبل تعهداتی برای تولید برخی محصولات دارند که باید بتوانند به آن عمل کنند. در چنین شرایطی استفاده از مجتمع‌های پتروشیمی برای تولید بنزین، مانع از اجرای این تعهدات می‌شود.

دو روز پیش اعلام شده بود كه تولید بنزین در مجتمع پتروشیمی بوعلی سینا متوقف شده است تا این واحد پتروشیمی به تولید مواد آروماتیکی مورد نیاز کشور بپردازد.


در حال حاضر واحدهای پتروشیمی بندر امام، امیرکبیر، جم، نوری و اراک در حال تولید بنزین هستند.

حمیدرضا کاتوزیان با انتقاد از استفاده از مجتمع‌ها پتروشیمی برای تولید بنزین اعلام کرده است، کمیسیون انرژی مجلس قبلاً از دولت خواسته بود، در مورد بهینه‌سازی پالایشگاه‌های موجود اقدام کند و به ساخت پالایشگاه‌های جدیدی مثل پالایشگاه ‌ستاره خلیج فارس سرعت بخشد.

سازمان گزارشگران بدون مرز از صدور حکم زندان برای يک وبلاگ نويس ابراز انزجارکرد

سازمان گزارش‌گران بدون مرز نسبت به حکم حسين درخشان، وبلاگ نويس زندانی اعلام انزجار کرد.
اگرچه هنوز حکم صادره برای اين وبلاگ‌نويس زندانی در ايران به طور رسمی اعلام نشده است، اما يکی از نزديکان حسين درخشان، گفته اين وبلاگ‌نويس به تحمل ۱۹ سال و نيم زندان و پنج سال ممنوعيت فعاليت سياسی و مطبوعاتی ، محکوم شده است.
سازمان گزارشگران بدون مرز، حکم حسين درخشان را، سنگين‌ترين حکم زندان برای يک وبلاگ نويس در ايران توصيف کرده  و خواهان دخالت شخص محمود احمدی نژاد برای آزادی اين وبلاگ نويس شده است.
حسين درخشان، وبلاگ نويس از تاريخ ١١ آبان ١٣٨٧ پس از چندين بار احضار و بازجويی بازداشت شد و همچنان در زندان به سر می‌برد.

وزارت اقتصاد می‌گويد تا اصلاح قيمت‌ها، مردم نمی توانند يارانه های نقدی را برداشت کنند


محمدرضا فرزين، سخنگوی کارگروه تحول اقتصادی دولت با تاکيد بر واريزشدن يارانه های نقدی در مهرماه به حساب مردم، از اصلاح قيمت‌ها پس از واريز اين يارانه‌ها خبرداد.
به گزارش خبرگزاری مهر، معاون وزيراقتصاد دولت دهم گفته تا زمانی که اصلاح قميت ها صورت نگرفته است مردم حق برداشت يارانه‌های نقدی را از حسابهای خود نخواهند داشت.
با وجود تاکيد دولتمردان بر واريز يارانه های نقدی در مهرماه، ميزان اين يارانه ها و قيمت کالاهای مشمول اين برنامه همچون بنزين، گازوييل، برق و گاز خانگی پس از افزايش قيمت‌ها، مشخص نشده‌است.

هفت رهبر جنجالی‌ در مجمع عمومی سازمان ملل

وب‌سایت نشریه «کریسچن ساینس مانیتور» به مناسبت چند سخنرانی جنجالی محمود احمدی‌نژاد در نشست‌های مجمع عمومی سازمان ملل متحد نگاهی دارد به سخنرانی چند رهبر دیگر در طول سال‌های گذشته در این مجمع که هر یک به دلیلی جزء‌، به گفته این نشریه، صفحات نفرت‌انگیز تاریخ سازمان ملل متحد محسوب می‌شوند.

معمر قذافی، رهبر لیبی

معمر قذافی برای اولین بار پس از چهار دهه حضور بر مسند قدرت در سپتامبر سال ۲۰۰۹ در شصت و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی کرد. رهبر جنجالی و غیرعادی لیبی فقط ۱۵ دقیقه وقت برای سخنرانی داشت، اما سخنرانی وی بیش از یک ساعت و نیم طول کشید. او در جریان سخنرانی خود نسخه‌ای از منشور سازمان ملل را پاره کرد و شورای امنیت را «شورای ترور و وحشت» خواند.

او در واکنش به صحبت‌هایی که در آن زمان در زمینه مبارزه با تروریسم مطرح بود از حاضرین در مجمع پرسید: «چرا ما با طالبان مخالفیم؟ چرا با طالبان که به دنبال تاسیس کشوری اسلامی است مخالفت می‌شود؟‌» او در عین حال گفت که آنفلوآنزای خوکی یک سلاح بیولوژیک ساخته خود انسان است.

محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور ایران

محمود احمدی‌نژاد در سه دوره مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال‌های ۲۰۰۵، ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ سخنرانی کرده است. در تمام این موارد، او موضوعاتی جنجالی و کینه‌ورزانه را مطرح کرده است. یکی از موضوعات همیشگی سخنرانی‌های وی متهم کردن آمریکا به انواع و اقسام جنایات علیه بشریت است. همچنین مواضع ضداسرائیلی از دیگر مضامین سخنرانی‌های اوست. امسال نیز او با طرح این موضوع که حملات تروریستی یازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ احتمالا کار بخش‌هایی از دولت آمریکا بوده جنجال دیگری به پا کرد.

هوگو چاوز، رئیس جمهور ونزوئلا

هوگو چاوز در سخنرانی خود در سال ۲۰۰۶ به سازمان ملل هشدار داد که امپریالیسم هنوز خطر اصلی است و گفت امپریالیسم آمریکا موجودیت و هستی تمام بشریت را به خطر می‌اندازد. او در ادامه سخنان خود گفت آنها که در مورد ذات امپریالیسم شک و تردید دارند باید کتاب نوآم چامسکی با عنوان «هژمونی یا بقا، تلاش آمریکا برای احاطه بر جهان» را بخوانند.

اما جنجالی‌ترین بخش سخنان آقای چاوز زمانی بود که بارها جرج بوش را با شیطان مقایسه کرد. وی گفت: «روز گذشته رئیس جمهور آمریکا از همین تریبون سخنرانی کرد و من وی را شیطان خطاب می‌کنم. او طوری حرف می‌زد که گویی صاحب کل جهان است.»

جرج دبلیو بوش، رئیس جمهور سابق آمریکا

جرج بوش در سخنرانی سال ۲۰۰۶ خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به شکل آشکاری به هیئت نمایندگی دولت کوبا توهین کرد و با اشاره به فیدل کاسترو گفت: «دوران طولانی یک دیکتاتور بی‌رحم رو به پایان است.» او در سخنان خود اظهار امیدواری کرد که کوبا زمانی بالاخره به آزادی برسد. هیئت نمایندگی کوبا جلسه مجمع عمومی را به نشانه اعتراض ترک کرد.

فیدل کاسترو در سال ۲۰۰۸ از مقام خود به عنوان رئیس دولت کوبا استعفا کرد و پس از قریب به ۴۰ سال قدرت را رسما به برادرش رائول کاسترو تفویض کرد.

دانیل اورتگا، رئیس جمهور نیکاراگوئه

دانیل اورتگا در اولین دوره ریاست جمهوری خود در سال ۱۹۸۷ و درست در شرایطی که رونالد ریگان، رئیس جمهور وقت آمریکا، از نیروهای مسلح مخالف دولت نیکاراگوئه حمایت می‌کرد در مجمع سازمان ملل سخنرانی کرد. دانیل اورتگا در سخنان خود به رونالد ریگان در مورد دخالت در امور داخلی نیکاراگوئه هشدار داد.

دانیل اورتگا گفت: «آقای ریگان، قبل از گوش دادن به افراد تندمزاجی که طرفدار جنگ و حمله نظامی به نیکاراگوئه هستند، خوب به یاد داشته باشید که جای رمبو فقط در فیلم‌های سینمایی است.»

آمریکا هیچ گاه در نیکاراگوئه مستقیما دخالت نظامی نکرد. دانیل اورتگا در سال ۱۹۹۰ در انتخابات ریاست جمهور نیکاراگوئه شکست خورد، اما در سال ۲۰۰۶ دوباره به این مقام انتخاب شد.

فیدل کاسترو، رهبر کوبا

سخنرانی فیدل کاسترو، رهبر سابق کوبا، در سال ۱۹۶۰، درست یک سال پس از پیروزی انقلاب این کشور، نه به خاطر مضمون سخنان وی، بلکه به خاطر مدت زمان آن شهرت تاریخی دارد. او چهار ساعت و نیم سخنرانی کرد که از این لحاظ طولانی‌ترین سخنرانی در طول تاریخ سازمان ملل متحد به شمار می‌رود.

در بخشی از این سخنرانی طولانی او حملات شخصی تندی نیز علیه جان اف کندی، رئیس جمهور وقت آمریکا، داشت . او گفت: «اگر کندی بی‌سواد و میلیونری ابله نبود، می‌دانست که برای انقلاب کردن نمی‌شود زمین‌داران را علیه کارگران بسیج کرد.» او در عین حال جای شک نگذاشت که برای وی هیچ یک از دو حزب آمریکا با یکدیگر تفاوتی ندارند. وی گفت: «تا جایی که ما می‌دانیم کندی و نیکسون هیچ یک ذهن سیاسی ندارند.»

نیکیتا خروشچف، نخست وزیر اتحاد جماهیر شوروی

سال‌ها و دهه‌ها قبل از آن که خبرنگاری عراقی کفش خود را به سوی جرج بوش پرتاب کند، آقای خروشچف به هنگام سروصدای یکی از اعضای هیئت نمایندگی فیلیپین که از سیاست اتحاد شوروی در اروپای شرقی انتقاد می‌کرد کفش خود را درآورد و برای ساکت کردن همهمه آن را محکم بر تریبون مجمع عمومی سازمان ملل متحد کوبید.

نیکیتا خروشچف تا سال ۱۹۶۴ نخست وزیر شوروی باقی ماند. اتحاد شوروی نیز کنترل سخت‌گیرانه خود را بر کشورهای اروپای شرقی تقریبا تا سه دهه بعد ادامه داد.

اصغر فرهادی: اگر قصدم سیاسی بود، خارج از کشور ابراز نظر می‌کردم

اصغر فرهادی که به تازگی پروانه ساخت فیلمش از سوی وزارت ارشاد به دلیل صبحت‌‌هایش در مورد برخی از سینماگران ایرانی لغو شده، ضمن تأکید دوباره بر اظهاراتش گفت که اگر قصد ابراز نظر سیاسی داشت، به جای جشن خانه سینما در مصاحبه‌های مطبوعاتی کشورهای مختلف این سخنان را مطرح می‌کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، اصغر فرهادی روز سه شنبه، ۶ مهرماه در گفت و گو با این خبرگزاری گفت که نام بردن از یک فیلمساز خارج از ایران به معنای تأیید دیدگاه سیاسی و اعتقادی او نیست و افزود: «اگر قصدم این بود چرا در جشن خانه سینما این را بیان کنم؟ آن همه فستیوال خارجی، آن همه مصاحبه مطبوعاتی در کشورهای مختلف. وقتی آن‌جا که اینگونه ابراز نظرهای سیاسی خریدار بیشتری دارد چنین نمی کنم چرا باید در اینجا در جشن خانه سینما و بیایم و تبلیغ نظرات کسی را بکنم که شناختم از او به واسطه آثارش در ایران است و نه کنش سیاسی‌اش.»

اصغر فرهادی که از برجسته‌ترین کارگردانان سینمای امروز ایران به شمار می‌رود،‌ در چهاردهمین جشن خانه سینما، زمانی که جایزه بهترین کارگردانی را دریافت کرد،‌ در سخنانی آرزو کرد که در سال آینده عده‌ای از سینماگران ایرانی مقیم خارج چون گلشیفته فراهانی و محسن مخملباف بتوانند به ایران بازگردند و جعفر پناهی بتواند فیلم بسازد که جواد شمقدری، معاون سینمایی وزارت ارشاد جمهوری اسلامی این اظهارات را «حرف‌های بسیار ناجوری» خواند و در واکنش به این حرف‌ها، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز فیلم در دست ساخت آقای فرهادی به نام «جدایی نادر از سیمین» را که به گفته خود وی حدود «۳۵ درصد»‌ از آن ساخته شده بود، لغو کرد.

اصغر فرهادی در مورد دلیل این اظهارات در جشن خانه سینما اعلام کرد که پیش از دریافت جایزه با خود فیلم‌هایی را که در وی شوق ساخت فیلم را ایجاد کرده‌اند مرور می‌کرد و افزود: «یاد فیلم «دونده» امیر نادری افتادم، یاد «مسافران» و «باشو غریبه کوچک» و همین‌طور «نون و گلدون»‌و فیلم‌هایی دیگر. بعد فکر کردم که چه عجیب سه نفر از سازندگان این فیلم‌ها در این لحظه بیرون از مملکت هستند...آرزو کردم امیر نادری برگردد، کسی که وقتی در سفری او را ملاقات کردم هنوز شوق ساختن بهترین فیلم‌های تاریخ سینما را در لحن و حرکت دست‌هایش موقع گپ زدن با او می‌دیدم. آرزو کردم جعفر پناهی هم فیلم بسازد به خاطر فیلم شریف «طلای سرخ»ش. آرزو کردم شرایطی بشود که کارگردانی که روزگاری در این مملکت، آثار قابل اعتنایی همچون «گبه» و «نون و گلدون» و «بای‌سیکل ران» را ساخته همچنان می‌توانست فیلم‌های این‌چنینی بسازد.»

آقای فرهادی همچنین اعلام کرد که از بازتاب آوردن اسامی این سینماگران نگران نبوده است و افزود: «احساس می‌کردم در یک محیط صنفی، درباره وجه کاری و سینمایی این سینماگران صحبت می‌کنم. احساسم این نبود که نام بردن از یک فیلمساز خارج از ایران معنی‌اش تأیید دیدگاه سیاسی و اعتقادی اوست.»

اصغر فرهادی که تا کنون برنده خرس نقره‌ای جشنواره فیلم برلین و دو سیمرغ بلورین به عنوان بهترین کارگردان شده است، در پایان ضمن اشاره به این که در این چند روز مکالمه‌هایی با مسئولان در زمینه شروع دوباره ساخت فیلم داشته است، این گفت و گو‌ها را ثمربخش خواند.

این در حالی است که از یک سو روز دوشنبه، سید علیرضا سجادپور، مدیر کل اداره کل نظارت و ارزشیابی سینمای حرفه‌ای وزارت ارشاد که به نوشته وبسایت متعلق به «هیئت اسلامی هنرمندان» مجوز فیلم با دستور مستقیم وی لغو شده، گفته است که ادامه ساخت فیلم بسته به نظر جواد شمقدری است و از دیگر سو آقای شمقدری سه شنبه اعلام کرده است که آقای «سجاد پور همچنان در حال بررسی شرایط و جمع‌بندی آن‌هاست.»

يت الله خامنه ای: احمدی نژاد حقايقی را در سفر پرمغز خود به سازمان ملل بيان کرد pvqpla





آيت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، با انتقاد از وضعيت معيشتی مردم در آمريکا و آنچه که «ميليون ها انسان» زير خط فقر خوانده، گفته است: محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ايران، در سفر «پر مغز» خود به سازمان ملل متحد بخشی از اين «حقايق و آمارها» را بيان کرده است.

رهبر جمهوری اسلامی ايران که با ائمه جمعه سراسر کشور صحبت می کرد، با اشاره به آنچه که « برخی آمارهای تکان دهنده از وضعيت زندگی مردم آمريکا» خوانده، گفت:«البته ریيس جمهور محترم بخشی از اين حقايق و آمارها را در سفر پرمغز و پرکار خود به سازمان ملل متحد بيان کردند و وجود چندين ميليون کارتن خواب و ده ها ميليون انسان در زير خط فقر بخشی از حقايق تلخ جامعه امريکا است.»


آيت الله خامنه ای همچنين گفت است:« مستکبران و زياده طلبان دنيا برخلاف شعارهايشان، تمام قدرت و ثروت را برای عده ای معدود و اطرافيان خود می خواهند که نمونه بارز آن مقايسه وضعيت زندگی مردم عادی با حاکمان، در آمريکا است.»

محمود احمدی نژاد هفته گذشته برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نيويورک سفر کرده بود، همچنين در کنفرانس « اهداف توسعه هزاره» که با موضوع مبارزه با فقر و با حضور سران کشورهای جهان تشکيل شده بود سخنرانی کرد. محمود احمدی نژاد در  مصاحبه ای با یک شبکه تلویزیونی از وجود دو نيم ميليون زندانی در آمريکا انتقاد کرده بود.

محمود احمدی نژاد همچنين در سخنرانی خود در در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، تلويحا دولت آمريکا را به دست داشتن در حملات يازدهم سپتامبر متهم کرد و گفت که «اکثريت مردم آمريکا و ملت‌ها» بر اين باورند که دولت آمريکا خود در حملات ۱۱ سپتامبر دست داشته‌است.

در جريان سخنرانی محمود احمدی‌نژاد در مجمع عمومی امسال سازمان ملل، نمايندگان ايالات متحده و همين طور نمايندگان ۲۷ کشور عضو اتحاديه اروپا در اعتراض به اين ادعای آقای احمدی‌نژاد سالن مجمع عمومی را ترک کردند.

هيات آمريکايی حاضر در سازمان ملل حتی پيش از به پايان رسيدن سخنان محمود احمدی‌نژاد، بيانيه‌ای در محکوميت اين اظهارات منتشر کرد و گفته‌های او را «نفرت‌انگيز و متوهمانه» خواند.

کاترين اشتون، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا، نيز در واکنش به اظهارات آقای احمدی‌نژاد آن را «گستاخانه و غيرقابل قبول»و «نابخشودنی» دانست.

در همين زمينه، بان گی-مون، دبيرکل سازمان ملل متحد نيز روز جمعه اظهارات محمود احمدی‌نژاد را در مورد دست داشتن دولت آمريکا در حملات ۱۱ سپتامبر، «قوياً» محکوم کرد.

آقای بان اظهار داشت: «من قوياً اظهاراتی که روز گذشته توسط رهبر يکی از هيئت‌ها در مورد زير سؤال بردن علت حملات تروريستی ۱۱ سپتامبر به خاک ايالات متحده بيان شد را محکوم می‌کنم.»
خواند و باراک اوباما، رئيس جمهوری آمريکا در گفت‌وگو با شبکه تلويزيونی بی‌بی‌سی فارسی، سخنان محمود احمدی‌نژاد را در باره يازدهم سپتامبر، «توهين‌آميز»، «نفرت‌انگيز»

دامه اعتصاب طلافروشان علی رغم هشدار سازمان امور مالیاتی

در حالی که سازمان امور مالياتی به طلافروشان هشدار داده جرائم قانونی در انتظار موديانی است که قانون [ماليات بر ارزش افزوده] را اجرا نمی‌کنند، گزارش‌های رسیده حاکی از ادامه اعتصاب طلافروشان در برخی از شهرهای ایران است. يکی از طلافروشان تهران نیز به راديو فردا گفته است اعتصاب در بازار طلای شهرهای تهران، مشهد، شيراز، تبريز و اصفهان ادامه دارد.
 محمدقاسم پناهی، معاون ماليات بر ارزش افزوده سازمان امور مالياتی كشور، چهارشنبه به ایسنا گفت: «تمام مؤديان مشمول قانون ماليات بر ارزش افزوده از جمله طلافروشان چند وظيفه قانونی دارند كه بايد آن را انجام بدهند شامل ثبت‌نام در سامانه ماليات بر ارزش افزوده، صدور فاكتور براي مشتری، درج سه درصد ماليات بر ارزش افزوده در پايين فاكتور، اخذ اين سه درصد از مشتری، نگهداری رقم ماليات بر ارزش افزوده تا پايان فصل و تكميل اظهارنامه و واريز مابه‌التفاوت ماليات خريد و فروش به حساب سازمان امور مالياتی است.»وی اضافه کرد که «موديانی كه اين قوانين را رعايت نكنند مطابق قانون مشمول پرداخت جريمه خواهند شد». جرایمی به گفته این مقام مسئول معادل ۵۰ تا ۷۵ درصد از میزان مالیات خواهد بود.
 

این اظهارات در حالی است که یک شاهد عینی در قم به رادیو فردا گفت که طلافروشان در قم در دو روز گذشته نیمه تعطیل بودند.

طلافروشان تهران از روز شنبه دست به اعتصاب زدند و این به اعتصاب به برخی از شهرهای دیگر گسترش یافته است.
 

قانون مالیات بر ارزش افزوده، از سال ۱۳۸۷ در ایران برای برخی از اصناف به اجرا آمد و در آن هنگام با مقاومت صنف طلافروشان از جمله در اصفهان و تهران روبه‌رو شد؛ برپایه اعلام سازمان امور مالیاتی، این قانون از مهرماه امسال، برای ۱۲ گروه صنفی دیگر نیز لازم‌الاجرا شده است که صنف طلافروشان از جمله آنهاست.
 

به گفته علی عسکری، رئیس امور مالیاتی کشور، صنف طلافروشان خواستار این هستند که تنها از «قیمت اجرت و دستمزد طلای مصرفی» سه درصد مالیات بر ارزش افزوده گرفته شود و نه از سودی که حاصل خرید شمش طلا و تبدیل آن به طلای زینتی است.
 

این مقام مسئول همچنین با تأکید بر اینکه سازمان امور مالیاتی، قانون مالیات بر ارزش افزوده را اجرا می‌کند، تصریح کرد: «هیچ توجیهی برای عقب‌نشینی از قانون وجود ندارد.»
 

اخیراً محمد کشتی آرای، رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر، گفته بود که در جلساتی که با مسئولان مالیاتی تشکیل شده است، بر این خواسته طلافروشان تأکید شده که تنها از اجرت و سود فروش طلا مالیات سه درصدی گرفته شود و نه طلای به کار رفته در طلای زینتی.
 

در تیرماه امسال صنف پارچه‌فروشان و طلافروشان در تهران، در اعتراض به اجرای این قانون مغازه‌های خود را تعطیل کردند که پس از آن برپایه گزارش‌های منتشر شده، نمایندگان این اصناف با دولت سرانجام به یک توافق دست یافتند و این اصناف فعالیت خود را از سر گرفتند.
 

نارضایتی به قانون مالیات بر ارزش محدود به صنف طلافروشان نیست، به گزارش فارس عضو هيئت مديره فروشندگان آهن آلات تهران با بيان اينكه اعضای اتحاديه اطلاع چنداني از نحوه اجراي قانون ماليات بر ارزش افزوده ندارند، گفت: اعضای اين صنف خواستار تعويق شش ماهه در اجراي اين قانون هستند.

در همین حال مجلس شورای اسلامی ایران روز چهارشنبه در جلسه غیرعلنی با حضور وزير اقتصاد، اعتراض‌ها به قانون مالیات بر ارزش افزوده را بررسی کرد. اخباری هنوز در این مورد منتشر نشده است.

پليس ايتاليا: هفت تن مواد منفجره در راه ايران به سوريه توقيف شد

پليس ايتاليا روز چهارشنبه اعلام كرد هفت تن مواد منفجره «آر دي ايكس» را كه ظاهرا در راه انتقال از ايران به سوريه بود را ضبط و توقيف كرده است.

به گزارش خبرگزاري رويترز، پليس ضد مافياي ايتاليا محموله كانتينر را در يك كشتي ضبط كرده است. اين كشتي طبق مدارك، ثبت ليبريا است و ماه گذشته در بندر «جيائو تائورو» در كالابريا در جنوب ايتاليا پهلو گرفته است.

پليس مي گويد محموله مواد منفجره در اين كشتي براي نابودي كل بندر، كافي است.

گزارش پليس مي گويد اين محموله در ميان محموله هايي از شيرخشك استتار شده بودهه و روز ۲۷ اوت، پنجم شهريورماه، ضبط شده ولي پليس كه با سرنخ ماموران اطلاعاتي و امنيتي از وجود اين كشتي باخبر شده بوده، خبر توقيف را تا اين هفته اعلام نكرده است.

كارملو كازابونا، رييس پليس محلي مي گويداين محموله در حالي به ايتاليا رسيد كه خبرهايي از ارتباط آن با يك سازمان جنايي بين المللي به گوش ما رسيده بود. اما اثري از ارتباط مافياي كالابريا در آن ديده نمي شود.

مقامات محلي مي گويند پيشتر اين نظريه را داشتند كه شايد قرار بوده بخشي از اين محموله در ايتاليا پياده شود ولي گويا اين نظريه رد شده و قرار نبوده مواد منفجره اي از كشتي خارج شود.

ماده منفجره «آر دي ايكس» كه از آن به عنوان «تي چهار»، يا «تي فور» هم ياد مي شود، يك ماده انفجاري قوي و قدرتمند است كه در صنايع نظامي از آن استفاده مي شود.

ايتاليا پيش از اين يكي از شركاي اصلي تجاري ايران در اروپا به شمار مي‌رفت، اما به دنبال فشارهاي سياسي بر سر مسئله هسته‌اي ايران و همچنين روابط نزديك سيلويو برلوسكوني، نخست وزير ايتاليا با اسرائيل، سرمايه‌گذاري‌هاي اين كشور در ايران به شدت كاهش يافت.

چندي پيش هم
خبرنگار واحد مركزي خبر در ايتاليا به اتهام فعاليت هاي مرتبط به قاچاق اسلحه دستگير شده و پس از مدتي آزاد شد.


حميد معصومي نژاد خبر نگار ۵۱ ساله واحد مركزي خبر صدا و سيماي جمهوري اسلامي در رم، اكنون در حبس خانگي به سر مي‌برد ولي او اجازه دارد به محل كار خود رفته و كار كند.

حميد معصومي‌نژاد، به همراه علي دميرچي لو در اواسط اسفندماه به همراه پنج ايتاليايي، به اتهام دست داشتن در قاچاق اسلحه به ايران در شهر تورين بازداشت شد.

سرهنگ وينچنزو آندرئونه، فرمانده اين عمليات بازداشت اعلام كرد افراد بازداشتي در صدد بوده‌اند محموله‌اي بزرگ شامل موشك ضدتانك و مواد منفجره را برخلاف تحريم‌هاي موجود عليه تهران به ايران بفرستند.

به گفته مقامات ايتاليايي، اين افراد از سال ۲۰۰۷ فعاليت خود را آغاز كرده و كوشيده‌اند رد پايي از خود برجاي نگذارند.

يك پزشك ديگر هم با ضرب گلوله مورد سوء قصد قرار گرفت

غلامرضا سرابي متخصص داخلي قلب چهارشنبه شب در بيرون از مطب خود با اسلحه مورد سوء قصد قرار گرفت
به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا سرابي پس از اين سوء قصد به بيمارستان امام حسين (ع) تهران منتقل شد و هم اكنون در ICU بستري است.
دكتر سيدحميد حسيني مدير روابط عمومي وزارت بهداشت از پيگيريهاي وزارت بهداشت و نيروي انتظامي درباره سوء قصد به اين پزشك خبر داد.
دكتر عبدالرضا سودبخش عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران نيز شب سه شنبه در مقابل مطب شخصي خود از طرف افراد ناشناس مورد سوء قصد قرار گرفت و درگذشت.
پليس آگاهي تهران بزرگ در مورد حادثه سوء قصد به دكتر عبدالرضا سودبخش عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران كه در مقابل مطب شخصي خود از طرف افراد ناشناس كشته شد اعلام كرد: تحقيقات اوليه حكايت از آن دارد كه علت و انگيزه قتل شخصي بوده و وجود هرگونه انگيزه ديگر در اين جنايت منتفي است.

از روبوسي دو آيت‌الله تا پرسش‌هايي براي احمدي‌نژاد

راديو فردا : سايت انگليسي ديپلمات در مقاله‌اي به نام «وقتي دو آيت‌الله همديگر را مي‌بوسند» با اشاره به روبوسي آيت‌الله هاشمي رفسنجاني و آيت‌الله مصباح يزدي پيش از آغاز اجلاس خبرگان رهبري كه به صورت خبر در برخي از وبسايت‌هاي خبري منتشر شده است اشاره مي‌كند و مي‌پرسد به چه دليل روبوسي دو نفر بايد به وبسايت‌هاي خبري راه پيدا كند؟  مئير جاودانفر، تحليلگر سياسي مقيم اسرائيل، در پاسخ مي‌نويسد برخي بر اين باورند كه دليل اهميت روبوسي رئيس مجلس خبرگان و يكي از اعضاي اين مجلس در اين است كه به نظر مي‌رسد آقاي رفسنجاني در تلاش است تا براي مبارزه با آقاي احمدي‌نژاد، تفاوت‌هاي خود با مصباح يزدي را كنار گذاشته و با افراد مقتدري در نظام عليه وي ائتلاف كند و مي‌افزايد هاشمي رفسنجاني اكنون در تلاش است كه طريق مجلس خبرگان موقعيت خود را در نظام تقويت كند.  پرسش‌هايي براي احمدي‌نژاد  كريم سجادپور، پژوهشگر در مركز تحقيقاتي كارنگي در مقاله‌اي در وال استريت جورنال پرسش هايي را مطرح مي كند كه خبرنگاران در آمريكا مي توانند از محمود احمدي نژاد بپرسند. يكي از سئوالات پيشنهادي آقاي سجادپور اين است: آيت الله مصباح يزدي، يكي از مشاوران نزديك شما اخيرا گفته است دمكراسي، آزادي و حقوق بشر جايي در الهيات اسلامي ندارد. آيا با اين نظر موافقيد؟  آقاي سجادپور همچنين خطاب به آقاي احمدي نژاد مي نويسد به گزارش سازمان هاي بين المللي حقوق بشر  از زماني كه شما رئيس جمهور شديد تعداد اعدام ها در ايران چهار برابر شده، تعليق اجراي احكام سنگسار پايان يافته و ايران بزرگترين زندان خبرنگاران در جهان شده است. آيا به اين سابقه افتخار مي كنيد؟  معصومه طرفه، روزنامه‌نگار و پژوهشگر در دانشگاه سواس در لندن،  در روزنامه گاردين و در مقاله‌اي به نام «چه چيزهايي بايد از محمود احمدي‌نژاد پرسيده شود»، نحوه مصاحبه خبرنگاران با محمود احمدي‌نژاد در مدت اقامتش در ايالات متحده را مورد سوال قرار داده و نوشته است كه به نظر مي‌رسد اين مصاحبه كنندگان قادر نيستند از «مجموعه‌اي از سوالات ثابت» و ذهنيتي كه نسبت به آقاي احمدي نژاد دارند دست بكشند.  خانم طرفه مي‌نويسد كه خبرنگاران مدام سوالات تكراري را از آقاي احمدي‌نژاد مي‌پرسند كه وي به مرور زمان در پاسخ‌گويي به آن‌ها مهارت پيدا كرده است  و يا سوالي را مي‌پرسند كه آقاي احمدي‌نژاد قبلا به آن پاسخ داده بود.  وي به عنوان مثال مي‌نويسد كه برخي از خبرنگاران اين نكته را كه آقاي احمدي‌نژاد بارها اعلام كرده است كه حاضر به مذاكره با ايالات متحده بر سر مسئله اتمي جمهوري اسلامي است فراموش كرده و مدام از وي مي‌پرسند آيا به مذاكره با ايالات متحده تمايلي دارد يا خير.  او مي‌نويسد از آن‌جايي كه برخي موارد نقض حقوق بشر توسط آقاي احمدي نژاد، نظير زنداني بودن كنوني بيش از ۵۰ روزنامه نگار، مستند و ثابت شده است، مصاحبه كنندگان نبايد به او فرصت بدهند كه ادعا كند «در ايران همه آزاد هستند» و يا قادر شود در مقابل «مجرب‌ترين مصاحبه‌كنندگان» از پاسخ گفتن طفره برود و مسير گفت و گو را بچرخاند.

شجريان در آستانه ۷۰ سالگي: من زبان مردمم هستم

محمدرضا شجريان: من زبان مردمم هستم و با مردمم زندگي مي‌كنم. مردمي كه در طول تاريخ درد كشيده‌اند و زندگي كرده‌اند و در آن مملكت بودند و هويت خودشان را حفظ كرده‌اند. من با آن مردم زندگي كرده‌ام و با آن مردم هم زندگي خواهم كرد.

اول مهرماه امسال برابر است با هفتادمين سالگرد تولد استاد محمدرضا شجريان، شاخص‌ترين و برجسته‌ترين چهره موسيقي آوازي ايران. هنرمندي كه نه تنها در موسيقي آوازي و آهنگ‌سازي، بلكه در هنر خوش‌نويسي هم دستي توانا دارد. پرداختن كامل به اين هنرمند چندوجهي نياز به برنامه‌هاي بسيار دارد. از اين رو به جا دانستيم كه در هفتادمين سالروز تولد استاد شجريان كه سال‌هاست به قله موسيقي آوازي ايران دست يافته، از زبان خودش بشنويم چه نگاهي به موسيقي و زبان اين هنر و همين طور چه تعهدي نسبت به جامعه‌اي دارد كه از آن برخاسته است:

«موسيقي در هر سرزميني پيام همان سرزمين است. سروش سرزمين و سروش مردمش است. اين سروش‌ها بستگي به اتفاقاتي دارد كه در سرزمينش مي‌افتد و موسيقي تابع شرايط زندگي و روحيه مردمش است. چون هنرمند در بين مردم زندگي مي‌كند و تابع آن شرايط است و آن موسيقي كه از آن مي‌آيد بيرون هم پيام‌آور آن خواسته‌هاي مردم، نيازهاي مردم و موقعيت مردم است.»

«موسيقي كه در ايران در طول ساليان بوده است، هميشه تحت تاثير فشارها و محدوديت‌ها و ستم‌ها و استبداد بوده. اين موسيقي هميشه زبان اعتراض مردم بوده. زبان گله و شكايت اين اتفاقات بوده و ما نمي‌توانيم بيرون از اين منطقه باشيم. نت‌ها و گام‌ها در دست ما تابع آن روحيات ما و حال و هواي دروني ماست. حال و هواي دروني ما حال و هواي دروني جامعه و محيط ماست. موسيقي كه امروز در بين جوانان ما در ايران الان خيلي مشتاق پيدا كرده، به علت فشاري است كه روي جوان‌هاست و توهيني است كه به آنها مي‌شود و مشكلات ديگر كه الان جوان‌ها دارند. اين موسيقي بازگوكننده اين اتفاقات است و دلجويي است كه آدم از مردمش مي‌كند با بازگو كردن اين اتفاقات.»

استاد محمدرضا شجريان كه بيش از بيست سال است همراه با گروه‌هاي گوناگون در خارج به گشت‌هاي هنري پرداخته، در گفت‌وگوي دو سال پيش خود با ما در آلمان، جوهره موسيقي را در پيام‌رساني اين هنر جستجو كرد:

«يك موزيسين بايستي بر اين مبنا كارش را دنبال كند. يعني پيامي داشته باشد. من تحت تاثير اين پيام‌ها هستم. شنونده وقتي دارد از دهان ما يك شعري را، يك پيامي را مي‌شنود، اين پيام را بايد درست به او بدهيم. اين يك بخش از كار ماست. يك بخشي هم خود موسيقي به تنهايي به دور از زبان بايستي پيام‌آور باشد. اگر موسيقي بدون زبان نتواند پيام بياورد، اين موسيقي خيلي كارش خراب است. اين توانايي موسيقي است. چه با كلام باشد و چه بي‌كلام باشد، پيام‌آور بايد باشد.»

«من تحت هيچ شرايطي اجازه نمي‌دهم هيچ دولتي، هيچ سازماني از من سوء‌استفاده كند يا مرا زبان خودش بداند. من زبان مردمم هستم. من با مردمم زندگي مي‌كنم. مردمي كه در طول تاريخ درد كشيده‌اند و زندگي كرده‌اند و هويت خودشان را حفظ كرده‌اند. من با آن مردم زندگي كرده‌ام و با آن مردم هم زندگي خواهم كرد.»

آمريكا اظهارات احمدي‌نژاد درباره ۱۱ سپتامبر را نفرت‌انگيز خواند

در پي سخنراني محمود احمدي‌نژاد در مجمع عمومي سازمان ملل كه با ابراز ترديد وي درباره عاملان حمله‌هاي ۱۱ سپتامبر همراه بود، هيات آمريكايي به نشانه اعتراض از جلسه خارج شد و اظهارات رئيس جمهوري ايران را «نفرت‌انگيز و متوهمانه» خواند.
محمود احمدي‌نژاد، روز پنجشنبه در شصت و پنجمين نشست عمومي سازمان ملل، درباره عوامل حمله‌كننده  در روز ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ ابراز ترديد كرد و گفت سه نظر در اين باره وجود دارد.

محمود احمدي‌نژاد گفت در نظر نخست، «يك گروه تروريستي بسيار قدرتمند و پيچيده كه از همه لايه‌هاي امنيتي و اطلاعاتي آمريكا عبور كرده است» عامل اين حمله‌ها بوده كه به گفته وي «اين نظر بيشتر از ناحيه دولت مردان آمريكا تبليغ شد».

محمود احمدي‌نژاد سپس تصريح كرد در نظر دوم  اين حمله‌ها «توسط بخش‌هايي از دولت آمريكا و براي ايجاد تغيير در روند نزول اقتصاد آمريكا و سيطره او بر خاورميانه و همچنين نجات رژيم صهيونيستي انجام شده است» كه به گفته وي «اكثريت مردم آمريكا و ملت‌ها و سياستمداران براين باورند».

زماني كه محموداحمدي‌نژاد اين سخنان را بر زبان راند هيات آمريكايي به همراه چند هيات غربي به نشانه اعتراض سالن سخنراني را ترك كردند.

محمود احمدي‌نژاد در ادامه افزود نظر سوم اين است كه اين حمله‌ها «توسط يك گروه تروريستي انجام شده است، ليكن دولت وقت آمريكا از آن پشتيباني و بهره‌برداري كرده است.»

رئيس جمهوري ايران كه در سابقه نفي هولوكاست را نيز در كارنامه خود دارد،  همچنين پيشنهاد كرد سازمان ملل يك «گروه حقيقت‌ياب مستقل» براي بررسي حمله‌هاي ۱۱ سپتامبر تعيين كند.

در واكنش به اين اظهارات، هيات آمريكايي حتي پيش از به پايان رسيدن سخنان محمود احمدي‌نژاد، بيانيه‌اي در محكوميت اين اظهارات منتشر كرد.

هيات آمريكايي در اين بيانيه گفت: «به جاي آنكه آقاي احمدي‌نژاد آمال و حسن نيت مردم ايران را نمايندگي كند، وي بار ديگر  نظريه‌هاي مشمئزكننده توطئه و اهانت‌هاي يهودستيزانه را برگزيد كه نفرت‌انگيز و متوهمانه و قابل پيش‌بيني بود».

سخنراني محمود احمدي‌نژاد امسال نيز در حالي انجام شد كه صدها تن از مخالفان وي در نيويورك در اعتراض به وي دست به اعتراض زده‌اند.

هنگام سخنراني محمود احمدي‌نژاد شمار زيادي از هيات‌ها غايب بودند.

در خواست ايرنا از قوه قضائيه: نگذاريد خاطرات زنداني ها منتشر شود

ايرنا، با انتشار يادداشتي خطاب به دستگاه قضائي تحت عنوان "تساهل و تسامح قوه قضائيه قابل اغماض نيست" خواستار جلوگيري از اقداماتي از قبيل انتشارنامه زندانيان سياسي خطاب به مسئولين نظام يا مسئولين بين‌المللي و خاطرات آنها شد. در يادداشت اين خبرگزاري آمده است: "سيري در قوانين موجود كشور و دنيا نشان مي‌دهد كه در هيچ جا امكان تداوم جرم زنداني در زندان و همچنين تبعيض ميان زندانيان سياسي و غيرسياسي به رسميت شناخته نشده است".

خبرگزاري جمهوري اسلامي اين يادداشت را با اين سئوال به پايان برده است كه "آيا بهتر نيست با اتخاذ تدابيري ضمن تلاش براي اصلاح مجرمان زنداني و بيماران سياسي، از سوءاستفاده بيگانگان جلوگيري كنيم؟"

علي اكبريان : در بند اعدامي ها هستم

خبر آنلاين : پيگيري ها براي كمك به بازيكن افتاده در دام خلاف استقلال و پرسپوليس ادامه دارد.
علي اكبريان اگرچه هنوز يك متهم است و براي جرمش ، محكوميتي در نظر نگرفته اند اما شايد مجازاتي سخت در انتظارش باشد.ستار همداني، ميرشاد ماجدي، علي شوري و... تني چند از دوستان اكبريان، براي استخدام يك وكيل زبده و كاربلد، دست به كار شده‌اند و گزينه‌هايي نيز مدنظر قرار گرفته است.
در روزهاي آينده، درباره پيشرفت در اين پرونده مطالب تكميلي را به اطلاع علاقه‌مندان فوتبال خواهيم رساند.
نكته نگران‌كننده اينكه، اكبريان خود اعتراف كرد كه در بند دو به‌سر مي‌برد و در اين بند عمدتاً، اعدامي‌ها نگهداري مي‌شوند.

گفت و گوي اوباما با تلويزيون فارسي بي‌بي‌سي

باراك اوباما، رئيس جمهوري آمريكا در گفت و گوي اختصاصي با تلويزيون بي بي سي فارسي سخنان همتاي ايراني خود در مورد حملات ۱۱ سپتامبر را به شدت محكوم كرد. (اين خبر به تدريج تكميل مي شود)
آقاي اوباما روز جمعه ۲ مهر (۲۴ سپتامبر) به بي بي سي فارسي گفت كه اظهارات محمود احمدي نژاد "موهن"، "نفرت انگيز" و "غير قابل توجيه" بوده است.
رئيس جمهوري آمريكا به بهمن كلباسي، خبرنگار تلويزيون فارسي بي بي سي در نيويورك گفت: "به ويژه به اين دليل كه او (آقاي احمدي نژاد) چنين اظهاري كند، آنهم اينجا در منهتن، تنها در فاصله اي كوتاه از جايي كه حادثه اتفاق افتاد، جايي كه خانواده ها عزيزانشان را از دست دادند، مردمي از تمام مذاهب و قوميت ها، كه اين را بزرگترين تراژدي نسلشان قلمداد مي كنند، اينكه او چنين چيزي بگويد، قابل توجيه نيست و با واكنشي كه ملت ايران در زمان حادثه نشان دادند، در تعارض است."
آقاي اوباما يادآور شد: "آن زمان عده اي [در ايران] شمع به دست شب زنده داري كردند، احساسات انساندوستي كه در ايران ابراز شد شدت اختلاف بين عملكرد رهبري و رژيم ايران از يك سو و اكثريت مردم ايران را از سوي ديگر نشان مي دهد. اكثريتي كه نسبت به اين مسايل با احترام و تعقل فكر مي كنند."
آقاي احمدي نژاد روز پنجشنبه در سخنراني خود در مجمع عمومي سازمان ملل متحد، از احتمال دست داشتن بخش هايي از دولت آمريكا در حادثه ۱۱ سپتامبر سخن گفته بود.
او گفته بود كه سه نظريه درباره چگونگي وقوع اين حملات وجود دارد كه بر اساس يكي از آنها، حملات "توسط بخش هايي از دولت آمريكا و براي ايجاد تغيير در روند نزول اقتصاد آمريكا و سيطره او بر خاورميانه و همچنين نجات رژيم صهيونيستي" انجام شده است و "اكثريت مردم آمريكا و ملت ها و سياستمداران بر اين باورند."
ديپلمات هاي آمريكا و شمار ديگري از ديپلمات هاي كشورهاي غربي به نشانه اعتراض به اين اتهام، سالن محل سخنراني را ترك كرده بودند.

تحريم ها و برنامه هسته اي ايران

خبرنگار تلويزيون فارسي بي بي سي در نيويورك، از آقاي اوباما پرسيد: "در اولين پيام ويديويي خودتان كه در ماه مه سال ۲۰۰۹ به مناسبت سال نوي ايراني منتشر كرديد، دولت و مردم ايران را خطاب قرار داديد و گفتيد كه به ديپلماسي متعهد هستيد، همچنين گفتيد كه گفتگو در مورد همه مسائل موجود، تنها زماني امكان موفقيت دارد كه هيچ تهديدي در كار نباشد. گفتيد كه با تهديد كارها جلو نمي رود. با وجود اين، دولت شما در بيشترين بخش امسال، نه تنها ايران را به تحريم تهديد مي كرد، بلكه نهايتا تحريم هايي را اعمال كرد كه به گفته دولت شما فلج كننده است. براي كساني كه اين رفتار را دور شدن از وعده "تهديد نكردن و توسل به ديپلماسي صرف" قلمداد مي كنند، چه پاسخي داريد؟"
آقاي اوباما در پاسخ گفت: "به اعتقاد من بايد به آنچه امسال انجام داده ايم نگاه كنيم. در آنچه اتفاق افتاده تناقضي نيست. آنچه كه من همواره گفته ام اين است كه ما مي خواهيم با دستاني باز با دولت و مردم ايران گفتگو كنيم. چرا كه معتقديم هيچ چيز اجتناب ناپذيري وجود ندارد كه ايران و آمريكا را دشمن يكديگر كند. بخشي از تاريخ روابط هست كه تلخ است. اما مي توان با تكيه بر تفاهم دوجانبه و احترام دو طرفه از آن عبور كرد. و ما مايليم مردم ايران در نهايت موفق شوند."
رئيس جمهوري آمريكا افزود: "اما دولت ايران اين كشور را در مسيري قرار داده كه باعث شده تمام دنيا آن را محكوم كنند. به اعتقاد من بسيار مهم است كه درك كنيم تحريم هايي كه امسال وضع شد، به اين دليل بود كه در بين امضاءكنندگان پيمان منع گسترش تسليحات هسته اي، ايران تنها كشوري است كه نتوانسته جامعه بين المللي را متقاعد كند كه برنامه هسته اي اش صلح آميز است. اين تنها قضاوت من نيست، اين قضاوت كشورهاي جهان است، از جمله كشورهايي مانند روسيه و چين كه معمولا در وضع تحريم عليه بقيه كشورها با احتياط زياد عمل مي‌كنند. اما آنها هم دائما رفتاري از دولت ايران ديده اند كه نشان مي دهد برنامه هسته ايران از قوانين بين المللي متابعت نمي كند. و اين خطر بالقوه اي براي منطقه است."
آقاي اوباما گفت: "اين انتخابي است كه رژيم ايران كرده. آنها مي توانند انتخاب ديگري كنند و ما از اينكه انتخاب ديگري كنند، يعني مسئولانه رفتار كنند، استقبال مي كنيم. در اين صورت، آنها خواهند توانست حقوقشان براي برنامه صلح آميز هسته اي را تحت معاهده منع گسترش سلاحهاي هسته اي حفظ كنند."
او گفت كه چنين تصميمي از سوي مسئولان ايراني مي تواند به لغو تحريم ها منجر شود و امكان بازگشت ايران به جامعه بين المللي را فراهم كند كه منافعي سرشار براي مردم ايران خواهد داشت.
آقاي اوباما با اشاره به اينكه نشانه اتخاذ چنين تصميمي را در رفتار حاكمان ايران نمي بيند افزود: "اين طور نيست كه ما خواسته باشيم ايراني ها را مجازات كنيم. بلكه به نظر من، مسئله در نهايت اين است كه حكومت ايران با بيشتر منزوي كردن اين كشور، به منافع مردم خود خيانت مي كند".
خبرنگار بي بي سي از رئيس جمهوري آمريكا پرسيد كه با توجه به تحريم هاي سي ساله عليه ايران، چه چيزي باعث شده كه دولت آمريكا گمان كند اين بار تحريم ها اثري متفاوت بر رفتار حكومت ايران خواهد داشت.
آقاي اوباما گفت: "تضميني وجود ندارد. اين رژيم نشان داده كه در برابر رعايت هنجارهاي اوليه بين المللي خيلي مقاومت مي كند، همين طور در برابر تمايل به شركت در مذاكرات جدي درباره يك برنامه اتمي كه در منطقه و جهان، ترس و بي اعتمادي زيادي ايجاد كرده است. اما به اعتقاد ما تحريم ها هزينه ها را براي دولت ايران بالا مي برد. هدف بيشتر اين تحريم ها رژيم ايران است. رژيمي نظامي كه اميدوارم مسئولان آن به مرور زمان با خود بينديشد و به اين نتيجه برسد كه اين مسير بهترين مسير براي مردم نيست. اين بهترين مسير براي ايران نيست. كشوري كه ريشه در تمدني باورنكردني دارد. كشوري كه ميزان سواد آموختگي در آن از خيلي كشورهاي دنيا بالاتر است. ايران اگر درهاي خود را به تبادل و تجارت با بقيه كشورهاي باز كند، قابليت نهفته فوق العاده اي براي نايل شدن به موفقت اقتصادي دارد. اما، براي اينكه چنين بكند، به اعتقاد من رژيم ايران بايد مسير متفاوتي از آنچه اخيرا پيش گرفته، انتخاب كند."

عوارض تحريم ها

خبرنگار بي بي سي از آقاي اوباما پرسيد: "از افزايش هزينه ها حرف مي زنيد، اما خيلي ها استدلال مي كنند كه اين تحريم ها به مردم معمولي ايران لطمه مي زند. هر روز گزارش هايي مي رسد از بازرگانان خردي كه عمدتاً به دليل اينكه بانك ها به آنها خدمت نمي دهند، قادر به وارد كردن كالا نيستند، از وسايل يدكي گرفته تا دارو. قيمت مواد غذايي رو به افزايش است چرا كه در مسيرهاي حمل و نقل، ديگر كسي آنها را بيمه نمي كند. تحريم هاي قديمي هم هست. مانند نفروختن هواپيما به ايران. تا كنون خيلي ها بر اثر سقوط هواپيما در ايران كشته شده اند. آيا نگران نيستيد كه همه اين وقايع، نتيجه منفي به دنبال داشته باشد؟ شايد مردم ايران به آمريكا نگاه مي كنند و از خود مي پرسند چرا ما بايد مجازات شويم؟"
رئيس جمهوري آمريكا پاسخ داد: "معلوم است كه نگران مردم ايران هستم. آنها مي خواهند زندگي شان را بكنند. كشورشان قابليت هاي زيادي دارد. سوال اين است كه آيا حكومت ايران مي تواند رويكردي متفاوت اتخاذ كند كه به جاي آسيب رساندن به مردم ايران، به سود آنها باشد؟ در حال حاضر، حكومت ايران چنين رويكردي در پيش نگرفته است. اكنون آنچه دولت ايران گفته، اين است كه ايستادن در برابر جامعه بين المللي و ادامه دادن يك برنامه پنهان هسته اي، برايش مهم تر از رفاه مردم است."
آقاي اوباما گفت: "من در آغاز دوران رياست جمهوري ام، با تحمل مقداري هزينه سياسي بر سر كار آمدم. چون واضح است مردم آمريكا، از رابطه داشتن با كشوري كه رئيس جمهوري اش چنين حرف هاي مشمئز كننده اي مي زند، پرهيز دارند. اما اعتقاد من اين بود كه براي خروج از وضعيتي كه از سال ۱۹۷۹ برقرار بوده بايد راهي پيدا كرد."
اما او افزود كه از نظر او حكومت ايران مايل نيست رفتار خود را تغيير دهد: "بنابراين وقتي مردم ايران از خود مي پرسند كه چرا نمي توانيم قطعه يدكي بخريم يا چرا قيمت مواد غذايي رو به افزايش است، يا اينكه تهيه مواد اساسي دشوار شده، بايد نگاهشان به مديريت كشورشان باشد. هم از نظر مديريت اقتصادي، هم از اين نظر كه تعيين كنند چه چيزي در اولويت است. اينكه به يك برنامه هسته اي پنهان ادامه بدهند، يا اينكه مردم رفاه داشته باشند. به اعتقاد من مسيري كه حكومت ايران پيش گرفته، بسيار اشتباه است. اما هنوز مي توانند مسيرشان را تصحيح كنند."
خبرنگار بي بي سي از آقاي اوباما پرسيد كه اگر تحريم ها اثر نكند، گزينه هاي ديگر آمريكا چيست؟
او گفت: "فكر مي كنم گزينه هاي زيادي وجود دارد اما از اين گزينه ها در مشورت با جامعه بين المللي استفاده خواهد شد. ما واقعا ترجيح مي دهيم كه مشكلات از راه ديپلماتيك حل و فصل شود. فكر مي كنم، اين به نفع ايران و همچنين به نفع جامعه بين المللي است. به نظر من حل مشكلات از اين طريق همچنان امكانپذير است، اما اين مستلزم تغيير در ذهنيت و رويكرد حكومت ايران خواهد بود."

احتمال جنگ

از آقاي اوباما سئوال شد: "بسياري از ايراني ها كه ناظر تحقق اين سناريو هستند، شباهتي مي بينند با روندي كه به جنگ عراق انجاميد. يعني صدور قطعنامه هاي پي در پي سازمان ملل متحد، تحريم هاي اقتصادي سخت تر و سرانجام حرف هاي گاه و بيگاه درباره جنگ و حملۀ نظامي. شما به آنهايي كه نگرانند روزي با حمله آمريكا يا اسرائيل به ايران از خواب بيدار شوند چه مي گوييد؟"
او پاسخ داد: "آنچه مردم بايد به خاطر بسپارند اين است كه من جنگ را دست كم نمي گيرم. من مخالف جنگ با عراق بودم. من علاقمند به حل و فصل ديپلماتيك مسائل هستم. ما خيلي روشن و واضح گفته ايم كه دولت جمهوري اسلامي ايران و ملت ايران حق بهره مندي از برنامه صلح آميز هسته اي و انرژي صلح آميز هسته اي را دارند. اين حقي است كه همه اعضاي پيمان منع جامع گسترش تسليحات هسته اي دارند."
آقاي اوباما افزود: "حكومت ايران، خود گفته كه علاقه اي به سلاح هاي هسته اي ندارد. اين موضع رسمي آنهاست. خوب، بايد ساز و كاري باشد كه آنها بتوانند به جامعه بين المللي، از جمله آژانس بين المللي انرژي اتمي، نشان بدهند كه برنامه هسته اي شان واقعا همينطور است كه مي گويند. اگر دولت ايران اين گام هاي سازنده را بردارد و به طور جدي مذاكره كنند، در آن صورت نه تنها تهديد جنگ برطرف خواهد شد، بلكه تحريم هاي فعلي هم برداشته خواهد شد."
آقاي اوباما گفت: "بار ديگر تكرار مي كنم كه آمريكا يكجانبه عمل نمي كند. شايد تصميم آمريكا در رفتن به جنگ به عراق با مخالفت هاي زيادي روبرو بود، اما در مورد ايران و تحريم اين كشور وضعيت در شوراي امنيت به اين صورت بوده كه حتي كشورهايي كه معاملات تجاري قابل توجهي با ايران داشتند تصميم گرفتند با اين كشور معامله نكنند، با وجود اينكه ايران يك توليد كنندۀ عمدۀ نفت است."
او افزود: "ببينيد، كشورهايي مثل ژاپن كره جنوبي چين و روسيه كه همگي با ايران معاملات تجاري دارند تصميم گرفتند با وجود هزينه سنگيني كه تحريم ها عليه ايران براي آنها دارد، از آنها تبعيت كنند. دليل اين تصميم آنها اين نيست كه ما به آنها فشار مي آوريم، بلكه به اين علت است كه آنها هم مي دانند در صورتي كه ايران در پي دستيابي به سلاح هاي هسته اي باشد، خطر بي ثباتي و مسابقه تسليحاتي بالقوه در منطقه وجود خواهد داشت و اين مساله مي تواند براي همه خطرناك باشد."
از آقاي اوباما سئوال شد كه اگر در ميانه فرايند ديپلماسي، اسرائيل بخواهد به ايران حمله كند، آيا آمريكا جلوي اين كشور را خواهد گرفت؟
او پاسخ داد: "من وارد مسايل فرضي نمي شوم. به اعتقاد من اين قابل درك است كه وقتي رييس جمهوري كشوري بزرگ، در نزديكي اسرائيل مي گويد بايد آنها از صفحه زمين محو شوند، اسرائيل بسيار نگران شود. اين نمونه ديگري است از حركتي كه به نفع مردم ايران نيست. به نفع مردم ايران نيست كه رئيس جمهوري داشته باشند كه حرف هاي خشم آور و توهين آميزي مانند اين بزند. اين حرف ها چهره ايران را در جامعه بين المللي بهتر نمي كند. براي اين مشكل يك راه حل ساده وجود دارد. اينكه دولت ايران در جامعه بين المللي مسئولانه عمل كند. نه تنها مطابق با اصول ابتدايي رفتاري و هنجارهاي ديپلماتيك، بلكه طبق اصول اوليه بشري و عرفي."
آقاي اوباما اضافه كرد: "باز مي گويم، اينكه احمدي نژاد به كشور ديگري بيايد و تلحويا بگويد كه دلخراش ترين تراژدي اي كه تا به حال در اينجا اتفاق افتاده، يعني حمله اي كه ۳۰۰۰ نفر در آن كشته شدند، به شكلي كار دولت اين كشور بوده است، نه تنها با عقل سليم جور در مي آيد، بلكه با معيارهاي عرفي جهاني هم كه مختص به يك كشور خاص نمي شود و در تمام دنيا مشترك است، سازگار نيست."

افغانستان

خبرنگار بي بي سي از آقاي اوباما در مورد پيام هاي متناقضي كه در مورد مسئله افغانستان از درون دولت آمريكا به گوش مي رسد سئوال كرد و پرسيد: آيا تا زماني كه كار به انجام برسد آنجا مي مانيد؟
رئيس جمهوري آمريكا در پاسخ گفت: "تا زماني كه كار به انجام برسد آنجا خواهيم ماند. هدف اين است كه اين توانايي را به افغان ها بدهيم كه امنيت كشورشان را تامين كنند. بنابراين، ژوييه ۲۰۱۱ تاريخي است كه در پي تقويت حضور نظاميان ما در افغانستان، نيروي امنيتي افغان با تكيه بر فضا و زماني كه برايش فراهم شده مي تواند توسعه پيدا كند، خود را تقويت كند و پيشرفت طالبان را مهار كند. آن وقت است كه به تدريج، كم كردن نيروهاي نظامي آمريكا و نيروهاي ائتلاف را در افغانستان آغاز خواهيم كرد."
او اين برنامه را مطابق خواست مردم افغانستان دانست و افزود: "افغان ها غرور ملي زيادي دارند. آنها از دولت مستقلي برخوردارند. ما به آنها كمك مي كنيم. من در كوتاه مدت نيروهاي آمريكا را در افغانستان افزايش دادم، چون -صادقانه بگويم- از وضع امنيت اين كشور غفلت كرده بوديم و نيروهاي طالبان توانسته بودند دوباره قدرت بگيرند و بر مناطق بزرگي از كشور تسلط يابند. اما حالا شاهديم كه نيروهاي امنيتي افغانستان در حال آموزش ديدن هستند. مي بينيم پليس هاي افغان دارند آموزش مي بينند. تلاش بسيار مؤثري در بخش غير نظامي در جريان است تا زير ساخت ها شكل بگيرد و باعث بهبود زندگي روزمره مردم افغانستان شود. به اين ترتيب از ژوييه ۲۰۱۱، تعداد سربازان اضافي را كه آنجا فرستاده ايم كم خواهيم كرد."
با اين حال آقاي اوباما اطمينان داد كه نيروهاي آمريكايي قصد ندارند ناگهان افغانستان را ترك كنند: "اتفاقي كه دارد مي افتد اين است كه تعداد نيروهاي امنيتي كه در حال آموزش ديدن هستند به تدريج زيادتر، و توانايي شان بيشتر مي شود. با شروع خروج ما، آنها مسئوليت بيشتري در برقراري امنيت به دست مي گيرند و به تدريج حضور نيروهاي آمريكايي و نيروهاي ائتلاف كم رنگ خواهد شد. اين به عقيده من نه تنها به نفع ايالات متحده، كه به نفع مردم افغانستان هم هست."
رئيس جمهوري آمريكا در مورد نقشي كه ايران مي تواند در افغانستان ايفا كند و پيشنهاد همكاري اين كشور هم گفت: "فكر مي كنم كه ايران و همه كشورهاي منطقه مي توانند در افغانستان نقش سازنده اي ايفا كنند. افغانستان كشوري است كه جنگ آن را ويران كرده است. اكثر افغان ها، مثل مردم بقيه دنيا، فقط مي خواهند فرصتي براي امرار معاش داشته باشند و به خانوده هايشان برسند و براي فرزندانشان موقعيت تحصيل فراهم كنند. بنابراين فكر مي كنم تمام منطقه از افغانستاني با ثبات و امن سود خواهد برد. ما مايليم با ايران و همه كشورهاي منطقه براي دستيابي به اين هدف همكاري كنيم. گمان مي كنم كه دولت ايران چند بار رسماً گفته است كه مي خواهد در اين زمينه ها همكاري كند. اما پشت پرده، شواهدي مي بينيم كه آنها در مواردي عملا به شورشي ها كمك كرده اند، به صورتي كه در نهايت به سربازان ما آسيب زده است."
او با اين حال گفت كه كشورش براي دستيابي به ثبات در افغانستان، همچنان به دنبال راه هاي همكاري با همه كشورهاي منطقه، از جمله ايران است.
آقاي اوباما افزود: "فكر مي كنم اين هم نمونه ديگري از مواردي است كه ايالات متحده و ايران بالقوه مي توانند بر سر مسائل همكاري كنند. اما براي اين منظور، حكومت ايران بايد تصميم بگيرد كه فقط به دنبال حفظ قدرت بر پايه خصومت با ايالات متحده، يا بر پايه اظهارات زشت و زننده درباره جامعۀ بين المللي نباشد، بلكه بخواهد راه هايي سازنده براي بهبود وضع زندگي مردم عادي در ايران بيابد. اگر اين تغيير جهت گيري اتفاق بيفتند، فكر مي كنم فرصت يك پيشرفت عظيم براي ملتي بزرگ و تمدني بزرگ موجود است. اما اگر اين اتفاق نيفتد، ايران همچنان منزوي خواهد ماند و فكر مي كنم همچنان اصطكاك و تنش خواهد آفريد، نه تنها با ايالات متحده، بلكه همچنين با جامعۀ جهاني."

اسامي مسئولان ممنوع الورود ايران به روسيه

وب سايت كرملين به طور رسمي اعلام كرد كه ديميتري مدودف در راستاي اجراي قطعنامه 1929 شوراي عالي امنيت سازمان ملل فرماني را به منظور منع تحويل سيستم موشكي S-300 و ممنوعيت ورود دانشمندان اتمي ايراني به روسيه به ابلاغ كرده است.
ديميتري مدودف رئيس جمهور روسيه روز چهارشنبه فرماني را مبني بر عدم تحويل سيستم موشكي S-300 و ممنوعيت ورود تعدادي از دانشمندان و مقامات عالي رتبه ايران كه ادعا شده با برنامه توسعه سلاحهاي اتمي ايران در ارتباط هستند را به امضا رساند.
بر اساس اين فرمان تعدادي از اين افراد از جمله عباس رضايي آشتياني از مقامات عالي رتبه سازمان اكتشافات زمين شناسي انرژي اتمي ايران، محمد اسلامي رئيس موسسه تحقيقات و آموزش صنايع دفاع و محمد رضا نقدي فرمانده نيروهاي بسيج به دليل ارتباط احتمالي با توسعه سلاحهاي اتمي اجازه ورود به روسيه و سفر در اين كشور را نخواهند داشت.
بر اساس گزارش ريانووستي، امضاي اين دستور در همان روزي صورت گرفته است كه نيكولاي ماكاروف رئيس نيروهاي مسلح روسيه اعلام كرد روسيه به دليل پذيرفتن تحريمهاي شوراي عالي امنيت سازمان ملل عليه ايران از تحويل دادن سيستم موشكي دوربرد زمين به هواي S-300 به ايران خودداري خواهد كرد.

مصلحي: حوزه هاي علميه هدف سرويس هاي اطلاعاتي هستند

حيدر مصلحي، وزير اطلاعات ايران نسبت به رواج مسيحيت هشدار داده و گفته كه نخبگان حوزوي هدف سرويس هاي اطلاعاتي غربي قرار گرفته و برايشان تله گذاشته اند.
آقاي مصلحي روز پنجشنبه اول مهر ماه (۲۳ سپتامبر) در مراسمي در شهر قم نسبت به رواج مسيحيت در ميان "شيعيان معتقد" و "قدرت تخريبي آنها" هشدار داد.
او گفت: "امروزه بسياري از افرادي كه به تازگي مسيحي شده اند، روزي مخلصين اهل بيت و شيعه هاي معتقد بودند و دشمنان با روش هاي علمي آنها را به تركيه كشانده و براي آنها مراسم غسل تعميد گذاشته اند."
او با اشاره به اينكه "نخبگان حوزوي" هدف سرويس هاي اطلاعاتي غرب قرار گرفته اند گفت: "تله هاي آنها هم تله هايي كاملا علمي است، به محض آنكه يكي از نخبگان حوزوي ما به خارج از كشور مي رود، به بهانه شيعه شناسي به او رجوع مي كنند و افكار خود را به آنها القا مي كنند."
آقاي مصلحي نسبت به فعاليت هاي بهائيان در حوزه هاي علميه هشدار داد و گفت: "آنها به انواع شگرد هاي شيعه تسلط يافته اند و تمام تمركز خود را به جذب شيعيان داده اند."
به گفته آقاي مصلحي انجمن حجتيه نيز گروهي است كه با هزينه كردن پول هاي كلاني "چاقوي دشمنان را عليه شيعيان تيز مي كند."
'مكتب ايراني؛ برنامه دشمن'
آقاي مصلحي همچنين ترويج تفكرات باستان گرايانه و معرفي مكتب هايي مانند مكتب ايراني به جاي مكتب اسلام را از ديگر "برنامه هاي دشمنان در حوزه دين" دانست.
اين در حالي است كه حدود يك ماه پيش اسفنديار رحيم مشايي، رئيس دفتر محمود احمدي نژاد، رئيس جمهور ايران و نماينده ويژه او، گفته بود: "از مكتب اسلام دريافت‌هاي متنوعي وجود دارد، اما دريافت ما از حقيقت ايران و حقيقت اسلام، مكتب ايران است و ما بايد از اين به بعد مكتب ايران را به دنيا معرفي كنيم."بعد از آن آقاي احمدي نژاد از نظرات رئيس دفترش دفاع كرد.
سخنان آقاي احمدي نژاد درباره كوروش شاه هخامنشي كه همزمان با به نمايش گذاشتن منشور كوروش در ايران بود با انتقادهاي تند اصولگرايان رو به رو شد و او را به رواج "باستان گرايي" متهم كردند.
بحث انتخابات
دريك سال گذشته، در سخنان مقام هاي اطلاعاتي و امنيتي ايران همواره بحث انتخابات رياست جمهوري سال گذشته و اعتراضات پس از آن مطرح شده است.
وزير اطلاعات ايران در ادامه سخنانش با اشاره به اين وقايع، گفت: "فتنه ۸۸ فتنه اي بود كه همه مجموعه ها از لائيك صد در صد تا معتقد به دين براي مقابله با انقلاب جمع كرده بود."
او از اينكه هنوز عده اي از خواب خرگوشي خود بيدار نشده اند گفت: " هنوز عده اي معتقدند كه اين يك دعواي انتخاباتي است و اگر بگوييم كه اين فتنه تمام شده است خيال باطلي است؛ چرا كه فتنه هيچگاه تمام شدني نيست، بلكه تغيير روش مي دهد."
او در "پوشش و حمايت قرار دادن انواع شخصيت ها با انديشه لائيك و ستاره سازي" به عنوان افراد برجسته علمي و فرهنگي به خصوص در عرصه سينمايي و حقوق و راه اندازي انواع شبكه هاي ماهواره اي از ديگر اقدامات "عليه جمهوري اسلامي ايران" دانست.

واكنش همسر يك شهيد بيست و پنج خرداد به سخنان احمدي نژاد

ين عكس علي حسن پور است و دو روز ديگر،  پنج مهر روزي است كه لادن مصطفايي،  جسد همسرش كه در تظاهرات بيست و پنج خرداد كشته شده بود را بعد از صد و پنج روز  پيدا مي كند.  يك سال گذشت و درست در آستانه همين روز، احمدي نژاد در نيويورك مي گويد هيچ كسي در ايران به جرم تظاهرات دستگير نشده است و كسي از او نپرسيد آيا كسي در تظاهرات كشته هم نشد. سراغ لادن مصطفايي رفتم تا وضعيت   پرونده همسرش و پيگيري هاي جديد او را جويا شوم.
دلگير بود از انكار كساني كه همسرش را مجهوال الهويه مي دانند.
بعد از آن هفته اي كه به نام شبنم سهرابي و نگين بود، اين خانواده  دوستان جديدي از همين طريق پيدا كرده اند و حالا نگين هم كمي از تنهايي در آمده است. كاش اين هفته را به ياد شهيد علي حسن پور، همسرش و دو پسرش سياوش و سام باشيم تا گمان نبرند كه ما هم آنها را از ياد برده ايم.
***
عكس معروفي  پس از راهپيمايي اعتراض بيست و پنج خرداد به سرعت در اينترنت منتشر شد كه اين روزها حتي همان  كاربران اينترنتي هم چندان توانايي ديدن دوباره آن عكس را ندارند تا چه رسد به شهروندان معمولي ايران كه دسترسي به اينترنت برايشان آسان نيست. اما همان عكس هميشه در كيف شخصيِ يك  زن جوان قرار دارد  كه آن را با خود به همه جا مي برد.  در اين عكس مرد جواني با سري تير خورده و خونين نقش زمين شده است و يك مرد ديگر  نيز در كنار جسد نشسته و دو دست خود  را بالا گرفته است به اين معني كه «  تمام كرده است”.
لادن مصطفايي همسر شهيد علي حسن پور مي گويد: اگر هيچ كسي در رسانه هاي رسمي كشور خودم نامي از علي نمي آورد اين دليل نمي شود كه من هم ساكت شوم، براي همين تنها چيزي كه از همسرم برايم باقي گذاشتند همان عكسي است كه شايد خيلي ها دل ديدن آن عكس را نداشته باشند اما من آن را هميشه با خودم به همه جا مي برم تا به همه آناني كه هنوز نمي دانند در جريان يك راهپيمايي سكوت چه بلايي سر هم وطنان شان  آوردند، نشان دهم و بگويم؛ ببينيد اين همسر من است،  همسرم را به راحتي در خيابان كشتند و هيچ جوابي هم به ما نمي دهند.
پس از خانواده شهيد حميد حسين بيك عراقي كه گفته است پيگيري هايشان منتهي به دريافت سندي شده كه نشان مي دهد با اسلحه جنگي به فرزندشان شليك شده بود، اينبار سراغ  خانواده شهيد علي حسن پور رفته ايم تا ببينيم پيگيريهاي نهايي اين خانواده در دادسرا به چه نتيجه اي رسيده است.
گفتگوي تلفني جرس با لادن مصطفايي، همسر شهيد علي حسن پور در پي مي آيد:
خانم مصطفايي آخرين اظهارات احمدي نژاد به عنوان رييس دولت ايران  در مصاحبه با رسانه هاي غربي اين است كه اساسا در ايران آزادي وجود دارد و كسي هم به جرم شركت در راهپيمايي دستگير نشده است. آخرين پاسخ دستگاه قضايي ايران به شما در مورد كشته شدن همسرتان در راهپيمايي بيست و پنج خرداد چه بود؟
پس آقاي احمدي نژاد در مورد اين همه كساني كه كشته شده اند چه جوابي مي دهد، ايشان كه هميشه دنبال  سند هم هستند من از ايشان مي پرسم آقاي احمدي نژاد،  عكس همسر من كه با آن وضعيت در راهپيمايي كشته شد را ديديد؟ آيا آزادي يعني همين؟ از طرفي ايشان كه مي گويد كسي اصلا دستگير نشده است از طرف ديگر دادگاه كهريزك در ايران برگزار مي شود و خود مسوولان قاتلين كساني كه دستگير شده و در اثر شكنجه كشته شده اند را معرفي مي كند از طرف ديگر به ما هم جواب داده اند كه همسرم با اسلحه كلاشينكف كشته شده است.  آخرين پاسخي كه به من دادند  بر مي گردد به همين هفته قبل كه به  دادسرا ي نظامي رفته بودم.  قاضي  از من سوال كرد؛ خواسته شما دقيقا چيست؟ گفتم اين همه مدت ما دنبال قاتل آمده ايم اما آقاي قاضي حتي لباس همسرم كه بالاخره براي خانواده عزيز است را هم به ما نداده اند تا چه رسد به خواسته هاي ديگر مان كه معرفي قاتل يا قاتلان همسر من و خيلي هاي ديگر است كه كشته شدند. بنا به در خواست قاضي قرار شد متني تنظيم كنم و خواسته هايم را بنويسم و به دادسرا ببرم تا در نهايت قاضي تصميمات خود را بر اساس تقاضاي من بگيرد.
مگر شما و ساير خانواده ها تا كنون متن شكايت نامه اي تنظيم نكرده بوديد و خواسته هايتان مكتوب و آشكار نبود؟
اتفاقا من همان جا  به قاضي  گفتم آقاي قاضي نزديك به پانزده ماه است كه من براي يك خواسته معمولي و مشخص به هر دري زده ام.  يعني شما به عنوان يك قاضي نه، به عنوان يك انسان بگوييد اين توقع زيادي بود كه لباس هاي همسرم را به ما بر گردانند. جسد همسرم را عريان به ما برگرداندند، چرا؟ در تمام اين مدت من در دادسراي جنايي، دادسراي نظامي و هر جايي كه شما بگوييد رفتم و نتيجه نداد، خواسته هاي ما براي شناسايي قاتلين هم مشخص است.
چرا  مي گوييد قاتلين؟ مگر چند نفر به سمت همسر شما شليك كرده اند؟
ببينيد ممكن است يك نفر به سمت همسرم شليك كرده باشد اما از ديدگاه من مسووليت كشته شدن من با او كه شليك كرده و ماموريت اين شليك كردن را عهده دار بوده نيست. كساني كه دستور دادند تا به سمت مردم شليك كنند آنها قاتل هستند، اتفاقا شايد او كه شليك كرده چاره اي نداشته اما كسي كه دستور داد با آگاهي چنين كاري را كرد.
شما در طول اين پانزده ماه از پيگيري هايي كه هيچ پاسخي در نهادهاي قضايي كشور نمي گيرد خسته نشديد؟
خسته؟ من هر گز از پيگيري هايم دست نمي كشم. معلوم است كه خسته نمي شوم. اين كمترين كاري هست كه مي توانم انجام دهم . درست است ما شرايط روحي جالبي نداريم. گاهي وقت ها وقتي دوستان به ديدار مان مي آيند. دلداري مي دهند به آنها مي گويم شما واقعا به جاي ما نيستيد كه بدانيد ما چه  كشيديم و چه  مي كشيم…شايد كسي نتواند مشكل ما را حل كند. اين مشكل تا عمر داريم با ما خواهد بود اما من در قبال همسرم مسوول هستم و تا عمر دارم دنبال قاتلان او خواهم بود.
از اينكه به خيابان مي رويد و مي بينيد همه چيز عادي شده است، حتي مردم هم ديگر چندان خبري از جنبش سبز و يا اعتراض ندارند، چه حسي داريد، پشيمان ايد كه همسر شما به راهپيمايي سكوت رفته بود؟
مردم ما هيچ گناهي ندارند، از كجا با خبر شوند. همه كه به اينترنت دسترسي ندارند. من خودم عكس همسرم هميشه در كيف همراهم است ، همان عكس تير خورده اي كه شايد خيلي ها با تبليغات منفي فكر مي كردند اين عكس ساختگي است. اما اين عكس واقعي همسرم هست كه به سرش شليك شده است. اين عكس را به مردم نشان مي دهم و مي گويم، ببينيد اين همسر من است،  همسرم را به راحتي در خيابان كشتند و هيچ جوابي هم به ما نمي دهند، مردم از كجا بدانند چه بلايي بر سر ما و هم وطنان بي گناهشان آمده است.  نه تنها در رسانه هاي رسمي هيچ نامي از كشته شده ها نيست جالب است بدانيد حتي در ضميمه همشهري هم وقتي اسامي شهداي انتخابات را نوشته بودند، هيچ نامي از همسرم كه عكس اش همه جا را گرفته نيست. اگر چه در مظلوميت همسرم همين بس كه عكس تير خورده او آنقد دلخراش و تلخ است كه خيلي ها از كنارش مي گذرند و حتي  رسانه هاي دنيا هم شايد با استانداردهاي بين المللي شان جور در نيايد و آن عكس را نشان ندهند.  از طرفي رفتار مسوولين شايد به گونه اي است كه ما هنوز فكر مي كنم علي مجهول الهويه است اما اين عكس هميشه همراه من است و  خودم آن را به همه نشان مي دهم.
آيا همسر شما را مانند برخي ديگر از كشته شدگان انتخابات به عنوان شهيد در نظر گرفته و  آيا ديه اي هم پرداخت كرده اند؟
نه همسرم را به عنوان شهيد هم معرفي نكردند ولي از همان زمان  كه ما شكايت كرديم گفتند بياييد ديه را دريافت كنيد. من از همان ابتدا هم گفتم حاضر نيستيم ديه بگيريم. ديه  مشكلي را حل نمي كند ما گفتيم خواهان شناسايي و معرفي قاتل و مسببان قتل همسرم هستيم.
به هر حال شما نان آور خانه تان را از دست داده ايد. آيا تا كنون مسولان در اين زمينه هيچ حمايت يا پيگيري كرده اند؟
مي دانم، اصلا هم نمي گويم زندگي راحتي داريم. اما سخت تر آن است كه برويم پول خون همسرم را بگيريم بي آنكه بدانيم چه كسي او را كشته.  شايد اگر قتل به شكل ديگري اتفاق مي افتاد شرايط فرق مي كرد اگر در دعوا كشته مي شد حالت غير عمد حساب مي شد آن وقت مشكلي براي دريافت ديه احساس نمي شد اما من خودم هميشه اين فكر را در سرم دارم كه اين يك قتل عمد كامل است.هيچ نقصي هم در اين حرف نيست، حتي نمي شود گفت مثلا  طرف  مي خواست به پاي همسرم شليك كند اشتباهي به سرش شليك كرد. همسرم و خيلي هاي ديگر از ناحيه سر مورداصابت گلوله قرار گرفتند و اين يعني آن روز با تصميم گيري به سمت سر آنها شليك شده شد.  آدم چطور مي تواند هم وطن خودش را بكشد. كسي كه تير را زده واقف بوده كه دارد براي كشتن مي زند. اين يك قتل عمد و با آگاهي بوده است كه ما نمي توانيم برايش درخواست پول خون كنيم. حتي در دادسرا هم همه  به من گفتند شما دو بچه داريد و بايد براي آينده اين دو بچه كاري بكنيد  اما اين تاثير گذار نبوده.  گفتند خانم دست شما به جايي بند نيست شما از چه كسي مي خواهيد شكايت كنيد. گفتم من ديه نمي خواهم، من مي خواهم پرونده همسرم  باز باقي بماند. در قبال يك انسان بي گناه كه كشته شد من مسوول هستم. و اگر من مردم بچه هاي من مسوول هستند.
آيا با بچه ها در اين مورد صحبت مي كنيد؟ اسم هاي شان چيست؟
من دو تا بچه دارم  سياوش بيست و دو ساله است  و سام پانزده سال دارد. پسر كوچكترم سام متاسفانه پارسال پنج مهر بعد از صد و پنج روز وقتي جسد  پدرش را  تحويل گرفتيم، سال تحصيلي سختي داشت. بچه ها شرايط روحي خوبي ندارند. شايد عنوان نكنند.  اما  خيلي سختي كشيدند،  پسر بزگترم سياوش شايد هيچ چيزي به من نگويد و توي خودش نگه مي دارد. خودشان در خانه با پدرشان ارتباط برقرار مي كنند.  چند روز پيش ديدم كه سام پسر كوچكترم جلوي عكس پدرش نيم ساعت گريه كرد،  من چه مي توانستم بگويم وقتي  خودم همين طور هستم و همين حال را دارم. حس پدر نداشتن براي هر بچه اي سخت است اما براي بچه هايي كه هنوز جوابي نداريم براي شان كه چرا پدرشان را كشتند سخت تر است.
اگر حرف ديگري براي گفتن به مردم، مسولان و رييس دولت كه كشته شدن شهروندان ايراني را انكار مي كند داريد بفرماييد؟
در مورد آقاي احمدي نژاد كه اوايل فكر مي كردم همه مادران و خانواده هايي كه عزيزان شان كشته شده خوب است كه جمع شوند و به ديدار ايشان بروند و بگويند كه بچه هاي شان را چگونه در راهپيمايي ها كشته اند، اما بعد با اين فكر كه آيا اساسا ديدار با ايشان فايده اي هم دارد يا نه مواجه شديم. شايد خيلي ها فكر مي كنند هيچ فايده اي ندارد. براي ما مهم اين است كه تمام مردم ايران و دنيا ديده اند كه در خيابان ها و زندان هاي ايران چه گذشت و چه كساني كشته شده اند.  بارها و بارها گفته ام به همسرم افتخار مي كنم.  چون احساس مي كنم يك انسان واقعي بود نه عافيت طلب كه نسبت به مردم بي تفاوت باشد. چنانچه در خيابان هم براي نجات يك نفر كه زخمي شده بود رفت اما خودش را كشتند. براي ما همين كه مردم فراموش نكنند كه هم وطنان شان براي چه كشته شدند، ارزشمند است.  مثلا گاهي وقت ها وقتي مي بينم  شبنم سهرابي را خيلي ها نمي شناسند دلم مي گيرد برا ي اينكه آنها كشته شدند و اميدشان شايد به ما بود كه فراموش شان نكنيم. دسترسي به اينترنت براي مردم مشكل است. همه نمي توانند  مراجعه به سايت ها  مراجعه  كنند. خيلي ها  نمي دانند كه چه اتفاقي افتاده براي خانواده ها و هيچ وقت عزيزان شان  كه به تظاهرات رفته بودند، ديگر به خانه  برنگشتند. پس آنها كه با ما به خانه ها باز نگشتند را فراموش نكنيم.  آنها از جنس خود ما بودند. همين كه يادشان را زنده نگه داريم براي خانواده هايي كه واقعا داغ ديده اند و با بي توجهي هاي مسوولان هم سختي كشيده اند، ارزشمند است و دلگرم مان مي كند كه پيگير باشيم تا قاتلان را پيدا كنيم

ساخت چهار بازداشتگاه جديد در حاشيه تهران

معاون عمراني استاندار تهران از ساخت چهار بازداشتگاه جديد در حاشيه شهر تهران با تصويب محمود احمدي‌نژاد، رئيس دولت دهم خبر داد.

به گزارش خبرگزاري مهر، محمدرضا محمودي، معاون عمراني استاندار تهران، روز جمعه گفت: «در دور سوم سفرهاي استاني رئيس جمهور به استان تهران اعتبارات لازم براي ساخت چهار بازداشتگاه در حاشيه تهران تصويب شد.»

معاون عمراني استاندار تهران افزود: «مكان‌هاي مورد نظر در حاشيه تهران براي ساخت بازداشتگاه‌هاي جديد انتخاب شده‌اند و سازمان زندان‌ها مي‌تواند رسماً اين طرح را آغاز كند.»

تصميم به ساخت بازداشتگاه‌هاي جديد  در حالي اعلام مي شود كه پيشتر  بازداشتگاه كهريزك در جنوب تهران كه محل نگهداري شمار زيادي از معترضان بازداشت‌شده پس از انتخابات دهم رياست‌جمهوري بود به دنبال افشاي بدرفتاري، كشته شدن برخي از بازداشت‌شدگان و شكنجه شمار زيادي از آن‌ها و نيز خبر «تجاوز جنسي به برخي از دستگيرشدگان»، از سوي رهبر جمهوري اسلامي به دليل «غير استاندارد» بودن تعطيل شد.

از آن تاريخ تمركز خبرها بر روي بازداشتگاه كهريزك بوده ولي فعالان حقوق بشر از وجود بازداشتگاه‌هاي بي‌نام و نشان ديگري هم سخن مي‌گويند.

محمد اوليايي‌فرد، وكيل دادگستري، پيش از اين در باره وجود بازداشتگاه‌هاي «غير استاندارد»
به راديو فردا گفت
: « مي‌توانم بگويم هم اكنون بازداشتگاه‌هاي ديگري هم وجود دارد كه افشا نشده و بعدها افشا خواهد شد.»

به دنبال حوادث كهريزك، اسماعيل احمدي مقدم، فرمانده نيروي انتظامي جمهوري اسلامي اسفندماه گذشته
گفت
«موضوعات خرده‌ريزي در مكان‌هاي ديگر اتفاق افتاد» و نيروي انتظامي ايران قصد كرده‌است كه از سال ۱۳۸۹ تيم‌هاي بازرسي را به بازداشتگاه‌ها بفرستد تا استانداردهاي لازم در اين مكان‌ها رعايت شود. آقاي احمدي مقدم مقصود خود از «موضوعات خرده‌ريز» را به‌روشني مشخص نكرد.

در پي درخواست‌ها براي بازديد نمايندگان مجلس از اين بازداشتگاه‌ها، علاءالدين بروجردي، رئيس كميسيون امنيت ملي مجلس شوراي اسلامي سال گذشته به خبرنگاران گفت چند تن از اعضاي كميته ويژه مجلس براي بررسي وضعيت بازداشت‌شدگان پس از انتخابات، از زندان اوين كه اكثر بازداشت‌شدگان در آن هستند، بازديد كرده‌اند اما اعضاي اين كميته قصد ندارند از بازداشتگاه‌هاي شاپور، عشرت‌آباد و پاسارگاد هم بازديد كنند.

سوله پاسارگاد در جنوب غربي تهران و در حوالي پاسگاه نعمت‌آباد قرار دارد و بازداشتگاه شاپور كه تحت نظر نيروي انتظامي است در خيابان آزادي مستقر است. بنا بر گزارش‌هايي، بازداشتگاه شاپور كه مربوط به قاچاقچيان مواد مخدر بوده در حوادث اخير محل نگهداري شماري از بازداشت‌شدگان سياسي نيز بوده‌است.

بازداشتگاه ۵۹ در پادگان وليعصر (عشرت‌آباد) قرار گرفته به سازمان حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران تعلق دارد و بنا بر گزارش‌هايي از زيرزمين منفي چهار در ساختمان وزارت كشور (واقع در خيابان فاطمي تهران) نيز در جريان اعتراض‌هاي پس از انتخابات به طور موقت به عنوان بازداشتگاه استفاده شده‌بود.

در حالي كه بر اساس قوانين جاري جمهوري اسلامي نيز بازداشت موقت نامحدود، شكنجه و اعتراف‌گيري از زندانيان ممنوع است و در حالي كه بايد بازداشت‌شدگان به وكيل دسترسي داشته باشند و بتوانند با خانواده‌هاي خود تماس بگيرند، اما در روزهاي پرالتهاب پس از انتخابات در ايران بسياري از خانواده‌هاي بازداشت‌شدگان و وكلاي آنان مي‌گويند از حقوق قانوني در همين اندازه نيز برخوردار نيستند.

نخستين حمله‌ي سايبري به نيروگاه اتمي بوشهر؟

برترين كارشناسان امنيتي جهان از دو ماه پيش سرگرم گمانه‌زني درباره‌ي يك ويروس اينترنتي فوق‌پيشرفته هستند. اكنون يك نظريه، براي توضيح كاربرد اين ويروس بيشتر پذيرفته شده است: تجسس اينترنتي درباره‌ي برنامه‌ي اتمي ايران.

سيستم يك نيروگاه اتمي (عكس از آرشيو)
ويروس اينترنتي "استاكس‌نت" (Stuxnet) نخستين بار در ماه ژوئن كشف شد. در آن زمان كارشناسان كامپيوتري بلاروس متوجه وجود ويروسي شدند كه هدف آن سامانه‌هاي هدايتگر تأسيسات صنعتي با سيستم عامل ويندوز است.
بعضي مطبوعات آلمان تحليل‌هايي در اين باره منتشر كر‌ده‌اند. "فرانكفورتر آلگماينه‌تسايتونگ"، روزنامه‌ي چاپ فرانكفورت، روز چهارشنبه (۲۲ سپتامبر / ۳۱ شهريور) در گزارشي از «حمله‌ي سازمان‌مند عليه سامانه‌هاي هدايتگر برنامه‌ي اتمي ايران» خبر داد و آن را نخستين و مؤثرترين ضربه‌ي احتمالي به برنامه‌ي اتمي ايران ارزيابي كرد.
 "اشپيگل آنلاين" نيز در گزارش مفصلي با اشاره به هشدار جهاني هفته‌ي گذشته، درباره‌ي گسترش اين ويروس كامپيوتري عليه برنامه‌هاي هدايت سامانه‌ها در بخش صنعتي به موضوع پرداخته است.

آيا نيروگاه اتمي بوشهر از حمله‌ي سايبري مصون مي‌ماند؟
رالف لانگنر، كارشناس امنيت سيستم‌هاي رايانه‌اي در هامبورگ، نخستين كسي بود كه گسترش اين ويروس را با برنامه‌ي اتمي ايران مرتبط دانست و آن را "بزرگ‌ترين هك دهه‌ي جاري" ناميد.
كاري بي‌سابقه در تاريخ هك
به گزارش تارنماي اشپيگل در روز چهارشنبه (۲۲ سپتامبر / ۳۱ شهريور)، برنامه‌نويسان مدت‌ها براي توليد اين برنامه‌ي مخرب كار كرده‌اند و امكانات گسترده‌اي در اختيار داشته‌اند.
آن‌ها از حفره‌هاي امنيتي سيستم عامل ويندوز براي نفوذ و گسترش اين ويروس استفاده كرده‌اند كه هك Zero-Day-Exploit ناميده مي‌شود. به باور رالف لانگنر، اين نخستين باري است كه از كدهاي منتشر نشده‌‌ي ويندوز، براي نفوذ به سيستم‌ها استفاده كرده‌اند.
اين كارشناس در تارنماي خود مدعي شده كه هدف احتمالي اين ويروس برنامه‌ي اتمي ايران بوده و در صورتي كه نيروگاه بوشهر در آينده‌اي نزديك به دليل نفوذ ويروس استاكس‌نت راه‌اندازي نشود، نظر او تأييد مي‌شود.
او در تحقيق خود مي‌گويد كه تارنماي شركت روسي "اتم‌ استروي ‌اكسپورت"، طرف قرارداد برنامه‌ي اتمي ايران، به ويروسي آلوده بوده كه هنگام بارگذاري كرمي اينترنتي را به كامپيوتر كاربر منتقل مي‌كرده است. به نظر لانگنر شايد كاركنان اين شركت روسي ويروس را ناخواسته با يو.اس.بي به نيروگاه اتمي بوشهر منتقل كرده باشند.

اختلال در سيستم‌هاي رايانه‌اي نيروگاه، هدف احتمالي"استاكس‌نت"
تاكنون ۶۰ درصد گزارش‌هاي آلودگي به اين ويروس از ايران، ۲۰ درصد از اندونزي و ۸ درصد نيز از هند بوده‌اند. در ميانه‌ي ماه شهريور، معاون اقتصادي وزير صنايع دولت دهم، افشين روغني، در گفت‌وگو با "فارس‌نيوز"، خبرگزاري وابسته به سپاه پاسداران، از گسترش  ۹ گونه از ويروس استاكس‌نت در ايران خبر داد. 
يافتن ويروس، ناكامي برنامه‌نويسان؟
اقدام نهادهاي امنيتي براي از كار انداختن برنامه‌‌ي اتمي ايران گمانه‌زني برخي از گزارش‌هاي مطبوعاتي در آلمان است. البته از تحليل داده‌هاي به دست آمده از رايانه‌هاي آسيب‌ديده و كشورهاي مقصد هنوز نمي‌توان به درستي پي برد كه چه كساني و با چه هدفي اين ويروس را طراحي كرده‌اند.
به گزارش اشپيگل‌آنلاين فليكس فرايلينگ، استاد امنيت زيرساخت‌هاي كامپيوتري در دانشگاه ارلانگن در اين باره مي‌گويد: «هزينه‌هاي احتمالي و كار انجام شده براي برنامه‌نويسي استاكس‌نت از اقدا‌م‌هاي دولتي خبر مي‌دهند. همچنين نمي‌توان مدعي نوعي معامله با برخي هكرها شد و گسترش اين برنامه جزو جرائم سازمان‌يافته‌‌ي هكرها نيست.»
اشپيگل به نقل از تورستن هوتس، كارشناس فن‌آوري اطلاعات، مي‌نويسد كه حمله‌ي ويروس استاكس‌نت آن‌گونه كه خواست برنامه‌نويسان بوده، به نتيجه نرسيده؛ زيرا با وجود كار حرفه‌اي، كاربران متخصص رايانه‌اي به وجود اين ويروس پي برده‌اند. به باور كارشناسان امنيتي چنين حمله‌هايي بي‌سابقه نبوده و ممكن است باز هم در آينده رخ دهند.
 
شركت آمريكايي "مايكروسافت" در ماه اوت بسته‌اي نرم‌افزاري را براي مقابله با اين ويروس در سايت خود قرار داده بود.

تجمع كارگران كارخانه ريسندگي خاور رشت به دليل ‌حقوق معوقه



فارس- كارگران كارخانه ريسندگي خاور رشت صبح امروز با تجمع مقابل استانداري گيلان خواستار دريافت حقوق معوقه خود از مسئولان شدند.

يكي از كارگران اين كارخانه با اشاره به اينكه مدت هفت ماه است حقوق دريافت نكرده است، اظهار داشت: بالغ بر 300 نفر از كارگران مرد و زن كارخانه خاور مدت هفت ماه است هيچگونه حقوق و مزايايي از كارخانه دريافت نكرده‌اند.

وي كه خواست نامش فاش نشود، افزود: مديرعامل كارخانه وام سنگيني براي بهبود وضعيت كارخانه گرفته اما تا كنون براي بهبود وضعيت كارگران اقدامي انجام نداده است.

يكي ديگر از كارگران اين كارخانه نيز با بيان اينكه تا دو ماه گذشته كارخانه بالغ بر هشت تن نخ توليد كرده و به فروش رسانده است، گفت: اين كارخانه از لحاظ توليد و فروش محصول مشكلي ندارد.

وي سهل‌انگاري مدير كارخانه را موجب به وجود آمدن اين وضعيت بحراني براي كارگران خواند و تصريح كرد: مسئولان استاني نيز به وعده‌هاي خود عمل نمي‌كنند و هيچ نتيجه‌اي از جلسه اخير كميسيون صنايع و معادن استان درباره اين وضعيت حاصل نشده است.

در اين تجمع كه حدود 300 نفر از كارگران مرد و زن كارخانه ريسندگي خاور رشت حضور داشتند، با بيان مشكلات حقوق معوقه خود را مطالبه مي‌كردند.

اعتصاب طلافروشان تهران در اعتراض به قانون ماليات بر ارزش افزوده

از تهران گزارش شده كه بازار طلافروشان در اعتراض به نحوه دريافت ماليات بر ارزش افزوده، تعطيل شده است، اما سازمان امور مالياتي مي گويد كه طلافروشان موظف به اجراي قانون هستند.
علي عسگري، رئيس سازمان امور مالياتي امروز شنبه ۳ مهر (۲۵ سپتامبر) در يك نشست خبري در اعتراض به تعطيلي بازار طلا فروشان گفته است: "اين رسم جديدي است كه اگر گروهي نخواهند در كشور ماليات بپردازند، با اعتصاب و تجمع مسائل خود را مطرح مي كنند."
به گفته آقاي عسگري "از نظر ما ابهامي در اجراي قانون وجود ندارد، ولي آنها نيز ملاحظاتي دارند كه مطرح مي كنند."
از دو سال پيش كه قانون ماليات بر ارزش افزوده به اجرا گذاشته شد، طلافروشان از جمله بخش هايي بودند كه با اجراي آن مخالفت كردند و دولت هم ناچار عقب نشيني كرد و اجراي اين قانون را در برخي صنوف براي مدتي به تعليق در آورد.
مخالفت طلافروشان با نحوه اجراي قانون ماليات بر ارزش افزوده در دو سال گذشته ادامه داشته، اما به نظر مي رسد كه دولت هنوز نتوانسته با آنها به توافق برسد.
ماليات بر ارزش افزوده شيوه اي از ماليات ستاني است كه تمامي زنجيره توليد كالا و خدمات را در بر مي گيرد و در هر مرحله به نسبت ارزش افزوده ايجاد شده براي كالا و خدمات، ماليات جداگانه دريافت مي شود.
اين روش جايگزين ماليات بر توليد و فروش خواهد شد و ميزان ماليات در آن به جاي محصول نهايي در مراحل مختلف محاسبه و دريافت مي شود.
به گفته آقاي عسگري، سازمان مالياتي تصميم گرفته كه از قيمت طلا به علاوه اجرت و سود فروش، يكجا ماليات بر ارزش افزوده گرفته شود، اما "اعضاي اتحاديه طلا و جواهر معتقدند كه قيمت پايه طلا اعمال نشود و فقط بر اجرت و سود، ماليات اخذ شود."
رئيس سازمان امور مالياتي مي گويد كه اين خواسته طلافروشان قانوني نيست.
چندي پيش نيز بازاريان تهران در اعتراض به افزايش شديد ماليات دست به اعتصاب زده بودند.

واكنش مقام‌هاي ايراني به اظهارات باراك اوباما

محمود احمدي نژاد، رييس جمهوري ايران، به اظهارات مقام‌هاي آمريكايي درباره سخنراني خود در نيويورك واكنش نشان داده و آن را «ناشيانه» دانسته و علي لاريجاني، رييس مجلس، نيز باراك اوباما، رييس جمهوري آمريكا، را  يك «شرور» بين المللي خوانده است.

جنگ لفظي تازه مقام‌هاي ايران و آمريكا زماني آغاز شد كه محمود احمدي نژاد روز پنجشنبه در سخنراني خود در مجمع عمومي سازمان ملل متحد در نيويورك تلويحاً مقام‌هاي دولت وقت آمريكا را به دست داشتن در حملات يازدهم سپتامبر متهم كرد.
در واكنش به اين اظهارات محمود احمدي نژاد، ابتدا هيات نمايندگي آمريكا در سازمان ملل اين اظهارات را «نفرت انگيز و متوهمانه» خواند و سپس باراك اوباما روز جمعه در گفت وگو با شبكه فارسي «بي بي سي» سخنان محمود احمدي‌نژاد را درباره يازدهم سپتامبر، «توهين آميز»، «نفرت‌انگيز» و «نابخشودني» دانست.

در همين زمينه، روز شنبه محمود احمدي نژاد در تهران در واكنش به اظهارات مقام‌هاي آمريكايي بارديگر با تكرار ادعاي خود، گفته است:«اين حرف ما حرف جديدي نبود، ولي وقتي از موضع ملت ايران مطرح شد، عكس العمل هاي فراواني داشت، رسانه ها و شخصيت ها حساس شدند و البته به نظر من دولت آمريكا عكس العمل ناشيانه اي نشان داد. اگر واقعاً ريگي به كفش آنها نيست، بايد (بررسي مجدد حادثه را) بپذيرند. »

محمود احمدي نژاد بدون نام بردن از رييس جمهوري آمريكا گفت:« در كار همه دخالت مي كنند، بعد هم وقتي كسي يك سؤال مطرح مي كند، بلافاصله توهين مي كنند و مي خواهند موجوديت آن كشور را زير سئوال ببرند.»

باراك اوباما روز جمعه درباره اظهارات محمود احمدي نژاد گفته بود: «اين كه وي چنين سخناني بر زبان آورده است، آن هم در منهتن و در نزديكي جايي كه خانواده‌ها عزيزان خود را از دست داده‌اند، مردماني از همه اديان و همه قوميت‌ها كه اين واقعه را (يازدهم سپتامبر) به عنوان رويداد فجيع نسل خود مي‌دانند، اين كه وي چنين سخناني بگويد، اقدامي نابخشودني است».

محمود احمدي‌نژاد در حالي درباره عاملان حملات تروريستي يازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ ابراز ترديد كرده و به طور تلويحي دولت آمريكا را به دست داشتن در اين حملات متهم كرده كه پيشتر نيز وقوع چنين حادثه اي را زير سئوال برده بود.

مقام‌هاي آمريكايي از سال ۲۰۰۱ تاكنون همواره اعضاي گروه تروريستي القاعده به رهبري اسامه بن‌لادن را مسئول اين حملات معرفي كرده‌اند كه در جريان آن بيش از سه هزار نفر جان خود را از دست دادند.

محمود احمدي‌نژاد، در بخش ديگري از سخنان خود خواستار تشكيل گروه حقيقت‌ياب مستقل در سازمان ملل براي بررسي دلايل و عوامل حملات يازدهم سپتامبر شده است.

«شرور بين المللي»

همزمان با اظهارات محمود احمدي نژاد درباره واكنش «ناشيانه» مقامات به آمريكا به سخنان خود در نيويورك، علي لاريجاني، رئيس مجلس شوراي اسلامي، نيز گفته است: باراك اوباما «يك شرور بين‌المللي» است و در «مقابل ملت ايران» ايستاده است.

به گزارش خبرگزاري كار ايران، ايلنا، علي لاريجاني روز شنبه در شيراز گفته است:« من نمي‌دانم اوباما با چه رويي مي‌گويد به دنبال كمك به ايران است، چراكه اوباما هيچ‌گاه با ايران نبوده است و ايران هيچ پيامي نمي‌خواهد بلكه تنها يك جو غيرت مي‌خواهد كه به حرف‌هايي كه مي‌زنند، اعتنا كنند.»

طبق اين گزارش علي لاريجاني اضافه كرده است:« باراك اوباما؛ يك شرور بين‌المللي است و هيچ‌وقت به دنبال خواسته‌هاي كوچك‌ از ايران نبوده است و تنها مقابل ملت ايران ايستاده است.»

امتناع كويت از دادن سوخت به هواپيماهاي ايراني

شركت سوخت رساني بين المللي «KBI» كويت اعلام كرد: بر اساس تحريم هاي جهاني عليه ايران، اين شركت از سوخت گيري هواپيماهاي ايراني كه عازم فرودگاه هاي اروپايي هستند، معذور است.

به گزارش « تابناك»، آقاي «ناصر المضف» مديركل شركت كويتي «KBI» با اعلام موضع بالا به روزنامه «السياسه» كويت گفت: تبادل سوخت ما با ايران حدود 5 ميليون دلار در سال است كه از اين پس قطع خواهد شد.

وي افزود : البته اكنون دو شركت ايراني در فرودگاه كويت مستقر هستند كه مي توانند سوخت هواپيماها را آزاد تهيه كنند و هواپيماهاي ايراني را سوخت رساني كنند.

«السياسه» افزود : خريد سوخت و سوختگيري غير مستقيم در فرودگاه هاي بين المللي منافي حريم ها نيست.

خاطره‌اي كه باعث شد فرخ‌نژاد جايزه‌اش را اهدا كند

«من از خاطره فرزند شهيد غلامرضا رهبر آزرده شدم و اصل و فرع اين جايزه را به خانواده وي اهدا مي‌كنم. ما هر چه داريم از امثال غلامرضا رهبرها داريم.»
 به گزارش خبرآنلاين، اين‌ جملات بخشي از حرف‌هاي حميد فرخ‌نژاد در اختتاميه يازدهمين جشنواره بين‌المللي فيلم دفاع مقدس بود، جشني كه بالاخره بعد از دو جشن سينمايي «فجر» و «خانه سينما» فارغ‌التحصيل 41 ساله كارگرداني تئاتر از دانشگاه تهران را «ديد» و برگزيد.
فرهان «عروس آتش» كه سال‌ گذشته هوشنگ ستاري «به رنگ ارغوان» و درياقلي «شب واقعه» بود و بازي‌هاي درخشانش با همان «ترش و شيرين» هميشگي نگاه‌هاي شيطنت‌آميز و عصبانيت‌هاي دوست‌داشتني، به باور اغلب اهالي سينما، او را شايسته دريافت سيمرغ كرده بود، كمي بدشانس است، و در بد زمانه‌اي با تغيير خط قطار فرهنگ در دوره انتخابات، كمي سياسي شد.
خودش البته درباره جايزه‌ نگرفتنش اعتقاد جالبي دارد: «شايد يك زماني براي جايزه جشنواره بيشتر از امروز اهميت قائل بودم. به هر حال هر بازيگري دوست دارد تحسين شود و براي بازي‌اش ارزش قائل شوند ولي الآن برايم فرق چنداني نمي‌كند. يك جورهايي به اين بازي عادت كرده‌ام. گاهي با خودم فكر مي‌كنم كه آيا واقعاً تحسين چنين آدم‌هايي و جايزه چنين جشنواره‌‌هايي به اين ‌همه كشمكش و هياهو مي‌ارزد؟ تقريباً مطمئن شده‌ام كه با خودم مشكل دارند، نه با بازي‌ام.»
حالا اما قاسم «ارتفاع پست» جمعه شب در تالار وحدت به خاطر بازي در فيلم‌هاي «دموكراسي تو روز روشن» و «شب واقعه» لوح تقدير بهترين بازيگر مرد را از دست علي نصيريان گرفت اما جايزه‌اش را به خاطر يك خاطره اهدا كرد.
وقتي در بخش مستند جشنواره، جايزه اول به فيلم «روزي شبيه ديروز» به كارگرداني محسن قيصري اهدا شد، او هنگام دريافت اين جايزه خاطره‌اي از غلامرضا رهبر تعريف كرد؛ خاطره‌اي كه فرخ‌نژاد با شنيدنش متاثر شد و جايزه‌اش را اهدا كرد: «غلامرضا رهبر، در زمان جنگ برگ ماموريت نداشته در عميلات كربلا 5 شهيد مي‌شود و به دليل نداشتن اين برگه شهيد محسوب نمي‌شود اما به تازگي نام وي را به عنوان شهيد درجه 2 مطرح كرده‌اند! فرزند اين شهيد روزي از از من پرسيد شهيد در جه دو يعني چه؟»

درخواست گروهي از روزنامه نگاران ايراني از احمدي نژاد

بي بي سي : تعدادي از روزنامه نگاران ايراني مقيم خارج از اين كشور در نامه اي سرگشاده به محمود احمدي نژاد، رئيس جمهوري ايران، خواهان پاسخگويي او به سئوالات خود شدند و هشدار دادند كه روش مواجهه آقاي احمدي نژاد با رسانه ها مي تواند اين تصور را ايجاد كند كه او از روزنامه نگاران كشور خود گريزان است.
در اين نامه كه به امضاي بيش از شصت روزنامه نگار ايراني رسيده، آقاي احمدي نژاد متهم شده است كه در سفرهاي خارجي فقط به سئوال خبرنگاران خارجي پاسخ مي دهد و در كنفرانس هاي مطبوعاتي داخلي او هم عمدتا رسانه هاي طرفدار دولت فرصت طرح پرسش هاي خود را پيدا مي كنند.
امضا كنندگان اين نامه سرگشاده نوشته اند كه روزنامه نگاران منتقد ايراني يا به دليل فشارهايي كه به آنها وارد شده بود در خارج از اين كشور به سر مي برند، يا درون كشور زنداني هستند و يا ناچار به سكوت شده اند.
مسيح علي نژاد، خبرنگار ساكن بريتانيا كه از امضا كنندگان اين نامه است به بي بي سي فارسي گفت كه با توجه به اينكه آقاي احمدي نژاد به رسانه هاي غربي گفته است كه در ايران آزادي بيان وجود دارد، "اين فرصتي است كه از او بخواهيم براي احترام به ادعاي خودش به روزنامه نگاران ايراني هم پاسخگو باشد."
او تاكيد كرد كه امضا كنندگان اين نامه انتظار پاسخ مثبتي از آقاي احمدي نژاد ندارند و اين در واقع يك حركت نمادين براي نشان دادن ميزان پايبندي آقاي احمدي نژاد به ادعاهايش در مصاحبه با رسانه هاي غربي است.
خانم علي نژاد گفت كه سوالات بسياري درباره وقايع پس از انتخابات ايران بي پاسخ مانده و اين سوال ها در مصاحبه هاي متعدد آقاي احمدي نژاد در نيويورك مطرح نشده است.
او گفت كه هيچ خبرنگاري از آقاي احمدي نژاد نپرسيد كه بر اساس آزادي كه از آن صحبت مي كند آيا به باراك اوباما، رئيس جمهوري آمريكا اجازه داده مي شود از تلويزيون ايران با مردم ايران صحبت كند؟
در نامه روزنامه نگاران ايراني خارج از كشور آمده است كه پاسخ منفي آقاي احمدي نژاد به اين نامه و يا بي پاسخ گذشتن او از كنار پرسش هاي روزنامه نگاران ايراني، افكار عمومي دنيا را متوجه اين سوال مي كند كه: "چرا رئيس دولت ايران از پاسخگويي به روزنامه نگاران كشور خود گريزان است و گفته او را درباره وجود آزادي بيان در ايران با ترديد رو به رو مي كند."
به گفته خانم علي نژاد اين نامه كه روز جمعه ۲۴ سپتامبر (دوم مهر) منتشر شد به وسيله يكي از خبرنگاران خارجي به يكي از همراهان آقاي احمدي نژاد در نيويورك تحويل داده شده است.
آقاي احمدي نژاد كه براي شركت در مجمع عمومي سازمان ملل متحد به آمريكا به سفر كرده، در طول اقامتش در نيويورك مصاحبه هاي متعددي با خبرنگاران رسانه هاي آمريكا و ساير كشور ها انجام داده است.
بيش از يك سال از انتخابات جنجال بر انگيز رياست جمهوري ايران مي گذرد و در اين مدت تعداد زيادي از روزنامه نگاران ايراني بازداشت يا مجبور به ترك ايران شدند.